8 mei. Tijd voor een kleine mijlpaal in mijn leven, die stiekem voor mij best wel groot aanvoelt. Na twee maanden klussen, verven en interieurshoppen is het namelijk zover: ik ga de eerste nacht in mijn eigen appartementje beleven. De afsluiting van een tijdperk van bijna 26 jaar in mijn ouderlijk huis en het begin van een nieuwe periode. Mega-spannend, een tikkeltje emotioneel, maar vooral ontzettend leuk. En daarom sta ik graag met het nodige sentimentele én vrolijk gedoe bij deze mijlpaal stil.

Vele maanden van verheugen

Al vanaf december vorig jaar heb ik naar dit moment toegeleefd. Eerst verheugde ik me enorm op het tekenen van het voorlopige koopcontract. Daarna zag ik een paar maanden lang uit naar de sleuteloverdracht en vervolgens was er elke week wel een mini-mijlpaal om naar toe te leven. Dat varieerde van de levering van mijn bank tot het schilderen van muren. Met elke actie voelde mijn huis een beetje meer aan als thuis. En nu, na al die weken klussen, projectmanager spelen, meubels shoppen, inpakken, uitpakken en inrichten is vanavond het moment daar. De vuurdoop van mijn nieuwe master bed room!

Echt mijn plekje

Eigenlijk waren de afgelopen twee maanden een fijne overbruggingsperiode. Het voelde als een luxe dat ik langzaam aan het idee kon wennen van een eigen huis en dat ik mijn huis stap voor stap heb kunnen omtoveren tot iets wat precies past bij waar ik van droomde. Gisteren kwam ik toevallig foto’s tegen van mijn woning op de dag van de sleuteloverdracht. Kale ruimtes, geen lampen en een dikke echo. Met iedere verfstreek, met elke interieurlevering, met elk schoongemaakte kastje en uiteindelijk ook met elk meubel of decoratie-item dat ik neerzette, werd die verzameling van kale ruimtes steeds meer een thuis. Niet zomaar een huis, maar mijn huis. Een plek waarvan ik me heel goed kan voorstellen dat ik hier oprecht gelukkig zal zijn.

Een leefbaar huis met een kleurrijke zithoek

Af is mijn huis nog niet. Mijn hobbykamer is nu nog een lege ruimte, de levering van mijn kledingkast staat voor vrijdag gepland en ik ben ook nog volop op zoek naar een perfecte boekenkast, bijzettafel en diverse andere spullen. Ook staat het aanbrengen van wat persoonlijke touches nog op de planning, net als het scoren van een bescheiden verzameling kleine plantjes. Maar ook zonder dat alles is mijn huis al hartstikke leefbaar. Ik heb de kleurrijke zithoek in de woonkamer waar ik altijd van droomde, mijn slaapkamer is een meisjesachtige master bed room en mijn schilderijtjes van Pippa Knus staan al op hun ereplaatsje te pronken. Oftewel, MIJN plekje is het zeker.

Nieuwe herinneringen

Toen ik gisteren naar mijn woning reed om voor de 132094e keer verhuisdozen af te zetten, drong alles opeens tot me door. Ik ga na 25 jaar mijn ouderlijk huis verlaten. Het huis waar ik mijn hele leven lang heb gewoond en waar ik ben opgegroeid met mijn ouders, broertjes en een gezellige beestenboel, is straks niet meer het huis waar ik dagelijks terugkom. Ik heb vanaf nu mijn eigen plekje achter mijn eigen voordeur en in mijn eigen omgeving. Ik kan alleen maar fantaseren over de herinneringen die ik hier zal maken. Wat zal ik allemaal meemaken op mijn nieuwe stekkie? Welke mijlpalen zal ik hier beleven? Wie zullen er over de vloer komen? En wat zal deze woning me brengen? De toekomst zal het leren.

Wasmachines, boodschappentassen en tandpastarestjes

Dit is de plek waar mijn leven zich vanaf nu gaat afspelen. Dit zijn de trappen die ik nog vele malen op zal lopen. Soms energiek en blij, soms misschien juist uitgeput met zware boodschappentassen in mijn handen. Dit is de slaapkamer waarin ik vele malen in slaap zal vallen en waar ik heel wat ochtenden zal wakker worden. Dit is de keuken waarin ik nog vele (hopelijk enigszins succesvolle) maaltijden zal bereiden. De gootsteen waardoor – ik weet niet hoeveel – tandpastarestjes zullen spoelen (ja sorry!). De bank waarop ik hopelijk heel wat quality time zal doorbrengen. Alleen, met een kat, met vriendinnen of met wie dan ook.

Een nieuw hoofdstuk

Dit is mijn huisje. Uiteraard zal ik nog heel wat keren op en neer rijden (voor verhuisspullen, maar ook omdat ik mijn moeder plechtig heb beloofd haar zeker niet te vergeten!), maar toch voelt vanavond als pagina 1 van een nieuw hoofdstuk. Het is zoals een eerste nacht in een luxe hotel. Maar dan zonder een sleutel die je de volgende dag weer moet inleveren. Want deze overnachting beleef ik in een huisje waarvan ik de sleutel heb. Mijn huis. En dat alleen al voelt geweldig bijzonder om te kunnen zeggen!

Wat was jouw laatste bijzondere mijlpaal?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Anouk 8 mei 2019 op 7:27 am - Beantwoord

  mijn laatste mijlpaal is iets te privé voor op het internet, maar die daarvoor was denk ik dat mijn vriend en ik zijn gaan samenwonen. leuk feitje: dat leuke dekbedovertrek op de foto die hebben wij op het moment ook op ons bed 🙂

  • Romy 8 mei 2019 op 8:32 am - Beantwoord

   Wat een mooie mijlpaal, zeg! Leuk dat jullie nu samen een huisje hebben. En wat grappig dat jullie dit dekbedovertrek ook hebben. Ik ben er ook helemaal blij mee 🙂

 2. Naomi 8 mei 2019 op 7:34 am - Beantwoord

  Mooi om te lezen hoe je van je huis langzaam een thuis hebt gemaakt. En ja, ik vond het ook echt wel een mijlpaal toen ik voor het eerst in mijn eigen huis ging slapen. Geheel tegen alle verwachtingen in heb ik die eerste nacht heerlijk geslapen, dus wie weet…Heel veel geluk in je nieuwe thuis! Geniet ervan.

  • Romy 8 mei 2019 op 8:30 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook heel benieuwd hoe de eerste nacht mij zal bevallen. Ik heb een heerlijk bed, dus daar kan het al niet aan liggen 😉

 3. Audrey 8 mei 2019 op 7:50 am - Beantwoord

  Zo tof <3 Geniet ervan straks!

  • Romy 8 mei 2019 op 8:30 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast en zeker lukken! <3

 4. Els 8 mei 2019 op 8:07 am - Beantwoord

  Het is inderdaad een enorme mijlpaal! Zo voelde dat voor mij ook. Ik wist nog toen ik voor het eerst achterbleef in mijn huis en mijn ouders weggingen :-). heel apart.

  • Romy 8 mei 2019 op 8:31 am - Beantwoord

   Dat lijkt me inderdaad ook een heel apart gevoel. Ik heb net voor het laatst mijn vader gedag gezegd als thuiswonend kind. Toch best wel gek!

 5. Jessica J. 8 mei 2019 op 9:07 am - Beantwoord

  Heel mooi geschreven, Romy. Die nieuwe herinneringen komen er zeker en vast. Geniet van de eerste nacht in je eigen stekje!
  Ik heb wel een vraagje over de lamp op je nachtkastje: schijnt die niet ontzettend in je ogen? ?

  • Romy 8 mei 2019 op 10:28 am - Beantwoord

   Haha, scherp! Zoals de lamp nu staat wel 😛 Maar gelukkig kun je het lampenkapje naar boven en naar beneden bewegen, haha.

   Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂

 6. Anna 8 mei 2019 op 9:36 am - Beantwoord

  Wat een super mooie mijlpaal Romy! Gefeliciteerd! Ik heb de intake van mijn nieuwe studie afgerond gisteren, dus dat was mijn mijlpaal! Ik ben nog echt benieuwd naar de rest van je verhuis avonturen haha! Liefs

  • Romy 9 mei 2019 op 7:11 am - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, ik zal zeker nog wel meer over mijn verhuizing (en van mijn interieur) delen binnenkort 🙂 Ik vind het ook helemaal leuk om daarover te bloggen.
   Wat een mooie mijlpaal trouwens, de intake voor je studie! Best wel spannend ook! xx

 7. Anna 8 mei 2019 op 10:17 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Lijkt me zo bijzonder, de eerste nacht in je eerste huis 😀 Ik hoop dat je er een hele fijne tijd tegemoet gaat!

  • Romy 9 mei 2019 op 7:12 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Het voelde inderdaad best wel bijzonder, maar ik weet zeker dat ik hier volop zal genieten.

 8. Kim 8 mei 2019 op 10:46 am - Beantwoord

  Wat bijzonder dat je na een paar maanden hard werken, eindelijk de eerste nacht in jouw eigen woning mag gaan doorbrengen! Een prachtige mijlpaal en het lijkt me inderdaad een sentimenteel moment. Veel plezier & geniet van de eerste nacht in je eigen woning!

 9. Darina 8 mei 2019 op 10:46 am - Beantwoord

  Heel mooi geschreven. Geniet van je eerste nachtje in je nieuwe prachtige huis! Een hele mooie mijlpaal.

 10. Lilian 8 mei 2019 op 10:58 am - Beantwoord

  Oh wat leuk! Ik hoop dat het je bevalt. Ben je wel eens eerder verhuist eigenlijk? Met je ouders? Anders, schrik niet als je paranoia wordt van (onbekende) geluiden en heimwee hebt, dat heb ik elke keer als ik verhuis (en het komt altijd goed ;-))

  • Romy 8 mei 2019 op 12:04 pm - Beantwoord

   Klopt, dit is mijn allereerste verhuizing ooit. Mijn ouders wonen al bijna 30 jaar in dit huis, dus mijn verhuiservaring was precies nul, haha.
   Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan met de heimwee. Gelukkig voelt mijn nieuwe plekje inmiddels wel vertrouwd doordat ik er al veel tijd overdag heb doorgebracht 🙂

 11. Saskia 8 mei 2019 op 11:13 am - Beantwoord

  Prachtig hoor, geniet van dit mooie hoofdstuk! Ik weet nog goed toen wij jaren geleden gingen samenwonen dat dit ook zo aanvoelde. Het is toch een afsluiting van iets… Ik kan een hoop mooie mijlpalen opnoemen, uiteraard allemaal te maken met babypeanut<3

  • Romy 11 mei 2019 op 9:29 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En inderdaad, het voelt toch wel als een bijzondere afsluiting van het een en een nieuw begin van een hoofdstuk vol zelfstandigheid en vrijheid.
   Maar een baby is natuurlijk al helemaal een onwijs spannende mijlpaal <3

 12. Meaghan 8 mei 2019 op 11:25 am - Beantwoord

  Leuke update Romy! Super leuk dat je voor het eerst in je eigen huis gaat slapen. Dat moet vast heel speciaal en bijzonder voelen. Ik zie dat je in elk geval al een prachtige kleur op de muur hebt en een bijpassend dekbedovertrek, dus dat komt vast helemaal goed met slapen. Oké, je ziet er weinig van als je slaapt… Maar ik bedoel, als je wakker wordt, dan is de kans groot dat je daar alleen maar vrolijk van gaat worden! Geniet van dat eerste momentje, want die eerste keer komt nooit meer terug! <3

  • Romy 11 mei 2019 op 9:29 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik werd inderdaad echt wel vrolijk toen ik in mijn pastelkleurige slaapkamer wakker werd. Alleen al door die kleuren voelt het echt als mijn kamer 🙂

 13. Lianne 8 mei 2019 op 11:36 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk en spannend dat je je eerste nacht in je eigen woning gaat beleven! Dat zal vast en zeker goed komen 🙂 Ik kan me voorstellen dat het wel raar is om, na 25 jaar in een en hetzelfde huis te wonen bij je ouders, ineens op jezelf gaat in een ander huis. Dat is zeker even wennen! Wij waren voordat ik op mezelf ging wonen al vaker verhuisd, dus ik heb daar nooit zo’n moeite mee gehad. Mijn laatste, grote mijlpaal is dat ik 100% als ondernemer aan de gang ben gegaan. Dat was een spannende maar zeker goede keuze!

  • Romy 11 mei 2019 op 9:33 am - Beantwoord

   Dankjewel! Het bevalt me tot nu toe zeker heel goed om mijn eigen plekje te hebben 🙂 Ik geniet er echt van.
   Wel handig dat jij al vaker bent verhuisd in je leven. Ik kan me voorstellen dat dat een verhuizing een wat minder grote stap maakt.
   Volledig voor het ondernemerschap gaan is ook wel echt een mooie en grote stap. Superstoer dat je dat hebt gedaan en natuurlijk vooral heel fijn dat het ook heel goed heeft uitgepakt 🙂

 14. Simone 8 mei 2019 op 1:12 pm - Beantwoord

  Wat een bijzonder moment! Heel goed om daar zo bij stil te staan denk ik. Ik wens je alvast heel veel geluk op je nieuwe plekje.

 15. Yvonne 8 mei 2019 op 1:40 pm - Beantwoord

  Verhuizen is sowieso wennen maar wat moet het bijzonder zijn als je nog nooit ergens anders hebt gewoond! Goed dat je vooral de nadruk legt op het benieuwd zijn naar de leuke herinneringen die je hier gaat creëren 🙂

  • Romy 11 mei 2019 op 9:38 am - Beantwoord

   Het voelt inderdaad wel heel bijzonder om voor het eerst te zijn verhuisd. Ik moet zeggen dat het me op zich meeviel qua overgang. Mede doordat ik al twee maanden langzaamaan aan mijn plekje heb kunnen wennen, voelt het eigenlijk nu al heel eigen 🙂

 16. Wat leuk dat je eindelijk in je eigen huisje gaat wonen! Het ziet er op die foto in ieder geval super schattig en leuk uit!!

  • Romy 11 mei 2019 op 10:58 am - Beantwoord

   Dankjewel! Het is zeker wel heel leuk om hier eindelijk te wonen. Ik ben helemaal blij met mijn eigen plekje.

 17. Nikita 8 mei 2019 op 3:40 pm - Beantwoord

  Je slaapkamer ziet er echt schattig uit Romy! Net zoals je badkamer gewoon helemaal Romy. Ik weet dat ik in herhaling val, maar ik kan er geen andere zin op plakken. Op zich ook wel een compliment, want dat betekent dat je stijl heel zichtbaar is. Maar ik kan me ook wel voorstellen dat het heel spannend is, je eerste nachtje daar. Denk dat dat altijd spannend is. Toen wij verhuisden twee zomers geleden voelde de eerste nacht ook heel raar voor mij. En ik had dan wel nog de rest van het gezin om me heen en sliep met zus op kamer (nog steeds trouwens). Dus ik wens je veel succes, maar ik denk dat het ook wel leuk is! Het komt wel goed, en je gaat hier zoveel toffe herinneringen maken! Dat klokje heb je volgens mij al eerder laten zien, maar zo op je nachtkastje is het wel heel schattig 🙂

  • Romy 11 mei 2019 op 11:00 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie, zowel over mijn badkamer als over mijn eerste nacht hier slapen. Het is me gelukkig heel goed bevallen. Het voelt nu al echt als mijn eigen thuis 🙂
   Met het klokje ben ik ook helemaal blij trouwens. Hij past qua kleur precies bij mijn muur en ik vind het ook zo’n leuk model klokje.

 18. Laura 8 mei 2019 op 8:45 pm - Beantwoord

  Erg bijzonder dat je er nu echt gaat wonen! Het zal vast even wennen zijn, maar dat komt helemaal goed!
  Ik vind de kleur op de muur trouwens echt supermooi!!

  • Romy 11 mei 2019 op 11:44 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben ook helemaal blij met hoe de kleur op de muur heeft uitgepakt 🙂

 19. Geke 8 mei 2019 op 9:34 pm - Beantwoord

  Wat een bijzonder moment! Ik hoop dat je lekker zal slapen, wens je alvast welterusten 🙂

  (aan de mooie kamer zal het in ieder geval niet liggen 😉 )

  • Romy 11 mei 2019 op 11:44 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik heb zeker heerlijk geslapen in mijn nieuwe bed 🙂

 20. Shirley 8 mei 2019 op 11:18 pm - Beantwoord

  Heb je lekker geslapen? Ik had zo’n soort dekbed van flanel. Grappig, nadat we ook al hetzelfde nachtlampje bleken te hebben. Ik heb hem nu weggedaan in verband met een overschot aan dekbedden en het feit dat mijn vriend de roze het minst aantrekkelijk vond, haha. Ik wens je veel mooie jaren en herinneringen in je nieuwe huis <3

  • Romy 11 mei 2019 op 11:45 am - Beantwoord

   Ha, wat grappig! We hebben wel een beetje dezelfde smaak dan. Ik vrees inderdaad ook dat, als ik ooit een vriend heb, dit dekbed niet door de keuring heen zal komen, haha. Maar tot die tijd geniet ik er zelf gewoon lekker van 😉
   Dankjewel voor je lieve reactie! <3

 21. Zo simpel is dan geluk 9 mei 2019 op 4:20 pm - Beantwoord

  Het lijkt me zo bijzonder om een eigen huis te kopen en in te richten. Er dan eindelijk ook echt in kunnen slapen is zeker een mijlpaal!

  • Romy 11 mei 2019 op 7:56 pm - Beantwoord

   Het voelt zeker heel bijzonder om mijn huisje helemaal naar mijn smaak in te richten. Alleen al daardoor voelt het echt als een thuis, zeker nu ik er ook slaap 🙂

 22. Annelies 9 mei 2019 op 10:16 pm - Beantwoord

  Wow spannend zeg! Veel geluk in je eigen huisje!

 23. Josephine 10 mei 2019 op 8:48 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal, Romy! Inmiddels al weer 2 nachtjes; ik hoop dat je elke ochtend blij wakker wordt in je nieuwe huisje!

  • Romy 12 mei 2019 op 10:11 am - Beantwoord

   Dankjewel! Tot nu toe ben ik zeker elke ochtend blij wakker geworden in mijn woning. Het is heerlijk om hier te slapen.

 24. evelien 15 mei 2019 op 8:50 am - Beantwoord

  Wat een prachtige sneak-peek van de slaapkamer!
  Ik wens je heel veel plezier, en geluk in je nieuwe woning! Dat gaat vast helemaal goed komen. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 16 mei 2019 op 12:32 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! <3