Voor de kerstvakantie brak er voor mij een nieuw hoofdstuk aan. Ik tekende namelijk het (voorlopige) contract voor mijn allereerste koophuis. De eerste weken als toekomstig huiseigenaar waren een ontzettend spannende tijd, waarin ik helemaal wegwijs ben geworden in de wereld van hypothekers, en tientallen woonwinkels van binnen heb gezien. Verhuizen, het huis uitgaan en interieurshoppen – het brengt allemaal heel wat met zich mee. Tijd voor een kleine update! Hoe gaat het nu eigenlijk? Wat heb ik al gekocht voor mijn interieur? En wat staat er nog op mijn lange verhuis-to-do-list?

huis kopen update
Deze Scandinavische bank en stoel vind ik nog steeds heel tof. Maar nee, ik ben voor wat anders gegaan!

De serieuze kant van een huis kopen

Een huis kopen klinkt natuurlijk allemaal heel leuk. En dat is het ook! Maar je komt niet onder heel wat serieuze afspraken uit. Zo heb ik inmiddels een digitale map vol met belangrijke papieren verzameld en voelt het aardig serieus als ik me online in hypotheekrenteaftrek aan het verdiepen ben. Om vervolgens in een hypotheekgesprek verrast te worden door vragen als “Wat zouden je ouders met je huis doen als je binnenkort zou overlijden?” (hallo, ik was net in de feeststemming!). En of ik een annuïtaire hypotheek wilde of een lineaire? Toch mazzel dat ik die termen nog kon opgraven, ergens in mijn bewaard gebleven middelbare-schoolkennis.

Het leuke gedeelte: inrichten!

Gelukkig is alle financiële regelwerk nu achter de rug, want mijn hypotheek is sinds gisteren officieel rond. Ik ben dan ook al volop bezig met het leukere gedeelte van een huis kopen: de inrichting! Tegenwoordig slijt ik net als menig andere volwassene mijn weekenden in woonboulevards en meubelwinkels. Ik zie elke keer voor me hoe ik mijn Ford Ka volgeladen met spullen zou terugkomen van een geslaagde interieurshopjacht. Ha, dat dacht ik! Toen kende ik de kritische pietlut in mij nog niet, die blijkbaar soms in winkel 7 tot de ontdekking komt dat het meubel uit winkel 1 toch het leukst is. Gelukkig vind ik interieurshoppen een verrassend leuke hobby, zelfs als ik met niets de deur uitloop.

Het “leed” dat een bank kopen heet

Ik heb al jarenlang in gedachten hoe mijn woonkamer eruit moet zien. Op mijn blog zijn veel moodboards voorbijgekomen, net als de bescheiden uitzet die ik bij elkaar heb gespaard. Decoratie vinden is geen probleem, maar meubels vind ik een grotere uitdaging. Een leuke uitdaging, dat wel! De grootste bevalling? Het kiezen van een bank! Ik had mijn zinnen gezet op een Scandinavische bank. Tientallen winkels heb ik bezocht, om uiteindelijk toch in te zien dat die banken niet bepaald héérlijk zaten (verre van dat!). Dus ging ik naar een winkel met nog veel meer aanbod in 200 kleuren, waardoor ik daar wonder boven wonder wel wist te slagen. In gedachten een azuurblauwe en wél comfortabele bank rijker (pas over 12 weken heb ik hem écht) liep ik de winkel weer uit. In the pocket!

huis kopen update
Links zie je een paar staaltjes van kleuren die ik mooi vind.

Verzamelen…!

Inmiddels ben ik een paar stappen verder in het grote “Project: verhuizing”. Zo ben ik dankzij mijn oom en tante nu de eigenaar van hun vorige Senseo-apparaat. Ook nam ik van de huidige bewoners hun prachtige massief houten servieskast over voor een fijn prijsje. Daarnaast heb ik een roze stoel op het oog en ga ik dit weekend bedden testen (altijd al eens willen doen!). Ook is de grote zoektocht naar andere blikvangers begonnen. Er gaat geen avond voorbij dat ik niet op Marktplaats en in (web)winkels spiek. Het werkt bijna verslavend. Verder hoop ik binnenkort een tapijt te scoren. Bij OTTO zag ik een paar prachtige vloerkleden waar mijn hart sneller van ging kloppen. Als mijn bank er eenmaal is (laat het snel half april zijn!), hoop ik daar voor een mooi kleed te slagen.

Lieve mensen om me heen

Gelukkig hoef ik dit alles niet alleen te doen. Eerlijk, ik vind uit huis gaan best wel spannend (ik wil geen eenzaam kattenvrouwtje worden!). Maar ik merk nu al hoeveel lieve mensen ik om me heen heb. Dat varieert van mijn oom die aanbiedt om te schilderen en mijn neef die een eettafel op maat voor me wil maken (wauw!) tot aan mijn ouders en broers die meegaan naar meubelwinkels – zelfs als ik eindeloos twijfel over een aankoop. Maar ook zijn er lieve vriendinnen die steeds oprecht geïnteresseerd naar mijn woning vragen en zelfs een paar mensen die me heel lief hebben aangeboden dat ik iets van hen mag overnemen (onder andere jij hartstikke bedankt, Lianne!). Al die lieve mensen koester ik enorm.

Positieve kriebels

De verhuizing is echt iets waar ik naar uitzie, maar ook de aanloop daarnaartoe is zeker leuk. Dit weekend bezocht ik de huidige bewoners van mijn appartement om daarna naar de winkel te gaan voor een koekenpan (serieuze aankoop #100!). Plotseling ging er een kriebel door mijn lichaam en belandde er een glimlach op mijn gezicht. Ik woon straks gewoon op een nieuwe plek, in een huis dat van mij is, dat naar mijn smaak is ingericht en waar ik hopelijk heel veel nieuwe dingen ga meemaken. Alles gaat veranderen en dat vind ik onwijs spannend, maar ook ontzettend leuk.

Wat is jouw spannendste stap van de afgelopen tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 18 januari 2019 op 6:24 am - Beantwoord

  Wat leuk zeg! Een huis inrichten is zo leuk! Op jezelf gaan zal eerst even wennen zijn, maar de vrijheid en het hebben van je eigen plekje is zo fijn!

  • Romy 18 januari 2019 op 11:59 pm - Beantwoord

   Dat denk ik ook. Een eigen plekje heeft toch ook wel wat en geeft natuurlijk wel veel vrijheid en de kans om nog meer je eigen keuzes te maken 🙂 Daar zie ik zeker naar uit.

 2. Darina 18 januari 2019 op 6:38 am - Beantwoord

  Zo leuk om te lezen en ik ben zo benieuwd hoe je nieuwe plekje er straks uitziet! Geniet van het interieur shoppen en straks inrichten.

  • Romy 18 januari 2019 op 11:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast lukken. Ik vind het nadenken over mijn inrichting nu al zo leuk 🙂

 3. Yanine 18 januari 2019 op 7:07 am - Beantwoord

  Leuk allemaal! Een blauwe bank vind ik wel gedurfd haha!

 4. Shirley 18 januari 2019 op 7:12 am - Beantwoord

  Superfijn dat de hypotheek nu rond is en alles zwart op wit staat. Nu ligt de focus op de leuke dingen. Bepaalde dingen van jouw verhuizing nemen me echt mee terug naar mijn verhuizing. Zo ben ik ook verhuisd met een Ford Ka, haha. Was prima te doen, want al mijn grote meubels waren nieuw en werden geleverd door de winkels. Ik ben heel benieuwd hoe je huis er straks uitziet.

  • Romy 19 januari 2019 op 12:00 am - Beantwoord

   Haha, mijn kleur blauw valt mee qua opvallendheid volgens mij 😉 Ik dacht eerst aan een gele bank, dus vergeleken daarmee is dit nog een vrij neutrale kleur 😛

  • Romy 19 januari 2019 op 12:01 am - Beantwoord

   Haha, wel supertoevallig dat jij met precies dezelfde auto bent verhuisd! Dat geeft mij ook weer vertrouwen in wat er blijkbaar allemaal in mijn Ka past straks. Het scheelt dat de bank wordt afgeleverd, want dat was wel “wat” krap geweest anders 😛

 5. Marije 18 januari 2019 op 7:32 am - Beantwoord

  Heerlijk hoor een huis vanaf niets te kunnen inrichten en alles nieuwe te kunnen kopen. Ook wel spannend maar gelukkig heb je lieve mensen om je heen

  • Romy 19 januari 2019 op 12:03 am - Beantwoord

   Absoluut! Ik vind het echt een leuke uitdaging om van mijn woning echt mijn eigen ding te kunnen maken. Ik koop ook wel wat dingen tweedehands naast de nieuwe aankopen, zolang het maar allemaal bij mijn stijl past 🙂

 6. Josephine 18 januari 2019 op 8:23 am - Beantwoord

  Ontzettend leuke update, Romy! Het klinkt allemaal spannend maar ook ontzettend leuk! Ik herken het trouwens helemaal dat de mooiste banken en stoelen niet per se het lekkerst zitten. :-). Nog veel plezier met shoppen!

  P.s. Mijn recept van gisteren is helemaal mislukt. Helaas, maar het was maar een test en ik kon erom lachen. 🙂

 7. Yvonne 18 januari 2019 op 9:04 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd dat je de financiering officieel rond hebt!

  Heel herkenbaar trouwens, die zoektocht naar een bank. Wij dachten ook zo even een leuke bank uit te zoeken, maar dat is echt nog niet gemakkelijk! Ergens ook niet gek, een bank moet natuurlijk niet alleen mooi zijn maar ook nog aan je zit/lig-eisen voldoen 😀 Wij hebben er best een tijdje over gedaan om onze droombank te vinden. En na ruim 2 jaar ben ik er nog steeds dolgelukkig mee.

  Nog een tip, shop nog niet teveel accessoires en kleinere items (hoe moeilijk dat ook is). Als je eenmaal in je huis woont, heb je een veel beter beeld bij wat je nog nodig hebt. Plus dat het ook super leuk is om ook na een tijdje nog voor leuke spulletjes te kunnen gaan shoppen.

  • Romy 19 januari 2019 op 12:08 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige met die struggles met het vinden van een mooie én comfortabele bank. Ik had met alle liefde de gele bank op mijn foto gekocht, maar helaas zat die echt heel beroerd 😉
   Jammer dat jouw recept niet zo’n succes was. Maar inderdaad, het zijn dan wel weer dingen om achteraf hard om te lachen. Nu weet je bij poging 2 in ieder geval hoe het niet moet 😉

  • Romy 19 januari 2019 op 12:12 am - Beantwoord

   Fijn dat jullie uiteindelijk toch nog dé bank hebben gevonden en dat diezelfde bank nog steeds zo goed bevalt! Het is inderdaad wel een wat lastigere zoektocht dan je van tevoren denkt. Ik had ook het idee dat ik zo makkelijk met banken was dat ik bij winkel 1 meteen zou slagen. Niet dus! 😉
   Zeker een goede tip van de accessoires! Dat is ook iets waar ik pas een paar weken geleden over nadacht. Daarom houd ik het qua accessoires voorlopig maar bij wat ik al heb liggen en eventueel tweedehands vondsten of fotolijstjes die ik voor een grote fotowand bij elkaar wil sparen. De rest komt vast wel als ik eenmaal de sleutel heb of inderdaad tegen die tijd nóg een keer op accessoirejacht wil gaan 🙂

 8. Nienke 18 januari 2019 op 9:11 am - Beantwoord

  Ooh wat spannend allemaal! Het is alweer een jaar geleden dat ik hier allemaal in zat. Heel veel succes!

  • Romy 19 januari 2019 op 12:12 am - Beantwoord

   Dankjewel! Wat spannend toch altijd, zo’n verhuizing! Ook wel fijn dat je het nu achter de rug hebt, denk ik, en je plekje in jouw nieuwe woning hebt gevonden 🙂

 9. Audrey 18 januari 2019 op 9:20 am - Beantwoord

  Ik ben echt zo benieuwd hoe je huisje er straks helemaal ingericht uit gaat zien! Ik sluit me idd wel aan bij Yvonne dat je beter niet al te veel kleine dingen kunt kopen nu. Ik ben zelf na mijn verhuizing naar de Action geweest voor allemaal huishoudelijke dingen. Was heel handig dat ik de spullen toen direct kwijt kon in kasten. Ik gaf er toen trouwens 238 euro uit, haha, geen idee dat dat mogelijk was bi jde Action.

 10. Meaghan 18 januari 2019 op 9:24 am - Beantwoord

  Oooh wat een leuke update zeg! Ik snap dat je hier druk mee bezig bent. Het lijkt mij geweldig om alle meubelboulevards af te gaan en leuke meubels te vinden! Dat van die hypotheken is natuurlijk wat minder en een boel uitzoekwerk, maar daar moet je gewoon even doorheen. Dat van die banken herken ik wel. Zelf ben ik niet op zoek naar een bank ofzo, maar ik doe wil via reclamefoldertjes en Pintrest vaak inspiratie op, want ik maak al moodboards voor mijn eigen huis dat ik samen met mijn vriend wil gaan kopen volgend jaar, maar al die banken zien er allemaal niet comfortabel uit… En als ze wel comfortabel eruit zien, dan zijn ze weer minder mooi. Gelukkig heb je nu iets kunnen vinden! Ik ben benieuwd wat je hebt gekozen! Geniet van het interieurshoppen en hou ons op de hoogte! 🙂

  • Romy 19 januari 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Goede tip! Ik heb ook het vermoeden dat ik voor huishoudelijke spullen maar al te goed kan slagen bij Action. En inderdaad wel zo handig om daar even mee te wachten totdat ik alles daadwerkelijk in mijn keukenkastjes kwijt kan. Met dingen als schaaltjes, kaasschaven en opbergdoosjes kan ik nu toch nog niet zo veel 😉

  • Romy 19 januari 2019 op 12:16 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jij nu al volop inspiratie aan het opdoen bent voor jullie toekomstige woning! Ik weet uit ervaring hoe leuk het is om daar al lang van tevoren over te fantaseren en Pinterest-foto’s voor op te zoeken.
   Maar inderdaad, die banken… ik ben gek op banken in de stijl van Scandinavisch design, maar die zitten zó hard. Pas toen ik op een iets minder designachtige bank ging zitten, merkte ik hoe groot het verschil qua comfort was 😛

 11. Anna 18 januari 2019 op 9:29 am - Beantwoord

  Je enthousiasme spat hier zowat van mijn scherm! Wat ontzettend leuk om deze update te lezen! En jeetje, ik was al weer vergeten hoeveel er bij verhuizen komt kijken! (ben zelf 1 keer verhuisd) En die banken zoektocht is altijd maar lastig ja! Liefs!

  • Romy 19 januari 2019 op 12:17 am - Beantwoord

   Zo leuk om je enthousiaste reactie te lezen! 🙂
   Een verhuizing brengt inderdaad heel wat met zich mee. Uiteindelijk is het gelukkig allemaal met een goed doel en zit ik na de eerste verhuisperikelen vast heel lang met plezier op mijn plekje daar 🙂

 12. Simone 18 januari 2019 op 9:44 am - Beantwoord

  Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe je huisje er straks uit zal zien! Wij zijn natuurlijk ook bezig met verhuizen (we zitten er middenin zelfs) en dat levert de nodige stress op helaas. Maar na maandag is het hopelijk voorbij. Ik kijk er naar uit, want ik ben toe aan rust. Dit huis heeft ons heel erg veel negatieve energie gekost (en nog steeds dus) en we zijn echt heel erg toe aan rust. Laat het snel maandag zijn!

 13. Anna 18 januari 2019 op 10:20 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen, zo’n update! Het lijkt me zo ontzettend spannend om een huis te kopen en in te richten, maar ook heel erg gaaf. Ik ben heel erg benieuwd naar je bank! Volgens mij is het uitkiezen van een bank echt een van de moeilijkste dingen, dus dan heb je die alvast gehad :p.

  • Romy 19 januari 2019 op 12:18 am - Beantwoord

   Wat vervelend dat jullie woning en de verhuizing heel wat stress heeft opgeleverd, maar hopelijk zijn jullie daar vanaf maandag echt van verlost. Wat een opluchting als dit soort dingen achter de rug zijn en je écht van een nieuwe woning (of het vooruitzicht daarvan) kunt genieten 🙂

  • Romy 19 januari 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Het is inderdaad zo leuk om mijn huis helemaal in te richten en de stap naar op mezelf wonen te zetten. Ik zie er echt wel naar uit. En een hele opluchting dat ik dé bank nu heb besteld. De bankverkoper zei al “Als je de bank eenmaal hebt gekocht, valt de rest van de aankopen alleen maar mee”, haha.

 14. Hermien - KouweKleren 18 januari 2019 op 1:24 pm - Beantwoord

  Herkenbaar hoor! Ik kan me ook voorstellen dat je alleen wonen spannend vind, ik ging met 18 de deur uit, maar heb altijd geweldig leuke huisgenoten gehad. Een bank en lampen vond ik het allermoeilijkst om te vinden. Uiteindelijk een tweedehands bank die anders ver boven ons budget was kunnen vinden en toevallig hebben we deze week (na 1,5 jaar) nog twee lampen toegevoegd waar we echt heel blij mee zijn. Gelukkig geniet jij ook enorm van de voorbereidingen tussen het geregel door. Op naar een nieuwe, fijne tijd!

  • Romy 19 januari 2019 op 12:21 am - Beantwoord

   Wat goed dat jullie tweedehands zo’n mooie bank op de kop wisten te tikken! Echt een mooie aanwinst zo te horen! Van lampen ben ik gek genoeg al heel veel tegengekomen wat ik mooi vind. Ik kwam soms zelfs in bankenwinkels wél leuke lampen maar geen leuke banken tegen, haha.
   Ik ben heel benieuwd naar de twee lampen die jullie hebben gekocht 🙂

 15. Daenelia 18 januari 2019 op 6:10 pm - Beantwoord

  Als je nog een leuk klein wit burootje nodig hebt, met een klap waarachter je je laptop en spulletjes kunt wegstoppen, dan mail je maar even. Anders gaat het toch naar de kringloop, wie weet zie je het daar dan terug 😛
  Meubels shoppen is ook moeilijk én leuk. Ik kwam er achter dat ik eigenlijk een te dure smaak heb voor mijn beurs. Ik wil altijd net iets te bijzonders. Dus uiteindelijk slaag ik dan maar met een bescheiden budget bij Ikea.

 16. Mariska 18 januari 2019 op 9:43 pm - Beantwoord

  Leuk hè dat interieur shoppen! 🙂 Vond het zelf ook heel leuk om allerlei dingen te kopen. Nu ik zelf wat serieuzere keuzes aan het maken ben (niet allemaal even leuk) vond ik het ook wel wat om mijn huis een touch up te geven. Heb nu 2 kleine salon tafeltjes én een kruk met roze velvet bovenop, zo leuk!

  • Romy 19 januari 2019 op 12:25 am - Beantwoord

   Wat lief dat je dat aanbiedt! Ik heb nu een betaalbaar Ikea-bureau op het oog dat precies in mijn hobbykamer past, dus ik denk dat ik daarvoor ga. Maar dankjewel voor het lieve aanbod! 🙂
   Ik herken wel wat je zegt over de te dure smaak trouwens, haha. De doorsnee eetkamerstoelen die ik mooi vind, hebben bijvoorbeeld een prijskaartje van €180 per stoel. Dat werd me toch iets te duur met 6 stoelen in totaal. Nu ga ik dus waarschijnlijk toch maar voor een paar voordeligere exemplaren van Ikea en Kwantum, die eigenlijk ook wel heel leuk waren. Soms is Marktplaats nog wel een uitkomst voor duurdere spullen trouwens. Ik ben bijvoorbeeld gek op behang van Pip Studio, dat nogal prijzig is. Op Marktplaats kan ik voor een tientje wat restanten kopen waarmee ik alsnog een hele muur kan behangen. Ideaal!

  • Romy 19 januari 2019 op 12:29 am - Beantwoord

   Goed idee om je interieur een opfrisser te geven! Soms kan dat ook weer wat frisse energie geven. En dan kunnen een paar kleine meubeltjes al een groot verschil maken 🙂

 17. Jacqueline 18 januari 2019 op 10:56 pm - Beantwoord

  Lijkt me heerlijk om zo opnieuw te kunnen beginnen met het inrichten van je huis!
  Hier ook ‘spannende’ tijden: deze week zijn ze begonnen aan de badkamer. Helemaal eruit gesloopt van vloer tot en met plafond… dus nu vooral erg benieuwd of het zo mooi gaat worden als we in gedachten hadden.

  • Romy 19 januari 2019 op 12:30 am - Beantwoord

   Spannend hoor, zo’n grote badkamerverbouwing! Dat brengt toch ook wat gedoe met zich mee, maar hopelijk wel met een heel mooi resultaat straks. Ik duim met jullie mee dat het resultaat jullie verwachtingen zal overtreffen 🙂

 18. Els 19 januari 2019 op 9:02 am - Beantwoord

  Wat een spannende en leuke tijd. Ik ben zo benieuwd naar je inrichting. Ik denk lekker vrolijk :-). Dit bank wordt vast prachtig.

 19. Lianne 19 januari 2019 op 4:53 pm - Beantwoord

  Graag gedaan natuurlijk! En leuk om al die voorpret te lezen 🙂 Echt veel interieurshoppen op internet en kijken in verschillende meubelwinkels naar wat ik nou het leukste vond heb ik toen ik uit huis ging niet gedaan, want ik kon vrijwel per direct in mijn appartement dus maanden van tevoren wooninspiratie opdoen kon ik niet echt. Ik had eigenlijk het grootste gedeelte bij IKEA gekocht, maar aan veel dingen heb ik nu ook nog steeds wat, nu ik samenwoon. Voor mijn werkkamer wil ik straks wel leuke inspiratie en woonideeën opdoen. Lijkt me leuk om daarmee bezig te zijn 🙂

  • Romy 20 januari 2019 op 10:44 pm - Beantwoord

   Superfijn dat je veel meubels van toen nog steeds heel goed kunt gebruiken. Ikea heeft ook echt wel heel mooie meubels. Ik heb bijvoorbeeld drie jaar geleden een Billy-boekenkast gekocht voor mijn slaapkamer en wil die straks ook een mooie plek in mijn woon- of werkkamer gaan geven. Dan weet je ook gewoon zeker dat het een goede aankoop is geweest 🙂
   Wel heel leuk dat je binnenkort je werkkamer helemaal naar jouw smaak wilt gaan inrichten. Ik ben nu al heel benieuwd naar het resultaat, hoewel ik zeker weet dat het prachtig zal worden 🙂

 20. Nikita 20 januari 2019 op 6:25 pm - Beantwoord

  Zo leuk dat je ons meeneemt in je verhuisplannen! Ik denk dat die voorpret nu een van de leukste dingen is. En ik denk dat het nog zaliger zal zijn als je in je eigen stekje zit met jouw spulletjes en uitgekozen meubels. Ik woon nog niet op mezelf en denk daar ook nog niet aan. Maar er staat wel een belangrijke beslissing in het verschiet, die ik wel eens deel. Nu is het daar nog te vroeg voor. Ik richt wel mijn deel van de kamer in waar ik met mijn zusje slaap. We delen de kamer en bij mijn bed (bovenaan dus) hangen er inmiddels bijna 10 dromenvangers, er hangt ook een rekje met mijn handlettering en door de hele kamer hangen er tekeningen en schilderwerken van mij en mijn zusje. Ik vind mijn plekje inrichten heel erg leuk, want ik heb dit weekend gemerkt hoe fijn het is om tot rust te komen in jouw ‘cocoon’. Ik ben echt benieuwd naar je verdere verhuisverhalen en interieurbabbels! 🙂

  • Romy 21 januari 2019 op 5:10 pm - Beantwoord

   Het is inderdaad heerlijk om van een ruimte echt jouw plekje te maken, of dat nu een hele woning is of jouw deel van de slaapkamer 🙂 Zo leuk, die rij met dromenvangers en jullie eigen tekeningen en schilderwerk! Dat maakt de kamer vast al meer eigen.
   Ik ben heel benieuwd naar jouw belangrijke beslissing die eraan zit te komen 🙂

 21. Ingrid 20 januari 2019 op 6:54 pm - Beantwoord

  Ga voor stoelen voor kwaliteit!! Bij de goedkopere varianten zit je snel ‘door’ en voel je het houten frame. Bij een kwaliteitsstoel krijg je echt waar voor je geld en ben je daarom uiteindelijk goedkoper uit.
  En skip je de gelikte meubelgiganten dan ben je vaak al voordeliger uit! Bij ons in Gelderland zit een supergoede meubelzaak (met eenvoudige showroom) voor echt schappelijke prijzen. Onstenk in Hengelo gld. Ook showroommodellen in de Akzie-hal. Absoluut de moeite van een ritje waard!!

  • Romy 22 januari 2019 op 12:08 am - Beantwoord

   Dankjewel voor de handige tips voor het kopen van meubels! Voor de eetkamerstoelen wil ik inderdaad opletten dat ik wel goede kwaliteit stoelen koop. Bij meubels als banken en stoelen ga ik liever voor iets van goede kwaliteit dan dat ik weinig geld neerleg voor iets wat weinig voorstelt 😉
   De meubelzaak die je noemt, klinkt zeker als een leuke tip. Helaas is Hengelo voor mij wat ver weg, maar ik ga het onthouden. Ik heb tot nu toe mijn meubels overal en nergens vandaan. Mijn bank komt bijvoorbeeld van een zaak in Ter Aar met veel aanbod maar een niet zo grote naam. Ben helemaal blij met hoe ze me daar hebben geholpen en met de bank die ik uiteindelijk heb besteld 🙂

 22. Lilian 20 januari 2019 op 8:35 pm - Beantwoord

  Wat leuk en spannend allemaal! Ik ging in mijn eerste ‘grotemensen huis’ met mijn vriend, dus ik heb hem nooit helemaal naar eigen smaak ingericht. Wel studentenkamers, maar toen had ik nog geen smaak. Al mis ik de glittergordijntjes en de kerstlampjes (die er het hele jaar hingen) wel een beetje. Die wil mijn man niet in huis 😉

  • Romy 21 januari 2019 op 9:02 am - Beantwoord

   Haha, toch jammer dat mannen iets minder enthousiast zijn over lampjes en glitters 😉 Ik vind het zelf ook wel wat hebben dat ik mijn huis nu echt helemaal naar mijn smaak kan inrichten. Ik heb op zich wel een leuke slaapkamer bij mijn ouders nu, maar die is toch meer ingericht in de smaak die ik 10 jaar geleden had, haha.

 23. Dana 21 januari 2019 op 12:05 pm - Beantwoord

  Klinkt allemaal spannend! Voor mij is de grote stap nu een grote mensen baan zoeken 🙂

  • Romy 22 januari 2019 op 7:13 am - Beantwoord

   Ook een heel spannende stap! Heel veel succes met de banenzoektocht 🙂 Hopelijk vind je snel een leuke en uitdagende baan!

 24. Alex 21 januari 2019 op 8:17 pm - Beantwoord

  Dat lijkt me echt zo leuk! Ik kijk ook echt uit naar het moment waarop wij een huis gaan kopen – duurt nog wel even, want hier in München is het gewoon belachelijk duur en is het eigenlijk geen optie. Maar inrichten en meubelwinkels zijn zo leuk om naartoe te gaan! Doe ik nu ook soms, terwijl ik eigenlijk helemaal niets nodig heb 😀

  • Romy 22 januari 2019 op 7:39 am - Beantwoord

   Juist leuk toch om, ook als je nog geen koophuis hebt, regelmatig interieurinspiratie op te doen. Je kunt natuurlijk ook je slaapkamer al leuk inrichten om er meer jouw plekje van te maken 🙂

 25. bychristiana 24 januari 2019 op 1:53 pm - Beantwoord

  Ah , een blauwe bank!!! Goede keus, wij hebben ook een blauwe bank. Helemaal geweldig, echt een eyecatcher. Ik ben ZO benieuwd hoe jij je huis straks gaat inrichten. Doe maar een hoop updates hoor, vind ik super leuk 😉

  • Romy 25 januari 2019 op 6:59 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over mijn interieurposts! Ik kom er nu pas achter hoe geweldig ik het vind om met interieur bezig te zijn. Ik ben vandaag bijvoorbeeld een uur bezig geweest om (voor een samenwerking – lucky me!) een klein vloerkleedje uit te zoeken voor mijn slaapkamer. Voor een ander is dat misschien maar een kleedje, maar ik word er nu al mega enthousiast van 🙂