vegan mango mousse 7

Vegan mango-mousse (gezond & eiwitrijk) – lekker als toetje!

  • 2 juni 2024
  • 3 Reacties
Categorieën: Recepten

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan mango. Dus een mango-toetje gaat er altijd wel in als ik op een zonnige dag snak naar verkoeling. Zo ontstond het idee voor deze vegan mango-mousse. Een heerlijk én verrassend gezond toetje, dat het goed doet als feestdessert of gewoon als tussendoortraktatie voor jezelf. Een stuk luchtiger en lichter dan chocolademousse en op en top zomers. Ontdek hoe je dit heerlijk zoete, eiwitrijke toetje zelf maakt.

Mango-mousse: luchtig, fris en zomers

Voor chocolademousse mag je mij wakker maken. Maar heel eerlijk? Na een paar happen heb ik er wel weer genoeg van gehad. Het is zó machtig dat je er niet onbeperkt van blijft eten. Niet zonder risico op buikpijn in elk geval. Hoe anders is dat met mango-mousse. Deze mango-mousse is juist heerlijk luchtig en fris. Eén zo’n bakje gaat moeiteloos op zonder dat je er propvol van zit. En dat alles ook nog in combinatie met de zomerse smaak van mango en een vleugje kokos. Beter kan een zomertoetje niet zijn, toch?

vegan mango mousse 6

Surprise: deze vegan mango-mousse is nog gezond ook

Als ik denk aan pudding of mousse, dan denk ik altijd aan de vanille- en chocoladepuddinkjes van de Aldi. Je weet wel: die in lange bekers met een paar toeven slagroom bovenop. Mijn idee van mousse is dan ook niet per se dat het op en top gezond is. Máár dat zit bij deze vegan mango-mousse anders dan je denkt. Je maakt de mango-mousse met een verrassend ingrediënt: zijdetofu. Nee, niet meteen wegklikken nu. Je proeft daar écht niets van. Zijdetofu is de superzachte, meer vochtige variant van gewone tofu. Perfect om te blenden tot een romig geheel! Ik gebruikte het bijvoorbeeld eerder ook al eens in deze chocolade-cheesecake met Oreo’s.

Aan de tofu voeg ik mango, agavesiroop en vanille-extract toe. That’s it. Daarmee heb je alle ingrediënten al compleet om deze verrukkelijke mousse te maken. Blender of staafmixer erbij, dan een tijdje opkloppen, even in de koelkast laten opstijven en je verrukkelijke toetje staat al klaar! Het is niet meer dan 5 minuten werk.

vegan mango mousse 4

Tip: gebruik diepvriesmango

Zelf vind ik mango’s hakken altijd een helse klus én ik stoor me er altijd aan hoe weinig mango er dan uiteindelijk overblijft. Daarom maak ik dit toetje zelf graag met diepvriesmango. Zo’n zak is veel goedkoper dan verse mango en minstens zo lekker. Laat de mango wel even ontdooien of spoel het af onder de hete kraan, zodat je staafmixer er makkelijker doorheen komt.

Maak de vegan mango-mousse nóg feestelijker

Wil je een extra feestelijk toetje maken van je vegan mango-mousse? Pak er dan vers fruit en kokosrasp bij. Daarmee tover je de gele mousse in no-time om tot een dessert waar je vol trots mee kunt aankomen bij visite. Ik gebruik zelf aardbeien en kokosrasp. Maar je kunt ook ander fruit, zoals passievrucht, extra stukjes mango, blauwe bessen of frambozen gebruiken. Maak er je eigen versierfeestje van!

Tip: schep ook gerust nog een extra schep kokoskwark of plantaardige kwark op de mango-mousse om het er nog feestelijker uit te laten zien. Wacht daar wel mee tot het serveren, zodat de mango-mousse iets steviger is geworden en de kwark er niet in wegzakt.

vegan mango mousse 8 (2)
vegan mango mousse 8

Recept vegan mango-mousse met kokos

Ook trek gekregen in een mango-toetje dat je zelfs als eiwitrijk tussendoortje zou kunnen eten? Ga aan de slag met dit recept en maak de mango-mousse in maar 5 minuten (+ wat opstijftijd in de koelkast).

Vegan mango-mousse (gezond en eiwitrijk)

Romy
Trakteer jezelf op een lekker toetje dat ook nog verrassend gezond is. Maak deze vegan mango-mousse met maar 4 ingrediënten in slechts 5 minuten.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Overig
Porties 2 porties

Equipment

  • Staafmixer of blender

Ingrediënten
  

  • 300 gram zijdetofu (geen gewone tofu!)
  • 300 gram mango (mag uit de diepvries – ontdooi dan wel even vooraf!)
  • 3 el agavesiroop
  • 1 tl vanille-extract

Als versiering:

  • Kokosrasp
  • Vers fruit

Instructies
 

  • Doe de zijdetofu, mangoblokjes, agavesiroop en vanille-extract bij elkaar in de staafmixer of blender en maak er een smeuïg geheel van. Proef even of je de mango-mousse zoet genoeg vindt en voeg zo nodig extra agavesiroop toe.
  • Schep de mango-mousse in kleine glaasjes of kommetjes. Zet die in de koelkast en laat ze minstens 2 uur opstijven.
  • Serveer de mango-mousse met vers fruit, kokosrasp en eventueel een schep kokoskwark.
Trefwoord Glutenvrij, Lactosevrij, Mango, Suikervrij, Tofu, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
vegan mousse 3

Meer makkelijke desserts?

Ik ben gek op toetjes en kijk in restaurants of bij etentjes altijd het meest van alles uit naar het nagerecht. Ook toetjes zelf maken vind ik altijd een feest, zeker als ze totaal niet moeilijk om te maken zijn. Naast deze vegan mango-mousse, zijn dit nog meer toetjes die ik maar al te graag maak (en die niet ingewikkeld zijn!):

Wat is jouw lievelingstoetje?

vegan mango-mousse

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Maaike 3 juni 2024 op 10:23 pm - Beantwoord

    Klinkt goed! 😀 Doet me een beetje denken aan mango lassie 🙂

  2. Imke Hendrickx 28 november 2024 op 10:40 am - Beantwoord

    Hoi,

    Als ik google komen er zoveel Tofu s voorbij, sorry ben geen held in het uitzoeken en er helemaal niet in thuis..
    En zou er meer mee bezig moeten zijn omdat ik echt wel IN ben voor nieuwe dingen maken met minder suikers erin..

    https://www.ekoplaza.nl/nl/producten/product/zijdentofu-0001006498
    Is deze die je gebruikt bij je mango mousse?

    Want AH heeft er ook maar kan niet echt de ZIJDEN tofu vinden..

    Hoor het graag!
    Groetjes,
    Imke

    • Romy 28 november 2024 op 10:42 am - Beantwoord

      Hi Imke, Goed dat je het vraagt! Voor dit toetje heb je echt zijdetofu nodig, dus geen gewone tofu. Zijdetofu is een stuk zachter en vloeibaarder. Een beetje mascarpone-achtig. Degene die jij linkt van Ekoplaza is inderdaad een goede. Dat is ook degene die ik meestal gebruikt 🙂 Bij de meeste AH’s hebben ze helaas geen zijdetofu te koop. Toevallig heeft ons (grote) Jumbo-filiaal het wel, maar het klopt dat veel gewone supermarkten het helaas niet hebben. Ekoplaza heeft het wel altijd.

Beoordeling recept




Recente blogs

5 vakanties waaraan ik warme herinneringen heb

8 april 2020|Op reis|

Veel verder dan de andere kant van mijn dorp reis ik op dit moment niet. Maar ik kan natuurlijk wel nog een-soort-van-reizen door oude vakantieboeken uitgebreid te bekijken. Terug in de tijd en terug naar een paar mooie plekken waaraan ik warme herinneringen heb! Op een vrije middag besloot ik weer eens mijn harde schijf erbij te pakken en foto's uit te zoeken. Tijd om een heleboel vakantiekiekjes, dierbare herinneringen en een paar mooie reizen van de afgelopen 10 jaar met je te delen. Ik ben toch vast niet de enige die nu wel wat zonnige vakantiefoto's kan gebruiken?!

Ik ben introvert | 5 dingen die ik daarover leerde

6 november 2020|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Dus. Ik ben introvert. Ik ben zo iemand die niet heel gelukkig wordt van grote verjaardagsfeesten, die liever naar huis glipt voordat de leuke netwerkborrel start en die ook niet heel veel energie haalt uit een bomvol weekend met tig afspraken. En nee, ik ben niet sociaal gestoord. Niet bepaald verlegen ook. En - volgens mij - ook niet saai. Ik ben introvert. En sinds ik dat weet, is er een wereld voor me opengegaan. Dit zijn de belangrijkste dingen die ik leerde (en ging accepteren) over introvert zijn.

Borden opmaken | 15 tips om eten à la restaurants op te maken

30 september 2022|Recepten, Lifestyle|

Wat sterrenrestaurants kunnen, kun jij ook. Die Pinterest-waardig opgemaakte borden kun je ook gewoon zelf creëren. Sinds Bart hier woont, beleef ik steeds meer lol aan borden opmaken. Niet gewoon een kwakje eten op het bord kieperen, maar er met blaadjes basilicum, sausjes en mooi servies iets kunstigs van maken. Met een paar simpele trucs kun je zelfs de meest simpele salades en standaard gerechten er meer restaurantwaardig uit laten zien. Iedereen kan een verpletterende eerste indruk maken met een bord. Dit zijn 15 tips waarmee ik borden iets kunstiger opmaak.

Ga naar de bovenkant