update verhuizing

Hopelijk ben je mijn verhuisupdates nog niet zat. Ik heb er namelijk weer een voor je in petto. Inmiddels gaat mijn woonkamer steeds meer op een échte woonkamer lijken, ben ik aan het opruimen als een malle en heb ik de schoonmaakgoeroe in mij volledig ontdekt. Langzaamaan wordt mijn huis steeds meer bewoonbaar en beginnen mijn eigen spullen een plekje te krijgen. Maar ook zag ik toe hoe de elektricien mijn pas geverfde muur hardhandig te lijf ging. Slik! Ik praat je graag volledig bij en laat je een eerste foto van mijn eethoek zien.

Net een écht huis

“Het lijkt nu net een écht huis.” Dat was mijn eerste gedachte toen twee weken geleden mijn bank en fauteuil werden bezorgd en ik mijn nieuwe kleed op de vloer legde. Mijn woonkamer is niet meer een lege ruimte met een gigantische echo en een paar klapstoeltjes. Nee, ik kan mensen nu fatsoenlijk uitnodigen en een fijne zitplek aanbieden. Sterker nog, ik heb al een paar dagen vanuit mijn nieuwe woning op de bank zitten werken. Ik moet zeggen: dit tijdelijke thuiswerkplekje is zeker goedgekeurd! Ook mijn eetkamertafel staat inmiddels met zes stoelen te shinen, en zelfs mijn krabpaal voor de kat heeft al een plekje in huis veroverd. Je kunt er maar op tijd bij zijn!

Van Pinterest-ideeën naar een echt interieur

Jarenlang heb ik gefantaseerd over mijn eigen huisje. De kleuren had ik al helemaal uitgedacht en zelfs van sommige meubels wist ik al precies hoe ik ze wilde. Niets is mooier dan zien hoe mijn Pinterest-interieurideeën nu langzaamaan werkelijkheid worden. Maandenlang kun je alleen maar hopen dat de bank die je hebt gekozen een beetje is zoals je had verwacht. Zo leuk is het om nu te zien dat al die losse onderdelen langzaam een echt thuis vormen samen.

update verhuizing
Dit fleurige huishoudpakketje kreeg ik cadeau van een vriendin. ♥

Pietje precies

Ik ontpop mezelf ondertussen meer en meer tot een pietje precies als het op mijn interieur aankomt. Of ik weleens twee lampen voor één ruimte heb gekocht om pas later te beslissen welke ik wilde? Eh, misschien! En of ik er vijf dagen over heb gedaan om twee nachtkastjes uit te kiezen? Wellicht! Om vervolgens bij Ikea een exemplaar van €25 te kopen dat ik eigenlijk al drie maanden geleden had gezien. Ach, zolang ik het vele interieurshoppen en rondkijken zelf maar vermakelijk vind!

Mijn huisje met mijn spullen

Juist door het klussen gaat mijn huis meer en meer eigen voelen. Ik ben er al steeds vaker te vinden. Bij elk bezoekje neem ik wel wat spullen mee van huis. Zo is mijn bescheiden nagellakcollectie inmiddels gesorteerd op kleur opgeborgen in mijn badkamerlade. Ook mijn Blond Amsterdam-servies verplaatst zich item voor item van mijn ouderlijk huis naar mijn nieuwe servieskast. Zelfs het kussen dat mijn oma een paar jaar geleden maakte, heeft inmiddels een plekje op mijn bank gekregen. Het zijn de kleine details, maar die zorgen er wel voor dat het steeds meer mijn huisje wordt. Het feit dat ik inmiddels een heerlijk burgerlijke deurmat heb liggen en dat tegenwoordig mijn naam op het naambordje staat, helpt daar vast ook bij.

update verhuizing
Een sneak peek van mijn eetkamerstoelen en tv-kastje (toen nog zonder tv!).

Pas op: schoonmaakgoeroe in wording!

Ondertussen leef ik tussen de dozen en maak ik schoon als een malle. Van de (ingebouwde) vriezer en de koelkast tot aan de kozijnen en de onderkanten van de keukenkastjes. Smetvrees heb ik zeker niet, maar viezigheid van anderen vind ik toch bijzonder smerig. Niets ontkomt aan de allesreiniger met heerlijke citronellageur waarvan ik inmiddels groot fan ben geworden. Thuis heeft het opruimvirus juist flink toegeslagen en ben ik van alles aan het uitzoeken, verkopen en wegdoen. Mijn oude examenbundels uit 2011 hebben er al aan moeten geloven, maar ook heel wat overbodige kleding is inmiddels op Marktplaats of bij de kringloopwinkel beland. Ik moet zeggen: zo’n opgeruimde start voelt best fijn.

update verhuizing

De geteisterde gele muur

Overigens loopt zeker niet alles op rolletjes. Zoals waarschijnlijk altijd bij verhuizingen wel het geval zal zijn. Waar ik in de vorige update nog zo trots was op mijn gele muur, is diezelfde muur inmiddels aan een volledige nieuwe laag verf toe. Door een defect met de elektra (blijkbaar al ontstaan voordat ik de sleutel kreeg!) moest ik woensdag vanachter mijn laptopje aanhoren hoe de elektricien de totale muur toetakelde met een hamer. Slik! Mijn stopcontacten werken in ieder geval allemaal weer. Ach, zoals een vriendin al zei: als de stukadoor is geweest en ik de muur volgende week opnieuw heb geverfd, vergeet ik het gewoon snel weer.

Verhuiskriebels!

Soms vind ik het wel pittig om werk met een verhuizing te combineren. Hoe doen mensen met een kluswoning dat toch?! Gelukkig is het met een heel mooi vooruitzicht. Dit weekend ga ik (met hulp!) lampen ophangen, mijn keuken wordt van plankjes voorzien en ook het balkon krijgt een kleine make-over. En als over twee weken mijn gordijnen worden gemonteerd, de kledingkast staat, het muurtje weer is gemaakt en ik volop spullen kan gaan overhevelen, dan kan het échte verhuizen beginnen. Ik kan nu al niet wachten. Dan is het hoog tijd om mijn nieuwe bed in te wijden, om mijn fris ingerichte balkonnetje uit te proberen en om in mijn keuken met zes pitjes hard mijn best te doen om als niet-keukenprinses iets lekkers op tafel te toveren.

De interieurartikelen houden jullie nog tegoed, maar hopelijk kan ik binnenkort alvast een inkijkje in mijn mini-badkamer geven.

Heb jij nog een goede verhuistip voor mij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Veronique 19 april 2019 op 6:14 am - Beantwoord

  Leuk je te volgen! Alles lekker uit te zoeken ?

 2. Darina 19 april 2019 op 6:55 am - Beantwoord

  Mooie update! Ik vind de eetkamerstoelen heel mooi. Succes nog met alles!

  • Romy 20 april 2019 op 12:07 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met de stoelen 🙂 Het zijn vier grijze en twee gele stoelen geworden en ze blijken perfect bij de rest van mijn kamer te passen.

 3. Tinekr 19 april 2019 op 7:06 am - Beantwoord

  Ooh dat van die muur is wel even slikken. Gelukkig is dit zo weer opgelost! Zo te kezen schiet het allemaal al erg op..
  Liefs

  • Romy 20 april 2019 op 12:07 am - Beantwoord

   Het schiet inderdaad al aardig op. Zo fijn om te merken dat het steeds meer een bewoonbaar huis wordt dat echt van mij is 🙂

 4. Shirley 19 april 2019 op 7:36 am - Beantwoord

  Echt balen van de muur, maar gelukkig komt ook dat uiteindelijk goed. Je hebt al hartstikke veel gedaan, maar ik kan me voorstellen dat het heel pittig is naast je werk. Nog heel even volhouden! (En genoeg rust inplannen.)

  • Romy 20 april 2019 op 12:09 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Als ik er zo bij nadenk, is er inderdaad al heel wat gebeurd. Gelukkig komt het einde in zicht en kan ik daarna weer wat meer tot rust komen. Maar dan IN mijn eigen huisje 🙂

 5. Lisa 19 april 2019 op 8:00 am - Beantwoord

  Dit blijft leuk en genieten. Zonde van het muurtje, maar fijn dat je ook dat deelt. Toffe foto, leuk dat je verschillende kleur stoelen hebt!

  • Romy 20 april 2019 op 12:10 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het ook wel leuk en speels staan om twee kleuren stoelen te combineren. Gelukkig zijn de gaten in de gele muur inmiddels weer gestuct, dus hopelijk is de schade na volgende week weer helemaal weggewerkt 🙂

 6. Naomi 19 april 2019 op 8:41 am - Beantwoord

  Nee, die verhuisupdates word ik niet zat! Niets zo fijn als binnengluren bij een ander en zéker als het er dan zo fris en vrolijk uitziet als bij jou. Ik vind je eethoek prachtig. En je gele muur? Snik. Slik. Daar zou ik even een baalmomentje van hebben. Qua tips voor verhuizen zou ik zeggen dat je ’t vooral lekker op je eigen tempo moet doen. Je hebt nu ook een lekker plekje en geen haast, dus ach, wat maakt die ene dag uit? Zo pakte ik het destijds ook aan en dat is me heel goed bevallen.

  • Romy 20 april 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je mijn verhuisupdates met plezier deelt! Dankjewel voor je leuke reactie 🙂
   Je tip is zeker heel waardevol en ook een tip die zeker op mij van toepassing is. Soms voel ik een soort druk om mijn huis zo snel mogelijk af te hebben, maar eigenlijk is dat hoge tempo niet per se nodig. Ik zit nu inderdaad ook goed bij mijn ouders, dus eigenlijk doet het er helemaal niet zo toe of ik bij wijze van spreken volgende week of de week erna verhuis.

 7. Josephine 19 april 2019 op 8:47 am - Beantwoord

  Oh nee, wat zonde van je muur! Ik kan me wel voorstellen dat je daar even van baalde. Ik hoop dat het lukt om hem snel op te knappen. Ik vind je verhuis-updates overigens erg leuk om te lezen!

  • Romy 20 april 2019 op 12:15 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je mijn verhuisupdates met plezier leest! De gele muur was inderdaad flink balen. Gelukkig is de beschadigde muur vandaag door de stukadoor weer netjes gemaakt (hij was zelfs zo vriendelijk om er niets voor te vragen!). Hopelijk is er na een nieuwe laag verf volgende week echt niets meer van te zien.

 8. Mirjam 19 april 2019 op 9:18 am - Beantwoord

  Mooie update. Ik kan me zeker voorstellen dat verhuizen en werk een pittige combinatie is. Ik vind leuke dingen doen en werk al lastig, haha 😉 Nee valt ook wel mee, hoor. Heel veel succes de komende tijd, het is het allemaal waard!

  • Romy 20 april 2019 op 12:16 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie! Haha, veel dingen willen doen en weinig tijd hebben, blijft altijd een uitdaging hè?! Of je nu aan het verhuizen bent of niet 😉

 9. Meaghan 19 april 2019 op 9:27 am - Beantwoord

  Zo leuk om weer een update over je huis te lezen! Die sneakpeak van je eetkamermeubels is echt heel leuk! Die kleur geel komt meerdere keren terug in je huis. Echt leuk! Zonde van de muur, maar beter nu dan wanneer je er een half jaar woont en je alles weer moet verplaatsen voor de elektra. Maar ik kan me goed voorstellen dat je daarvan baalt. Nog even doorzetten! 🙂 Het harde werken in je huisje is het straks allemaal waard!

  • Romy 20 april 2019 op 12:17 am - Beantwoord

   Goed punt! Zo had ik er nog niet naar gekeken, maar het is inderdaad beter dat ik nu iets met de muur moet doen dan dat het zou zijn wanneer alle meubels al staan.
   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben gek op deze kleur okergeel en ben dan ook helemaal blij dat je die kleur tegenwoordig steeds meer voorbij ziet komen in winkels 🙂

 10. Laura 19 april 2019 op 9:30 am - Beantwoord

  Ik vind de verhuisupdates juist superleuk! Ik ben echt benieuwd hoe het er straks uitziet als het af is. En wat balen van die gele muur, ik zou ook wel even hebben moeten slikken. Maar dat komt allemaal vast goed en dan ben je het gauw weer vergeten!
  Succes nog met de laatste dingen en voor je het weet, woon je er al!

  • Romy 20 april 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn blog! <3 De muur is inmiddels weer door de stukadoor gemaakt en na een nieuwe laag verf ben ik het inderdaad vast snel weer vergeten. Hopelijk woon ik er volgende maand en kan ik dan heerlijk van mijn plekje en van alle verrichte kluswerk genieten 🙂

 11. Jessica J. 19 april 2019 op 10:01 am - Beantwoord

  Ik ben zó benieuwd naar hoe je je appartementje ingericht hebt! Je sneak peek voorspelt alvast veel goeds! Zo fleurig, dat geel. ? En uhm, toen m’n vriend en ik wekenlang moesten wachten tot onze bank geleverd werd, zaten we in kampeerstoeltjes tv te kijken, haha.

  • Romy 20 april 2019 op 12:22 am - Beantwoord

   Haha, de levertijd van banken is ook gewoon abnormaal lang. Ik kan me voorstellen dat jullie er tot die tijd maar klapstoeltjes bij hadden gepakt 😉 Mijn vader en ik hebben het tijdens het klussen ook lange tijd met klapstoeltjes en een bord op schoot moeten doen. Ach, dat is wel goed voor het échte verhuisgevoel 😛

 12. Anouk 19 april 2019 op 10:26 am - Beantwoord

  Ik vind dit zo leuk om te zien! En je smaak is ook zo leuk!

 13. Janne 19 april 2019 op 10:54 am - Beantwoord

  Het klinkt echt alsof het heel mooi wordt en echt jouw plek, superfijn! <3
  Jammer van de tegenslag met je gele muur, maar wel goed dat je er snel bij bent. Het zou vervelender zijn om daar pas achter te komen wanneer je er al woont en dat al je meubels en zo vies worden door het breken en stucen.
  Heb je niet de neiging om er al te gaan wonen nu het bijna af is? Want er staat al een bed en de keuken en badkamer zijn ook in orde toch?

  • Romy 20 april 2019 op 12:29 am - Beantwoord

   Wat je zegt, klopt inderdaad wel. Het was nu wel even zuur dat ik de muur opnieuw moet schilderen, maar de volledige kamer ontruimen en daarna opnieuw stucen en schilderen, zou nog vervelender zijn geweest.
   De afgelopen weken heb ik er weleens aan gedacht om alvast in mijn huis te gaan wonen, maar ik vind het toch fijn als een aantal dingen eerst geregeld zijn en ik echt al mijn spulletjes bij de hand heb. Ik heb bijvoorbeeld nog geen gordijnen hangen in de slaapkamer en heb ook nog geen plek om mijn kleding op te ruimen. Ik denk dat ik toch het liefst eerst de belangrijke spullen uit mijn ouderlijk huis overgeheveld en opgeruimd wil hebben, zodat ik voor mijn gevoel echt in mijn huis woon en niet half in twee woningen zit 😉 Maar een hele dag thuiswerken in mijn nieuwe woning, vind ik dan weer wel heerlijk!

 14. Irene 19 april 2019 op 12:23 pm - Beantwoord

  Wat leuk om steeds wat meer van je huisje te zien! Jammer van die muur wel. Al dat harde werk! Maar gelukkig werkt alles nu terug 🙂 Mijn tip is om zoveel mogelijk in een keer te doen. Veel dingen, vaak kleine dingen, worden anders op de lange baan geschoven en tegen dat het dan opgeruimd / ingeruimd raakt… Door dan echt in je huis te wonen ontdek je snel wat op een handige plek ligt en wat niet.

  • Romy 20 april 2019 op 12:31 am - Beantwoord

   Goede tip! Ik geloof er ook wel in dat het handig is dat ik nu alles doe en niet dingen steeds uitstel. Ik kan me voorstellen dat je bepaalde dingen al snel nooit meer doet als je eenmaal in de woning zit. Dan doe ik het liever nu, nu ik toch al kluskleding draag en midden in de rommel zit 😛

 15. Joanne 19 april 2019 op 1:10 pm - Beantwoord

  Oh wat zonde van je mooie gele muurtje! Hopelijk is dit snel weer opgeknapt 🙂

 16. Audrey 19 april 2019 op 4:43 pm - Beantwoord

  Wat balen van je muur, zeg! Maar inderdaad: heel binnenkort ziet het er weer uit alsof er niks gebeurd is. Ik ben je verhuisupdates zeker nog niet zat, keep them coming!

  • Romy 20 april 2019 op 12:31 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je mijn verhuisupdates met plezier leest! Dankjewel voor je fijne reactie 🙂

 17. evelien 20 april 2019 op 9:17 am - Beantwoord

  Wat een leuke update!
  Super balen van je gele muur.. 🙁
  Het gele kastje is echt prachtig!! Ik ben heel benieuwd hoe je interieur gaat worden .
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 21 april 2019 op 9:15 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met het gele kastje. Ik heb het gekocht via Marktplaats bij iemand die tweedehands kastjes opknapt. Het is echt helemaal wat ik zocht 🙂

 18. Saskia 21 april 2019 op 9:53 am - Beantwoord

  Oh dat van die muur, herkenbaar! Hier hetzelfde verhaal geweest, dus weer opnieuw schilderen haha. Ik vind het een leuke sneak peak en ben erg benieuwd naar het geheel van je huisje<3

  • Romy 24 april 2019 op 7:14 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn interieur! <3 Balen dat jullie de muur ook opnieuw moesten schilderen. Hopelijk is de muur eind deze week weer helemaal de oude 😉

 19. Odetta 22 april 2019 op 6:02 pm - Beantwoord

  Het ziet er lekker zonnig uit. Onze eerste eigen bank en stoelen waren ook okergeel. Nu een donkerbruine bank en rode relaxstoel.
  Verder heb ik geen echte verhuistips. Het scheelt dat je vanuit je ouderlijke woning verhuist. Keep calm and keep moving!

  • Romy 24 april 2019 op 8:08 am - Beantwoord

   Het is inderdaad al heel fijn dat ik vanuit mijn ouderlijk huis verhuis, waardoor er ook wat minder druk achter zit. Dat scheelt enorm! Jullie combinatie van een bank en een stoel klinkt ook erg mooi trouwens. Een mooie, warme kleurencombinatie zo te horen! 🙂

 20. Nikita 22 april 2019 op 6:48 pm - Beantwoord

  Jij vertelt over hoe lang je doet om bepaalde meubels uit te zoeken, maar ergens denk ik dat dat normaal is. Het wordt jouw stekje en je moet je er straks wel thuisvoelen als je eenmaal volledig verhuisd bent. Dus ik vind het niet meer dan logisch dat je zoveel tijd besteedt aan de meubels. Volgens mij is het ook echt geen straf haha. Je huisje wordt lekker fleurig, ik ben al benieuwd naar je verhalen als je er eenmaal woont!

  • Romy 24 april 2019 op 8:09 am - Beantwoord

   Haha, het is zeker geen straf om op mijn gemak overal rond te kijken naar leuke meubels en accessoires. Dat is elke keer weer een feestje om te doen. En wat je zegt, klopt inderdaad wel. Juist doordat ik veel tijd steek in het uitzoeken van meubels en accessoires, kan ik er echt een fijn eigen plekje van maken.

 21. bychristiana 23 april 2019 op 8:21 am - Beantwoord

  He wat zonde van die gele muur, ik kan me voorstellen dat je even flink moest slikken toen die hamer tevoorschijn kwam! Zoals je weet zitten wij nu ook midden in een verbouwing. De badkamer is als het goed is einde van de week af, dan is de toilet beneden aan de beurt en daarna de keuken. Ik ben ook een enorme pietje precies en een poetskont dus ja, ik vind zo’n verbouwing met overal stof en zooi SUPER moeilijk, maar ik probeer maar steeds te denken aan het eind resultaat;-)

  • Romy 24 april 2019 op 8:30 am - Beantwoord

   Wat fijn dat jullie badkamer inmiddels bijna af is! Wat een gedoe levert zo’n verbouwing inderdaad op! Ik kan me je moeite met de troep héél goed voorstellen. Loslaten is dan niet echt heel makkelijk, zeker niet als je wat perfectionistisch bent. Ik kan me soms ook echt druk maken om kleine dingen, zoals de elektricien die alle oranje stof uit de muur (van de bakstenen laag) op mijn andere witte muur lieten vallen. Dan kan ik alleen maar denken “Neeeee, krijg ik dit er nog wel af?!”. Ach, uiteindelijk komt alles wel goed inderdaad. Sterkte nog even met de verhuizing en met alle stof en zooi die daarbij komt kijken 😉 Het wordt ongetwijfeld wel héél mooi!

 22. Nina 24 april 2019 op 6:44 pm - Beantwoord

  Mag ik vragen waar je die leuke eetkamerstoelen gekocht hebt? Superleuk !

  • Romy 24 april 2019 op 8:57 pm - Beantwoord

   Natuurlijk mag je dat vragen 🙂 Ze zijn van Trendhopper. Het model heet ‘Lyon’ en de stoelen zijn in het grijs, okergeel en antraciet verkrijgbaar.

Recente blogs