blond amsterdam servies|gepersonaliseerd blond amsterdam bord|blond amsterdam mokken|blond amsterdam servies in servieskast|blond amsterdam droste blik|blond amsterdam schaaltjes|blond amsterdam efteling mok hans en grietje|blond amsterdam gebaksvorkjes|blond amsterdam verzameling|blond amsterdam mokken|blond amsterdam theekopjes|blond amsterdam dierentuin mok|blond amsterdam meeneem koffiebeker|flamingo mok blokker|blond amsterdam theepot|blond amsterdam theelepels|verzameling blond amsterdam servies|blond amsterdam petit fours|blond amsterdam efteling kom|blond amsterdam efteling kom|blond amsterdam plankje voor worst|blond amsterdam servies verzameling|blond amsterdam dinerborden|blond amsterdam plankje voor worst|blond amsterdam cakeschaal|blond amsterdam mok|blond amsterdam bord parijs|blond amsterdam mok amsterdam|blond amsterdam servies verzameling

Een kast vol! | Mijn verzameling Blond Amsterdam-servies

 • 4 juni 2019
 • 33 Reacties
Categorieën: Interieur
blond amsterdam servies

Dat ik Blond Amsterdam-servies leuk vind, is vast geen geheim meer. Wat op mijn 16e begon met twee vrolijke Blond Amsterdam-mokken is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een flinke verzameling fleurig gekleurd servies. Jarenlang stond mijn groeiende verzameling verspreid door mijn tienerslaapkamer bij mijn ouders thuis. Ik had dan ook één grote droom voor mijn toekomstige woning: een mooie servieskast waarin ik de volledige verzameling zou kunnen uitstallen. Eindelijk is het moment daar en staan alle kopjes, bordjes, lepeltjes, kommen en andere aanwinsten te pronken in mijn eigen kast. Ik laat je graag meespieken.

blond amsterdam verzameling
blond amsterdam servies verzameling

Een kast voor mijn servies

Ik heb al weleens eerder een aantal items van mijn Blond Amsterdam-verzameling laten zien (zie deel 1 en deel 2), maar het voelt toch extra bijzonder om alles nu netjes uitgestald te hebben. Ik had de mazzel dat de vorige bewoners van mijn woning een mooie servieskast van massief hout hadden staan, die ik voor een vriendelijk prijsje mocht overnemen. Er zit zelfs verlichting in, waardoor ik mijn servies eventueel zelfs letterlijk in de spotlights kan zetten. Oké, dat doe ik vanwege de stroomverspilling nooit, maar het idee is leuk. En een fijne kast is het zeker! Ik heb inmiddels bijna twee planken vol staan met Blond Amsterdam-servies en ik kan niet beloven dat het daarbij zal blijven.

blond amsterdam mokken
blond amsterdam dierentuin mok
blond amsterdam theekopjes

Een wel heel bijzondere verzameling

Wat mijn Blond Amsterdam-servies voor mij zo bijzonder maakt, is dat ik geen enkel onderdeel van mijn servies zomaar in de winkel heb gekocht. Ik heb een paar items ooit tweedehands gekocht, maar dat is het. Alle andere onderdelen van mijn servies heb ik ooit gekregen van anderen. Niet in één keer uiteraard, maar in de loop der jaren. Van mijn ouders voor Sinterklaas, van vriendinnen voor mijn verjaardag, van mijn oude manager voor mijn afscheid, van mijn Echte Post Is Cool-maatje… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Achter veel items zit wel een verhaal, dat ik vaak na al die jaren nog niet vergeten ben.

blond amsterdam meeneem koffiebeker
blond amsterdam theelepels
blond amsterdam schaaltjes

Gebruik ik mijn Blond Amsterdam-servies echt?

Vaak krijg ik de vraag van mensen of ik mijn servies ook daadwerkelijk gebruik. Ik schaam me haast om het te zeggen, maar het grootste deel van het servies staat echt puur voor de sier in de kast. Je moet weten dat ik nogal klungelig ben en dat er bij mij weleens een mok of bord sneuvelt. Om die reden heb ik er een standaard blauw servies van Ikea bij gekocht. Ik heb liever dat ik daar wat van laat vallen dan dat een mooi Blond-bordje in duizend stukjes valt. Overigens gebruik ik zelf wel standaard een van de mokken om thee uit te drinken en op verjaardagen tover ik wél graag mijn mooie Blond Amsterdam-servies uit de kast. Al is het maar om genoeg bordjes te hebben.

blond amsterdam verzameling
blond amsterdam droste blik
blond amsterdam theepot
blond amsterdam mok amsterdam
blond amsterdam bord parijs

Een paar pronkstukken

Een van mijn favoriete items uit mijn verzameling Blond Amsterdam-servies is toch wel de opvallende roze theepot met theelichthouder. Die kreeg ik vorig jaar van mijn tante, omdat ze haar Blond Amsterdam-servies opruimde om plek te maken voor iets nieuws. Bij mij heeft die een prominente plek gekregen in mijn servieskast. Daarnaast ben ik gek op de mok van Amsterdam en de bordjes van Parijs en New York. Ik ben in alle drie de steden geweest en vind het nog steeds leuk om zo de bekendste bezienswaardigheden van die steden te kunnen terugzien.

blond amsterdam servies verzameling
gepersonaliseerd blond amsterdam bord

Persoonlijke aanwinsten

Daarnaast zijn er twee bordjes die voor mij een heel bijzondere betekenis hebben. Het gepersonaliseerde bordje hierboven kreeg ik twee jaar geleden cadeau van Lianne. Zo’n lief en persoonlijk cadeau! Dat heeft dan ook een speciaal plekje in mijn kast gekregen. Ook het bordje met Sneeuwwitje is me erg dierbaar. Dat kreeg ik vier jaar geleden van een paar vriendinnen. Het ging toen even niet zo goed, waardoor ik een uitje naar de Efteling moest afzeggen. Zij namen vanuit de Efteling – heel lief! – dit bordje voor me mee. Inmiddels voel ik me gelukkig véél beter dan toen. Het bordje herinnert me er nog altijd aan waar ik vandaan kom en waar ik nu sta.

blond amsterdam dinerborden
blond amsterdam plankje voor worst
blond amsterdam efteling kom
blond amsterdam efteling kom
Zoals je ziet, waakt Pippa tegenwoordig over mijn servies. Toch een fijn idee, zo’n waakkat!
blond amsterdam plankje voor worst
blond amsterdam cakeschaal

Verder heb ik op de onderste plank van mijn servieskast een paar losse bordjes en een serveerplankje staan. De borden wil ik af en toe gebruiken als ik gasten heb. Er zitten ook een paar plastic bordjes bij, die héél handig zijn als er een keer kinderen komen eten (of als ik zelf last heb van trillende handjes en geen brokken wil maken).

blond amsterdam voorraadpot voor kat
plank met blond amsterdam servies

Een plankje met aanwinsten

Naast de servieskast heb ik nog een paar losse items op een plankje boven mijn aanrecht staan (zie ook dit artikel over mijn keuken). Dit zijn stuk voor stuk spullen die ik zelf tweedehands heb gekocht. De Delfts-blauwe voorraadpotten van de IJ-hallen zijn toch wel favoriet. Die vallen lekker op tussen de rest van de verzameling en vind ik oer-Hollands leuk. Ook de voorraadpot met Pippa’s kattenbrokken mag uiteraard niet ontbreken op mijn aanrecht. Dat is mijn allernieuwste Blond-aanwinst, waar Pippa en ik allebei nogal blij mee zijn.

blond amsterdam servies
blond amsterdam mokken

Nog niet compleet?!

Een hele verzameling dus! Ik kan het niet laten om regelmatig een vrolijke blik op mijn kast te werpen. Ik word zo blij van de hele verzameling bij elkaar. Het grappige is dat mijn moeders eerste reactie bij het zien van mijn servieskast was “Maar je hebt nog allemaal lege ruimte. Dat wordt nog even doorsparen!” Ik geloof dat ik haar daar best gelijk in wil geven. Ik durf niet te beloven dat er nooit meer een item in mijn kast bij komt. Daar is wel plek voor. En anders máák ik gewoon plek.

Wat voor servies gebruik (of spaar) jij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 4 juni 2019 op 6:23 am - Beantwoord

  Een hele mooie verzameling heb je! Ik kan me voorstellen hoe blij je bent dat al dat moois nu in een vitrine staat. Een kleurrijk geheel. Ik spaar geen servies. Ik heb wat ik moet hebben al begint het soms wel te kriebelen om een mooi servies aan te schaffen.

  • Romy 4 juni 2019 op 9:01 am - Beantwoord

   Een serviesverzameling is wel héél leuk om te hebben 😉 Maar het scheelt wel aardig wat ruimte als je alleen de basics hebt die je echt gebruikt – dat moet ik toegeven 🙂

 2. Ilona Wielinga 4 juni 2019 op 6:38 am - Beantwoord

  Jeetje je hebt echt een mooie verzameling inmiddels. Ik vind de stijl van Blond Amsterdam echt leuk en t past ook zo goed bij jouw kleurrijke leven!

 3. chucky1012 4 juni 2019 op 6:57 am - Beantwoord

  Prachtige verzameling!
  Die van mij wordt ook al veel groter….

  Een fijne dag 😉

  • Romy 4 juni 2019 op 9:02 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jouw verzameling Blond-servies ook alsmaar groeit. Heerlijk toch!

 4. Naomi 4 juni 2019 op 7:14 am - Beantwoord

  Heel mooi, zo’n kast vol met pronkstukken. Handig ook, als je zo’n kast van de vorige bewoners over kan nemen. Leuk om de persoonlijke verhalen achter veel items te lezen. Ik gebruik zelf gewoon een ‘simpel’ servies en ben ook vrij klungelig. Hier en daar is er dus inmiddels een stukje van een bord af. Geen probleem, bij de Hema vul ik ’t dan wel weer aan met een ander simpel bord.

  • Romy 4 juni 2019 op 9:03 am - Beantwoord

   Gelukkig ben ik niet de enige met soms wat klungelige acties 😉 Groot gelijk heb je om kapotte items soms aan te vullen met simpel Hema-servies. Doet ook prima zijn werk en dan kun je nog eens een bord laten vallen (liever niet natuurlijk, haha) zonder dat het heel erg is 🙂

 5. Ilona 4 juni 2019 op 7:52 am - Beantwoord

  Had ik dat maar geweten…..vorig jaar mijn gehele verzameling Blond naar de kringloop gebracht. Maar toen kende ik je blog nog niet. Geprobeerd te verkopen via MP maar verder dan flauwe biedingen van een tientje tot iemand die (uit pesterij denk ik) een miljoen bood besloot ik het maar af te staan aan de kringloop…

  • Romy 4 juni 2019 op 9:04 am - Beantwoord

   Jammer dat je je Blond-servies niet voor een mooie prijs op Marktplaats kon verkopen. Maar ik weet zeker dat je er via de kringloopwinkel wel andere mensen héél blij mee hebt gemaakt 🙂

 6. Laura 4 juni 2019 op 8:17 am - Beantwoord

  Wow, wat een mooie verzameling heb je! Ik heb zelf helaas maar 1 kommetje en een mok van Blond Amsterdam, maar je wordt er zo vrolijk van! Ik vind je gepersonaliseerde bord echt geweldig, ik wist niet eens dat dat kon!

  • Romy 4 juni 2019 op 9:04 am - Beantwoord

   Dankjewel! Het is inderdaad zulk leuk en vrolijk servies. Ik wist eerst eigenlijk ook niet dat je items van Blond Amsterdam kunt laten personaliseren, totdat ik dit bordje dus kreeg. Heel bijzonder om zoiets te hebben 🙂

 7. Anouk 4 juni 2019 op 8:51 am - Beantwoord

  Ik gebruik tweedehands borden en mokken, maar we hebben wel 2 geweldige blond amsterdam mokken van 0.5 liter!

  • Romy 4 juni 2019 op 9:05 am - Beantwoord

   Oh wat tof! En die XXL-mokken van Blond zijn zó fijn 🙂

 8. Els 4 juni 2019 op 9:11 am - Beantwoord

  Jaloers! Wat een mooie collectie! Te mooi om te gebruiken!

  • Romy 6 juni 2019 op 7:47 am - Beantwoord

   Dankjewel! En inderdaad, het servies is haast te mooi om te gebruiken 🙂

 9. Audrey 4 juni 2019 op 9:28 am - Beantwoord

  Wauw, dat is een flinke verzameling! Ik heb eigenlijk bijna alleen maar saai servies, haha. Ik heb laatst een mooie blauwe porseleinen kom gekocht. En ik coole turquoise kommetjes. Verder is mijn servies gewoon wit. Eigenlijk moet ik nog een paar gekleurde borden hebben voor foodfoto’s 😉

  • Romy 6 juni 2019 op 7:48 am - Beantwoord

   Turquoise kommetjes klinken heel tof! Gekleurde borden zijn altijd leuk trouwens. Ik heb zelf een blauw servies van Ikea waar ik heel blij mee ben. En het is nog fotogeniek ook 😉

 10. Shirley 4 juni 2019 op 10:33 am - Beantwoord

  Wat een grote verzameling heb je al. Ik heb zelf twee Blond-mokken. Ze blijven favoriet, omdat ze zo lekker groot zijn. Verder is mijn servies een bonte verzameling, vooral de mokken.. Sinds ik samenwoon hebben we héél veel, omdat we er beiden nog niet klaar voor zijn om te beslissen wiens deel naar de kringloop moet, haha. We hebben een set ronde borden, vierkante borden, platte borden, diepe borden, champagneglazen voor de hele straat… :’)

  • Romy 6 juni 2019 op 7:50 am - Beantwoord

   De grootte van de Blond-mokken is inderdaad geweldig. Dan kun je nog eens echt een goede kop thee drinken 🙂
   Haha, the joy of samenwonen. Dan heb je natuurlijk in één keer alles dubbel. Ach, beter te veel dan te weinig 😉

 11. J 4 juni 2019 op 3:49 pm - Beantwoord

  Wat een mooie verzameling heb je. Ik kan me goed voorstellen dat je het bijna niet durft te gebruiken hoor. Ik laat zelf ook nog weleens iets kapot vallen, haha! Die flamingo mok is trouwens ook echt heel leuk!

  Zelf spaar ik geen servies. Mijn servies is dan ook niet echt bijzonder en een beetje vanalles wat. Ooit wil ik nog weleens een mooie serviesset kopen, maar voor nu is het prima en bovenal functioneel. Het enige waar ik veel waarde aan hecht zijn de glazen gebaksschoteltjes en schaal die van mijn oma zijn geweest en een mooi ontbijtsetje (inclusief enorme theemok) van aardenwerk dat ik van mijn moeder heb gekregen 🙂

  • Romy 6 juni 2019 op 7:51 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Zo te horen heb jij ook een paar prachtige serviesitems. Dat je de schaal en het ontbijtsetje cadeau hebt gekregen, maakt ze dan alleen maar nóg mooier 🙂

 12. Giovanna Jansen 4 juni 2019 op 4:27 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige verzameling heb je, en zo mooi uitgestald ook nu! Wat een genot om naar te kijken.
  En ik kan goed begrijpen dat je het grotendeels eigenlijk niet durft te gebruiken. Zou zo zonde zijn als er iets stuk valt.

  • Romy 6 juni 2019 op 7:52 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het is inderdaad steeds een feestje om mijn verzameling in de kast te kunnen bewonderen 🙂

 13. Odetta 5 juni 2019 op 11:52 am - Beantwoord

  Ik heb onlangs witte porseleinen borden (boterham-, diepe en platte borden aangeschaft, want mijn vorige borden waren dringend aan vervanging toe.. Hier past ieder tafelkleed bij. Een boterhambordje is reeds gesneuveld.
  Maar ik hou ook heel erg van vrolijk en ik snap het helemaal dat je de boel graag wilt heel houden.

  • Romy 7 juni 2019 op 11:51 pm - Beantwoord

   Wat prachtig zeg, zo’n porseleinen servies! Daar ga je vast heel lang (en op heel veel verschillende tafelkleden) plezier aan beleven 🙂

 14. Merel 5 juni 2019 op 4:25 pm - Beantwoord

  Wat leuk om je verzameling te zien. Ik heb zelf ook een aardig grote Blond collectie, waaronder een aantal dingen die ik bij jou ook terugzie. Ik heb het ook door de jaren heen gespaard. Het meeste gekregen of zelf via Marktplaats gekocht. Maar ik gebruik mijn servies wel. Natuurlijk loop ik het risico dat er iets zal sneuvelen, maar in de kast laten staan vind ik zonde en door het te gebruiken kan ik van iedere slok thee en ieder hapje van een blond bordje genieten 🙂

  • Romy 7 juni 2019 op 11:56 pm - Beantwoord

   Ah wat tof dat jij ook Blond Amsterdam spaart en dat je je verzameling op eenzelfde manier hebt opgebouwd als ik 🙂 Je hebt eigenlijk wel gelijk dat het gebruiken van je Blond-servies wel helpt om nóg meer te genieten van bijvoorbeeld een kop thee of van je eten. Ik moet zeggen dat ik mijn thee wel altijd uit een Blond-mok drink. Al is het alleen al omdat ik het grote formaat van Blond-mokken ideaal vind. Voor mij geen kleine kopjes thee 😉

 15. Mariska 6 juni 2019 op 9:38 pm - Beantwoord

  Oh, wow, je hebt inderdaad een hele mooie verzameling opgebouwd! 🙂 Ik heb zelf een grote mok die ik mee heb genomen naar mijn werk om thee uit te drinken.

 16. Villasappho 7 juni 2019 op 11:26 am - Beantwoord

  Het is totaal mijn smaak niet maar als ik het ergens zie moet ik altijd aan je denken!

 17. bychristiana 13 juni 2019 op 1:31 pm - Beantwoord

  Nou, jouw verzameling verdient wel een lichtje, ook al is het dan energie verspilling;-) Ik heb vroeger, lang gelee, ook Blond servies gehad, stiekem vind ik het nog steeds leuk, maar het past totaal niet meer in ons huis. Ik heb nu alles van HK living en het leuke daaraan is ook weer je kunt blijven verzamelen, ook al is het allemaal anders, het past toch perfect bij elkaar. Oh, ik kan ook echt ZO blij worden van mooi uitgestald servies;-)

  • Romy 13 juni 2019 op 9:33 pm - Beantwoord

   Het servies van HK Living ziet er ook prachtig uit. Wat is het toch heerlijk om servies te verzamelen en ergens mooi te kunnen uitstallen. Ik kan daar ook echt heel blij van worden 🙂

 18. Lesley van de Zande 22 augustus 2019 op 10:41 pm - Beantwoord

  Superleuke collectie heb je! Ik heb zelf ook veel gekregen en inderdaad aan alles hangt dan een leuk verhaal. Je persoonlijke bordje vind ik ook erg mooi.

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:36 am - Beantwoord

   Dank je wel! Toch bijzonder hè dat elk deel van je servies dan een bijzonder verhaal te vertellen heeft. Dat maakt mijn servies voor mij ook nog net wat dierbaarder.

Recente blogs

9 goede gewoontes die ik mezelf heb aangeleerd

18 oktober 2018|Persoonlijk, Zelfliefde|

We hebben allemaal bepaalde gewoontes. Sommige zijn vooral grappig of gek, andere zijn misschien niet al te handig en weer andere zijn juist wel heel goed. Die goede gewoontes zijn waar ik het in dit artikel over wil hebben. We hebben immers allemaal wel dingen die we eigenlijk zouden moeten afleren, maar sommige dingen pakken we juist structureel al hartstikke goed aan. Tijd om daar eens bij stil te staan! Daarom in dit artikel 9 goede gewoontes die ik mezelf in de loop der jaren heb aangeleerd en waar ik nog altijd baat bij heb.