In de 13 jaar dat ik nu vegetariër ben, heb ik al heel wat vleesvervangers zien komen en gaan. Sommige zijn overheerlijk, over andere ben ik minder enthousiast. Eerder deelde ik al mijn lekkerste vleesvervangers van dit moment en dat smaakte wat mij betreft zowel letterlijk als figuurlijk naar meer. Daarom wil ik in een nieuwe terugkerende rubriek wat vaker mijn ongezouten mening over uitgeprobeerde vleesvervangers delen als zelfbenoemd fijnproever. Met dit keer onder meer een kaasburger, een goedkope groenteburger van Lidl en een zogenaamde Siciliaanse sensatie.

garden gourmet kaasburger

Garden Gourmet kaasschnitzel

De laatste tijd kies ik wat vaker voor vleesvervangers met (vegetarische) kaas. Al is het maar om niet alleen burgers met soja op het menu te hebben staan. De kaasburger van Aldi (zie dit artikel) is wat mij betreft een groot succes, dus ik was erg benieuwd of deze kaasschnitzel (met vegetarische kaas) van Garden Gourmet hem kon overtreffen. Gezien de flinke prijs van € 2,89 voor twee kaasschnitzels zou je dat haast wel verwachten. Maar helaas vond ik de kaasschnitzel niet al te smaakvol. Veel kaas proefde ik er niet aan. Lekker is hij wel, maar als je een groot kaasliefhebber bent zou ik toch voor de burgers van Aldi gaan. Die zijn ook nog eens veel goedkoper.

Cijfer: 6,5

garden gourmet sizzling sicilian

Garden Gourmet Sizzling Sicilian

Bij het lezen van de naam ‘Sizzling Sicilian’ moet ik eerlijk gezegd aan alles behalve een niet-sexy groentenburger denken, maar dat terzijde. Alle vleesvervangers van Garden Gourmet waren laatst in de aanbieding en in een nieuwsgierige bui besloot ik deze burgers in mijn mandje te gooien. Ze zijn gevuld met verschillende groenten (erwten, cherrytomaten en courgette) en een beetje vegetarische kaas. Ik had verwacht dat de burgers een intense smaak zouden hebben, maar helaas vond ik ze vrij flauw. Ook valt de burger acuut uit elkaar zodra je er je mes in zet. Smakelijk zijn ze wel, maar echt overdonderd was ik niet. Gezien de flinke prijs van € 3,49 per pakje laat ik de Sizzling Sicilian de volgende keer staan.

Cijfer: 6

vegetarische piri piri burger jumbo

Jumbo Piri Piri Burger

De geur van piri piri vind ik altijd héérlijk, maar als niet-kipeter had ik deze saus nog nooit geproefd. Mijn aandacht was dan ook direct gewekt toen ik deze vegetarische Piri Piri Burger van Jumbo zag liggen. Voor een pakje van twee betaal je wel € 3,00, maar dan heb je ook wat. Ik vond de burgers echt heel lekker. Ze zijn gemarineerd in een pittig sausje en zijn lekker stevig. Je kunt ze volgens mij ook perfect in combinatie met een broodje eten. Ik ben fan! Qua voedingswaarde zag ik wel dat er best wel wat suiker is toegevoegd. Ik weet dus niet zeker of deze burgers de meest gezonde optie zijn. Maar voor af en toe zijn ze wat mij betreft heel geslaagd.

Cijfer: 7,5

pompoen zoete aardappel burger lidl

Lidl burger van pompoen en zoete aardappel

Deze vleesvervanger is de goedkoopste uit dit lijstje. Ik nam een verpakking met twee stuks mee voor maar € 1,79. Meestal ben ik niet zo’n fan van zachte burgers zonder knapperig laagje, dus ik was benieuwd of ik dit wat zou vinden. De burgers stelden me zeker niet teleur. Ik vond ze lekker zoet (logisch gezien de zoete aardappel en pompoen!) en ze smaken zeker niet naar niks, zoals ik weleens eerder heb gehad bij zachte burgers op basis van groenten. Wel is de burger niet erg vullend. Dus heb je wat meer energie nodig, dan zou ik je een andere vleesvervanger aanraden.

Cijfer: 7

so fine broccoliburgers

So Fine broccoliburgers

Wie mijn artikel met favorieten heeft gelezen, kan zich deze broccoliburgers misschien nog wel herinneren. Aangezien de broccoliburgers in mijn lijstje met favorieten zijn beland, kun je je vast wel bedenken dat ik ze nogal goed vind smaken. Als groot broccolifan vind ik de combinatie van de zachte broccolivulling met het knapperige korstje héérlijk. Deze burgers heb ik na de eerste poging dan ook al heel wat keren in huis gehaald. I like! Ze kosten trouwens € 2,89 per twee en zijn dus niet heel goedkoop. Ik wissel ze dan ook af met een paar van mijn voordeligere favoriete vleesvervangers uit dit lijstje.

Cijfer: 8,5

garden gourmet toscaanse carré
garden gourmet toscaanse carré

Garden Gourmet Toscaanse Carré

Tot slot speel ik een beetje vals door een vleesvervanger te noemen die ik al héél vaak heb “geprobeerd”. Of beter gezegd: die wat mij betreft helemaal geslaagd is en die ik graag zo nu en dan koop. Het is de Toscaanse Carré (bij Albert Heijn te koop voor € 2,99 per twee) en ik vind hem ontzettend lekker. De Siciliaanse burger vind ik hier eerder een slap aftreksel van, want de Toscaanse Carré smaakt écht naar zongedroogde tomaat en gesmolten kaas, is lekker zoet en is door de pesto een stuk smaakvoller dan zijn Siciliaanse vriendje. Het is dan ook absoluut mijn favoriet uit dit lijstje.

Cijfer: 9

Heb jij nog aanraders qua vleesvervangers voor mij?

vleesvervangers in de test

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 16 oktober 2019 op 6:55 am - Beantwoord

  Die laatste klinkt echt heel erg lekker. Ik zou er spontaan op m’n nuchtere maag zin in krijgen. Jammer dat die met kaas een beetje tegenviel. Hij zag er heerlijk uit. En nee, deze vleeseter heeft geen tips;).

 2. Els 16 oktober 2019 op 8:20 am - Beantwoord

  Wat een leuke test weer! Hier heb ik echt wat aan :-). Garden gourment is bij ons ook vaak favoriet. Helaas geen AH in de buurt.

 3. Audrey 16 oktober 2019 op 8:42 am - Beantwoord

  Ik ben wel benieuwd naar die Piri Piri-burger! Heb je trouwens de vegetarische schnitzel van de Aldi al eens geproefd? Die vinden we hier echt waanzinnig lekker. Smaakt beter dan menig schnitzel met vlees, haha.

  • Sanna 17 oktober 2019 op 1:17 pm - Beantwoord

   Dat is zo waar!!! Zo ben ik destijds van vlees.naar vleesvervanger overgestapt! Vond het.zo ontzettend lekker 🙂 en mijn kinderen zijn er ook dol op. Helaas is hij bij onze.Aldi wel.erg vaak uitverkocht …maar goed tegenwoordig is mijn zoontje helemaal fan vd oosterse schijf hihihi

   • Romy 19 oktober 2019 op 10:51 am - Beantwoord

    Die Oosterse schijf is inderdaad ook erg lekker. Leuk om te horen dat jij ook een paar lekkere vleesvervangers hebt ontdekt die de overgang van vlees naar vleesvervangers een stuk makkelijker maakten 🙂

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:15 am - Beantwoord

   Oeh, je maakt me nieuwsgierig! Ik denk dat ik binnenkort maar eens langs Aldi moet gaan 😉

 4. Sunita 16 oktober 2019 op 9:12 am - Beantwoord

  Heyyyyyy Romy….

  Mijn favoriete vega burgers zijn de groenteburgers en zeesticks van de Albert Heijn. Gewoon van het huismerk van de AH. De zeesticks smaken echt naar vissticks. Heerlijk op een broodje met ketchup. Ook qua structuur krijg je het gevoel dat je een echte visstick aan het eten bent.
  En de groenteburger (zitten er 2 in een doosje) doen me denken aan de groenteburgers van vroeger van de McDonalds (voordat ze het recept aanpasten). Heerlijk op een broodje, met wat saus en een plakje cheddarkaas 🙂

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:16 am - Beantwoord

   Dank je voor de tips! Zowel de groenteburgers als de zeesticks klinken héérlijk. Ik eet nu vaak de groenteburgers van Lidl en vind die ook erg lekker, maar ik ga zeker eens bij AH kijken naar de vleesvervangers van het eigen merk 🙂

 5. Janne 16 oktober 2019 op 9:28 am - Beantwoord

  Als je minder soja wilt eten en goedkoper uit wilt zijn, kun je beter peulvruchten door je eten doen. Ik eet meestal kikkererwten, rode linzen of bruine linzen. Ze doen het heel goed als “gehakt” in pastasaus, of als extra vulling door gebakken groenten heen, of als onderdeel van een salade. Gegarandeerd geen suiker toegevoegd en je kunt er elke smaak aan geven die je maar wilt, bijvoorbeeld rooster je de kikkererwten met de kruiden die je lekker vindt. Ze vullen erg goed, dus ik verminder de hoeveelheid pasta/rijst/aardappels die ik erbij doe altijd wat zodat ik genoeg eiwit binnenkrijg uit de peulvruchten.
  Mijn favoriete vleesvervangers zijn falafel en nepkip, denk ik. Maar die eet ik eigenlijk helemaal niet zo vaak. De nepkip vind ik lekker door pasta pesto, al eet ik ook wel eens pasta pesto met kikkererwten erdoorheen. Falafel eet ik bij groente en aardappels als het geen groente is waar ik makkelijk peulvruchten doorheen kan mengen (hutspot of zo).

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:19 am - Beantwoord

   Peulvruchten zijn inderdaad ook altijd een goed idee en ideaal als vleesvervanger. Ik heb zelf op zich niet echt problemen met soja, maar probeer wat af te wisselen tussen soja en andere opties. Maar bonen en kikkererwten is zeker een optie om vaker te onthouden, ook als vleesvervanger in plaats van als “groente” bij een AVG’tje 🙂
   Falafel en nepkip vind ik ook altijd lekker trouwens. Vooral de kipstukjes (of beter: kipstuckjes) van De Vegetarische Slager vind ik heerlijk.

 6. Ilona Wielinga 16 oktober 2019 op 9:34 am - Beantwoord

  Wat een fijn artikel. Ik vind zelf falafal balletjes echt heel lekker. Of burgers die gevuld zijn met saus. Ik ben nog niet zo lang vegetariër dus verbaas me nog regelmatig over het aanbod. Er zitten soms ook best bijzondere combinaties tussen, die dan heel erg lekker blijken te zijn.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:21 am - Beantwoord

   Echt heel fijn dat er tegenwoordig zo veel opties zijn voor vegetariërs, hè?! Ik vind het ook leuk om regelmatig te bekijken wat er nu weer nieuw is in het aanbod. De burgers met een sausje (zoals de mozzarella-tomaatburger) vind ik ook vaak lekker.

 7. Irene 16 oktober 2019 op 9:38 am - Beantwoord

  Oeeh naar die broccoliburgers en de Toscaanse carré ben ik super benieuwd! Ik plan binnenkort nog eens een tripje naar de AH voor wat vleesvervangers want de onze zijn bijna op. Ik koop er altijd veel tegelijk en dan vries ik ze in 🙂
  Bedoel je met vegetarische kaas trouwens vegan kaas?

  • rianne 16 oktober 2019 op 11:01 pm - Beantwoord

   Normale kaas wordt gemaakt met dierlijk stremsel (uit een kalfsmaag) en vegetarische kaas wordt gemaakt met een stremsel afkomstig van micro organismen oftewel bacteriën. Vegetarische kaas is niet geschikt voor veganisten omdat hier nog steeds dierlijke melk in wordt gebruikt. Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt en het niet erg vindt dat ik zomaar op je reageer 🙂 groetjes Rianne

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:23 am - Beantwoord

   Zeker doen! Het is altijd leuk om bij Albert Heijn wat nieuwe vleesvervangers in te slaan. Slim trouwens om ze in te vriezen! Zo blijven ze net wat langer houdbaar.
   Vegetarische kaas houdt trouwens in dat er geen dierlijk stremsel in de kaas verwerkt is. Veganistische kaas gaat net weer een slag verder; dat is kaas gemaakt van andere producten dan melk 🙂

 8. Iris 16 oktober 2019 op 9:39 am - Beantwoord

  Leuk! Heel veel ken ik nog leuk! Ik ga ze eeens proberen.

 9. Bettie 16 oktober 2019 op 9:55 am - Beantwoord

  Leuk! Ik vind de vleesvervangers van Garden Gourmet niet echt een groot succes. Die laat ik altijd wel liggen. Ik had er ooit één die naar schimmel rook en ook zo smaakte. Maar die broccoli burger is echt mijn favoriet. Verder vind ik de asperge burger (jumbo) en bieten burger (ook jumbo,) super lekker.

  Liefs

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:24 am - Beantwoord

   Haha, schimmelgeur én -smaak klinkt inderdaad niet echt aantrekkelijk. Ik vind zelf ook niet alle vleesvervangers van Garden Gourmet lekker, maar sommige smaken echt wel goed.
   De aspergeburger klinkt ook goed trouwens. Misschien ga ik die ook eens proberen.

 10. Edith-Sofia 16 oktober 2019 op 10:04 am - Beantwoord

  Leuk artikel. Ik ben ook altijd opzoek naar lekkere vleesvervangers. De ene keer is het geslaagd en soms een teleurstelling. Ik heb toevallig gister de kaasschnitzel geprobeerd. De smaak was oke, vond hem vrij droog en inderdaad weinig kaas. De eerst volgende keer dat ik boodschappen ga doen ga ik de Toscaanse Carré kopen die klinkt echt heel goed!

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:25 am - Beantwoord

   Die Toscaanse Carré is echt een dikke aanrader. Zo lekker vind ik die! Goed om te horen dat ik niet de enige ben die de kaasschnitzel niet zo’n succes vond. Er is inderdaad weinig kaasachtigs aan.

 11. Mara 16 oktober 2019 op 10:21 am - Beantwoord

  Mijn vriend is al >20 jaar vegetariër dus ik ben maar mee vega gaan eten. Als compromis dus soms vleesvervangers toevoegen aan een gerecht.

  De vega shoarma van Vivera vind ik erg lekker en de vega kipstukjes zijn ook lekker. Garden Gourmet is prima en Valess heeft dit schnitzels gevuld met satesaus en champignonssaus die ik erg lekker vind. Maar gebruik ook graag seitan en tempeh die ik zelf marineer.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:26 am - Beantwoord

   Leuk om zo weer wat nieuwe vega-ideetjes op te doen! Die schnitzel met satésaus klinkt ook goed. Die ga ik ook zeker eens proberen.

 12. Marije 16 oktober 2019 op 1:26 pm - Beantwoord

  Ik ben zelf enorm fan van de samhoud kaassoufflé ( nee niet een kaassoufflé zoals je m Kent , maar een schijf op basis van bloemkool gevuld met kaas. ) Ook de tomato burger van samhoud. ( The koop bij picnic) Ook een fan van de ah spinazie schnitzel en pompoen tijm burger. En van vivera bijna alles. En bij Jumbo de pompoen wortel balletjes en de sofish burger. Wat ik zelf vaak vind tegenvallen is valess of de producten die naar ‘echt’ vlees moeten smaken. Weet niet of dit herkenbaar is? ( Behalve de vega slager. Die is dan echt super.) Ik ga snel eens lamgs bij de Lidl dan maar!

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:29 am - Beantwoord

   Oh die soufflé klinkt nu al geweldig. Daar ben ik héél nieuwsgierig naar. Leuk om te horen wat jouw favorieten en aanraders zijn qua vleesvervangers!
   Ik herken trouwens wel wat je zegt over de vleesvervangers die zijn nagemaakt van echt vlees. Ik vind dat sowieso soms een dingetje. Ik eet denk ik liever iets wat niet énorm op vlees lijkt dan dat ik het idee heb bijna een hap in vlees te zetten 😉 Alleen de vega-kipstukjes vind ik wel heerlijk.

 13. Sofie 16 oktober 2019 op 7:10 pm - Beantwoord

  Ik ben fan van alles van de vegetarische Slager en zeeeeker de bitterballen haha.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:32 am - Beantwoord

   Die vegetarische bitterballen ken ik nog niet, maar klinken zeker héérlijk.

 14. Shirley 16 oktober 2019 op 7:36 pm - Beantwoord

  Ik vind de schnitzel met granola, vijg en geitenkaas van AH ook lekker. En dat terwijl ik geen fan ben van geitenkaas. Jij juist wel toch? Maar misschien vind je ‘m dan juist niet lekker.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:33 am - Beantwoord

   Oeh, ik werd al enthousiast bij het lezen van het woord ‘geitenkaas’. Dat klinkt echt als een vleesvervanger voor mij 🙂

 15. N8W8 16 oktober 2019 op 9:44 pm - Beantwoord

  Probeer de groenteburgers eens van de Plus. Ze liggen in de schappen op de vleesafdeling!

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:33 am - Beantwoord

   Dank je voor de tip! Helaas heb ik geen Plus hier in de buurt maar ik ga zeker eens een kijkje nemen bij Plus als ik daar toevallig in de buurt ben.

 16. rianne 16 oktober 2019 op 11:32 pm - Beantwoord

  De favoriete vleesvervanger hier is eigenlijk een visvervanger 🙂 De SoFish burger te koop bij de Jumbo (in de vriezer heb je een voordeelverpakking van 4 burgers voor €4.79 ipv 2 burgers uit de vitrine voor €3.19) lekker met gekookte of gebakken aardappels en doperwten en wortels.
  Daarnaast vinden wij de basis falafel van de AH de lekkerste falafel, deze heeft een fijne structuur en wordt niet droog als je deze in de oven verwarmd. De falafel eten wij meestal in de whole wheat soft tortilla’s van Santa Maria en dan belegd met remia mayolijn met daardoor knoflookpoeder geroerd voor een knoflooksausje en dan belegd met ijsbergsla en schijfjes komkommer en dan 4 falafel balletjes erin, mmm krijg er spontaan trek van haha.
  Wij zijn veganist dus hebben minder vleesvervangers om uit te kiezen, maar ik moet zeggen dat Garden Gourmet wat ons betreft ook vaak tegenvalt in smaak en naar verhouding vrij prijzig is.
  Vergeet ik bijna nog het vers vegetarisch gehakt van het merk Naturli te koop bij de AH te noemen. Manlief is hier gek op want je kan er mooie ouderwetse gehaktballen van maken en soepballetjes voor in de soep (deze pas toevoegen als de soep al kookt en dan nog even laten meekoken, als je ze gelijk toevoegt in koud water dan vallen ze uit elkaar)
  Nou dat was een heel verhaal 🙂 misschien zit er iets nieuws voor je tussen, groetjes Rianne

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:38 am - Beantwoord

   Wat een goede tip, die vega-visburgers! Ik heb ze weleens in het schap bij Jumbo zien liggen, maar vond ze altijd wat prijzig. Super dat ze ook als voordeelverpakking te koop zijn. Ik ga straks bij mijn zaterdagboodschappen meteen even een kijkje nemen 🙂
   Die tortilla’s met falafel klinken trouwens echt heerlijk. Ik krijg er ook acuut zin van om weer eens tortilla’s te maken.
   Het vegetarische gehakt ga ik ook onthouden. Wat een slim idee om daar zelf balletjes van te maken. Dat wil ik ook weleens proberen. Smaakt toch net wat lekkerder dan het losse rulgehakt 🙂

 17. Darina 17 oktober 2019 op 6:44 am - Beantwoord

  De broccoli burger en de Toscaanse carré lijken mij ook erg lekker.

 18. Anouk 17 oktober 2019 op 8:26 am - Beantwoord

  Die zoete aardappel burger vond ik erg lekker, jammer genoeg hebben ze hem nu niet meer omdat hij van de bbq collectie is. De Lidl had afgelopen week gyros reepjes, die vinden wij altijd erg lekker. Helaas hebben ze ze niet standaard in het assortiment alleen in actie weken. Ik had laatst Quorn vegetarische diepvries burgers, die vonden we geweldig helaas staat op de site van de AH dat ze uit het asortiment gaan en ik heb ze nog maar in 1 AH kunnen vinden.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:46 am - Beantwoord

   Goed om te weten dat Lidl soms vegetarische gyrosreepjes verkoopt. Die wil ik ook zeker eens proberen. Misschien ga ik de vegetarische diepvriesburgers ook nog eens proberen voordat ze uit het assortiment zijn. Wel jammer dat het assortiment soms zo snel wisselt en dat daardoor soms lekkere vleesvervangers opeens niet meer te koop zijn.

 19. Tamara 17 oktober 2019 op 9:29 am - Beantwoord

  Het ziet er heerlijk uit! Op mijn lijstje stond de kaasschnitzel, maar voor vanavond verander ik het toch maar in de Toscaanse Carré. Ik ben erg benieuwd, maar aan jouw recensie te zien moet dat wel goed komen!

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:46 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je de Toscaanse Carré ook gaat proberen! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond 🙂

 20. Jessica J. 17 oktober 2019 op 11:06 am - Beantwoord

  Oh, die Toscaanse Carré ken ik en die vind ik ook erg lekker! Goed om weten dat ik dan de Siciliaanse variant niet per se hoef te proberen. ?

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:50 am - Beantwoord

   Haha, die Siciliaanse burger is zeker niet hopen waard wat mij betreft 😉 Leuk om te horen dat jij ook zo enthousiast bent over de Toscaanse Carré!

 21. Claire 17 oktober 2019 op 1:16 pm - Beantwoord

  Ohhh ik vind die broccoli burger zooo lekker! De kaas/spinazie schnitzel is trouwens echt een aanrader 🙂

 22. Karin 17 oktober 2019 op 9:50 pm - Beantwoord

  Ik ben helemaal gek van quorn en dan de stukjes Des. Door de pasta, door de bami en nasi, gemarineerd met ketjap. Of een prutje met ui, tomaat, paprika en quorn. Echt heerlijk op een broodje ook.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:54 am - Beantwoord

   Dat klinkt goed zeg, zeker ook in de combinaties die jij noemt. Je brengt me weer op wat nieuwe kookideeën 🙂

 23. José 18 oktober 2019 op 8:57 am - Beantwoord

  Vlees eten we zelden nog maar ik kan het pittige ervan zo missen dus ik probeer van alles om dat te bereiken. Liever eet ik zo min mogelijk niet gefermenteerde soja producten maar peulvruchten of paddestoelen. Mijn receptje is echter te smakelijk om niet met jullie te delen. Kipstuckjes van de Vegetarische slager op ‘Indische’ wijze: 15-45 min. marineren (naar smaak vers gemalen zwarte peper, knoflook, ketjap, uitje, laos, ketoembar, djintan, sambal) Roerbakken tot zich een knapperig korstje vormt. Dit alles met een groentemengseltje (van beetgare bosuitjes, boontjes, rode paprika en citroengras + op het laatst taugé) in een lekker naanbroodje serveren. Zo krijg je, met wat pindasaus, het broodje van ‘Vleesch nog Visch’ (Amsterdam), superlekker!!!
  Of met beetgare spruiten gemengd, hmmmmm en barstens vol vitamientjes. Eet ze!

  • Romy 19 oktober 2019 op 11:02 am - Beantwoord

   Oeh, dat recept klinkt zeker héérlijk. Je maakt me heel nieuwsgierig om dat ook eens te maken. Dank je wel voor de goede tip!
   Andersom heb ik ook een tip voor jou als je op zoek bent naar iets pittigs: de pittige falafel van Jumbo is écht heel pittig. Misschien zou je die eens kunnen proberen. Ik vond hem erg lekker.

 24. Jenn 18 oktober 2019 op 9:09 am - Beantwoord

  Lekker! Ik ben heel benieuwd naar de piri piri burger, helaas heb ik die bij onze jumbo nog niet kunnen vinden.

 25. Vero 24 oktober 2019 op 11:24 am - Beantwoord

  Fijne testlijstjes heb je! Ik ben ook van zacht-en-knapperig, mmm…. Wat ik erg lekker vind zijn de kipstukjes en kipreepjes van Vivera. Kun je heerlijke roerbakschotels mee maken, mexicaanse tortillas, curry’s, noem maar op. En het is sowieso lekkerder dan de doorsnee plofkip 😉

  • Romy 29 oktober 2019 op 8:33 pm - Beantwoord

   De vegetarische kipstukjes vind ik inderdaad ook héérlijk. Ze smaken bijna overal wel goed bij en ik heb van vleeseters gehoord dat ze echt heel erg naar kip smaken. Ik kan ze veel kieskeurige vleeseters nog voorschotelen ook dus 🙂