tweede8

Vintage vondsten | Lila jasje, lievelingstrui & la-la-rokjes

 • 23 februari 2024
 • 6 Reacties
Categorieën: Outfits, Groen doen

Ondanks dat ik weinig in de kringloopwinkel te vinden was, heb ik zowaar 7 nieuwe vintage vondsten aan mijn kledingkast toegevoegd. Niet eens allemaal door mij zelf gescoord! Mijn schoonzus was zo lief om twee mooie items voor me uit een kledingruil-tas te vissen en een paar andere items vond ik bij een tweedehands webshop. Ik voel me dan ook een ware mazzelkont dat ik nu o.a. een fleurige bloemetjesjurk en een jasje in een voor mij totaal nieuwe kleur rijker ben. En dan heb ik het nog niet eens gehad over een roze jurk die absoluut mijn naam riep terwijl ik langs de kringlooprekken liep. Dit zijn mijn vintage ontdekkingen van de laatste tijd.

tweede4

Geruite jurk – Smashed Lemon via Dubbel Zo Goed: € 12,50

Een tijdje geleden mocht ik voor een Instagram-post een paar tweedehands items uitzoeken bij de webshop Dubbel Zo Goed (dit blogartikel is #nospon!). Daar verkopen ze allerlei tweedehands pareltjes in verschillende maten voor fijne prijzen. Heel tof als je zelf niet vaak slaagt bij de kringloopwinkel of gewoon voor die ene nieuwe jurk of blouse eerst tweedehands wilt rondneuzen voordat je iets nieuws koopt. Ik zocht daar onder andere deze tweedehands jurk uit van het geweldige merk Smashed Lemon. Dit merk heeft qua printjes en vintage looks wel wat weg van King Louie, een van mijn favoriete kledingmerken. Het jurkje zit door de taillering ook nog heel mooi. Plus: ik had nog geen ruitjes in mijn kast. Kortom: blijdschap alom.

tweede5
tweede8

Lila jasje – Pescara via Dubbel Zo Goed: € 12,-

Uit dezelfde webshop komt dit jasje in een kleur die ik bijna nooit draag: lila. Sinds we een paar gangmuren lila hebben geverfd, ben ik deze pastelkleur nog meer gaan waarderen. Ook in mijn kledingkast mocht wel meer paars en lila komen. Sowieso ben ik gek op blazers, omdat die altijd ideaal zijn om jurkjes en truien net iets chiquer te kleden of om een korte-mouwen-jurk alsnog tot een warme outfit om te toveren. In de winter draag ik het jasje nu ook veel over truien heen, zeker in de weken dat we hier nog zonder verwarming woonden. Dit is echt een jasje dat ik mezelf nog heel vaak zie dragen. Het staat op zo veel kleuren leuk en fleurt zelfs de meest saaie zwarte blouse direct op.

tweede7

Bloemetjesrok – merkloos via Dubbel Zo Goed: € 8,-

Deze post is geen reclame voor Dubbel Zo Goed trouwens. Ik was gewoon zo enthousiast na de Instagram-post dat het me leuk leek om deze drie “vintage vondsten” ook nog een spotlight op de blog te geven. Mijn derde gescoorde item uit hun webshop is dit bloemerige rokje. Het heeft ruches, een fleurige print en fijn elastiek in de taille. Meer kan ik als rokjesliefhebber niet wensen. Ik noem dit altijd la-la-rokjes: van die rokjes waarin je het liefst de hele dag rondjes zou draaien (tenminste, totdat je te draaierig bent om nog langer rondjes te maken) omdat ze dan zo mooi met je mee zwieren. Ik heb het rokje “stiekem” al aangetrokken op winterdagen met een dikke panty eronder. Maar volgens mij ga ik er vooral in de zomer veel plezier van hebben op de dagen dat het warm genoeg is om diezelfde panty in de kast te laten. Laat de eerste Rokjesdag maar komen.

tweede6
tweede9

Gestreepte trui – Sissy-Boy via Appel & Ei: € 14,95

Een tijdje geleden had ik een afspraak in Hilversum. Toen ik ontdekte dat er in het centrum een filiaal van Appel & Ei zat, wist ik niet hoe snel ik na de afspraak een sprintje daarnaartoe moest trekken. Nog net voor het sluitingstijd struinde ik razendsnel alle rekken af. Het filiaal was niet zo groot als dat in Haarlem (waar ik normaal naartoe ga), maar ik scoorde er alsnog een supermooie tweedehands trui. Deze gestreepte trui is oorspronkelijk van Sissy-Boy (een winkel waarvan ik sowieso bijna alle kleding tof vind!) en is precies mijn ding. Met streepjes heeft een trui bij mij sowieso een streepje voor. En de kleuren zijn ook nog eens helemaal mij.

Grappig detail: in videocalls lijkt de tweede roze streep blijkbaar op mijn huidkleur, waardoor laatst een opdrachtgever vertelde dat ze een seconde dacht dat ik een bikini droeg. Dat was dan wel een tamelijk korte bikini geweest (en een tikkeltje fris op een verwarmingloze zolder) 😉 Maar sindsdien ga ik toch maar iets verder van mijn webcam af zitten om ook de streep eronder zichtbaar te maken.

tweede3

Kanten roze jurk – Selected Femme via de kringloopwinkel: € 7,25

Spullen wegbrengen naar de kringloop is altijd een gevaarlijk uitje. Ik moet me inhouden om op die momenten niet éven snel binnen te gaan spieken of ik ook nog iets vind om weer mee naar huis te nemen. En ja hoor, dat mislukte vorige week totaal. Nadat ik een zitzak had ingeleverd, kwam ik met een roze jurkje van kant de kringloopwinkel weer uit. Hij is ook wel echt heel leuk en heel erg “mij”. Deze oudroze tint is mijn lievelingskleur (en zie je niet voor niets best veel terug in ons huis, vooral in overvloed op mijn werkkamer). En laat ik nu ook nog dol zijn op kant en bloemen. Ik roep weleens gekscherend tegen Bart dat – als we ooit zouden trouwen – ik alle toeters en bellen qua kant, glitters en bloemen uit de kast zou trekken voor een jurk. Ik zou het niet echt minimalistisch houden, zeg maar 😉

Maar nee, we hebben geen plannen voor witte jurken en bruidstaarten. Mijn liefde voor bloemen en kant kan ik nu kwijt in deze fijne zomerjurk. Met een vest eroverheen is hij trouwens ook helemaal leuk in de winter, zo heb ik deze week al ontdekt. Tja, langer dan twee dagen kon ik de jurk uiteraard onmogelijk in de kast laten hangen.

tweede1

Zwarte blazer – WE Fashion via een kledingruil: gratis

Hoe ik aan deze blazer kom, is een bijzonder (en vooral leuk) verhaal. Barts zus zit in haar woonwijk in een “kledingloop”. Er gaat dan een tas vol kleding van de ene persoon naar de andere. Iedereen stopt er kledingitems in en mag er ook weer iets uit halen. Ze appte me laatst dat er items in de tas zaten waarbij ze meteen aan mij moest denken. Een ge-wel-di-ge blazer uit de tas (van King Louie) bleek helaas iets te warm gewassen door de vorige eigenaar en kreeg ik zelfs niet over mijn schouders heen (terwijl ik op zich geen bodybuilderpostuur heb). Dus die is teruggegaan in de “kledingloop”. Maar dit nette zwarte jasje zat wel als gegoten. En tja, van zwarte jasjes heb je er nooit genoeg. Het is voor de verandering eens een jasje zonder knopen, waardoor ik hem ook meteen wat vlotter vind staan bij mezelf. Leuk om een vrolijk gekleurde jurk netjes af te kleden!

tweede2

Bloemetjesjurk – King Louie via een kledingruil: gratis

Laat ik afsluiten met hét pareltje uit de kledingloop-tas: deze vrolijke bloemetjesjurk. Mijn schoonzus zei dat ze meteen aan mij moest denken bij dit jurkje. En ik snap wel waarom: bloemetjes! King Louie is ook nog eens mijn meest favoriete kledingmerk en de jurk is van heerlijk zittend katoen gemaakt. Dus ja, ik ben verliefd. Wat een bofkont dat iemand dit voor me uit een kledingtas wilde vissen en dat ik nu zo’n mooi vrolijk jurkje in mijn kast heb hangen. Of nou ja, aan het opbouwen van de PAX-kledingkast wordt dit weekend nog gewerkt (door Bart en mij). Maar je kunt de inhoud maar vast hebben liggen 😉

Wat was jouw laatste tweedehands aankoop?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 23 februari 2024 op 9:16 am - Beantwoord

  Prachtige vondsten! En heel leuk om ook iets via een kledingruil te hebben. Dat is nog eens goedkoop ‘shoppen’;).

 2. Irene 23 februari 2024 op 1:41 pm - Beantwoord

  Wauw, die King Louie jurk is echt super mooi!

  • Irene 24 februari 2024 op 8:08 pm - Beantwoord

   Ik wou trouwens nog even zeggen dat je spulletjes niet echt vintage zijn, maar tweedehands 🙂 Vintage wordt vooral gebruikt voor spullen en kledingstukken uit de periode 1920 tot 1980.

 3. Janne 23 februari 2024 op 6:50 pm - Beantwoord

  Wat een mooie vondsten!

  Ik heb al een tijdje geen nieuwe kleding aangeschaft, behalve twee ondershirts en die koop ik liever nieuw. Wel heb ik deze week een trui gedragen die al meer dan een jaar vergeten in de kast lag en ik ben er weer helemaal blij mee. Ik houd sinds een jaar bij welke kleren ik heb en welke ik daarvan draag, en dat is een goede stimulans om ook daadwerkelijk alles te dragen.

 4. Ria 23 februari 2024 op 11:25 pm - Beantwoord

  Romy, wat heb jij leuke kleding aangeschaft, wat een bofferd ben jij met zulke mooie dingen voor zulke klkleine prijsjes of zélfs helemaal gratis en helemaal zo bij jou passend, het roze, kanten jurkje is echt een “snoepje ” ! Veel plezier ermee en succes met het opbouwen van de kledingkast .

 5. Maaike 1 maart 2024 op 10:03 pm - Beantwoord

  Vooral het geruite jurkje met het lila jasje zijn erg leuk! <3

Recente blogs

12 kleine veranderingen die je leven leuker maken (vandaag al!)

17 april 2019|Positiviteit|

Kleine verandering, groots effect. In veel situaties gaat dat gezegde zeker op. Waarom zou je altijd een grootse ommezwaai of een enorme mijlpaal nodig hebben om je leven leuker te maken? Soms gaan in de kleinste dingen ook al grootse positieve effecten schuil. Zeker als je al die kleine dingen bij elkaar optelt. Dit zijn 12 ideeën voor kleine veranderingen om je leven leuker te maken. Eventueel vandaag al!

Oktober 2019 | 30 appels, vele jassen en 1 spannende stap

1 november 2019|Persoonlijk|

De afgelopen maand was een vrolijke opeenstapeling van heel wat leuke momenten. Ik blèrde mee bij mijn eerste concert sinds jaren, ik wijdde mijn oven in voor een eerste bakmaaltijd en ik zette een heel spannende stap op werkgebied. Daarnaast bracht ik een paar uur appelsplukkend door, shopte ik de Duitse drogist wat leger en spendeerde ik uren op zoek naar een winterjas. In dit maandoverzicht praat ik je graag bij over wat ik deze maand allemaal deed.

Shoptips Action & Hema: knutselspullen en lip colour enhancer

24 januari 2017|Lifestyle|

Hoewel ik mezelf niet echt een shopaholic vind en nooit met tassen vol thuiskom, heb ik de afgelopen week een aantal leuke aankopen gedaan. Ken je dat gevoel dat je pas beseft hoe hard je iets nodig hebt als je het in de winkels ziet liggen? Dat had ik dus met deze paar aankopen van Action en Hema. Daarom besloot ik de producten in de spotlights te zetten op mijn blog. In dit artikel vind je daarom een paar shoptips voor schriften, knutselspullen en de Lip Colour Enhancer. Van alles en nog wat dus, maar met één overeenkomst: het zijn allemaal producten waarvan ik erg vrolijk word.