vegan mango mousse 7

Vegan mango-mousse (gezond & eiwitrijk) – lekker als toetje!

 • 2 juni 2024
 • 1 Reactie
Categorieën: Recepten

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan mango. Dus een mango-toetje gaat er altijd wel in als ik op een zonnige dag snak naar verkoeling. Zo ontstond het idee voor deze vegan mango-mousse. Een heerlijk én verrassend gezond toetje, dat het goed doet als feestdessert of gewoon als tussendoortraktatie voor jezelf. Een stuk luchtiger en lichter dan chocolademousse en op en top zomers. Ontdek hoe je dit heerlijk zoete, eiwitrijke toetje zelf maakt.

Mango-mousse: luchtig, fris en zomers

Voor chocolademousse mag je mij wakker maken. Maar heel eerlijk? Na een paar happen heb ik er wel weer genoeg van gehad. Het is zó machtig dat je er niet onbeperkt van blijft eten. Niet zonder risico op buikpijn in elk geval. Hoe anders is dat met mango-mousse. Deze mango-mousse is juist heerlijk luchtig en fris. Eén zo’n bakje gaat moeiteloos op zonder dat je er propvol van zit. En dat alles ook nog in combinatie met de zomerse smaak van mango en een vleugje kokos. Beter kan een zomertoetje niet zijn, toch?

vegan mango mousse 6

Surprise: deze vegan mango-mousse is nog gezond ook

Als ik denk aan pudding of mousse, dan denk ik altijd aan de vanille- en chocoladepuddinkjes van de Aldi. Je weet wel: die in lange bekers met een paar toeven slagroom bovenop. Mijn idee van mousse is dan ook niet per se dat het op en top gezond is. Máár dat zit bij deze vegan mango-mousse anders dan je denkt. Je maakt de mango-mousse met een verrassend ingrediënt: zijdetofu. Nee, niet meteen wegklikken nu. Je proeft daar écht niets van. Zijdetofu is de superzachte, meer vochtige variant van gewone tofu. Perfect om te blenden tot een romig geheel! Ik gebruikte het bijvoorbeeld eerder ook al eens in deze chocolade-cheesecake met Oreo’s.

Aan de tofu voeg ik mango, agavesiroop en vanille-extract toe. That’s it. Daarmee heb je alle ingrediënten al compleet om deze verrukkelijke mousse te maken. Blender of staafmixer erbij, dan een tijdje opkloppen, even in de koelkast laten opstijven en je verrukkelijke toetje staat al klaar! Het is niet meer dan 5 minuten werk.

vegan mango mousse 4

Tip: gebruik diepvriesmango

Zelf vind ik mango’s hakken altijd een helse klus én ik stoor me er altijd aan hoe weinig mango er dan uiteindelijk overblijft. Daarom maak ik dit toetje zelf graag met diepvriesmango. Zo’n zak is veel goedkoper dan verse mango en minstens zo lekker. Laat de mango wel even ontdooien of spoel het af onder de hete kraan, zodat je staafmixer er makkelijker doorheen komt.

Maak de vegan mango-mousse nóg feestelijker

Wil je een extra feestelijk toetje maken van je vegan mango-mousse? Pak er dan vers fruit en kokosrasp bij. Daarmee tover je de gele mousse in no-time om tot een dessert waar je vol trots mee kunt aankomen bij visite. Ik gebruik zelf aardbeien en kokosrasp. Maar je kunt ook ander fruit, zoals passievrucht, extra stukjes mango, blauwe bessen of frambozen gebruiken. Maak er je eigen versierfeestje van!

Tip: schep ook gerust nog een extra schep kokoskwark of plantaardige kwark op de mango-mousse om het er nog feestelijker uit te laten zien. Wacht daar wel mee tot het serveren, zodat de mango-mousse iets steviger is geworden en de kwark er niet in wegzakt.

vegan mango mousse 8 (2)
vegan mango mousse 8

Recept vegan mango-mousse met kokos

Ook trek gekregen in een mango-toetje dat je zelfs als eiwitrijk tussendoortje zou kunnen eten? Ga aan de slag met dit recept en maak de mango-mousse in maar 5 minuten (+ wat opstijftijd in de koelkast).

vegan mango mousse 7

Vegan mango-mousse (gezond en eiwitrijk)

Romy
Trakteer jezelf op een lekker toetje dat ook nog verrassend gezond is. Maak deze vegan mango-mousse met maar 4 ingrediënten in slechts 5 minuten.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Overig
Porties 2 porties

Equipment

 • Staafmixer of blender

Ingrediënten
  

 • 300 gram zijdetofu (geen gewone tofu!)
 • 300 gram mango (mag uit de diepvries – ontdooi dan wel even vooraf!)
 • 3 el agavesiroop
 • 1 tl vanille-extract

Als versiering:

 • Kokosrasp
 • Vers fruit

Instructies
 

 • Doe de zijdetofu, mangoblokjes, agavesiroop en vanille-extract bij elkaar in de staafmixer of blender en maak er een smeuïg geheel van. Proef even of je de mango-mousse zoet genoeg vindt en voeg zo nodig extra agavesiroop toe.
 • Schep de mango-mousse in kleine glaasjes of kommetjes. Zet die in de koelkast en laat ze minstens 2 uur opstijven.
 • Serveer de mango-mousse met vers fruit, kokosrasp en eventueel een schep kokoskwark.
Trefwoord Glutenvrij, Lactosevrij, Mango, Suikervrij, Tofu, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!
vegan mousse 3

Meer makkelijke desserts?

Ik ben gek op toetjes en kijk in restaurants of bij etentjes altijd het meest van alles uit naar het nagerecht. Ook toetjes zelf maken vind ik altijd een feest, zeker als ze totaal niet moeilijk om te maken zijn. Naast deze vegan mango-mousse, zijn dit nog meer toetjes die ik maar al te graag maak (en die niet ingewikkeld zijn!):

Wat is jouw lievelingstoetje?

vegan mango-mousse

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Maaike 3 juni 2024 op 10:23 pm - Beantwoord

  Klinkt goed! 😀 Doet me een beetje denken aan mango lassie 🙂

Beoordeling recept
Recente blogs

Shoplog | 5 aankopen voor €13 bij de IJ-hallen

17 augustus 2017|Outfits|

Tweedehands kleding kopen? Ooit vond ik het maar niets en was ik bang met ware clownspakjes thuis te komen. Inmiddels weet ik dat je met goed zoeken soms de leukste kleding kunt vinden. Dit weekend was ik weer bij de IJ-hallen te vinden om op koopjesjacht te gaan. En dat is goed gelukt: ik gaf € 13 uit, maar kwam met maar liefst 5 leuke aankopen terug. Omdat ik daar zelf zo vrolijk van word, laat ik je vandaag graag mijn geshopte kleding en schoenen zien. Ik smokkel trouwens een beetje en voeg aan deze IJ-hallen shoplog ook meteen mijn nieuwe schoenen toe die ik online bestelde. Lees snel verder.

25 nogal willekeurige ontdekkingen die ik deed in 2019

22 december 2019|Persoonlijk|

Uitgeleerd ben je als mens gelukkig nooit. Zeker dagelijks beleven we wel "Oh ja"-momenten en leren we belangrijke dingen bij. Over onszelf, over de wereld om ons heen of gewoon over hoe dat ene gekke knopje op de wasmachine werkt. Het leek mij leuk om een aantal ontdekkingen van het afgelopen jaar te delen. Verwacht geen grootse levenslessen (die volgen nog in een ander artikel), maar gewoon 25 totaal willekeurige ontdekkingen die 2019 mij heeft opgeleverd.

9 mooie levenslessen die ik door verhuizen leerde

30 april 2019|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Na een verhuizing ben je niet alleen een huis en heel wat nieuwe meubels rijker, maar ook zeker wel een paar nuttige lessen voor het leven. Ik in ieder geval wel. En dan heb ik het niet over welke kwaliteit verf goed is en hoe je een dubbelwandige oven moet schoonmaken, maar over levenslessen waar je in het leven ook zonder verhuisperikelen wat mee kunt. Sommige daarvan leerde ik met een glimlach, andere juist doordat dingen niet vlekkeloos verliepen. Dit zijn 9 levenslessen die mijn verhuizing me leerde.