Fijne, vrolijke momenten. Die had ik de afgelopen weken in alle soorten en maten. Er waren grote en belangrijke dingen waar ik volop van genoot, maar ook kleine genietmomenten die minstens zo fijn waren. Ik voerde een paar keer grappige gesprekken, genoot van liters thee én van een bijna lege snelweg. Daarnaast profiteerde volop van apps die bijna iedereen waarschijnlijk al jaren gebruikt, maar waarvan ik me nu pas afvraag hoe ik het ooit zónder had kunnen doen. Dat en meer vrolijke momenten van de afgelopen weken vind je in editie 17 van Vaker Vrolijkheid.
vaker vrolijkheid
☆ Op de valreep de Winter Efteling bezoeken en daar onder andere de magische fonteinenshow bewonderen

Een compliment krijgen over mijn outfit van een onbekende vrouw in het bushokje

☆ De tijd nemen om alle programma’s die nog opgenomen op de video voor mij klaarstaan terug te kijken

Theekletsdates met vriendinnen op een doordeweekse avond na het werk

☆ Mijn nieuwe iPhone waar ik nog veel blijer mee ben dan ik van tevoren dacht. Check de kwaliteit van deze foto bijvoorbeeld

Kaarten maken met een lieve vriendin en plotseling beseffen hoe lang we dat eigenlijk al samen doen ♥

☆ Na een paar dagen fanatiek twijfelen tóch dat ene jurkje kopen dat ik online wel 100x opnieuw heb bekeken.

☆ Een tandartsafspraak die nogal meevalt.

☆ Mezelf even een held voelen als ik als niet-zo-dappere dodo The Amsterdam Dungeon heb ‘overleefd’.

☆ Een lieve vriendin tegenkomen in de busrit van werk naar huis.

☆ Mooie reacties ontvangen op dit artikel over houden van je lichaam.

☆ Met Lianneonze bucketlists naast elkaar leggen om zo samen leuke dingen te plannen.

☆ ’s Avonds over een bijna lege snelweg in mijn eentje autorijden met de radio lekker hard aan.

☆ Dat het weer steeds iets langer licht is de afgelopen tijd.

☆ Op een verjaardag 2 uur lang met mijn lieve oma kletsen na haar een tijd niet te hebben gezien.

☆ De WordPress-app installeren en me vervolgens afvragen hoe ik het ooit zonder heb gedaan.

☆ Mijn nieuwe 24 mm-lens ontvangen en daar alvast lekker mee experimenteren (wordt vervolgd!).

☆ Een iets chiquere outfit dan anders aantrekken en me daar meteen een stuk zelfverzekerder in voelen.

☆ Met een vriendin hard lachen om mannen- vs. vrouwendenken (als in: “Ik durf geen cadeautje te kopen, want wat nu als hij geen cadeautje koopt en zich dan schuldig voelt dat ik wel iets heb en hij niet?”).

☆ Na 20 minuten wandelen door de kou in een warme bus kunnen stappen.

☆ Een keer een dag thuiswerken en merken dat dat eigenlijk ook wel relaxed is.

☆ Daarna ook wel weer blij zijn als ik weer op kantoor zit en tussen mijn collega’s ben.

☆ Ontdekken hoe handig zo’n telefoon met databundel is. “Hé, dat stipje op mijn telefoon beweegt gewoon mee als ik loop.” Lang leve de 9292-app met plattegrond. Met sommige ontdekkingen ben ik wat laat!

☆ Grappige gifjes op Twitter, waar ik stiekem iets te hard om moet lachen.

☆ Dat de Donorwet is aangenomen.

☆ In de bus op Valentijnsdag merken hoeveel mensen iets liefs of leuks gaan doen om het te vieren.

☆ Meedoen met de Valentijnshype door iets leuks te doen op Valentijnsavond. ♥

Wat was voor jou een vrolijk moment de afgelopen tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Aneta 15 februari 2018 op 7:44 am - Beantwoord

  Mooie momenten Romy. Mijn mooie moment was toch dat ik een nieuwe baan kreeg. Dat thuis werken zou ik echt aan moeten wennen. Ik heb het een paar keer gedaan maar dat werkte niet. Dat kwam omdat ik teveel huishoudelijke taken zag liggen haha

  • Romy 15 februari 2018 op 10:20 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat die nieuwe baan toch wel je hoogtepunt is van de afgelopen tijd. Thuiswerken vond ik overigens ook wel even wennen. Toen ik freelancede, deed ik niet anders dan thuiswerken en daarna moest ik er echt een tijdje niets van weten. Nu vind ik het wel fijn voor af en toe, maar ik zou er niet aan moeten denken om hele weken thuis te zitten werken 😉

 2. Shirley 15 februari 2018 op 7:46 am - Beantwoord

  Leuk om bij de grote en kleine momenten stil te staan. Gisteren nam mijn moeder me mee naar een dansvoorstelling. Toevallig op Valentijnsdag. Een vriendin diw verhuisd is naar Amerika is in het land, ik heb haar al gezien én ik zie haar morgen.

  • Romy 15 februari 2018 op 10:21 pm - Beantwoord

   Wat een mooie momenten! Extra bijzonder natuurlijk om een vriendin weer te zien als ze normaal aan de andere kant van de wereld woont 🙂 Veel plezier samen!

 3. Els 15 februari 2018 op 7:53 am - Beantwoord

  Kaarten samen maken is zo gezellig om te doen :-). en wat fijn dat je zo blij ben met je iPhone :-).

 4. Darina 15 februari 2018 op 8:02 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje Romy! Dat twijfelen over een kledingstuk en dan toch kopen is wel herkenbaar 🙂

 5. Janne 15 februari 2018 op 8:24 am - Beantwoord

  Fijne vrolijkheid op een donkere donderdagochtend! <3

  Wist je dat dat stipje dat met je meebeweegt ook zonder data werkt? Ik gebruik de offline kaarten van Google Maps (je kunt kiezen welke je wilt downloaden) en dan wijst de GPS van mijn telefoon aan waar op de kaart ik ben 😉

  Laat je de kaarten die je hebt gemaakt ook zien? Of moet ik dan naar je andere blog? Daar kijk ik eigenlijk nooit, omdat ik het technische verhaal over hoe de kaarten bij elkaar bedacht zijn niet zo interessant vind, maar mooie plaatjes bekijken vind ik wel leuk 😉

 6. Sofie 15 februari 2018 op 8:25 am - Beantwoord

  Leeeuk! Heerlijk trouwens, zo’n onverwacht compliment van een onbekende.

 7. chucky1012 15 februari 2018 op 8:43 am - Beantwoord

  Zulke mooie en fijne dingen op je lijstje ?

  Fijne dag ?

 8. evelien 15 februari 2018 op 8:47 am - Beantwoord

  Wat een fijne momenten! Ik kan er ook zo van genieten dat het langer licht blijft.
  En wat goed he van de donorwet! Ik ben daar ook erg blij om.
  Liefs,
  Evelien

 9. Maaike 15 februari 2018 op 9:44 am - Beantwoord

  Ja, ik ben ook blij dat de donorwet is aangenomen. Een goede zaak!en dat de dagen weer langer worden vind ik ook erg fijn! Een lege snelweg vind ik persoonlijk niet altijd prettig. Hier in het noorden is er weinig verlichting en dan is het savonds voorbij Zwolle wel donker!

  • Romy 15 februari 2018 op 10:23 pm - Beantwoord

   Oh echt?! Wat grappig dat je ook zonder data je eigen wandelroute op de kaart kunt volgen. Daar had ik nooit bij stilgestaan. Goed om te weten 😉
   Wat leuk trouwens dat je benieuwd bent naar mijn kaarten! Ik laat ze meestal niet zien op Vaker Vrolijk, wel op mijn scrapbookblog. Ik plaats ze ook vaak op de Facebookpagina van mijn scrapblog (Romy Veul Scrapbooking), mocht je het leuk vinden om ze daar te zien 🙂 Daar plaats ik ze namelijk zonder technisch verhaal 😉

  • Romy 15 februari 2018 op 10:24 pm - Beantwoord

   Zo’n donkere snelweg zonder andere automobilisten lijkt mij ook niet echt ideaal. De wegen rondom Amsterdam zijn in ieder geval goed verlicht en dan vind ik het heerlijk om met 130 km/uur over de weg te sjezen 🙂

 10. Jenn 15 februari 2018 op 10:11 am - Beantwoord

  Wat een fijne momenten! Ik word altijd blij van onze hondjes. Eén kon al gek doen af en toe, samen is het helemaal geweldig, ik kan er uren naar kijken.

  • Romy 15 februari 2018 op 10:24 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk om de hondjes samen zo lekker gek te zien doen. Huisdieren kunnen ook echte blijmakers zijn 🙂

 11. Haydée 15 februari 2018 op 11:04 am - Beantwoord

  Ik ben net even een kijkje gaan nemen op je Instagram en moet wel toegeven dat de foto van heel goede kwaliteit is! Veel plezier met je nieuwe telefoon! 🙂

 12. Loes 15 februari 2018 op 11:34 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Dat het langer licht is, daar word ik zo blij van! Echt heerlijk. En lege snelwegen, tja, dan komt mijn racemonster wel even naar boven haha.

  • Romy 15 februari 2018 op 10:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast lukken 🙂 Ik was ook echt verbaasd over de kwaliteit van de camera. Zo goed was ik het niet gewend van telefooncamera’s.

  • Romy 15 februari 2018 op 10:25 pm - Beantwoord

   Haha, dat heb ik dus ook met de lege snelwegen! Een paar keer moest ik zelfs even gas minderen omdat ik per ongeluk net iets té hard reed 😉

 13. Johanne 15 februari 2018 op 11:38 am - Beantwoord

  Mooi lijstje weer. Toch fijn dat je iedere maand weer zo’n hele reeks kunt opnoemen. En ’s avonds op een lege snelweg rijden met de radio op 100 is heerlijk! Ik zat laatst in een restaurant, vriendinnetje was even naar het toilet en een vrouw naast me begon ineens over m’n haar en hoe mooi ze de kleur rood wel niet vond. Zo leuk! Beetje jammer dat ik dit weekend weer verander van kleur :p

  • Romy 15 februari 2018 op 10:26 pm - Beantwoord

   Wat lief, zo’n onverwacht compliment over je haarkleur! Nu ben ik stiekem wel heel benieuwd wat je nieuwe haarkleur wordt. Enne, wie weet levert die je wel nóg meer complimentjes op, toch? 😉

 14. Anna 15 februari 2018 op 12:06 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Momenteel zit ik in een klein dipje, altijd fijn om je positieve blog te lezen. Geeft me zeker een fijne boost! Liefs, Anna

 15. Eline 15 februari 2018 op 12:08 pm - Beantwoord

  Ik ben erg benieuwd naar de foto’s met je 24mm lens!

  • Romy 15 februari 2018 op 10:27 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat je iets aan mijn vrolijke lijstjes hebt. Hopelijk gaat het snel iets beter met je! ♥

  • Romy 15 februari 2018 op 10:27 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Ik heb er nog niet heel veel gemaakt, maar hoop dit weekend weer lekker te fotograferen met mijn nieuwe lens. Dan laat ik binnenkort zeker wat foto’s zien 🙂

 16. Dorine 15 februari 2018 op 12:11 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje weer. Ik ben benieuwd naar die wat chiquere outfit. Outfit post? ?

  • Romy 15 februari 2018 op 10:28 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Wie weet laat ik binnenkort een outfitpost zien 🙂 Het is een jurkje dat ik al langere tijd heb, maar eigenlijk nooit buiten feestjes om droeg 😉

 17. Simone 15 februari 2018 op 1:13 pm - Beantwoord

  Wat een hoop mooie momenten. Ik ben zelf ook erg blij dat de dagen weer lengen, daar ben ik echt superblij mee!

 18. Anna 15 februari 2018 op 1:29 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje, ik word er zelf ook helemaal blij van! 🙂 Wat lief dat je een compliment kreeg van een onbekende, dat is tegenwoordig best wel bijzonder, toch? Ik vind het ook zo fijn om over een lege snelweg te rijden, haha!

 19. Nikita 15 februari 2018 op 2:58 pm - Beantwoord

  Mooie lijst! Zo zie je altijd dat er leuke dingen gebeuren in je leven. Je moet ze alleen vinden 😉

  En trouwens, welkom in de wereld van de smartphones! Ik moest glimlachen toen ik je dingen erover las, want ze zijn zo herkenbaar. Terwijl de halve wereld al zolang een smartphone heeft, had ik er pas eentje toen ik in Brugge naar school ging. Wat nu mijn derde jaar is, en ik heb twee maanden zonder gezeten (wat ik geen ramp vond trouwens) en ik begon met een iPhone 5C. De ontdekking was groot en vooral handig. Een smartphone is prima, als je er op de juiste manier en hoeveelheid mee omgaat. Mijn huawei moest ik nog ontdekken afgelopen maand, maar ik ben er dik tevreden mee!

 20. Anne - Ditisanne.nl 15 februari 2018 op 3:40 pm - Beantwoord

  Mooie lijst hoor, leuk! En de WordPress-app is superhandig inderdaad! 🙂

  Tja, ik geniet momenteel erg van de Olympische Spelen en alle mooie medailles die we pakken. En zelfs de verloren 10 km van Sven van vanmiddag is toch op een bepaalde manier wel weer legendarisch, hoewel ik het hem zó gegund had!

  • Romy 15 februari 2018 op 10:30 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat ik niet de enige ben die niet meteen alle technische snufjes op de telefoon kende en die er ook wat later mee begon dan de meeste anderen, haha. Maar wat een handige functies zitten er soms op zo’n ding inderdaad! Ik ben nog steeds geen flinke gebruiker van mijn telefoon, maar ben wel echt blij dat ik hem heb.

  • Romy 15 februari 2018 op 10:31 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je de Olympische Spelen ook noemt als blijmaker. Ik volg het zelf niet zo trouw, maar vind het wel heel bijzonder om steeds de samenvattingen met overwinningen en medailles op het nieuws te zien 🙂

 21. Irene 15 februari 2018 op 3:43 pm - Beantwoord

  Leuk om al die momentjes te zien! Mij zou je niet in die Dungeon binnen krijgen, maar wel super dat jij het gewoon gedaan hebt! 😀 En handig hé, zo’n gps op je smartphone. Ik kan niet zonder die van mij. Zou gegarandeerd fout lopen / rijden dan.

  • Romy 15 februari 2018 op 10:31 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben dus ook zo’n slechte navigeerder, dus de GPS op mijn telefoon is echt wel een beetje mijn redding 😉

 22. Sara | MevrouwMiauw 15 februari 2018 op 5:36 pm - Beantwoord

  Ik vind je vaker-vrolijk lijstjes altijd zo leuk. Ze geven mij ook altijd een vrolijker gevoel. 🙂 En wat grappig dat ik een paar van deze dingen ook mee heb mogen maken! Het complimentje over mijn outfit kreeg ik met carnaval ook van een vreemde vrouw. Ze kwam naar me toe en zei dat ik er prachtig uitzag (zo lief!) en mijn tandartsbezoekje viel ook enorm mee!

  • Romy 15 februari 2018 op 10:32 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat jij ook een beetje blij wordt van mijn vrolijke lijstjes 🙂 En wat lief, dat onverwachte compliment! Volgens mij had je heel wat tijd in je carnavalskostuum gestoken, dus dan is het extra leuk om zo’n compliment te ontvangen.

 23. Elisabeth 15 februari 2018 op 7:52 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje weer! Ik moest het laatst hard lachen om een gek gezicht dat mijn vriend trok 😉

 24. Nesrin 15 februari 2018 op 10:31 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke momenten zeg. De WordPress app vind ik heel handig en ik kan ook echt genieten van thuiswerken.

 25. Susan 16 februari 2018 op 8:15 am - Beantwoord

  Een dagje thuiswerken is echt heerlijk inderdaad! Net zoals een lege snelweg. 🙂

 26. Simone 16 februari 2018 op 11:24 am - Beantwoord

  Ik ben ook erg blij dat die Donerwet er eindelijk door is! Eindelijk eens goed nieuws, voor wat dat betreft. Ookal is het maar met een kleine meerderheid, het is gelukt.

  • Romy 16 februari 2018 op 9:08 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Echt heel mooi nieuws! Ik houd me eerlijk gezegd niet heel erg bezig met de politiek, maar dit is wel echt een wet die me aan het hart ging. Ik ben blij dat hij er nu toch doorheen is.

 27. kaylin 17 februari 2018 op 6:25 pm - Beantwoord

  Heel mooi lijstje 🙂
  Ik ben ook superblij dat het al langer licht is ’s avonds. Ik herken ook wel wat je zegt, wanneer ik eens een kleedje draag (wat uitzonderlijk is), voel ik me helemaal anders maar toch ook wel goed.
  Ik heb op twitter zoveel gezien over die donorwet in Nederland maar weet als Belg eigenlijk niet precies wat het inhoudt?

  • Romy 17 februari 2018 op 8:00 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat de Donorwet vooral in Nederland op dit moment een hot topic is 😉 Ik zal proberen uit te leggen wat het inhoudt. Eerder was het zo dat je je moest registreren als orgaandonor. Iedereen van 18 jaar krijgt een brief thuisgestuurd waarin je kunt aangeven of je wel of geen donor wilt zijn. Er waren alleen heel wat mensen die die brief nooit terugstuurden (dus ook niet met ‘nee’), uit luiheid of omdat ze er niet bij stil wilden staan. Die mensen werden automatisch geen donor, terwijl veel mensen simpelweg vergaten om de brief in te vullen en, als puntje bij paaltje kwam, eigenlijk best donor wilden zijn. Omdat er een enorm tekort aan orgaandonoren is, is nu ingevoerd dat mensen die niet ‘nee’ registreren automatisch donor zijn. Je krijgt twee keer een brief toegestuurd en als je dan nog niet iets invult, ben je automatisch donor. Zo heeft alsnog iedereen een eerlijke kans om aan te geven dat je geen donor wilt zijn, maar krijgen we er waarschijnlijk heel wat donoren bij die simpelweg altijd vergaten dat formulier in te vullen.
   Lang verhaal, maar ik hoop dat het een beetje begrijpelijk is 😉 Ik vind het in ieder geval een heel goed initiatief, zeker als je je bedenkt dat er heel wat mensen zijn die al jaren op een donororgaan wachten.