4 2 8

9 vegetarische recepten die ik nog wil maken

 • 2 november 2019
 • 24 Reacties
Categorieën: Recepten

Nee hoor, een geboren culinair wonder ben ik niet. Wel doe ik regelmatig dappere pogingen om toch iets smakelijks op tafel te zetten. Naar mijn eigen bescheiden mening heb ik een redelijke groei doorgemaakt als je je bedenkt dat ik vijf maanden alleen maar vegetarische AVG’tjes met diepvriesgroenten maakte. Ik heb zelfs een nieuwe hobby gevonden in het ontdekken van vegetarische recepten die ik nog eens wil proberen. Met een Pinterest-bord gevuld met meer dan 200 recepten kan ik nog wel even vooruit. Dit is een selectie van 9 vegetarische recepten die ik een keer wil maken.

vegetarische recepten om te maken

Van maaltijden opwarmen naar keukenprinses?

Ik vind koken al een stuk leuker sinds ik mijn eigen appartement met ruime keuken heb. Mede daardoor warm ik niet meer alleen simpele prakjes op, maar beleef ik echt plezier aan koken. Ik heb nu alle ruimte om lekker te experimenteren, alleen of met mijn vriend samen.

Ondanks dat ik een mooie keuken heb om in te koken, droom ik soms van de ultieme keuken die aan al mijn wensen voldoet. Ik vind bijvoorbeeld vintage keukens met een retrosfeer wel wat hebben. Geen oranje Bruijnzeel-tegels, maar houten deurtjes in een warme kleur en mooie metalen knoopjes. Inclusief kleurrijke details, gezellige kruidenpotjes en een prominente plaats op het aanrecht voor mijn roze retro waterkoker. Op Hello Kitchen vond ik bijvoorbeeld deze mooie vintage keukens. Vooral de houten keuken met het kookeiland vind ik helemaal het einde. Wie weet ooit!

vegetarische recepten

9 vegetarische recepten die ik nog wil maken

Tot die tijd kokkerel ik er lekker op los in mijn eigen – ook fijne – keuken. Deze 9 vegetarische recepten wil ik in mijn keuken zeker nog eens klaarmaken.

 • Vegetarische lasagne. Vega-lasagne wilde ik al heel lang eens maken en kan ik sinds vorige week eindelijk van mijn receptenlijstje afvinken. Iets met een oven die nog een keer écht grondig schoongemaakt moet worden en moeite met ovenschotels maken voor één persoon. Maar aangezien ik inmiddels ovenreiniger in huis heb en weet dat er ook zoiets als eenpersoons ovenschotels bestaat, heb ik geen excuses meer. Lasagne uit de pan, zoals deze van Lekker en Simpel, is ook nog een goede optie trouwens.
 • Verse pompoensoep. Het zal vast een flinke klus zijn, maar verse pompoensoep is lekker genoeg om wat moeite in te steken. Mijn vriend heeft al vaker goed gelukte pompoensoep gemaakt, dus ik moet maar eens bij hem aankloppen voor het geheime recept. Kan ik ook zelf de keukenprinses uithangen!
 • Gevulde paprika’s met couscous en groenten. Hoe vaak ik al niet watertandend op Pinterest heb zitten staren naar gevulde paprika’s. Volgens mij is dat hét recept om eens flink indruk mee te maken op je gasten. En ook zonder gasten zou ik het geen straf vinden om deze paprika’s in elkaar te flansen en op te eten (dat laatste vooral!). Een lekker recept inclusief witte kaas (mijn lievelings) heb ik al gevonden bij Leuke Recepten. Nu nog de tijd vinden!
 • Zelf linzenburgers maken. Linzenburgers vallen bij mij bijna altijd wel in de smaak, maar zelfgemaakt smaken ze vast nóg beter. Je komt er ongetwijfeld niet met schone handen vanaf, maar dat is juist part of the fun. En het handige is dat je zo voor weinig geld vleesvervangers kunt maken waar je een paar dagen mee vooruit kunt. Hét recept moet ik nog vinden. Iemand suggesties?
 • Tomatenrisotto op basis van quinoa. De site Uit Pauline’s Keuken is sowieso groot favoriet bij mij voor recepten. Van haar recepten staat vooral het recept voor tomatenrisotto op basis van quinoa hoog op mijn lijstje om nog eens te maken. Gezond, smaakvol en lekker tomaterig (zelf verzonnen woord). Daar word ik als tomatenliefhebber blij van.
vegetarische recepten 2
 • Gezonde bananenpannenkoekjes met bosbessen. Als ik afga op de foto’s die ik op Instagram voorbij zie komen, ontbijt de helft van Nederland met fotogenieke ontbijtjes van supergezonde en lekkere pannenkoekjes waarvan je zelfs om elf uur ’s avonds nog spontaan zin krijgt in ontbijt. Ooit wil ik zelf ook zoiets in elkaar knutselen in plaats van mijn standaard bammetjes met hummus en yoghurt. Dit recept van De Groene Meisjes is misschien een goede (en ietwat ambitieuze) start. Je begrijpt vast dat de pannenkoekjes dan wel eerst op de foto moeten voordat ze in mijn mond belanden.
 • Plaattaart met zoete aardappel. In de categorie ovengerechten staat ook de plaattaart hoog op mijn lijstje om een keer te maken. Dan bij voorkeur wel als ik mee-eters heb, want anders kan ik wel de hele week plaattaart eten. Aangezien ik zoete aardappel lekker vind, gek ben op witte kaas en ook fan ben van zoet fruit, is dit recept van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet vast een handige om mee te beginnen.
 • Vegetarische Tikkie Masala. Kruidig eten is wel aan mij besteed. Net als kokos trouwens. En Indisch eten in het algemeen. Niet gek dus dat ik eens Tikkie Masala wil maken. Ongetwijfeld doet dit recept van 15gram.be geen recht aan de échte Tikkie Masala uit India, maar voor mij ziet het er overheerlijk genoeg uit. Tijd om die zelf te maken!
 • Vegetarische kip-kerrie. Dat de vegetarische kipstukjes lekker zijn, wist ik al wel. Maar in combinatie met kerrie heb ik ze nog nooit gegeten. Dit nogal smakelijk uitziende recept van Leonie zou ik graag eens op mijn bord zien belanden. En zo te zien is het ook helemaal mijn moeilijkheidsgraad (lees: lekker simpel!).

Hmm, ik ben alvast aan het watertanden geslagen. Nu de volgende keuzestress: met welk recept zal ik eens beginnen?

Heb jij nog leuke recepten die ik echt eens moet proberen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 2 november 2019 op 7:32 am - Beantwoord

  Deze recepten klinken heerlijk. Ik wil ze ook wel gaan maken. Smakelijke inspiratie 🙂

 2. Daenelia 2 november 2019 op 7:35 am - Beantwoord

  Courgette, geraapt. Menig met bloem, niet te veel, maar zodra het een stevigere massa wordt die een beetje plakt. Menig er dan geraspte kaas door. Draai er ballen van en maak die een beetje plat. Dan heb je dus schijven. Verhit olie in een pan, een laag van zeg een cm. Of twee. Eventueel rol je de schijven nog even door de bloem. Bak ze in de pan.
  Hartstikke lekker. Misschien niet de eerste keer, maar experimenteer met dit recept.
  Voeg peper of paprika poeder toe. Of kluts er een ei door. Beetje worcestershire saus. Menig de courgette met aardappelpuree! Ik kom op steeds meer ideetjes…

  • Daenelia 2 november 2019 op 7:35 am - Beantwoord

   Autocorrect kent het woord geraspt nog niet.

  • Romy 7 november 2019 op 12:11 am - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt heel goed! Dank je voor het recept! Ik ga het even opslaan om een keer (of vaker dan één keer, om er handigheid in te krijgen) mee te experimenteren.

 3. Naomi 2 november 2019 op 7:57 am - Beantwoord

  Wow, meer dan 200 recepten! Daar kun je voorlopig wel even mee vooruit ja. En dan mogen wij hoop ik weer smullen van de foto’s;).

  • Romy 7 november 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Haha, met een Pinterestbord vol recepten ben ik inderdaad nog wel even zoet. In de praktijk kook ik vaak vooral geïmproviseerde dingen (die gelukkig wel steeds wat beter lukken), maar hopelijk kan ik binnenkort weer eens een recept uitproberen dat een beetje fotogeniek uitpakt 😉

 4. Mara 2 november 2019 op 8:03 am - Beantwoord

  Zelf ben ik gek op Ottolenghi en Sabrina Ghayour, midden Oosterse keuken vooral. Zijn af en toe wel lastig maar het resultaat is zo lekker. En soms een beetje smokkelen als ik een bepaald kruid niet in huis heb haha.
  Gevulde paprika doet het ook altijd erg goed en lasagne is altijd lekker, zelfs na invriezen 😉

  • Romy 7 november 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Dat klinkt goed! Dank je voor de tip! Ik ga eens kijken of ik ergens wat recepten van hen online kan vinden. Midden-Oosters is altijd goed!

 5. Audrey 2 november 2019 op 8:53 am - Beantwoord

  Ik pin op de een of andere manier alleen maar zoete gerechten op Pinterest, hahaha! Gelukkig kan ik altijd op jouw bord spieken. Lasagna heb ik al lang niet meer gegeten!

  • Romy 7 november 2019 op 12:18 am - Beantwoord

   Ik denk dat ik andersom maar eens voor zoete gerechten bij jou moet gaan spieken. Die heb ik dan weer haast niet op mijn Pinterest-bord 😉

 6. Janne 2 november 2019 op 9:02 am - Beantwoord

  Voor linzenburgers: kijk eens op de blog of het Youtubekanaal van Pick Up Limes. Ik heb het recept zelf niet geprobeerd (mijn ervaring met zelf vegaburgers maken is dat ze altijd zompiger worden dan ik wilde), maar ik schat in dat het wel een van de haalbaardere recepten is 😀
  Plaattaart kun je ook in je eentje eten, hè. Dan leg je gewoon een halve plaat vol met taart. Mijn oven is maar klein, dus die dwingt me vanzelf om een- of tweepersoons porties te bakken, maar ook in een grote oven kan dat wel. Eenpersoons ovenschaaltjes zijn superschattig, dus het verbaast me dat je er niet al duizend hebt. Op dit moment kun je ze sparen bij de Coop, trouwens. Ik weet niet of je daar wel eens komt — ook hun Vivera vleesvervangers zijn een aanrader om eens uit te proberen. (Dat is de enige reden dat ik er kom, want de rest van hun assortiment is veel duurder dan dat van bijvoorbeeld de Jumbo.)

  • Romy 7 november 2019 op 7:28 am - Beantwoord

   Dank je voor de tip! Ik ga dat YouTube-kanaal zeker even bekijken. Ben benieuwd naar het recept!
   Plaattaart is ook een goed idee trouwens. En die eenpersoons ovenschaal moet ik zeker eens kopen. Al is het maar voor de schattigheid 😉 Een Coöp heb ik helaas niet echt in de buurt zitten, maar wie weet is er bij Blokker ook een te koop 🙂

 7. Shirley 2 november 2019 op 9:52 am - Beantwoord

  Gevulde paprika is altijd goed en daar varieer ik ook veel mee. Als ik weinig moeite wil doen, vul ik ze met couscous, groenten uit een blik en dan gemengd met tomatenpuree en kruiden met lekker veel kaas erover. Ik pin tegenwoordig recepten die ik al gemaakt heb en die lekker zijn. Zo heb ik een soort menu voor mezelf.

  • Romy 7 november 2019 op 7:30 am - Beantwoord

   Ik ga jouw Pinterestbord even bekijken. Altijd fijn om wat inspiratie op te doen voor recepten die goed uitpakken 🙂 Toevallig heb ik op dit moment iets te veel paprika’s in huis, dus die gevulde paprika’s ga ik misschien deze week maar eens maken.

 8. Johanne 2 november 2019 op 11:33 am - Beantwoord

  Yum, hier krijg ik honger van! Ga meteen de links voor mezelf opslaan. Ik maak zelf ook regelmatig pompoensoep. Die van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet is mijn favoriet: simpel (ze raadt ook graag de gesneden pompoenstukjes uit de supermarkt aan), weinig ingrediënten en de finishing touch is kokosmelk. Heerlijk!

  • Romy 7 november 2019 op 7:33 am - Beantwoord

   Dank je voor de pompoensoeptip! De simpele variant van Leonie klinkt zeker als een goede optie voor mij Ideaal ook, die voorgesneden pompoen. Alleen al daarom ben ik fan 😉

 9. Villasappho 2 november 2019 op 11:54 am - Beantwoord

  Ik ben helaas totaal niet van het koken. En ik eet graag vlees maar die pompoensoep en warps ga ik toch even voorleggen aan de huiskok hier en die pannenkoekjes ook!

  • Romy 7 november 2019 op 7:53 am - Beantwoord

   Een huiskok de recepten laten maken is natuurlijk ook nooit verkeerd 😉 Hopelijk komen er dankzij hem of haar binnenkort alsnog een pompoensoepje en lekkere pannenkoekjes op tafel 🙂

 10. Wendy 2 november 2019 op 6:32 pm - Beantwoord

  Pompoensoep is best makkelijk te maken hoor! Het in stukken snijden en pitten verwijderen duurt even, maar dan heb je het meeste werk er al opzitten. En je kunt er alle kanten mee op. Beetje kokosmelk, curry, kaneel… Omnomnom.

  • Romy 7 november 2019 op 7:53 am - Beantwoord

   Dat klinkt inderdaad zo ingewikkeld nog niet. Misschien moet ik maar gewoon eens met een simpele variant starten. Een snufje kaneel erbij mag in ieder geval niet ontbreken. Yum!

 11. Claire 3 november 2019 op 4:52 pm - Beantwoord

  Ohhhh zo herkenbaar! Ik heb een heel mapje op mijn browser voor alle recepten die ik nog een keer wil maken. Ik wil al weken iets met jackfruit maken .Volgens mij heb ik alles al in huis, maar ik vergeet het steeds haha. Ik maak zelf ook bijna nooit soep, maar koop het altijd kant-en-klaar. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die veel recepten op haar to do lijst heeft staan 🙂

  • Romy 7 november 2019 op 7:14 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben andersom ook blij dat ik niet de enige ben met hele receptlijsten die eerder lijken te groeien in plaats van te slinken 😉 Je reactie helpt me eraan herinneren dat ik ook eens recepten met jackfruit moet opzoeken. Die komen ook op mijn lijst!

 12. Suzanne 4 november 2019 op 4:58 pm - Beantwoord

  Klinkt echt super lekker! Ik ben zelf nog heel erg benieuwd naar een courgette soep met zalm (niet vegetarisch, i know). Helaas kan ik hier niemand blij mee maken en moet ik hem dus echt voor alleen mijzelf klaarmaken!

  • Romy 7 november 2019 op 7:27 pm - Beantwoord

   Als je dat recept helemaal alleen kunt maken, kun je er wel extra veel zelf van genieten natuurlijk 🙂 Ik zou zeggen: gewoon eens maken! En anders kun je nog een portie invriezen voor de volgende dag.

Recente blogs

5 (niet cliché) levenslessen die ik leerde van Disneyfilms

26 oktober 2017|Persoonlijke groei|

Van Doornroosje tot Tarzan en van Frank & Frey tot Knorretje. Boven mijn bed heb ik inmiddels een plank vol met Disney-dvd’s staan. Ik ga dan ook maar al te graag 1,5 uur op in een getekende sprookjeswereld van glazen muiltjes, pratende konijnen en prinsen op witte paarden. Bijkomend voordeel is dat je van Disney-films vaak ongemerkt ook nog heel wat levenslessen kunt opsteken. Wees gerust, dit wordt geen artikel met cheesy quotes. Ik laat de Hakuna Matata's en Let it góóóó's even buiten beschouwing. Wel wil ik graag stilstaan bij 5 mooie lessen over het leven die je van Disney-films kunt leren.

Kaarten maken met de Action Luxe Paper Blocks

26 juli 2018|DIY|

Wist je dat je bij Action mooie papierblokken kunt kopen met alles wat je nodig hebt om zelf kaarten te maken? Voor maar €1,99 per stuk tikte ik 3 Action Luxe Paper Blocks op de kop. Uiteraard kon ik vervolgens niet wachten om daarmee aan de slag te gaan. Ik fröbelde dan ook met plezier twee kaarten in elkaar. Vrolijk, kleurrijk en gezellig - precies zoals ik dat leuk vind. Tijd om deze papierblokken in het zonnetje te zetten! En ik laat je ook meteen de kaarten zien die ik ermee heb gemaakt.

15 tips voor bloginspiratie (direct uit te voeren!)

3 maart 2019|Lifestyle, Carrière en ondernemen|

Zit je helemaal klaar om een nieuw blogartikel uit je mouw te schudden, maar blijft je scherm akelig wit? Vraag je je af wat voor onderwerp je nu toch weer "moet" bespreken? Ha, misschien zijn een paar tips voor bloginspiratie je redder in nood. Inspiratie krijgen hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Soms kun je je inspiratie zelfs in 5 minuten al een boost geven. In dit artikel vind je 15 tips voor bloginspiratie die mij direct frisse inspiratie geven.