Vaker Vrolijkheid #7: lammetjes, lenigheidstest & paaspost

De eerste helft van de maand april zit er alweer op. Daarom is het tijd voor een nieuwe editie van Vaker Vrolijkheid. De afgelopen maand was er een van vallen en opstaan en van hoogtepunten en mindere momenten. Juist daarom vond ik het fijn om voor mezelf weer een lijstje op te stellen met de positieve dingen van de afgelopen 30 dagen. Eigenlijk is er zoveel om blij mee of dankbaar voor te zijn. En daar sta ik graag elke maand eens extra bij stil! Deze maand werd ik onder andere vrolijk van de lenteachtige taferelen, maar ook van een cadeautje voor mezelf en een heftige eettafeldiscussie. Lees je mee?

Vaker Vrolijkheid vaker vrolijk

 • Met stip op nummer 1: lente! Oftewel lammetjes, bloemen, het zonnetje en met zonder jas naar buiten. Meer lente-ideeën nodig? Ik zette er in dit artikel 25 op een rijtje.
 • Het vooruitzicht dat ik eind april begin met een cursus portretfotografie bij de VU. Zo spannend, maar ik denk dat ik er nog veel van kan leren.
 • De grote voorjaarsschoonmaak die ik afgelopen weekend ein-de-lijk hield. Ik ben een vuilniszak aan spullen armer en heel wat extra ruimte rijker!
 • Een heel mooi redigeerproject afronden. Het was geweldig om je schrijfwerk te lezen, Lianne! Ik zie nu al uit naar ons middagje bij Café Blond.
 • Onze kat Paco die na een middagje rollebollen door de aarde even zijn imago als spierwitte kat is verloren.
 • Een gezellige middag fotograferen en kletsen met Josephine bij de vlindertuin Vlinders aan de Vliet. Klik hier voor mijn verslag.
 • Bijna een half uur door de Etos banjeren en wel 3x langs alle moois lopen omdat ik mezelf iets cadeau wil doen. “Mevrouw, kan ik u helpen?” Een kwartier later: “Weet u zeker dat ik u niet kan helpen?”. Ik kwam uiteindelijk met knalroze lipstick thuis.
 • Op vrijdagavond met z’n vijven aan tafel zitten als mijn broertje weer even thuis is uit Nijmegen. #koestermomenten
 • Door de getalenteerde Klaske foto’s van mij en mijn moeder laten maken voor haar portfolio. Ik ben zo benieuwd naar het resultaat!
 • Onverwachte paaspost ontvangen in de vorm van een kaart met een te schattig kuiken in een knalgele envelop.
 • Naar een housewarming van een lieve vriendin in Alkmaar en daarvoor eerst al mijn rij-angsten aangaan. Wat was ik trots naderhand!
 • Afgelopen weekend weer eens een DIY in elkaar zetten voor mijn blog en ondertussen een Celblok H-marathon houden. Hartstikke leuk, maar dat einde…moest dat nou?
 • Naar het bloesempark gaan bij het A’damse bos en erachter komen dat zo’n paar honderd mensen hetzelfde plan hadden. Oeps! Een vrolijk gezicht was het in ieder geval wel.
 • Slagen voor de ultieme lenigheidstest als blijkt dat we voor de kortste route naar het bloesempark een hoge steiger op moeten klimmen en ons door een paar houten balken moeten wurmen. Was vast niet helemaal de bedoeling…
 • Met vriendinnen afspreken en niet eens aan een film toekomen omdat we zo druk zijn met kletsen.
 • Heftige discussies met mijn moeder aan de eettafel over of iets nu een geurzakje of lavendelthee is. Conclusie: het kan vast allebei.
 • Vrijdagavonden achter mijn laptopje met een leuke serie erbij en in mijn charmante pandapyjamabroek. Lekker burgerlijk en truttig, maar soms zo heerlijk.
 • Toffe plannen maken voor de komende maanden. Er staat onder andere een leuk blogevent op de planning, maar ook een middagje naar Lush met Claire en een dagje Nijmegen.

Waar werd jij de afgelopen tijd vrolijk van?

Volg:
Deel:

37 Reacties

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 19:09

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heerlijk weekend!

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 19:09

   Ja precies! Vaak valt het dan uiteindelijk toch wel weer mee en voel ik me vooral trots als ik het heb gedaan. Het is alleen van tevoren vaak even een kwestie van stressen ;)

 1. 15 april 2017 / 09:01

  “Heftige discussies met mijn moeder aan de eettafel over of iets nu een geurzakje of lavendelthee is. Conclusie: het kan vast allebei.” Hahaha, dat is grappig! Volgens mij zijn niet alle soorten lavendel geschikt voor consumptie. ;) Ik ben dol op lavendelthee én geurzakjes!

  Het ziet er uit als een maand vol leuke dingen! En je hebt gave dingen in het vooruitzicht!
  Josephine blogde over…Een victoriaanse fascinatie voor vlinders

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 19:10

   Haha, oeps, dan moeten we het misschien toch nog even nakijken ;) Ik weet bijna zeker dat dit thee is, maar het is toch handig om het even te checken voordat we een geurmiddel aan het opdrinken zijn ;)

 2. Kim
  15 april 2017 / 09:08

  Heerlijk zulke dagen <3 En super leuk dat je ook zoveel met andere bloggers omgaat/ hen in real life ontmoet. Dat lijkt mij ook super gezellig!
  Kim blogde over…Blogs that write about minimalism

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 19:11

   Ja, ik vind het ook echt heel tof dat ik deze maand een paar keer met bloggers heb afgesproken en voor een blogger een schrijfproject mocht redigeren. Dat contact met andere bloggers vind ik toch wel een van de meest waardevolle dingen aan deze hobby :)

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 19:12

   Ja zeker weten! Het voelt zo fijn als alles dan eenmaal netjes en opgeruimd is!

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 19:12

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heerlijk paasweekend toe!

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 19:15

   Dankjewel! Ik hoop dat jij ook een heerlijk weekend hebt!

 3. 15 april 2017 / 11:09

  Nou dat is een waslijst aan geluksmomentjes! Fijn! Ik vind de lente ook heerlijk en kijk al uit straks naar de 2 weken vrij van de kids. Heerlijk naar buiten en even geen drukte van school en sporten. Geniet ervan!
  hillybillybeauty blogde over…Uit de pers! Douglas Cruise Look!

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 19:16

   Wat een mooi vooruitzicht! Ik kan me voorstellen dat je nu al veel zin hebt in de vakantie. Succes nog met dit korte weekje en voor daarna alvast een fijne vakantie :)

 4. Klaske
  15 april 2017 / 10:14

  Ah wat een fijne lijst weer Romy! Liefde voor je vaker vrolijkheid. <3 En hoe lief dat je me noemt (ik zit blozend achter m'n laptop), je krijgt het resultaat bijna te zien. De drukte qua school is bijna voorbij, dus dan kan ik me er helemaal op storten en even de puntjes op de i zetten. En ja wat een leuke dingen heb je op de planning (blogevent hihi). :)
  Klaske blogde over…Duurzaam leven als student: het kan!

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 19:13

   Ah zo lief, je reactie! En doe rustig aan, hoor, met het bewerken van de foto’s. Dat heeft geen haast en ik vind het alleen al heel tof dat je ons op de foto hebt gezet. Ik weet zeker dat het prachtige foto’s zijn geworden :)

 5. Nadine
  15 april 2017 / 14:31

  Wat een fijn lijstje, allemaal leuke dingen! Super goed dat je je rijangst bent aangegaan, daar mag je zeker trots op zijn! Ik werd vrolijk van mijn moestuintje en leuke series kijken!
  Nadine blogde over…Mijn favorieten kettingen

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 19:17

   Dankjewel! Ik ben ook echt heel blij dat ik het uiteindelijk heb gedaan :)

 6. 15 april 2017 / 15:58

  Ik hou ook echt van zulke discussies haha! Mijn vriend vindt dat wat minder, die kapt het dan al snel af met een “laat maar joh”, mij beteuterd achterlatend met een: “ik vind het oprecht leuk om te discussiëren over het nut van dit schroefje.” ;) Leuk dat je een blogevent gaat bezoeken!
  Laura blogde over…Zit je gewoon rustig in de kantine je broodje te eten

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 19:20

   Haha, wat jammer dat je vriend die discussies dan weer niet zo kan waarderen! Er gaat niets boven een discussie over eigenlijk helemaal niets ;)

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 19:20

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heerlijke Pasen toe!

  • Romy
   Auteur
   15 april 2017 / 20:37

   Dankjewel! Ik wens jou en je gezin ook een heerlijke Pasen toe :)

 7. 15 april 2017 / 22:05

  Wat een leuke dingen heb je weer meegemaakt! Mij lijkt zo’n dagje naar de vlindertuin ook heel leuk om te doen :) Ahh, ik voel me vereerd dat ik ook in het lijstje sta! Nogmaals bedankt dat je dit wilde doen en dat je het superleuk vond om te doen doet me extra goed! Ik heb ook al zin in in café Blond :)

  • Romy
   Auteur
   16 april 2017 / 09:37

   Graag gedaan! Ik heb ervan genoten en het wordt vast gezellig binnenkort bij Café Blond :)

 8. Michelle
  15 april 2017 / 21:24

  Wat een fijne blog! Vooral die discussie is hilarisch, heerlijk :) Ik word vrolijk van mijn zoontje, klinkt lekker suf hè ;)
  Michelle blogde over…De viezerik

  • Romy
   Auteur
   16 april 2017 / 09:36

   Dankjewel! En niks sufs aan toch? Als moeder is je kind natuurlijk je grootste bron van vrolijkheid :)

 9. Mike
  16 april 2017 / 01:11

  Wat een gaaf lijstje. Hahahaha, ik moest zo hard lachen om je kat Paco, dat ie zo lekker door de aarde aan het rollen is. Nu mag je zeker het hele huis gaan soppen?

  Fijne paasdagen Romy!
  Mike blogde over…Vrolijk (bijna) pasen

  • Romy
   Auteur
   16 april 2017 / 09:38

   Haha, het soppen valt gelukkig mee. Meestal is vooral zijn vacht een beetje grijs, maar zijn Paco’s pootjes gelukkig vrij schoon. Dat scheelt ;) Fijne Paasdagen!

 10. 16 april 2017 / 13:46

  Ahhh zo leuk dit lijstje! <3 Onverwachte post is het allerleukste en herkenbaar die situatie in de Etos haha. Ik heb dat altijd in boekenwinkels en kan nooit kiezen. Super leuk ook dat je een serie marathon hebt gedaan <3
  Claire blogde over…Update: hoe gaat de duurzame kleding challenge?

  • Romy
   Auteur
   16 april 2017 / 14:19

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die soms iets te lang in een winkel blijft treuzelen ;) Ik voel me dan wel een beetje opgelaten als er steeds een verkoper op me af komt, want ik kan juist wel genieten van even rondkijken. Ja, die seriemarathon was wel fijn! Ik doe dat eigenlijk nooit, maar besloot om eens tijdens een middagje scrappen een paar aflevering achter elkaar aan te zetten. Best wel fijn eigenlijk! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge