recept mie 7

Vegetarisch recept mie met kerrie, kokos & veel groenten

 • 20 mei 2020
 • 12 Reacties
Categorieën: Recepten

Het komt niet heel vaak voor, maar soms ben ik in een experimentele kookbui. Dan heb ik opeens frisse zin om iets creatiefs te bedenken met de paar ingrediënten die ik in huis heb. Deze week had ik zo’n moment. Ik daagde mezelf uit om met restjes iets lekkers te maken en het werd zowaar oprecht héél lekker. Wat het was? Mie met tofu, kokosmelk, ananas en héél veel groenten. Zin in een kom vol met lekker zoete en kruidige hap? Bekijk dan hieronder mijn vegetarische recept voor mie met kerrie, kokos en tofu.

Vegetarisch recept mie met kerrie & tofu

Gooi ergens kerrie, kokosmelk en ananas doorheen en je kunt er bijna van op aan dat ik het lekker vind. Ik ben gek op die ingrediënten en dan vooral in combinatie met elkaar. Toen ik zonder concreet avondeetplan voor mijn koelkast stond, wist ik dan ook zeker dat in ieder geval die drie ingrediënten in mijn pan moesten belanden. En zo geschiedde! De rest improviseerde ik erbij aan de hand van mijn koelkastinhoud. Wat een feestje als het dan nog lekker blijkt te zijn ook!

Het is trouwens een recept dat bomvol met groenten zit. Ik sta er dan ook om bekend dat ik bij het avondeten het liefst een hele berg groenten eet, met gemak zo’n 400 gram per dag. Vind ik lekker en is nog gezond ook! In dit vegetarische recept met mie zitten dus heel wat groenten in verstopt. Maar dan in een lekker kruidig én zoet K3-sausje (kerrie, ketjap en kokos).

ingrediënten voor vegetarische mie
ingrediënten voor vegetarische mie

Ingrediënten (voor 2 personen)

Wat je nodig hebt voor dit vegetarische recept voor mie? Het lijkt een heleboel, maar dat valt best mee. En je kunt natuurlijk ook prima sommige groenten vervangen door iets anders wat je nog in huis hebt liggen. Maak er vooral jouw miefeestje van!

 • 150-200 gram volkoren mie
 • 200 gram gemarineerde tofu (bijvoorbeeld van So Fine)
 • 150 gram haricots verts (diepvries of vers)
 • 250 gram broccoli (=1 halve grote broccoli)
 • 4 grote (of 8 kleine) kastanjechampignons
 • 1 paprika (geel of rood)
 • 1 tomaat
 • 1 rode ui
 • 150 gram ananas (evt. uit de diepvries)
 • 125 ml kokosmelk
 • 1 teentje knoflook
 • Scheut ketjap manis
 • Olijfolie

De kruiden kun je natuurlijk naar smaak toevoegen. Ik mik zelf altijd maar wat bij elkaar wat ik lekker vind. Voor dit vegetarische recept voor mie gebruikte ik de volgende kruiden:

 • 2 tl kerriepoeder
 • 2 tl kurkuma
 • Paar snufjes peper
 • 2 snufjes chilipoeder
 • 3 snufjes komijnzaad
 • 2 snufjes gemberpoeder (djahé)
 • 3 snufjes kruiden voor curry madras (mix van Jumbo)

Zo maak je het!

Zodra je alle ingrediënten bij elkaar hebt, kun je aan het koken slaan. Overigens is het wel handig om de ananas één of twee uur van tevoren uit de diepvries te halen. Dan kan hij vast een beetje ontdooien. Je kunt natuurlijk ook verse ananas kopen, maar ik had niet zo’n zin in gestoei met een ananaspeller.

De stappen voor dit vegetarische recept met mie zijn als volgt:

 1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook die in een dun laagje water zo’n 7-8 minuten, totdat ze zacht zijn. (De broccoli koken hoeft niet per se, maar ik vind broccoli zelf zacht het lekkerst.)
 2. Pel ondertussen de ui en snijd vervolgens de ui, champignons, paprika en tomaat in blokjes. Ik gebruikte haricots verts uit de diepvries (dikke aanrader!). Die hoefden dus niet meer gewassen en gesneden te worden.
 3. Fruit de ui in een beetje olijfolie in een wokpan. Breng ook alvast een pan met water aan de kook voor de mie.
 4. Voeg na 1 minuut de paprika en haricots verts toe aan de wokpan, zodat je deze kunt mee roerbakken. Zo’n 2 minuten later mogen ook de kastanjechampignons in de pan.
 5. Houd in de gaten of de broccoli zacht wordt. Zodra dat zo is, kun je de broccoli afgieten en ook bij de wok mikken. Strooi ook alvast de kruiden (behalve de knoflook) over je roerbakmix.
 6. Kookt het water voor de mie? Mooi! Dan mag de mie in de pan! Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 7. Roerbak de groenten nog een paar minuten en voeg dan de tomaatstukjes, de tofublokjes en de ananasstukjes toe. Giet ook de kokosmelk en het scheutje ketjap erbij in de pan en voeg een geperst teentje knoflook toe. Laat het geheel nog een tijdje sudderen totdat de groenten gaar zijn en haal ze dan van het vuur.
 8. Giet de mie af en schep in twee kommen. Schep daarna de roerbakmix eroverheen. Genieten maar!

Et voilà, de vegetarische mie!

Ik maakte de mie zelf in één keer voor twee avonden. Maar je kunt hem natuurlijk ook gezellig met je huisgenoot opeten of er een dubbele portie van maken zodat je genoeg hebt voor het hele gezin.

Nog een tip (dan houd ik op!), het gerecht is ook heel lekker met zoete aardappel in plaats van mie. Die combinatie heb ik zelf gisteren geprobeerd en is wat mij betreft helemaal goedgekeurd. Sowieso is dit sausje wat mij betreft een blijvertje. Sterker nog, ik heb de ingrediënten alvast op mijn boodschappenlijstje voor volgende week gezet. Kan ik het nog een keer klaarmaken!

Heb jij nog lekkere receptideeën voor mij met kerrie, kokos en ananas?

recept vegetarische mie met tofu
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 20 mei 2020 op 6:36 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk recept. Ik ben ook gek op groenten en ik wil dit recept zeker eens maken.

 2. Naomi 20 mei 2020 op 7:00 am - Beantwoord

  Dit ziet er echt zó lekker uit! Kan ik in een experimentele bui ook wel een keer proberen.

 3. bychristiana 20 mei 2020 op 8:05 am - Beantwoord

  Oh heerlijk, dit recept ga ik opslaan!

 4. Anouk 20 mei 2020 op 8:42 am - Beantwoord

  Ziet er erg lekker uit!

 5. johanna 20 mei 2020 op 8:59 am - Beantwoord

  Ziet er lekker uit. Zou vaker iets ooszers moeten proberen, maar het smaakt meestal niet zoals ik me van vroeger in herinnering heb. Veel succes met het volgende experiment.

 6. Meaghan 20 mei 2020 op 10:42 am - Beantwoord

  Ah wat lekker zeg! Heerlijk ziet het eruit en ook nog eens super gezond! Ik ga dit recept opslaan. Altijd leuk om wat nieuws te proberen!

 7. Lotte 20 mei 2020 op 11:27 am - Beantwoord

  Oeh, bedankt voor dit heerlijke recept. Ik ga het meteen opslaan, want het is niet alleen vegetarisch, maar ook veganistisch. 😀 Perfect!

 8. Irene 20 mei 2020 op 12:16 pm - Beantwoord

  Ziet er super lekker uit en als iets wat ik ook zo maken. Curry en kokos zijn echt een topcombinatie om dingen nog lekkerder te maken 😀

 9. Kristel 20 mei 2020 op 5:05 pm - Beantwoord

  Als vleeseter (sorry) vraag ik mij vaak af…. wat eten jullie dan allemaal als vegetariër? Maar wat ziet het er toch allemaal lekker uit. Misschien ook eens proberen een vleesvrije dag in te voeren.

  • Romy 21 mei 2020 op 11:53 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Leuk om te horen dat ik je een beetje kan inspireren op vleesvrij gebied 🙂 Er zijn tegenwoordig echt heel veel vleesvervangers te krijgen, waardoor ik bijna elke dag wel iets anders eet. Superfijn! Je zou altijd eens bij het schap met vleesvervangers kunnen kijken en gewoon een paar pakjes meenemen om te proberen. Zo heb ik zelf ontdekt wat ik wel en niet lekker vind. Ik vind het zelf juist wel leuk om wat te experimenteren en afwisselen daarmee 🙂

 10. Bettie 20 mei 2020 op 8:21 pm - Beantwoord

  Dit ziet er zo lekker uit. Ik sla dit recept even op. Dank je wel voor het delen van dit recept.

 11. Giovanna Jansen 21 mei 2020 op 9:28 am - Beantwoord

  Dat ziet er lekker en gezond uit!

Recente blogs

Hoe ik meer rust creëer? 7 tips van een introvert!

9 april 2021|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Hoi, ik ben Romy en ik ben introvert! Jij ook? Dan herken je misschien wel dat je liever geen stortvloed aan prikkels over je heen gestort krijgt op een dag. En dat het soms wat overweldigend kan zijn als de telefoon de hele dag roodgloeiend staat of als je weekend volgepropt is met de ene na de andere sociale verplichting. Omdat ik heel lang vooral dacht dat ik mezelf "aanstelde" als introvert, ben ik nogal vaak over mijn grenzen heen gegaan. Gelukkig heb ik nu meer rust gekregen in mijn hoofd. Ik deel wat mij heeft geholpen. Zie hier: 7 tips van een introvert.

5 tips om tevreden te zijn met wat je hebt

26 april 2017|Persoonlijke groei|

Vorige week was ik in gedachten verzonken aan het staren naar onze kat Paco. Hij had zijn oogjes op dat moment dichtgeknepen tot spleetjes om heel tevreden te genieten van de zon. Niets meer en niets minder, hij kon gewoon tevreden zijn met wat hij had. Voor katten is dat misschien de gewoonste zaak van de wereld, maar als mens kan tevredenheid nog knap lastig zijn. We leven in een wereld waarin alles mooier, beter en leuker lijkt aan de overkant, bij de buurman of op de Facebook-pagina van die ene vriendin. En juist dat verlangen naar meer is best jammer. Dus tevreden zijn met wat je hebt, hoe doe je dat? In dit artikel vind je 5 tips om daarmee aan de slag te gaan.

Inkiekje #55 | Browniepost, babyshower & bloesemtroost

5 april 2022|Persoonlijk|

Dat de afgelopen week een achtbaanrit was die ik je niet zou aanraden, deelde ik gisteren al in dit artikel. Maar voorafgaand aan dat alles en ook tussen het afscheid nemen en verdriet door, maakte ik vele kiekjes van de dingen die mij troost of een fijn gevoel gaven. Zo laat ik je een van mijn beste Too Good To Go-buiten ooit zien, had ik een verrassings-babyshower voor een vriendin en stond er plotseling een ui in bloei. Verder waren er bloesems, toepasselijke opa-en-oma-baksels en een Pip die werken haast onmogelijk maakte.

Ga naar de bovenkant