Collage Vaker Vrolijkheid 19

Vaker Vrolijkheid #20: koppelpogingen, vriendenboekjes en pittige paprika's

 • 15 mei 2018
 • 33 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Geef mij een lentezonnetje en ik word al bijna vanzelf vrolijk. Maar ook naast de zonnige dagen waren er genoeg dingen die mij de afgelopen tijd vrolijk maakten. Zo moest ik hard lachen om een paprika die geen paprika bleek te zijn, werd ik intens blij van lieve reacties op mijn recente Instagrampost en kwam de postbode mij verrassen met een knalroze pakketje ingepakt in eenhoornpapier. Daarnaast werd ik blij van mijn KvK-inschrijving (joehoe, ik ben zzp’er!) en vertel ik je meer over een ietwat mislukte koppelpoging van mijn vader die me graag mijn tv-debuut ziet maken.

Collage Vaker Vrolijkheid 19

 • De postbode die een pakket in knalroze inpakpapier aan de deur bezorgt. De inhoud? Een heleboel heerlijke producten van onder andere Balea, die ik bij Nina heb gewonnen.
 • Op een zonnige zaterdag een bezoekje brengen aan de Keukenhof, samen met een he-le-boel toeristen.
 • Blij terugkomen van de kapper omdat ze mijn haar precies zo heeft geknipt als ik wilde (vrij zeldzaam voor mij als kritische kapperbezoeker!).
 • Ultiem genieten van het ontspannen XXL-weekend van 4 dagen dat ik had dankzij Hemelvaartsdag.
 • Tijdens een dagje Den Bosch met een vriendin als eerste op zoek gaan naar een Action-filiaal met knutselafdeling. Prioriteiten stellen kunnen wij wel!
 • De subtiele hint (aka mislukte koppelpoging) van mijn vader dat er dit jaar 3 boeren onder 30 jaar meedoen aan Boer zoekt Vrouw.
 • Voor het eerst United Wardrobe ontdekken en daar heel wat items uit mijn flink uitgemeste kledingkast aanbieden. (Benieuwd? Klik hier voor mijn account!)
 • Schrijven in het ‘Vriendenboek voor volwassenen’ van Lianne. Stiekem nog net zo leuk om te doen als jaren geleden!
 • De huissleutel vergeten zijn en daarom onverwachts op bezoek “moeten” bij mijn lieve opa en oma.
 • Op de Veluwe goede gesprekken voeren met een vriendin over oude verwachtingen en toekomstdromen.
 • Vaker een panty dragen in plaats van een legging en daarover van mijn broertje (!) een compliment krijgen.
 • Bij de kringloopwinkel een prachtige tas voor een prikkie op de kop tikken.
 • De ene na de andere schattige babyfoto op Instagram tegenkomen en daar steeds weer bij wegsmelten. Lijkt het maar zo of is er echt een ware babyboom?
 • Sleutelen aan de lay-out van mijn blog (heb jij het grid-patroon op mijn homepage al gespot?).
 • En daarna mijn privacyverklaring voor de AVG-wet maken. Niet mijn favoriete klus, maar hij is af!
 • Mijn moeder die me per ongeluk iets extreem pittigs voorzet als “paprika”. Het leverde me een gloeiende mond, maar ook een lachbui op.
 • ’s Avonds laat met Lianne nog steeds met blote armen op een terrasje kunnen zitten in de zon.
 • Spontane afspraken die niet een maand eerder al zijn gepland, maar in een opwelling één dag van tevoren.
 • Mijn vader die zo lief is om me bij het station af te zetten als de bussen een dag staken.
 • Me inschrijven bij de KvK en daarover onwijs veel lieve, motiverende reacties krijgen op Instagram.
 • In al mijn enthousiasme direct een blogartikel schrijven over mijn KvK-inschrijving (morgen online!).
 • En natuurlijk fantaseren over misschien een inimini-vakantie voor binnenkort!

Wat was jouw ultieme blijmaker de afgelopen weken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 15 mei 2018 op 6:29 am - Beantwoord

  Wat een hoop vrolijkheid! Super van je KvK inschrijving! Gefeliciteerd!

 2. Marloes 15 mei 2018 op 6:53 am - Beantwoord

  Wat een fijne momenten allemaal. Ik moest wel lachen om je pittige paprika, haha! En ik ben benieuwd naar je artikel morgen, supergoed dat je die stap hebt gezet!

 3. Marije 15 mei 2018 op 7:09 am - Beantwoord

  Mooi lijstje. Gefeliciteerd met je kvk inschrijving!

  • Romy 15 mei 2018 op 5:49 pm - Beantwoord

   Dankje! ? Ik ben er ook superblij mee dat ik nu echt ingeschreven sta.

 4. Mariska 15 mei 2018 op 7:25 am - Beantwoord

  Altijd lekker hè die lange weekendjes 🙂

  • Romy 15 mei 2018 op 5:49 pm - Beantwoord

   Absoluut! En dit weekend weer met Pinksteren ?

 5. Haha wat grappig dat je vader je wilt koppelen aan een boer uit Boer zoekt vrouw! Super grappig!

 6. Daenelia 15 mei 2018 op 9:09 am - Beantwoord

  Ahh, morgen je blog in de gaten houden. Als alles goed gaat is een kvk inschrijving aanstaande voor mij. Mijn hoogtepuntje was wel dat de kat vanochtend meeliep met het uitlaten van de hond. Dat doet ze niet vaak, maar vandaag liep ze de hele ronde mee, tot de voordeur. Fantastisch vind ik dat.

 7. Anna 15 mei 2018 op 9:21 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Haha, geweldig, die opmerking van je vader! Ben erg benieuwd naar je artikel over je KvK inschrijving!

 8. Anna 15 mei 2018 op 9:27 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je KvK inschrijving! Wat een ontzettend mooie mijlpaal! Mijn highlight van de afgelopen week was toch wel de heerlijke dagen vrij en het mooie weer haha! Liefs

  • Romy 15 mei 2018 op 5:51 pm - Beantwoord

   Wat gaaf dat je je binnenkort ook wilt inschrijven bij de kvk! Ik ben benieuwd ? En heerlijk zo’n rondje wandelen met de kat! Dat maakt het waarschijnlijk toch extra gezellig om de hond uit te laten.

  • Romy 15 mei 2018 op 5:52 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met de inschrijving ? En heerlijk dat jij ook zo van de vrije dagen en van het goede weer kon genieten!

 9. Lianne 15 mei 2018 op 10:44 am - Beantwoord

  Wat een hoop leuke dingen weer! Zo goed dat je vaker een panty aantrekt en je hebt ingeschreven bij de KvK! Jij zet al zulke mooie stappen! Ik werd ook zo blij van het mooie weer en dat ons huisje steeds meer wordt zoals we het willen 🙂

  • Romy 15 mei 2018 op 5:53 pm - Beantwoord

   Dankjewel ? En inderdaad zo fijn dat jullie huisje steeds meer naar jullie zin wordt! Heerlijk om deze zomer van jullie eigen plekje te kunnen genieten ?

 10. Hermien - KouweKleren 15 mei 2018 op 11:05 am - Beantwoord

  Superleuk, vriendenboekjes! Ik kreeg er voor mijn 21-diner een van mijn vriendinnen, ingevuld en wel, inclusief kinderfoto’s. Het thema was ‘als ik later groot ben’ (omdat ik de jongste van het stel ben) en dat boek was een schot in de roos.

 11. Saskia 15 mei 2018 op 11:47 am - Beantwoord

  Wat een hoop leuke en mooie dingen. Niet geplande afspraken zijn het leukste<3

 12. Margo 15 mei 2018 op 1:04 pm - Beantwoord

  Echt super dat je je gaat inschrijven! Jij kan dit! Gefeliciteerd alvast, je bent een toppertje! En wat een heerlijk vrolijk lijstje weer 🙂

  • Romy 15 mei 2018 op 5:55 pm - Beantwoord

   Wat een leuk cadeau! Echt iets persoonlijks wat je altijd bewaart. En stiekem vind ik het thema ook wel heel goed gevonden ?

  • Romy 15 mei 2018 op 5:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie ?

 13. Volgens mij is er echt een babyboom gaande haha..
  Leuke dingen allemaal!

  • Romy 15 mei 2018 op 5:56 pm - Beantwoord

   Haha, dat idee heb ik ook inderdaad! Er worden opeens zo veel kinderen geboren ?

 14. Marleen 15 mei 2018 op 3:41 pm - Beantwoord

  HAHA jaaa BzV! Ik ben grote fan dus als jij meedoet zou dat helemaal top zijn 😉
  En terrasjes ik hou ervan! Dit weer brengt me sowieso in vrolijke stemming 😉 Ben benieuwd naar je artikel van morgen Romy!!

 15. Susan 15 mei 2018 op 5:42 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je kvk inschrijving!

  • Romy 15 mei 2018 op 5:57 pm - Beantwoord

   Haha, ik geloof niet dat ik voor een van de boeren ben gevallen en sowieso zie ik mezelf niet snel daten op televisie ? Alhoewel de boer met sproetjes wel echt heel knap was!

  • Romy 15 mei 2018 op 5:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel ?

 16. Ivon 15 mei 2018 op 8:00 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je KvK inschrijving!! Heel tof en stoere zet van je!
  En wat leuk dat je een dagje in Den Bosch was, mijn stadje haha.

  • Romy 17 mei 2018 op 1:40 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En wat leuk dat je in Den Bosch woont! Ik ben al vaker in Den Bosch geweest en vind het echt een leuke en gezellige stad.

 17. Nikita 15 mei 2018 op 8:02 pm - Beantwoord

  Ik moest lachen met die paprika. Wij moeten voor ons eindwerk een groente promoten en laat ik nu net voor een paprika hebben gekozen. Ik denk dat ik nog heel vaak aan het ontwerpen ga zijn en terwijl met een glimlach aan jouw verhaal ga denken nu haha. Mooie momenten heb je weer gehad en gefeliciteerd met je inschrijving.

  Wat mij de afgelopen tijd vooral zo blij maakte is dat mijn zelfvertrouwen eindelijk de goede kant op gaat. Na een jaar vechten en knokken. Toch gerekend vanaf die periode waarin ik mezelf ben kwijtgeraakt. Dat is een van de heftigste slagen geweest en een van de grootste redenen. Maar het komt en ik ben zo blij! Vandaag hebben we de stagebespreking gedaan in de klas van de stage in maart. Die waar ik heel onzeker door was geworden. Ik werd dus helemaal in de stagevibes gegooid vanmorgen door de vragen die we bespraken in de klas. En ik had er een beetje schrik voor. Maar mijn zelfvertrouwen is overeind gebleven! Het raakt me niet meer wat die vrouw heeft gezegd. Ik ben er echt een sterker persoon door geworden. De stappen die ik de afgelopen week heb gezet, ik ben er zo trots op! En ik las trouwens (mede door het verlengde weekend) een hele serie in een week uit van mijn favoriete schrijfster. Ik ben blij dat ik ze heb gelezen want ik hou van haar boeken. Maar het deed wel een beetje pijn toen ik vandaag de laatste zinnen las, want nu heb ik al haar boeken gelezen. Dus het is dubbel haha. Boekenwurmstruggles… :p

  • Romy 17 mei 2018 op 1:44 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk dat mijn paprikaverhaal jou nu vast ook tot in de eeuwigheid zal bijblijven bij het werken aan dat project 😉
   Wat supergoed om te horen dat je zelfvertrouwen langzaamaan terugkomt als gevolg van het harde knokken daarvoor. Je mag onwijs trots zijn op jezelf dat je de stagebespreking zo goed bent doorgekomen, ondanks dat het natuurlijk niet fijn is om je voormalige stage weer te moeten bespreken. Soms kunnen juist dat soort lastige situaties of opmerkingen je op den duur een sterker mens maken ♥
   Hopelijk kun je snel weer aan een leuk nieuw boek beginnen. Wel heerlijk dat je dit weekend zo van het lezen hebt kunnen genieten!

 18. Oeh, je homepagina ziet er leuk uit! Ik kom hier eigenlijk altijd via Bloglovin’ terecht dus dan let je daar niet zo op, maar ben toch even een kijkje gaan nemen, haha!

  • Romy 17 mei 2018 op 1:44 am - Beantwoord

   Haha, leuk dat je speciaal de moeite hebt genomen om naar mijn homepage te kijken! Thanks voor je compliment! 🙂

 19. Rachel 16 mei 2018 op 12:24 am - Beantwoord

  Ik ben super benieuwd naar je kvk verhaal en je homepagina ziet er mega leuk uit hoor!

Recente blogs

12 vrolijke truien met bloemenprint voor de winter

12 november 2017|Outfits|

In de winter zijn de dikke vesten en warme truien bij mij niet aan te slepen. In een mooie trui ben ik net iets beter bestand tegen de kou. Voor de komende winter was ik nog op zoek naar een nieuw exemplaar. En niet zomaar één. Het moest wel een vrolijke trui zijn. Omdat vrolijkheid voor mij gelijkstaat aan kleuren en mooie bloemen, ging ik op zoek naar de perfecte truien met bloemenprint. Ik vond online 12 mooie exemplaren, waarvan ik er eentje bestelde. Weet jij uit deze 12 truien met bloemenprint de trui te pikken die ik uiteindelijk heb gekozen? 

Last van in je hoofd zitten? 9 tips tegen een propvol hoofd!

3 maart 2021|Persoonlijke groei|

Ik zit op de fiets terwijl de auto’s langsrazen. Maar nog veel sneller dan de BMW's gaan de gedachten in mijn hoofd. "Oh ja, ik moet nog Lisa feliciteren met haar verjaardag", "Ik had Piet nog niet teruggemaild" en "Ik moet niet vergeten om een nieuwe pot pindakaas te halen." Een korte samenvatting van hoe het er aan toegaat tijdens een fietsrit. Genieten in het hier en nu is natuurlijk veel fijner dan in je gedachten naar het verleden en de toekomst en weer terug te gaan. Maar wat doe je tegen in je hoofd zitten? Deze 9 tips willen bij mij nog weleens helpen.

Een inkijkje in mijn groeiende plantenfamilie

13 augustus 2019|Interieur|

Twee maanden geleden nam ik voor het eerst een plantje mee naar huis. Ik vond dat ik toe was aan een volgende stap. Na jarenlang met een diepgeworteld gebrek aan groene vingers te hebben gekampt, was het tijd om dat talent voor planten eens te ontwikkelen. Toen mijn geliefde pannenkoekenplant er een paar weken later nog steeds vrij levend bij stond, mocht ik van mezelf helemaal losgaan. Er is dan ook steeds meer groen in huis gekomen. Ik stel je graag voor aan mijn plantenfamilie zoals die er op dit moment bij staat.