Van Pinterest plaatje naar droominterieur 5

Van Pinterest-plaatje naar droominterieur | 7 tips

 • 6 mei 2020
 • 21 Reacties
Categorieën: Interieur

Je interieur is meer dan een Pinterest-plaatje of een showroomcombinatie. Een interieurplaatje kan er online nog zo mooi uitzien, maar je wilt van je huis een thuis maken. Jouw eigen plekje onder de zon! Hoe maak je van een bord vol Pinterest-foto’s jouw eigen fijne plek? Ook ik stond voor die uitdaging toen ik mijn eigen huis inrichtte. Ik had een bord vol Pinterest-foto’s, maar mijn eigen huis bleek toch weer anders te zijn. Van moodboard naar een fijn eigen huis – dit zijn mijn 7 tips.

1. Verzamel inspiratie

Mijn favoriete gedeelte van inrichten? Inspiratie opdoen! Misschien vind je het heerlijk om je zondagen door te brengen in de woonboulevard. Of wellicht heb je een waslijst met inspirerende Instagram-accounts die je met plezier volgt. Hoe dan ook, wooninspiratie is overal. Verzamel zoveel mogelijk mooie beelden. Geweldige kleurencombinaties, mooie hoekjes of gewoon toffe meubels – verzamel alles waar jouw hart een sprongetje van maakt. Maak er een moodboard van of leg de knipsels desnoods verspreid over de hele tafel. Jouw inspiratie, jouw feestje.

2. Bepaal per ruimte een kleurenpalet

Heb je een heleboel inspiratie verzameld? Mooi! Een volgende stap was bij mij om mooie kleurencombinaties uit te kiezen. Combinaties kiezen met zo’n 3 kleuren per ruimte was voor mij dé oplossing om veel kleur in huis te halen zonder dat het één groot kleurenfestijn zou worden. Dat is geen “regel” natuurlijk (daar doe ik met inrichten liever niet aan!), maar gewoon een richtlijn die voor mij werkte. Elke kamer gaf ik een heel ander kleurenpalet. Heel handig als je, zoals ik, nogal wat stijlen mooi vindt.

Bijkomend voordeel is dat zo’n kleurenpalet het een stuk makkelijker maakt om gericht je interieur bij elkaar te shoppen. Ik heb bijvoorbeeld op basis van het kleurenpalet mijn gordijnen uitgezocht voor elke ruimte. Sowieso vind ik het een aanrader om geld te reserveren voor mooie overgordijnen, bijvoorbeeld die van Voordeelgordijnen.nl. Gordijnen geven je huis zo veel sfeer. En qua kleuren zijn er genoeg opties om de gordijnen helemaal op jouw ruimte af te stemmen.

je huis inrichten tips
van pinterest-plaatje naar droominterieur

3. Houd niet té veel vast aan je inspiratie

Jij weet wat je mooi vindt. En jij weet wat bij jou past. Ga dus niet zozeer een Pinterest-foto namaken, maar vertrouw op jouw interieurgevoel. Ik vind een witte bank bijvoorbeeld wel heel mooi, maar totaal niet praktisch (iets met kattenharen, koffievlekken en ander leed!). Hetzelfde geldt voor plantjes in de badkamer. Zag er op Pinterest heel leuk uit, bleek in de praktijk in mijn donkere badkamer zonder raam geen optie…

Elk huis en ieder persoon is anders, dus dat vraagt om jouw eigen aanpak. Mijn tip is daarom om inspiratiebeelden wel in je hoofd te houden, maar er niet te vaak een blik op te werpen. Gebruik ze vooral als eerste inspiratie, maar sla daarna lekker zelf aan het combineren. Dat kun jij. En dat is ook nog eens geweldig leuk!

4. Voeg persoonlijke touches toe

Waarom een perfect gestylede showroom in een woonboulevard nooit als een echt thuis zal aanvoelen? Omdat er naast de (iets té) perfect op elkaar afgestemde meubels geen leuke persoonlijke spullen staan. Maak daarom in je interieur plaats voor persoonlijke accessoires. Ik verzamel zelf graag mooie spullen om me heen waaraan ik dierbare herinneringen heb. Bijvoorbeeld een gele vaas die ik op mijn 13e na lang wikken en wegen van mijn krantenwijkje kocht en de mooie planten die mij nogal dierbaar zijn.

» Bekijk dit artikel voor mijn 10 favoriete woonaccessoires in huis.

van pinterest-plaatje naar droominterieur
je huis inrichten tips

5. Geef dierbare foto’s een plek

Een laatste element dat wat mij betreft niet mag ontbreken: foto’s. Als groot fotografieliefhebber heb ik heel wat mooie herinneringen op de gevoelige plaat vastgelegd. De mooiste kiekjes verdienen wat mij betreft een speciaal plekje in mijn huis. Ik ben bijvoorbeeld gek op wandplanken met fotolijstjes en heb ook een enorm zwak voor gallery walls. Ook een leuk idee is om een illustrator te vragen van een foto een illustratie te maken. Dat heb ik bijvoorbeeld laten doen voor mijn beide opa’s en oma’s, die nu getekend en wel boven mijn bed op een wandplank staan. In mijn slaapkamerartikel liet ik ze je al eerder zien.

6. Ga op zoek naar eye-catchers

Een interieur is voor mijn gevoel pas “af” als je er een paar unieke items in uitstalt. Van die écht opvallende accessoires of meubels die je niet bij de eerste de beste winkel kunt vinden. Zelf ga ik daarvoor het liefst naar de kringloopwinkel. Daar vind je zeker pareltjes die niet iedere Nederlander al in huis heeft staan of op z’n minst kent uit de reclamefolder. Mijn persoonlijke favoriet is mijn gebordurde bloemetjeskussen (zie de foto hieronder), dat ik voor maar € 1,- op de kop wist te tikken. Ik vermoed dat hij ooit door een creatieve en geduldige retroliefhebber is gemaakt. Het kussen is niet ieders ding, maar wel helemaal het mijne.

van pinterest-plaatje naar droominterieur

7. Durf keuzes te maken die niet iedereen mooi vindt

Dat laatste brengt me bij het volgende punt: je kunt nooit een interieur creëren dat iedereen mooi vindt. Zo vindt menig mannelijk familielid de hoeveelheid roze in mijn slaapkamer iets te veel van het goede. Ach, so be it! Het is mijn huis. Durf dus opvallende dingen te kopen, durf een gewaagd kleurtje op je muur te gooien en durf ook keuzes te maken waarvan minstens een paar mensen hun wenkbrauwen optrekken. Dat maakt het juist jóuw plek.

Van Pinterest-plaatje naar droominterieur

Van Pinterest-plaatje naar droominterieur gaan is dus zo moeilijk nog niet. Sterker nog, het is hartstikke leuk om te doen. Ga vooral lekker aan de slag in jouw fijne woning. Doe inspiratie op, fantaseer erop los en vergeet niet om daarna aan al die inspiratie lekker jouw eigen draai te geven.

Ben jij ook een echte Pinterest-junkie qua interieur?

van pinterest plaatje naar droomhuis

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 6 mei 2020 op 6:50 am - Beantwoord

  Mooie tips. Ik gebruik Pinterest zeker als een inspiratiebron maar ik geef er altijd een eigen draai aan. Het geheel moet goed aanvoelen.

 2. Daenelia 6 mei 2020 op 7:18 am - Beantwoord

  Dat kussen uit de kringloop is gewoon uit de inboedel van een persoon geboren tussen 1910 en 1945. Mijn grootmoeder borduurde dat soort kussens. Het waren standaard pakketjes. Je had ze heel veel in de jaren 60-70. Ik zie ze nu nauwelijks meer, er is een kleine kans dat het een retro liefhebber was…. Maar ik denk inboedel.
  Zelf kom ik namelijk vaak spullen tegen in de kringloop die ik ken uit de inboedel van mijn grootouders of ouders… er staan te veel dingen op de plank die ik al in huis heb.
  … Wacht. Ik heb dus al veel kringloop spul zonder daar re winkelen! …

  • Romy 23 mei 2020 op 11:55 am - Beantwoord

   Dat zou ook goed kunnen! Mijn oma heeft ook wat van dit soort kussentjes zelf gemaakt. Ach, waar het kussen ook vandaan komt, ik ben in ieder geval blij met mijn aanwinst.

 3. Naomi 6 mei 2020 op 7:50 am - Beantwoord

  Dank! Fijne tips. Ik koos acht jaar geleden voor heel veilig, maar nu ik het tijd vind voor wat anders, wil ik kijken of ik toch wat meer met kleur kan doen. Ik heb namelijk (bijvoorbeeld van jou;)) geleerd dat dat niet altijd ‘drukte’ hoeft te betekenen.

  • Romy 23 mei 2020 op 11:53 am - Beantwoord

   Leuk dat je misschien toch voor wat minder veilig wilt kiezen in je interieur. Als je het op de juiste manier combineert, hoeft het echt niet druk te staan 🙂

 4. Anouk 6 mei 2020 op 8:41 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Mijn huis is vrij basic, omdat alles in een en dezelfde ruimte is, is dat ook wel fijn. Ik wil misschien nog wel ergens een accentwal gaan verven, dus daarvoor moet ik maar eens pinterest gaan afstruinen voor inspiratie.

 5. Audrey 6 mei 2020 op 8:51 am - Beantwoord

  Goede tips! Over Pinterest struinen vind ik echt heerlijk. Ik heb in mijn woonkamer een wel vrij heftige turquoise muur (7,5 meter lang) die me nog wel door wat mensen afgeraden is, maar ik ben er heel blij mee. Voor de rest van mijn spullen en de andere ruimtes heb ik daardoor wel steeds de richtlijn aangehouden dat het wat neutraler moest, maar ik zou achteraf hier en daar nog wel wat meer opvallende kleuren hebben toegevoegd, denk ik.

  • Romy 23 mei 2020 op 11:50 am - Beantwoord

   Wat tof zeg, zo’n turquoise muur! Kan prima toch?! Ik vind het juist tof als mensen voor wat kleur op de muur kunnen kiezen. En als je er ooit op uitgekeken bent, dan is zo’n muur natuurlijk zo overgeschilderd. Die extra spullen met opvallende kleuren komen vast nog wel een keer. Een extra reden om weer eens te interieurshoppen 🙂

 6. Tamara 6 mei 2020 op 8:58 am - Beantwoord

  Fijne tips! En ook een heel leuk kussentje van de Krindloopwinkel, ik vind die roze lijntjesbol kussen ook wel echt heel leuk!

 7. Irene 6 mei 2020 op 9:04 am - Beantwoord

  Wij hebben ook wel wat kleur in huis. Vooral onze roze zetels en de donkergroene muur erachter zijn nogal eyecatchers. De rest van de kleur komt door m’n boekenkast, de posters aan de muur en de kussens. Ik vind het zelf wel fijn zo. Ik houd wel van foto’s verzamelen op Pinterest om een eerste idee te krijgen maar uiteindelijk doen wij hier meestal echt ons eigen ding. Ik houd echt 0,0 rekening met wat een buitenstaander van mijn interieur zou vinden. Ik woon hier dus ik moet het fijn vinden (en mijn vriend ook natuurlijk). Dat iemand anders de roze zetel of de posters aan de muur dan lelijk vindt is eerder pech voor die persoon :p

  • Romy 23 mei 2020 op 12:18 pm - Beantwoord

   Zo tof dat jullie ook gewoon lekker je eigen ding doen qua interieur! Ik vind jullie roze bank ook echt heel erg mooi. Zelf vind ik het eigenlijk vooral leuk als mensen in hun interieur lekker een eigen weg inslaan en opvallende items kiezen. Dat vind ik zo veel leuker dan of iemand nu de kleuren heeft gebruikt die ik zou gebruiken 🙂

 8. bychristiana 6 mei 2020 op 9:05 am - Beantwoord

  Ik vind het altijd heel leuk om online wooninspiratie op te doen, en ik vind het dan vooral leuk om ideeën naar mijn eigen interieur te vertalen. Oh trouwens, woontijdschriften vind ik ook nog steeds heerlijk om doorheen te bladeren!

 9. Meaghan 6 mei 2020 op 9:53 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Ik heb voor mijn toekomstige woning ook allemaal pintrestborden gemaakt met mijn smaak en styling ideeën. Maar ik loop inderdaad tegen het feit aan dat ik dit lastig vind om straks echt in praktijk te brengen en om soort gelijke meubelstukken te vinden. Deze tips zijn echt heel welkom en zal ik vast tegen de tijd dat ik een huis heb nog eens raadplegen! Dankjewel!

  • Romy 23 mei 2020 op 12:17 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook al volop aan het Pinteresten geslagen bent voor jullie toekomstige huis. Het fantaseren over je favoriete interieur is misschien wel het allerleukste deel van inrichten. Geniet er lekker van! En hopelijk komt die droomwoning over een tijdje op jullie pad 🙂

 10. johanna 6 mei 2020 op 11:05 am - Beantwoord

  Goede tips. Ik zou er eens mee aan de slag moeten gaan. Zeker hoe jij het met de kleuren aanpakt. 3 per kamer is vast een goed idee.
  Vaak zie ik bij iemand zo’n perfect woonboekinterieur, zonder ook maar iets aan troep (lees: boeken, kranten en andere rondslingerende dingen) en ben zeer jalours. Zo opgeruimt en ordelijk zou ik het ook willen. (misschien ben ik vooral jalours op de tijd die je spaar, omdat er niets valt op te ruimen) Maar volgens mij kun je je daar niet in thuis voelen. (behalve misschien als je een bepaalde ordelijkheid tick hebt of zo.) Dus dan ben ik weer blij met mijn ongeordende thuis. Wel vind ik een hotelkamer als vakantie heerlijk. Niets op te ruimen, en alle tijd voor je zelf. Maar na een week of zo, verveelt het, en meestal is de kamer dan toch ook een rommel geworden.
  Veel woonplezier in je mooie inspirerende en kleurrijke woning.

  • Romy 23 mei 2020 op 12:16 pm - Beantwoord

   Inderdaad, perfecte interieurs die eruitzien alsof er niet geleefd wordt zijn ook niet alles. Ik ben zelf een vrij opgeruimd type, maar hecht wel waarde aan gezellige accessoires. Die zijn ze in woontijdschriften en op funda voor mijn gevoel vaak vergeten 😉

 11. Rosanne 6 mei 2020 op 12:20 pm - Beantwoord

  Oh wat geef je fijne tips zeg! Dit is iets wat ik al een tijdje in mijn hoofd had zitten. Want hoe breng je nou je inspiratie tot leven? Ik ga je tips ook zeker toepassen!

 12. Janne 6 mei 2020 op 1:00 pm - Beantwoord

  Ik gebruik Pinterest nooit. Allerlei mensen hebben al gezegd dat ik er waarschijnlijk van alles leuks zou kunnen vinden voor bijvoorbeeld mijn haak-hobby, maar ik vind dat ik al wel genoeg media en sites gebruik. Ik kijk wel graag Youtubefilmpjes van mensen die huizen inrichten of opknappen, vooral de heftige make-overs zijn erg bevredigend.

  Ik woon nu met een klein budget op een ruime 20 vierkante meter, dus daar was niet heel veel aan in te richten. Ik heb vooral blauwtinten en veel hout, maar voor een deel heb ik het ook maar moeten doen met wat ik had. Ik vervang dingen pas als ze kapot zijn, dus mijn regenboog-dekbed blijft nog en ik koop later wel iets wat meer bij mijn blauwe kleed en blauwe schommelstoel past.

  Als het gaat om gordijnen, heb ik zelf de voorkeur voor een simpel, minimalistisch verduisterend rolgordijn eigenlijk. Gordijnen vangen vaak een hoop stof en ze wassen is veel gedoe. Als het gaat om allergieën, is een rolgordijn dat je met een doekje af kunt nemen een stuk handiger. Bovendien vermoorden mijn gordijnen mijn planten vaak als ik ze open of dicht doe. In een volgend huis, waar ik niet vastzit aan de door de huisbaas voorgeschreven gordijnen, neem ik een rolgordijn.

  Jouw tip 7 is het allerbelangrijkst. Wat maakt het uit wat mensen van je huis vinden, jíj moet er wonen. Dat ik koos voor een schommelstoel en een grote eettafel, maar geen bank, vonden mensen nogal gek. Maar meestal zit ik hier in mijn eentje en dan wil ik op mijn schommelstoel kunnen zitten en al mijn spullen over tafel uitspreiden. En als er mensen op bezoek komen, wil ik spellen met ze doen en samen eten, dus ook dan wil ik een grote tafel.

  • Romy 23 mei 2020 op 12:13 pm - Beantwoord

   Mooi om te lezen dat jij ook lekker je eigen keuzes hebt gemaakt qua interieur! Inderdaad, waarom zou je een bank en een kleine eettafel nemen omdat andere mensen dat vinden passen? Jij zit zelf het meest in je huis, dus er is niets zo belangrijk als dat jij er kunt doen wat je wilt 🙂
   Je huis klinkt trouwens wel heel leuk ingericht. Blauw en hout is een mooie combinatie. En een regenboogdekbed klinkt wat mij betreft ook zeker niet verkeerd!

 13. Justine 6 mei 2020 op 2:27 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Het maken van een kleurpalette maakt het maken van keuzes erna zoveel makkelijker. wat ik zelf altijd het leukst vind is als iemand er echt een eigen draai aan heeft gegeven, door persoonlijke dingen toe te voegen. Dat maakt het echt een ’thuis’. 🙂

 14. Giovanna Jansen 9 mei 2020 op 10:55 am - Beantwoord

  Fijne tips! Jij hebt echt een super mooi, Pinterest-waardig, sfeervol huis! Heel kleurrijk, heel jij! 🙂

Recente blogs

Emoties toelaten als je een binnenvetter bent | Hoe ik stop met opkroppen?

1 september 2023|Zelfliefde, Persoonlijke groei|

Je veegt hem vlug weg en gaat door waar je gebleven was. En die boosheid op je beste vriend dan? Je bent bang hem te kwetsen en slikt je frustratie in. Tja, emoties toelaten kan knaplastig zijn. Zeker als je ooit geleerd hebt dat huilen zwak is (is het niet!), dat boosheid uit den boze is (nope, niet waar!) of dat je dingen in je eentje moet fixen, is je eerste neiging misschien om niet te lang bij gevoelens stil te staan. Laat staan te praten over je gevoelens. Maar na vele jaren binnenvetten weet ik één ding zeker: van emoties wegstoppen word je niet gelukkiger. Hoe stop je met opkroppen en leer je emoties wél toe te laten? Ik deel mijn ervaring en 9 tips.

Februari 2021 | Samenwonen, (ont)spanning & smakelijk eten

1 maart 2021|Persoonlijk|

Je zou haast vergeten dat ons land twee weken geleden nog volledig wit kleurde door de sneeuw. Februari was een maand van verandering. Niet alleen qua weer, maar ook persoonlijk. Een kamer in huis werd totaal veranderd, onze samenwoonplannen namen concrete vormen aan, ik besloot mijn ontbijtjes voortaan totaal te veranderen, ik begon met mediteren (huh, ik?) en ik zette een spannende stap voor mijn bedrijf. Kortom: genoeg om een terugblik op deze kortste maand van het jaar mee te vullen.

7 redenen waarom de herfst wél leuk is

22 september 2017|Lifestyle|

Ben jij net als ik een groot zomerliefhebber? Dan baal je misschien dat de herfst er nu toch echt aan zit te komen. Zomerjurkjes maken plaats voor dikke truien en regenponcho’s en in plaats van eeuwigdurende zomeravonden wordt het steeds iets vroeger donker. Nog steeds maak ik niet standaard een vreugdedansje als de 'r' weer in de maand zit en het is ook altijd even wennen als de donkere, regenachtige herfstdagen er weer aan komen. Toch ben ik de herfst de afgelopen jaren wel steeds meer gaan waarderen. Daarom, speciaal voor mede-zomerliefhebbers, 7 redenen waarom de herfst ook heel fijn kan zijn.