unnamed file 29 2

Waar verheug ik me deze winter op?

 • 20 januari 2017
 • 36 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Deze week was het dan eindelijk zover: ook mijn straat was bedekt onder een dun laagje sneeuw. Ik betrapte mezelf erop dat ik enthousiast de gordijnen opendeed toen de witte wereld ’s ochtends vroeg tevoorschijn kwam vanachter het raam. Het was tijd om te krabben en dikke handschoenen aan te trekken, maar ook om naar buiten te gaan voor een winters plaatje.  In het kader van positief de winter door komen, besloot ik om eens een lijstje samen te stellen met waar ik me deze winter zoal op verheug. Gelukkig heeft de winter ook voor mij als zomermens een paar mooie dingen op de planning staan.

winter verheugen

Fotograferen

Het hele jaar heb ik me er al op verheugd: het moment dat ik met mijn camera de winter in Nederland weer kon vastleggen. Afgelopen najaar heb ik een fotografiecursus gevolgd, waardoor ik inmiddels een stuk beter overweg kan met mijn camera. Natuurlijk valt er altijd nog veel te verbeteren aan mijn fotografie skills en juist daar is de winter het perfecte moment voor. Ik sjouwde deze week daarom mijn iets te grote cameratas mee in de trein om ook in Amsterdam een paar plaatjes te schieten. Zelfs de meest simpele plantjes, takjes en het stro vind ik opeens interessant nu ze bedekt zijn onder een laagje wit. Een deel van het resultaat van mijn enthousiaste fotografierondje zie je terug in de foto’s bij dit artikel.

Verjaardagen

De winter is voor mij ook de tijd van de verjaardagen. Op wonderbaarlijke wijze zijn in onze familie wel heel veel mensen in januari en februari geboren. De verjaardagen volgen elkaar dan ook vooral in februari in rap tempo op. Zo viert mijn vader die maand viert zijn 51ste verjaardag en bereikt opa twee dagen later de respectabele leeftijd van 84 jaar. Hoewel we geen wilde feestplannen hebben voor deze dagen, kan ik wel altijd erg genieten van het samenzijn met de familie. Zo zie je je familie een paar maanden niet en zo zit je opeens een paar weekenden achter elkaar in een volle huiskamer. Het is even puzzelen om ervoor te zorgen dat niet iedereen zijn verjaardag op dezelfde dag viert, maar gezellig is het altijd.

winter verheugen

winter verheugen

Genieten in een warm huis

Het mag er buiten dan prachtig uitzien, maar na een half uurtje foto’s maken in de buitenlucht vind ik het toch wel weer tijd om het mezelf binnen goed naar mijn zin te maken. Er zijn zoveel binnenactiviteiten waar ik me nu al op verheug. Zo staat Uitzending Gemist vol met programma’s die ik graag nog wil terugzien. Nieuwe Nederlandse dramaseries (Flikken MaastrichtKLEM), maar ook Vier handen op één buik en Wie is de slimste mens?. Al die programma’s maken een avondje thuisblijven absoluut geen straf. Als ik een momentje vrij heb, pak ik er graag mijn knutselspullen en een mok thee bij. Dan kan ik meteen mijn nieuwe winterfoto’s verwerken op een scrapbookpagina. Met een beetje mazzel komt ook onze kat er gezellig bij liggen, die tegenwoordig de gewoonte heeft om als een kussentje in mijn nek te komen liggen. Totaal niet comfortabel, maar o zo gezellig!

Aan de slag met mijn kledingstijl

In mijn outfit of the day van vorige week liet ik al weten dat ik meer uitdagingen wil aangaan op het gebied van kleding. Dat vind ik tegelijk een goed excuus om nieuwe kledingitems aan te schaffen. Het komt dan ook goed uit dat er vooral in januari bij veel winkels sale is. Ik wil bijvoorbeeld zeker nog even langs bij Hunkemöller, maar zit ook middenin mijn zoektocht naar een paar stoere schoenen met hak. Ik wil eindelijk eens af van de eeuwige grijze jurkjes, oversized vesten en hoge laarzen. Iets leuks en hips moet erbij komen in mijn kast! Alleen al de voorpret voor een paar toevoegingen aan mijn kledingkast maakt me blij.

winter verheugen

winter verheugen

Een frisse start van het jaar

Mijn doelen voor dit jaar heb ik al eerder in dit artikel gedeeld. De eerste maanden van het jaar zijn voor mij het moment om daarmee enthousiast aan de slag te gaan. Ik zit bijvoorbeeld midden in het boek ‘Nooit meer te druk’, dat ervoor zorgt dat ik heel langzaam iets anders tegen propvolle agenda’s begin aan te kijken. Ik krijg weer zin om prioriteitenlijstjes op te stellen, om me meer te richten op wat ik nodig heb om te groeien en om mezelf ook uit te dagen en eens mijn dagen om te gooien. De winter is voor mij een (letterlijk en figuurlijk) frisse start van het jaar en stelt me in staat om met een schone lei te beginnen aan wat ik graag wil bereiken. Een nieuw jaar betekent ook nieuwe kansen wat betreft werk en sollicitaties. Ik hoop op dat gebied natuurlijk snel heel leuk nieuws te hebben. Alleen al de spanning en het enthousiasme daaromheen is iets waar ik me ontzettend op verheug deze winter. Goh, zo erg zijn die koude maanden aan het begin van het jaar dan toch eigenlijk niet?!

Waar verheug jij je op deze winter?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. MARIJKE 20 januari 2017 op 8:56 am - Beantwoord

  Leuke enthousiaste blog! Ik vind het winterweer ook heerlijk, al heb ik dan ook altijd meteen weer zin in het voorjaar haha, lekker dubbel.

  • Romy 20 januari 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Haha, dat heb ik ook wel inderdaad! Ik kan echt genieten van de sneeuw en het ijs, maar dan vooral voor de foto’s. Qua temperatuur ben ik toch meer iemand van de lente en de zomer 🙂

 2. Irene 20 januari 2017 op 8:59 am - Beantwoord

  Wat een mooie blog met prachtige foto,s! Ik hoop wel dat je niet té druk bent met sociale gelegenheden, anders wordt je agenda alsnog propvol!

  • Romy 20 januari 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

   Hihi, dat komt goed! Van de verjaardagen krijg ik vaak vooral energie gelukkig in plaats van dat het me energie kost 🙂

 3. Susan 20 januari 2017 op 9:45 am - Beantwoord

  Wat stoer dat je je kledingstijl wil gaan veranderen! Ik ben heel benieuwd hoe het je af gaat. Hopelijk begint het jaar helemaal goed voor jou en krijg je gauw positief nieuws binnen mbt je sollicitaties!

  • Romy 20 januari 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

   Dankje! Ja, ik hoop het ook 🙂 Zou superleuk zijn als ik een baan vind!

 4. Svenja 20 januari 2017 op 10:03 am - Beantwoord

  Wauw, wat heb je mooie foto’s gemaakt Romy! Het was afgelopen woensdag ook echt een prachtig winter wonderland hier. En ik ben ook lekker los gegaan met de camera haha. Verder kan ik er ook enorm van genieten om gewoon lekker thuis te zijn, een kop warme thee te drinken en een leuke serie te kijken. Ook ik ben een op en top zomer mensen, maar gelukkig heeft de winter ook zo zijn fijne momenten!

  • Romy 20 januari 2017 op 9:59 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk dat je zo fanatiek afleveringen aan het terugkijken bent. Ik vind het zo’n leuke en ook interessante serie. Het klopt inderdaad dat het twee jaar geleden al is begonnen, maar ze hebben nu ook elke dinsdag een nieuwe aflevering 🙂

  • Romy 20 januari 2017 op 10:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En dat komt vast goed 🙂

  • Romy 20 januari 2017 op 10:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ga voor je duimen dat het er bij jou in België deze winter ook nog een keer zo mooi uitziet, al is het alleen al voor de foto’s! 🙂 En wat heerlijk dat je in februari op vakantie gaat. Een fijn vooruitzicht!

  • Romy 20 januari 2017 op 10:01 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk om er even flink op los te fotograferen! Het sneeuwt ten slotte niet elke dag in Nederland 😉 Fijn om te horen dat je ook van de winter een beetje kunt genieten, ondanks dat je net als ik meer van de zomer bent 🙂

 5. Irene 20 januari 2017 op 10:12 am - Beantwoord

  Wauw Romy, die foto’s! ♥ Ik zou willen dat bij ons de rijm ook zo op de plantjes zat maar dat is helaas niet het geval. Leuke dingen om naar uit te kijken! Ik vind de winter tegenwoordig ook best wel een fijn seizoen maar ik verheug me nu eigenlijk vooral op langere dagen 🙂 Haha. En op mijn weekje vakantie dat er aan zit te komen in februari. Zoveel zin in!

 6. Sofie 20 januari 2017 op 10:25 am - Beantwoord

  Heel mooie foto’s heb je gemaakt. Geniet van al die leuke plannen!

 7. Rebecca 20 januari 2017 op 10:39 am - Beantwoord

  In drie dagen heb ik alle vier handen op één buik afleveringen gezien haha. Het schijnt een ouder programma te zijn uit 2014 maar ik heb er nooit van gehoord..

 8. Vlijtig Liesje 20 januari 2017 op 12:37 pm - Beantwoord

  Op de lente!

 9. Marsha 20 januari 2017 op 2:37 pm - Beantwoord

  Super mooie foto’s zeg! Ik verheug me ook op de lente haha, Ik vind het maar niks die kou 😛

  • Romy 20 januari 2017 op 9:59 pm - Beantwoord

   Dankje! Haha, daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen! Stiekem vind ik het ook altijd wel fijn als de winter weer voorbij is.

 10. Mariëlle 20 januari 2017 op 3:00 pm - Beantwoord

  Flikken Maastricht <3 !!! Ik heb een schijthekel (sorry voor mijn taalgebruik) aan de winter. Ik kan echt niet wachten tot het weer lente en nog liever zomer wordt!

  • Romy 20 januari 2017 op 9:58 pm - Beantwoord

   Haha, daar kan ik me ook wel wat bij voorstellen, hoor! Ik vind de lente ook wel een stuk leuker dan de winter. Gelukkig maakt o.a. Flikken Maastricht veel goed 😉

 11. Claire 20 januari 2017 op 3:04 pm - Beantwoord

  Romy wat heb je prachtige foto’s gemaakt! Echt onwijs mooi, mag je trots op zijn. Nu baal ik dat ik zelf niet meer naar buiten ben gegaan met mijn camera. Ik hoop dat er nog sneeuw valt zodat ik alsnog kan fotograferen. Wat een leuke geluksmomentjes trouwens. Ik kan zelf ook genieten van verjaardagen, lekker truttig in een kringetje met koffie en taart haha.

  • Romy 20 januari 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

   Ah wat lief! Dankjewel voor je compliment! En als het weer sneeuwt, zou ik zeker even naar buiten gaan voor een paar mooie foto’s 🙂

 12. Justine 20 januari 2017 op 4:26 pm - Beantwoord

  wowwww wat een mooie foto’s in dit artikel! Ik vind ze zo gaaf dt ik steeds afgeleid raakte tijdens het lezen omdat ik ze zo fascinerend vind haha! Mag je echt wel trots op zijn <3

  • Romy 20 januari 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

   Haha, wat een lieve en leuke reactie! Dankjewel voor je compliment 🙂

 13. Tanja 20 januari 2017 op 5:01 pm - Beantwoord

  Supermooie foto’s heb je gemaakt! Lekker genieten van je plannetjes. Goed bezig Romy!

 14. Charel 20 januari 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

  Mooie foto’s! Ik ben dol op het weer qua foto’s en de gezelligheid buiten maar het moest een paar graden warmer zijn!

 15. Lieke - Life as Lieke 20 januari 2017 op 11:17 pm - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s en leuke dingen! Ik vind zoveel leuk aan de winter! Warme chocolademelk, dikke jas, sneeuw, wandeling, foto’s maken..hou ervan!

  • Romy 21 januari 2017 op 1:30 pm - Beantwoord

   Jij noemt ook een heerlijk rijtje op! Eigenlijk heeft de winter zoveel meer leuke dingen dan ik in eerste instantie dacht 🙂

 16. Nesrin 20 januari 2017 op 11:58 pm - Beantwoord

  Prachtige foto’s en een heerlijke blogpost, dit doe je heel leuk! Ik vind dat het best even goed mag zijn in de winter, dit vind ik gezellig 😉 Vorig jaar hebben we niet echt een koude winter gehad en zo leek het wel alsof we dik zes maanden herfst hadden met veel regen en vies weer.

  • Romy 21 januari 2017 op 1:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En het is net wat je zegt, na alle regen kunnen we best een beetje winter gebruiken 🙂

 17. Yanine 21 januari 2017 op 5:28 pm - Beantwoord

  Leuk! Krijg ook meteen weer zin om meer foto’s te maken van dingen buiten, ipv van eten 🙂

 18. Vanessa 21 januari 2017 op 10:18 pm - Beantwoord

  Wat een leuk en positief artikel op deze koude winterdag! Ik geniet vooral van de warme momenten binnen: bloggen, Netflix kijken, lekker eten, me time in de badkamer… Heerlijk <3

  • Romy 22 januari 2017 op 9:17 am - Beantwoord

   Wat een heerlijk lijstje met fijne dingen om te doen in de winter! Ook bloggen is natuurlijk een fijne bezigheid op koude dagen 🙂

 19. Priscilla 22 januari 2017 op 7:41 pm - Beantwoord

  Je hebt prachtige foto’s gemaakt. Ik ben een enorme liefhebber van winter. I love sneeuw! Ik vind de wereld magisch als hij bedekt is onder een laagje sneeuw. Alles ziet er ineens zo mooi, vredig en rustgevend uit. Mijn favoriete bezigheden in de winter zijn wandelen, het dragen van een lekkere dikke jassen, vesten en sjaals maar ook bankhangen met netflix en een lekker warm dekentje. Oh, en een winterbarbecue met vuurkorf staat voor de komende week/weken ook nog op m’n verlanglijst.

  • Romy 22 januari 2017 op 10:35 pm - Beantwoord

   Wat een heerlijke dingen allemaal om de winter niet alleen mee ‘door te komen’, maar er vooral heel erg van te genieten! Wat een leuk idee trouwens, zo’n winterbarbecue! Dat heb ik nog niet zo vaak gehoord, maar het lijkt me wel heel gezellig.

Recente blogs

1 jaar fulltime ondernemer | Mijn successen, lessen & missers

12 mei 2021|Persoonlijk, Carrière en ondernemen|

Op 15 mei mag ik als fulltime ondernemer één kaarsje uitblazen. Ondernemen deed ik als freelance tekstschrijver vóór 2020 al een tijdje, maar 15 mei was de dag dat ik de (digitale) deur van mijn vorige werkplek achter me dichttrok. Klaar om volledig voor mezelf aan de slag te gaan. Inmiddels kan ik me haast niet anders meer voorstellen dan dat ik eigen baas ben en mijn eettafel als privé-werkplek heb. Gek dat dat ooit anders was! Taarttijd is het zaterdag pas, maar een artikel wilde ik wel alvast aan deze mijlpaal wijden. Zie hier mijn grootste successen, lessen en missers.

Outfit | Een geweldige roze teddy-jas (en hij is zó zacht!)

27 oktober 2018|Outfits|

Roze, roze en nog eens roze. Soms heb ik ernstig de behoefte om de wereld door een roze bril te kunnen bekijken. En bij gebrek aan een roze bril vind ik het ook al te gek om zo nu en dan in een volledig roze outfit de straat op te gaan. Kwam dat even mooi uit, want al vanaf het voorjaar lag er een roze teddy-jas op mij te wachten om gedragen te worden. Het koude herfstweer van de afgelopen week vond ik dé gelegenheid om eindelijk in dit warme jasje de deur uit te gaan. Klaar voor een flinke dosis roze? Scrol dan snel verder!

Vaker Vrolijk bestaat 4 jaar!

11 september 2020|Persoonlijk|

Goh, is het alweer 4 jaar geleden dat ik met heel veel enthousiasme mijn allereerste blogartikel online gooide. Vaker Vrolijk, dat moest de titel van mijn blog worden. Voortaan zou ik een beetje van mijn leven online gaan delen. Wist ik toen veel dat ik precies dat nu - 4 jaar later - nog steeds met net zo veel plezier zou doen. Ja, dat bewuste moment dat mijn allereerste (niet bijster interessante) blogartikel online ging, is vandaag exact 4 jaar geleden.