5x Daarom is vandaag nu al geweldig!

8 mei 2017 | Positiviteit | 44 reacties

Ben je toe aan een beetje positiviteit op de vroege ochtend of aan het begin van een lange middag? Soms heb je even een oppepper nodig of kun je gewoon een kleine boost gebruiken. Speciaal voor die gevallen besloot ik een lijstje samen te stellen met 5 redenen waarom vandaag nu al iets geweldigs in zich heeft. Of nou ja, eigenlijk elke dag van de week dus.

positieve gedachten maandagochtend

 1. Nog een hele dag voor je. Je hebt aan het begin van de dag nog heel veel uren voor je liggen die nog niet zijn ingevuld. Het spannende is dat je dan ook nog niet weet wat je te wachten staat. Misschien ontmoet je vandaag wel een bijzonder persoon of komt er iets heel moois op je pad. Hoewel het heel spannend kan zijn, is het toch eigenlijk ook heel bijzonder dat je een dag vol oningevulde uren voor de boeg hebt.
 2. Tijd voor nieuwe genietmomenten. Je hebt vast niet alleen verplichtingen op de planning staan, maar ook genietmomenten. En zo niet, dan is het tijd om die in te plannen. Denk aan leuke afspraken, een heerlijke maaltijd of een fijne douchebeurt met je favoriete douchegel. Of wat dacht je van dat moment dat je thuiskomt, je schoenen uitdoet, je joggingbroek aantrekt en lekker op de bank gaat zitten. Heerlijk! Er is vast en zeker ten minste één ding waar je naar kunt uitzien op deze nieuwe dag.
 3. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dit spreekwoord gebruikte mijn moeder vroeger als ik me niet zo fijn voelde. Elke nieuwe dag betekent namelijk dat je een nieuwe kans hebt om er iets van te maken. Dit geeft je een nieuwe kans om aan die ene droom te werken, om je passies te volgen of om eindelijk die lieve vriendin op te bellen die je al zo lang niet hebt gesproken. Vandaag is hét moment om die ruzie op te lossen en om te doen wat jij écht wilt doen. Ga ervoor!
 4. Nieuwe herinneringen maken. Vandaag is een dag waarop je nieuwe momenten kunt creëren die het onthouden waard zijn. Dat hoeft geen spannende reis of het winnen van de loterij te zijn. Ook een schattig lammetje dat voorbijloopt, een leuk gesprek in de bus of een lekker zonnetje kan al een mooie herinnering zijn. Onderneem iets om van vandaag wat moois te maken en schrijf je herinneringen op. Make today count. 
 5. Nieuwe tijd voor je to do list. Een nieuwe dag betekent weer genoeg tijd hebben om te werken aan alles wat je gedaan wilt krijgen, zowel moetjes als dingen waar je van kunt genieten. Om jezelf daarna uiteraard een schouderklopje en een pluim te geven. Heerlijk vind ik dat gevoel als ik mijn dag goed heb besteed. En nee, dat hoeft niet per se te zijn met werk. Ook iets simpels als een afspraak of boodschappen doen kan al een afgevinkt punt op je to do list zijn.

Meer tips?

Benieuwd naar meer tips om ervoor te zorgen dat vandaag nu al geweldig is? Ik schreef eerder:

Wat ga jij vandaag doen of heb je gedaan om er een mooie dag van te maken?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

44 Reacties

 1. marije

  Mooie positieve blik om de week mee te starten. Nieuwe week is voor mij altijd nieuwe ronde, nieuwe kansen. Standaard motto.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi motto om elke week mee te beginnen! :)

   Antwoord
 2. Josephine

  Wat een positieve energie in de vroege ochtend! Ik zit net aan mijn kopje thee (ook altijd een goede start). Bedankt voor de oppepper, ik had niet zo veel zin in sommige klusjes vandaag, maar nu voelt het al minder erg. ?

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat mijn artikel je een beetje een oppepper gaf! Hopelijk heb je de klusjes overleefd en toch een heerlijke dag gehad :)

   Antwoord
 3. jonna@burgertrutjes

  Fijn zo’n positieve vibe op de vroege ochtend :). Ik heb een scheurkalender op het toilet met allemaal positieve uitspraken. Zorgt er ook voor dat de dag goed begint :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat een goed idee, zo’n kalender! Inderdaad heerlijk om de dag te beginnen met zo’n positieve vibe :)

   Antwoord
 4. Darina

  Wat een fijne tips! Vooral nieuwe ronde, nieuwe kansen en nieuwe herinneringen maken, spreken me erg aan!

  Antwoord
 5. Claire

  Wat fijn om dit te lezen! Vooral nieuwe dag, nieuwe kansen. Vandaag weer een nieuwe kans om er flink tegenaan te gaan! Fijne week lieve Romy ?

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel, lieve Claire! <3 Ik hoop dat je een beetje een fijne dag hebt gehad. Geniet van deze week :)

   Antwoord
 6. Johanne

  Heeerlijk. Ik wou echt vake zo’n positieve instelling had. Maar die komt bij mij pas later op de dag. haha. Soms misschien een beetje te laat. Maar je hebt gelijk, iedere nieuwe dag brengt nieuwe kansen en dat is hoe we het allemaal zouden moeten zien!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, een positieve instelling in de middag heeft ook wel iets, toch? Het kan ook fijn zijn om op die manier met positieve vibes de dag af te sluiten :)

   Antwoord
 7. Sija

  Heerlijk die positiviteit op de maandagochtend! Vandaag ga ik studeren, maar het positieve daar aan is dat ik bijna klaar ben en dan is het tijd voor iets nieuws. Fijne dag Romy!!

  Antwoord
  • Romy

   Wat heerlijk dat je al zo snel klaar was vandaag. Hopelijk heb je een heerlijke dag gehad!

   Antwoord
 8. Sofie

  Yesss, ik ga er zo dadelijk mijn to do lijstje weer eens bijpakken ?

  Antwoord
 9. Lindsey Beljaars

  Wat een positief artikel!

  Antwoord
 10. Loes

  Goede tips! Mijn maandag is goed begonnen omdat ik een lekker ontbijtje had, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Oh dat klinkt heerlijk :) Hopelijk heb je een fijne dag gehad!

   Antwoord
 11. Sandra

  Ik kan alleen maar zeggen: ja, ja, ja, ja en JAAA. Haha! Ik ben deze maandag begonnen met een klein rondje wandelen. Ging niet zo heel goed met mijn voet, maar was toch wel heel blij dat ik wél had gedaan. :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat fijn om te horen dat je met zo’n positief gevoel de maandag bent begonnen. Wel balen van je voet, maar superfijn dat je er toch met een goed gevoel op terugkijkt :)

   Antwoord
 12. Evelien

  Wat weer een fijne, positieve post! Fijne week gewenst!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heerlijke week toe!

   Antwoord
 13. Rachel

  Nieuwe herinneringen maken, yeah girl! wat een lekker artikel

  Antwoord
 14. Lindsey

  To Do lijstjes maken doe ik altijd, er is niets zo fijn als op het einde van de dag alles te kunnen hebben doorstreept!

  Ik vind het heerlijk om vroeg op te staan en meteen actief aan mijn dag te beginnen zodat ik ‘s avonds vroeger klaar ben. Dan neem ik een goed boek, een lekker drankje en zet me knus in de zetel.^^

  Antwoord
  • Romy

   Precies! Zo fijn als je alle punten van je to do list kunt afvinken. Dat geeft zeker aan het eind van de dag een heerlijk gevoel :) Jouw begin van de dag klinkt ook superfijn. Ik begin de dag ook altijd graag lekker vroeg :)

   Antwoord
 15. Babs

  Vandaag is sowieso een leuke dag, mijn katjes zijn jarig! Maar het grappige is natuurlijk dat ze er zelf totaal geen erg in hebben :)

  Antwoord
  • Romy

   Yay, zo leuk dat je katten vandaag jarig zijn en dat je daar ook echt bij stilstaat :) Gefeliciteerd!

   Antwoord
 16. Jessica J.

  Goede tips! Ik ga vanavond lekker niets doen en chillen; iets lekkers maken om te eten, wat tv-kijken, lezen, misschien een beetje bloggen, … Ik heb dit weekend niet echt weekend gehad omdat ik een tweedaagse cursus volgde, dus maak ik vanavond wel een miniweekendje! :-) Fijne maandag, verder!

  Antwoord
  • Romy

   Oh dat klinkt als een heerlijke avond en zeker welverdiend na zo’n druk en vol weekend :) Hopelijk heb je een fijne dag gehad!

   Antwoord
 17. Benthe

  Wat een fijne en positieve lijst! Dit is echt zoiets dat iedereen elke ochtend even zou moeten lezen, alleen maar vrolijke mensen op straat ?!

  Antwoord
  • Romy

   Hihi, dat zou leuk zijn: alleen maar glimlachende mensen op straat op maandagochtend :)

   Antwoord
 18. hillybillybeauty

  De dag is al bijna om, maar ik ga zeker nog genieten van mijn douchemomentje straks en mij daarna lekker insmeren met mijn favo bodybutter! En wat was het zonnetje vandaag lekker :-) ( oh, en je pakketje is vandaag op de post, dus morgen krijg je leuke post! )

  Antwoord
  • Romy

   Oh dat klinkt heerlijk! Geniet van je avond! En superleuk dat mijn pakketje onderweg is. Ik kan niet wachten om de knuffel in het echt te zien :) Ik laat het je weten als hij er is.

   Antwoord
 19. Danique

  Wat een fijn begin van deze week!

  Antwoord
 20. Nesrin

  Heerlijk artikel weer Romy. Ik had dit eigenlijk vanochtend vroeg in de regen moeten lezen ;-) toen zat het mij allemaal niet mee.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dan is het artikel in ieder geval een reminder voor de volgende regenachtige ochtend :)

   Antwoord
 21. Josine

  Deze had even nodig, een fijne oppepper. ’s Morgens denk ik ook altijd zo hoor, ben positief ingesteld maar had toch even een dipje. Leuke blog weer meis! xx Josine

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat mooi om te horen dat je iets aan het artikel had! Hopelijk wordt morgen een betere dag zonder dipje :) xx

   Antwoord
 22. Sara | MevrouwMiauw

  Wat een lekker positief artikel. Ik vind het ook altijd fijn om momentjes te hebben waar ik naar uitkijk. Morgen heb ik dat niet echt, dan moet ik van 9 ‘s morgens tot half 10 ‘s avonds werken. Ik merk dat ik dan heel erg tegen een dag op kan zien. Juist omdat ik geen moment heb om naar uit te kijken.

  Antwoord
  • Romy

   Oh wauw, dat is inderdaad wel een hele lange dag. Ik kan me voorstellen dat je daar tegenop ziet. Hopelijk kun je dan een beetje uitkijken naar de dag erna, waarop je wél wat tijd hebt voor jezelf en iets leuks om naar uit te zien. Sterkte morgen!

   Antwoord
 23. Lifeaholic.nl

  Wat een mooie boost op deze maandag! :D

  Antwoord
 24. Iris

  Tip 1 vind ik echt een hele goede! Hier ga ik aan denken als ik morgen op sta

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je iets met die tip kunt :) Fijne dag morgen!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs