Collage 3

Vaker Vrolijkheid #4 Hollandse luchten, Gijp en een lekke fiets

 • 15 januari 2017
 • 27 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Elke maand stel ik voor de rubriek Vaker Vrolijkheid een lijstje samen met dingen waar ik blij van werd. Ook deze maand staat er weer een overzichtje klaar. Natuurlijk waren Parijs en Barcelona twee hoogtepunten van de afgelopen tijd, maar er was meer. Zo kreeg ik ook een harige bezoeker in de nacht, genoot ik van de Hollandse luchten en was ik nog net op tijd voor Oud & Nieuw. Ben je benieuwd naar deze en nog meer blije momenten en ben je klaar voor een flinke dosis vrolijkheid? Lees dan snel verder.

 

Vaker Vrolijkheid 3

 • Mezelf trakteren op een cadeautje en mezelf vervolgens bedenken dat ik dat wel vaker zou mogen doen.
 • Op een doordeweekse dag zomaar ineens in Parijs bivakkeren om daar de kerstmarkten af te struinen en als een razendsnelle toerist te genieten.
 • Op kerstochtend dan eindelijk dat ene kerstjurkje uit de kast kunnen trekken.
 • Op Oudejaarsavond zo fanatiek Party & Co spelen dat je er net op tijd achterkomt dat het al kwart voor twaalf is.
 • Wijze woorden en nieuwe inzichten uit het boek ‘Nooit meer te druk’. Over een tijdje zal ik er meer over vertellen op mijn blog.
 • Alle leuke, lieve en enthousiaste reacties op mijn outfitpost. Heel motiverend om echt vaker buiten mijn comfortzone te gaan!
 • Zo enthousiast zijn over een werkklus dat je er zelfs op je vrije vrijdagavond met plezier aan werkt.
 • Mijn vader de hele avond horen grinniken boven een boek. Mocht je nog een boek voor een man zoeken, dan is ‘De wereld volgens Gijp’ blijkbaar een aanrader.
 • Op straat hoor ik een meisje over de telefoon zeggen “Mijn fiets is lek.” Echt een opmerking die ik zo ook had kunnen maken! Klinkt toch handig, zo’n opblaasfiets!
 • Met een vriendin een hele middag scrapbooken en vervolgens de smaak weer helemaal te pakken hebben.
 • Met mijn moeder een ouderwets middagje naar de film. Soof 2 was erg leuk!
 • In Barcelona genieten van +15 graden en van de bloemetjes die daar zelfs in december nog groeien.
 • Een nieuwe SD-kaart moeten kopen in Barcelona, omdat ik wel erg enthousiast was met foto’s maken.
 • Als je 20 minuten moet wachten op de bus, besluiten om dan maar een paar haltes verder te lopen om zo meteen een stukje van Utrecht te zien.
 • In de vroegte in de auto stappen en aan de Vinkeveense plassen verrast worden door een heel Instagram-waardige Hollandse lucht.
 • Een uitnodiging krijgen voor een gesprek waarvan ik twijfel of het nu een sollicitatiegesprek is of een ander spannend gesprek. Ik ga het deze week meemaken.
 • Een e-mail ontvangen voor een samenwerking: of ik met een vriendin een dagje weg wil gaan. Daar zei ik geen nee tegen!
 • Heel trots zijn op mezelf als ik samen met grote vriend TomTom een flinke autorit heb gemaakt zonder ook maar een verkeerde straat in te slaan (klinkt logisch, is het niet met mijn richtingsgevoel!).
 • Mijn harige vriendje Paco die midden in de nacht luidkeels staat de miauwen voor mijn kamer, omdat hij gezellig op bed wil komen liggen.
 • Bij Action de fijne twin markers in het schap zien liggen en die meteen groots inslaan, samen met nog iets te veel andere leuke spullen.
 • Deze Vaker Vrolijkheid samenstellen om nog eens van alle mooie momenten na te genieten.

Waar werd jij de afgelopen week vrolijk van?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 15 januari 2017 op 9:05 am - Beantwoord

  Wat een leuke blogpost! Zeker vaker doen. Gaaf dat je zomaar in Parijs was. Heerlijk dat dat zomaar kan. Ik heb ook de smaak van het scrapbooken weer te pakken. Al twee avonden achter mekaar bezig geweest.

  • Romy 15 januari 2017 op 7:58 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat 🙂

 2. Aneta 15 januari 2017 op 9:52 am - Beantwoord

  Leuke positieve post met dingen waar je inderdaad vrolijk van wordt. ‘Nooit meer te druk’ ik daar drie keer mee in m’n handen gestaan, haha. Is het een aanrader? Ik ben benieuwd wat je binnenkort gaat vertellen. Ik heb van de week 2 workshops gehad op school. Het waren verschillende therapieën die ik in kan zetten bij mensen met een aandoening of die niet lekker in hun vel zitten. Eeg leerzaam!

  • Romy 15 januari 2017 op 7:57 pm - Beantwoord

   Ja, het is echt een aanrader! Ik ben pas op pagina 100 volgens mij, maar heb al heel veel dingen uit het boek opgestoken. Er staan ook veel interessante onderzoekjes in, dus dat maakt het ook wel een leuk boek om te lezen.
   Die cursus klinkt trouwens ook echt heel nuttig en waardevol! Fijn om zo iets voor anderen te kunnen betekenen 🙂

 3. Sofie 15 januari 2017 op 11:12 am - Beantwoord

  Oe, ik ben erg benieuwd naar dat gesprek en dat dagje weg!

 4. Claire 15 januari 2017 op 11:27 am - Beantwoord

  Wat een leuke geluksmomentjes! Je hebt super mooie dingen meegemaakt. En ja je moet zeker doorgaan met outfitposts (:

 5. Amy 15 januari 2017 op 1:38 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje Romy! Vooral zomaar ineens naar Parijs afreizen.. gaaf om te doen! Ik ging 2 weken terug naar Soof 2 en vond hem ook erg leuk, veel grappige dialogen en momenten in die film!

 6. Nesrin 15 januari 2017 op 3:04 pm - Beantwoord

  Wat een leuke post is dit. Paco vind ik trouwens een hele leuke naam.

  • Romy 15 januari 2017 op 7:55 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Toen we Paco kregen, hebben we heel lang over een goede naam moeten nadenken, maar over de naam Paco waren we eigenlijk direct allemaal heel enthousiast.

 7. AwkwardCityChicks 15 januari 2017 op 5:51 pm - Beantwoord

  Zo herkenbaar, dat van Party & Co. Heb dat ook vaak met scrabble of kolonisten. En ook het scrapbooken, zo verslavend is dat. Lekker knutselen, zo goed voor de mind.

  • Romy 15 januari 2017 op 7:55 pm - Beantwoord

   Ja precies! Spelletjes, maar ook knutselen zijn zo fijn om even je hoofd te legen 🙂

 8. Melissa 15 januari 2017 op 5:58 pm - Beantwoord

  Ik wil even beginnen met benoemen dat ik écht heel vrolijk word van jouwat artikelen! Het geeft mij altijd een soort boost ofzo, haha. Wat een super leuke samenwerking! Ik ben ook heel benieuwd naar het gesprek. Hoop er nog iets over te lezen!

  • Romy 15 januari 2017 op 7:36 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Dankjewel! Zo leuk om te horen!
   Als er iets leuks uit het gesprek komt, zal ik het zeker laten weten op mijn blog 🙂

 9. Rebecca 15 januari 2017 op 6:09 pm - Beantwoord

  Oh wat een boel leuke dingen! Ik wil ook snel met mijn moeder naar Soof2! Lijkt me een hele leuke film maar hoor toch dat de eerste het leukst is. Ga je toevallig naar Thermen? Want daar ben ik ook voor gevraagd en ben er zo enthousiast over!!

  • Romy 15 januari 2017 op 7:32 pm - Beantwoord

   Ja, het is voor Thermen inderdaad! Zo onwijs leuk! Je maakt me nu nog enthousiaster 🙂 Soof 2 is trouwens inderdaad wel heel anders dan Soof 1. Het is iets minder feel good, denk ik, maar toch vonden wij hem erg leuk.

 10. Irene 15 januari 2017 op 6:29 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijke lijst! Hoop dat je ons op de hoogte houdt over dat gesprek!

  • Romy 15 januari 2017 op 7:34 pm - Beantwoord

   Dat hangt even af van het gesprek, hihi. Maar als er iets leuks uit voortkomt, zal ik het laten weten 🙂

 11. Lifeaholic.nl 15 januari 2017 op 8:17 pm - Beantwoord

  Wat een leuke positieve blogpost! En alvast veel succes met je spannend gesprek! ??

 12. Charel 15 januari 2017 op 8:21 pm - Beantwoord

  Heel leuk! Tijd met je mama doorbrengen is altijd leuk! Ik moet dat ook meer doen! En soof 2 lijkt me zoooo leuk!

 13. Denise 15 januari 2017 op 8:50 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje om te lezen en ben heel benieuwd naar dat dagje weg! En de stiften, daar ben ik ook nog steeds erg blij mee! Zo blij dat ik ze, dankzij jou, nu ook heb <3

  • Romy 16 januari 2017 op 12:38 am - Beantwoord

   Ik ben zo blij dat je ze nu eindelijk hebt gevonden én dat je er zo blij mee bent! <3

 14. Beautyjuf 15 januari 2017 op 9:10 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke geluksmomentjes! Mooi dat je zo goed stil kunt staan bij de kleine dingen in het leven. Je wereld wordt er zoveel mooier door 🙂 Enkele jaren geleden ben ik ook bewuster stil gaan staan bij de kleine, alledaagse zaken in het leven.

  • Romy 16 januari 2017 op 12:39 am - Beantwoord

   Wat mooi dat jij je ook steeds meer bewust probeert te zijn van kleine geluksmomentjes! Het kan inderdaad echt helpen om hier even bij stil te staan 🙂

 15. Irene 16 januari 2017 op 11:14 am - Beantwoord

  Wat een vrolijk lijstje! Vind het altijd fijn om zo’n dingen te lezen 🙂 Het doet me zelf ook stilstaan bij vrolijke momentjes. En aah ik wil ook naar de Action voor die stiften. Ik probeer vandaag nog een keer 😀

 16. Amina 17 januari 2017 op 1:48 am - Beantwoord

  Ik hoor nou al jaren van vriendinnen dat Party & Co geweldig leuk moet zijn. Op mijn wishlist! En zo’n jurkje aandoen op kerstochtend…awwww, zo herkenbaar! Was ‘t maar weer kerst! Min al het eten dan 😉

  • Romy 17 januari 2017 op 9:32 am - Beantwoord

   Alleen al voor het jurkje zou ik de kerst inderdaad nog graag weer eens overdoen! 🙂 En Party & Co is echt een aanrader. Een leuk en niet al te serieus spel om bijvoorbeeld met vrienden te spelen!

Recente blogs

Inkiekje #63 | Zalige zoetigheid, terug thuis & op stap in eigen stad

18 juli 2022|Persoonlijk|

Waar een week thuisvakantie al niet goed voor is: ik heb in een week meer buiten de deur beleefd dan normaal in drie weken. En wat was dat heerlijk! In dit Inkiekje geef ik je een kijkje in mijn laatste vakantieweek. Eentje die we begonnen tussen de Duitse heuvels, om daarna in Nederland een dagje naar Amsterdam te gaan voor de meest briljante lunch ooit, op kraambezoek te gaan, een excursie naar de dierenarts te beleven met Pip en een nieuwe plantaardige ontdekking te doen. Ik werd emotioneel over een Funda-plaatsing, maar genoot verder vooral van het leven, de vrijheid én de pannenkoeken.

5x Waarom stress je leven niet leuker maakt!

5 april 2019|Persoonlijke groei|

Nog even een mailtje hier en een deadline daar. Snel naar de kapper, daarna naar de sportschool en dan tussendoor nog ergens een hapje zien te eten. Tijd om te koken is er niet! Om over slapen nog maar te zwijgen. Klinkt dat herkenbaar? Voor mij is stress in ieder geval iets waar ik voor moet waken. Het maakt je leven namelijk allesbehalve beter en leuker. Dit zijn 5 redenen waarom stress verminderen belangrijk is.

Ik ging shoppen in Duitsland en dit nam ik mee…

28 oktober 2019|Lifestyle|

Vorig jaar ging ik met mijn vriendin Diana shoppen in Düsseldorf. De Duitse drogisterijen bleken een waar walhalla om voor een prikkie dierproefvrije verzorgingsproducten in te slaan. Ons tripje van vorig jaar smaakte naar meer en dus belandden we afgelopen zaterdag in een andere Duitse stad: Duisburg. Na twee uur lang non-stop kletsen in de trein zetten we voet op Duitse bodem. Met de big shoppers paraat en onze pinpassen op zak stonden we te springen om weer op zoek te gaan naar fijne producten die alleen bij de oosterburen te krijgen zijn. In deze DM- en Rossmann-shoplog laat ik je mijn aankopen zien.