Vaker Vrolijkheid #8: schommelen en “Oh ja”-momenten

15 mei 2017 | Persoonlijk | 42 reacties

Yay! Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Vaker Vrolijkheid met mijn blijmakers van de afgelopen weken. Ik merkte dat er wat overlap is tussen mijn maandoverzichten en Vaker Vrolijkheid. Daarom probeer ik vanaf nu om ook kleinere blijmakers in Vaker Vrolijkheid te bespreken. Geluk zit immers soms in een klein hoekje. Deze maand werd ik onder andere blij van een schommel op hele grote hoogte, van mijn eigen stuntelige acties en van onverwachte kortingen. Lees je mee?

Vaker Vrolijkheid 8

 • Op nummer één staat absoluut mijn nieuwe baan. Oh wat word ik daar vrolijk van!
 • Op weg naar een vreemde plaats (ondanks de routebeschrijving die ik helemaal had uitgezocht) drie keer langs mijn bestemming lopen en daar vervolgens zelf ook wel om kunnen lachen. The story of my life!
 • Foto’s maken bij de Keukenhof en vervolgens nog lang nagenieten van alle kleurrijke foto’s met bloemen.
 • Een bus die nog op me staat te wachten in plaats van net voor mijn neus weg te rijden.
 • Het liedje ‘Shape of You’ van Ed Sheeran op de autoradio horen en lekker hard meeschreeuwen (even een bekentenis hierbij: ik weet dus pas sinds dit weekend dat Ed Sheeran de zanger is van dit nummer…iets met onder een steen hebben geleefd!).
 • Onverwacht tegen het bord “Alleen vandaag: 40% korting bij The Body Shop” aan lopen met Claire. Zoals ik eerder liet zien op mijn blog, ben ik goed geslaagd met die flinke korting.
 • De jacht op de blazers is geopend, zoals ik in dit artikel liet zien. Tweedehands scoorde ik een supermooi blauw exemplaar en ook kocht ik bij H&M een mooi net colbertje.
 • Op Koningsdag om half zeven klaarwakker zijn, omdat ik niet kan wachten om al vroeg op zoek te gaan naar koopjes op de vrijmarkt. En wat ben ik goed geslaagd!
 • Via Hildes blog won ik een superleuke gehaakte uil (zie foto hierboven). Wat is-ie leuk hè?! Hij past perfect bij de rest van mijn kleurrijke kamer.
 • Met een vriendin naar de A’dam Lookout gaan en daar op grote hoogte schommelen over de reling van de toren. Wat waren we trots op deze overwinning op onszelf!
 • Foto’s maken van mijn oom en tante en nichtjes, wat op zich al een feestje was, en daar vervolgens zulke leuke reacties op krijgen. Blij meisje hier!
 • Erachter komen dat een kratje op mijn fiets toch wel onwijs handig is voor boodschappen. Ik voel me nog steeds zo’n oer-Hollandse dame als ik met mijn fietskrat voorop de straten onveilig maak.
 • Een fietstocht maken met flinke tegenwind op een dag waarop ik even iets minder goed in mijn vel zitten. Wat lucht dat op zeg!
 • Steeds weer “Oh ja”-momenten beleven als ik me realiseer dat ik nu ook met mijn telefoon goede foto’s kan maken. Ik besef nu pas hoe slecht mijn vorige toestel eigenlijk was.
 • Autorijden naar Osdorp, in de problemen komen met de TomTom én een omleiding tegenkomen, maar uiteindelijk toch mede dankzij mijn toch-niet-zo-slecht-als-ik-dacht richtingsgevoel de bestemming bereiken.
 • De hele dag aan mijn haren ruiken als ik die heb gewassen met de bananenshampoo van The Body Shop. Ik ben fan van die heerlijke geur!
 • Met vriendinnen naar de film ‘Voor elkaar gemaakt’ en daar genieten van de romantische clichés en tegelijk van het toch wel een beetje vreemde scenario.
 • Het onwijs geslaagde blogevent van #DIYmetViking. Wat heb ik genoten en wat was het leuk om een aantal medebloggers te ontmoeten! Heerlijk om zo’n dag te knutselen en te kletsen.
 • Alle lieve en enthousiaste reacties die ik ontving op mijn artikel met mijn superleuke, te gekke en gave nieuws over de baan. Echt DANKJULLIEWEL!

Wat is jouw blijmaker van de afgelopen weken?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

42 Reacties

 1. marije

  Aaah wat tof dat he bwnt wezen schommelen bij de lookout.

  Mooi lijstje weer!

  Antwoord
  • Romy

   Dankje! Ja, het was echt heel erg tof :)

   Antwoord
 2. Neverdullmoments

  Leuk lijstje! Wat goed dat het met autorijden zo goed gaat! Ik zeg: die Efteling beloning ;)

  Antwoord
  • Romy

   Ja, goed plan! Misschien moet ik daar deze zomer maar eens een plan voor maken :)

   Antwoord
 3. Sylvia

  Wat een heerlijke lijst! Dat helemaal uitzoeken van een bestemming en het dan toch niet kunnen vinden terwijl je er al lang bent gebeurt mij ook regelmatig?

  Antwoord
  • Romy

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die dat heeft. Ik heb echt een richtingsgevoel van niets wat dat betreft ;)

   Antwoord
 4. Darina

  Wat een vrolijk lijstje! Het schommelen lijkt me best gaaf! En zo gaaf van je nieuwe baan! X

  Antwoord
  • Romy

   Ja, dat schommelen is echt heel leuk om te doen. Ik vond de eerste minuut nogal spannend, maar daarna werd het vooral heel erg leuk om te doen :)

   Antwoord
 5. Lisette

  Mooie en lange lijst met momenten. Ik kan me voorstellen dat je nieuwe baan duidelijk bovenaan staat!

  Antwoord
 6. Sija

  Wat is dit leuk om te lezen!! Ik word er helemaal blij van! Wat knap dat je in die hoge schommel bent gaan zitten, dat doe ik je absoluut niet na, dat lijkt me echt doodeng haha. Shape of you is inderdaad een heerlijk nummer om mee bléren :’)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat jij ook blij werd van mijn lijstje :) Haha, met de schommel was het vooral een kwestie van vooraf kaartjes boeken, zodat je er op dat moment niet meer onderuit kunt ;) Als ik ter plekke had moeten beslissen, waren we waarschijnlijk ook niet gegaan, maar achteraf ben ik blij dat ik ben geweest.

   Antwoord
 7. Josephine

  Wat een superleuk lijstje, ik word er helemaal vrolijk van! Het is ook leuk om dan als lezer bij jezelf te bedenken: ‘oh ja, dat heb ik al op eerdere posts voorbij zien komen. ‘

  Ik ben zelf nog heel blij met het Jane Austen symposium, waar ik afgelopen zaterdag samen met mijn zus was. We hebben echt genoten!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je ook vrolijk wordt van mijn lijstje :) Dat symposium past helemaal in jouw straatje volgens mij. Zo leuk dat je dat met je zus samen kon doen!

   Antwoord
 8. Liset - Beautydagboek

  Wat een mooie dingen heb je deze week mee gemaakt! Haha, nu pas ontdekken dat het nummer van Ed Sheeran is? Ik vind het wel grappig hoor. Soms heb je even niet door dat het van een wel heel bekend iemand is :).

  Antwoord
  • Romy

   Haha, precies! Ik onthoud altijd liedjes, maar geen artiesten, dus dit overkomt me echt gênant vaak ;)

   Antwoord
 9. Melissa

  Die uil is echt het einde, wat een leukerd! Ik kan dat niet zelf, maar in het revalidatiecentrum waar mijn oma lang verbleef, maakte een mevrouw heel veel van dat soort knuffels en ik kreeg er één van mijn vader die op mij leek (ja, niet echt hoor. Gewoon met rood haar en een beetje bol haha). Leuk weer om te lezen!

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk dat je zo’n knuffel hebt gekregen, zeker omdat hij nog op jou leek ook! Ik ben ook zo blij met de uil. Ik kan zelf alleen hele simpele dingen haken, dus ik was nogal enthousiast toen ik deze knuffel met de post kreeg van iemand die meer talent heeft ;)

   Antwoord
 10. Ayla

  Oefff, dat je blij wordt van tegenwind! Ik haaaaat wind, kan echt heel erg boos worden van wind. Sterker nog: ik ben verhuisd uit Den Haag omdat ik de wind niet meer trok. Dus tegenwind zou voor mij killing zijn op een slechte dag!
  Wij hebben geen TomTom, maar gebruiken Waze, een app op je telefoon. Zóveel fijner dan een TomTom, alle omleidingen staan erin en als je verkeerd rijdt dan heeft ie binnen 2 seconden de route aangepast, zonder dat ‘ie eerst een half uur zegt ‘probeer om te keren’. Misschien een handige voor jou!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik moet zeggen dat ik ook echt alleen op die dag blij werd van tegenwind ;) Normaal word ik er ook totaal niet vrolijk van, maar nu vond ik het wel fijn om even alle frustratie eruit te moeten trappen.
   Goede tip van Waze! Die ga ik onthouden! Het zou ook al helpen als we een keer de TomTom updaten, want het probleem is vaak dat er nog wegen in staan die niet meer bestaan. Dan zegt de TomTom opeens “Neem de afslag links”, terwijl er links alleen een berm is, haha.

   Antwoord
 11. irene

  Wat een leuk lijstje! Ik vind het ook altijd fijn om met fietsen mijn hoofd leeg te maken.

  Antwoord
 12. Marsha

  Super leuke momentjes heb je meegemaakt !Ik word ook altijd blij als ik op jouw blog om haha.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je blij wordt van mijn blog :) Dat vind ik echt een mooi compliment.

   Antwoord
 13. Klaske

  Wat een heerlijk positief lijstje! Hier word ik nou vrolijk van. Heerlijk he als je je haar hebt gewassen met fijne shampoo, ik ruik er dan ook altijd de hele dag aan (zit ik daar onder college ineens met m’n neus in m’n haar, haha).

  Antwoord
  • Romy

   Haha, precies dat! Ik kan ook echt niet stoppen met ruiken als mijn haren naar lekkere shampoo ruiken.

   Antwoord
 14. Bente

  Haha ahh die schommel op de A’dam toren lijkt me echt dood eng! Maar ik ben dan ook een redelijk watje. Ik krijg al zweet handen als ik er naar kijk terwijl ik gewoon beneden sta ;).

  Afgelopen zaterdag was ook een geluksmomentje voor mij. Super leuke dag gehad!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, de eerste minuut op die schommel was inderdaad geen pretje, maar na een tijdje viel het me wel mee. Zolang ik niet naar beneden keek, ging het wel prima ;) En zaterdag was echt heel erg leuk! Zo leuk om je daar gesproken te hebben!

   Antwoord
 15. Danique

  Wat een vrolijkheid! Ik vond het event ook superleuk! Ik wil die film ook nog graag zien, hij lijkt me erg leuk.

  Antwoord
  • Romy

   Het was heel leuk om je op het event even gesproken te hebben :) Die film is echt een aanrader. Hij is zo grappig en heeft een hoog feelgood-gehalte!

   Antwoord
 16. hillybillybeauty

  Nou dat zijn zeker een mega berg geluksmomentjes!! Ik werd blij van de lieve cadeautjes voor moederdag, onverwachte leuke mailtjes en pakketjes. Dat mijn pakket met jurkjes tóch bezorgt bleek te zijn alleen op een verkeerd adres en die vrouw die zondag langs kwam brengen. Dat ik weer wat geld op mijn spaarrekening kon zetten etc etc…..en dan ook nog heerlijk weer!! Fijne nieuwe week weer toegewenst!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een leuke dingen om blij van te worden! Zo te horen heb je veel leuk nieuws en andere leuke dingen achter de rug :) Dat er deze week ook maar weer veel moois op je pad mag komen!

   Antwoord
 17. Justine

  Heerlijk lijstje! Moest wel lachen om je Ed Sheeran bekentenis. Alle social media hebben er mee vol gestaan (nog steeds) dus hoe je dat gemist kunt hebben is me nog een raadsel. Beter laat dan nooit? ;)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik geloof echt dat ik een paar maanden onder een steen heb geleefd :P Maar inderdaad, beter laat dan nooit ;)

   Antwoord
 18. Nesrin

  Mooi om te lezen weer! Nu wil ik echt die bananenshampoo kopen hoor.

  Antwoord
 19. Josine

  Wat leuk, zeker blij makers zo te lezen :-)

  Antwoord
 20. Malou | Blonde Blossom

  Ah wat een fijn lijstje! Die korting bij The Body Shop! Hoe heerlijk is dat, vooral als het echt zo’n ENORME korting is. En ik snap ook heel goed dat je blij wordt van je nieuwe baan, wat vind ik dat fijn voor je. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe blazers! De Amsterdam Lookout lijkt me stiekem ook héél erg leuk trouwens, al heb ik enorme hoogtevrees! Malou x

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie, Malou! :) Ik laat snel een keer een van mijn nieuwe blazers zien. Ik heb onder andere een knalblauwe, waar ik heel blij mee ben. De Amsterdam Lookout is echt een aanrader. Ik heb ook een beetje hoogtevrees, maar heb het overleefd door maar zoveel mogelijk naar voren in plaats van naar beneden te kijken ;)

   Antwoord
 21. Benthe

  Het was echt leuk zaterdag ?!! En wat een fijne dingen allemaal, zo fijn dat je lekker bezig bent met fotograferen!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, het was zó leuk zaterdag! :) Dankjewel voor je reactie!

   Antwoord
 22. Charèl

  Wat fijn dat je weer lekker aan het autorijden bent! Een geluksmomentje voor mij is toch wel als ik weekend heb en het huis helemaal schoon is en boodschapjes in huis, heerlijk haha!

  Antwoord
  • Romy

   Oh dat klinkt heerlijk inderdaad! Zo fijn om alles op orde te hebben en het weekend zo goed te laten beginnen :)

   Antwoord
 23. Sanne

  Leuk om te lezen!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs