Vaker Vrolijkheid #5: vrolijk boek, AliExpress en helse autorit

15 feb 2017 | Persoonlijk | 50 reacties

De afgelopen tijd lag er prachtige sneeuw, had ik een blogdate en werd ik verrast met een Valentijnscadeau. Het is tijd voor een nieuwe editie van Vaker Vrolijkheid, oftewel een lijstje vol vrolijke dingen in mijn leven. Gelukkig waren er weer veel mooie momenten om deze maand bij stil te staan. Zo kwam ik ook een boek met een intrigerende titel tegen in de kringloopwinkel en kwamen er een aantal nieuwe dingen op mijn pad. In dit artikel praat ik je bij met mijn Vaker Vrolijkheid #5.

Vaker Vrolijkheid 4

 • Voor stage een paar uur achter elkaar werken aan artikelen zonder dat het als werken voelt.
 • Mijn artikel over productief thuiswerken dat verscheen op Schrijven Online.
 • In de kringloopwinkel het boek ‘Altijd vrolijk’ tegenkomen, dat ik alleen al om de titel móest hebben.
 • De week erna mijn ideale zachtroze winterjas vinden voor een prikkie bij dezelfde kringloopwinkel.
 • AliExpress ontdekken, me suf kopen aan leuke items en een week later de eerste envelopjes al ontvangen.
 • Een bestelling ontvangen in een doos met papiersnippers. Beertje ligt er al nu al twee weken 24/7 in te slapen.
 • Een avond ‘Weet ik veel’ spelen met een lieve vriendin en daarvoor nog een voldoende halen ook.
 • Een geslaagde blogdate en gezellig kletsen en foto’s maken met de lieve Claire.
 • Denken dat je de trein hebt gemist en er vervolgens achter komen dat de trein precies dan 5 minuten te laat is.
 • De gordijnen ‘s ochtends openschuiven en overal om je heen sneeuw zien liggen. Zo fotogeniek!
 • Weer veilig thuiskomen na een helse autorit over de besneeuwde snelweg afgelopen zaterdag.
 • Mijn Vaker Vrolijk tag ingevuld zien door MamaIssues, Aneta en Irene. Superleuk!
 • Mezelf het boek ‘999 vragen aan jezelf’ cadeau doen.
 • Erachter komen dat ik eigenlijk wel een beetje trots mag zijn op mezelf.
 • Een heel weekend geen werkbestand openen, maar alleen maar tijd vrijmaken voor leuke dingen.
 • Twee positieve reacties krijgen op mijn sollicitatiebrieven. Nu hopen dat ik door ronde 2 kom. Fingers crossed!
 • Met mama een bijzondere coachingdag beleven in Rotterdam. Ik zit vol nieuwe inzichten en ideeën.
 • Op Valentijnsdag verrast worden met een kaart en schattig beertje van mijn ouders.
 • Een e-mail krijgen of ik voor iemand haar manuscript als eerste wil redigeren. Zo tof!
 • Een nieuw logo bedenken voor mijn blog. To be continued!

Waar werd jij de afgelopen weken blij van?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

50 Reacties

 1. Josephine

  Wat een fijne momenten weer. Eigenlijk maak ik nooit dat soort lijstjes, maar ik probeer wel op de dag zelf bij zulke fijne kleine dingen stil te staan. Wat goed dat je een artikel hebt op schrijven online, en dat je bij twee sollicitaties een ronde verder bent! Veel succes met het vervolg!!

  De afgelopen weken was ik blij met Valentijnsdag, een sneeuwballengevecht met mijn man en een superfijn nieuw boek over de Victoriaanse tijd. ;)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben zelf ook erg benieuwd naar het vervolg. Wat een mooie momenten noem je op! Leuk ook dat je zo’n mooi en toepasselijk boek hebt gekregen!

   Antwoord
 2. Dagmar

  Wauw wat een prachtige lijst om inderdaad ontzettend vrolijk van te worden, als ik het lees word ik al helemaal blij! En de sneeuw was zo mooi, echt een plaatje. En zo super superlief de verrassing voor Valentijnsdag van je ouders, geweldig om te lezen :D Ik duim voor je bij de sollicitaties!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een lieve reactie! Super bedankt! <3

   Antwoord
 3. Susan

  Wat een heerlijke momenten! Leuk dat je hier zo bij stil staat.

  Antwoord
 4. Inge

  Wat een heerlijk lijstje en een blogdate met Claire lijkt mij heel erg gezellig! :-)

  Antwoord
  • Romy

   Dat is het zeker! Ze is net zo gezellig in het echt als online :)

   Antwoord
 5. Danique

  Wat een heerlijk lijstje! Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe logo :).

  Antwoord
 6. Liset - Beautydagboek

  Heel fijn om bij deze positieve dingen stil te staan. Vooral de trein ‘missen’ en dan ontdekkend dat hij 5 minuten te laat is. Wat een mazzel! En heel lief dat je een kaart van je ouders kreeg gisteren!

  Antwoord
 7. Yanine

  Leuk artikel! Het wordt al een gewoonte om bij het ontbijt even op je blog te kijken haha… Veel succes met je sollicitaties :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat ontzettend leuk om te horen! Dankjewel voor je lieve reactie en voor je succeswens! :)

   Antwoord
 8. laura

  Wat heb je veel leuke dingen mogen doen ! Ziet eruit als een leuke week !

  Antwoord
 9. Cindy

  Leuke dingetjes zeg. Zelfs de opsomming maakt mij vrolijk.

  Antwoord
 10. Vlijtig Liesje

  Wat fijn dat je twee positieve reacties hebt op sollicitaties zeg!

  Antwoord
 11. Nina Simplynspecial

  Heerlijk lijstje met leuke, vrolijke dingen :) Ik had laatst zo’n leuke kringloopvondst, blijft leuk! Goed dat je stil staat bij dit soort dingen!

  Antwoord
  • Romy

   Ah wat leuk! Soms kom je zulke gave dingen tegen bij de kringloopwinkel. Ik ben heel benieuwd naar jouw vondst!

   Antwoord
 12. Ayla

  Yes, ik vind het zo cool dat je sollicitaties goed zijn gegaan! Wij zijn ook fan van dingen uit China bestellen. Mijn vriend had een keer per ongeluk op het verkeerde knopje gedrukt en zijn hele verlanglijst per ongeluk besteld. €200,- aan allerlei gekke items. De pakje bleven wekenlang op de deurmat vallen, en het leuke was dat we nooit wisten wat het zou zijn. Alsof je per ongeluk wekenlang kerst hebt, het was fantastisch!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik moest hard lachen om je verhaal. Wat moet het heerlijk zijn om zoveel gekke dingen met de post te krijgen en dat dan wekenlang achter elkaar. Jullie postbode had het er vast maar druk mee ;) Ik heb nu ook al drie dagen achter elkaar een mini pakketje gekregen van AliExpress. Begin me ook bijna te schamen, haha. Maar ach ja, het zijn allemaal dingen van 20 cent tot 1 euro, dus arm zal ik er niet van worden.

   Antwoord
 13. Aneta

  Wat een heerlijke positieve lijst en wat heb je een leuke dingen beleefd. Op Aliexpress kijk ik bewust niet anders jaag ik zo mijn salaris erdoor heen haha. Een coachingsdag, wat onwijs leuk! En ik ga duimen voor je dat je naar ronde twee mag van je sollicitatie. Fijne dag!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat is inderdaad wel zo slim! Ik begin ook al een lichte verslaving voor AliExpress te krijgen. En super bedankt voor het duimen :) Fijne avond nog!

   Antwoord
 14. Sofie

  Haha, die trein vind ik geweldig! Wat goed dat je sollicitaties al goed verlopen zijn, ik zal duimen voor ronde twee!

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel voor het duimen!

   Antwoord
 15. Lianne

  Wat een leuke lijst, dat zijn zeker veel dingen om blij van te worden en trots op te zijn. Heel inspirerend en ik denk dat ik ook zoiets voor elke maand ga proberen!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen! Ik vind het echt een aanrader om elke maand zo’n lijstje bij te houden. Je wordt daardoor gedwongen om extra bij de mooie momenten stil te staan :)

   Antwoord
 16. Marlieke

  Wat heerlijk om te lezen dit! Goed dat je zo bewust stil staat / hebt gestaan bij deze vrolijke dingen. Ik duim voor je mee dat de vervolgfases met je sollicitaties op iets moois uitlopen! Succes!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel, zowel voor je compliment als voor het duimen :)

   Antwoord
 17. Ilse van Kreanimo

  Mooie momenten weer.
  Sneeuw is zo betoverend.
  En nu voel ik alweer de lente!

  Antwoord
 18. Sara | MevrouwMiauw

  Wat een heel leuk artikel. Je hebt echt leuke dingen bij de kringloop gescoord. Super leuk ook dat je een blogdate hebt gehad met Claire. <3 Blogdates zijn altijd zó leuk. Ik ben ook heel benieuwd naar je sollicitaties en naar je nieuwe logo! Veel succes.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, die blogdate was echt een succes, zeker voor herhaling vatbaar! Hopelijk staat het nieuwe logo snel op mijn blog. En als ik positief nieuws heb over de sollicitaties laat ik het zeker weten :)

   Antwoord
 19. Lisa

  Wat een leuke momenten heb je weer beleefd! Echt, ik word er zo vrolijk van als ik dit lees! Ik kan vooral heel erg genieten van het moment waarop ik deze reactie typ: ik zit heerlijk buiten met een dekentje in de zon, die mijn gezicht verwarmt en mijn humeur enorm omhoog haalt. Want jeetje, wat heb ik de zon gemist! Wat mij betreft mag de lente beginnen :-). Liefs x

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je vrolijk word van mijn artikel. En heerlijk om zo te genieten van dit moment! Het zonnetje erbij kan je inderdaad al zo goed doen :)

   Antwoord
 20. Jessica J.

  Ik word ook zo blij van sneeuw! En leuk dat je AliExpress ontdekt hebt! Opgepast: het is verslavend! ;-) Er zijn ook weer wat items naar me onderweg… Hihi, ik kan geloven dat je een boek getiteld ‘Altijd vrolijk’ niet laten liggen kon! Fijn lijstje!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik had al zo’n vermoeden dat het heel verslavend werkt! Ik denk nu bij elk ding dat ik wil hebben “Even AliExpress checken!” ;)

   Antwoord
 21. Anke

  Mooi lijstje! Hier in het noorden was trouwens nergens sneeuw te bekennen, helaas. Maar misschien komt dat nog? X

  Antwoord
  • Romy

   Ah wat jammer! Hopelijk krijgen jullie later deze maand misschien nog wat sneeuw.

   Antwoord
 22. Nesrin

  Wat een fijne momenten. Ik wens je heel veel succes met het solliciteren en ik hoop dat je op gesprek mag gaan!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Ik heb morgen een sollicitatiegesprek, dus ik ben erg benieuwd wat daaruit komt.

   Antwoord
 23. Nienke

  Leuk lijstje, klinkt als allerlei dingen waarvan je inderdaad erg vrolijk wordt. Ik hoop zo voor je dat je door de tweede ronde komt. Aaah, zo spannend!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, ik hoop het ook echt :) Wel heel spannend hoor, dat solliciteren!

   Antwoord
 24. Mariëlle

  Wat een mooie puntjes <3 Heerlijk hihi!

  Antwoord
 25. Saskia

  Wat een super fijne lijst. Er is altijd veel in de wereld om dankbaar voor te zijn.
  Fijn ook die 2 positieve sollicitatie reacties!

  Antwoord
 26. Irene

  Wat lief dat je van je mama en papa een cadeautje kreeg op valentijn! ^^ Heel veel plezier én succes met je sollicitaties. Ik ga duimen!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) En ja, echt zo lief van mijn ouders! Ik was blij verrast ‘s ochtends.

   Antwoord
 27. Claire

  Aaaah wat een super leuke momentjes. Vooral onze date natuurlijk! Ik moest vandaag aan je denken trouwens want het was super mooi weer.. eigenlijk bloggers-outfit-shoot weer haha. Tijd voor een tweede date. Ik duim heel erg voor de sollicitaties. You can do it <3 Pssst: mijn kaartje is onderweg!

  Antwoord
  • Romy

   Jaa, het is eigenlijk echt jammer dat we niet met dit mooie weer hadden afgesproken. Dan hadden we niet hoeven blauwbekken zonder jas ;) Inderdaad tijd voor een tweede date in het zonnetje! Dankjewel voor het duimen <3 En wat superlief van je kaartje!

   Antwoord
 28. Charel

  Ah wat een heerlijkheid weer zeg! Ik hoop dat het goed komt met je sollicitaties het blijft rot he :(

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, het is best spannend allemaal, maar stiekem vind ik zo’n gesprek ook wel wat leuks hebben :)

   Antwoord
 29. Charlotte

  Superleuke momentjes! Ben benieuwd naar het nieuwe logo

  Antwoord
 30. Britt

  Wat een lieve ouders heb je!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, ik had me geen lievere ouders kunnen wensen!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs