dankbaar

Vandaag ben ik dankbaar dat…

 • 16 mei 2020
 • 25 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit
dankbaar

Vandaag ben ik dankbaar. Niet omdat alles altijd geweldig leuk, mooi en gaaf is. Nee, eerlijk: de afgelopen week was een rollercoaster. Aan de ene kant begon deze week een geweldig nieuw avontuur als ondernemer. Aan de andere kant kreeg ik ook heel verdrietig nieuws. Juist in dat soort situaties sleurt dankbaarheid mij erdoorheen. Niet omdat verdriet en boosheid er niet mogen zijn. Maar wel omdat dankbaarheid mij helpt om, ondanks alles, positief te blijven. Daarom dit lijstje met dingen waar ik vandaag dankbaar voor ben.

Vandaag ben ik dankbaar…

 • …dat, ook als er in één klap van alles verandert, sommige dingen nog altijd hetzelfde zijn. De tjilpende vogels, de bloemen langs de weg, het fijne huis om mij heen. Gek eigenlijk dat sommige dingen altijd doorgaan. En gelukkig maar!
 • …dat veel mensen, ondernemers en organisaties er alles aan doen om de boel ook nu draaiende te houden.
 • …dat ik mede daardoor – na een kappersbezoekje met mondkapje – van mijn coronacoupe verlost ben.
 • …dat ik werk doe waar ik gelukkig van word, iets wat absoluut niet vanzelfsprekend is.
 • …dat ik op mijn laatste werkdag gisteren een mega-bos met kleurrijke bloemen (kijk hier maar!) heb ontvangen die mijn collega zelfs had gematcht met mijn interieur.
 • …dat ik een fijn en ruim appartement heb waarin het prima vertoeven is, zelfs nu ik hier bijna 24/7 rondhang.
 • …dat ik de afgelopen jaren lieve vriendinnen heb ontmoet van wie het voelt alsof ik ze al járen ken.
 • …dat er ook mensen zijn die ik daadwerkelijk al jarenlang vriendinnen mag noemen en met wie ik soms zelfs al meer dan 15 jaar terug in de tijd ga.
 • …dat ik een geweldige tandarts heb die voor mij boos wordt op de orthodontist.
 • …dat ik de afgelopen tijd heel wat lieve spontane berichtjes heb gehad.
 • …dat er geweldige online initiatieven bestaan waarmee thuis sporten best oké is.
 • …dat ik in een fijne omgeving woon waarin ik zelfs na een gedwongen maandenlange staycation nog nieuwe plekjes kan ontdekken.
 • …dat de mensen in mijn directe omgeving me altijd hebben gesteund in mijn ondernemersavontuur en nooit hebben getwijfeld aan mij, zelfs niet als ik zelf wel twijfels had.
 • …dat bijna alle spullen tegenwoordig ook op internet te krijgen zijn. Tot aan mijn favoriete kattenbakkorrels (goh, het woord “favoriete” klinkt in deze context wel een beetje gek!) aan toe.
 • …dat de zon weer sproetjes op mijn gezicht tovert. En überhaupt dat de zon schijnt.
 • …dat ik ontzettend lieve bloglezers heb die steeds trouw een kijkje komen nemen en die vaak ook met me meeleven. Dat betekent meer voor me dan ik in woorden kan uitdrukken (en dat zegt wat voor een tekstschrijver!).
 • …dat mede door toeval soms de mooiste dingen op mijn pad zijn gekomen, bijvoorbeeld mijn lieve vriend, Pippa en mijn huis.
 • …dat ik tegenwoordig op mijn eigen kracht durf te vertrouwen, ook als er van alles tegenzit.
 • …dat heel veel lieve mensen om me heen me hebben geholpen om die kracht in mezelf te vinden. Goud waard!
 • …dat mijn ouders net zo goed liefdevol voor me klaarstaan als toen ik nog met hun in één huis woonde.
 • …dat mijn ouders me ook als klein kind hebben gestimuleerd om te doen waar ik blij van word zonder “mitsen” en “maren”. Zo kwam ik laatst een “manuscript” tegen dat ik op mijn 12e naar een uitgeverij had gestuurd. Uiteraard totaal niet drukwaardig! Maar ik vond het vooral prachtig om te merken dat mijn ouders me destijds niet hebben tegengehouden om mijn verhaaltjes op te sturen. Liever hard vallen door iets wél te proberen dan het niet eens een kans geven. Zo denk ik er nog steeds over, mede dankzij hun.
 • …dat er steeds meer duurzame alternatieven komen, waardoor duurzaam leven echt niet moeilijk hoeft te zijn.
 • …dat ik een kat heb rondrennen die als een bom vrolijkheid nul besef heeft van deze gekke periode en die me zelfs op lastige dagen weet op te fleuren.
 • …dat ik een mega-lieve vriend en lieve schoonfamilie heb, die me heel dierbaar zijn.

Waar ben jij vandaag dankbaar voor?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 16 mei 2020 op 8:30 am - Beantwoord

  Dat moet leuk zijn, om zo’n manuscript tegen te komen van jaren geleden. Heerlijk dat je ouders je de kans gaven om te ontwikkelen.
  Ik lees in je eerste regels grote zorg, geloof ik en heb het gevoel dat ik je sterkte moet wensen, dus dat doe ik dan ook.

  • Romy 23 mei 2020 op 3:43 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve woorden! <3 Ik heb inderdaad helaas verdrietig nieuws gekregen over iemand die me dierbaar is, waar ik me best wel zorgen over maak.

 2. Lianne 16 mei 2020 op 8:31 am - Beantwoord

  Mooie dingen hen je opgeschreven! Altijd goed om zo’n lijstje te maken, vooral in deze tijd. Ik ben dankbaar voor hoever ik al gekomen ben in wat ik wil bereiken. Ik ben nog niet daar waar ik wil zijn, maar ik vind het fijn dat ik al die mooie kansen heb gekregen en dat ik een koophuis heb met mijn lieve vriend. Dat kan ook niet iedereen zeggen!

 3. Audrey 16 mei 2020 op 8:54 am - Beantwoord

  Sterkte met het verdrietige dat nu speelt in je leven!

  Ik ben dankbaar dat ik gezond ben en me veilig voel. En dat ik zulke fijne mensen om me heen heb.

 4. Darina 16 mei 2020 op 8:55 am - Beantwoord

  Een prachtig lijstje met mooie dingen om te koesteren. En wat leuk van het manuscript. Geweldig om zoiets terug te vinden en te lezen wat je op die leeftijd hebt geschreven.

 5. johanna 16 mei 2020 op 9:44 am - Beantwoord

  Sterkte met het verdrietige nieuws. Maar vaak komt het goede en slechte nieuws hand in hand. Helaas. Fijn dat jij ouders had, die je ondersteunden, gelaas gebeurt het nog veel te veel dat ouders kinderen in een bepaalde richting duwen of gewoon niet het vertrouwen en de veiligheid geven, die nodig zijn om een zeker en “ausgegliechen” persoon te worden. En daar spreek ik uit ervaring. Maar goed om bij al het positieve stil te staan! Een positieve tijd, ook als er een klein wolkje voor de zon komt!

  • Romy 23 mei 2020 op 3:45 pm - Beantwoord

   Wat heftig om te horen dat je ouders je niet altijd het vertrouwen en veiligheid hebben gegeven bij wat je deed. Maar wat mag je dan trots zijn op hoe je ook zonder die steun toch bent gekomen waar je nu staat. Echt wel een enorm bewonderenswaardige ontwikkeling!

 6. Giovanna Jansen 16 mei 2020 op 10:28 am - Beantwoord

  Sterkte met het verdrietige nieuws. Wat goed van je dat je je vooral focus op de dingen waar je dankbaar voor bent. Wat leuk en bijzonder dat je dat manuscript weer tegenkwam en wat fijn dat je ouders je er altijd in gesteund hebben. Wie weet, met de schrijfkennis van nu, het herschrijven en nog eens proberen?

 7. Daenelia 16 mei 2020 op 10:44 am - Beantwoord

  Wat zal ik eens noemen, want ik ben zo priviliged dat het niet normaal is. Hoewel we nu ook even door een dal gaan. Begrijp me niet verkeerd, de waslijst nare dingen is ook hier lang. Maar ik ben blij dat ik via verschillende kanalen contact kan houden met mijn dierbaren, over de hele wereld. Dat de uitdrukking over verre vrienden niet klopt. Verre vrienden die gelijk gestemd zijn, zijn onmisbaar.

 8. Mariska 16 mei 2020 op 11:29 am - Beantwoord

  Dit is nog eens een hele mooie lange lijst 🙂

 9. Shirley 16 mei 2020 op 11:30 am - Beantwoord

  Sterkte met het verdrietige nieuws. Mocht je er iets over kwijtwillen, mag dat altijd. Maar volgens mij heb je gelukkig al heel veel lieve mensen die voor je klaarstaan <3 Goed (en knap) dat je juist op zulke momenten stilstaat bij de dingen waar je dankbaar voor bent.

  • Romy 23 mei 2020 op 3:47 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! <3 Ik zal je dit weekend even een berichtje sturen. Hoop dat het met jou ook goed gaat in deze gekke coronaperiode!

 10. Jessica 16 mei 2020 op 11:50 am - Beantwoord

  Wat een fijn dankbaarheidslijstje heb je gemaakt. Wat tof dat je je manuscript van vroeger hebt gevonden. Sterkte met het verdrietige nieuws.
  Op dit moment ben ik heel dankbaar dat mijn kleine ukkie nog veilig, gezond en wel in mijn buik zit. Extra genieten van de schopjes en bewegingen. Ukkie mag vanaf nu elk moment komen.

  • Romy 23 mei 2020 op 3:47 pm - Beantwoord

   Wat spannend dat kleintje nu elk moment kan komen! Geniet nog even van deze bijzondere tijd, maar natuurlijk ook sterkte met deze allerlaatste loodjes!

 11. Bettie 16 mei 2020 op 12:55 pm - Beantwoord

  Wauw wat een prachtig lijstje. Zo zie je maar weer dat in (bijna) elke situatie wel iets te vinden is waar je dankbaar voor kunt zijn.

  En sterkte met het verdrietige nieuws

 12. Kristel 16 mei 2020 op 1:08 pm - Beantwoord

  Ik ben buiten AL bovenste (en al het “vanzelfsprekende” zoals gezondheid enzo) dankbaar dat Stephanie Meyer eindelijk Midnight Sun gaat uitbrengen. DE dag voor mijn verjaardag. (Verjaardagscadeau dit jaar CHECK) En dat ik tijdens mijn zoektocht om dat boek al te reserveren zie dat suzanne collins 19 mei een nieuw boek uitbrengt in de hongerspelen reeks. MY LUCKY DAY!!!
  en nu een leuke gratis online workshop regenboogkoekjes decoreren. (Zou ik nog even een Lotto briefje gaan halen? )

  Fijn weekend iedereen. Stay safe <3

  • Romy 23 mei 2020 op 3:51 pm - Beantwoord

   Nog gefeliciteerd met je verjaardag, Kristel! En wat geweldig dat je juist op de dag voor je verjaardag twee van die leuke boeknieuwtjes hebt gekregen. Misschien is een lot kopen inderdaad ook zo’n slecht idee nog niet met al die leuke mazzeltjes 😉

 13. Johanne 16 mei 2020 op 5:33 pm - Beantwoord

  Wat vervelend dat je verdrietig nieuws hevt gekregen. Heel erg veel sterkte gewenst daarmee <3. Maar wat een mooi dankbaarheidslijstje. Zo fijn dat zo'n 'simpel' lijstje zo veel kan brengen. Liefs!

 14. Zo simpel is dan geluk 16 mei 2020 op 8:30 pm - Beantwoord

  Mooi om te lezen dat er zoveel voor je is om dankbaar voor te zijn.
  Vandaag ben ik dankbaar voor mijn lieve en gezellig familie. Daarnaast ook dat mijn vriendin mij een prachtige canvas stuurde met een foto van ons samen.

 15. bychristiana 17 mei 2020 op 8:02 am - Beantwoord

  Voor gisteravond! Ik had vrijdag verdrietig nieuws gekregen, dus ik ging zaterdag verdrietig naar het werk. Toen ik gisterenavond thuis kwam had andre een soort afternoon tea geregeld op onze nieuwe kunstgrasveld wat ze net vrijdagochtend gelegd hadden. We hebben nog geen tuinset, dus hij had zachte kussens op het grasveld gelegd, een voor mij, een voor hem en een voor Sketch, met haar water en eetbakje ervoor. Ik was zo ontroerd. (Sketch heeft alleen haar eigen eten niet eens bekeken, ze vond de macarons die wij hadden volgens mij veel interessanter;-)

  • Romy 23 mei 2020 op 3:52 pm - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat je verdrietig nieuws hebt gekregen! Veel sterkte daarmee! Maar wat ontzettend lief dat André juist op dat moment zoiets liefs voor je heeft geregeld. Ik kan me voorstellen dat dat al wat verzacht <3

 16. Anna 18 mei 2020 op 9:25 am - Beantwoord

  Wat een prachtig lijstje! Juist in deze tijd (en eigenlijk altijd wel) is het belangrijk om stil te staan bij wat je wel hebt en kunt doen, in plaats van wat niet kan. Wel ontzettend rot om te lezen dat je verdrietig nieuws hebt gekregen, heel veel sterkte <3!

 17. Nikita 18 mei 2020 op 10:42 am - Beantwoord

  Ik denk dat we allemaal wel iets kunnen leren van dit lijstje. Want Corona is in het land en we klagen over wat we allemaal niet meer kunnen. En ik begrijp het ook wel, ik mis ook heel veel dingen. Maar nu hebben we vooral liefde en dankbaarheid nodig. Dat is de enige weg erdoorheen. En het is heel inspirerend dat jij deelt waar je dankbaar voor bent. Ook ondanks het slechte nieuws dat je kreeg. Ik wens je in elk geval heel veel sterkte met het verdrietige nieuws en een hele dikke knuffel! Laat het verdriet er vooral zijn wanneer dat nodig is. Maar het is wel mooi om te horen dat je zoveel lieve mensen om je heen hebt. Juist wanneer je verdrietig bent of het lastig hebt weet je wie er oprecht voor je is.

  • Romy 23 mei 2020 op 4:07 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve berichtje, Nikita! <3

 18. Saskia 19 mei 2020 op 7:24 am - Beantwoord

  Super naar om te horen dat je verdrietig nieuws hebt gekregen. Juist daarom is het fijn zo’n lange lijst met lichtpuntjes te delen!

Recente blogs

Meer rust in je hoofd? Dit zijn 4 tips die je helpen!

10 mei 2017|Persoonlijke groei|

De afgelopen maanden bestonden mijn dagen vooral uit doorgaan en keihard doordraven. Werken, solliciteren, bloggen en al die ballen vooral heel goed in de lucht houden. Maar sinds mijn goede nieuws dat ik een baan heb, krijg ik eindelijk een soort rust. Ik heb twee weken vrij en wat voelt dat raar. Op mijn eerste vrije middag overviel me een vreemd gevoel: "Wauw, nu heb ik zóveel tijd!". Ik kan inmiddels zeggen dat het zo fijn voelt om nu eens echt rust in mijn hoofd te krijgen. Dat gevoel gun ik jou ook. Maar rust in je hoofd, hoe krijg je dat voor elkaar? Dit zijn 4 tips die mij helpen.

Wat als je niet bruin wordt? | Niets mis met de melkfles!

5 augustus 2018|Persoonlijk|

“Wat ben jij bruin geworden!”. Heel wat Nederlanders komen zongebruind en wel terug van vakantie. En ik? Ik heb deze opmerking in mijn 25-jarig bestaan welgeteld nul keer gehoord. Ik behoor tot de categorie mensen bij wie ook na een week bakken op het strand nog geen greintje kleurverschil te zien is. Als geboren roodharige met een stel melkflessen onder haar rokje overwoog ook ik heus ooit een abonnement op de zonnestudio, maar inmiddels ben ik wel tevreden met mijn spierwitte huidje. Niets mis met een beetje melkfles!

Outfit | De extravagante verenjurk & mijn teddy-jasje

2 november 2023|Outfits|

Soms heb ik zin in een tikkeltje over the top. Gewoon omdat het kan! En oké, misschien ook doordat ik tijdens deze klusperiode waarin ik al genoeg tijd in kluskloffies doorbreng extra snak naar mezelf uitbundig optutten. Voor en na het klussen loop ik er dan ook heel graag extra feestelijk bij. Bijvoorbeeld in deze lichtelijk extravagante verenjurk met oneindig veel ruches, die ik een tijdje geleden tweedehands kocht bij de IJ-hallen. Ik gooi dan graag mijn lievelings teddy-jasje eroverheen voor een outfit die me op en top gelukkig maakt. Ik laat hem je zien!