Vaker Vrolijkheid #21: een geheim, Netflix & kittenspam

15 jun 2018 | Persoonlijk | 29 reacties

Sinds het begin van mijn blog houd ik maandelijks een blijheidslijstje bij. Oftewel Vaker Vrolijkheid, zoals ik die lijstjes noem. Ook de afgelopen weken waren er genoeg dingen die mij vrolijk(er) maakten. Zo werd ik vrolijk van mijn eerste serie op Netflix waar ik sinds een week een abonnement op heb, maar ook van een warme ontvangst bij thuiskomst, vertederende kittenfoto’s en een leuk nieuwtje waar ik binnenkort meer over kan vertellen. Over al die dingen (oké, behalve het geheimpje dus!) lees je meer in editie #21 van Vaker Vrolijkheid.

Vaker Vrolijkheid 15 juni 2018

 • Verrast worden door een paar lieve verjaardagskaarten van bloglezers. Dankjulliewel! ♥
 • Heel lieve en persoonlijke verjaardagscadeaus krijgen van vriend(inn)en die precies weten wat bij mij past.
 • …een theedoos met 9 vakjes vol met theesmaakjes bijvoorbeeld. Een van mijn meisjesdromen – echt!
 • Eindelijk Netflix hebben en me afvragen hoe ik het altijd zonder deed. Tijd voor Modern Family!
 • Een lief kaartje ontvangen van de dierenarts om ons te condoleren met het overlijden van Beertje.
 • Onze andere kat Paco die languit in de tuin ligt te genieten van de zonnestralen, ondanks dat zijn spierwitte vacht nooit zongebruind zal worden. Doet me denken aan mijn eigen niet te bruinen melkflessen!
 • Het spontane idee op zaterdagochtend om naar de IJ-hallen te gaan. En daar leuke aankopen doen!
 • Een vriendin blij maken door haar scriptie op taal na te kijken.
 • Met Claire een bloggersdate plannen om te kletsen, hippe winkels te bezoeken, thee te drinken en blogfoto’s te maken.
 • Pitchen voor een leuke blogsamenwerking en daarvoor worden uitgekozen.
 • Merken dat mijn voeten goed reageren op de fysiotherapie. Laat de open schoenen maar komen!
 • Dat het ‘s ochtends zo vroeg licht is, waardoor ik zelfs al voor mijn wekker wakker word.
 • Mijn allereerste pantalon vinden en dan ook nog eens in het roze! ♥
 • Fotospam waar je wél op zit te wachten doorgestuurd krijgen van vertederende kittens.
 • Een propvolle dag hebben, maar toch de race tegen de klok winnen.
 • Een vrij persoonlijk artikel schrijven en daar een mooie e-mail over ontvangen van een lezeres.
 • Een onverwacht pakketje krijgen en me tijdens het uitpakfestijn pas weer realiseren dat ik een geweldig DM-pakket bij Burgertrutjes had gewonnen.
 • Dat er in de bus een bord staat met “Deze zitplek is bedoeld voor kinderwagens”. Misschien heel flauw, maar ik beeldde me direct in hoe iemand de bus binnenstapt en zegt “Mevrouw, mag mijn kinderwagen hier zitten?”.
 • Mijn laptop dichtklappen en het boek Fuck the quarterlife crisis! erbij te pakken. Een feest der herkenning zo nu en dan en geweldig cynisch geschreven!
 • In het geheim leuk nieuws hebben (ook al is dingen geheimhouden niet mijn hobby!).
 • Het nieuws alvast delen met mijn oma en vervolgens wel vijf keer te horen krijgen dat ze trots op me is.
 • Dankzij dit lijstje beseffen dat er, naast het verdrietige inslapen van Beertje, ook héél veel fijns is gebeurd. ♥

Wat was jouw blijmaker van de afgelopen tijd?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

29 Reacties

 1. Marije

  Mooi lijstje weer!

  Mijn blijmaker was terug zijn in Zuid-Frankrijk en meteen weer thuis voelen.

  Antwoord
  • Romy

   Wat heerlijk dat je zo hebt genoten in Zuid-Frankrijk en dat die plek nog altijd als thuis voelt!

   Antwoord
 2. Darina

  Een heel mooi lijstje! Mijn blijmaker was een spontaan dagje weg naar Antwerpen. Zo’n fijne stad!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk, zo’n dagje naar Antwerpen! Dat blijft inderdaad een fijne stad :)

   Antwoord
 3. Daenelia

  Mooi lijstje weer! Mijn blijmaker was meer iets in de zin van gevonden motivatie. Heel fijn ook.

  Antwoord
  • Romy

   Klinkt goed! Motivatie (terug)vinden is inderdaad altijd fijn.

   Antwoord
 4. Femke

  Wat een heerlijk vol lijstje weer :-). Mijn blijmaker is als de zon zich weer laat zien.

  Antwoord
 5. Josephine

  Wat een fijn lijstje! Ik moest lachen om je zittende kinderwagens. ;-)

  Ik ben heel blij met het lekkere weer de laatste tijd en de leuke blog-inspiratie die ik heb opgedaan tijdens mijn vakantie in Londen.

  Antwoord
  • Romy

   Mooie blijmakers noem je op! Ik heb ook genoten van je blogartikelen over Londen overigens. Ik krijg er echt zin van om ook weer eens naar Londen te gaan.

   Antwoord
 6. marleen

  Ja ik vind het ook heerlijk dat het zo vroeg licht (en laat donker) is! Mag van mij voor altijd, haha! Enne..veel plezier met je pakketje :)

  Antwoord
  • Romy

   Van mij mogen ook alle dagen wel zo lang (en licht) zijn. Heerlijk!
   Dankjewel! Dat gaat vast helemaal goed komen met het pakketje :)

   Antwoord
 7. Lianne

  Wat fijn om jouw positiviteit en blijmakers te horen <3 Ja klopt, Netflix is de uitvinding van de eeuw, hè? Als je er eenmaal aan begint, kun je niet meer zonder! Ik moest wel lachen om die kinderwagen. Dat maakt mijn week tenminste een heel klein beetje extra goed ;)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! En leuk om te horen dat de kinderwagen ook jou een beetje een glimlach bezorgde :)

   Antwoord
 8. Judith

  Heerlijk lijstje zo op de vrijdag! Lekker positief het weekend in :) Benieuwd naar je geheimpje!!

  Antwoord
 9. Anna

  Gecondoleerd met Beertje, het is zo verdrietig om een huisdier te verliezen. Gelukkig staan er ondanks dat nog een hoop mooie en leuke dingen op je lijstje! Ben heel erg benieuwd naar je geheim, haha!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Het was inderdaad wel heel verdrietig nieuws om Beertje te laten inslapen. Juist daarom waren de andere blijmakers meer dan welkom. Ik kan ook niet wachten om mijn geheimpje te vertellen :)

   Antwoord
 10. Charel

  Bloggersdates zijn altijd super leuk! nog sterkte met het verlies xxx

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve bericht!

   Antwoord
 11. Nikita

  Ik moest lachen toen ik je reactie las van die kinderwagens. Echt grappig. En ik besef ook door dit soort lijstjes dat er nog zoveel leuke dingen gebeuren. Het zijn net die dingen die mij altijd op de been houden. Er zijn de afgelopen tijd heel veel leuke dingen gebeurd, maar het is ook een hele overweldigende periode. Afstuderen, examens, eindwerkpresentatie… Maar een van de dingen die mij het blijst maakt is vanmorgen gebeurd. We hadden mondeling examen Frans (wat overigens top is gegaan, beter dan ik ooit heb durven dromen) en ik en een paar klasgenoten waren aant wachten tot ze aan de beurt waren. En mijn maat die een paar weken out is geweest door klierkoorts zei ineens dat ik met hem mee moest komen. Ik heel nieuwsgierig maar verward dat doen. Hij had een doos chocolade gekocht als bedankje, omdat ik elke avond dat hij ziek was foto’s had gemaakt van alle blaadjes, cursussen, leerstof die we kregen en hem vervolgens via mail heb bijgehouden en elke dag heb ik uitgelegd wat we hebben geleerd en gewoon hem alles telkens geschreven. Zodat hij ondanks zijn ziek zijn toch geen leerstof hoefde in te halen of te missen. En hij was me zo dankbaar dat ik dat had gedaan, terwijl ik dat als vanzelfsprekend zie. Vrienden moet je helpen in tijden van nood. Hij had het niet hoeven doen en natuurlijk ga ik daar echt van genieten. Maar het is die dankbaarheid die me zo pakt en zo blij maakt. Net als mijn vriendin die me woensdag trakteerde in de Burger King omdat ze vond dat ik zo’n geweldige vriendin ben en dat ik ook haar altijd heb geholpen. En omdat ze me wou bedanken voor de vriendschap en dat ik altijd voor haar klaarsta. Die dankbaarheid doet echt wel iets met me :)

  Antwoord
  • Romy

   Ik kan me voorstellen dat de periode van het afstuderen niet alleen leuk, maar ook ontzettend spannend is. Juist daarom zijn die blijmakers die je opnoemt zo fijn. Wat ontzettend lief dat je door twee lieve vrienden zo werd verrast door een mooie blijk van dankbaarheid. Zoiets kan je als mens oprecht blij maken :)

   Antwoord
 12. Saskia

  Wat een prachtige lijst weer! En uitgekozen worden voor een samenwerking is altijd leuk, ben erg benieuwd wat het is?
  Mijn blijmakertje? Die ene toffe cursus waar ik veel inspiratie van heb gekregen en het feit dat het na deze eerste drukke werkweek na mijn vakantie WEEKEND is. Zo aan toe dus ik ga er extra van genieten<3

  Antwoord
  • Romy

   De samenwerking hoop ik volgende week te kunnen plaatsen op mijn blog. Ik kan nu al niet wachten :)
   Jij noemt ook fijne blijmakers op trouwens. Geniet van je welverdiende weekend!

   Antwoord
 13. Esmeralda

  Ik heb 1 juni mijn nieuwe blog online gezet en ik heb nu al zoveel leuke nieuwe mensen ‘leren kennen ‘ via mijn blog. En natuurlijk het leuke bezoekersaantal waar ik heel erg blij van word :D :D

  Antwoord
  • Romy

   Prachtige blijmakers! En wat onwijs leuk dat je in twee weken bloggen al zo veel hebt kunnen bereiken én (nog belangrijker) dat het bloggen je nu al zo blij maakt :)

   Antwoord
 14. Zo simpel is dan geluk

  Gelukkig dat er naast het verdriet ook heel veel fijne dingen waren. Zelf werd ik blij van mijn vrije dagen.

  Antwoord
 15. Evelyne

  Mijn foto op de cover van het evenementenboekje van de stad :D Ben er nog altijd heel euforisch over!

  Antwoord
  • Romy

   Wat gaaf zeg! Ik kan me voorstellen dat je daar erg blij van werd :)

   Antwoord
 16. Sam - singlereadytomingleblog

  Haha, ik vroeg me dat in het begin ook af toen ik pas Netflix had. Hoe keek ik ooit series zonder? Zo handig, serieus! Qua films vind ik er wel niet altijd mijn gading, maar op vlak van series hebben ze bijna alles wat ik zoek :)

  Antwoord
  • Romy

   Echt hè?! Wat een uitvinding is Netflix! Ik moest eerst vaak moeilijk doen om dan binnen 2 dagen na een uitzending iets terug te kijken via Uitzending Gemist, dus Netflix is wat dat betreft een verademing. Films kijk ik überhaupt niet zo vaak, maar qua series staat er genoeg op om nog jááren mee vooruit te kunnen ;)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs