Vivera satéschnitzel

Vivera-vleesvervangers review | Welke vond ik een succes?

 • 19 april 2020
 • 27 Reacties
Categorieën: Groen doen, Lifestyle

Alweer een hele tijd terug viel mijn oog op een nogal goede aanbieding voor vleesvervangers. Voor maar € 1,- per verpakking scoorde ik een hele lading Vivera-vleesvervangers. Dat varieerde van nogal pittige balletjes tot mijn geliefde kaasschnitzel. Mijn koelkast puilde uit en mijn maag rammelde. Inmiddels heb ik ze allemaal opgepeuzeld. Welke vleesvervangers waren een succes en welke niet? Ik vertel het je graag.

vivera vleesvervangers review

Vivera satéschnitzel

Ik begin met mijn grote favoriet: de satéschnitzel van Vivera. Naar deze vleesvervanger zag ik het meest uit, omdat ik bijna alles met satésaus (behalve vlees natuurlijk!) goed vind smaken. Gelukkig werden mijn hoge verwachtingen waargemaakt: deze lekkere burger is helemaal mijn ding. Je hebt eerst twee wat droge happen, maar daarna beland je al snel bij het overheerlijke gedeelte met satésaus. Mijn tip: smeer de saus uit over de hele schnitzel. Kun je lekker bij elke hap van genieten! De burger is wat prijzig, maar ik wil mezelf er na de coronatijd (lees: als ik weer voor alleen een burger naar Albert Heijn kan) zeker een keer op trakteren.

Ook goed om te weten voor vegans: deze burger is volledig veganistisch. Sinds kort kun je de veganistische burgers van Vivera herkennen aan de term ‘plant’ op de verpakking. Lekker makkelijk!

Cijfer: 8,5

vivera vleesvervangers review

Vivera zigeunerschnitzel

Nog een veganistische vleesvervanger van Vivera is deze zigeunerschnitzel. Overigens komt deze blijkbaar uit precies dezelfde fabriek als de zigeunerschnitzel van Jumbo. Niet gek dus dat ik geen verschil proefde! Gelukkig vind ik beide zigeunerschnitzels een succes. Niet per se heel bijzonder, maar wel gewoon lekker. Ze zijn een tikkeltje pittig, lekker krokant en vullen goed. Ik weet niet wat ik er verder over moet zeggen, maar enthousiast ben ik in ieder geval. Ik zou zeggen: gaat dat vooral zelf proeven.

Cijfer: 7

vivera vleesvervangers review

Vivera champignon- en paprikaburger

Een iets minder groot succes vond ik deze burger met champignon en paprika. Champignons vind ik lekker en paprika’s vind ik lekker. Dat kon toch niet misgaan? Toch wel blijkbaar. Ik vond deze burger niet vies, maar zeker ook niet lekker. Om een of andere reden ben ik sowieso niet zo enthousiast over dit soort groenteschijven zonder krokant laagje of lekkere vulling. Ze hebben weinig bite, zijn een beetje flauw en hebben niet veel smaak. Ik heb beide burgers netjes opgegeten, maar was blij toen de verpakking leeg was. Nee, dan houd ik het wel bij de heerlijke champignonburgers van Lidl en Albert Heijn.

Cijfer: 5

vivera vleesvervangers review

Vegafilet met spinazie en kaas

Oh yum, kaas en spinazie! Dat is wat mij betreft altijd een gouden combinatie. Soortgelijke filets van Aldi en Lidl vond ik eerder al erg lekker en ook deze van Vivera smaakte goed. Door de spinazie en het krokante laagje is de burger lekker stevig en de gesmolten kaas erop maakt het al helemaal heel smakelijk. Echt een lekkere combinatie! Min tip: laat deze filets wat langer bakken dan veel andere vleesvervangers. Dan smelt de kaas goed en zijn de filets op z’n lekkerst.

Cijfer: 8

vivera vleesvervangers review

Vivera hot & spicy falafel

Ik houd nogal van pittig eten. Vriendlief verbaast zich er regelmatig over als ik weer eens extra chilipoeder over mijn eten strooi. Nee, eten kan mij niet snel te pittig zijn. Althans, dat dacht ik totdat ik deze hot & spicy falafel proefde. Meestal neem ik termen als “spicy” met een korreltje chilipoeder zout, maar dit keer bleek “spicy” ook écht spicy te zijn. Na het eten van 6 falafelballetjes had ik een flinke portie kwark nodig voordat mijn mond niet meer in brand stond. De overige balletjes heb ik maar in een zakje meegegeven aan mijn broertje. Of de balletjes echt veel te pittig zijn of dat het aan mij lag? Geen idee. Maar ik sla deze falafel voortaan maar over.

Cijfer: 4

vivera vleesvervangers review

Vivera kaasschnitzel

We eindigen deze Vivera-vleesvervangers review met een andere persoonlijke favoriet van mij: de kaasschnitzel. Wie mijn vega-reviews al langer volgt, weet inmiddels dat ik gek ben op alle burgers waar kaas in zit. Hoe meer, hoe beter! Gelukkig kon ook deze lekkere kaasschnitzel mijn verwachtingen waarmaken. Lekker veel kaas, smelt heerlijk in de pan en smaakt niet naar plastic maar echt naar kaas (dat is bij andere merken weleens anders). Doe mij er maar elke week zo één!

Cijfer: 8

Vivera-vleesvervangers review | Eindoordeel

Al met al ben ik over de meeste vleesvervangers positief. De eindconclusie van deze Vivera-vleesvervangers review: met alle vleesvervangers waar je kaas of satésaus in mikt, maak je mij blij. Geziend de prijs ga ik voor de meeste vleesvervangers liever naar Lidl, waar ze ook heel lekkere vega-opties hebben voor soms maar de helft van de Vivera-prijs. Maar toch, leuk om te proberen! Bij de volgende mega-aanbieding ga ik zeker weten weer een flinke lading Vivera-vleesvervangers inslaan. Dan laat ik alleen wel de champignon-paprikaburgers en de pittige falafel aan mijn neus voorbijgaan.

Welke van deze vleesvervangers heb jij al eens geprobeerd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Anouk 19 april 2020 op 9:04 am - Beantwoord

  Ik ben dol op vivera, de supermarkt die die fantastische aanbieding had is helaas niet bij mij in de buurt. De sate schnitzel was favoriet, ik heb alleen ontdekt dat ik acne krijg van pinda’s. De kaas schnitzel vind ik erg lekker, en de mozzarella tomaat ook (ik geloof tenminste dat die van vivera was)

  • Romy 21 april 2020 op 11:33 pm - Beantwoord

   Ah wat balen zeg dat je pindasaus op dit moment niet kunt eten. De mozzarella-tomaatburger is volgens mij van Valess. Die vind ik trouwens ook erg lekker 🙂

 2. Audrey 19 april 2020 op 9:21 am - Beantwoord

  Wel grappig: wij eten heel veel van Vivera, maar deze hele lijst (op de champignon-paprikaburger na) heb ik dan weer net niet geproefd, haha!

  • Romy 21 april 2020 op 11:33 pm - Beantwoord

   Haha, voorlopig ben je zo te horen nog niet uitge-experimenteerd qua nieuwe vleesvervangers 😉

 3. johanna 19 april 2020 op 10:02 am - Beantwoord

  Het nadeel van zulke produkten zijn natuurlijk de toevoegingen, stabikisator, etc., en zout misschien. Eigenlijk kun je zo iets vast ook zelf maken. Zou leuk zijn, als je eens een paar recepten uit andere blogs of kookboeken zoekt, alhoewel ik weet, dat je tekstschrijven meer als je roeping ziet als koken. Ja, en dan natuurlijk nog een cooperatie met een pannenmerk of pollepelproducent zoeken….. . Zoals je misschien al vermoed, ik eet geen kant-en-klaar produkten en ook niet uit zakjes. En probeer met basisprodukten te koken, omdat ik dan precies weet wat er in zit! Het landbouwgif niet meegeteld. Veel succes en prettige zondag.

  • Romy 21 april 2020 op 11:36 pm - Beantwoord

   Inderdaad een goed idee om zoiets eens zelf te maken! Ik wil nog een keer zelf linzenburgers maken. Sommige andere vleesvervangers lijken me net wat lastig om te maken, maar wie weet ga ik me er nog eens aan wagen. Mocht het ooit zover komen, dan deel ik zeker iets over mijn vega-kookavonturen op mijn blog 😉

 4. Lotte 19 april 2020 op 10:59 am - Beantwoord

  Oeh, die satéschnitzel ga ik echt een keer proberen. Goede tip. Fijn dat die ook veganistisch is. Ik vind hun reclames trouwens ook heel tof; ze zijn echt een beetje activistisch wat dat betreft!

  • Romy 21 april 2020 op 11:37 pm - Beantwoord

   Ja leuk hè?! Ik ben ook wel van hun creatieve reclames gecharmeerd.

 5. Edith-Sofia 19 april 2020 op 12:24 pm - Beantwoord

  Ik ben gek op de vleesvervangers van Vivera! Ik eet toevallig vanavond de kaasschnitzel! De satéschnitzel heb ik nog nooit geprobeerd, was bang dat deze heel zwaar op de maag zou zijn, maar hoe jij hem omschrijft klinkt hij erg goed. Binnenkort maar eens proberen!

  • Romy 21 april 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Ik vond de satéschnitzel wel meevallen qua vullendheid. Zeker een aanrader om eens te proberen wat mij betreft! maar de kaasschnitzel is ook een fijne vleesvervanger!

 6. Irene 19 april 2020 op 12:46 pm - Beantwoord

  Ik ben ook niet zo’n fan van basic groentenschijven zonder korstje dus die champignon paprika burger zou mij ook niet kunnen bekoren. En sowieso eet ik ook al niet graag champignons.
  Ben stiekem wel benieuwd naar die falafel, ook al vond jij het te pikant. Ik hou zelf ook wel van wat spice en ze zien er heel lekker uit eigenlijk.

  • Romy 21 april 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Als je houdt van spicy, dan moet je de falafel van Vivera echt eens proberen. Pittig is-ie sowieso! 😉

 7. Rianne 19 april 2020 op 1:46 pm - Beantwoord

  De zigeunerschnitzel is één van mijn man zijn favorieten. De oosterse schijf is denk ik de lekkerste van de Vivera-Plant selectie.
  Als vegan eet ik geen kaas, maar laatst vond ik eindelijk de Goodbite vegan kaasschnitzel en oh man, wat vond ik die lekker. Kaas was ook echt wel mijn ding vroeger. De saté schnitzel hebben we één keer gehad, maar vonden we niet zo geweldig en dus de prijs niet waard. De Quorn sate stukjes vond ik vroeger heel lekker, die heb je ook al eens gereviewd, helaas zit er ei door, dus eet ik het nu niet meer. De hot en spicy falafel klinkt als beter om te laten liggen 🙂 De champignon-paprika burger heb ik ook weleens gegeten, maar ben het met je eens. Hij is niet vies, maar veel smaak zit er ook niet aan. Ik heb dan inderdaad toch wel meer voorkeur voor gepaneerde vleesvervangers, maar dat had ik vroeger bij echt vlees vaak ook al. Daarom ben ik ook zo blij dat de vega kipkorn van de Mora ook vegan is. De krokante kipschnitzel van Vivera vinden wij hier trouwens ook lekker. Krijg er lekkere trek van haha een fijne zondag toegewenst 🙂 groetje Rianne

  • Romy 21 april 2020 op 11:41 pm - Beantwoord

   Ja, de quornstukjes met saté zijn bij mij en bij mijn vriend (een echte vleeseter!) ook groot favoriet. De vegan kaasschnitzel die jij noemt, klinkt ook heerlijk trouwens. Net als de vega kipcorn. Ik geloof dat ik nog heel wat nieuws te ontdekken heb qua vleesvervangers! Blijft leuk om zo lekker te experimenteren en wat boffen we toch met alle vega(n) opties tegenwoordig 🙂

 8. Jessica J. 19 april 2020 op 5:38 pm - Beantwoord

  Nu ben ik eerlijk gezegd wel erg benieuwd naar die hot & spicy falafel! Eten mag van mij best een beetje pikant zijn, maar liefst niet zo erg dat de tranen me in de ogen springen, haha.

  • Romy 21 april 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

   Haha, in dat geval zou ik zeggen: ga die spicy falafel ZEKER proberen 😉

 9. Anna 20 april 2020 op 10:13 am - Beantwoord

  Wat weer een leuke review! Ik ben heel erg benieuwd naar de sate schnitzel. En met vleesvervangers met kaas maak je mij ook altijd blij, haha :-). Je hebt me ook wel erg nieuwsgierig gemaakt naar de falafel balletjes, ik houd ook wel van pittig en ben benieuwd of ik ze ook te pittig vind of niet.

  • Romy 21 april 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

   Nu ben ik andersom ook heel benieuwd wat jij van de spicy falafel zult vinden. Laat je het weten als je ze hebt geprobeerd? Ik ben wel benieuwd of jij ze ook te pittig vindt of dat het echt aan mij lag 😉

 10. Rosanne 21 april 2020 op 10:44 am - Beantwoord

  Ik ben sowieso heel erg fan van dit merk! Vooral de saté schnitzel is helemaal mijn ding.

 11. Simone 21 april 2020 op 11:23 am - Beantwoord

  Yummm, zin in die met satésaus! Ik vind die van Valess ook heel lekker.

 12. Wat een super leuk artikel! Wij proberen ook af en toe vegetarisch te eten en het is goed spul. Top! 🙂

  Liefs
  X

 13. Mirjam 22 april 2020 op 10:11 pm - Beantwoord

  Wij eten hier ook regelmatig vleesvervangers. Mag ik je nog een tip geven? Als je die kaasburger zo lekker vindt, probeer dan ook eens de Kaesburger van Goodbite. Die is vegan en zooo lekker. De gewone schnitzel van vIvera vind ik ook heel lekker.

  • Marloes 28 april 2020 op 1:52 pm - Beantwoord

   Leuke review! Ik vind de vegetarisch kipschnitzel en nuggets van dit merk ook heel geslaagd. Ook de gehakt koop ik regelmatig. Er ligt nu een verpakking shoarma klaar om te testen.

   Ze zijn regelmatig bij de Coop supermarkt in de aanbieding: 3 voor 5 euro!

   • Romy 3 mei 2020 op 12:09 am - Beantwoord

    Goed om te weten van de Coop-aanbieding van Vivera! Thanks voor de tip! Ik ga daar zeker ook eens kijken, in ieder geval voor een paar van mijn nieuwe favorieten van dit merk.

  • Romy 3 mei 2020 op 11:01 am - Beantwoord

   Oeh goed idee! Dank je voor de tip! Ik zag die burger toevallig laatst ergens voorbijkomen en wil die zeker ook eens proberen. Sowieso altijd leuk om nieuwe vleesvervangers te ontdekken 🙂

 14. Laura 28 april 2020 op 2:04 pm - Beantwoord

  Hoi,
  Ik lees af en toe jouw blog, maar ik plaats niet snel een reactie. Ik wilde graag een compliment geven over de positieve manier hoe jij blogs over vegetarische gerechten en tips voor mensen die vaker vega willen eten schrijft. Ik ben zelf geen vegetariër (een echte liefhebber zelfs), maar door jouw blogs zou ik wel graag meer vleesvervangers willen proberen en vaker het vlees weglaten.
  Ook vind ik het heel fijn dat je mensen die niet vega eten, om verschillende redenen, niet afkraakt. Ik vind dat er vaak een hele negatieve sfeer hangt rond dit onderwerp, waardoor ik er niet vaak iets over lees. Vegetariërs die boos worden, omdat anderen wel vlees eten bijv. Op jouw blog en in de reacties is de sfeer heel positief en dat motiveert mij om sneller de vegetarische keuze te maken.
  Ga zo door!

  • Romy 3 mei 2020 op 12:08 am - Beantwoord

   Hoi Laura,
   Wauw, wat een mooi compliment! Onwijs bedankt daarvoor! Het is juist mijn doel om aan iedereen (vegetariër of niet) te laten zien wat er aan vleesvervangers bestaat, en dan inderdaad zonder oordeel. De meeste mensen in mijn persoonlijke omgeving eten ook gewoon vlees. Mijn insteek is altijd: ieder zijn eigen ding, als je elkaar maar in je waarde laat.
   Heel mooi om te horen dus dat dat ook zo overkomt in mijn artikel 🙂 Dank je voor je fijne reactie!

Recente blogs

6x tips om je concentratie te verbeteren

19 oktober 2016|Carrière en ondernemen, Persoonlijke groei|

Als klein kind had ik altijd een concentratie om jaloers op te zijn. Ik had er totaal geen moeite mee om huiswerk te maken met de tv én de radio aan. In de auto las ik met gemak een schoolboek uit en zelfs in de wachtkamer bij de dokter kon ik me tussen de spelende kinderen nog een paar minuten op mijn huiswerk concentreren. Maar dat was toen... Met de komst van de mobiele telefoons en het internet is er toch een kink in mijn concentratiekabel gekomen. Nog steeds kan ik prima doen wat ik moet doen, maar ik merk dat ik regelmatig afgeleid ben. Jij ook? Dan heb je misschien iets aan deze tips voor een betere concentratie.

5 dingen waar ik eigenlijk wél spijt van heb

4 november 2021|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Ik roep altijd heel hard dat ik niet geloof in spijt. Wel als je de favoriete witte blouse van je partner per ongeluk roze en in maatje 92 uit de wasmachine haalt. Maar ik heb niet snel spijt over grotere dingen die ik nu anders zou aanpakken. Ik geloof liever dat alles wat is gebeurd en ongelukkige keuzes die ik heb gemaakt, me linksom of rechtsom naar hier hebben gebracht. Klinkt allemaal heel mooi en wijs. Maar heel eerlijk zijn er wel een paar dingen waar ik stiekem spijt van heb. Of die ik op z’n minst liever totaal anders had aangepakt.

Waarom zou je je imperfecties juist moeten koesteren?

25 januari 2017|Persoonlijke groei|

De Engelsen kennen de mooie spreuk "Embrace your imperfections", oftewel omarm je imperfecties. Deze imperfecties kunnen variëren van die ene vervelende moedervlek boven je lip tot iets waarin je niet zo uitblinkt als je zou willen. Net als wel meer mensen, heb ook ik de neiging om mezelf te veroordelen om mijn minder goede karaktereigenschappen. Maar wat nu als we die minder goede punten eens niet zouden gebruiken om onszelf neer te halen? In dit artikel deel ik 4 redenen die jou (en mij!) waarom we onze imperfecties eigenlijk zouden moeten koesteren.