Collage Vaker Vrolijkheid 15 juni 2018

Vaker Vrolijkheid #21: een geheim, Netflix & kittenspam

 • 15 juni 2018
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Sinds het begin van mijn blog houd ik maandelijks een blijheidslijstje bij. Oftewel Vaker Vrolijkheid, zoals ik die lijstjes noem. Ook de afgelopen weken waren er genoeg dingen die mij vrolijk(er) maakten. Zo werd ik vrolijk van mijn eerste serie op Netflix waar ik sinds een week een abonnement op heb, maar ook van een warme ontvangst bij thuiskomst, vertederende kittenfoto’s en een leuk nieuwtje waar ik binnenkort meer over kan vertellen. Over al die dingen (oké, behalve het geheimpje dus!) lees je meer in editie #21 van Vaker Vrolijkheid.

Vaker Vrolijkheid 15 juni 2018

 • Verrast worden door een paar lieve verjaardagskaarten van bloglezers. Dankjulliewel! ♥
 • Heel lieve en persoonlijke verjaardagscadeaus krijgen van vriend(inn)en die precies weten wat bij mij past.
 • …een theedoos met 9 vakjes vol met theesmaakjes bijvoorbeeld. Een van mijn meisjesdromen – echt!
 • Eindelijk Netflix hebben en me afvragen hoe ik het altijd zonder deed. Tijd voor Modern Family!
 • Een lief kaartje ontvangen van de dierenarts om ons te condoleren met het overlijden van Beertje.
 • Onze andere kat Paco die languit in de tuin ligt te genieten van de zonnestralen, ondanks dat zijn spierwitte vacht nooit zongebruind zal worden. Doet me denken aan mijn eigen niet te bruinen melkflessen!
 • Het spontane idee op zaterdagochtend om naar de IJ-hallen te gaan. En daar leuke aankopen doen!
 • Een vriendin blij maken door haar scriptie op taal na te kijken.
 • Met Claire een bloggersdate plannen om te kletsen, hippe winkels te bezoeken, thee te drinken en blogfoto’s te maken.
 • Pitchen voor een leuke blogsamenwerking en daarvoor worden uitgekozen.
 • Merken dat mijn voeten goed reageren op de fysiotherapie. Laat de open schoenen maar komen!
 • Dat het ’s ochtends zo vroeg licht is, waardoor ik zelfs al voor mijn wekker wakker word.
 • Mijn allereerste pantalon vinden en dan ook nog eens in het roze! ♥
 • Fotospam waar je wél op zit te wachten doorgestuurd krijgen van vertederende kittens.
 • Een propvolle dag hebben, maar toch de race tegen de klok winnen.
 • Een vrij persoonlijk artikel schrijven en daar een mooie e-mail over ontvangen van een lezeres.
 • Een onverwacht pakketje krijgen en me tijdens het uitpakfestijn pas weer realiseren dat ik een geweldig DM-pakket bij Burgertrutjes had gewonnen.
 • Dat er in de bus een bord staat met “Deze zitplek is bedoeld voor kinderwagens”. Misschien heel flauw, maar ik beeldde me direct in hoe iemand de bus binnenstapt en zegt “Mevrouw, mag mijn kinderwagen hier zitten?”.
 • Mijn laptop dichtklappen en het boek Fuck the quarterlife crisis! erbij te pakken. Een feest der herkenning zo nu en dan en geweldig cynisch geschreven!
 • In het geheim leuk nieuws hebben (ook al is dingen geheimhouden niet mijn hobby!).
 • Het nieuws alvast delen met mijn oma en vervolgens wel vijf keer te horen krijgen dat ze trots op me is.
 • Dankzij dit lijstje beseffen dat er, naast het verdrietige inslapen van Beertje, ook héél veel fijns is gebeurd. ♥

Wat was jouw blijmaker van de afgelopen tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 15 juni 2018 op 6:09 am - Beantwoord

  Mooi lijstje weer!

  Mijn blijmaker was terug zijn in Zuid-Frankrijk en meteen weer thuis voelen.

  • Romy 16 juni 2018 op 1:50 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je zo hebt genoten in Zuid-Frankrijk en dat die plek nog altijd als thuis voelt!

 2. Darina 15 juni 2018 op 7:22 am - Beantwoord

  Een heel mooi lijstje! Mijn blijmaker was een spontaan dagje weg naar Antwerpen. Zo’n fijne stad!

 3. Daenelia 15 juni 2018 op 8:14 am - Beantwoord

  Mooi lijstje weer! Mijn blijmaker was meer iets in de zin van gevonden motivatie. Heel fijn ook.

  • Romy 16 juni 2018 op 1:50 pm - Beantwoord

   Wat leuk, zo’n dagje naar Antwerpen! Dat blijft inderdaad een fijne stad 🙂

  • Romy 16 juni 2018 op 1:51 pm - Beantwoord

   Klinkt goed! Motivatie (terug)vinden is inderdaad altijd fijn.

 4. Femke 15 juni 2018 op 8:45 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk vol lijstje weer :-). Mijn blijmaker is als de zon zich weer laat zien.

 5. Josephine 15 juni 2018 op 8:50 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Ik moest lachen om je zittende kinderwagens. 😉

  Ik ben heel blij met het lekkere weer de laatste tijd en de leuke blog-inspiratie die ik heb opgedaan tijdens mijn vakantie in Londen.

  • Romy 16 juni 2018 op 1:51 pm - Beantwoord

   Mooie blijmakers noem je op! Ik heb ook genoten van je blogartikelen over Londen overigens. Ik krijg er echt zin van om ook weer eens naar Londen te gaan.

 6. marleen 15 juni 2018 op 9:08 am - Beantwoord

  Ja ik vind het ook heerlijk dat het zo vroeg licht (en laat donker) is! Mag van mij voor altijd, haha! Enne..veel plezier met je pakketje 🙂

  • Romy 16 juni 2018 op 1:52 pm - Beantwoord

   Van mij mogen ook alle dagen wel zo lang (en licht) zijn. Heerlijk!
   Dankjewel! Dat gaat vast helemaal goed komen met het pakketje 🙂

 7. Lianne 15 juni 2018 op 9:19 am - Beantwoord

  Wat fijn om jouw positiviteit en blijmakers te horen <3 Ja klopt, Netflix is de uitvinding van de eeuw, hè? Als je er eenmaal aan begint, kun je niet meer zonder! Ik moest wel lachen om die kinderwagen. Dat maakt mijn week tenminste een heel klein beetje extra goed 😉

  • Romy 16 juni 2018 op 1:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En leuk om te horen dat de kinderwagen ook jou een beetje een glimlach bezorgde 🙂

 8. Judith 15 juni 2018 op 11:01 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje zo op de vrijdag! Lekker positief het weekend in 🙂 Benieuwd naar je geheimpje!!

 9. Anna 15 juni 2018 op 11:26 am - Beantwoord

  Gecondoleerd met Beertje, het is zo verdrietig om een huisdier te verliezen. Gelukkig staan er ondanks dat nog een hoop mooie en leuke dingen op je lijstje! Ben heel erg benieuwd naar je geheim, haha!

 10. Charel 15 juni 2018 op 11:43 am - Beantwoord

  Bloggersdates zijn altijd super leuk! nog sterkte met het verlies xxx

 11. Nikita 15 juni 2018 op 12:40 pm - Beantwoord

  Ik moest lachen toen ik je reactie las van die kinderwagens. Echt grappig. En ik besef ook door dit soort lijstjes dat er nog zoveel leuke dingen gebeuren. Het zijn net die dingen die mij altijd op de been houden. Er zijn de afgelopen tijd heel veel leuke dingen gebeurd, maar het is ook een hele overweldigende periode. Afstuderen, examens, eindwerkpresentatie… Maar een van de dingen die mij het blijst maakt is vanmorgen gebeurd. We hadden mondeling examen Frans (wat overigens top is gegaan, beter dan ik ooit heb durven dromen) en ik en een paar klasgenoten waren aant wachten tot ze aan de beurt waren. En mijn maat die een paar weken out is geweest door klierkoorts zei ineens dat ik met hem mee moest komen. Ik heel nieuwsgierig maar verward dat doen. Hij had een doos chocolade gekocht als bedankje, omdat ik elke avond dat hij ziek was foto’s had gemaakt van alle blaadjes, cursussen, leerstof die we kregen en hem vervolgens via mail heb bijgehouden en elke dag heb ik uitgelegd wat we hebben geleerd en gewoon hem alles telkens geschreven. Zodat hij ondanks zijn ziek zijn toch geen leerstof hoefde in te halen of te missen. En hij was me zo dankbaar dat ik dat had gedaan, terwijl ik dat als vanzelfsprekend zie. Vrienden moet je helpen in tijden van nood. Hij had het niet hoeven doen en natuurlijk ga ik daar echt van genieten. Maar het is die dankbaarheid die me zo pakt en zo blij maakt. Net als mijn vriendin die me woensdag trakteerde in de Burger King omdat ze vond dat ik zo’n geweldige vriendin ben en dat ik ook haar altijd heb geholpen. En omdat ze me wou bedanken voor de vriendschap en dat ik altijd voor haar klaarsta. Die dankbaarheid doet echt wel iets met me 🙂

 12. Saskia 15 juni 2018 op 8:43 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige lijst weer! En uitgekozen worden voor een samenwerking is altijd leuk, ben erg benieuwd wat het is?
  Mijn blijmakertje? Die ene toffe cursus waar ik veel inspiratie van heb gekregen en het feit dat het na deze eerste drukke werkweek na mijn vakantie WEEKEND is. Zo aan toe dus ik ga er extra van genieten<3

  • Romy 16 juni 2018 op 2:02 pm - Beantwoord

   De samenwerking hoop ik volgende week te kunnen plaatsen op mijn blog. Ik kan nu al niet wachten 🙂
   Jij noemt ook fijne blijmakers op trouwens. Geniet van je welverdiende weekend!

 13. Esmeralda 15 juni 2018 op 9:16 pm - Beantwoord

  Ik heb 1 juni mijn nieuwe blog online gezet en ik heb nu al zoveel leuke nieuwe mensen ‘leren kennen ‘ via mijn blog. En natuurlijk het leuke bezoekersaantal waar ik heel erg blij van word 😀 😀

  • Romy 16 juni 2018 op 2:03 pm - Beantwoord

   Prachtige blijmakers! En wat onwijs leuk dat je in twee weken bloggen al zo veel hebt kunnen bereiken én (nog belangrijker) dat het bloggen je nu al zo blij maakt 🙂

 14. Zo simpel is dan geluk 16 juni 2018 op 10:21 am - Beantwoord

  Gelukkig dat er naast het verdriet ook heel veel fijne dingen waren. Zelf werd ik blij van mijn vrije dagen.

 15. Evelyne 16 juni 2018 op 1:01 pm - Beantwoord

  Mijn foto op de cover van het evenementenboekje van de stad 😀 Ben er nog altijd heel euforisch over!

  • Romy 16 juni 2018 op 2:10 pm - Beantwoord

   Wat gaaf zeg! Ik kan me voorstellen dat je daar erg blij van werd 🙂

 16. Haha, ik vroeg me dat in het begin ook af toen ik pas Netflix had. Hoe keek ik ooit series zonder? Zo handig, serieus! Qua films vind ik er wel niet altijd mijn gading, maar op vlak van series hebben ze bijna alles wat ik zoek 🙂

  • Romy 17 juni 2018 op 10:10 pm - Beantwoord

   Echt hè?! Wat een uitvinding is Netflix! Ik moest eerst vaak moeilijk doen om dan binnen 2 dagen na een uitzending iets terug te kijken via Uitzending Gemist, dus Netflix is wat dat betreft een verademing. Films kijk ik überhaupt niet zo vaak, maar qua series staat er genoeg op om nog jááren mee vooruit te kunnen 😉

Recente blogs

Nieuwe telefoon | De investering die ik mezelf gunde

13 februari 2020|Lifestyle|

Ik ben vast niet de enige die niet zomaar een dure aankoop doet. Dat ik dagenlang kan dubben voordat ik een paar honderd euro uitgeef, merkte ik al toen ik mijn huis aan het inrichten was. Ook toen mijn iPhone het steeds vaker liet afweten, vond ik het nog niet makkelijk om mijn zuurverdiende spaargeld aan een vervanger uit te geven. Hoe hard die vervanger ook nodig was! Maar toen ik laatst besefte dat een leven zonder batterijstress én met betere foto's ook wat waard is, was ik om. En dus heb ik nu een gloednieuw pareltje in mijn handen liggen: de Motorola One Zoom. Klaar voor een batterijstressloze toekomst samen!

Eigenaardigheden heb ik genoeg (en dat is oké) – deze bijvoorbeeld!

17 november 2022|Persoonlijk, Zelfliefde|

"Kun je een lijstje maken van alles wat jij eigenaardig vindt aan jezelf?" Die vraag kreeg ik eens van een businesscoach. Niet omdat hij wilde dat ik zou strooien met compleet willekeurige feitjes over mezelf (doe ik met dit artikel lekker toch!). Wel om me te laten inzien dat je ook de gekke kanten aan jezelf er mag laten zijn. Je hoeft je niet te schamen. Vooruit, misschien een pietsie in sommige gevallen. Maar nooit zó erg dat je erdoor gaat twijfelen aan jezelf. Al die eigenaardigheden bij elkaar maken jou anders dan de perfecte keurslijven waarin niemand op deze wereldbol zal passen. Dus wees jezelf! Voilà, een deel van de lijst deel ik hier. Zonder schaamte. Ook deze stukjes gekkigheid typeren mij!

Een dagje Antwerpen op Tweede Kerstdag

28 december 2018|Op reis|

Wat doe je als je op Tweede Kerstdag vrij hebt en geen spannende diners, familie-afspraken of woonboulevardbezoekjes op de planning hebt staan? Mijn vader en ik besloten een dagje naar Antwerpen te gaan. We zaten al vroeg 's ochtends in de bus vanaf Amsterdam en genoten daarna de hele dag van de kerstmarkt, de winkels in kerstsferen, de Belgische gezelligheid en de vele leuke plekken die we in Antwerpen tegenkwamen. Ik laat je graag meegenieten van ons dagje Antwerpen met kerst.