Het is 15 maart en dus voorzie ik je vandaag graag van mijn maandelijkse dosis vrolijkheid. De afgelopen weken maakte ik weer genoeg fijne dingen mee die me kippenvel, een grote glimlach of gewoon een bijzonder fijn gevoel bezorgden. Zo werd ik vrolijk van een wijze les die ik leerde van onze eigenwijze kat, kreeg ik een compliment uit onverwachte hoek en was ik een middag te vinden op een volledig roze locatie. Benieuwd naar mijn maandelijkse blijmakers? Lees dan snel verder!

Vaker Vrolijkheid 18

 • Dat een voorbijfietsende vrouw haar hoofd omdraait en naar me roept “Wat een leuke jas heb je aan!”. Als ik haar blij verrast bedank, voegt ze daaraan toe: “En je haar is echt prachtig!”. Made my day! ♥
 • Een workshop sieraden maken volgen met Lianne, waarbij ik met veel plezier deze armband in elkaar flanste.
 • Alle afleveringen van De Luizenmoeder achter elkaar terugkijken en er opnieuw hard om moeten lachen.
 • Dat mijn opa en oma gisteren 60 jaar getrouwd waren. 60! Hoe bijzonder is dat?!
 • Met mijn moeder naar de IJ-hallen gaan en met onder andere een knalroze blazer weer thuiskomen.
 • Perfecte foto’s willen maken van je kat en dan door je kat subtiel worden gewezen op hoe onbelangrijk die posts op social media eigenlijk zijn. Terwijl ik alles deed voor de ideale Instagramfoto, hield de eigenwijze Beertje het snel voor gezien om haar voerbak op te zoeken.
 • Bij Beeld & Geluid tv-fragmenten terugkijken van onder andere Klokhuis, De Museumbende, Villa Achterwerk en ander puur jeugdsentiment.
 • Dat je ergens met tegenzin naartoe gaat en dat het dan toch verrassend leuk en gezellig blijkt te zijn.
 • Als ik mijn broertje vraag of hij me kan helpen een mediakit te maken en dat hij me dan verrast met een nog véél mooiere mediakit dan ik had verwacht.
 • De allereerste knopjes met bloesem tegenkomen en me daar alvast flink op uitleven met mijn camera.
 • Oefenen met landschapsfotografie met mijn nieuwe 24mm-lens. Binnenkort meer hierover 🙂
 • Een vriend helpen met zijn eerste spiegelreflexcamera, waarmee hij zijn reis naar Australië gaat vastleggen.
 • Mijn vader die tijd voor me maakt, zodat ik aan de telefoon mijn hart kan luchten op een verdrietige dag.
 • Een heel leuk pakketje ontvangen voor mijn blog met een product dat ik al lange tijd wilde testen.
 • Mezelf na wéken twijfelen en wel 3x bij The Body Shop langsgaan toch maar trakteren op het heerlijke parfum waar ik nooit langs kon lopen zonder er even aan te snuffelen.
 • Ik, nadat ik een compliment heb gekregen over mijn roze laarzen: “Ja, ik heb wel iets met roze!” Om me vervolgens te realiseren dat de knalroze jurk die ik boven die laarzen droeg misschien wel voor zich sprak.
 • De inspirerende Masterclass Ondernemen van de minstens zo inspirerende meiden Femke en Tedje, die ik volgde in het ook al zo inspirerende roze Werkwarenhuis in Den Bosch. Je vindt mijn verslag hier.
 • Dat je in de spiegel kijkt en verbaasd bent over hoe goed je haar zit zonder dat je er iets aan hebt gedaan.
 • Als mijn moeder een mooi boeket heeft gekregen: “Even een foto maken! Ze passen perfect bij mijn blog.”

Wat was jouw grootste blijmaker van de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 15 maart 2018 op 6:22 am - Beantwoord

  Mooi lijstje weer!

 2. Hennie 15 maart 2018 op 6:29 am - Beantwoord

  Terecht dat die vrouw zei dat je haar prachtig is. Want dat is het ook. Ik zou er voor moorden. Bij wijze van dan, hè. 🙂

 3. Judith 15 maart 2018 op 6:34 am - Beantwoord

  Jaaa de Luizenmoeder, zo grappig haha!

 4. Neverdullmoments 15 maart 2018 op 6:42 am - Beantwoord

  Hahaha, die foto van je kat is echt herkenbaar 😉 ik doe ook nog steeds pogingen om James en Darcy tegelijk op de foto te krijgen, maar meestal komt er dan eentje naar me toe om mijn hand een kopje te geven. Blijf nou staahaan! Blijmakers voor mij: een goede beoordeling op mijn werk en mijn vriend na 3 weken Nieuw-Zeeland weer zien!

  • Romy 15 maart 2018 op 8:49 am - Beantwoord

   Haha, wat een slimme beestjes zijn het ook! Lekker hun eigen gang gaan en zich niets van anderen aantrekken. Daar kunnen we als mensen soms nog wat van leren ? Wat fijn trouwens van je mooie beoordeling op het werk! En superfijn ook dat je vriend na een paar weken weer terug is ?

 5. Darina 15 maart 2018 op 6:54 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje! Heerlijk vooruitzicht dat het niet meer zo lang duurt voordat het lente wordt.

 6. Josephine 15 maart 2018 op 7:17 am - Beantwoord

  Fijn, zo’n dosis vrolijkheid! Gefeliciteerd met je opa en oma!

  Ik ben benieuwd naar je ervaringen met je 24 mm lens. Hopelijk start de lente na dit weekend écht en kun je er lekker op uit. Ik vind het altijd leuk om jonge eendjes te fotograferen (maar niet altijd even makkelijk 😉 ).

  Gaaf idee, zon’n mediakit. Is dat dan iets wat je online plaatst?

  • Romy 15 maart 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Dankjewel!
   Ik hoop ook dat ik snel buiten mooie lentefoto’s kan maken met mijn nieuwe lens. Er zijn straks genoeg mooie lentetaferelen om te fotograferen.
   De mediakit heb ik op dit moment niet op mijn blog staan, maar stuur ik als pdf door als mensen daarom vragen. Op je blog plaatsen kan natuurlijk ook, maar ik voel me er niet zo prettig bij om dingen als tarieven voor samenwerkingen op mijn blog te zetten 🙂

 7. Loes 15 maart 2018 op 7:30 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Zo leuk, zo’n spontaan compliment! En fijn dat de band met je vader zo goed is dat je hem altijd kan bellen.

 8. Mariska 15 maart 2018 op 7:43 am - Beantwoord

  Ben wel erg benieuwd naar foto’s met je nieuwe lens! 🙂

 9. Els 15 maart 2018 op 8:03 am - Beantwoord

  60 jaar is zo bijzonder om getrouwd te zijn :-). Nog gefeliciteerd!

  • Romy 15 maart 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, echt een heel bijzonder jubileum 🙂 Ik vind het ook zo mooi dat zij en wij dit nog kunnen meemaken.

 10. Sandra 15 maart 2018 op 8:50 am - Beantwoord

  Oeeeh ik ben benieuwd naar jouw mieuwe lens hoor! Dat soort dingen vind ik erg leuk, en al helemaal om meer over te zien en te lezen hihi. Dussss kom maar op met die blog! 😀 Wat een mooie mijlpaal van jouw opa en oma. Een 60 jarig huwelijk! Heel mooi. 🙂 Lekker een blij lijstje zo op deze donderdagochtend. Is fijn om te lezen. 🙂 Mijn blijmakers van de afgelopen week? Met mijn ouders lunchen in Leiden en die gekke streken van mijn liefste kitten Suzie. ♡

  • Romy 16 maart 2018 op 12:13 am - Beantwoord

   Ik hoop volgende week wat meer over mijn nieuwe lens te vertellen. Dit weekend wil ik er eerst nog een keer uitgebreid mee experimenteren 🙂 Dat is alleen al zo leuk om te doen en deze lens dwingt me echt om eens wat andere dingen dan producten en mensen op de foto te zetten.
   Wat een mooie blijmakers heb jij ook! Heerlijk, die maffe streken van lieve kattenbeesten ♥ Is Suzie al veel gegroeid eigenlijk? Ik kan me je eerste foto van haar nog goed herinneren en ben wel benieuwd hoe groot of klein ze nu is 🙂

 11. evelien 15 maart 2018 op 9:12 am - Beantwoord

  Wat een super fijne momenten! Vooral van die vrouw die je een compliment gaf over je jas en daarna je haar. Super lief!
  Liefs,
  Evelien

 12. Irene 15 maart 2018 op 10:00 am - Beantwoord

  Vorige week had ik zo’n dag dat m’n haar echt mega goed zat, dat maakt meteen alles veel leuker. Haha :p En wat fijn dat je zo’n lief complimentje kreeg!

  • Romy 16 maart 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   Haha, zeker weten! Echt verbazingwekkend dat iets simpels als een ‘good hair day’ je eigenlijk al zo veel goed kan doen 🙂

 13. Anna 15 maart 2018 op 10:07 am - Beantwoord

  Wat een leuk en vrolijk lijstje! En wat lief dat die vrouw je complimenten gaf. Ik kan nu al niet wachten op de volgende aflevering van de Luizenmoeder, haha!

  • Romy 16 maart 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   Ik ook! Ook al duren de afleveringen maar 20 minuten, ze zijn echt mijn fijne vooruitzicht voor de zondagavond 🙂

 14. Jessica J. 15 maart 2018 op 10:30 am - Beantwoord

  De Luizenmoeder moet ik toch maar eens checken! Heel Twitter heeft het erover, haha! Even kijken of ik het online kan vinden. 🙂 Ik ben héél erg benieuwd naar je 24mm-lens!

  • Romy 16 maart 2018 op 12:15 am - Beantwoord

   Haha, bizar hè dat die serie zo’n hype is geworden?! Maar de afleveringen zijn dan ook wel heel erg grappig. Zeker een aanrader, omdat elke aflevering ook maar 20 minuten duurt. Dat kijkt lekker weg dus 🙂
   Ik kijk de afleveringen zelf terug via Tvblik.nl. Je zou eens kunnen kijken of die site ook in België werkt 🙂

 15. Jenn 15 maart 2018 op 10:45 am - Beantwoord

  Wat een mooie lange lijst 🙂

 16. Smurfigeknutselfan 15 maart 2018 op 10:59 am - Beantwoord

  Wat leuk zi’n lijstje, als ik erover nadenk heb ik er meer dan in verwachte. Feliciteer je oma en opa ook van mij, super fijn dat ze nog samen zijn.
  Ik kreeg gusteren nog een compliment en een dank je wel voor mijn reactie op dat haar moeder was overleden. Ze had zoveel aan mijn woorden het dde haar gied. Fijn dat je met zoiets kleins iemand kan helpen/opvrolijken.

  • Romy 16 maart 2018 op 12:20 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik zal de felicitaties dit weekend doorgeven aan mijn opa en oma, als zij hun huwelijk officieel vieren 🙂
   Wat mooi dat je met jouw reactie echt een steun kon zijn voor iemand anders die een moeilijke tijd doormaakt. Ik kan me voorstellen dat je van die blijk van waardering ook heel blij van kunt worden.

 17. Simone 15 maart 2018 op 11:53 am - Beantwoord

  Wat een hoop vrolijkheid, heel leuk! Ik vond het ook heel leuk je eens in het echt te ontmoeten tijdens de Masterclass. Enne, de locatie paste qua kleur pérfect bij je haha!

 18. Anna 15 maart 2018 op 11:56 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Ik ben ontzettend benieuwd naar je 24 mm lens, ben wel echt een nerd wat betreft camera’s 😉 Liefs!

 19. Katrien 15 maart 2018 op 12:47 pm - Beantwoord

  Leuk, die complimentjes voor je kledij en haar. En wat je schrijft over een onverwachte goede haardag, daar kan ik ook zo intens gelukkig van worden. Is iets mini maar geeft toch een fijn gevoel.
  Vorig weekend lekker veel knuffelen met mijn metekindje en haar al half slapend in bed stoppen, was héérlijk!

  • Romy 16 maart 2018 op 12:21 am - Beantwoord

   Haha, die roze locatie was inderdaad helemaal mijn ding. Ik vond het ook superleuk om jou bij de masterclass in het echt te ontmoeten en te spreken! 🙂

  • Romy 16 maart 2018 op 12:22 am - Beantwoord

   Heerlijk, zo’n speciaal moment met je metekindje! Ik kan me voorstellen dat je van die knuffeltijd met haar heel blij kunt worden 🙂

 20. Johanne 15 maart 2018 op 3:00 pm - Beantwoord

  Wat een fijne complimentjes! Wat kan dat toch veel doen voor een mens he :). En wat een jubileum zeg, 60 jaar getrouwd. Dat hoor je niet vaak meer 🙂

  • Romy 16 maart 2018 op 12:24 am - Beantwoord

   Ik vind het ook zo’n mooie mijlpaal, 60 jaar huwelijk. Toch heel bijzonder eigenlijk dat ze na al die jaren nog steeds elkaar hebben en dat wij dit ook met alle kinderen en kleinkinderen kunnen meemaken 🙂

 21. Nesrin 15 maart 2018 op 10:09 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je opa en oma! Wauw 60 jaar getrouwd, wat ontzettend mooi!

 22. Rachel 15 maart 2018 op 11:19 pm - Beantwoord

  Ik vind jouw artikelen altijd zo’n heerlijkheid om te lezen en gefeliciteerd met je opa en oma.. wauw wat een prachtige jaren samen zeg!

  • Romy 16 maart 2018 op 12:25 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik vind het ook zo’n onwijs mooie mijlpaal 🙂

  • Romy 16 maart 2018 op 12:25 am - Beantwoord

   Dankjewel, zowel voor je felicitatie als voor je superlieve compliment!

 23. Eveline Fleur 16 maart 2018 op 1:24 pm - Beantwoord

  Mooie lijst Romy! Zo grappig dat je kat gewoon z’n eigen ding doet en niets van je aantrekt. Wat dat betreft kunnen we nog weleens wat van katten leren. 😉 De luizenmoeder vind ik ook super leuk. Ik moet de laatste twee afleveringen nog terugkijken, maar dat ga ik vanavond zeker doen. #zinin De Masterclass was overigens inderdaad erg gaaf. Leuk je even gezien te hebben!

  • Romy 16 maart 2018 op 7:01 pm - Beantwoord

   Haha, katten zijn zeker een inspiratiebron wat dat betreft! 😉 En ik vond het ook heel gezellig om jou even gesproken te hebben bij de masterclass. Heel leuk om je eens in het echt te zien 🙂
   Veel plezier met het kijken van De Luizenmoeder vanavond en geniet van je weekend!

 24. Patricia 16 maart 2018 op 4:11 pm - Beantwoord

  Wat een fijne momentjes en goed dat je er zo bij stil staat. Wat lief van die mevrouw, altijd fijn om een compliment te krijgen en zeker van een vreemde?

 25. Nikita 16 maart 2018 op 6:18 pm - Beantwoord

  Je haar is inderdaad terecht prachtig! Ik vind het echt heel mooi 🙂 Grappig trouwens, want het is bijgesneden (zodat het niet verder kan splitsen) vorige week zondag en er moest een serieus stuk af omdat het al een tijdje geleden was. En nu is het veel korter en daar schrok ik eerst van, maar ik vind het ook wel leuk. En ik heb echt zoveel complimenten gehad en dat maakte me blij! En een ding wat me trots maakt is dat ik maandag en dinsdag het nogal lastig had op stage. Ik heb een goede stageplek en het zijn vriendelijke mensen. Maar mijn perfectionisme besloot de boel over te nemen. En toen alles fout ging begon alles te rinkelen in mijn hoofd en werd ik gepest door mijn eigen gedachten. Ik zag het eventjes niet meer zitten. Maar na twee zware en lastige dagen heb ik woensdag die criticus verslagen naar een gezonder niveau. En nu kan ik foutjes wat makkelijker accepteren. Na twee dagen vol drukte, paniek en hysterie heb ik mezelf voor het eerst gekalmeerd <3

  • Romy 16 maart 2018 op 7:05 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je zo veel leuke en lieve complimentjes over je haar hebt gekregen. Dat doet een mens goed! 🙂
   Ik vind het heel naar om te horen dat je twee nogal moeilijke dagen hebt gehad waarop je veel last had van perfectionisme en daar nogal onder leed. Maar des te knapper is het dat je zelf actie kon ondernemen en nu een stuk rustiger bent. Het is ook niet niks, zo’n stage! Maar zo te horen doe je het super en is die angst echt nergens voor nodig. Ook al weet ik dat dat helaas makkelijker gezegd dan gedaan is waarschijnlijk.

 26. zwartraafje 17 maart 2018 op 4:35 pm - Beantwoord

  Zo’n lief, welgemeend compliment kan je helemaal vrolijk maken hé. Een van mijn geluksmomentjes was toen ik deze week met mijn schoonzus en metekindje naar de babyspa ging. Ja, dat bestaat en dat heb ik zelf ook maar via hen ontdekt. Hoe fijn het op zich al was om haar in dat bubbelbad te zien glunderen ik had nog meer geluk toen mijn schoonzus nog wat boodschappen moest doen met de auto. Zelf ging ik toen even naar de boekhandel om een strip voor mijn man te kopen en toen ik aan de kassa stoonde herkende de verkoopster me en zei dat mijn bestelde boek die ochtend was toegekomen. Ik had het boek dus al voor ik er een melding van kreeg en moest er niet voor door de regen fietsen. Echt een leuke meevaller.

  • Romy 17 maart 2018 op 11:54 pm - Beantwoord

   Absoluut, ik ging direct stralen door dat lieve compliment!
   En wat mooi om je schoonzus en metekindje zo te zien genieten in het water. Ik kan me voorstellen dat je daar blij van wordt, net als van de onverwachte meevaller trouwens. Dat soort positieve verrassingen zijn altijd fijn 🙂

 27. Dinja 18 maart 2018 op 12:04 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje, ik word er spontaan vrolijk van 🙂
  Ik voel me altijd wel een beetje ongemakkelijk door complimentjes maar vind het wel heel erg lief! Zo kreeg ik eens tijdens mijn werk te horen van een klant dat ze mijn make-up leuk vond zitten

  • Romy 18 maart 2018 op 11:20 pm - Beantwoord

   Wat een lief compliment, zeker als het zo onverwacht van een klant komt! 🙂

Recente blogs