Vivera-vleesvervangers review | Welke vond ik een succes?

Alweer een hele tijd terug viel mijn oog op een nogal goede aanbieding voor vleesvervangers. Voor maar € 1,- per verpakking scoorde ik een hele lading Vivera-vleesvervangers. Dat varieerde van nogal pittige balletjes tot mijn geliefde kaasschnitzel. Mijn koelkast puilde uit en mijn maag rammelde. Inmiddels heb ik ze allemaal opgepeuzeld. Welke vleesvervangers waren een succes en welke niet? Ik vertel het je graag.

vivera vleesvervangers review

Vivera satéschnitzel

Ik begin met mijn grote favoriet: de satéschnitzel van Vivera. Naar deze vleesvervanger zag ik het meest uit, omdat ik bijna alles met satésaus (behalve vlees natuurlijk!) goed vind smaken. Gelukkig werden mijn hoge verwachtingen waargemaakt: deze lekkere burger is helemaal mijn ding. Je hebt eerst twee wat droge happen, maar daarna beland je al snel bij het overheerlijke gedeelte met satésaus. Mijn tip: smeer de saus uit over de hele schnitzel. Kun je lekker bij elke hap van genieten! De burger is wat prijzig, maar ik wil mezelf er na de coronatijd (lees: als ik weer voor alleen een burger naar Albert Heijn kan) zeker een keer op trakteren.

Ook goed om te weten voor vegans: deze burger is volledig veganistisch. Sinds kort kun je de veganistische burgers van Vivera herkennen aan de term ‘plant’ op de verpakking. Lekker makkelijk!

Cijfer: 8,5

vivera vleesvervangers review

Vivera zigeunerschnitzel

Nog een veganistische vleesvervanger van Vivera is deze zigeunerschnitzel. Overigens komt deze blijkbaar uit precies dezelfde fabriek als de zigeunerschnitzel van Jumbo. Niet gek dus dat ik geen verschil proefde! Gelukkig vind ik beide zigeunerschnitzels een succes. Niet per se heel bijzonder, maar wel gewoon lekker. Ze zijn een tikkeltje pittig, lekker krokant en vullen goed. Ik weet niet wat ik er verder over moet zeggen, maar enthousiast ben ik in ieder geval. Ik zou zeggen: gaat dat vooral zelf proeven.

Cijfer: 7

vivera vleesvervangers review

Vivera champignon- en paprikaburger

Een iets minder groot succes vond ik deze burger met champignon en paprika. Champignons vind ik lekker en paprika’s vind ik lekker. Dat kon toch niet misgaan? Toch wel blijkbaar. Ik vond deze burger niet vies, maar zeker ook niet lekker. Om een of andere reden ben ik sowieso niet zo enthousiast over dit soort groenteschijven zonder krokant laagje of lekkere vulling. Ze hebben weinig bite, zijn een beetje flauw en hebben niet veel smaak. Ik heb beide burgers netjes opgegeten, maar was blij toen de verpakking leeg was. Nee, dan houd ik het wel bij de heerlijke champignonburgers van Lidl en Albert Heijn.

Cijfer: 5

vivera vleesvervangers review

Vegafilet met spinazie en kaas

Oh yum, kaas en spinazie! Dat is wat mij betreft altijd een gouden combinatie. Soortgelijke filets van Aldi en Lidl vond ik eerder al erg lekker en ook deze van Vivera smaakte goed. Door de spinazie en het krokante laagje is de burger lekker stevig en de gesmolten kaas erop maakt het al helemaal heel smakelijk. Echt een lekkere combinatie! Min tip: laat deze filets wat langer bakken dan veel andere vleesvervangers. Dan smelt de kaas goed en zijn de filets op z’n lekkerst.

Cijfer: 8

vivera vleesvervangers review

Vivera hot & spicy falafel

Ik houd nogal van pittig eten. Vriendlief verbaast zich er regelmatig over als ik weer eens extra chilipoeder over mijn eten strooi. Nee, eten kan mij niet snel te pittig zijn. Althans, dat dacht ik totdat ik deze hot & spicy falafel proefde. Meestal neem ik termen als “spicy” met een korreltje chilipoeder zout, maar dit keer bleek “spicy” ook écht spicy te zijn. Na het eten van 6 falafelballetjes had ik een flinke portie kwark nodig voordat mijn mond niet meer in brand stond. De overige balletjes heb ik maar in een zakje meegegeven aan mijn broertje. Of de balletjes echt veel te pittig zijn of dat het aan mij lag? Geen idee. Maar ik sla deze falafel voortaan maar over.

Cijfer: 4

vivera vleesvervangers review

Vivera kaasschnitzel

We eindigen deze Vivera-vleesvervangers review met een andere persoonlijke favoriet van mij: de kaasschnitzel. Wie mijn vega-reviews al langer volgt, weet inmiddels dat ik gek ben op alle burgers waar kaas in zit. Hoe meer, hoe beter! Gelukkig kon ook deze lekkere kaasschnitzel mijn verwachtingen waarmaken. Lekker veel kaas, smelt heerlijk in de pan en smaakt niet naar plastic maar echt naar kaas (dat is bij andere merken weleens anders). Doe mij er maar elke week zo één!

Cijfer: 8

Vivera-vleesvervangers review | Eindoordeel

Al met al ben ik over de meeste vleesvervangers positief. De eindconclusie van deze Vivera-vleesvervangers review: met alle vleesvervangers waar je kaas of satésaus in mikt, maak je mij blij. Geziend de prijs ga ik voor de meeste vleesvervangers liever naar Lidl, waar ze ook heel lekkere vega-opties hebben voor soms maar de helft van de Vivera-prijs. Maar toch, leuk om te proberen! Bij de volgende mega-aanbieding ga ik zeker weten weer een flinke lading Vivera-vleesvervangers inslaan. Dan laat ik alleen wel de champignon-paprikaburgers en de pittige falafel aan mijn neus voorbijgaan.

Welke van deze vleesvervangers heb jij al eens geprobeerd?

Volg:
Deel:

27 Reacties

  1. 19 april 2020 / 09:04

    Ik ben dol op vivera, de supermarkt die die fantastische aanbieding had is helaas niet bij mij in de buurt. De sate schnitzel was favoriet, ik heb alleen ontdekt dat ik acne krijg van pinda’s. De kaas schnitzel vind ik erg lekker, en de mozzarella tomaat ook (ik geloof tenminste dat die van vivera was)
    Anouk blogde over…Een dankbaarheidslijstje (fijne dingen in moeilijke tijden)

    • Romy
      Auteur
      21 april 2020 / 23:33

      Ah wat balen zeg dat je pindasaus op dit moment niet kunt eten. De mozzarella-tomaatburger is volgens mij van Valess. Die vind ik trouwens ook erg lekker :)

    • Romy
      Auteur
      21 april 2020 / 23:33

      Haha, voorlopig ben je zo te horen nog niet uitge-experimenteerd qua nieuwe vleesvervangers ;)

  2. johanna
    19 april 2020 / 10:02

    Het nadeel van zulke produkten zijn natuurlijk de toevoegingen, stabikisator, etc., en zout misschien. Eigenlijk kun je zo iets vast ook zelf maken. Zou leuk zijn, als je eens een paar recepten uit andere blogs of kookboeken zoekt, alhoewel ik weet, dat je tekstschrijven meer als je roeping ziet als koken. Ja, en dan natuurlijk nog een cooperatie met een pannenmerk of pollepelproducent zoeken…..😉. Zoals je misschien al vermoed, ik eet geen kant-en-klaar produkten en ook niet uit zakjes. En probeer met basisprodukten te koken, omdat ik dan precies weet wat er in zit! Het landbouwgif niet meegeteld. Veel succes en prettige zondag.

    • Romy
      Auteur
      21 april 2020 / 23:36

      Inderdaad een goed idee om zoiets eens zelf te maken! Ik wil nog een keer zelf linzenburgers maken. Sommige andere vleesvervangers lijken me net wat lastig om te maken, maar wie weet ga ik me er nog eens aan wagen. Mocht het ooit zover komen, dan deel ik zeker iets over mijn vega-kookavonturen op mijn blog ;)

  3. 19 april 2020 / 10:59

    Oeh, die satéschnitzel ga ik echt een keer proberen. Goede tip. Fijn dat die ook veganistisch is. Ik vind hun reclames trouwens ook heel tof; ze zijn echt een beetje activistisch wat dat betreft!
    Lotte blogde over…Recensie: Little Women – Luisa May Alcott

    • Romy
      Auteur
      21 april 2020 / 23:37

      Ja leuk hè?! Ik ben ook wel van hun creatieve reclames gecharmeerd.

  4. 19 april 2020 / 12:24

    Ik ben gek op de vleesvervangers van Vivera! Ik eet toevallig vanavond de kaasschnitzel! De satéschnitzel heb ik nog nooit geprobeerd, was bang dat deze heel zwaar op de maag zou zijn, maar hoe jij hem omschrijft klinkt hij erg goed. Binnenkort maar eens proberen!
    Edith-Sofia blogde over…Unboxing goodiebag

    • Romy
      Auteur
      21 april 2020 / 23:38

      Ik vond de satéschnitzel wel meevallen qua vullendheid. Zeker een aanrader om eens te proberen wat mij betreft! maar de kaasschnitzel is ook een fijne vleesvervanger!

  5. 19 april 2020 / 12:46

    Ik ben ook niet zo’n fan van basic groentenschijven zonder korstje dus die champignon paprika burger zou mij ook niet kunnen bekoren. En sowieso eet ik ook al niet graag champignons.
    Ben stiekem wel benieuwd naar die falafel, ook al vond jij het te pikant. Ik hou zelf ook wel van wat spice en ze zien er heel lekker uit eigenlijk.
    Irene blogde over…Week 16

    • Romy
      Auteur
      21 april 2020 / 23:38

      Als je houdt van spicy, dan moet je de falafel van Vivera echt eens proberen. Pittig is-ie sowieso! ;)

  6. Rianne
    19 april 2020 / 13:46

    De zigeunerschnitzel is één van mijn man zijn favorieten. De oosterse schijf is denk ik de lekkerste van de Vivera-Plant selectie.
    Als vegan eet ik geen kaas, maar laatst vond ik eindelijk de Goodbite vegan kaasschnitzel en oh man, wat vond ik die lekker. Kaas was ook echt wel mijn ding vroeger. De saté schnitzel hebben we één keer gehad, maar vonden we niet zo geweldig en dus de prijs niet waard. De Quorn sate stukjes vond ik vroeger heel lekker, die heb je ook al eens gereviewd, helaas zit er ei door, dus eet ik het nu niet meer. De hot en spicy falafel klinkt als beter om te laten liggen :) De champignon-paprika burger heb ik ook weleens gegeten, maar ben het met je eens. Hij is niet vies, maar veel smaak zit er ook niet aan. Ik heb dan inderdaad toch wel meer voorkeur voor gepaneerde vleesvervangers, maar dat had ik vroeger bij echt vlees vaak ook al. Daarom ben ik ook zo blij dat de vega kipkorn van de Mora ook vegan is. De krokante kipschnitzel van Vivera vinden wij hier trouwens ook lekker. Krijg er lekkere trek van haha een fijne zondag toegewenst :) groetje Rianne

    • Romy
      Auteur
      21 april 2020 / 23:41

      Ja, de quornstukjes met saté zijn bij mij en bij mijn vriend (een echte vleeseter!) ook groot favoriet. De vegan kaasschnitzel die jij noemt, klinkt ook heerlijk trouwens. Net als de vega kipcorn. Ik geloof dat ik nog heel wat nieuws te ontdekken heb qua vleesvervangers! Blijft leuk om zo lekker te experimenteren en wat boffen we toch met alle vega(n) opties tegenwoordig :)

    • Romy
      Auteur
      21 april 2020 / 23:39

      Haha, in dat geval zou ik zeggen: ga die spicy falafel ZEKER proberen ;)

  7. 20 april 2020 / 10:13

    Wat weer een leuke review! Ik ben heel erg benieuwd naar de sate schnitzel. En met vleesvervangers met kaas maak je mij ook altijd blij, haha :-). Je hebt me ook wel erg nieuwsgierig gemaakt naar de falafel balletjes, ik houd ook wel van pittig en ben benieuwd of ik ze ook te pittig vind of niet.
    Anna blogde over…MLBB #168 | Paasbrunch en naar de tulpenvelden!

    • Romy
      Auteur
      21 april 2020 / 23:39

      Nu ben ik andersom ook heel benieuwd wat jij van de spicy falafel zult vinden. Laat je het weten als je ze hebt geprobeerd? Ik ben wel benieuwd of jij ze ook te pittig vindt of dat het echt aan mij lag ;)

  8. 22 april 2020 / 22:11

    Wij eten hier ook regelmatig vleesvervangers. Mag ik je nog een tip geven? Als je die kaasburger zo lekker vindt, probeer dan ook eens de Kaesburger van Goodbite. Die is vegan en zooo lekker. De gewone schnitzel van vIvera vind ik ook heel lekker.
    Mirjam blogde over…Review Leven zonder afval. Een zero waste handboek

    • 28 april 2020 / 13:52

      Leuke review! Ik vind de vegetarisch kipschnitzel en nuggets van dit merk ook heel geslaagd. Ook de gehakt koop ik regelmatig. Er ligt nu een verpakking shoarma klaar om te testen.

      Ze zijn regelmatig bij de Coop supermarkt in de aanbieding: 3 voor 5 euro!
      Marloes blogde over…Soap & Glory ‘Get a Smooth on’ producten

      • Romy
        Auteur
        3 mei 2020 / 00:09

        Goed om te weten van de Coop-aanbieding van Vivera! Thanks voor de tip! Ik ga daar zeker ook eens kijken, in ieder geval voor een paar van mijn nieuwe favorieten van dit merk.

    • Romy
      Auteur
      3 mei 2020 / 11:01

      Oeh goed idee! Dank je voor de tip! Ik zag die burger toevallig laatst ergens voorbijkomen en wil die zeker ook eens proberen. Sowieso altijd leuk om nieuwe vleesvervangers te ontdekken :)

  9. Laura
    28 april 2020 / 14:04

    Hoi,
    Ik lees af en toe jouw blog, maar ik plaats niet snel een reactie. Ik wilde graag een compliment geven over de positieve manier hoe jij blogs over vegetarische gerechten en tips voor mensen die vaker vega willen eten schrijft. Ik ben zelf geen vegetariër (een echte liefhebber zelfs), maar door jouw blogs zou ik wel graag meer vleesvervangers willen proberen en vaker het vlees weglaten.
    Ook vind ik het heel fijn dat je mensen die niet vega eten, om verschillende redenen, niet afkraakt. Ik vind dat er vaak een hele negatieve sfeer hangt rond dit onderwerp, waardoor ik er niet vaak iets over lees. Vegetariërs die boos worden, omdat anderen wel vlees eten bijv. Op jouw blog en in de reacties is de sfeer heel positief en dat motiveert mij om sneller de vegetarische keuze te maken.
    Ga zo door!

    • Romy
      Auteur
      3 mei 2020 / 00:08

      Hoi Laura,
      Wauw, wat een mooi compliment! Onwijs bedankt daarvoor! Het is juist mijn doel om aan iedereen (vegetariër of niet) te laten zien wat er aan vleesvervangers bestaat, en dan inderdaad zonder oordeel. De meeste mensen in mijn persoonlijke omgeving eten ook gewoon vlees. Mijn insteek is altijd: ieder zijn eigen ding, als je elkaar maar in je waarde laat.
      Heel mooi om te horen dus dat dat ook zo overkomt in mijn artikel :) Dank je voor je fijne reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge