Like Meat Like Curry Sausage

Vleesvervangers in de test | Deel 3

 • 12 mei 2020
 • 21 Reacties
Categorieën: Groen doen, Lifestyle

Als we het avontuur niet buitenshuis kunnen opzoeken, dan ga ik wel binnenshuis op avontuur. En dat betekent in mijn geval een paar nieuwe vleesvervangers in huis halen en uitproberen. Dit keer belandden onder andere vegetarische curryworstjes, een vegan steak en een heuse zeewierburger in mijn wagentje. Spoiler: een van die drie vond ik absoluut niet voor herhaling vatbaar. Welke dat is en wat mijn mening is over de andere vleesvervangers, lees je hieronder.

like meat curry sausage review

Like Meat curry sausage – Jumbo: € 3,49 voor 4

Als ik een nieuw merk vleesvervangers zie liggen, kan ik het niet laten daar iets van te proeven. Ja, ook als dat merk meer dan € 3,- voor een paar worstjes van soja vraagt. Dat moesten wel heel bijzondere worstjes zijn. Gelukkig wisten de worstjes me inderdaad niet teleur te stellen. Ik vond ze ECHT heel erg lekker. Ze hebben niet zo’n glibberig velletje als echte worstjes (fijn voor mij, want daar houd ik persoonlijk niet van), maar meer een licht krokant laagje zoals een frikandel. Verder is in de binnenkant een beetje curry verwerkt (duh, vandaar de naam!). Volgens mijn vriend smaken ze niet naar echt vlees, maar superlekker vonden we ze allebei wel. Oh ja, en ze zijn ook glutenvrij!

Ik hoop stiekem op een goede aanbieding. Dan sla ik zeker nog een paar verpakkingen van deze lekkere worstjes in. Tot die tijd trakteer ik mezelf er zo nu en dan op als lekkere traktatie.

Cijfer: 9

like meat chicken bites review

Like Meat Chicken Bites – Jumbo: € 3,39

De vega kipstukjes van de Vegetarische Slager vind ik ideaal bij rijstgerechten. Niet superbijzonder, maar wel gewoon lekker als je een goede vervanger voor kip zoekt. Ik ken dan ook heel wat vleeseters die over deze vega kip net zo over te spreken zijn als ik. Geldt dat ook voor deze vegetarische kipstukjes van Like Meat? Ikzelf vind ze zeker een dikke prima waard. Op zichzelf wat smaakloos, maar dat schijnt altijd zo te zijn met (vega) kip. Met een sausje erbij of door een rijstgerecht zijn ze goed te doen. Ik proef zelf niet echt veel verschil tussen deze stukjes en die van de Vegetarische Slager. Wel vind ik het fijn dat de kipstukjes van Like Meat in wat kleinere stukjes zijn gesneden. Scheelt toch weer wat snijwerk!

Cijfer: 7,5

lidl juicy steak test

Vegan Juicy Steak – Lidl: € 1,99

Een goedkopere vleesvervanger is de Juicy Steak van Lidl. Geen echte steak dus, maar een vegan exemplaar. Bij de eerste hap moest ik even wennen aan de vleesachtige structuur (die ben ik na 13 jaar vegetariër zijn niet meer gewend), maar bij hap 2 wist ik al: deze vleesvervanger is súperlekker. Er zit echt veel smaak aan, er komt net als bij echte steak zo’n jusachtig sausje uit en hij heeft een lekkere bite. Dikke aanrader wat mij betreft! En ook nog eens lekker betaalbaar bij Lidl dus. Yes, deze steak belandt absoluut nog vaker op mijn bordje.

Cijfer: 8,5

lidl wortel pompoen burger test

Wortel-pompoenburger – Lidl: € 1,89

Ook bij Lidl scoorde ik de wortel-pompoenburger. Qua kleur zou hij het prima hebben gedaan op Koningsdag, maar het gaat natuurlijk om de smaak. Ik was wat sceptisch: meestal ben ik niet zo’n fan van vleesvervangers die bijna alleen maar uit groenten bestaan. Maar deze gezellige oranje burgers wilde ik best het voordeel van een twijfel geven door ze te proberen. Ik vond ze prima te pruimen, maar niet echt bijzonder. Je proeft een klein beetje wat zoets, maar verder vind ik de burgers vrij weinig smaak hebben. Wel oké voor een keer, maar voor mij niet voor herhaling vatbaar.

Cijfer: 6

zeewier burger olijcke henry lidl

Olijcke Henry zeegroente-burger – Lidl: € 1,99

Iets heel anders: bij Lidl nam ik ook deze zee-groente burger mee. Het hoofdingrediënt (zeewier) maakte me niet direct laaiend enthousiast, maar ik besloot de burger toch een kans te geven. Helaas verdween mijn glimlach al van mijn gezicht toen mijn vriend een mini-stukje schelp uit de burger haalde. Toen ik vervolgens alsnog voorzichtig een hapje proefde, vond ik de smaak best oké. Maar twee seconden later was dat wel anders. De nasmaak van deze burger vond ik zó NIET lekker. Zelfs vijf minuten later proefde ik het nog. Ik kan niet eens omschrijven wat ik er zo vies aan vond (ik zou zeggen: proef het zelf – of niet dus!). Te zout? Te visachtig? Een combinatie van die twee, denk ik. Mijn vriend en ik waren het erover eens dat we maar beter ter plekke iets anders konden klaarmaken.

Ik kan me zo voorstellen dat sommige mensen (liefhebbers van zeewier en zeevruchten?) hier wel wildenthousiast van worden, maar wij dus helaas niet.

Cijfer: 3

stegeman paprikaburger

Stegeman paprikaburger – Jumbo (iets meer dan € 3?)

In plaats van de zeegroente-burger waagde ik me dus aan een veiligere optie: de Stegeman paprikaburger. Met paprika kun je de plank bij mij niet snel misslaan, dus deze burger kon haast niet anders dan letterlijk in de smaak vallen. En dat deed-ie zeker. De burger is vrij zacht en gevuld met paprika, gegrilde groenten en tomaat. Lekker zoet en smaakvol! Ik moet zeggen dat ik de burger verder niet heel bijzonder vond, waarschijnlijk omdat ik vooral van een lekker paneerlaagje houd en deze burger dat niet heeft. Dan kies ik een volgende keer toch maar voor de groenteschnitzel van Lidl. Maar verder smaakt de burger absoluut niet verkeerd. Gewoon lekker voor een keer! Pluspunten trouwens voor de duurzame verpakking! Daar word ik wel heel enthousiast van.

Cijfer: 7

Welke van deze vleesvervangers ken jij al?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Anouk 12 mei 2020 op 7:55 am - Beantwoord

  Ik ben geloof ik blij dat ik de zeewieburger heb laten liggen die steak gaan we eens proberen, ik denk dat mijn vriend die ook wel kan waarderen!

 2. Audrey 12 mei 2020 op 8:34 am - Beantwoord

  Die juicy steak vonden wij ook echt top inderdaad! Van die Lidl-zeewierburger heb je twee varianten. Wij hebben die met witte bonen en venkel al geproefd en die vond ik wat droog, maar wel lekker. De variant die jij hebt geproefd, ligt nog in de vriezer, dus ik ben benieuwd, haha!

  • Romy 23 mei 2020 op 1:44 pm - Beantwoord

   Haha, en? Heb je toevallig al de tweede zeewierburger kunnen proeven? De andere waar je het over hebt, klinkt trouwens wel heel lekker. Ik ga eens kijken of ik die nog bij Lidl kan bemachtigen.

 3. Naomi 12 mei 2020 op 8:38 am - Beantwoord

  Die wortel-pompoenburger vind ik er in de verpakking juist heel lekker uitzien, maar dat valt dus tegen… En prima avontuur in tijden van corona dit;).

 4. Irene 12 mei 2020 op 9:24 am - Beantwoord

  Haha oh die zeewierburger zou ik echt never nooit kiezen! En groentenburgers zoals die wortel-pompoenburger kunnen mij ook niet bekoren, tenzij er inderdaad een krokant, gepaneerd korstje om zit. Ik vind van dat sap uit burgers altijd een beetje viezig maar kan me inbeelden dat als je echt een burgerfan bent je die juicy burger wel kunt appreciëren.

  • johanna 12 mei 2020 op 10:04 am - Beantwoord

   Sorry, maar na dit bericht is mijn zin in vegiburgers van de supermarkt definitief gestorven. Klingt allemaal zo zo.. Ben al geen fan van kant-en-klaar produkten. Dus ga ik maar eens op zoek naar een recept of inspiratie om zelf zo iets te maken. Is vast mogelijk. Kortom je post zorgt wel voor een goed idee! Succes met je culinaire proeverij.

 5. Daenelia 12 mei 2020 op 10:45 am - Beantwoord

  Zeewier kan heel lekker zijn. Schelpen in je zeewierburger, daar moet je mee teruggaan. Dat is echt een fout in het productieproces. Dat moet de producent wel weten, maar ook de doorverkopen.
  Echt slecht.

  • Romy 23 mei 2020 op 1:45 pm - Beantwoord

   Daar zit wat in! Harde stukjes in burgers zijn best riskant. Ach, gelukkig hebben we de burgers na één hap weggelegd om wat lekkerderes zónder stukjes te eten.

 6. Suzanne 12 mei 2020 op 10:46 am - Beantwoord

  Ik ben hier steeds vaker benieuwd naar. Ik vond zelf de vega kipnuggets van de Albert Heijn erg lekker!

 7. Hermien - KouweKleren 12 mei 2020 op 11:45 am - Beantwoord

  Ik word nieuwsgierig naar de steak, hoewel ik daar ook in vleesvorm nooit echt speciaal gek op was. Toch eens naar de Lidl afreizen. Wat is er veel keus tegenwoordig hè? Burgers op basis van bonen of groenten maak ik vaak het liefst zelf en soms koop ik een vegan schnitzel, visburger of iets voor de butter ‘chicken’ of ‘kip’ kerrie.

  • Romy 23 mei 2020 op 1:46 pm - Beantwoord

   Zelf vega-burgers maken is ook een goed idee. Dat wil ik zelf ook nog eens doen. Verder vind ik de Lidl qua vleesvervangers (en ook voor veel andere boodschappen) echt top. Ze hebben heel veel keuze en heel vriendelijk geprijsd ook.

 8. Rosanne 12 mei 2020 op 11:54 am - Beantwoord

  Ik ben best wel benieuwd geworden naar die steakburger. Sowieso vind ik dat er best wel lekkere vervangers in de supermarkten liggen. Bij sommige soorten vind ik trouwnens de vega versie lekkerder dan de vleesversie.

  • Romy 23 mei 2020 op 1:47 pm - Beantwoord

   Ha, wat leuk om te horen! Ik vind ook dat de vleesvervangers de afgelopen jaren steeds beter zijn geworden. Er zijn zo veel lekkere keuzes tegenwoordig.

 9. Simone 12 mei 2020 op 1:02 pm - Beantwoord

  Haha die Olijcke Henri laat ik maar voor wat het is, de worstjes vind ik daarentegen wel heel interessant!

 10. Tamara 12 mei 2020 op 2:36 pm - Beantwoord

  Aaah nee, die zeewierburger klinkt al helemaal niet lekker! Ook van qua looks heeft de burger het wat mij betreft niet. Die curryworstjes daarentegen…….. heerlijk!

  • Romy 23 mei 2020 op 1:47 pm - Beantwoord

   Haha, nee hè?! De zeewierburger ziet er met de groene kleur al niet heel smakelijk uit 😉

 11. Lotte 12 mei 2020 op 5:15 pm - Beantwoord

  Jaaa, die Juicy Steak van de Lidl is zo lekker. Zeker in verhouding tot de prijs. Ik had hem laatst als ‘broodje hamburger’ gegeten met wat sla/komkommer en rédelijk veel mayo. :’) Genieten!
  Die hele Like-serie van de Jumbo ken ik nog niet. Misschien toch proberen, ondanks dat ze inderdaad wel aardig prijzig zijn.

  • Romy 23 mei 2020 op 1:49 pm - Beantwoord

   Oeh, jouw recept voor een vegetarisch broodje hamburger klinkt ook erg lekker. Misschien moet ik ook eens zoiets proberen!
   De Like-serie van Jumbo is wat mij betreft echt een aanrader. Niet heel goedkoop, maar wel lekker voor zo nu en dan. Zeker de vega curryworstjes!

 12. Josephine 12 mei 2020 op 8:49 pm - Beantwoord

  Die kende ik allemaal nog niet, Romy! Dank je voor de tips. De net-als-vlees-worstjes klinken erg lekker. En voor die zeewierburger liep ik qua idee al niet warm, dus ik ben blij dat jij hem al getest hebt. 😉

 13. Anna 15 mei 2020 op 10:27 am - Beantwoord

  Wat weer een leuke en handige review! De paprika burger lijkt me echt heel erg lekker, ik ben ook dol op paprika. Die ‘vlezige’ vleesvervangers laat ik liever voor wat het is (ze zien er veel te echt uit, haha)… :p

 14. Giovanna Jansen 15 mei 2020 op 11:58 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke rijtje vleesvervangers! Behalve dan die zeewierburger, brrr, die klinkt echt niet lekker.

Recente blogs

Vegan pompoenmuffins met pecannoten (glutenvrij!)

15 januari 2023|Recepten|

Het pompoenenseizoen is alweer een tijdje aangebroken. Dat je die oranje "groente" weer in normaal formaat en tegen een fatsoenlijke prijs kunt kopen, is een van mijn lievelingsdingen aan de koude maanden. Ik maak er graag pompoenrisotto, pompoencurry of pompoensoep mee. En sindskort ook pompoenmuffins. Smul ervan terwijl je geniet van een met-de-deken-op-de-bank-moment of verras er visite mee bij de thee. Met de zelfgemaakte zoete cashewdressing erbij smaken ze nóg veel beter. Kortom: misschien een goed recept om op een druilerige dag de keuken voor in te duiken!

7x Zo maak je de maandag geweldig!

20 november 2017|Positiviteit|

Heb jij weleens last van de zogenaamde Monday blues? Sinds ik mijn baan heb, vind ik de maandagochtend gelukkig zo erg nog niet. Vaak zie ik op zondag zelfs uit naar een nieuwe week met fijne vooruitzichten en leuke afspraken. Zou jij ook weleens enthousiast en blij uit je bed willen springen op maandagochtend? Of in ieder geval zonder tegenzin die eerste dag van de week doorkomen? Wat zou jou blij maken als jouw wekker gaat op de eerste dag van de week? Dit zijn mijn 7 tips om jouw maandag geweldig (of gewoon iets leuker) te maken.

Overanalyseren is niet nodig; laat je gevoelens er zijn! (5 inzichten)

3 augustus 2021|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Ben ik nu verdrietig of boos? Waarom raakt dit me zo? En hoe komt het dat ik zo heftig reageerde op die situatie, terwijl een ander er alleen zijn schouders over ophaalt? Ik betrap mezelf er heel regelmatig op dat ik mijn eigen reacties of gevoelens van voor tot achter analyseer. Op zoek naar een logische verklaring. De laatste jaren laat ik die verklaring vaker zitten en ben ik minder gaan overanalyseren, meer gewoon gaan voelen. Want misschien hoeft dat wat je denkt, voelt en piekert, wel niet te verklaren te zijn.