Als er een combinatie is waarmee je bij mij altijd goed zit, dan is het wel kip-kerrie. Maar dan wel de vega-variant in mijn geval! Als klein meisje zweerde ik al bij die Johma-bakjes met deze gouden combinatie. Tegenwoordig eet ik vegan kip-kerrie het liefst in combinatie met rijst. Sinds kort heb ik een heerlijke variant op het traditionele recept: vegan kip-kerrie met rozijnen en gebakken banaan. Daardoor krijgt de kip-kerrie een lekker zoet tintje. Als je net zo goed gaat op gebakken banaan als ik, dan word je vast blij van dit snelle én overheerlijke gerecht.

Hoe maak je vegan kip-kerrie?

Dat is gelukkig dankzij de vele vleesvervangers van tegenwoordig een makkie geworden. Ik koop hiervoor standaard de vega-kipstukjes van De Vegetarische Slager. Die zijn vegan, glutenvrij en gewoon heel erg lekker. Daarnaast heb je uiteraard kerrie, kurkuma, komijn en peper nodig voor de smaak. Een flinke scheut kokosmelk maakt de vegan kip-kerrie lekker romig.

Omdat ik zelf iets te tegendraads ben om de standaard kookboekenrecepten nauwkeurig op te volgen, geef ik aan vegan kip-kerrie graag mijn eigen twist. Voor een zoet tintje gooi ik extra rozijnen door de vegan kip-kerrie. Daarnaast serveer ik er gebakken banaan bij, omdat de combinatie van sperziebonen, kerrie, kokosmelk en banaan god-de-lijk is. Zeker als je de banaan lekker krokant bakt met bloem en kokosrasp!

vegan kip kerrie met banaan 13

Veel verstopte groenten

Ik krijg weleens te horen dat ik wel héél veel groenten eet. Tja, ik houd nu eenmaal van groenten en heb ’s avonds altijd goede trek. Dan gooi ik mijn bord met alle liefde lekker vol met een goede hoeveelheid groenten. Ook in deze vegan kip-kerrie zijn veel groenten verstopt. Ik gebruik sperziebonen (wat mij betreft een must bij een vegan kip-kerrie!), gele paprika, een wortel en wat verse spinazie. Die combinatie smaakt erg lekker bij de romige kip-kerrie.

Gebruik overigens gerust andere groenten als je iets anders in de koelkast hebt liggen. Zo kun je ook prima kiezen voor rode paprika, broccoli, sugar snaps of peultjes of tuinerwten uit de vriezer. Elk van die combinaties heb ik al eens geprobeerd en komt glansrijk door de culi-keuring hier thuis!

Tip: gebruik sperzieboontjes uit de vriezer als je niet vaak sperziebonen gebruikt. Die hoef je alleen maar kort op te warmen in de pan en zijn dan al klaar. Zo houd je geen halve zak sperziebonen over die snel op moet en heb je altijd wat bonen binnen handbereik.

vegan kip kerrie met banaan 3

Heerlijke toevoeging: krokant gebakken banaan

Wat deze vegan kip-kerrie net een tikkeltje anders maakt, is de krokant gebakken banaan. Het klinkt misschien niet als een voor de hand liggende combinatie, maar het smaakt oprecht geweldig bij elkaar. De banaan geeft de curry wat zoetigs. En doordat je hem krokant bakt, heb je ook iets crispy’s om op te kauwen tussen de kerrie door.

Krokant gebakken banaan is heel makkelijk te maken en je hebt er geen frituurpan voor nodig. Dit is hoe ik het maak met een bakpan:

  • Snijd een banaan in schuine plakjes.
  • Maak een mengsel van bloem (glutenvrije bloem of havermeel kan ook!), kokosrasp en water. Zie de verhoudingen in het recept hieronder. Roer goed door.
  • Haal de plakjes banaan door het mengsel en zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn.
  • Schenk een flinke scheut bakboter of olijfolie in een koekenpan en leg de plakjes daarin. Bak ze op hoog vuur eerst aan de ene en dan aan de andere kant licht krokant.

Serveer de banaan bovenop de vegan kip-kerrie. Zo heb je een leuke en vooral lekkere toevoeging aan dit gerecht.

vegan kip kerrie met banaan 12

Het recept voor vegan kip-kerrie met gebakken banaan

Deze vegan kip-kerrie is één van mijn favoriete makkelijke maaltijden. Je hebt hem al op tafel staan binnen 25 minuten, terwijl het zeker wel een lekkere maaltijd is. Zo maak je het gerecht:

vegan kip kerrie met banaan 15

Vegan kip-kerrie met rijst & gebakken banaan

Romy
Deze vegan kip-kerrie is in 25 minuten klaar en smaakt heerlijk romig. En hij is net even anders dan anders door de heerlijke toevoeging van rozijnen en gebakken banaan. Probeer het zelf!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Indiaas
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijst ik gebruik basmati-rijst
  • 160 gram vegan kipstukjes bijvoorbeeld van De Vegetarische Slager
  • 150 gram sperziebonen
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 gele paprika
  • 75 gram spinazie
  • 1 wortel
  • 25 gram rozijnen
  • ½ gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn

Voor de gebakken banaan:

  • 1 banaan
  • 35 gram bloem evt. glutenvrije bloem (havermeel kan ook)
  • 45 ml water
  • 1 el kokosrasp
  • Olijfolie of bakboter

Optioneel voor de garnering:

  • Peterselie
  • Rode peper ook voor de smaak natuurlijk, als je van pittig houdt!

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes en de wortel in dunne plakjes. Dop de sperziebonen en snijd ze in stukjes (of gebruik – lekker makkelijk – gesneden sperziebonen uit de vriezer!).
  • Snijd verder de vegan kipstukjes waar nodig iets kleiner, zodat je straks niet grote hompen vega-kip tussen je kip-kerrie spot.
  • Bereid alvast de rijst volgens de aanwijzingen volgens de verpakking.
  • Fruit de knoflook en ui aan in wat olie en voeg dan de paprika en sperziebonen toe. Bak 5 minuten mee.
  • Voeg daarna de sperziebonen en de vegan kipstukjes toe en strooi kerrie, komijn, peper en kurkuma over het groentenmengsel. Bak zo'n 5 minuten.
  • Roer dan de spinazie en rozijnen door de pan en schenk de kokosmelk bij de vegan kip-kerrie. Laat nog ongeveer 5-10 minuten pruttelen op laag vuur en roer regelmatig door.
  • Maak ondertussen met bloem, water en kokosrasp het mengsel om de banaan in te bakken. Snijd de banaan in schuine plakjes en haal de plakjes door het mengsel. Schenk flink wat olijfolie of bakboter in een pan en bak daarin de plakjes banaan eerst aan de ene en dan aan de andere kant krokant.
  • Serveer de rijst met de vegan kip-kerrie en de plakjes gebakken banaan. Garneer de maaltijd eventueel met wat peterselie en rode peper. En dan… eet smakelijk!
Trefwoord Glutenvrij, Kokos, Lactosevrij, Paprika, Rijst, Sperziebonen, Spinazie, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
vegan kip kerrie met banaan 7

Nog meer maaltijdideeën met vegan kip

Vega-kipstukjes zijn absoluut één van mijn favoriete soorten vleesvervangers. Ik gebruik ze zelf van De Vegetarische Slager of van Garden Gourmet. Naast deze vegan kip-kerrie kun je met die kipstukjes nog meer lekkere dingen maken.

Zo zijn dit nog een paar receptideeën waarin een hoofdrol is weggelegd voor deze heerlijke vleesvervanger:

Welke vega(n) kipstukjes zijn jouw favoriet?

vegan kip-kerrie met gebakken banaan

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

Beoordeling recept




Recente blogs