appel & ei 10

Vintage vondsten | Mijn 5 tweedehands Appel & Ei-aankopen

  • 12 december 2023
  • 2 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Groen doen

Mij maak je ultiem gelukkig als je me loslaat in een kringloopwinkel of vintage boetiekje. Als ik spontaan opper om “even naar Haarlem” te gaan, weet Bart al wat de reden is dat ik juist die stad voorstel: het filiaal van Appel & Ei dat daar zit. Oh wat ben ik dol op die winkel! Laatst gunde ik mezelf midden in een klusweekend een tweedehands-shopsessie bij deze vintage winkel. Ik leverde een tas vol kleding in om daar te verkopen, maar liep met een minstens zo volle tas weer weg toen ik drie kwartier later naar buiten ging. Ik laat je graag mijn nieuwe teddy-jasje, Fabienne Chapot-blouse en meer zien.

appel & ei 1

Roestbruine kanten jurk van Vanilia – € 24,99

Ken je de winkel Vanilia? Ik vind hun kleding altijd mega-mooi, maar krijg altijd nogal high end-vibes van hoe de winkel is ingericht. Ook de prijzen zijn best – ehm – high-end. Alleen al daarom durf ik er nauwelijks binnen te lopen. Maar ze hebben dus veel elegante en vrouwelijke kleding, waaronder allerlei prachtige jurken. Wat een mazzel dat ik één van dat soort jurken nu bij Appel & Ei zag hangen. Ook nog voor maar € 24,99!

Ik heb een enorm zwak voor alles wat gemaakt is van kant, dus alleen al dat gaf deze jurk voor mij een streepje voor. Daarnaast heeft de jurk een prachtige roestbruine kleur, waarvan ik ooit bij een kleurenanalyse leerde dat die mij goed staat. Toen de jurk ook nog eens perfect bleek aan te sluiten op mijn lichaam (als in: wel mooi nauwsluitend, maar niet zo strak dat je hele romp wordt afgekneld), wist ik niet hoe snel ik hem op mijn “Kopen!”-stapel moest leggen.

Ik heb zo’n vermoeden dat deze jurk mijn kerstoutfit voor dit jaar gaat worden. Blazer eroverheen, ketting erbij en ik heb niet meer nodig om bij de gourmettafel van de schoonfamilie aan te schuiven!

appel & ei 4

Bloemetjesblouse van Fabienne Chapot – € 29,99

Fabienne Chapot is één van mijn lievelingsmerken. Al jarenlang stalk ik hun site, om er eigenlijk praktisch nooit iets te kopen (op deze prachtige citroenenjurk en deze gele bloemetjesjurk na). Ik ben vooral op Fabienne Chapot vanwege de opvallende prints (saai is de kleding van dit merk zeker niet!) en de mooie gladde stofjes. Ze hebben veel kleding van de fijne stof viscose en een deel van hun collectie is ook duurzaam gemaakt.

Maar oké, genoeg (ongesponsorde) reclamepraat voor dit kledingmerk! Je snapt dat ik in een rondhuppelend blij ei veranderde toen ik twee blouses van dit merk tegenkwam. Ik mocht van mezelf de mooiste van de twee mee naar huis nemen. Dat werd dit exemplaar met bloemetjes en hartjes. Heel zoet en vrolijk, maar door de donkere kleuren toch ook weer chic. Oh ja, de blouse heeft ook nog pofmouwen en laat ik daar nu net dol op zijn. Nog meer reden om hier heel gelukkig in rond te lopen!

appel & ei 5
appel & ei 6

Legergroene blazer van Yaya – € 27,95

Een legergroen jasje van nepleer klinkt misschien niet direct als een standaard Romy-outfit. Toch viel ik als een blok voor deze blazer. Ik was al een tijdje op zoek naar een nepleren blazer, omdat dit soort jasjes leuk staan over een blouse als “binnenoutfit”, maar ook prima doorkunnen voor voorjaarsjas. De meeste blazers die ik tegenkom, zijn alleen óf gemaakt van echt leer óf compleet zwart. Laat ik in die kleur nou net lijkbleek worden. Dan is legergroen al veel meer “mij”. Toen het jasje ook nog eens naadloos bleek aan te sluiten, was ik al snel verkocht.

Het jasje is van het mooie merk Yaya. Voor een jasje van dat merk was minder dan drie tientjes een wel heel goede prijs. Ik bedacht meteen dat ik dit jasje maar eens moet combineren met de roestbruine jurk hierboven. Volgens mij zijn die twee een goede match. Alleen niet op het kerstdiner dan. Alhoewel, het is wel een soort-van-kerstboomkleur 😉

appel & ei 9

Crèmekleurige ribrok – € 7,95

Bart trok even een vies gezicht toen ik met iets van ribstof aangesneld kwam (hij vindt ribstof drie keer niks), maar ik was te verliefd om het rokje te laten hangen. Bovendien trek ik me altijd lekker weinig aan van meningen van anderen over kleding (sorry, not sorry!). In de winter leef ik óf in jurken óf in blouses met dit soort rokken van dikke stof. Dus dit leek me direct een perfecte aanvulling op mijn “wintercollectie”. Rokjes die ik lekker vind zitten, zijn ook nog eens vrij zeldzaam. Dus toen bleek dat dit rokje perfect past, was ik al helemaal om. Die mocht mee!

Het rokje heeft elastiek in de taille en een fijne riem. Ideaal! Ik heb zelf een hekel aan rokjes die je niet kunt “verstellen”. Omdat ik zelf regelmatig een opgeblazen buik heb (door prikkelbare darmen en adenomyose), zit hetzelfde rokje vaak ’s middags iets strakker dan ’s ochtends. Dan is het wel zo fijn als je niet meteen een outfitwissel hoeft te doen, maar gewoon je rokje iets ruimer kunt maken. Perfect dat dat nu kan!

appel & ei 7
appel & ei 8

Geweven jasje met nep-bontje van Promiss – € 27,95

Oh dit jasje! Hoe langer ik ernaar kijk, hoe meer liefde ik ervoor voel. Dat klinkt vast lichtelijk dramatisch voor iets wat “maar” een jasje is. Ik ben nu eenmaal gek op dit jasje sinds het eerste moment dat ik het zag hangen. Uiteraard viel ik als eerste voor de kleur, het chique patroon en het superzachte kraagje. Maar toen ik het jasje aantrok, kwamen er nog een paar verliefdheden bij. De hele binnenkant is gemaakt van een superzachte stof, bij de kraag kun je wegkruipen in een zacht (nep!) bontje en de stof zelf is lekker dik. Een goede winterjas voor de meest gure dagen van het jaar zal het niet zijn, maar ik zie mezelf hier zeker in het voorjaar en najaar leuke uitstapjes en wandelingen in maken. Ik hoop dat het allerkoudste winterweer nog even op zich laat wachten, zodat ik misschien nog een paar winterdagen van dit heerlijke jasje kan genieten. Wat een topvondst!

Wat was jouw laatste mooie kledingvondst?

1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Naomi 12 december 2023 op 10:23 am - Beantwoord

    Wauw, stuk voor stuk prachtige vondsten. Kan me voorstellen dat dat ook even een heerlijke klusonderbreking was.

  2. Maaike 23 december 2023 op 12:09 am - Beantwoord

    Mooie aankopen. Vooral de roestbruine jurk is prachtig! <3

Recente blogs

9 tips voor boeken om vrolijk van te worden

27 januari 2017|Lifestyle, Positiviteit|

Een van mijn voornemens voor 2017 is om er vaker een boek bij te pakken. Sinds ik ben begonnen in het boek Nooit meer te druk heb ik een zwak gekregen voor non-fictieboeken over persoonlijke groei, zelfontwikkeling en positiviteit. Voor als ik straks de laatste pagina van dit boek heb bereikt, leek het me leuk om alvast een aantal nieuwe boekentips op een rijtje te zetten voor mezelf en voor jou. Dit zijn 9 non-fictie boeken om vrolijk van te worden.

Mijn review van het boek '999 vragen aan jezelf'

10 februari 2017|Lifestyle|

Vraag jij jezelf weleens iets af? Het leek mij leuk om mezelf 999 keer iets af te vragen. Toen ik mezelf afgelopen week iets inspirerends cadeau wilde doen, kocht ik daarom het boek '999 vragen aan jezelf'. Dat deed ik onder andere op aanraden van een paar van jullie. Mijn pakketje lag deze week op de deurmat en enthousiast ging ik aan de slag met het beantwoorden van een aantal vragen. Wat kun je precies van dit boek verwachten en ben ik nog steeds zo enthousiast? Je leest het in deze review.

7 tips om thuiswerken leuker en productiever te maken

26 november 2019|Lifestyle, Carrière en ondernemen|

Verse lunch, mijn harige collega (a.k.a. poes Pippa) op schoot en zelf mijn dag indelen. Prima arbeidsvoorwaarden, toch?! Ja hoor, thuiswerken is wel aan mij besteed. Toch is dat weleens anders geweest. Zeker toen ik na mijn studie noodgedwongen maandenlang vanuit huis werkte in mijn zoektocht naar een baan, kwamen de muren op me af. Ik wilde niets liever dan ook maar één dag op kantoor zitten met collega's. Inmiddels vind ik thuiswerken juist héérlijk. Ik heb daar zo mijn handigheidjes voor gevonden. Dit zijn 7 tips om thuiswerken productiever en leuker te maken.