Vaker Vrolijkheid collage

Vaker Vrolijkheid #9: vakantie geboekt en kunstzinnig?!

 • 15 juni 2017
 • 43 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Voor vrolijkheid is eigenlijk altijd wel tijd. Maar op de 15e van elke maand staat er steevast een nieuwe editie van Vaker Vrolijkheid voor je klaar op mijn blog. Oftewel mijn lijstje met blijmakers van de afgelopen 30 dagen. Deze maand werd ik onder andere vrolijk van een tentoonstelling die niet zo’n kunstzinnig succes was. Maar ook van een mini-vakantie die ik heb geboekt en van mijn nieuwe favoriete tv-programma. Lees snel verder voor nog veel meer mooie hoogtepunten.

Vaker Vrolijkheid 8 vaker vrolijk

 • Gezellige gesprekken in de pauze (en daarbuiten) op het werk. Ik durf steeds iets meer van mezelf te laten zien en dat voelt fijn (voor meer info over mijn kat-uit-de-boom-kijkgedrag, klik hier).
 • Van Laura en Dorinde kreeg ik met de post een Vaker Vrolijk-mok (zie de foto hierboven). Zo’n leuke en lieve verrassing! Ik had ook even echt een #girlboss-gevoel!
 • Op Eerste Pinksterdag wandelen over het strand door het natte zand en met de heerlijke zilte geur.
 • Een Kruidvat-cadeaukaart krijgen voor mijn verjaardag en die de volgende dag al besteden aan alleen maar heerlijke producten (zie ook dit artikel met favorieten voor een paar van mijn aankopen).
 • Maar liefst drie handletterboeken en drie pennensetjes krijgen voor mijn verjaardag, waardoor ik nu echt lekker fanatiek met handletteren aan de slag kan gaan (zie hier het resultaat).
 • Na een lange werkdag nog even een wandeling maken om daarna een heerlijke douche te nemen.
 • Met een vriend naar Foam (fotografiemuseum Amsterdam) gaan en een beetje vreemd opkijken van een nogal *uhm* kunstzinnige tentoonstelling met verscheurde negatieven. We konden er wel om lachen!
 • Discussies over waar een komma moet, of je een woord aan elkaar schrijft en of ergens nu een ‘d’ of een ‘t’ moet. Mijn hart maakt serieus een sprongetje van dat soort taalvragen.
 • Blogartikelen die zomaar in minder dan een uur tijd af zijn. Lang leve spontane bloginspiratie!
 • Mijn verjaardag vieren en een heerlijke dag beleven met vrienden en familie.
 • Het programma Adam zkt. Eva VIPS kijken. Echt mijn guilty pleasure op de donderdagavond.
 • Merel mogen fotograferen voor haar blog. Ik voelde me zo vereerd dat ik foto’s mocht maken voor haar blog en het was een gezellige middag.
 • Mijn blogartikel met sollicitatietips schrijven. Zo fijn om mijn ervaringen eens in wat tips om te zetten.
 • In The Body Shop-hemel verkeren als ik me na een douchebeurt kan insmeren met twee heerlijke body butters. Gekregen van een lieve vriendin voor mijn verjaardag.
 • Alle lieve reacties op mijn artikel over onzekerheid als blogger ontvangen. Echt, ik was en ben er stil van! Dankjulliewel!
 • Op zaterdagochtend naar Action en daar op de afdeling met schoolspullen de leukste dingen scoren. Ik mag dan scholier-af zijn, maar voor kleurrijk schrijfgerei is altijd wel een excuus te bedenken.
 • Een weekendje boeken naar Texel. Komend weekend ga ik daar gezellig naartoe met mijn moeder. Tijd om nog veel meer mooie herinneringen te creëren!

Waar werd jij blij van de afgelopen tijd?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Susan 15 juni 2017 op 6:40 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je naar Texel gaat!! Super veel plezier alvast, Hopelijk is het weer een beetje mooi 🙂

  • Romy 15 juni 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk, zo’n weekendje Parijs! Ik kan me voorstellen dat dat een mooi hoogtepunt was.

  • Romy 15 juni 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik hoop ook dat het weer een beetje meezit, maar de voorspellingen zijn goed 🙂

 2. Darina 15 juni 2017 op 6:41 am - Beantwoord

  Wat een mooie momenten! Leuk dat je naar Texel gaat, zo’n mooi eiland! Heel veel plezier. Ik werd de afgelopen maand heel blij van mijn weekendje Parijs..

 3. jonna@burgertrutjes 15 juni 2017 op 6:50 am - Beantwoord

  Mooi lijstje weer met vrolijke momenten :). Texel is super gaaf om op vakantie te gaan, lekker vooruitzicht!

 4. Danique 15 juni 2017 op 7:08 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je naar Texel gaat! Ik herken dat wel van die taalvragen haha, ik ben ook iemand die daar heel erg alert op is. Haha, ik ben ook verslaafd aan Adam Zkt. Eva, het is zowat het enige programma wat ik echt iedere week volg.

  • Romy 15 juni 2017 op 9:52 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige met dat programma als guilty pleasure! En zo leuk hè, die taalvragen? Ik vind het altijd leuke kwesties om over na te denken 🙂

 5. Maaike 15 juni 2017 op 7:14 am - Beantwoord

  Vrolijke lijst! En wat leuk dat je al iemand mocht fotograferen! Alvast veel plezier op Texel, het wordt heerlijk weer!

  • Romy 15 juni 2017 op 9:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, we boffen echt met het weer dit weekend 🙂 Dat worden vast twee heerlijke dagen.

 6. Marije 15 juni 2017 op 7:16 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Tof dat je naar Texel gaat! Enne de schoolspullen periode, blijft ook mijn favoriete periode.

 7. Nathalie 15 juni 2017 op 7:47 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke momenten! Zo fijn dat je steeds meer thuis voelt op je werk en dat je jezelf durft te zijn!
  Goede gesprekken kunnen altijd zo fijn zijn!

  Liefs, Nathalie

 8. Marloes 15 juni 2017 op 8:15 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst! Alvast veel plezier op Texel! Waar ik voornamelijk blij van word, is dat het eindelijk weer vaker lekker weer is, heerlijk.

 9. Sylvia 15 juni 2017 op 9:16 am - Beantwoord

  Wat een fijne blijmakers! Ik word ook nog steeds gelukkig van de schoolspullen hoek haha. Vooral van vrolijke pennen en hoe kan het ook anders notitieblokjes?. ik ben nog nooit op texel geweest dus ben wel benieuwd hoe je het daar vindt!

 10. Merel 15 juni 2017 op 9:56 am - Beantwoord

  Ik ben benieuwd naar je handletter kunsten. En ik vond het ook heel gezellig maandag met je in Amsterdam!

 11. Bente 15 juni 2017 op 10:04 am - Beantwoord

  Van het heerlijke weer, de mooie zonsondergangen, lekker in de tuin kunnen zitten.. Van alles! Mooie lijst van fijne dingen heb jij ook gemaakt!

  Heel veel plezier op Texel komend weekend!

  • Romy 15 juni 2017 op 9:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat helemaal goed komen 🙂 En dit weer is inderdaad ook echt een blijmaker!

  • Romy 15 juni 2017 op 9:55 pm - Beantwoord

   Ja, de afdeling met schoolspullen is echt te leuk om aan voorbij te gaan! Ik word er ook helemaal blij van 🙂 Ik zal hopelijk volgende week even een verslagje van Texel op mijn blog plaatsen. Ik zal vast genoeg foto’s maken daarvoor 😉

  • Romy 15 juni 2017 op 9:56 pm - Beantwoord

   Ik zal eens een handlettercreatie laten zien als ik er wat langer mee aan de slag ben 🙂

  • Romy 15 juni 2017 op 9:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel! De dingen die jij noemt zijn ook stuk voor stuk echt blijmakers! Heerlijk dit weertje en de lange avonden, zeker in je eigen tuin 🙂

 12. Loes 15 juni 2017 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat heerlijk dat je naar Texel gaat, veel plezier vast! Sowieso een heel fijn lijstje. Wat maakte mij de afgelopen tijd blij.. Ik denk wandelingen in de avondzon! Zo lekker.

  • Romy 15 juni 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En zo’n wandeling in het laatste beetje zon is inderdaad echt heerlijk!

 13. About Fashion Life 15 juni 2017 op 10:21 am - Beantwoord

  Heerlijk dat je naar Texel gaat, geniet ervan! Waar ik blij van werd? Dat ik gister ben geslaagd! (: X Anke

 14. Jessica J. 15 juni 2017 op 10:34 am - Beantwoord

  Lekker vrolijke rubriek, dit. Veel plezier op je uitstapje met je moeder! Mijn mama en ik moeten ook dringend eens samen een weekendje weg! Oh, en van zulke taalvragen word ik ook blij, hihi.

 15. Josephine 15 juni 2017 op 11:30 am - Beantwoord

  Wat lief dat je die mok gekregen hebt! Ik kan me voorstellen, dat je dat een boost geeft! (Ook in het kader van bloggersonzekerheden ;)).

  Ja, heb jij dat ook bij moderne fotomusea? Soms kan ik echt niks met de moderne kunst. Voor nog meer ‘interessants’ kun je ook eens naar het jaarlijkse festival ‘Unseen Amsterdam’ gaan. Mijn man en ik vonden het veel te modern, maar uiteindelijk kregen we wel de slappe lach van alle postmoderne teksten. 😛

 16. Robin Valentine 15 juni 2017 op 11:58 am - Beantwoord

  ohhh Texel wat leuk! Veel mooie foto’s maken please! 🙂

  • Romy 15 juni 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een goed nieuws! Gefeliciteerd! 🙂 Daar mag je echt heel trots op zijn.

  • Romy 15 juni 2017 op 9:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel, dat gaat vast lukken 🙂 En zo’n weekendje met je moeder is zeker een aanrader. Echt genieten vind ik dat altijd!

  • Romy 15 juni 2017 op 10:00 pm - Beantwoord

   Ja, dat fotomuseum was echt heel *uhm* bijzonder 😉 Een voorstelling was wel heel mooi, maar bij de andere had ik geen flauw idee wat er nu precies op de foto’s stond. Daar kon ik echt heelmaal niets mee, haha. Dat festival klinkt ook heel bijzonder. Gelukkig heeft de slappe lach hebben om alles wat er te zien is ook wel weer wat 😉

  • Romy 15 juni 2017 op 10:00 pm - Beantwoord

   Haha, dat gaat zeker goed komen met de foto’s 🙂

 17. Johanne 15 juni 2017 op 2:41 pm - Beantwoord

  Jaaa, ik vind taalvragen ook zo fijn! Ik merk dan ook altijd hoeveel ik er eigenlijk vanaf weet ,haha. En wat lief, die mok!

  Het wordt (als het goed is) heerlijk weer dit weekend, dus dat gaat vast fijn worden.

  • Romy 15 juni 2017 op 10:01 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die dat soort taalvragen wel kan waarderen. En ik heb ook al goede voorspellingen gehoord voor dit weekend. Dat wordt vast een heerlijk weekendje 🙂

 18. Donna 15 juni 2017 op 3:53 pm - Beantwoord

  Ik wil zo graag een keer naar Texel! Ik ben daar gewoon nog nooit geweest terwijl het (relatief) zo dichtbij is. Snel een keer doen!

 19. Neverdullmoments 15 juni 2017 op 4:35 pm - Beantwoord

  Hee girlboss, wat een heerlijk lijstje weer! Alvast heel veel plezier op Texel! Een heeeeeerlijk plekje Nederland waar je vast veel inspiratie van krijgt!

 20. Mariska 15 juni 2017 op 7:45 pm - Beantwoord

  Oh Texel is zo leuk, geniet ervan!

 21. Deb 15 juni 2017 op 8:15 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk vrolijk lijstje! Op Eerste Pinksterdag ben ik ook heerlijk naar strand geweest, wat een fantastisch weer was het! Spontane bloginspiratie is inderdaad heel fijn. Zeker wanneer je je artikelen daardoor binnen 1 uur schrijft. Daar wil ik ook graag wat meer van hebben ?

  • Romy 15 juni 2017 op 10:01 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Volgens mij is het een heerlijk eiland 🙂 Ik hoop volgende week een plog online te plaatsen.

  • Romy 15 juni 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat helemaal goed komen. Ik ben één keer een dagje naar Texel geweest, maar volgens mij valt er genoeg te zien en te beleven 🙂

  • Romy 15 juni 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast goed komen 🙂

  • Romy 15 juni 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Haha, ik zal je wat spontane bloginspiratie toesturen 😉 En wat leuk dat je op Eerste Pinksterdag ook op het strand bent geweest. Het weer was daar inderdaad perfect voor en het strand is sowieso echt genieten 🙂

 22. Irene 15 juni 2017 op 9:24 pm - Beantwoord

  Fijn lijstje! Ik heb dat ook in de Action. En de Hema eigenlijk ook. Ik word altijd mega wild van al die leuke spullen en dan moet ik mezelf even zeggen dat ik niet meer naar school ga en dat dus eigenlijk niet nodig heb. Al kan een mooi boekje nooit kwaad. Toch? 😀 Of een setje balpennen. Altijd handig denk ik dan :p
  Supertof dat je met je mama op weekend gaat! Veel plezier alvast!

  • Romy 15 juni 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Dat vind ik dus ook. Een notitieboekje of een pen meer of minder komt vast altijd wel goed van pas 😉
   En dankjewel! 🙂 Dat gaat vast goed komen dit weekend!

 23. Kimberly 16 juni 2017 op 10:06 am - Beantwoord

  Die mok is echt super leuk en lief zeg!! The body shop heaven, zeg dat wel! Ik had laatst een body butter opgemaakt en als je dan weer een nieuwe gebruikt.. dat is gewoon hemels! Ik kan daar altijd zo blij van worden. Super leuk dat je ook naar Texel gaat, heel veel plezier alvast! 😀

  • Romy 16 juni 2017 op 10:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, dat moment waarop je het eerste ‘likje’ van een nieuwe body butter gebruikt is echt geweldig! Daar kan ik ook zo van genieten na een warme douchebeurt 🙂

Recente blogs

Mijn leuke vooruitzichten voor de nazomer

3 september 2019|Lifestyle|

Normaal gesproken ben ik niet per se heel blij als de laatste zomerse dagen achter de rug zijn. Maar dit jaar heb ik genoeg naar uit te zien in de nazomer om ook de maand september enthousiast te verwelkomen. Zo ben ik deze nazomer een aantal keer in het theater te vinden, ga ik heel binnenkort iets doen met stippen en een kwast, mag ik mijn jeugdidolen bewonderen in de Arena en staan er leuke uitstapjes én bankhangsessies op de planning. Dit zijn 15 fijne vooruitzichten voor de komende tijd.

Project Samenwonen | Van mijn huis ons huis maken – een update!

23 februari 2021|Persoonlijk|

Toen ik 2,5 jaar geleden op huizenjacht ging, stond bovenaan mijn wensenlijstje een belangrijk punt: minimaal één extra kamer. Op dat moment was ik hartstikke single. Toch wilde ik er rekening mee houden dat ook op mijn pad vast ooit een Mr. Right zou komen aanwandelen. Je weet maar nooit, dacht ik nog. Nu is het moment daar: het extra kamertje wordt gebruikt als werkkamer door mijn meest favoriete jongen. Project Samenwonen gaat beginnen.

55 écht originele vragen om aan je vriendin te stellen

8 april 2018|Lifestyle|

Met vriendinnen doe ik niets liever dan gezellig kletsen. Met een kop thee erbij in een koffietentje of gewoon gezellig thuis op de bank. Aan gespreksonderwerpen gelukkig meestal geen gebrek! Zit je nu toch een keer zonder inspiratie voor een gespreksonderwerp? Of valt het gesprek opeens ongemakkelijk stil? Met deze 55 vragen om aan je vriendin te stellen, zit je voorlopig niet om leuke, mooie, diepzinnige of juist grappige gespreksonderwerpen verlegen.