Vaker Vrolijkheid #7: lammetjes, lenigheidstest & paaspost

15 apr 2017 | Persoonlijk | 37 reacties

De eerste helft van de maand april zit er alweer op. Daarom is het tijd voor een nieuwe editie van Vaker Vrolijkheid. De afgelopen maand was er een van vallen en opstaan en van hoogtepunten en mindere momenten. Juist daarom vond ik het fijn om voor mezelf weer een lijstje op te stellen met de positieve dingen van de afgelopen 30 dagen. Eigenlijk is er zoveel om blij mee of dankbaar voor te zijn. En daar sta ik graag elke maand eens extra bij stil! Deze maand werd ik onder andere vrolijk van de lenteachtige taferelen, maar ook van een cadeautje voor mezelf en een heftige eettafeldiscussie. Lees je mee?

Vaker Vrolijkheid vaker vrolijk

 • Met stip op nummer 1: lente! Oftewel lammetjes, bloemen, het zonnetje en met zonder jas naar buiten. Meer lente-ideeën nodig? Ik zette er in dit artikel 25 op een rijtje.
 • Het vooruitzicht dat ik eind april begin met een cursus portretfotografie bij de VU. Zo spannend, maar ik denk dat ik er nog veel van kan leren.
 • De grote voorjaarsschoonmaak die ik afgelopen weekend ein-de-lijk hield. Ik ben een vuilniszak aan spullen armer en heel wat extra ruimte rijker!
 • Een heel mooi redigeerproject afronden. Het was geweldig om je schrijfwerk te lezen, Lianne! Ik zie nu al uit naar ons middagje bij Café Blond.
 • Onze kat Paco die na een middagje rollebollen door de aarde even zijn imago als spierwitte kat is verloren.
 • Een gezellige middag fotograferen en kletsen met Josephine bij de vlindertuin Vlinders aan de Vliet. Klik hier voor mijn verslag.
 • Bijna een half uur door de Etos banjeren en wel 3x langs alle moois lopen omdat ik mezelf iets cadeau wil doen. “Mevrouw, kan ik u helpen?” Een kwartier later: “Weet u zeker dat ik u niet kan helpen?”. Ik kwam uiteindelijk met knalroze lipstick thuis.
 • Op vrijdagavond met z’n vijven aan tafel zitten als mijn broertje weer even thuis is uit Nijmegen. #koestermomenten
 • Door de getalenteerde Klaske foto’s van mij en mijn moeder laten maken voor haar portfolio. Ik ben zo benieuwd naar het resultaat!
 • Onverwachte paaspost ontvangen in de vorm van een kaart met een te schattig kuiken in een knalgele envelop.
 • Naar een housewarming van een lieve vriendin in Alkmaar en daarvoor eerst al mijn rij-angsten aangaan. Wat was ik trots naderhand!
 • Afgelopen weekend weer eens een DIY in elkaar zetten voor mijn blog en ondertussen een Celblok H-marathon houden. Hartstikke leuk, maar dat einde…moest dat nou?
 • Naar het bloesempark gaan bij het A’damse bos en erachter komen dat zo’n paar honderd mensen hetzelfde plan hadden. Oeps! Een vrolijk gezicht was het in ieder geval wel.
 • Slagen voor de ultieme lenigheidstest als blijkt dat we voor de kortste route naar het bloesempark een hoge steiger op moeten klimmen en ons door een paar houten balken moeten wurmen. Was vast niet helemaal de bedoeling…
 • Met vriendinnen afspreken en niet eens aan een film toekomen omdat we zo druk zijn met kletsen.
 • Heftige discussies met mijn moeder aan de eettafel over of iets nu een geurzakje of lavendelthee is. Conclusie: het kan vast allebei.
 • Vrijdagavonden achter mijn laptopje met een leuke serie erbij en in mijn charmante pandapyjamabroek. Lekker burgerlijk en truttig, maar soms zo heerlijk.
 • Toffe plannen maken voor de komende maanden. Er staat onder andere een leuk blogevent op de planning, maar ook een middagje naar Lush met Claire en een dagje Nijmegen.

Waar werd jij de afgelopen tijd vrolijk van?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

37 Reacties

 1. marije

  Heerlijk lijstje! Ik kan heel vrolijk hiervan worden.

  Tof dat je portretfotografie gaat doen.

  Fijn weekend!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heerlijk weekend!

   Antwoord
 2. Jonna@burgertrutjes

  Knap dat je toch de auto hebt gepakt naar Alkmaar! Ik had ook altijd angst als ik ver moest met de auto maar oefening baart kunst.

  Antwoord
  • Romy

   Ja precies! Vaak valt het dan uiteindelijk toch wel weer mee en voel ik me vooral trots als ik het heb gedaan. Het is alleen van tevoren vaak even een kwestie van stressen ;)

   Antwoord
 3. Susan

  Mooi lijstje! Leuk dat je naar een blogevent gaat :)

  Antwoord
 4. Josephine

  “Heftige discussies met mijn moeder aan de eettafel over of iets nu een geurzakje of lavendelthee is. Conclusie: het kan vast allebei.” Hahaha, dat is grappig! Volgens mij zijn niet alle soorten lavendel geschikt voor consumptie. ;) Ik ben dol op lavendelthee én geurzakjes!

  Het ziet er uit als een maand vol leuke dingen! En je hebt gave dingen in het vooruitzicht!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, oeps, dan moeten we het misschien toch nog even nakijken ;) Ik weet bijna zeker dat dit thee is, maar het is toch handig om het even te checken voordat we een geurmiddel aan het opdrinken zijn ;)

   Antwoord
 5. Kim

  Heerlijk zulke dagen <3 En super leuk dat je ook zoveel met andere bloggers omgaat/ hen in real life ontmoet. Dat lijkt mij ook super gezellig!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, ik vind het ook echt heel tof dat ik deze maand een paar keer met bloggers heb afgesproken en voor een blogger een schrijfproject mocht redigeren. Dat contact met andere bloggers vind ik toch wel een van de meest waardevolle dingen aan deze hobby :)

   Antwoord
 6. Danique

  Wat gaaf dat je een cursus portretfotografie gaat volgen! Heerlijk gevoel hé, die voorjaarsschoomaak!

  Antwoord
  • Romy

   Ja zeker weten! Het voelt zo fijn als alles dan eenmaal netjes en opgeruimd is!

   Antwoord
 7. Sylvia

  Wat een heerlijk lijstje weer! Leuk dat je naar een blogevent gaat ben erg benieuwd hoe je het gaat vinden? Fijn paasweekend!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heerlijk paasweekend toe!

   Antwoord
 8. Irene

  Zo leuk dat je een cursus portretfotografie gaat volgen! Fijn lijstje! ^^

  Antwoord
 9. Johanne

  Wat fijn dat je zo veel positieve kunt opnoemen. Dat besef van alle (kleine) fijne dingen in het leven zijn heerlijk. Geniet van je weekend!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik hoop dat jij ook een heerlijk weekend hebt!

   Antwoord
 10. hillybillybeauty

  Nou dat is een waslijst aan geluksmomentjes! Fijn! Ik vind de lente ook heerlijk en kijk al uit straks naar de 2 weken vrij van de kids. Heerlijk naar buiten en even geen drukte van school en sporten. Geniet ervan!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi vooruitzicht! Ik kan me voorstellen dat je nu al veel zin hebt in de vakantie. Succes nog met dit korte weekje en voor daarna alvast een fijne vakantie :)

   Antwoord
 11. Klaske

  Ah wat een fijne lijst weer Romy! Liefde voor je vaker vrolijkheid. <3 En hoe lief dat je me noemt (ik zit blozend achter m'n laptop), je krijgt het resultaat bijna te zien. De drukte qua school is bijna voorbij, dus dan kan ik me er helemaal op storten en even de puntjes op de i zetten. En ja wat een leuke dingen heb je op de planning (blogevent hihi). :)

  Antwoord
  • Romy

   Ah zo lief, je reactie! En doe rustig aan, hoor, met het bewerken van de foto’s. Dat heeft geen haast en ik vind het alleen al heel tof dat je ons op de foto hebt gezet. Ik weet zeker dat het prachtige foto’s zijn geworden :)

   Antwoord
 12. Lisette

  Wat een heerlijk vrolijk lijstje weer! Gaaf dat je een cursus portret fotografie gaat doen. En de lente, daar werd ik ook de afgelopen periode vrolijk van!

  Antwoord
 13. Nadine

  Wat een fijn lijstje, allemaal leuke dingen! Super goed dat je je rijangst bent aangegaan, daar mag je zeker trots op zijn! Ik werd vrolijk van mijn moestuintje en leuke series kijken!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben ook echt heel blij dat ik het uiteindelijk heb gedaan :)

   Antwoord
 14. Laura

  Ik hou ook echt van zulke discussies haha! Mijn vriend vindt dat wat minder, die kapt het dan al snel af met een “laat maar joh”, mij beteuterd achterlatend met een: “ik vind het oprecht leuk om te discussiëren over het nut van dit schroefje.” ;) Leuk dat je een blogevent gaat bezoeken!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, wat jammer dat je vriend die discussies dan weer niet zo kan waarderen! Er gaat niets boven een discussie over eigenlijk helemaal niets ;)

   Antwoord
 15. Rachel Kromdijk

  Ah heerlijk haha ik hou van zulke discussies! je hebt het leuk onder elkaar neergezet, fijne dagen en geniet ervan!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heerlijke Pasen toe!

   Antwoord
 16. Nesrin

  Ik wens je een heel vrolijk Pasen toe.

  Wat gaaf dat je een cursus portretfotografie gaat doen!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik wens jou en je gezin ook een heerlijke Pasen toe :)

   Antwoord
 17. Lianne Reijntjes

  Wat een leuke dingen heb je weer meegemaakt! Mij lijkt zo’n dagje naar de vlindertuin ook heel leuk om te doen :) Ahh, ik voel me vereerd dat ik ook in het lijstje sta! Nogmaals bedankt dat je dit wilde doen en dat je het superleuk vond om te doen doet me extra goed! Ik heb ook al zin in in café Blond :)

  Antwoord
  • Romy

   Graag gedaan! Ik heb ervan genoten en het wordt vast gezellig binnenkort bij Café Blond :)

   Antwoord
 18. Michelle

  Wat een fijne blog! Vooral die discussie is hilarisch, heerlijk :) Ik word vrolijk van mijn zoontje, klinkt lekker suf hè ;)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En niks sufs aan toch? Als moeder is je kind natuurlijk je grootste bron van vrolijkheid :)

   Antwoord
 19. Mike

  Wat een gaaf lijstje. Hahahaha, ik moest zo hard lachen om je kat Paco, dat ie zo lekker door de aarde aan het rollen is. Nu mag je zeker het hele huis gaan soppen?

  Fijne paasdagen Romy!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, het soppen valt gelukkig mee. Meestal is vooral zijn vacht een beetje grijs, maar zijn Paco’s pootjes gelukkig vrij schoon. Dat scheelt ;) Fijne Paasdagen!

   Antwoord
 20. Claire

  Ahhh zo leuk dit lijstje! <3 Onverwachte post is het allerleukste en herkenbaar die situatie in de Etos haha. Ik heb dat altijd in boekenwinkels en kan nooit kiezen. Super leuk ook dat je een serie marathon hebt gedaan <3

  Antwoord
  • Romy

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die soms iets te lang in een winkel blijft treuzelen ;) Ik voel me dan wel een beetje opgelaten als er steeds een verkoper op me af komt, want ik kan juist wel genieten van even rondkijken. Ja, die seriemarathon was wel fijn! Ik doe dat eigenlijk nooit, maar besloot om eens tijdens een middagje scrappen een paar aflevering achter elkaar aan te zetten. Best wel fijn eigenlijk! :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs