Collage Vaker Vrolijkheid april

Vaker Vrolijkheid #19: bloesem, Pippi Langkous en de Wraptastic!

 • 15 april 2018
 • 32 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Het is lente, de bloesems bloeien aan de bomen en ik heb een paar drukke, maar fijne weken achter de rug. Er waren heel wat lichtpuntjes – soms klein, soms groot, maar allemaal absoluut het onthouden waard. Zo genoot ik volop van alle prachtige bloemen die de wereld op dit moment opfleuren, kwam de postbode me met een aantal leuke pakketjes verblijden en genoot ik van het nodige wel heel foute kijkvoer op YouTube. Ook werd ik verrast met kaarsjes en leverde een bezoekje aan de kringloopwinkel me een stukje jeugdsentiment op. Kortom, het is tijd voor een nieuwe editie van Vaker Vrolijkheid: van deze dingen werd ik de afgelopen weken vrolijk!

vaker vrolijkheid

 • Elke dag weer mijn ogen uitkijken als ik op allerlei plekken bloesembomen tegenkom.
 • In ons nieuwe kantoorpand een plekje naast het raam bemachtigen om (met knijpoogjes, dat wel!) te genieten van de zonnestralen die door het raam heen komen.
 • Cadeautjes scoren voor mijn EPIC-maatje. Bijna klaar met mijn pakket!
 • De sketches van Komt een man bij de dokter kijken en daar (hoe fout ook!) om in een deuk liggen.
 • Urenlange appgesprekken waarbij ik heel wat keren moet glimlachen of schaterlachen.
 • Na een megadrukke week ultiem genieten van een avondje me, my blog & a cup of tea!
 • Elke dag uitkijken op het reclamebord van IKEA en daardoor getriggerd raken om mijn eigen IKEA-moodboard samen te stellen.
 • Eindelijk de film van ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ kijken.
 • Bij de kringloopwinkel een oud boek van Pippi Langkous vinden voor maar 1 euro. #jeugdsentiment
 • ‘s Avonds afspreken met een vriendin en haar toevallig ook die ochtend in de bus tegenkomen, waardoor we nóg meer konden bijkletsen.
 • Onze kat Beertje die na een groots avontuur (uit de reismand springen voor de dierenartsenpraktijk en daarna over het busstation dwalen – doodeng!) gelukkig toch weer veilig terugkwam.
 • Kaartjes winnen voor de voorstelling The Color Purple, waar ik aanstaande woensdag naartoe ga.
 • Avondeten aan een tafel versierd met talloze waxinelichtjes.
 • Een SWAP met een bloglezer doen en daarbij verrast worden met een leuk Rituals-pakketje.
 • Een collega die een hilarisch verhaal vertelt over haar 70-jarige moeder die op Facebook zit.
 • Niet meer bijkomen om dit té flauwe filmpje over de ‘Wraptastic’ op YouTube.
 • Voor een vriendin een zoekjacht openen naar het boek met de allermooiste kaft (en nog slagen ook!).
 • De nieuwe fuchsiaroze zomerjas ontvangen waar ik dolblij mee ben. Stay tuned! ♥
 • Spontaan met mijn moeder na een werkdag naar het Bloesempark gaan (klik hier voor mijn fotoverslag).
 • Mijn vader die me net voor ons bezoekje aan het Bloesempark mailt dat ik daar echt naartoe moet gaan. Great minds thinking alike!
 • Gisteren een leuke dag beleven in Leiden met goed gezelschap en die afsluiten met de film Rapunzel.

Wat was jouw lichtpuntje van de afgelopen weken?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hennie 15 april 2018 op 8:19 am - Beantwoord

  De bloesembomen zijn hier ook zwaar favoriet. Dat geeft een straat echt sfeer en kleur! Wraptasticc ken ik niet, maar ga ik wel even kijken op YouTube. Als ik dat zo lees, kan ik mijn zondag lachend beginnen!

  • Romy 15 april 2018 op 1:18 pm - Beantwoord

   Absoluut! Die bomen zijn samen zo’n prachtig gezicht.
   Ik ben benieuwd wat je van het Wraptastic-filmpje vindt, haha. Het is een parodie op een typisch Tell Sell-filmpje, maar ik moest er hard om lachen.

 2. Elisabeth 15 april 2018 op 8:36 am - Beantwoord

  Mijn geplante bollen hadden bloemen gekregen
  En stonden mooi te zijn in de tuin. Tulpen kleine narcissen en blauwe druifjes. Verder mijn nieuwe fiets zo ontzettend lekker rijd. En ik had me afgelopen weekend weer eens fantastisch gevoeld met veel energie. Lang niet gehad.

  • Romy 15 april 2018 op 1:20 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige dingen noem je op om met een vrolijk gevoel op terug te kijken. Zo fijn dat je fiets zo heerlijk rijdt! En de bloeiende bloemen zijn absoluut ook een van mijn favoriete dingen van de afgelopen weken 🙂

 3. Darina 15 april 2018 op 9:38 am - Beantwoord

  De bloesembomen zijn zo mooi nu! En ik voel me nu energieker! Heb overal zin in, gooi de ramen open en geniet van de frisse geuren en vogeltjes gezang 🙂

  • Romy 15 april 2018 op 1:21 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat je door het weer veel meer energie krijgt! Ik word ook echt vrolijk van de lente en het fijne weer 🙂

 4. Susan 15 april 2018 op 9:58 am - Beantwoord

  Jaaaa bloesembomen zijn mijn favoriet <3 Jammer alleen van de rommel die ze daarna altijd geven.

  • Romy 15 april 2018 op 1:22 pm - Beantwoord

   Haha, al die bloesemblaadjes naderhand zijn inderdaad wat minder 😉 Wat dat betreft is het wel ideaal dat ik de bloesembomen van andere mensen kan fotograferen en zelf niet al die blaadjes hoef op te ruimen, haha.

 5. Neverdullmoments 15 april 2018 op 10:12 am - Beantwoord

  Zo lekker die lente! S ochtends sta ik ook meteen ‘aan’, heerlijk! Mijn lichtpuntje is absoluut New York geweest, maar ook een weekend weg met vriendinnen en daar voor het eerst een escape room gedaan, zo gaaf! Oké het was wel binnen, maar later hebben we heerlijk zonder jas door de stad gelopen. Love lente!

  • Romy 15 april 2018 op 1:23 pm - Beantwoord

   Wat een gave momenten om op terug te blikken! Dat reisje naar New York lijkt me geweldig, maar al helemaal als je daarna ook het vooruitzicht hebt van een gezellig weekend weg met vriendinnen 🙂

 6. Sam - singlereadytomingleblog 15 april 2018 op 10:20 am - Beantwoord

  Oh hihi, Pippi Langkous vond ik ook altijd zooo geweldig vroeger! Die films waren ook zo leuk (niet de tekenfilmversies, de echte, haha). Marc De Bel (een Vlaamse schrijver van jeugdboeken) is bij mij ook echt jeugdsentiment 🙂

 7. Saskia 15 april 2018 op 10:21 am - Beantwoord

  Wat een fijne momentjes! Leuk al die blond schaaltjes en tof een Pippi boek! Ik kocht gisteren ook weer een hoop toffe spullen bij de kringloop<3

  • Romy 15 april 2018 op 1:24 pm - Beantwoord

   Ja, Pippi is geweldig! Ik werd als kind vaak Pippi genoemd vanwege mijn rode haar, dus Pippi heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad 😉 De films van Pippi vond ik ook altijd geweldig. Volgens mij hebben we de video’s nog in de kast staan.

  • Romy 15 april 2018 op 1:25 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij ook zo goed geslaagd bent bij de kringloopwinkel! Ik ben benieuwd naar je vondsten 🙂

 8. Irene 15 april 2018 op 11:02 am - Beantwoord

  Zalig dat je een plekje aan het raam hebt! Ik heb net door jou beslist dat ik morgen naar de kringloop ga om wat boeken te scoren! 😀 en dat bloesempark lijkt me super mooi! Ik ga straks je post lezen daarover. Wij hebben hier een magnolia in de tuin staan (de helaas zijn bloesems al aan het verliezen is) maar dat is echt zooo mooi hé!

  • Romy 15 april 2018 op 1:29 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk dat je ook naar de kringloopwinkel gaat morgen! Ik ga voor je duimen dat je een paar mooie vondsten op de kop tikt 🙂
   Wat onwijs mooi trouwens dat jullie zelf een magnoliaboom in de tuin hebben staan. Ik heb toevallig vandaag nog foto’s gemaakt van een magnoliaboom bij ons in de straat. Ik vind ze zo mooi.

 9. Iris 15 april 2018 op 11:10 am - Beantwoord

  Pippi Langkous blijf ik echt geweldig vinden! Leuk dat je het boek gevonden hebt!

 10. Anja 15 april 2018 op 11:51 am - Beantwoord

  Waht a wonderful website !? :)))) I really like your blog, it’s so colourful and full of good vibes! Thank you so much! Have a nice sunday and best wishes from ferienwohnung meraner land 😉 Yours, anja ;9<3

 11. Mei Qi 15 april 2018 op 1:05 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje! Hoe leuk dat je een Pipi Langkous boek hebt gekocht! Ik moet ook vaker naar de Kringloopwinkel, gewoon om te snuffelen. Ik vond de zon afgelopen week heel fijn <3

  • Romy 15 april 2018 op 1:30 pm - Beantwoord

   Thanks so much for your kind words!

  • Romy 15 april 2018 op 1:31 pm - Beantwoord

   Ja, de zon is ook echt een feestje 🙂 Het is zo heerlijk met de lentezonnestralen erbij!

 12. Joanne 15 april 2018 op 3:19 pm - Beantwoord

  Heerlijk he, die lente kriebels! Ziet er allemaal vrolijk uit 🙂

 13. Nesrin 15 april 2018 op 3:54 pm - Beantwoord

  Beertje is een Daredevil! Dat lijkt mij schrikken zeg. Mooi lijstje Romy!

 14. Zo simpel is dan geluk 15 april 2018 op 9:15 pm - Beantwoord

  Super fijn al die lichtpuntjes! Ik was gisteren ook in Leiden, leuke stad is dat. 🙂

  • Romy 16 april 2018 op 11:11 am - Beantwoord

   Oh, wat leuk! Leiden is inderdaad een erg leuke stad ?

 15. Nikita 17 april 2018 op 6:52 am - Beantwoord

  Ik kan me altijd herkennen in jouw lichtpuntjes. Eigenlijk zoeken we het toch altijd veel te ver. Mensen willen altijd blij worden van grote gebeurtenissen maar eigenlijk zijn deze dingen ook zo mooi en blijmakend.

  Wat mij vrolijk maakte is het vele lezen in de tweede vakantieweek. Ik heb bijna elke dag een half boek gelezen en dat maakt mij zo blij! Die leesflow waar ik nog steeds inzit trouwens, maakt mij gelukkig. Er is niks beter dan wegdromen bij prachtige schrijfsels. Ook was ik heel blij dat ik weer school heb vanaf gisteren. Dan kan ik weer lachen met mijn vrienden en mijn zelfvertrouwen repareren.

  • Romy 17 april 2018 op 9:18 pm - Beantwoord

   Absoluut! Soms zit geluk in dit soort heel kleine dingen en kun je ook daar al heel blij van worden.
   Wat heerlijk dat jij heel wat hebt kunnen lezen de afgelopen tijd. Ik snap dat dat absoluut een blijmaker is. En goed om te horen ook dat je het fijn vond om na de vakantie weer naar school te gaan. Ik snap dat dat na je stage van laatst misschien wel extra fijn is 🙂

 16. Anna 17 april 2018 op 9:55 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje, ik word er ook helemaal blij van! Komt een man bij de dokter is altijd zo grappig, haha, ik ben dol op dat programma :p. Heb je de serie Jeuk al gekeken? Ik denk dat je dat ook erg leuk zult vinden, haha!

  • Romy 17 april 2018 op 9:51 pm - Beantwoord

   De serie Jeuk moet ik inderdaad ook echt een keer kijken. Dat lijkt me ook echt wel wat voor mij 🙂 Thanks voor de tip!

 17. Marielle 17 april 2018 op 4:18 pm - Beantwoord

  Wat een fijne lichtpuntjes! Die bloesembomen zijn zooo mooi!

 18. Simone 17 april 2018 op 7:15 pm - Beantwoord

  Hoe is die film van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween? Daar ben ik nu zo benieuwd naar! Maar ik heb eigenlijk nog niet de zin gehad om hem ook daadwerkelijk op te zetten. De bloesem maakt me ook ontzettend blij. Bij ons voor de deur staat er een boom zo mooi in bloei <3 Nog maar even van genieten, want het is zo weer weg.

  • Romy 17 april 2018 op 9:55 pm - Beantwoord

   Ik vond het een erg leuke en vooral grappige film. Er zitten best wel wat absurde stukjes in de film, maar juist daarom heb ik hard om de film moeten lachen 🙂
   Wat gaaf dat jullie zo’n mooie bloesemboom voor de deur hebben staan. Dat betekent inderdaad nog even extra genieten voordat de bloesem niet meer bloeit.

Recente blogs

Doodeng of vies?! | Van deze 10 dingen krijg ik de kriebels!

22 augustus 2018|Persoonlijk|

Kippenvel, kriebels in mijn buik en een bibber die door mijn hele lichaam gaat. Er zijn niet veel dingen die mij een combinatie van die drie bezorgen. Voor hoogtes ben ik niet echt bang meer, vliegangst heb ik niet en ook een lift ga ik zonder angst in. Maar geloof me: daarnaast zijn er ook heus wel een paar dingen waar ik, ook als het niet koud is buiten, kippenvel over mijn hele armen van krijg. Bereid je voor op 10 dingen die mij de kriebels geven, omdat ik ze doodeng of ontzettend vies vind.

Hotspot | It’s a Present, kleurrijke cadeauwinkel in Utrecht

25 juni 2018|Lifestyle|

Stel je voor: je loopt door Utrecht en ziet opeens een etalage met roze bananenkussens én met een enorme alpacaknuffel voor de winkel. Dan kun je, als je zo gek bent op kleuren als ik, vast niet anders dan zo’n winkel binnenlopen. Met gevaar voor eigen portemonnee – dat wel. Ook Claire en ik konden deze cadeauwinkel met de naam It’s a Present in Utrecht onmogelijk voorbijlopen. Voor we het wisten belandden we in een walhalla met plantjes, eenhoornsloffen kattenkaarten en vooral heel veel spul waarvan je niet wist hoe hard je het nodig had totdat je het daar ziet staan. Benieuwd? Ik laat je deze cadeauwinkel in Utrecht graag zien.

Je zelfvertrouwen vergroten | 7 stappen om te zetten

2 maart 2020|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

"Waarom doe ik het nu alweer verkeerd?" Het is zomaar een van de vele opmerkingen die je innerlijke criticus je weleens naar je hoofd kan slingeren. Als jouw innerlijke kritische stem net zo hard tettert als die van mij soms doet, dan kan het ongetwijfeld soms flink tekeer gaan in je hoofd. Gelukkig lukt het mij steeds iets beter om dat soort stemmetjes te temmen. Je zelfvertrouwen vergroten helpt daarbij, heb ik zelf gemerkt. En dat kan zelfs met kleine stappen, die je misschien wel vandaag al kunt zetten. Dit zijn 7 stappen die mij helpen om mijn zelfvertrouwen te vergroten.