Outfit | Liefde voor mijn vintage winterjas

Als echte koukleum trek ik vaak al in de herfst mijn winterjas uit de kast. Een tijdloze trenchcoat om de kou mee te trotseren, had ik alleen nog niet. In een van mijn favoriete webshops, Top Vintage, kwam ik de perfecte jas tegen. Er hing alleen wel een prijskaartje aan, dus ik heb er bijna drie weken over gedaan voordat ik de bestelling plaatste. Uiteindelijk hakte ik toch de knoop door en ben ik nu de trotse eigenaar van die ene perfecte vintage winterjas. Ondanks het herfstzonnetje, trok ik de jas alvast even aan om hem je te laten zien. Want ja, nieuwe kledingaankopen kan ik niet lang ongebruikt in de kast laten hangen.

vintage winterjas top vintage

Ik zag het al helemaal voor me…

In mijn hoofd zag ik het al helemaal voor me: ik zocht een warme trenchcoat met een ceintuur, een mooie kraag en een klokkende rok in retrostijl. En als ik een plaatje in mijn hoofd heb, dan moet en zal ik iets vinden wat daar daadwerkelijk op lijkt. En tja, waar begin je aan de grote zoektocht naar dé jas? Ik vond hem uiteindelijk bij Top Vintage, een winkel met geweldige kleding en accessoires in vintage- en retrostijl (als ik ooit de loterij win, zou ik wel weten waar ik mijn geld besteed!). Helaas zijn hun items vrij prijzig, maar je krijgt wel altijd waar voor je geld. Wetende dat ik waarschijnlijk heel lang plezier zal hebben van deze jas, deed ik hem mezelf dus toch cadeau.

vintage winterjas top vintageJas: Top Vintage | Legging: Zeeman | Schoenen: tweedehands.

vintage winterjas top vintage

Lekker warm en stijlvol

De jas is gemaakt van fleeche, heeft een klokkende rok en is bij de kraag versierd met zwarte randjes. Het is dus een wijd uitlopend model, maar door het ceintuur zit er toch echt taille in. Op de knopen van de jas staan kleine ankertjes. Het is verder een jas van een hele mooie, dikke kwaliteit. Perfect voor guur herfstweer of winterse stormbuien. Het fijne aan de jas vind ik ook dat hij lang genoeg is om jurkjes of rokjes te bedekken. Je kunt er dus gerust bijvoorbeeld een knalgele jurk onder dragen zonder dat er net een storend randje onder je jas tevoorschijn komt.

vintage winterjas top vintage

Rode en donkerblauwe variant

Deze vintage winterjas is trouwens te koop in de kleuren donkerblauw en rood. Bij mijzelf vind ik donkerblauw net iets mooier staan en makkelijker te combineren, dus de donkerblauwe variant moest het worden. Ik betaalde er trouwens €99,95 voor. Voor dit type jas van een mooie kwaliteit is dat zeker niet te duur en ik zie het maar als een investering waar ik nog lang van kan genieten.

vintage winterjas top vintage

Tweedehands enkellaarsjes

Onder de jas draag ik op deze foto’s al net zo winterse enkellaarsjes. Ik was al een paar weken op zoek naar goede enkellaarsjes en heb heel wat paren gepast, maar helaas slaagde ik steeds niet. Mijn voeten zijn vrij breed en ik houd bij mijn voeten vaak vocht vast, dus het is altijd een flinke zoektocht om de perfecte schoenen te vinden. En net op het moment dat ik dacht de hele winter op dezelfde schoenen te moeten lopen, kwam ik bij de kringloopwinkel deze laarsjes tegen voor (houd je vast!) €3,50. Het zijn vrij hoge sleehakken met een (nep)bontje en ik vind ze zo leuk. Ben er helemaal blij mee! (De vlekjes hierboven zijn trouwens regendruppels.)

vintage winterjas top vintage

Voorlopig nog even aan de kapstok

Deze winterjas hangt nu nog mooi te zijn aan een kledinghanger als pronkstuk aan onze kapstok. Stiekem hoop ik ook dat ik hem nog even ongebruikt kan laten hangen. Dat betekent namelijk dat het zonnetje nog een tijdje blijft schijnen. Maar voor wanneer het herfstweer echt zijn intrede doet, heb ik in ieder geval iets om naar uit te zien: een dikke winterjas om in weg te kruipen en om met veel plezier te dragen.

Draag jij in de herfst al je winterjas? Of wacht je daar nog even mee?

Volg:
Deel:

65 Reacties

 1. Darina
  26 september 2017 / 06:08

  Een hele mooie jas! Ik vind het model erg leuk en het staat je heel goed. Topvintage heeft echt hele leuke items. Ik stel het dragen van mijn winterjas altijd zo veel mogelijk uit :)
  Darina blogde over…My H&M Wish List Fall Season 2017

  • Romy
   Auteur
   26 september 2017 / 07:37

   Dankjewel! Ja, Top Vintage is zo’n leuke winkel! Ze hebben ook zoveel leuke jurkjes te koop daar.

 2. 26 september 2017 / 07:25

  Het is zeker een hele mooie prijs voor zo’n jas. Een goede investering en omdat hij ook tijdloos is. Die laarsjes! Wat een koopje zeg! Geweldig! Zelf heb ik een trenchcoat in het beige van de h&m. Ook heel tijdloos. Die hangt nog fijn in de kast
  Aneta blogde over…De Prentenboek Top Tien van het jaar 2017

  • Romy
   Auteur
   26 september 2017 / 07:39

   Ja, ik ben zó blij met die laarsjes ook! Het is niet echt makkelijk om schoenen te vinden die goed passen met mijn voeten, dus dit was echt een gouden vondst. Jouw trenchcoat klinkt ook heel mooi trouwens. Fijn om zo’n tijdloze jas hebben :)

 3. Sylvia - alovelyadventure
  26 september 2017 / 07:36

  Wauw!! Deze jas vind ik echt prachtig. Ik heb ook een trenchcoat van denk wel 10 jaar!?! (Ben ik al zo oud) geleden. En draag hem nog steeds me veel liefde als ik in NL ben. Dus voor dit soort jassen mag je wel wat meer betalen omdat het “altijd” gedragen kan worden.
  Sylvia – alovelyadventure blogde over…About last week..#38

  • Romy
   Auteur
   26 september 2017 / 07:39

   Dankjewel! Wat een goede investering is jouw jas geweest als je hem al zo lang met liefde draagt. En ik ben het helemaal met je eens: soms is een iets grotere investering in kleding het uiteindelijk meer dan waard :)

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:12

   Dankjewel :) Ik ben er zelf ook zo blij mee.

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:14

   Dankjewel :) Ik vond de jas ook echt helemaal mijn ding. En groot gelijk heb je dat je je jas nog even niet gebruikt zolang de zon nog een beetje schijnt.

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:14

   Dankjewel :) Ik vond de jas ook echt helemaal mijn ding. En groot gelijk heb je dat je je jas nog even niet gebruikt zolang de zon nog een beetje schijnt.

 4. Larissa
  26 september 2017 / 08:00

  Mooie jas :-)
  Ik draag zelf vaak mijn winterjas al in de herfst. Het enige probleem is dat ik het dan in de winter niet meer earm genoeg heb haha. Dit jaar ben ik ook al een zoektocht gestart naar een nieuwe dikke winterjas!
  Larissa blogde over…Rondreis door Schotland (deel 1)

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:14

   Haha, dat is inderdaad het nadeel van je winterjas al vroeg uit de kast halen ;) Hopelijk kun je dit jaar slagen voor een lekker dikke winterjas.

 5. 26 september 2017 / 08:16

  Een heel mooie jas! Ik vind de zwarte streep over de kraag en aan de onderkant erg stijlvol.

  Voor de herfst heb ik een fijne ‘tussendoor’jas, maar stiekem zat ik gisteren alweer naar een nieuwe winterjas te kijken. Wel ook een prijzige, maar ik heb nog even om erover na te denken. ;)
  Josephine blogde over…[Gastblog] Steampunk: Met volle kracht de toekomst tegemoet

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:16

   Dankjewel!
   Zo’n tussenjas lijkt me ook heel handig! Ik ben benieuwd of je uiteindelijk voor de winterjas gaat die je op het oog hebt. Soms moet je gewoon even een goede investering doen om het in ieder geval lekker warm te hebben in de winter :)

 6. Lieke
  26 september 2017 / 08:44

  Wat een prachtige jas! ? Ik laat mijn winterjas aan de kapstok hangen zo lang ik kan haha ;)

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:18

   Dankjewel! :) En gelijk heb je! Dat moment waarop je je winterjas weer aantrekt, voelt toch een beetje als officieel toegeven dat de zomer helemaal voorbij is ;)

 7. Amy
  26 september 2017 / 08:02

  Het model staat je heel goed, lijkt ook enorm bij je te passen. De prijs vind ik trouwens niet per se superduur, vaak kun je wel meerdere jaren toe met een jas. Mijn winterjas hangt ook vast aan de kapstok maar liever blijft hij daar nog even haha!
  Amy blogde over…Als de liefde niet bestond | Mijn eerste studio opname!

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:15

   Dankjewel! :) Ik vond het in eerste instantie een dure jas, maar later realiseerde ik me inderdaad dat het eigenlijk wel meevalt als je lang met de jas doet. Wanneer je elk jaar een goedkopere jas koopt, ben je eigenlijk net zoveel kwijt.

 8. Madelon
  26 september 2017 / 08:43

  Wat een mooie jas, staat je echt heel leuk! Ik wacht nog even met mijn winterjas tot het wat kouder is. Alhoewel, nu ik naar buiten kijk ziet het er al aardig koud uit!
  Madelon blogde over…Het leed dat klein zijn heet

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:17

   Dankjewel! En groot gelijk heb je dat je het kopen van de winterjas nog even uitstelt! Maar inderdaad, gisteren met de mist en het koude weer in de ochtend was zo’n winterjas geen overbodige luxe geweest ;)

 9. 26 september 2017 / 10:43

  Wat een prachtige jas! Staat je goed hoor! En kan me helemaal voorstellen dat je ‘m nu al even aan wilde doen, haha. Ik heb zelf nog een hele tijd in de herfst mijn ‘zomerjas’ aan (die draag ik in de zomer echt nooit). En daarna mijn leren jas. Een echte winterjas draag ik eigenlijk alleen maar op wintersport. Ik vind het vaak veel te warm! Dan moet ik zo zweten haha.
  Loes | Gewoon iets met Loes blogde over…Knipsels van week 38: Dory gevonden, Neeltje Jans en oma jarig

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:20

   Dankjewel :) Deze jas kon ik inderdaad echt niet ongebruikt aan de kapstok laten hangen.
   Wat grappig dat je juist liever geen echte winterjas draagt. Ik ben zelf echt een koukleum en kleding kan me in de winter niet warm genoeg zijn ;)

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:22

   Dankjewel! Ik vind zelf al te dikke jassen (vooral die Michelinpoppetje-achtige jassen) ook niet zo mooi inderdaad. Deze vond ik precies een goede dikte hebben :)

 10. 26 september 2017 / 12:36

  Wat een mooie jas! Echt een hele goede vondst!

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:25

   Dankjewel! Ja, ik ben er ook zo blij mee :)

 11. 26 september 2017 / 13:06

  Zo’n mooie jas! Perfecte jurkjesjas :) En hij staat je heel erg mooi! Ik ga met de fiets naar m’n werk dus voor in de winter heb ik een lekker dikke jas. Nu draag ik vooral mijn zomerjas met een warme trui onder. Vind het anders al snel te warm en ‘s avonds ook. Je laarsjes zijn ook leuk! Ik hou van tweedhandskoopjes!
  Irene blogde over…Over mental breakdowns enzo

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:26

   Ja zeker weten, dit is echt zo’n jas om over jurkjes heen te dragen :) Dankjewel voor je lieve compliment!
   Zo’n dikke jas lijkt me op de fiets ook wel zo fijn in de winter en ideaal dat je in de zomer gewoon je zomerjas met een warme trui kunt combineren :)

 12. 26 september 2017 / 13:20

  Wauw wat een mooie jas! Inderdaad fijn dat hij wat langer is, handig te combineren zo! Vind je laarsjes ook heel cute. Een tijd geleden scoorde ik ook laarsjes bij de kringloop voor slechts 5 euro haha, geweldig zulke vondsten!
  Anna blogde over…XL LIPSTICK REVIEW | PRIMARK EN MAKE-UP REVOLUTION

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:27

   Dankjewel! :) En wat een goede vondst zeg, jouw laarsjes! Het voelt toch wel heel fijn als je opeens iets heel leuks voor zó weinig geld op de kop tikt.

 13. kaylin
  26 september 2017 / 15:30

  Mooie jas, mooie laarsjes en geslaagde foto’s :D Ik stel het dragen van mijn winterjas altijd zo lang mogelijk uit. Vorig jaar ben ik er pas eind november mee begonnen, haha. De reden daarvoor is dat mijn leren jasje dat ik in het najaar draag ook wel warm is en zo comfortabel!

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:27

   Zo lief! Dankjewel voor je lieve compliment!
   En wat handig dat je zo’n fijn leren jasje hebt dat je pas in december je winterjas hoeft te gaan dragen. Zo’n tussenjas lijkt me ook wel echt ideaal :)

 14. 26 september 2017 / 15:33

  Mooie jas!! Staat je echt heel leuk.
  Top Vintage ken ik helemaal niet .. Waar zitten ze ergens?

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:27

   Wat leuk om te horen! Dankjewel :)

 15. 26 september 2017 / 19:31

  Ik wil al heel lang zo’n trenchcoat, maar kon die tot op heden nog nergens vinden. Ik dacht ooit dat ik die gevonden had en bestelde hem online. Wanneer ik die toegestuurd kreeg was het dus dat nog niet. Ik heb hem wel niet teruggestuurd, want hij zit toch nog lekker ;) Ik hoop dat ik er ooit eentje vind :)
  Evelyne blogde over…Mijn leven zoals het is #53 | Keuzes maken

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:29

   Wat jammer dat die jas het toch niet helemaal was! Hopelijk slaag je snel alsnog voor een hele leuke, fijne en lekker warme winterjas :)

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:30

   Ja, Top Vintage is echt zo’n leuke winkel! Dankjewel voor je lieve compliment :)

 16. Nikita
  26 september 2017 / 19:23

  Mooie jas! Je straalt er echt in. Dit is een hele andere kant van jou maar daarom niet minder mooi! Super! Niet direct de jas die ik zou kopen, maar daarom zijn we allemaal andere mensen natuurlijk. Dat maakt het leven een stuk boeiender :)
  Nikita blogde over…Je hoeft niet perfect te zijn

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:29

   Dankjewel voor je lieve reactie! :) En inderdaad, lang leve het feit dat iedereen een eigen stijl heeft. Dat maakt het juist zo leuk!

 17. Pauline
  26 september 2017 / 22:06

  Staat jou echt prachtig! En gelukkig ook mooi tijdloos zodat je daar komende jaren van kunt genieten, dan is hij zeker de prijs waard! (Zelf koop ik ook altijd één mooie, duurdere jas waar ik dan járen plezier van heb en een wat goedkopere minder mooie voor op de fiets/werk)

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:30

   Dankjewel voor je lieve compliment! En wat een slim idee om zowel een dure als een goedkopere jas te kopen. Dan is die dure jas zijn geld meer dan waard, maar blijft hij tegelijkertijd lange tijd mooi :)

 18. 26 september 2017 / 22:12

  Wat een leukerd, vooral die knoopjes vind ik leuk! Zeker de investering waard! Zelf heb ik al een paar jaar dezelfde winterjas, misschien maar even winkelen :-)
  Neverdullmoments blogde over…De vaatwasser

  • Romy
   Auteur
   27 september 2017 / 07:32

   Dankjewel :) Ik vond die knoopjes zelf ook zo leuk! En je hebt zo te horen een héle goede reden om snel eens voor een nieuwe winterjas te gaan kijken :)

 19. 28 september 2017 / 18:22

  Wauw, deze jas staat je echt heel goed. Echt een heel mooie jas, en volgens mij ook lekker warm :D

  • Romy
   Auteur
   28 september 2017 / 22:26

   Dankjewel voor je lieve compliment! De jas zit inderdaad ook echt heerlijk warm :)

 20. yvonne
  28 september 2017 / 21:49

  Wat een leuke aankoop zeg. Staat je echt supergoed.

 21. Tanja
  29 september 2017 / 10:43

  Romy wat een geweldige jas! Hij staat je ook nog eens supergoed! Ik heb op de site van Topvintage gekeken en wat een goede website. Een paar dingetjes besteld, waar ik me helemaal op verheug. Het enige nadeel is wel, dat mocht iets geretourneed moeten worden, de verzendkosten voor eigen rekening zijn. Dat vind ik jammer, kan namelijk best duur zijn. Een beetje klantonvriendelijk ook, terwijl voor de rest ze juist hele goede info over de produkten verstrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge