vega9

Vleesvervangers in de test #7 | Over muffe nuggets & vegan kebab

 • 22 april 2021
 • 13 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Groen doen

Ik ben elke keer een blij ei als ik in de supermarkt iets nieuws tegenkom in het vega-schap. Dat is dan ook mijn favoriete afdeling van de hele winkel, waar ik regelmatig op zoek ga naar voor mij onbekende opties. Gelukkig werd ik de laatste tijd niet teleurgesteld en kwam ik genoeg (voor mij) nieuwe vegetarische burgers, stukjes en groenteschijven tegen. De één een daverend succes, de ander minder voor herhaling vatbaar. Mijn ongezouten mening over 7 nieuwe vleesvervangers lees je hieronder.

garden gourmet veggie bakes

Garden Gourmet Veggie Bakes aubergine, linzen & geitenkaas

Heel enthousiast was ik toen ik deze burger op mijn bordje gooide. Iets minder enthousiast was ik helaas toen ik op de eerste hap kauwde. Laten we beginnen bij het positieve: de zachte aubergine is erg lekker en je proeft duidelijk verschillende smaken. Ook zitten er veel groenten én eiwitten in de burger gestopt. Maar ik miste iets van smaak wat de rest doorbreekt. Ik denk dat de burger met zongedroogde tomaat of wat peper erdoorheen al lekkerder was geweest. Ook proefde ik nauwelijks geitenkaas, wat ik als groot geitenkaasliefhebber natuurlijk een gemiste kans vond.

Ook mijn broertje – mede-liefhebber van vleesvervangers – was niet kapot van deze burger. Hij vond ‘m wat “muf” smaken. Verder begrijp ik niet zo goed waarom de burger zo dik is gemaakt. Bij het garen van de burger is dat totaal niet handig, omdat de binnenkant zo nooit echt gaar wordt. Ik heb de burger dan ook maar doormidden gesneden voor het klaarmaken, maar het was handig geweest als Garden Gourmet er zelf een wat plattere en grotere burger van had gemaakt.

Cijfer: 6

garden gourmet veggie bakes

Garden Gourmet Veggie Bakes cherrytomaat, courgette & mozzarella

Qua vorm en uitstraling hebben deze Veggie Bakes veel weg van hun soortgenoot uit het schap ernaast. De dikke vorm vind ik nog steeds niet heel handig. Ook bij deze burger liep ik ertegenaan dat hij maar moeilijk gaar te krijgen was. De smaak daarentegen is wel vele malen beter bij deze burger. Hier zit wel zongedroogde tomaat in en je proeft de kaas ook een stuk duidelijker. Daardoor heeft hij een lekkerdere mix van groenten, kaassmaak, wat zoetigs en een beetje pit.

Yes, deze burger vond ik wel heel geslaagd. Met als enige minpuntje dus de maat van de burger. Oh ja, en hij is wat aan de prijs. Maar dat heeft er meer mee te maken dat ik de vleesvervangers van Lidl gewend ben en daarom bijna alles van Garden Gourmet wat aan de prijs vind.

Cijfer: 8

albert heijn groentenuggets

Albert Heijn groentenuggets

Mijn verwachtingen waren hooggespannen bij deze bijzondere nuggets. Bijna alles wat lijkt op vega-knipschnitzel met een krokant laagje vind ik lekker. Deze nuggets konden me alleen minder bekoren. Ook bij deze nuggets miste ik een bepaalde smaak. Ze zijn wat droog en ik had eigenlijk geen idee wat ik precies proefde. Er zitten verschillende groenten in, maar eigenlijk was elke hap van de nuggets een beetje hetzelfde. Het krokante korstje is wel heel lekker, maar over de binnenkant van de nuggets was ik minder te spreken. Dan zou ik eerder voor de mini vega-nuggets van Jumbo gaan. Die vind ik wel heel lekker.

Cijfer: 6

garden gourmet sensational pieces

Garden Gourmet Sensational Pieces ‘Asian Seasoning’

Als je termen als ‘sensational’ en ‘incredibly marinated’ op je verpakking zet, dan ben ik natuurlijk razend benieuwd naar de smaak. Die viel bij deze gekruide “kipstukjes” gelukkig niet tegen. Ze hebben wat weg van de kipstukjes van De Vegetarische Slager, maar zijn dan wat kleiner. Ik vind de kipstukjes van De Vegetarische Slager zelf iets te grote “kipstukken” en snijd ze dus altijd nog een keer doormidden. Dat is bij deze stukjes niet nodig.

Ook zijn ze lekker gekruid. Niet echt pittig of overheersend. Niet per se heel bijzonder ook. Maar er zit wel net wat meer smaak aan dan aan andere vega-kipstukjes. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar – alleen al daarom. Qua hoeveelheid eiwitten zijn ze ook echt top trouwens. Sowieso zijn de voedingswaarden in de vleesvervangers van Garden Gourmet meestal dik in orde.

Deze Garden Gourmet Sensational Pieces zijn trouwens in nog twee varianten verkrijgbaar, met andere kruiden. In een proefvideo van Teske was zij vooral over een van de andere smaken erg enthousiast. Denk dat ik die ook nog maar eens ga proberen.

Cijfer: 9

lidl burgers met pompoen en wortel

Lidl wortel-pompoen mini burgers

Rond de gourmet-feestdagen (waar Pasen blijkbaar ook onder valt), komt Lidl standaard met mini-burgers – ook voor vegetariërs. Naar deze burgertjes gemaakt van wortel en pompoen was ik het meest benieuwd, aangezien ik groot liefhebber ben van pompoen. Lekker ruiken deden de burgertjes in ieder geval. Qua smaak vond ik ze niet vies, maar ook zeker niet superlekker. Een beetje mwah. Ze hadden wat weinig smaak en structuur en elke hap is een beetje hetzelfde. Ik heb ze met tegenzin opgegeten. Wat extra kruiden en meer bite was lekker geweest.

Cijfer: 4

jumbo plantaardige vissticks

Jumbo vegetarische vissticks

Ik en vis is meestal geen succes, al niet voordat ik vegetariër was. Toch durfde ik deze vegetarische vissticks het voordeel van een twijfel te geven. Helaas bleken ook deze vissticks voor mij geen blijvertje. Niet omdat ze zo erg naar vis smaken, maar juist omdat ze voor mijn gevoel helemaal nergens naar smaken. Ik proefde alleen het knapperige korstje, maar de “vis”-binnenkant had weinig smaak. Lekker als je van iets krokants houdt, maar geen vleesvervanger die ik persoonlijk vaker in huis ga halen. Qua voedingswaarden heb ik ook weleens betere vleesvervangers gezien trouwens.

Cijfer: 6,5

like meat kebab

Like Meat Like Kebab

Naar deze glutenvrije vleesvervanger was ik het meest nieuwsgierig van allemaal. Like Meat heeft echt goede vleesvervangers die bijna allemaal 100% glutenvrij zijn. Aangezien Bart vanwege allergie geen gluten eet, worden we daar allebei erg blij van. Deze kebab viel hier goed in de smaak. Zo lekker als mijn lievelings vega-burgers vind ik ‘m niet, maar voor door een gerecht zijn de stukjes een supergoede vega-optie. Ze zijn, net als de kipstukjes van Garden Gourmet uit dit artikel, wat meer gekruid, kleiner gesneden en ook wat knapperiger dan veel andere kipstukjes.

Wij vonden ze erg goed smaken door de nasi. Denk dat ze op een broodje ook erg lekker zullen zijn trouwens. Ik vind ze zelf beter smaken dan de vega-shoarma die ik eerder eens op die manier heb gegeten.

Cijfer: 7,5

Heb jij nog een recent ontdekte vleesvervanger die het proeven waard is?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Audrey 22 april 2021 op 8:42 am - Beantwoord

  Jammer dat er toch nog vrij veel tegenvallers bij zaten! Ik heb de afgelopen tijd geen nieuwe ontdekkingen gedaan, maar ik heb wel goed geprofiteerd van een aantal kortingsacties.

 2. Lieke 22 april 2021 op 9:24 am - Beantwoord

  Ik ben persoonlijk ook echt geen fan van dikke burgers. De binnenkant is vaak nog koud terwijl de buitenkant langzaam aan het aanbranden is. De vega gegrilde stukjes van garden gourmet vind ik heeeeerlijk! Vooral met satésaus!

  • Romy 25 april 2021 op 11:10 pm - Beantwoord

   Ja, precies dat probleem heb ik ook met de dikke burgers. Snap echt niet hoe de makers dat kunnen bedenken. Gelukkig helpt door de helft snijden wel om ze sneller te garen.
   De gegrilde stukjes van Garden Gourmet vind ik trouwens ook heerlijk. Bij mijn ouders thuis aten we die bijna wekelijks volgens mij. Zo lekker!

 3. Naomi 22 april 2021 op 10:05 am - Beantwoord

  Toch nog vrij veel dingen met wat minder sterren. Balen. Vooral van die nuggets zou ik geloof ik gebaald hebben, want die zien er zó lekker uit. Maar helaas dus.

  • Romy 25 april 2021 op 11:09 pm - Beantwoord

   Ja, dat was wel een tegenvaller. Ik vind nuggets bijna altijd lekker, maar deze dus helaas niet zo.

 4. Meaghan 22 april 2021 op 12:33 pm - Beantwoord

  Jammer dat deze vleesvervangers allemaal niet super spectaculair waren. Volgens mij heb je de meeste pareltjes er al uit ontdekt hihi. Maar de markt is nog lekker in ontwikkeling, dus wie weet komt er nog meer lekkers voorbij! Ik ben wel benieuwd naar de Garden Gourmet Sensational Pieces ‘Asian Seasoning’. Dat klinkt echt als iets wat ik erg lekker kan vinden!

  • Romy 25 april 2021 op 11:08 pm - Beantwoord

   Haha, ik denk ook dat ik de meeste lekkere vega-opties inmiddels wel heb ontdekt. Maar ik ben toch altijd weer benieuwd wat de supermarkten nu weer voor nieuws uitbrengen. De Sensational Pieces zijn in ieder geval echt een aanrader wat mij betreft. De twee varianten met andere kruiden schijnen dus ook erg lekker te zijn 🙂 Die ga ik binnenkort ook maar eens proeven.

 5. jenniek 23 april 2021 op 8:45 am - Beantwoord

  Jammer dat sommige tegenvielen. Die andere twee smaken van de Sensational Pieces zijn inderdaad ook erg lekker, die Asian is nou net de variant die ik nog niet geproefd heb. Verder ontdekte ik de lekkerbek van de Jumbo, als visliefhebber vond ik die wel erg geslaagd. In de vriezer heb ik nog de sweet ribs van de AH liggen, het is er nog niet van gekomen om ze te proeven want het is best wat gedoe om te maken geloof ik.

  • Romy 25 april 2021 op 11:04 pm - Beantwoord

   Nu maak je me heel nieuwsgierig naar de andere Sensational Pieces! Denk dat ik die ook maar eens ga proberen.
   De ribs van Albert Heijn zag ik inderdaad ook laatst liggen. Ik had zelf nooit echt iets met vlees met botjes toen ik nog vlees at, dus die laat ik even aan me voorbijgaan. Maar ik ben wel superbenieuwd hoe ze zullen smaken!

 6. Anna 23 april 2021 op 10:30 am - Beantwoord

  Wat weer een leuke review! Ik ben zelf niet zo dol op van die burgers, maar Vega kip vind ik wel altijd de moeite waard. Ook vegetarische shoarma van de Jumbo kan ik je echt aanraden, lekker in een wrap of pitabroodje!

  • Romy 25 april 2021 op 10:51 pm - Beantwoord

   Klinkt goed inderdaad! Misschien ga ik die ook nog eens proberen 🙂

 7. Anouk 25 april 2021 op 8:50 am - Beantwoord

  Altijd leuk, vleesvervangers in de test! Ik heb sinds kort de vegetarische kipstukjes van Lidl ontdekt. We hebben meestal de wokreepjes (want een stuk goedkoper), maar de kipstukjes blijken ook super lekker te zijn!

  • Romy 25 april 2021 op 10:39 pm - Beantwoord

   Ja, die zijn ook heel lekker! En een stuk voordeliger dan die van De Vegetarische Slager 🙂

Recente blogs

Een vaste baan en freelancen? Ideale combinatie voor mij!

2 november 2018|Persoonlijk, Carrière en ondernemen|

Deze zomer is er voor mij heel wat veranderd qua werk. Ik heb niet alleen een geweldig leuke nieuwe baan, maar werk ook 32 uur in plaats van 40 uur. Daarnaast ben ik mijn eigen onderneming begonnen als freelance tekstschrijver, redacteur en blogger. Als freelancer redigeer ik bijvoorbeeld teksten, schrijf ik artikelen of gedichten of ga ik blogsamenwerkingen aan. Een geweldige combinatie met mijn werk op de universiteit, al zeg ik het zelf. Waarom ik de combinatie van een vaste baan en freelancen zo geweldig vind? Nou, in ieder geval om deze 7 redenen!

Girlboss of niet?! | Mijn ambities voor Vaker Vrolijk

6 april 2017|Carrière en ondernemen, Persoonlijk|

"Droom jij ervan dat in de toekomst duizenden mensen je blog lezen? Dat je gevraagd wordt om te spreken op feestjes? Dat mensen je herkennen op straat? Te gast bij DWDD? Hoe groot droom jij?" Die (ontzettend leuk geformuleerde!) vraag stelde Jasper me bij mijn Q&A van afgelopen week. Aan de andere Q&A-vragen wijd ik nog een aparte blog, maar deze vraag wilde ik graag uitlichten. Deze vraag zette me aan het denken. Wat betekent Vaker Vrolijk voor mij? Hoe ver gaan mijn #girlboss-ambities? Wat wil ik eigenlijk bereiken met mijn blog?

Review pindakaas van De Pindakaaswinkel | Is het het geld waard?

12 augustus 2022|Lifestyle|

Als grote pindakaasfanaat kon het haast niet anders dan dat er ooit een artikel geheel gewijd aan dit smeuïge smeersel op mijn blog zou verschijnen. Vandaag is D-Day. Dit artikel staat volledig in het teken van de pindakaas van De Pindakaaswinkel. Een tijdje geleden bestelde ik namelijk een Too Good To Go-box bij deze winkel (en even later nog één...) met maar liefst 11 potten pindakaas voor de spotprijs van € 19,95. Dé manier om de bijzondere pindakaassoorten van deze winkel eens te proberen! Zijn ze hun normale prijs waard? En hoe smaakt eigenlijk pindakaas met stroopwafel of pindakaas met citroengras en chilipeper?