Een verrassingsreis: durf ik het wel of durf ik het niet?

Je laten verrassen als controlfreak. Alle zekerheid uit handen geven en terechtkomen op een bestemming die je niet zelf hebt uitgekozen. Durf ik het of durf ik het niet? Saskia nomineerde mij voor de Liebster-award (dankjewel!) en stelde me daarbij de vraag wat ik wel wil, maar niet durf. Die vraag inspireerde me om dit artikel te schrijven. Steeds vaker kijk ik namelijk verlekkerd rond op websites als Sprs.me. Als ware controlfreak zou zo’n verrassingsreis een flinke uitdaging zijn, maar toch trekt het me ook wel heel erg. Durf ik het of durf ik het niet? Wil ik het of wil ik het niet?

verrassingsreis ja of nee

Check, check, dubbel check!

Ik ben een planner in hart en nieren, die van alles lijstjes maakt en dingen graag van tevoren volledig in kaart brengt. Ik check minstens vijf keer of ik mijn paspoort wel écht bij me heb, bel desnoods het hotel op om zeker te weten dat er wifi is (stel je voor!) en neem altijd een iets te grote koffer met spullen mee om op alles voorbereid te zijn. Ook op het vliegveld kan ik niet vaak genoeg nakijken of ik wel goed sta, of ik op tijd ben en of mijn ticket echt op mijn naam staat. Tja, ik kan er niet meer omheen. Als het om reizen gaat, kun je me op z’n minst een ware stresskip noemen.

Buiten mijn comfortzone?

Toch overweeg ik als heuse controlfreak om eens uit mijn comfortzone te gaan door een verrassingsreis te maken. Elke keer weer dat ik een actie bij Kruidvat of Hema zie, begint het te kriebelen. Ook het concept van Sprs.me spreekt me wel aan. Ondanks dat ik meestal houd van structuur, plannen en lijstjes, merk ik dat de ‘rebel’ in mij graag eens iets wil doen dat mensen misschien niet direct van me verwachten. Ik wil gewoon eens iets geks doen, genieten en dingen ontdekken. Het lijkt me zo leuk om eens ergens anders te komen dan anders en – zoals in de reclame – met een bonzend hart een envelop te openen om mijn vakantiebestemming te ontdekken.

Maar wat als…?

Ik wil het wel, maar durf ik het ook? Dat is de grote vraag die mij op dit artikel bracht. De ‘wat als?’-denker in mij vindt het namelijk maar wat leuk om tien beren op de weg te zien. Wat zeg ik? Honderd. Duizend. Want wat nu als ik op een bestemming beland waar niets te beleven is, waar ik de taal niet spreek of waar ze nog nooit van vegetariërs hebben gehoord? Of wat nu als er geen wifi is (#firstworldproblems!) of als ik niet vanaf Schiphol vertrek en een eind moet rijden voor het vliegveld? Kan ik dan niet beter zelf een reis boeken naar een plek die ik uitkies? Veilig in een mooi hotel en op een plek waar zeker genoeg te beleven is? Tja, daar zit ook wat in natuurlijk.

Dus wat wordt het?

Aan de andere kant kun je bepaalde bestemmingen uitsluiten en ook een regio binnen Europa kiezen, in  mijn geval absoluut een regio waar de Zuid-Europese zonnestralen te vinden zijn. Wat kan er dan misgaan? En wat zijn nu vier dagen? Zelfs als ik in Verweggistan beland en er weinig te beleven is, overleef ik dat wel. Je bent verzekerd van een vlucht, een hotel en een goed verblijf, dus hoe spannend kan het eigenlijk zijn?! Bovendien is het juist de spanning die het zo leuk maakt. Ik ben inmiddels wel heel benieuwd waar Sprs.me mij naartoe zou sturen. Of wordt het toch een leuke stedentrip naar Parijs, Londen of een andere plek die ik zelf kies? Tja, aangezien een vakantie de komende weken niet op de planning staat, ga ik er nog maar eens over twijfelen en dubben. En ervoor sparen – dat ook!

Lijkt het jou wat om op een verrassingsreis te gaan?

Volg:
Deel:

65 Reacties

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:41

   Dat kan ik me ook wel goed voorstellen. Ik ben er zelf eerlijk gezegd ook nog niet helemaal uit. Het lijkt me aan de ene kant een leuke verrassing, maar aan de andere kant heeft een geplande reis ook veel voordelen en is het met een beetje zoeken soms nog goedkoper ook.

 1. Hennie
  9 januari 2018 / 06:27

  Oh joh, dit lijkt mij superleuk! Gewoon alles over je heen te laten komen en maar zien waar de wind je brengt. Ik zou het echt doen als ik jou was, het zijn de leuke dingen van het leven. Ik zit er over te denken om ook zoiets met mijn dochter te gaan doen.
  Hennie blogde over…Clinique | Take the Day Off

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:38

   Zeker weten! Het lijkt me ook een erg leuke verrassing en een heel avontuur om eens zoiets te doen. Wat leuk dat je zo’n verrassingsreis overweegt om met je dochter te doen! Volgens mij is het ook een perfect moeder-dochteruitje :)

 2. Sylvia - alovelyadventure
  9 januari 2018 / 07:46

  Oeh ik wil heel graag eens op verassingsreis! Het lijkt mij een geweldige ervaring. Ik ga meestal voor de bekende landen – stedentrips maar er is nog zoveel meer te zien en te ontdekken. Dus met hoofdletters JA ik zou dat wel eens willen hihi
  Sylvia – alovelyadventure blogde over…Even bijkletsen: Niet naar Portugal en nu..

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:47

   Wat gaaf dat je weleens zo’n verrassingsreis zou willen maken. Het is inderdaad wel een perfecte manier om mooie en misschien wel onontdekte plekken te leren kennen. Hopelijk kun je ergens in de komende jaren een keer zo’n mooie verrassingsreis maken :)

 3. Nikita
  9 januari 2018 / 07:03

  Ik kan me heel goed inbeelden dat je dit eng vindt! Zelf sta ik ook niet te springen om ineens een verrassingsreis te maken. Maar aan de andere kant, zo zie je misschien nog iets van de wereld. Iets wat je normaal niet zou doen. Het is heel dubbel. En wees gerust, ben een even grote controlfreak als jij. Ik heb toen ik naar de oogarts moet zeker 10 keer gecheckt of ik wel in de juiste wachtzaal van het ziekenhuis zat haha.

  Trouwens, over reizen gesproken: in februari ga ik 3 dagen naar Parijs met school! Het is vooral een kunstreis, maar we gaan ook een paar bekende monumenten bezoeken. Ik heb er wel zin in :)
  Nikita blogde over…2017 in een notendop

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:40

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige controlfreak ;) Het is inderdaad best dubbel, zo’n reis. Er zitten twee kanten aan en ik ben er ook nog niet helemaal uit. Misschien ga ik toch voor een soort tussenweg, zoals een paar bestemmingen uitkiezen en daar willekeurig zelf één bestemming uit kiezen. Dan laat ik het lot toch een beetje een rol spelen :)
   Wat gaaf trouwens dat je naar Parijs gaat! Dat blijf ik een geweldige stad vinden. Alvast heel veel plezier!

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:48

   Daar zit zeker wel wat in! Soms moet je iets gewoon doen :) Toch denk ik voor nu ook aan een tussenweg, zoals wat bestemmingen uitkiezen en op lootjes schrijven om daar dan willekeurig iets uit te trekken. Dan heb ik het toch nog een beetje zelf in de hand en weet ik bijvoorbeeld zeker dat ik vanaf Schiphol kan vertrekken, maar zit er wel een verrassingselement in :)

 4. 9 januari 2018 / 07:58

  Ik kan het voorstellen dat je het spannend vindt. Ik weet niet of ik het alleen zou doen. Maar samen met iemand zoiets ondernemen lijkt me wel heel erg leuk!
  Iris blogde over…Een heerlijk winter zonnetje

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:49

   Samen met iemand anders is zo’n reis inderdaad een stuk leuker. Ik zou ook nooit in mijn eentje op zo’n verrassingsreis gaan, maar het lijkt me wel wat hebben om samen met bijvoorbeeld mijn moeder of met een vriendin die spanning rondom de bestemming te delen :)

 5. 9 januari 2018 / 08:25

  Oh ja, dit lijkt mij dus echt fantastisch! Ik heb zo’n reis al een tijdje op mijn wishlist staan, dit jaar wil ik het plan echt eens gaan uitvoeren :-) Ik zou het gewoon doen!

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:49

   Wat gaaf dat je dit jaar zo’n reis wilt gaan maken. Hopelijk komt het ervan dit jaar en kun je een mooie, onbekende bestemming ontdekken :)

 6. Madelon
  9 januari 2018 / 09:25

  Oh ik zou het ook heel spannend vinden! Ik ben net als jij een enorme planner en het idee dat ik niet waar ik heen ga en hoe ik mij moet voorbereiden lijkt me dan ook heel spannend. Bovendien heb ik vliegangst dus dan vind ik het helemaal fijn als ik wat meer weet over de trip. Ik zou het aan de andere kant ook wel een keer willen proberen. Zo ontdek je natuurlijk ook nieuwe bestemmingen !
  Madelon blogde over…Ruim je bureau op-dag | 5 tips

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:56

   Ik herken heel erg het dubbele gevoel wat je omschrijft. Het lijkt me best wel spannend om echt helemaal niets te weten over mijn bestemming, maar aan de andere kant lijkt het me ook een leuke manier om nieuwe plekken te ontdekken. Ik twijfel nog even door dus ;)

 7. 9 januari 2018 / 08:45

  Een verrassingreis zou echt niks voor mijn zijn. Qua reizen ben ik juist geen stressvol, maar ik wil gewoon alleen geld uitgeven aan bestemmingen waar ik sowieso een keer heen wil en wat mij dus leuk lijkt. Het lijkt me zó rot als ik ergens terecht kom wat mij totaal niet trekt! Ben nogal moeilijk daarmee hoor, haha. Bijvoorbeeld heel veel steden trekken mij al niet… Maar wat jou betreft zal ik het zeker gewoon DOEN! Al is het alleen al om de controle uit handen te leren geven en het te doen met wat er op je pad komt. Reizen hoeft niet stressvol te zijn! :)
  Sandra blogde over…4 Veranderingen op mijn blog die nú ingaan!

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:51

   Daar zit zeker wel wat in en dat is ook een van de dingen die mij tegenhoudt. Ik zou het bijvoorbeeld heel jammer vinden als ik dik heb betaald voor een reis van vier dagen naar Dublin. Dat is een stad die mij echt totaal niet trekt ;)
   Maar ik wil zeker wel leren om meer de controle los te laten wat reizen betreft. Misschien moet ik eens beginnen met iemand anders mijn bestemming laten uitkiezen of bijvoorbeeld een paar bestemmingen uitkiezen en daar met lootjes trekken één bestemming uit kiezen :)

 8. 9 januari 2018 / 09:07

  Oh, helemaal niets voor mij! Ik hou van het regelen, de voorpret en zorgen dat het een droomvakantie wordt. Daarnaast zou ik het jammer vinden om bijvoorbeeld een mooi museum ter plaatse gemist te hebben, omdat ik het niet van tevoren kon opzoeken! (Ik ben namelijk wel van de vakanties zonder WiFi. ;-) )
  Josephine blogde over…[Gastblog] Victoriaanse Science Fiction met The War Of The Worlds

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:53

   Dat zijn zeker stuk voor stuk goede redenen om zo’n verrassingsreis vooral niet te doen. Ik moet zeggen dat ik (ook naast de wifi ;)) nog heel erg twijfel. Ik kwam er online achter dat je bijvorbeeld weinig bagage mag meenemen en sommige potentiële bestemmingen spreken me dan weer helemaal niet aan. Tja, lastig, lastig. Ik denk voor nu dat ik maar voor een tussenweg ga en misschien met lootjes trekken uit een paar bestemmingen van mijn keuze willekeurig iets kies. Dan heb ik het toch nog iets meer zelf in de hand ;)

 9. 9 januari 2018 / 09:11

  Lijkt mij echt superleuk! Ik plan meestal wel wat, maar eerlijk is eerlijk – bij een citytrip in Europa in een stad die je waarschijnlijk sowieso al wel van naam kent, kan je perfect in het vliegtuig ook wat plannen. En binnen Europa denk ik ook al snel: heb ik toch niet alles gezien, ga ik over een paar jaar nog wel eens terug. Verder weg zou ik dan ook niet trekken, omdat de kans dat je dan ooit nog teruggaat, al kleiner is (of minder haalbaar of whatever). Het probleem is alleen dat ik ondertussen best wel al wat van Europa gezien heb. Je kan wel een paar steden uitsluiten, maar goed, alles is nu ook niet de bedoeling, haha. En oké, het is geen ramp om nog eens naar Berlijn te gaan (geweldige stad!), maar er valt zoveel te zien op de wereld, dus dan kies ik toch liever iets nieuws…
  Sam – singlereadytomingleblog blogde over…So I met this guy

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:55

   Ik geef je groot gelijk, hoor, dat je dan liever zelf iets nieuws kiest. Het kost ook wel wat geld en de kans is groot dat je op een plek komt die je al kent. Vooral wanneer je nog niet zo veel Europese steden hebt gezien, vind ik Srprs.me wel echt een leuke optie. Of wanneer je bijvoorbeeld weet welke regio je wilt bezoeken, maar weinig inspiratie hebt voor een specifieke stad. Maar voor nu neig ik toch ook meer naar zelf iets plannen ;)

 10. Jorinde
  9 januari 2018 / 10:19

  Ik vind verrassingsreizen ook zo’n ontzettend leuk concept en zou het heel graag een keer willen doen! Ik zou het denk ik gewoon doen als ik jou was! :-) En via sommige aanbieders is het inderdaad ideaal dat je sommige gebieden ook kan uitsluiten.
  Jorinde blogde over…Let’s talk about | Rijangst overwinnen

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:58

   Leuk dat je zo’n verrassingsreis ook wel zou overwegen! Het scheelt inderdaad dat je meerdere plekken kunt uitsluiten en regio’s kunt kiezen, waardoor de verrassing al iets minder groot is. Toch ben ik er nog niet helemaal uit. Maar óóit wil ik echt wel zo’n reis gaan maken :)

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:57

   Zo’n verrassingsreis is inderdaad meteen wel vér buiten je comfortzone. Het kan heel erg leuk zijn, maar is ook best wel spannend allemaal!

 11. 9 januari 2018 / 10:10

  Dit lijkt mij zo tof om nog eens te doen! Ik denk dat het je juist zal brengen naar plekken waar je nog niet eerder aan had gedacht. Wel heel spannend inderdaad, maar zoiets moet je gewoon één keer gedaan hebben vind ik! :D
  Anna blogde over…Food hotspots Groningen #1 | Feel Good!

  • Romy
   Auteur
   9 januari 2018 / 23:57

   Die redenatie heb ik eigenlijk ook wel een beetje. Ik weet niet of ik er nu echt aan toe ben, maar ik zou wel minstens één keer in mijn leven zo’n verrassingsreis willen boeken. Gewoon om het eens mee te maken, ook al zou het misschien heel erg tegenvallen ;)

 12. 9 januari 2018 / 10:36

  Ik houd ook helemaal niet van verrassingen. Toch heb ik wel zo’n reis gedaan! Had het aan mn vriend gegeven voor z’n verjaardag. Wel via een andere organisatie, enige jammere was dat je nog voor dingen moest bijbetalen als je op je aangegeven data wilde gaan. Verder wel een leuke bestemming! Sofia! Waren we nog nooit geweest! Alleen wel erg kort, eigenlijk maar één dagje daar. Andere twee dagen zaten vol met reizen. Ben denk toch meer van zelf plannen. Wel leuk om eens ergens heen te zijn geweest waar ik zelf niet snel aan zou denken. Maarja, dat is de verassing natuurlijk. :P
  Laura blogde over…Eindejaars-Bloghop 2017 | Win een NYX liquid lipstick naar keuze!

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:00

   Wat gaaf dat je zo’n reis aan je vriend hebt gegeven en dat jullie op een mooie plek kwamen waar je zelf misschien nooit aan had gedacht. Ik moet zeggen dat ik al een beetje bang was voor bijkomende kosten. Het schijnt dat Srprs.me wel oké is, maar dat er bij sommige andere organisaties de nodige addertjes onder het gras zitten of dat je inderdaad veel tijd aan reizen kwijt bent. Dat is dan weer een minpuntje.

 13. 9 januari 2018 / 10:44

  Ik zou dat dus gewoon héél graag eens willen doen, juist omdat ik zo’n controle freak ben. Alles loslaten en over mij heen laten komen zou iets zijn wat ik nog nooit eerder gedaan heb, zeker niet op vlak van reizen. Ik denk dat ik er daarom ook veel uit zou kunnen leren, uit zo’n reis. Maar hoe dan ook… ik zal ook nog maar eventjes sparen. Haha :)

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:01

   Gaaf dat jij ook weleens zo’n reis zou willen maken, ook juist als controlfreak. Ik wil het ook juist doen om eens buiten mijn comfortzone te treden. Ik vind het erg spannend allemaal, maar het trekt me ook wel. Eerst nog maar even sparen en nadenken inderdaad ;)

 14. 9 januari 2018 / 10:54

  Je kunt ook blind een plek op de kaart aanwijzen en daar heen gaan. Dan is het toch een verrassing waar je terecht komt, maar kun je je wel goed voorbereiden. Een beetje uit de comfortzone ;-) Succes ermee!
  Lilian blogde over…15 x minder suiker eten

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:02

   Dat is echt een heel leuk idee! Je reactie bracht me op een leuk idee: ik kan ook een aantal lootjes met bestemmingen in een pot stoppen en daar een bestemming uit kiezen. Dat maakt het nog steeds spannend, maar dan heb ik het toch iets meer zelf in de hand en weet ik zeker dat ik niet op een bestemming kom die me totaal niet aanspreekt ;)

 15. 9 januari 2018 / 11:23

  Het lijkt me zo leuk om eens zo’n verrassingsreisje te doen, maar ik herken jouw punten wel heel erg.. Ik ben ook echt een controlfreak als het aan komt op vakanties! Ik wil alles tot in de puntjes plannen. Maar eigenlijk is dit dan juist wel leuk om eens te doen, om het te leren los laten!
  Loes blogde over…Levende Loes #45 – Happy 2018 en nieuwe cameralens

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:04

   Precies! Juist omdat ik normaal zo’n planner ben, vind ik zo’n verrassingsreis ook wel wat hebben voor de afwisseling en om eens buiten mijn comfortzone te gaan. Ik denk dat ik er heel wat van kan leren en dat ik door zo’n reis misschien juist merk dat iets spannends doen ook heel leuk kan uitpakken :)

 16. Simone
  9 januari 2018 / 11:46

  Het concept van Sprs.me vind ik echt super leuk. Alleen helaas lijkt mijn vriend dit niet echt wat. Wie weet ga ik ooit nog eens op deze manier een stedentrip maken met een vriendin. Dat lijkt me namelijk zó ontzettend leuk!
  Simone blogde over…PERSOONLIJK | Lieve 18-jarige ik

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:05

   Jammer dat je vriend zo’n reis niet zo’n geslaagd idee vindt. Hopelijk kun je nog eens zo’n verrassingsreis met een vriendin maken. Het lijkt mij ook zo leuk om zo’n avontuur met een vriendin aan te gaan en er samen echt naartoe te leven :)

 17. 9 januari 2018 / 11:52

  Ik zou zelf niet zo gauw zo’n verrassingsreis boeken, maar dat is meer omdat ik dan bang ben dat ik geld uitgegeven heb aan een reis die ik achteraf niet zo leuk zou vinden. Dan kies ik liever gelijk een bestemming waar ik helemaal blij en tevreden mee ben :). Maar ik snap dat als je avontuurlijk aangelegd bent, dit wel heel leuk kan zijn!
  Liset – Beautydagboek blogde over…Review | Nooit meer droge lippen met eos Visibly Soft lippenbalsem

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:05

   Dat is wel een beetje de angst die ik ook heb. Ik ben van nature niet echt een avonturier, maar vind zo’n reisje ook wel weer iets leuks en spannends hebben. Tegelijkertijd ben ik bang dat ik op een plek terechtkom die me helemaal niet aanspreekt. Dat is natuurlijk wel het risico dat je ook loopt ;)

 18. Nienke
  9 januari 2018 / 13:02

  Gaan! Het is inderdaad erg spannend en nog maar de vraag of het je droomreis wordt.. Maar het is iets wat je eens moét doen! De beste verrassing om je aan over te geven Romy!
  Nienke blogde over…Lush sale aankopen 2017

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:07

   Dankjewel voor je motiverende reactie :) Het is inderdaad wel iets wat ik zeker nog een keer in mijn leven wil doen. Ik weet nog niet zeker of ik echt zo’n reisje wil boeken of dat ik liever op een andere manier het lot wil laten bepalen (bijvoorbeeld door iemand anders de keuze voor een bestemming te laten maken en dan vervolgens zelf te boeken). In ieder geval iets leuks om eens over na te denken!

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:07

   Wat gaaf dat je zo’n reis wel een keer zou willen doen en dan ook nog alleen. Stoer hoor! :) Ik kan me voorstellen dat dat ook wel een spannende uitdaging is.

 19. 9 januari 2018 / 15:50

  Ik snap jouw overwegingen, ik heb dat ook. Toch lijkt het me superleuk en eens een echte uitdaging om me eens te laten verrassen. Ik heb ook vaker gekeken op sprs.me en het kriebelt mij ook wel eens. Eigenlijk kriebelt het wel genoeg om het toch eens te gaan proberen, dus ik wil het wel ooit een keer gaan doen. Iets helemaal buiten mijn comfortzone :) Maar wat als dit/dat/zus/zo? Nou ja, dan zet ik die gedachten wel aan de kant en ga er voor mezelf wat leuks van maken!

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:10

   Wat leuk dat je ook weleens zo’n reis overweegt, ondanks dat je het spannend vindt. Juist dingen die ver buiten je comfortzone liggen, kunnen soms heel leuk zijn. :) Voor nu denk ik er toch aan om zo’n verrassingsreis iets anders in te steken, omdat er soms wat addertjes (extra kosten of vliegen vanaf een verre luchthaven) onder het gras zitten. Bijvoorbeeld iemand anders een bestemming voor je laten kiezen, is ook al een leuke uitdaging. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik wil, maar vind het in ieder geval leuk om eens over zo’n reisje na te denken :)

 20. 9 januari 2018 / 16:07

  Lijkt me heel tof en ik heb ook al eens op het punt gestaan om er eentje te boeken, maar dan toch niet gedaan. Omdat ik het toen toch eigenlijk veel te duur vond. Ik kan voor veel minder geld een citytrip van evenveel dagen plannen met hotels en vliegtuig, als ik het allemaal zelf uitzoek en boek. Kost meer tijd en moeite, maar ja…
  Talitha blogde over…Keek op de Week #14

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:12

   Dat is ook wel een van mijn overwegingen inderdaad. Ik vind €250 pp toch best veel geld als je weet dat de reis ook kan tegenvallen. Soms kun je zelf voor veel minder geld een volledig verzorgde citytrip boeken naar de plek van jouw keuze. Lastig, lastig! Ik denk dat ik voor bijvoorbeeld €100 pp toch sneller zo’n reis op de gok zou boeken dan nu ;)

 21. 9 januari 2018 / 16:11

  Leuk onderwerp! Ik heb dit ook heel erg: aan de ene kant lijkt het me superleuk en avontuurlijk om eens zo’n reis te boeken en misschien wel op een hele gave plek terecht te komen waar ik anders niet zo snel naartoe zou gaan. Maar aan de andere kant… ik vind voorpret ook een heel fijn iets als het om reizen gaat! Van tevoren lekker uitzoeken wat er allemaal te doen is, leuke adresjes zoeken om te eten… nu is het in mijn situatie natuurlijk ook wel fijn om dat voorwerk te kunnen doen (kijken of alles toegankelijk is, een goed hotel etc) maar alsnog. En inderdaad: wat nou als je helemaal niets hebt met waar je belandt of als je het zelf allemaal heel anders geboekt zou hebben… hm nee, geef mij dan toch maar de ”zekerheidsreis” geloof ik haha.
  Vivian blogde over…Waar mijn hart vol van is | December, je was mooi

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:14

   Leuk om over jouw overwegingen te lezen! Juist de voorbereiding voor vakanties kan inderdaad soms wel heel leuk zijn en ook onderdeel zijn van je plezier voorafgaand aan de reis. Ik vind het, ook gezien de hoge prijs van veel verrassingsreizen, nog wel een lastig dilemma. Maar ooit zou ik het toch zeker een keer willen proberen. Alleen al om zo’n verrassingsreisje ooit te hebben meegemaakt :)

 22. 9 januari 2018 / 22:02

  Ja echt doen! Vorig jaar een road trip gedaan en dit jaar in april nog één gepland. Zo’n citytrip door heel Europa lijkt me ook gaaf! Maar zo’n reis waarbij je overal ter wereld terecht kan komen, zou ik toch niet aandurven denk ik.
  Djuli blogde over…2017 in pictures

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:15

   Zo gaaf dat je vorig jaar een roadtrip met Srprs.me hebt gemaakt! Een onbekende stemming ergens op de wereld lijkt mij trouwens ook niets, maar zo’n citytrip in Europa lijkt me wel heel leuk om eens te proberen.

 23. 9 januari 2018 / 22:34

  Ja leuk! Gewoon doen zo’n verassingsreisje. Minder piekeren, meer doen is de clue, haha. Als je je er echt niet goed bij voelt, dan natuurlijk niet doen. Maar zo te lezen wil je het wel graag en is er alleen een drempel waar je overheen moet. Misschien samen met een vriendin doen? Om de spanning wat te beperken. Ik ben van nature ook een planner ten top, toch moet ik eerlijk bekennen dat de reisjes die ik niet helemaal uitplande het fijnst waren. Dan doe je echt waar je op dat moment zin in hebt. Uit je comfort zone stappen is eng, maar daarna voelt het als een mega overwinning. Besides, je hebt onderweg ook nog genoeg tijd om te plannen, desnoods met een reisboekje van het vliegveld. ?
  Sabine blogde over…Over empathie- De belangrijkste les die ik leerde in 2017

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:18

   Je hebt zeker een punt. Samen met een vriendin lijkt het me ook een heel spannende belevenis om eens een onbekende bestemming te bezoeken en daar samen naartoe te leven. Ik denk ook zeker dat het achteraf heerlijk zou voelen als ik eens buiten mijn comfortzone stap en iets heel spannends doe. Voor nu denk ik aan een fijne tussenweg, zoals iemand anders een bestemming voor mij laten uitkiezen en dan zelf de reis boeken. Dan laat ik het ook een beetje aan het lot over, maar heb ik zelf toch ook een beetje invloed ;)

 24. 9 januari 2018 / 22:41

  Oeh, ik zou zo’n verrassingsreis ook heel erg lastig vinden. Ik wil toch een beetje weten waar ik naartoe ga, maar misschien nog wel belangrijker: hoe de accommodatie eruitziet! Dat vind ik echt zó belangrijk..
  Sara | MevrouwMiauw blogde over…Terugblik december 2017

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 00:19

   Dat is ook wel een van de dingen waar ik over zit te twijfelen. Bij Srprs.me schijnen de accomodaties wel altijd netjes te zijn, maar over sommige andere bedrijven las ik minder positieve reviews. Het zou toch jammer zijn als je dan een paar dagen in een slechte accomodatie blijkt te zitten.

 25. 10 januari 2018 / 16:18

  Oeh ik zou toch “gewoon” een keertje de gok wagen! Wat natuurlijk makkelijker gezegd is dan gedaan.. Haha. Ik snap dat je het lastig vindt om de controle uit handen te geven maar je maar zo denken: sprs.me is een grote organisatie die expert is in dat soort reizen. Die gaan je vast niet naar een plek sturen waar niks te beleven is. Ik heb het ook nog nooit gedaan maar zou graag een dag of 3/4 weggaan met srps.me. Voor een langere vakantie zou ik toch liever zelf iets boeken, haha.
  Marjoleine blogde over…DIARY week 1 | Nora is ziek & nieuwjaarsconcert

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 23:24

   Daar heb je zeker gelijk in! Ik weet dat er meerdere organisaties zijn die dit soort reizen aanbieden, maar Srprs.me is wel de organisatie die ik hierin toch het meest vertrouw. Als meerdere mensen enthousiast zijn, dan zal het vast wel goed geregeld zijn ;) Zelf zou ik ook wel voor de reis van 3 of 4 dagen gaan trouwens. Bij een langere vakantie zou ik het zonde vinden van het geïnvesteerde geld als de reis misschien toch blijkt tegen te vallen.

 26. 10 januari 2018 / 17:28

  Ik kan een reisje met srprs.me zeker aanraden! Ik ging in de zomer van 2016 op citytrip naar twee steden (Rome en Praag) en afgelopen september op roadtrip. Praag is zo’n stad die ik anders waarschijnlijk niet meteen bezocht zou hebben, dus ik vond het heel fijn om daar terecht te komen. Onze roadtrip bracht ons in Duitsland, in een superklein en rustig dorpje waar we heerlijk konden relaxen. En daarna in Nancy, een stad die heel erg mooi en gezellig is, maar waar je nooit zelf een reisje naar zou plannen. Ik vind het heerlijk om (op gebied van reizen toch) de controle uit handen te geven, maar inderdaad alleen voor kortere reizen of citytrips. Beide keren was alles trouwens tip-top geregeld met srprs.me. We hadden vier keer een mooi hotel en ook vliegtickets en routekaart waren goed in orde. Bovendien hebben ze nu een formule ‘Pick a side’ waar je zelf kan bepalen naar welk deel van Europa je reist. Misschien iets voor jou? ;) Allemaal #nospon dit trouwens, gewoon oprecht enthousiasme over het concept. Ik kan me helemaal vinden in het idee dat de mooiste dingen ongepland zijn.

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2018 / 23:42

   Wat onwijs gaaf dat je meerdere reizen met Srprs.me hebt gedaan en jouw bestemmingen klinken ook wel heel tof. Rome, Praag of kleine Franse dorpjes lijken mij ook wel wat :) Goed om over jouw positieve ervaringen te lezen! Dat motiveert me toch om eens naar de mogelijkheden te kijken. Zelf zou ik inderdaad ook gaan voor ‘Pick a side’, omdat een zuid-Europees land mijn voorkeur heeft. Ideaal dat je in ieder geval op regio kunt selecteren!
   Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Hier kan ik echt iets mee :)

 27. 10 januari 2018 / 21:04

  Ik plan alles graag maar een kant van mij houdt toch ook van “we zien wel”. Mij spreekt srprs.me wel aan maar mijn vriend is er iets minder enthousiast over :p
  Irene blogde over…16 personalities test

 28. 14 januari 2018 / 09:04

  Ik ben een echte planner en vind het dan ook echt 10x niets. Mijn man gelukkig ook iet haha. Ik weet liever waar ik terecht kom. Er zijn namelijk best wel wat landen waar ik niet graag heen zou willen… En juiste en hoop landen waar ik graag heen wil, maak dan liever de keuze dit zelf in de hand te hebben. vriendinnetje van mij gaat het wel dit jaar doen, ben erg benieuwd waar ze terecht gaat komen.

  • Romy
   Auteur
   14 januari 2018 / 10:23

   Ik kan me voorstellen dat zo’n verrassingsreis voor sommige mensen echt helemaal niets is. Er zitten ook wel wat nadelen aan natuurlijk, zeker als je bepaalde landen liever niet zou bezoeken. Ik ben benieuwd waar de reis je vriendin naartoe brengt dit jaar :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge