Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan mango. Dus een mango-toetje gaat er altijd wel in als ik op een zonnige dag snak naar verkoeling. Zo ontstond het idee voor deze vegan mango-mousse. Een heerlijk én verrassend gezond toetje, dat het goed doet als feestdessert of gewoon als tussendoortraktatie voor jezelf. Een stuk luchtiger en lichter dan chocolademousse en op en top zomers. Ontdek hoe je dit heerlijk zoete, eiwitrijke toetje zelf maakt.
Mango-mousse: luchtig, fris en zomers
Voor chocolademousse mag je mij wakker maken. Maar heel eerlijk? Na een paar happen heb ik er wel weer genoeg van gehad. Het is zó machtig dat je er niet onbeperkt van blijft eten. Niet zonder risico op buikpijn in elk geval. Hoe anders is dat met mango-mousse. Deze mango-mousse is juist heerlijk luchtig en fris. Eén zo’n bakje gaat moeiteloos op zonder dat je er propvol van zit. En dat alles ook nog in combinatie met de zomerse smaak van mango en een vleugje kokos. Beter kan een zomertoetje niet zijn, toch?
Surprise: deze vegan mango-mousse is nog gezond ook
Als ik denk aan pudding of mousse, dan denk ik altijd aan de vanille- en chocoladepuddinkjes van de Aldi. Je weet wel: die in lange bekers met een paar toeven slagroom bovenop. Mijn idee van mousse is dan ook niet per se dat het op en top gezond is. Máár dat zit bij deze vegan mango-mousse anders dan je denkt. Je maakt de mango-mousse met een verrassend ingrediënt: zijdetofu. Nee, niet meteen wegklikken nu. Je proeft daar écht niets van. Zijdetofu is de superzachte, meer vochtige variant van gewone tofu. Perfect om te blenden tot een romig geheel! Ik gebruikte het bijvoorbeeld eerder ook al eens in deze chocolade-cheesecake met Oreo’s.
Aan de tofu voeg ik mango, agavesiroop en vanille-extract toe. That’s it. Daarmee heb je alle ingrediënten al compleet om deze verrukkelijke mousse te maken. Blender of staafmixer erbij, dan een tijdje opkloppen, even in de koelkast laten opstijven en je verrukkelijke toetje staat al klaar! Het is niet meer dan 5 minuten werk.
Tip: gebruik diepvriesmango
Zelf vind ik mango’s hakken altijd een helse klus én ik stoor me er altijd aan hoe weinig mango er dan uiteindelijk overblijft. Daarom maak ik dit toetje zelf graag met diepvriesmango. Zo’n zak is veel goedkoper dan verse mango en minstens zo lekker. Laat de mango wel even ontdooien of spoel het af onder de hete kraan, zodat je staafmixer er makkelijker doorheen komt.
Maak de vegan mango-mousse nóg feestelijker
Wil je een extra feestelijk toetje maken van je vegan mango-mousse? Pak er dan vers fruit en kokosrasp bij. Daarmee tover je de gele mousse in no-time om tot een dessert waar je vol trots mee kunt aankomen bij visite. Ik gebruik zelf aardbeien en kokosrasp. Maar je kunt ook ander fruit, zoals passievrucht, extra stukjes mango, blauwe bessen of frambozen gebruiken. Maak er je eigen versierfeestje van!
Tip: schep ook gerust nog een extra schep kokoskwark of plantaardige kwark op de mango-mousse om het er nog feestelijker uit te laten zien. Wacht daar wel mee tot het serveren, zodat de mango-mousse iets steviger is geworden en de kwark er niet in wegzakt.
Recept vegan mango-mousse met kokos
Ook trek gekregen in een mango-toetje dat je zelfs als eiwitrijk tussendoortje zou kunnen eten? Ga aan de slag met dit recept en maak de mango-mousse in maar 5 minuten (+ wat opstijftijd in de koelkast).
Vegan mango-mousse (gezond en eiwitrijk)
Equipment
- Staafmixer of blender
Ingrediënten
- 300 gram zijdetofu (geen gewone tofu!)
- 300 gram mango (mag uit de diepvries – ontdooi dan wel even vooraf!)
- 3 el agavesiroop
- 1 tl vanille-extract
Als versiering:
- Kokosrasp
- Vers fruit
Instructies
- Doe de zijdetofu, mangoblokjes, agavesiroop en vanille-extract bij elkaar in de staafmixer of blender en maak er een smeuïg geheel van. Proef even of je de mango-mousse zoet genoeg vindt en voeg zo nodig extra agavesiroop toe.
- Schep de mango-mousse in kleine glaasjes of kommetjes. Zet die in de koelkast en laat ze minstens 2 uur opstijven.
- Serveer de mango-mousse met vers fruit, kokosrasp en eventueel een schep kokoskwark.
Meer makkelijke desserts?
Ik ben gek op toetjes en kijk in restaurants of bij etentjes altijd het meest van alles uit naar het nagerecht. Ook toetjes zelf maken vind ik altijd een feest, zeker als ze totaal niet moeilijk om te maken zijn. Naast deze vegan mango-mousse, zijn dit nog meer toetjes die ik maar al te graag maak (en die niet ingewikkeld zijn!):
- Vegan chocolademousse met aquafaba
- Vegan dadeltaart met Oreo’s
- Chiapudding met chocola en warme kersen
- Rijstepap maken zonder suiker
- Vegan Nutella-muffins
Wat is jouw lievelingstoetje?
BLIJF OP DE HOOGTE
Ik ben benieuwd wat jij vindt…
Recente blogs
Smeuïge havermout met citroen, blauwe bessen & sojakwark
Een ontbijt dat je 's ochtends vroeg alleen nog maar even uit de koelkast hoeft te halen, klinkt niet verkeerd, toch?! Daarvoor zit je met deze havermout met citroen en blauwe bessen helemaal goed. Ken je de heerlijke smaken van citroen-maanzaadcake? Deze havermout heeft precies die smakencombinatie, maar dan in een smeuïge havermoutvorm. Na een nacht (of een uurtje) in de koelkast staat er een verrukkelijk smeuïg én gezond ontbijt op je te wachten.
Inkiekje #84 | Keukenhof, kroketafspraken & dé kapper
De afgelopen twee weken zaten stampvol met fijne dingen. Soms waren dat kleine meevallers op het moment dat je het ergste verwacht, soms waren het momenten van puur geluk tussen de tulpen. Ook ontdekte ik na een lange zoektocht eindelijk dé kapper waar ik wel met een gerust gevoel in de stoel plaatsneem. Verder matchte ik met ons nieuwe douchegordijn, was ik creatief met verjaardagskaarten en maakte ik een vreugdesprongetje bij het zien van een nieuwe Lidl-box vol boodschappen. En het leukste van deze twee weken: een spontane ontmoeting bij het chipsschap die resulteerde in een superleuke meidendate. Kijk mee naar mijn inkijkje!
Klinkt goed! 😀 Doet me een beetje denken aan mango lassie 🙂
Hoi,
Als ik google komen er zoveel Tofu s voorbij, sorry ben geen held in het uitzoeken en er helemaal niet in thuis..
En zou er meer mee bezig moeten zijn omdat ik echt wel IN ben voor nieuwe dingen maken met minder suikers erin..
https://www.ekoplaza.nl/nl/producten/product/zijdentofu-0001006498
Is deze die je gebruikt bij je mango mousse?
Want AH heeft er ook maar kan niet echt de ZIJDEN tofu vinden..
Hoor het graag!
Groetjes,
Imke
Hi Imke, Goed dat je het vraagt! Voor dit toetje heb je echt zijdetofu nodig, dus geen gewone tofu. Zijdetofu is een stuk zachter en vloeibaarder. Een beetje mascarpone-achtig. Degene die jij linkt van Ekoplaza is inderdaad een goede. Dat is ook degene die ik meestal gebruikt 🙂 Bij de meeste AH’s hebben ze helaas geen zijdetofu te koop. Toevallig heeft ons (grote) Jumbo-filiaal het wel, maar het klopt dat veel gewone supermarkten het helaas niet hebben. Ekoplaza heeft het wel altijd.