Barcelona14 1 3

Valentijnsdag | 5x extra lief zijn vandaag!

 • 14 februari 2018
 • 38 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Het is je vast niet ontgaan: het is Valentijnsdag. Natuurlijk is deze dag de perfecte marketingtruc voor winkels om roze beertjes en rode rozen voor veel te veel geld te verkopen. En natuurlijk is liefde eigenlijk iets wat je 365 dagen per jaar kunt laten blijken. Toch heb ik een zwak voor Valentijnsdag en doe ik graag mee aan de dag van de liefde. En dat hoeft echt niet met een romantisch diner bij kaarslicht te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook prima iets liefs doen voor je geliefde, voor een vriend(in) of voor een familielid zonder veel geld uit te geven. Hoe? Ik zet 5 manieren op een rij om vandaag eens extra lief te zijn.

valentijnsdag gratis tips ideeën

1. Lief zijn met een klein gebaar

De winkels liggen vol met chocolade, grote knuffels, knalrode lingerie en andere Valentijnsmerchandise. Zelfs als je last-minute op het station nog een cadeautje wilt scoren, kun je vaak in de eerste de beste kiosk terecht. Toch hoef je eigenlijk niet diep in de buidel te tasten om een dierbare te laten weten wat diegene voor jou betekent. Wees eens lief met een klein gebaar. Stuur een kaartje, laat een lief briefje achter, snijd een koekje in de vorm van een hart of geef gewoon een extra dikke knuffel. Bied aan om te helpen bij een vervelende taak, kook een lekkere maaltijd of bel zomaar eens die vriend die aan de andere kant van Nederland woont. Een klein gebaar heeft soms een groots effect.

» Zelf een leuk Valentijnscadeau maken? Ook dat kan! Lees dit artikel voor meer inspiratie.

2. Lief zijn met woorden

Soms worden lieve woorden zelfs nog meer gewaardeerd dan welk cadeautje dan ook. Ook al schrijf je alleen maar de woorden “Ik hou van jou” op een afgescheurd papiertje, ook dat kan iemand al een heel fijn gevoel geven. Ik heb zelf wel eens vriendinnen, mijn ouders of mijn opa en oma verrast met een kaartje met een persoonlijke boodschap. Het kost weinig moeite en helemaal geen geld, maar de reacties daarop waren onbetaalbaar. Je kunt het zelfs – passend bij deze tijd – via een appje doen. Want wat is er nu leuker dan verrast worden met eens niet een nieuwe groepsappdiscussie, maar in plaats daarvan een persoonlijk appbericht van een dierbare?!

3. Lief zijn met een speciaal moment

Lief zijn kun je ook doen door een speciaal moment te creëren. En nee, dan bedoel ik niet dat je een plekje in een driesterrenrestaurant reserveert of afreist naar een of ander romantisch oord. Je kunt het prima een stuk goedkoper aanpakken. Nodig je geliefde, vriend(in) of dierbare bij je thuis uit en haal een favoriet gerecht in huis, zet een romantische serie of film op of zet gewoon een paar kaarsjes neer. Pak de fiets om samen een leuke plek in de omgeving op te zoeken of ga desnoods terug naar die ene snackbar waar jullie samen speciale herinneringen aan hebben. Om daar met een frietje met mayo te ‘proosten’ op jullie liefde, vriendschap of waardevolle band.

valentijnsdag gratis tips ideeën

4. Lief zijn voor vreemden

Op Valentijnsdag kun je ook eens extra lief zijn voor iemand die je niet zo snel een Valentijnskaart zou sturen, maar die eigenlijk wel wat liefde verdient. Wat dacht je van de postbode die altijd door weer en wind jouw enveloppen komt bezorgen? Of de buschauffeur die regelmatig even op je wacht bij de halte? Of die ene speciale tante, de waardevolle collega of de caissière in de supermarkt? Laat vandaag eens wat extra waardering voor hen blijken. Geef een verdiend compliment, maak eens een praatje of laat desnoods alleen maar een extra grote glimlach zien.

» Meer inspiratie voor Random Acts of Kindness? Bekijk dan dit artikel met 30 ideeën.

5. Lief zijn voor jezelf

Ten slotte is Valentijnsdag ook de dag waarop jij een beetje lief mag zijn voor jezelf. Andere mensen kunnen nog zo veel van je houden en je kunt wel brievenbussen vol liefdespost ontvangen (oké, overdrijven is ook een kunst!), maar het allerbelangrijkste is dat jij vooral een beetje houdt van jezelf. Vandaag, maar eigenlijk ook altijd! Koop dat parfum waar je al tijdenlang naar hunkert, gun jezelf vandaag wél een rustige avond met je favoriete serie en heerlijke verwenrituelen. Om daarna te eindigen met een maskertje, terwijl je van een zak snoephartjes snoept.

» Hoe je dat doet, lief zijn voor jezelf? Deze 8 ideeën helpen je daar misschien bij.

Doe jij met Valentijnsdag iets speciaals?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 14 februari 2018 op 6:32 am - Beantwoord

  Ik heb de mensen die ik lief vind een kaartje gestuurd. Dat doe ik bijna elk jaar.

  • Romy 14 februari 2018 op 8:29 am - Beantwoord

   Wat een lief gebaar! Fijne Valentijnsdag!

 2. Darina 14 februari 2018 op 6:41 am - Beantwoord

  Mijn man en ik geven elkaar altijd een cadeautje . Voor de rest ben ik het helemaal met je eens dat je je liefde elke dag kunt laten blijken.

 3. Neverdullmoments 14 februari 2018 op 7:24 am - Beantwoord

  Mijn vriend is vandaag helaas niet thuis, hahaha. Ik heb hem wel alvast een cadeautje gegeven 😉 Op school is er altijd een rozenactie, dat vind ik altijd wel heel schattig!

  • Romy 14 februari 2018 op 8:30 am - Beantwoord

   Wat leuk, zo’n rozenactie! Dat hadden wij ook altijd op de middelbare school. Hopelijk heb je, ondanks dat je vriend er niet is, een fijne Valentijn ?

 4. Maaike 14 februari 2018 op 7:58 am - Beantwoord

  Wij hebben heel romantisch afgesproken vandaag niks te doen. De kinderen hebben wel allebei op school wat moois gemaakt dus dat is dan toch wel weer leuk. En inderdaad, eigenlijk moet je het hele jaar lief zijn voor elkaar.

 5. Els 14 februari 2018 op 8:16 am - Beantwoord

  Eigenlijk zouden we alle dagen extra lief moeten zijn voor elkaar :-).

  • Romy 14 februari 2018 op 8:33 am - Beantwoord

   Wat lief dat je kinderen iets hebben gemaakt! En ook wel slim om met je man af te spreken dat jullie allebei niets geven. Dat levert in ieder geval geen ongemakkelijke situaties op ? Fijne dag vandaag!

  • Romy 14 februari 2018 op 8:33 am - Beantwoord

   Zeker weten! ?

 6. Johanne 14 februari 2018 op 9:12 am - Beantwoord

  Wij hebben, net als Maaike en haar man, afgesproken om dit jaar niets te doen. Mijn vriend zei vorig jaar na Valentijnsdag dat hij er een hekel aan had, dus we doen het maar niet meer ;-). Ik denk dat ik vanmiddag toch stiekem een kaartje ga halen, vind het toch fijn om mijn liefde in woorden uit te drukken, haha. En m’n vriend was vanmorgen toen hij wegging extra lief, dus dat telt wat mij betreft ook. Hele fijne Valentijnsdag, Romy! X

  • Romy 15 februari 2018 op 12:01 am - Beantwoord

   Haha, ik geef je groot gelijk dat je stiekem toch een kaartje hebt gekocht voor Valentijnsdag! Dat blijft ook gewoon heel leuk om te doen 🙂 En dat beetje extra liefde van je vriend is ook al heel veel waard. Daar kan geen Valentijnscadeautje tegenop 😉

 7. Iris 14 februari 2018 op 9:14 am - Beantwoord

  “Als je lief bent voor een ander, dan is die ander ook lief voor jou.” Dat onthoud ik altijd 🙂
  Wij doen niet echt aan Valantijnsdag. Ik ga vanavond uitgebreid koken, maar daarmee houdt het wel op.

  • Romy 15 februari 2018 op 12:02 am - Beantwoord

   Dat is zeker waar! Mooi gezegd! 🙂
   En iets uitgebreider koken kan ook al heerlijk zijn. Het hoeft ook niet heel groots en meeslepend te zijn op Valentijnsdag.

 8. Tineke 14 februari 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  Eigenlijk zou je dit gewoon iedere dag moeten doen, maar vandaag is wel een dag om er extra bij stil te staan. Vooral lief zijn voor jezelf vind ik een heel goed punt!
  Liefs

 9. Hermien - KouweKleren 14 februari 2018 op 9:18 am - Beantwoord

  Mooi! Ik heb vandaag ook geschreven over lief zijn voor de wereld en de mensen erop. Ik vind dat waardevoller dan een rode hartjesknuffel en daarom vind ik jouw insteek ook zo mooi!

  • Romy 15 februari 2018 op 12:03 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik vond het ook mooi om er eens op een andere manier naar te kijken. Valentijnsdag en lief zijn voor een ander is zo veel meer dan een kant-en-klaarcadeautje kopen.

 10. Mevrouw Marloes 14 februari 2018 op 9:40 am - Beantwoord

  Ik heb mijn vriend een glas gegeven met daarin zijn naam gegraveerd en de tekst ‘Ik hou van jou!’ 🙂
  Hier op mijn stage worden nu hartjeslolly’s uitgedeeld. Ben heel benieuwd wie van mijn leerlingen vandaag een Valentijn heeft, haha!

 11. Sandra 14 februari 2018 op 9:48 am - Beantwoord

  Mijn vriend is vandaag jarig, dus wij vieren dat lekker in plaats van Valentijnsdag haha. Wij hebben toch allebei niks met Valentijn… Heb wel voor mijn ouders verse gevulde koeken van de bakker gekocht als verwennerij, hihi. Zullen ze vast lekker vinden! Iets extra’s doen op zo’n dag als deze vind ik dan wél weer leuk.

  • Romy 15 februari 2018 op 12:04 am - Beantwoord

   WAt een lief gebaar, dat glas! En superleuk ook, die hartjeslolly’s. Zoies hadden wij ook ooit op de middelbare school en ik kan me de spanning elk jar nog goed herinneren. “Zou het?”, dacht ik altijd 😉

  • Romy 15 februari 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Gefeliciteerd met de verjaardag van je vriend! En wat een lief gebaar, die gevulde koeken voor je ouders! Dat is ook al iets heel liefs om toch als extraatje te doen op Valentijnsdag 🙂

 12. Sarah 14 februari 2018 op 9:57 am - Beantwoord

  Ik ben ook van mening dat je gewoon elke dag van het jaar lief moet zijn voor elkaar, maar dat je vandaag gewoon wel iets éxtra mag doen. En dat hoeft dan niet per sé alleen voor je lief te zijn. Voor je vrienden, voor je ouders, voor vreemden,… . Het is wel aangenaam dat je de liefde vandaag éxtra in de lucht voelt hangen, zeg maar 🙂

  • Romy 15 februari 2018 op 12:06 am - Beantwoord

   Precies! Ik vind het alleen al heel leuk om te merken dat zo veel mensen net even extra met liefde bezig zijn vandaag en dat kan liefde voor iedereen zijn. Ook vriendschap of familie is al heel veel waard 🙂

 13. Marloes 14 februari 2018 op 10:41 am - Beantwoord

  Volgens mij doen wij dit jaar niks bijzonders, haha. Vanavond lekker eten op de bank en Stranger Things kijken :p

 14. Anna 14 februari 2018 op 11:22 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Zo te lezen hebben wij ongeveer dezelfde opvattingen over Valentijnsdag, haha! Ik vind het ook erg leuk om zelf iets te maken en een eenvoudig kaartje is ook al een lief gebaar. Vanavond ga ik gezellig eten bij een vriendin (dat doen we bijna iedere week, toevallig is het dan vandaag Valentijnsdag).

  • Romy 15 februari 2018 op 12:06 am - Beantwoord

   Haha, ook leuk, toch?! Hopelijk heb je een fijne avond gehad 🙂

  • Romy 15 februari 2018 op 12:07 am - Beantwoord

   Ik heb jouw artikel ook met plezier gelezen vanochtend. Zelfgemaakte cadeautjes blijf ik toch wel het allerleukst vinden voor Valentijnsdag 🙂
   Hopelijk heb je een geslaagde avond gehad met de vriendin!

 15. Annika 14 februari 2018 op 1:00 pm - Beantwoord

  Wij doen niks aan Valentijn. Onze jongste is ziek, dus man heeft vannacht bij hem geslapen, zodat ik door kon slapen en vanavond ruilen we om zodat hij kan slapen. Dat lijkt me wel genoeg liefde voor 1 dag 😀

  • Romy 15 februari 2018 op 12:07 am - Beantwoord

   Haha, dat klinkt inderdaad als liefde genoeg voor vandaag 😉 Hopelijk gaat het snel iets beter met je jongste.

 16. Irene 14 februari 2018 op 1:28 pm - Beantwoord

  Wij kopen geen cadeautjes voor elkaar, maar ik vind het wel fijn om toch iets te doen. Een kaartje schrijven, iets lekkers bakken. Ik ga vanavond lekker koken. Ik kreeg ooit van David compleet onverwacht wel een cadeau: een gigantische zak Daim chocolaatjes (YEEEEES!) 😀 He knows me. Hihi. En ja, je kan elke dag tonen aan iemand dat je hem of jaar graag ziet, maar ik vind het wel lief dat er een speciale dag voor is, net als een moederdag of vaderdag 🙂

 17. marleen 14 februari 2018 op 2:11 pm - Beantwoord

  Ik heb echt helemaal niks, noppes, nada met Valentijn! Ik vind romantisch zijn juist leuk als het spontaan komt. Maar ik ben het wél met je eens dat sommige mensen wat extra liefde kunnen gebruiken in de vorm van een lief kaartje, een beetje aandacht of een cadeautje 🙂

  • Romy 15 februari 2018 op 12:08 am - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Natuurlijk is Valentijnsdag niet de enige dag waarop je opeens met een groot gebaar moet laten blijken dat je iemand lief vindt. Maar het is wel leuk dat er een dag is om daar eens extra bij stil te staan 🙂
   Zo te horen heb jij ook een dag vol liefde gehad met David 🙂

  • Romy 15 februari 2018 op 12:10 am - Beantwoord

   Eigenlijk zit er ook wel wat in dat onverwachte dingen extra leuk zijn. Misschien is een cadeautje nog wel bijzonderder als je er onverwachts mee komt en iemand het echt niet ziet aankomen. Hoe dan ook, cadeautjes of een kleine blijk van liefde en waardering is eigenlijk nooit weg 🙂 Valentijnsdag of niet!

 18. Haydée 14 februari 2018 op 2:23 pm - Beantwoord

  Ik las gisteren iets over “elk jaar afspreken om niks te doen voor Valentijn, maar toch teleurgesteld zijn als je niks krijgt.” Zo is het een beetje bij mij, haha! Het hoeft inderdaad niet iets materieels te zijn om leuk te zijn. 🙂

  • Romy 15 februari 2018 op 12:12 am - Beantwoord

   Haha, toevallig had ik het vandaag met een collega over dat onderwerp. Vooral vrouwen zullen niet snel zeggen dat ze iets verwachten, terwijl ze daar misschien toch stiekem wel op hopen. Het probleem van de vrouwenlogica die net iets anders is dan de mannenlogica 😉

 19. Nikita 15 februari 2018 op 12:44 am - Beantwoord

  Ik heb niet zoveel met Valentijn. Ik heb wel iets liefs voor mezelf gedaan en dat is al mijn huiswerk gemaakt. Nee, dat klinkt niet als iets liefs. Maar ik bleef er maar over piekeren dat ik het nog moest maken en nu ben ik klaar en heb ik geen zorgen meer! Ook heb ik voor het eerst in anderhalfjaar een onvoldoende geaccepteerd met de gedachte dat we die allemaal wel eens hebben en ik ben trots op mezelf. Ik heb mezelf voor het eerst in anderhalfjaar niet afgebroken voor een fout of iets minders. Een mooier Valentijnscadeau is er niet denk ik <3

  • Romy 15 februari 2018 op 10:18 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je op die manier extra lief was voor jezelf. Meer dan terecht overigens, want een minder goed cijfer is absoluut niet iets om boos op jezelf over te worden. Je mag trots zijn op jezelf! En ik weet zeker dat je meer dan genoeg mooie cijfers hebt die dit ene iets minder goede cijfer meer dan compenseren 🙂

 20. Hennie 15 februari 2018 op 6:21 am - Beantwoord

  Ik ben net zo horkerig als de provincie waarin ik woon: ik doe er niets aan. Komt ook door het traumaatje dat ik ooit opliep door voor Valentijnsdag een strijkijzer te krijgen. True story.

  • Romy 15 februari 2018 op 10:19 pm - Beantwoord

   Haha, een strijkijzer?! Dat is wel een heel ernstig cadeau. Dat doet me denken aan mijn tante die voor haar verjaardag van haar vriend, met wie ze net samenwoonde, een stofzuiger kreeg. Daarna was het direct uit 😉

Recente blogs

Je hoeft niet in alles uit te blinken | Mijn les van een IKEA-kast

2 februari 2021|Persoonlijk|

IKEA-kasten - daar kun je nog verrassend veel van leren. Dat mocht ik dit weekend zelf ondervinden. Een paar enorme dozen gevuld met planken en een stel dikke handleidingen lagen op Bart en mij te wachten. Geen vooruitzicht waar ik al de hele week reikhalzend naar uitkeek om eerlijk te zijn! Want ik en Ikea-kasten, da’s geen beste combinatie. Tenminste, dat was mijn eerste gedachte. En ook een gedachte die later niet heel handig bleek!

Gekocht & gekregen | Valentijnssjaal, mobielhoesje en bananentas

20 februari 2020|Lifestyle|

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een paar nieuwe aankopen op mijn blog te showen. Omdat ik laatst al een deel van mijn salaris aan een nieuwe telefoon heb besteed, liet ik het geld verder de afgelopen maand niet heel hard rollen. Toch wisten een paar bescheiden aankopen hun weg naar mijn huis te vinden. Ook kreeg ik twee lieve dingen cadeau waar ik erg blij mee ben. Kijk je mee naar mijn nieuwste aanwinsten? Met onder andere een sjaal die ik cadeau kreeg voor Valentijnsdag, een nogal roze hoesje voor mijn telefoon en een schattige bananentas.