geel6 2

Winterproof | Mijn warme winterjas & Timberland-laarzen

 • 4 november 2018
 • 26 Reacties
Categorieën: Outfits

Zodra de eerste tekenen van de herfst ook maar een piepklein beetje zichtbaar zijn, weet ik niet hoe snel ik mijn winterjas van het haakje moet halen. Zeker dit jaar! Vorig jaar werd ik namelijk de trotse eigenaar van een geweldig fijne jas, die ik ook dit jaar weer met veel liefde draag. Ik besloot dat mijn jas wel wat liefde in de vorm van een outfitartikel kon gebruiken. Daarom wijd ik er dit jaar opnieuw een artikel aan. Kan ik meteen van de gelegenheid gebruikmaken om mijn nieuwe tweedehands aanwinst (winterlaarzen van Timberland) goed te laten zien.

timberland laarzen en vintage winterjas

Geen Michelinpoppetje

Winterjassen vinden vond ik altijd een enorme uitdaging. Ik heb het niet zo op met – zoals ik ze noem – Michelin-jassen waarin ik qua vorm nog het meest weg heb van de welgevormde Michelin-poppetjes. Trenchcoats vind ik dan weer wel leuk, maar die zijn niet altijd even warm en vind ik soms te strak. Ik wil wel gewoon mijn dikke wintertruien onder de jas kunnen dragen zonder dat er overal hobbels en bobbels te zien zijn. Het was dan ook een wonder dat ik een jas vond die alles had wat ik zocht. En waar ik na een jaar nog altijd even blij mee ben als vorig jaar!

timberland laarzen en vintage winterjas timberland laarzen en vintage winterjas

Winterjassensweer

Wanneer is het eigenlijk winterjassenweer? Ik neem dat begrip zelf een beetje ruim en loop gerust van oktober tot maart in een dikke jas rond. Al bij het voelen van de eerste gure wind en temperaturen onder 10 graden wist ik weer precies waarom ik vorig jaar als een blok viel voor deze jas. Ik kan er zelfs een dik vest onder aantrekken zonder dat daar iets van te zien is.

timberland laarzen en vintage winterjas

Wat je niet ziet achter deze foto’s

Overigens is het jammer dat ik geen hilarische behind the scenes-beelden van deze foto’s heb. Aangezien ik geen professionele fotograaf heb die mijn hele leven op een Instagramwaardige manier vastlegt (grapje!) en ik mijn ouders ook niet elke keer wil lastigvallen met fotografieverzoekjes, besloot ik het zelf te proberen met de zelfontspanner. Ik heb alleen geen statief (*noteert ‘statief’ op verlanglijstje*), dus moest ik het doen met een paaltje en mijn – blijkbaar multifunctionele – fietszadel. Het was vast een grappig gezicht om mij steeds razendsnel van de camera op mijn fietszadel naar de garagedeur te zien rennen. Gezicht in de plooi, spontane blik op en klik!

timberland laarzen en vintage winterjas

Warme winterlaarzen

Ook op de foto’s zie je mijn andere winterse aanwinsten: mijn laarzen! Ik liet ze al eerder zien in mijn artikel met kringloopvondsten. Deze originele Timberland-laarzen kostten maar €22,50 bij de IJ-hallen, passen perfect en zijn precies wat ik zocht. Wat kringloopkoopjes betreft, ben ik een echte Hollandse koopjesjager. Ik ben niet zozeer iemand die met tassen vol spullen de budgetwinkels uit komt, maar wel iemand die het een topprestatie vindt als ze tweedehands iets moois scoort voor een fractie van de normale prijs. Als dat dan iets is waar ik al tijden naar zoek, dan sta ik al helemaal te stuiteren van enthousiasme. Zoals met deze (water- en sneeuwbestendige) laarzen dus!

timberland laarzen en vintage winterjas

Wie de schoen past…

Oké, dit zijn geen schoenen die je in een paar seconden aan je voeten schuift. Eerst moet je namelijk alle veters loshalen voordat je je voeten in de laarzen kunt wurmen en de veters opnieuw kunt strikken. Bij de IJ-hallen was ik een aardig tijdje bezig om ze überhaupt aan te krijgen. Gelukkig hadden de verkopers nog een klapstoel staan, waardoor ik enigszins ongestoord mijn gevecht met de in de knoop geraakte veters kon uitvechten. Ik vond de schoenen zo leuk dat ik ze maar direct heb aangehouden die dag. Inmiddels begin ik er handigheid in te krijgen en trek ik er met liefde wat tijd voor uit om deze fijne laarzen aan te trekken.

Warme kleding is het halve werk!

Zowel deze winterjas als mijn laarzen maken de kou al een stuk aangenamer. Wat nu vakanties naar tropische oorden? Met een fijne jas en degelijk schoeisel zijn de herfst en winter al een stuk aangenamer. Ik zou toch bijna zeggen “Laat de winter maar komen”. Ware het niet dat ik nog genoeg leuke herfstuitjes op de planning heb staan om dit seizoen vooral niet te skippen!

Winterjas: Top Vintage
Laarzen: Timberland (tweedehands)
Tas: Top Vintage 
Panty: Zeeman

Heb jij je winterjas al uit de kast gehaald?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Yvonne 4 november 2018 op 8:03 am - Beantwoord

  Heel leuk!

 2. Neverdullmoments 4 november 2018 op 8:30 am - Beantwoord

  Ahhh die laarzen zijn zoo leuk! Ik kan me voorstellen dat veters strikken inderdaad een to do lijst puntje is, haha. Mooie jas ook! Mijn jas herbruik ik, hij is nog steeds leuk! Van de achterkant iets langer dan de voorkant en een mooie kleur donkerblauw.

 3. Darina 4 november 2018 op 8:38 am - Beantwoord

  Je jas is zo mooi! Gaaf met de laarzen. Mooie foto’s.

  • Romy 4 november 2018 op 11:41 am - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, het aantrekken van de schoenen zou ik inderdaad wel op mijn to-do-list voor ’s ochtends mogen zetten om daar bewust tijd voor vrij te maken 😉 Jouw jas klinkt ook prachtig trouwens. Groot gelijk dat je die nog steeds met plezier draagt!

  • Romy 4 november 2018 op 11:41 am - Beantwoord

   Dankjewel!

 4. Nikita 4 november 2018 op 8:40 am - Beantwoord

  Ik gebruik mijn jas van vorig jaar, een zwarte superdry-vest. Niet zo vrolijk, maar ik ben gehecht aan de warmt en gewend aan de jas. Verder heb ik wel vrolijke truien en warme kleding hoor. En ik ga mezelf binnenkort op een nieuwe hoofdtelefoon en nieuwe wintertruien trakteren want ik heb er niet zoveel. Die nieuwe hoofdtelefoon is vooral om thuis en op het openbaar vervoer alle prikkels te negeren. En ik kan binnenkort mijn dikke trui van Mickey Mouse weer aan die ik van de zomer kocht! Klinkt niet logisch, maar ik zag hem deze zomer liggen en ik moest hem gewoon hebben. Soms moet een cadeautje aan jezelf kunnen! Overigens is mijn liefde voor anderen zo groot geworden dat ik me schuldig voel als ik mijn loon aan mezelf uitgeef. Terwijl ik dat net verdiend heb omdat ik er al die dagen voor achter mijn kassa heb gestaan. Aan die zelfliefde is nog werk, maar dat komt wel goed

  • Romy 4 november 2018 op 11:43 am - Beantwoord

   Prima toch om die jas nog met plezier te dragen! Het belangrijkste is dat een jas lekker warm is en fijn zit in de winter. En hoe leuk dat je jezelf op een mooie hoofdtelefoon én nieuwe wintertruien wilt trakteren. Ik geef je groot gelijk, want zo te horen heb je zo’n fijn cadeautje voor jezelf meer dan verdiend. Ik hoop dat je een paar prachtige vondsten zult tegenkomen om met liefde te gebruiken 🙂

 5. Hilly Nicolay 4 november 2018 op 10:05 am - Beantwoord

  Het zit je als gegoten. Die laarzen erbij, echt mooi.

  Ik draag een tussenjas, maar denk dat het verstandiger is de winterjas te gaan dragen!

  • Romy 4 november 2018 op 11:44 am - Beantwoord

   Dankjewel! Een tussenjas is met het herfstweer soms ook prima. Zelf ben ik een echte koukleum, dus mede daarom haal ik mijn winterjas ieder jaar al vroeg uit de kast 😉

 6. Mariska 4 november 2018 op 10:27 am - Beantwoord

  Ja die Timberland laarzen zijn zo leuk!! Ik zag ze al voorbij komen bij je kringloop vondsten 🙂 Ik ga zo ook maar weer even een kijkje nemen bij de kringloop!

  • Romy 4 november 2018 op 11:45 am - Beantwoord

   Leuk! Ik ben heel benieuwd of je met mooie dingen zult thuis komen van de kringloop 🙂

 7. Geke 4 november 2018 op 10:52 am - Beantwoord

  Wat straal je, dat is het eerste wat me opvalt, prachtig! De jas is heel mooi en elegant ook, echt vrouwelijk maar toch niet tuttig.
  Hihi, moest even lachen met je beschrijving van het vetergevecht. Maar hé, dan heb je wel iets moois en makkelijk (denk ik?) aan je voeten.

  Ik ben vorig jaar maar overstag gegaan voor toch zo’n donsjas, wel eentje met een riem om het toch wat gecentreerd te maken. Ik ben zo’n koukleum, dus die jas hangt eigenlijk al wel even aan de kapstok beneden. Voor iets minder koude dagen heb ik nog zo’n wollen kaban, maar vrees dat de donsjas het meestal haalt 🙂

  • Romy 4 november 2018 op 11:47 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! De laarzen zijn het vetergevecht inderdaad meer dan waard. Ik vind ze heel mooi en ze lopen nog superfijn ook 🙂
   Een donsjas met een riem klinkt ook ideaal trouwens! Dan kun je toch een taille creëren 🙂 En ik moet toegeven: zo’n jas lijkt me ook wel heerlijk warm.

 8. Meaghan 4 november 2018 op 12:27 pm - Beantwoord

  Deze combinatie staat je onwijs goed! Leuk dat je er ook zo zelfverzekerd uitziet op de foto’s! Nu ben je helemaal klaar voor de winter! Mijn winterjas is al sinds begin oktober te kast uit! Dat komt vooral door het wisselvallige weer… Dus ik heb hem nog niet heel vaak gedragen, maar toch wel een aantal dagen. Nu het weer minder weer is, denk ik dat ik hem deze week vaak zal dragen!

  • Romy 4 november 2018 op 11:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om dat te horen 🙂 En groot gelijk heb je om jouw winterjas ook alvast uit de kast te halen. Met dit wisselvallige weer is het altijd goed om je winterjas voor het grijpen te hebben.

 9. Margo 4 november 2018 op 6:10 pm - Beantwoord

  Oooooh dat model van die jas! Jaren geleden had ik ook zo’n model – echt supertof staat ie (En ik mis hem nog steeds!) Die schoenen zijn erg gaaf, zo lekker hoog, ik hou ervan. Je stijl is zo leuk Romy!

  • Romy 5 november 2018 op 12:03 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 🙂 Ik vind dit model jas ook geweldig en kan me helemaal voorstellen dat je jouw jas met dit model nog weleens mist. Zit heerlijk en staat nog leuk ook! Wie weet een goede reden om jezelf op een shopsessie te trakteren 😉

 10. Ilona Wielinga 4 november 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

  Aah superleuke jas! Staat je ook erg leuk. En ik kan me voorstellen dat het er grappig uit zag, haha. Ik maak ook regelmatig mijn outfitfoto’s zelf, maar heb gelukkig wel een statief tot mijn beschikking, maakt het soms net even wat makkelijker.

  • Romy 5 november 2018 op 12:04 am - Beantwoord

   Dankjewel! En hihi, een statief moet ik eigenlijk ook maar eens aanschaffen. Dat zou dit soort situaties wel iets makkelijker maken 😉

 11. Esmee 5 november 2018 op 12:28 am - Beantwoord

  Wauw, wat een toffe laarzen. Ik had ze zo niet bij je verwacht maar ze staan je echt fantastisch!

  • Romy 5 november 2018 op 10:34 pm - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! Dankjewel! 🙂

 12. Els 6 november 2018 op 1:49 pm - Beantwoord

  Die laarzen! Ik ben verliefd!

  • Romy 7 november 2018 op 7:48 am - Beantwoord

   Zo leuk om te horen! Ik was ook direct verliefd toen ik deze laarzen zag 🙂

 13. Irene 7 november 2018 op 10:13 am - Beantwoord

  Ik vind je laarzen echt geweldig! Perfect voor dit weer hé. En ik vind het net tof dat er geen rits in zit. Dat vind ik altijd een klein beetje valsspelen. Haha 😀
  Jouw gevecht met winterjassen ken ik ook. Ik heb één heel mooie jas die wel al een aantal jaren oud is en dat is er een beetje aan te zien maar ik vind voorlopig maar geen jas die aan mijn eisen voldoet. Ik heb wel ook nog een ski jas die ik gebruik als het echt héél koud is maar die oogt ook een beetje lomp. Moeilijk!

  • Romy 7 november 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie op mijn laarzen! Haha, een rits in veterlaarzen is inderdaad wel een beetje valsspelen, ook al is het stiekem wel lekker gemakkelijk 😉
   Moeilijk hè, winterjassen vinden die leuk zijn?! Ik vind zelf de jassen van Top Vintage geweldig. Ze hebben zulke mooie, vrouwelijke jassen die er totaal niet lomp uitzien en nog warm zijn ook. Enige ding is dat er wel een prijskaartje aan hangt, maar dat heb ik ervoor over als ik de jas heel wat jaren kan dragen 🙂

Recente blogs

Dit maakte mijn paasweekend nóg leuker

14 april 2020|Persoonlijk|

Dit weekend was het zover: tijd om de schattige servetten weer uit de kast te halen en iets vaker een ei op het menu te zetten. Oftewel, Pasen! Familiebezoekjes en leuke uitstapjes naar de tulpenvelden zaten er natuurlijk even niet in. Toch had ik absoluut niet te klagen over mijn fijne paasdagen. Ik neem je mee in mijn paasweekend vol lichtpuntjes. Inclusief een innovatieve paasbrunch op afstand en een heleboel gekokkerel.

Kringloopvondsten #4 | IJ-hallen: ruches, stippen & koeienkopjes

4 augustus 2018|Lifestyle|

Het was al een tijdje geleden dat ik voor het laatst naar de IJ-hallen ben geweest. Daarom greep ik vorige week zaterdag direct mijn kans toen ik zag dat er weer een tweedehandsmarkt werd georganiseerd op het NSDM-terrein. Door de vakantie was het een stuk rustiger dan anders, maar alsnog hoefde ik weinig moeite te doen om met een paar mooie tweedehands koopjes thuis te komen. Ik scoorde onder andere een jasje met stippen, een vrolijke jurk met ruches en een aanvulling op de koeienverzameling van mijn moeder. Kijk je mee?

Jaaaa, ik heb een huis gekocht!

21 december 2018|Persoonlijk|

JOEHOE, IK HEB EEN HUIS GEKOCHT! Zo, dat kan ik nu eindelijk van de daken schreeuwen. Een hele opluchting, want ik ben geen kei in geweldig leuk nieuws voor mezelf houden. Je kunt je dus vast wel voorstellen hoe blij ik ben dat ik dit nieuws nu wereldkundig kan maken. Na maandenlang Funda gestalkt te hebben en heel lang gedroomd te hebben van een eigen woning, waren daar "opeens" hét huis, een geaccepteerd bod en een koopcontract. Drie ingrediënten die van mij een blij meisje maakten de afgelopen tijd. Ik praat je dan ook graag helemaal bij.