Getest! | Betaalbare vleesvervangers van Aldi, yay or nay?

De bespaarmiep en vegetariër in mij wordt maar wat blij van de betaalbare vleesvervangers bij Aldi en Lidl. Voor nog geen € 2,00 per verpakking ben je twee overheerlijke vleesvervangers rijker. Of nou ja, overheerlijk? Dat valt natuurlijk nog maar te bezien. Daarom leek het me leuk om heel wat betaalbare vleesvervangers van Aldi mijn kritische smaaktest te laten doorstaan. Wat waren de tops en de flops? Of waren er misschien wel helemaal geen flops? Ik deel mijn eerlijke mening.

Betaalbare vleesvervangers van Aldi getest!

vegetarische kaasburger lidl

Vega kaasschnitzel – € 1,59 per twee

Met deze vega kaasschnitzel van Aldi speel ik stiekem een beetje vals. Deze kreeg namelijk al eerder een ereplekje op mijn blog in een artikel over mijn favoriete vleesvervangers. Mijn positieve mening over deze heerlijke kaasburgers heb ik nog niet hoeven bijstellen. Ik vind dit oprecht de lekkerste (vega) kaasburgers die ik ooit heb geproefd. De kaas blijft heerlijk aan je mes plakken als je de burger doorsnijdt (dat vind ik dus lekker!) en de kaas is ook nog eens heel smaakvol. Zeker een aanrader voor wie van kaas houdt, want deze kaasschnitzels zijn een stuk goedkoper dan die van veel andere merken.

Cijfer: 9

betaalbare vleesvervangers aldi en lidl

Vegan groenteschijf – € 1,59 per twee

Groenteschijven vind ik soms wat flauw van smaak. Maar deze van Aldi hebben me blij verrast. Als je ze lang genoeg bakt voor een knapperig korstje, zijn ze echt heel lekker. De vulling bestaat uit onder andere doperwten en maïs. De groenteschijven vallen wel wat snel uit elkaar (zie de foto hierboven), maar dat vind ik zelf geen ramp.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze groenteschijven niet al te vaak op tafel zou zetten, omdat ze niet heel energierijk zijn. Maar voor een keertje zijn ze prima. Of je kunt er meteen twee nemen als je flinke trek hebt.

Cijfer: 7

tomaat-paprikaburger aldi

Gevulde schnitzels met paprika en tomaat – € 1,99 per twee

Ik ben gek op de lekkere schnitzels met vulling van Valess, maar helaas is de prijs van die vleesvervangers iets minder leuk. Gelukkig zijn deze gevulde schnitzels van Aldi een stuk betaalbaarder en – wat mij betreft – een prima alternatief. De schnitzels worden lekker knapperig en bevatten een smeuïge vulling van paprika en tomaat. Een geslaagde combinatie! Ze zijn trouwens niet heel karig gevuld, dus je hoeft niet eerst een paar droge happen te nemen voordat je bij de vulling aanbelandt. Wel zo lekker! Deze schnitzels zijn dan ook een van mijn favorieten. Ik neem ze standaard bij elk Aldi-bezoekje mee.

Cijfer: 8

betaalbare vleesvervangers aldi en lidl

Vegan vissticks – € 1,99 per 9

Deze vegan vissticks zijn een van de betaalbare vleesvervangers waar ik het meest naar uitzag. Ik was, voordat ik 14 jaar geleden vegetariër werd, niet echt gek op vis, maar wél op vissticks. De smaak van echte vissticks kan ik me na al die jaren niet meer herinneren, dus ik ben wat dat betreft niet de beste vergelijker. Wel vind ik deze vegan vissticks oprecht heel lekker. Ze zijn wat bleekjes van kleur en hebben waarschijnlijk een wat minder uitgesproken smaak dan echte vissticks, maar smakelijk vind ik ze wel.

Ook fijn is dat de vegan vissticks veel goede voedingswaarden bevatten. Zo zijn er nogal wat eiwitten in verwerkt en bevatten de vegan vissticks ook vitamine B12 (een vitamine waar je als vegetariër snel een tekort van kunt hebben).

Ik vind de vissticks zeker lekker voor de afwisseling, maar ga persoonlijk toch liever voor een meer smaakvolle vleesvervanger.

Cijfer: 6,5

vegetarische burger aldi

Vegan burger – € 1,59 per twee

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: dit is oprecht de lekkerste vega-burger die ik tot nu toe heb gegeten. Ik vind hem een beetje rokerig smaken en de burger is ook vrij stevig. Hij lijkt qua structuur zelfs vleesachtig. Ik weet niet goed wat ik er nog meer over moet zeggen, behalve dat ik de burger zo lekker vind dat hij standaard in mijn mandje belandt. Je kunt hem trouwens ook prima in kleine stukjes snijden en op die manier in een rijstgerecht verwerken.

Cijfer: 8,5

betaalbare vleesvervangers aldi en lidl

Vegan kruimgehakt – € 1,59

Zelf ben ik geen groot fan van vegetarisch gehakt, maar in sommige gerechten is het wel een handig ingrediënt. Dit gehakt gebruik ik bijvoorbeeld in roerbakschotels of in vegetarische lasagne. Het gehakt is ook glutenvrij, wat ideaal is als je geen gluten mag eten (een ingrediënt dat in bijna alle vleesvervangers is verwerkt!).

Het gehakt is best wel fijn qua structuur. Het is wat minder vleesachtig dan het Rul Gehackt van De Vegetarische Slager, maar dat vind ik zelf juist wel fijn (als overtuigd vegetariër). Voor door gerechten heen vind ik dit kruimgehakt helemaal top. En het is een stuk voordeliger dan de variant van De Vegetarische Slager.

Cijfer: 7

Resultaat: betaalbare vleesvervangers van Aldi getest!

Ik heb het al vaker op mijn blog laten vallen, maar ik ben echt fan van de vleesvervangers van Aldi (en Lidl). Ik ga meestal één keer per twee weken speciaal langs Aldi om daar flink wat vleesvervangers in te slaan. Het scheelt soms meer dan € 1,00 per pakje en de smaak is net zo prima als bij sommige duurdere vleesvervangers. Op de vegan vissticks na, ben ik zeker van plan elk van deze vleesvervangers regelmatig te kopen.

Ik ben fan! En de bespaarmiep in mij ook.

Heb jij nog tips voor betaalbare vleesvervangers?

betaalbare vleesvervangers van aldi getest
Volg:
Deel:

34 Reacties

 1. 7 januari 2020 / 07:50

  Geen tips, maar wel heel erg trek in een kaasburger nu en vooral in die schnitzel met paprika en tomaat. Die klinkt echt zó lekker!
  Naomi blogde over…Welkom in mijn nachtmerrie

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2020 / 23:07

   Lekker is-ie zeker! Absoluut een keertje proberen, zeker als je alleen al bij het horen van de naam van die burger al gaat watertanden ;)

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2020 / 23:06

   Helemaal mee eens! Het is echt dé winkel voor mij om naartoe te gaan als ik vleesvervangers nodig heb. Die vegan schnitzel ken ik nog niet trouwens. Daar ga ik morgen maar eens naar kijken als ik weer bij Aldi ben.

 2. 7 januari 2020 / 08:03

  Leuk artikel! Ik zat toevallig rond de feestdagen de vleesvervangers voor het gourmetten bij de Lidl liggen en vond dit er al interessant uitzien. Die kaasschnitzels ben ik ook super benieuwd naar! Ik woon heel dichtbij een Aldi, maar ga er nooit heen. Toch eens doen dus ;)
  Sanne blogde over…No-buy nabeschouwing: van fatale foutjes tot wijze lessen

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2020 / 23:06

   Zeker doen, hoor! Voor vleesvervangers is Aldi echt wel een goede winkel om eens naartoe te gaan. En ook nog eens goed voor de portemonnee dus! ;)

 3. 7 januari 2020 / 09:10

  Super leuk dat je dit allemaal hebt getest! Zelf eet ik eigenlijk weinig vleesvervangers, ondanks dat ik voor het grootste deel plantaardig eet. Ik maakt vooral gebruik van veel peulvruchten, zoals bonen, linzen en kikkererwten. Heel af en toe neem ik wel eens een vleesvervanger, zoals de vegetarische kipstukjes van de de Vegetarische slager en ook maak ik vaak gebruik van tofu. Maar het vegan gehakt lijkt mij inderdaad een goede en goedkopere optie en ik zou ook wel eens die vegan burger proberen, daar heb je me wel nieuwsgierig naar gemaakt!
  Meaghan blogde over…Goodbye 2019, hello 2020

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2020 / 23:05

   Peulvruchten zijn natuurlijk ook een goed alternatief voor vleesvervangers. En die vega kipstukjes vind ik ook heerlijk! Maar het is sowieso leuk om regelmatig eens wat nieuws te proberen. Ik vind het alleen al een feestje om in de supermarkt rond te neuzen wat ze nu weer voor nieuwe vleesvervangers hebben liggen :)

 4. 7 januari 2020 / 09:35

  You had me at ‘kaas’. 😅 Die kaasschnitzels klinken heerlijk! Tegen die gevulde schnitzels met paprika en tomaat zou ik ook geen nee zeggen. Ik denk alleen dat jullie een ander aanbod hebben dan wij hier in België, want deze vleesvervangers ben ik nog nooit tegengekomen bij Aldi. Aan de andere kant is het ook alweer lang geleden, dus binnenkort nog maar eens een bezoekje inplannen!
  Jessica J. blogde over…Review • Lush Polar Bear Plunge Bubble Bar

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2020 / 23:16

   Haha, ik word ook altijd al enthousiast van het woord ‘kaas’ op de afdeling met vleesvervangers. Als je een keer in de buurt van Aldi bent, zeker even langsgaan! Hopelijk hebben ze ook in België nog wat lekkere vleesvervangers in het assortiment liggen.

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2020 / 23:15

   Ah leuk! Ik ben benieuwd wat je van de vissticks vindt. Grappig genoeg houd ik dus juist wel veel van vleesvervangers, maar blijkbaar wat minder van vega-vissticks, haha.

 5. 7 januari 2020 / 11:56

  Oh wat een fijn overzicht! Ik vind het altijd lastig inschatten welke vleesvervangers wel of niet lekker zijn. Zeker vega-gehakt is er eentje die qua smaak heel erg verschilt per merk. Die vegan burger ga ik zeker een keertje testen :)

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2020 / 23:12

   Oeh leuk om te horen! Ik ben benieuwd wat je van de vegan burger vindt. Het vega-gehakt van Aldi is wat mij betreft helemaal goedgekeurd!

 6. 7 januari 2020 / 12:00

  Die gevulde schnitzels met kaas/broccoli vulling zijn mijn favoriet! De groenteschijf vind ik ook erg lekker, de vissticks heb ik hier helaas nog niet gespot.
  Jenn blogde over…20 voor 2020

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2020 / 23:11

   Ja, die gevulde schnitzels zijn lekker hè?! Zowel die met kaas/paprika als die met kaas/broccoli vind ik heerlijk. Hopelijk kun jij de vissticks binnenkort ook bij Aldi vinden. Die zijn zeker het proberen waard.

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2020 / 23:10

   De vissticks zijn op zich wel goed te eten. Ik denk dat ik uit mezelf gewoon wat meer van de krokante burgers ben dan van visachtige dingen ;) Maar gelukkig is er inderdaad aan keuzes qua vleesvervangers geen gebrek. Ik ben zo blij met alle opties die je als vegetariër tegenwoordig in de supermarkten hebt.

 7. 7 januari 2020 / 15:20

  Oh heerlijk! Ik ben gek op kaasschnitzels! Alleen ligt er bij ons niet echt een Aldi in de buurt, anders had ik er denk ik wel even gekeken!
  Lianne blogde over…Mijn 10 doelen voor 2020!

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2020 / 23:17

   Ah jammer! Mocht je toevallig een keer in de buurt van een Aldi zijn, dan is het schap met vleesvervangers daar zeker een aanrader :)

 8. 7 januari 2020 / 15:42

  Leuk om te lezen! Ik kom niet meer zo vaak bij de Aldi – vroeger had ik ‘m om de hoek – maar ik vind het super dat hun vega- en bio-assortiment zo uitgebreid is. Ik wil de vissticks graag proberen – die van het AH huismerk vind ik ook top – en meestal ben ik niet zo van de nepvleesburgers, maar jouw enthousiasme maakt me nieuwsgierig. Ik sla Vivera vaak in bij de Hoogvliet, als de aanbieding 3 voor 5 euro is. Dat is heel voordelig, want bijvoorbeeld de vegaspekjes kosten normaal al meer dan 3 euro. Zo heb ik altijd een back-up in de vriezer.
  Hermien – KouweKleren blogde over…Sparen is duurzaam: geld opzij zetten is een groene keuze

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2020 / 23:20

   Wat een goede deal van Vivera bij Hoogvliet! Dat scheelt nogal inderdaad. Zo heb ik deze week van het Jumbo-huismerk 3 pakjes ingeslagen met een 2+1 gratis-actie.
   Inderdaad echt heel fijn dat Aldi (en Lidl ook trouwens) zo goed bezig is met vegetarische en biologische opties bieden. Veel dingen zijn daar een stuk betaalbaarder dan bij bijvoorbeeld Albert Heijn.

 9. 9 januari 2020 / 08:47

  Serieus, in de Aldi in België hebben ze de meeste van deze vleesvervangers niet :'( Ik ben gek op gevulde dingen dus die kaasschnitzels en die met de tomaat en paprikavulling zou ik eigenlijk wel graag eens proberen. Bij ons hebben ze enkel een basic platte ‘ham’burger, een platte groentenburger die niet zo lekker is, ‘kip’nuggets, tofu en nep gehakt.
  Irene blogde over…Dagboek van week 1.

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2020 / 23:45

   Ah wat jammer dat ze in België niet zo’n ruim vega-assortiment bij Aldi hebben. Het is dat vleesvervangers opsturen per post wat lastig is (ik vrees dat ze na de reis per post niet meer al te smaakvol zijn ;)), maar anders had ik je er graag een paar opgestuurd om te proberen.

 10. 10 januari 2020 / 09:52

  Zoals Irene hierboven al zei, de meeste van die vleesvervangers hebben ze bij ons in België niet. Maar wij hebben sinds kort wel een Albert Heijn in de buurt en die hebben weer dingen die ik nooit eerder heb gegeten dus ik kan wel weer een tijdje experimenteren. Kaasburgers vind ik ook enorm lekker trouwens! Die blijven mijn favoriete klassiekers :)

  • Romy
   Auteur
   15 januari 2020 / 22:26

   Ja, kaasburgers zijn vaak zó lekker :) En altijd leuk inderdaad om bij Albert Heijn weer wat nieuwe dingen te kunnen proberen. Dat is soms wel het voordeel van vegetarisch eten of flexitariër zijn: je wordt bijna gedwongen om lekker te experimenteren met gerechten.

 11. Tamara
  16 april 2020 / 22:26

  Mijn man en ik zijn nog maar 6 weken vegetarisch aan het eten.
  Wij eten alles zoals vroeger maar met vleesvervangers.
  Al de vleesvervangers die jij opnoemt vindt je ook in de Aldi , lidl( minder) in België.
  Wel eten we 1 x per week scampi’s of andere vis. De vissticks hebben ze nog niet in België.
  Heel raar maar we hebben nog eens 1 x kip ge eten en ik vond het niet lekker.
  🤨 kan ook psychisch zijn.
  Wij eten nog wel eitjes en melk voor saus te maken.
  Soms denk ik nog wel eens mmmm chorizo op mijn boterham. Terwijl ik eigenlijk bijna geen brood eet.
  Lekker yoghurt of havermout.
  We krijgen wel vaak te horen dat we moeten opletten met vleesvervangers dat er veel chemisch product in zit🤷🏻‍♀️ Geen idee maar toch wel een enge gedachte.

 12. kim
  15 oktober 2020 / 13:55

  Ik vond zelf de hamburger toen ze veranderden naar vegan echt niet lekker meer.

  Hoe smaakt de paprika tomaat schnitzel? Niet zurig? Is het meer ketchup smaak zegmaar of echt tomaat?

  • Romy
   Auteur
   18 oktober 2020 / 23:16

   Ik vond de paprika-tomaatschnitzel erg lekker. Hij smaakt best wel zoet (ook door de paprika). Meer een beetje ketchupachtig inderdaad :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge