unnamed file 1 4

5x Daarom is vandaag nu al geweldig!

 • 8 mei 2017
 • 44 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Ben je toe aan een beetje positiviteit op de vroege ochtend of aan het begin van een lange middag? Soms heb je even een oppepper nodig of kun je gewoon een kleine boost gebruiken. Speciaal voor die gevallen besloot ik een lijstje samen te stellen met 5 redenen waarom vandaag nu al iets geweldigs in zich heeft. Of nou ja, eigenlijk elke dag van de week dus.

positieve gedachten maandagochtend

 1. Nog een hele dag voor je. Je hebt aan het begin van de dag nog heel veel uren voor je liggen die nog niet zijn ingevuld. Het spannende is dat je dan ook nog niet weet wat je te wachten staat. Misschien ontmoet je vandaag wel een bijzonder persoon of komt er iets heel moois op je pad. Hoewel het heel spannend kan zijn, is het toch eigenlijk ook heel bijzonder dat je een dag vol oningevulde uren voor de boeg hebt.
 2. Tijd voor nieuwe genietmomenten. Je hebt vast niet alleen verplichtingen op de planning staan, maar ook genietmomenten. En zo niet, dan is het tijd om die in te plannen. Denk aan leuke afspraken, een heerlijke maaltijd of een fijne douchebeurt met je favoriete douchegel. Of wat dacht je van dat moment dat je thuiskomt, je schoenen uitdoet, je joggingbroek aantrekt en lekker op de bank gaat zitten. Heerlijk! Er is vast en zeker ten minste één ding waar je naar kunt uitzien op deze nieuwe dag.
 3. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dit spreekwoord gebruikte mijn moeder vroeger als ik me niet zo fijn voelde. Elke nieuwe dag betekent namelijk dat je een nieuwe kans hebt om er iets van te maken. Dit geeft je een nieuwe kans om aan die ene droom te werken, om je passies te volgen of om eindelijk die lieve vriendin op te bellen die je al zo lang niet hebt gesproken. Vandaag is hét moment om die ruzie op te lossen en om te doen wat jij écht wilt doen. Ga ervoor!
 4. Nieuwe herinneringen maken. Vandaag is een dag waarop je nieuwe momenten kunt creëren die het onthouden waard zijn. Dat hoeft geen spannende reis of het winnen van de loterij te zijn. Ook een schattig lammetje dat voorbijloopt, een leuk gesprek in de bus of een lekker zonnetje kan al een mooie herinnering zijn. Onderneem iets om van vandaag wat moois te maken en schrijf je herinneringen op. Make today count. 
 5. Nieuwe tijd voor je to do list. Een nieuwe dag betekent weer genoeg tijd hebben om te werken aan alles wat je gedaan wilt krijgen, zowel moetjes als dingen waar je van kunt genieten. Om jezelf daarna uiteraard een schouderklopje en een pluim te geven. Heerlijk vind ik dat gevoel als ik mijn dag goed heb besteed. En nee, dat hoeft niet per se te zijn met werk. Ook iets simpels als een afspraak of boodschappen doen kan al een afgevinkt punt op je to do list zijn.

Meer tips?

Benieuwd naar meer tips om ervoor te zorgen dat vandaag nu al geweldig is? Ik schreef eerder:

Wat ga jij vandaag doen of heb je gedaan om er een mooie dag van te maken?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 8 mei 2017 op 6:30 am - Beantwoord

  Mooie positieve blik om de week mee te starten. Nieuwe week is voor mij altijd nieuwe ronde, nieuwe kansen. Standaard motto.

  • Romy 8 mei 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

   Wat een mooi motto om elke week mee te beginnen! 🙂

 2. Darina 8 mei 2017 op 7:01 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Vooral nieuwe ronde, nieuwe kansen en nieuwe herinneringen maken, spreken me erg aan!

 3. Josephine 8 mei 2017 op 7:14 am - Beantwoord

  Wat een positieve energie in de vroege ochtend! Ik zit net aan mijn kopje thee (ook altijd een goede start). Bedankt voor de oppepper, ik had niet zo veel zin in sommige klusjes vandaag, maar nu voelt het al minder erg. ?

  • Romy 8 mei 2017 op 9:46 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat mijn artikel je een beetje een oppepper gaf! Hopelijk heb je de klusjes overleefd en toch een heerlijke dag gehad 🙂

 4. jonna@burgertrutjes 8 mei 2017 op 7:38 am - Beantwoord

  Fijn zo’n positieve vibe op de vroege ochtend :). Ik heb een scheurkalender op het toilet met allemaal positieve uitspraken. Zorgt er ook voor dat de dag goed begint 🙂

  • Romy 8 mei 2017 op 9:46 pm - Beantwoord

   Wat een goed idee, zo’n kalender! Inderdaad heerlijk om de dag te beginnen met zo’n positieve vibe 🙂

 5. Susan 8 mei 2017 op 7:47 am - Beantwoord

  Positief artikel!

 6. Claire 8 mei 2017 op 8:24 am - Beantwoord

  Wat fijn om dit te lezen! Vooral nieuwe dag, nieuwe kansen. Vandaag weer een nieuwe kans om er flink tegenaan te gaan! Fijne week lieve Romy ?

 7. Johanne 8 mei 2017 op 9:13 am - Beantwoord

  Heeerlijk. Ik wou echt vake zo’n positieve instelling had. Maar die komt bij mij pas later op de dag. haha. Soms misschien een beetje te laat. Maar je hebt gelijk, iedere nieuwe dag brengt nieuwe kansen en dat is hoe we het allemaal zouden moeten zien!

  • Romy 8 mei 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Haha, een positieve instelling in de middag heeft ook wel iets, toch? Het kan ook fijn zijn om op die manier met positieve vibes de dag af te sluiten 🙂

 8. Sija 8 mei 2017 op 9:17 am - Beantwoord

  Heerlijk die positiviteit op de maandagochtend! Vandaag ga ik studeren, maar het positieve daar aan is dat ik bijna klaar ben en dan is het tijd voor iets nieuws. Fijne dag Romy!!

  • Romy 8 mei 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

   Dankjewel, lieve Claire! <3 Ik hoop dat je een beetje een fijne dag hebt gehad. Geniet van deze week 🙂

  • Romy 8 mei 2017 op 10:05 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je al zo snel klaar was vandaag. Hopelijk heb je een heerlijke dag gehad!

 9. Sofie 8 mei 2017 op 9:28 am - Beantwoord

  Yesss, ik ga er zo dadelijk mijn to do lijstje weer eens bijpakken ?

 10. Lindsey Beljaars 8 mei 2017 op 10:04 am - Beantwoord

  Wat een positief artikel!

 11. Loes 8 mei 2017 op 10:16 am - Beantwoord

  Goede tips! Mijn maandag is goed begonnen omdat ik een lekker ontbijtje had, haha.

 12. Sandra 8 mei 2017 op 12:28 pm - Beantwoord

  Ik kan alleen maar zeggen: ja, ja, ja, ja en JAAA. Haha! Ik ben deze maandag begonnen met een klein rondje wandelen. Ging niet zo heel goed met mijn voet, maar was toch wel heel blij dat ik wél had gedaan. 🙂

  • Romy 8 mei 2017 op 10:06 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat je met zo’n positief gevoel de maandag bent begonnen. Wel balen van je voet, maar superfijn dat je er toch met een goed gevoel op terugkijkt 🙂

 13. Evelien 8 mei 2017 op 12:54 pm - Beantwoord

  Wat weer een fijne, positieve post! Fijne week gewenst!

 14. Rachel 8 mei 2017 op 1:29 pm - Beantwoord

  Nieuwe herinneringen maken, yeah girl! wat een lekker artikel

 15. Lindsey 8 mei 2017 op 3:04 pm - Beantwoord

  To Do lijstjes maken doe ik altijd, er is niets zo fijn als op het einde van de dag alles te kunnen hebben doorstreept!

  Ik vind het heerlijk om vroeg op te staan en meteen actief aan mijn dag te beginnen zodat ik ‘s avonds vroeger klaar ben. Dan neem ik een goed boek, een lekker drankje en zet me knus in de zetel.^^

  • Romy 8 mei 2017 op 10:06 pm - Beantwoord

   Oh dat klinkt heerlijk 🙂 Hopelijk heb je een fijne dag gehad!

  • Romy 8 mei 2017 op 10:06 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heerlijke week toe!

  • Romy 8 mei 2017 op 10:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂

  • Romy 8 mei 2017 op 10:09 pm - Beantwoord

   Precies! Zo fijn als je alle punten van je to do list kunt afvinken. Dat geeft zeker aan het eind van de dag een heerlijk gevoel 🙂 Jouw begin van de dag klinkt ook superfijn. Ik begin de dag ook altijd graag lekker vroeg 🙂

 16. Babs 8 mei 2017 op 3:55 pm - Beantwoord

  Vandaag is sowieso een leuke dag, mijn katjes zijn jarig! Maar het grappige is natuurlijk dat ze er zelf totaal geen erg in hebben 🙂

  • Romy 8 mei 2017 op 10:11 pm - Beantwoord

   Yay, zo leuk dat je katten vandaag jarig zijn en dat je daar ook echt bij stilstaat 🙂 Gefeliciteerd!

 17. Jessica J. 8 mei 2017 op 4:27 pm - Beantwoord

  Goede tips! Ik ga vanavond lekker niets doen en chillen; iets lekkers maken om te eten, wat tv-kijken, lezen, misschien een beetje bloggen, … Ik heb dit weekend niet echt weekend gehad omdat ik een tweedaagse cursus volgde, dus maak ik vanavond wel een miniweekendje! 🙂 Fijne maandag, verder!

  • Romy 8 mei 2017 op 10:12 pm - Beantwoord

   Oh dat klinkt als een heerlijke avond en zeker welverdiend na zo’n druk en vol weekend 🙂 Hopelijk heb je een fijne dag gehad!

 18. Benthe 8 mei 2017 op 7:29 pm - Beantwoord

  Wat een fijne en positieve lijst! Dit is echt zoiets dat iedereen elke ochtend even zou moeten lezen, alleen maar vrolijke mensen op straat ?!

  • Romy 8 mei 2017 op 10:13 pm - Beantwoord

   Hihi, dat zou leuk zijn: alleen maar glimlachende mensen op straat op maandagochtend 🙂

 19. hillybillybeauty 8 mei 2017 op 8:02 pm - Beantwoord

  De dag is al bijna om, maar ik ga zeker nog genieten van mijn douchemomentje straks en mij daarna lekker insmeren met mijn favo bodybutter! En wat was het zonnetje vandaag lekker 🙂 ( oh, en je pakketje is vandaag op de post, dus morgen krijg je leuke post! )

  • Romy 8 mei 2017 op 10:14 pm - Beantwoord

   Oh dat klinkt heerlijk! Geniet van je avond! En superleuk dat mijn pakketje onderweg is. Ik kan niet wachten om de knuffel in het echt te zien 🙂 Ik laat het je weten als hij er is.

 20. Lifeaholic.nl 8 mei 2017 op 8:36 pm - Beantwoord

  Wat een mooie boost op deze maandag! 😀

 21. Danique 8 mei 2017 op 8:55 pm - Beantwoord

  Wat een fijn begin van deze week!

 22. Nesrin 8 mei 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

  Heerlijk artikel weer Romy. Ik had dit eigenlijk vanochtend vroeg in de regen moeten lezen 😉 toen zat het mij allemaal niet mee.

  • Romy 8 mei 2017 op 10:15 pm - Beantwoord

   Haha, dan is het artikel in ieder geval een reminder voor de volgende regenachtige ochtend 🙂

 23. Josine 8 mei 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

  Deze had even nodig, een fijne oppepper. ’s Morgens denk ik ook altijd zo hoor, ben positief ingesteld maar had toch even een dipje. Leuke blog weer meis! xx Josine

  • Romy 8 mei 2017 op 10:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat mooi om te horen dat je iets aan het artikel had! Hopelijk wordt morgen een betere dag zonder dipje 🙂 xx

 24. Sara | MevrouwMiauw 8 mei 2017 op 9:36 pm - Beantwoord

  Wat een lekker positief artikel. Ik vind het ook altijd fijn om momentjes te hebben waar ik naar uitkijk. Morgen heb ik dat niet echt, dan moet ik van 9 ‘s morgens tot half 10 ‘s avonds werken. Ik merk dat ik dan heel erg tegen een dag op kan zien. Juist omdat ik geen moment heb om naar uit te kijken.

  • Romy 8 mei 2017 op 10:34 pm - Beantwoord

   Oh wauw, dat is inderdaad wel een hele lange dag. Ik kan me voorstellen dat je daar tegenop ziet. Hopelijk kun je dan een beetje uitkijken naar de dag erna, waarop je wél wat tijd hebt voor jezelf en iets leuks om naar uit te zien. Sterkte morgen!

 25. Iris 8 mei 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

  Tip 1 vind ik echt een hele goede! Hier ga ik aan denken als ik morgen op sta

  • Romy 8 mei 2017 op 11:53 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je iets met die tip kunt 🙂 Fijne dag morgen!

Recente blogs

Mijn ultieme recept voor meal prepping (< 10 minuten)

21 september 2019|Recepten|

Soms heb je van die dagen waarop je je afvraagt hoe je in vredesnaam tijd moet vinden om iets klaar te maken. Tot voor kort waren dat de momenten waarop ik naar de supermarkt sjeesde om een maaltijdsalade te kopen. Een euro of zes armer werkte ik een van de twee vega-opties uit het koelschap naar binnen. Niet echt vullend en nogal prijzig. Dat moet toch anders kunnen, bedacht ik laatst. En dus duik ik tegenwoordig zelf de keuken in als ik haasje-repje wat te eten moet hebben. Dit is mijn ultieme recept voor meal prepping dat je binnen 10 minuten klaar hebt. Doet het goed op een bord én in een tupperwarebakje om mee te nemen!

5 kersttradities die ik graag in stand houd

9 december 2016|Lifestyle, Persoonlijk|

Elke kerst weer tuigen we massaal de kerstboom op, huilen we bij Home Alone en zingen we keihard mee met All I Want for Christmas. Kerst is het feest van de tradities en ook ik vier kerst al jarenlang op bijna exact dezelfde manier. Daar heb ik overigens totaal geen problemen mee: ik houd graag vast aan de kersttradities die me al die jaren goed zijn bevallen. Vandaag vertel ik je meer over een aantal kersttradities die ik graag in stand houd.

9 leuke dingen om te doen in Valencia (uitjes & tips)

26 februari 2019|Op reis|

Ooit overwogen om op stedentrip naar Valencia te gaan? Ik zeg: doen! Twee weken geleden vertoefde ik een lang weekend in Valencia. Wanneer je het vliegtuig (of de bus of trein?) pakt naar dit pareltje aan de zuidoostkust van Spanje, is één ding zeker: vervelen is er niet bij. Tijdens een stedentrip in Valencia heb je namelijk talloze leuke mogelijkheden. Ik geef 7 tips voor een stedentrip naar Valencia voor bezienswaardigheden, leuke uitjes en hotspots die ik (méér dan) de moeite waard vond.

Ga naar de bovenkant