vleesvervanger 2

Vleesvervangers in de test (XXL review)| Deel 4

 • 15 juli 2020
 • 18 Reacties
Categorieën: Groen doen, Lifestyle
sofine sofish nuggets review

Na een tijdje radiostilte op vleesvervangergebied ben ik weer volop aan het testen geslagen. Over het algemeen zeker geen vervelende bezigheid! Vooral als een vleesvervanger goed uit de test komt natuurlijk. Gelukkig was dat ook bij deze vega-review voor de meeste vegaburgers het geval. Dit keer testte ik onder andere de SoFine SoFish Nuggets, vegetarische knakworstjes en quornblokjes in satésaus. Spoiler: één van die drie was geweldig, één van de drie vond ik niet te pruimen. Lees snel verder om mijn mening over 7 nieuwe vleesvervangers te lezen.

SoFine SoFish Nuggets – € 2,95

Toen ik deze visnuggets van het merk So Fine zag liggen bij Jumbo twijfelde ik even. Durfde ik die uitdaging aan? Ik ben nooit een visliefhebber geweest. Ook niet voordat ik vegetariër werd. Ik ben dus wat huiverig voor alles wat naar (namaak)vis smaakt. Gelukkig voor mij gaf ik deze visnuggets toch een kans. Net als echte vissticks smaken ze niet heel visachtig, maar wel heel lekker! De So Fine So Fish Nuggets stelden me zeker niet teleur. Lekker knapperig korstje, geen al te overheersende smaak en prima vullend. Die ga ik vaker kopen.

Het enige minpuntje vind ik dat er 9 visnuggets in de verpakking zitten. Ben ik gewoon een tikkeltje neurotisch of is het gek als er een oneven aantal nuggets in zo’n verpakking zit? Ik ben dan dus zo iemand die de vijfde nugget doormidden breekt om toch twee gelijke porties te hebben. Who’s with me?

so fine vleesvervangers review

So Fine spinazieschnitzels – € 3,00

Het tegenovergestelde van positief verrast worden was het geval bij de SoFine spinazieschnitzels. Mijn verwachtingen van deze spinazieschnitzel waren hooggespannen als spinazieliefhebber, maar de werkelijkheid viel vies tegen. Nou ja, ‘vies’ is een groot woord. De schnitzels waren prima te eten, maar ik vond ze zeker de € 3,00 niet waard. Ik vond de schnitzels kurkdroog en miste echt iets van smaak. Ook moest ik eerst een paar droge happen nemen voordat ik bij de eerste hap met spinazie aankwam. Nee, niet voor herhaling vatbaar wat mij betreft! Ik kies dan toch liever voor spinazie-kaasburgers van Vivera, Jumbo of Lidl. Die vind ik een stuk lekkerder. De kaas doet het ‘m blijkbaar.

like bbq chicken review

Like Meat Like BBQ Chicken – € 3,49

Vegetarische kipstukjes? Daar ben ik altijd voor in! Zo ook voor deze vega-kip met barbecuesmaak. De kipstukjes zijn gemarineerd in een barbecue-achtig sausje en hebben daardoor een iets meer rookachtige smaak. Mijn vriend en ik gooiden de stukjes door een roerbakschotel en waren er erg over te spreken. Als je houdt van een rookachtige smaak en een lekkere vleesvervanger voor door de nasi of roerbak zoekt, dan is dit zeker een aanrader. Ik zou ze persoonlijk niet bij elk gerecht eten, omdat het best wel een overheersende smaak is. Als ik iets met een apart sausje (kerrie, kokos, etc.) wil eten, zou ik zelf eerder de vega-kip van De Vegetarische Slager kopen. Die is wat neutraler.

Maar voor zo nu en dan is deze BBQ-kip wat mij betreft prima. Ook door mijn vriend zijn ze helemaal goedgekeurd. De kipstukjes zijn ook nog eens glutenvrij en vegan. Een extra puntje waard! De prijs is dan weer helaas wat minder.

lidl vleesvervangers review

Vegetarische piri piri-wokstukjes van Lidl – € 1,59

Over namaakkip gesproken, deze piri piri wokstukjes mikte ik laatst door een roerbakschotel. Ook dit zijn kipachtige stukjes met een lekker sausje. Zelf vond ik deze nog lekkerder dan de vegetarische BBQ-kip. Piri-pirisaus is wat minder overheersend en vind ik zelf bijna altijd goed smaken. De piri-pirisaus bij deze wokstukjes is niet te pittig en smaakt echt paprika-achtig en een tikkeltje zoet. I like! Ik proefde het sausje van de wokstukjes ook in de groenten die ik met de wokstukjes mee wokte en vond dat helemaal prima. Een heerlijk smaakje! Bak de wokstukjes vooral wat langer en eventueel in een aparte pan. Worden ze lekker knapperig van!

olijcke vasco vleesvervanger review

Olijcke Vasco zeegroenteburger

In mijn vorige review van vleesvervangers gaf ik mijn kritische mening over een andere zeegroenteburger van Lidl. Niet te eten vond ik die! Het is een van de weinige vegetarische burgers die ik niet anders kon dan in de prullenbak mikken. Het kostte dan ook een beetje moed om deze andere zeegroenteburger van Lidl met witte bonen en venkel een eerlijke kans te geven.

Gelukkig viel deze in vergelijking met de andere burger enorm mee. Lekker vond ik hem niet per se. Vies ook niet. Het is “gewoon eten”. Iets om op te kauwen. Maar niet iets waar ik dolenthousiast van word. De burger heeft niet echt veel smaak en ik vond zelf het witte poeder op het krokante laagje wat gek. Verder op zich een oké burger, maar gewoon niet iets waar ik heel blij van word.

vegetarische knakworstjes lidl

Vegetarische knakworsten van Lidl

Laatst lagen deze vegetarische knakworstjes me aan te staren in het koelschap van Lidl. Ik kon het niet laten ze een keer te proberen. Helaas kreeg ik daar na het proeven al spijt van. Deze vond ik totaal geen succes. Ze smaken vrijwel nergens naar en al helemaal niet naar knakworst – voor zover mijn knakworstervaringen van 15 jaar geleden nog goed in mijn geheugen zitten. Ze hebben ook geen typisch “knakkorstje” en smaken vooral heel erg naar een soort mislukte poging om worst na te maken. Gewoon een gekke smaak ofzo. Lastig uit te leggen, maar ik kreeg er geen twee worstjes van naar binnen. Helaas!

quorn saté review

Quorn vegetarische saté – € 2,84

Om deze vleesvervangerreview toch nog positief te eindigen, sluit ik af met mijn ultieme favoriet qua vleesvervangers. Deze heb ik al een keer of vijftien gegeten, maar hij blijft héérlijk. Als je gek bent op saté en een vegetarische optie daarvoor zoekt, probeer deze quornstukjes in satésaus eens. De quorn zelf heeft niet per se heel veel smaak. Het is gemaakt van ei en smaakt daar een beetje naar. Maar de satésaus waar de quorn in zit, die doet het ‘m. Ik vind dit zelf vooral superlekker om bij rijst, nasi of bami te eten. Het is tot nu toe absoluut mijn favoriete vleesvervanger ooit. En de eerste vleesvervanger die ik – geheel verdiend – een dikke tien geef!

Heb jij nog lekkere vleesvervangers die ik echt eens moet testen?

xxl review vleesvervangers
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 15 juli 2020 op 7:21 am - Beantwoord

  Zo grappig dat ik door deze blogs altijd zin kreeg ik vleesvervangers. Ik ben niet vegetarisch, maar als ik deze blogs zie en lees, krijg ik gewoon altijd zin om dit ook eens uit te proberen.

 2. Lisa 15 juli 2020 op 7:33 am - Beantwoord

  Fijne review en lekker veel details, hou ik van. Ik heb weer wat om uit te proberen (en over te slaan).

 3. Audrey 15 juli 2020 op 7:49 am - Beantwoord

  Jammer dat er toch ook wat tegenvallers waren! Ik kom bijna nooit bij de Jumbo, maar ik zou die SoFish vega zalm nog graag eens proeven. Hoewel hun vleesvervangers allemaal wat prijzig zijn, vind ik.

  O, en de vissticks van Vivera zitten met 8 in een pakje en zijn erg lekker 😉

  • Romy 25 juli 2020 op 5:37 pm - Beantwoord

   Oeh, goede tip! Dan ga ik die van Vivera eens proberen. Daar word ik met mijn voorkeur voor gelijke aantallan vleesvervangers een stuk blijer van 😉

 4. Darina 15 juli 2020 op 8:29 am - Beantwoord

  Fijne review, jammer van de tegenvallers. De piri piri wokstukjes spreken mij ook erg aan.

 5. Iris 15 juli 2020 op 10:47 am - Beantwoord

  Leuke test! Ik hou niet van saté, dus ik baal wel een beetje dat die laatste juist het lekkerste is. Ik vind kaasburgers altijd erg lekker. Die kan ik iedere dag wel eten, haha!

 6. Janne 15 juli 2020 op 11:17 am - Beantwoord

  Leuke review! Vooral die piri-piristukjes klinken goed, jammer dat ik geen Lidl in de buurt heb hier.

  Quorn heeft wel ei als ingrediënt, maar het hoofdbestanddeel is mycoproteïne: eiwit gemaakt door schimmels/paddenstoelen. Een heel handige vleesvervanger voor mensen die minder soja willen eten. Ik hoop dat Quorn meer producten gaat maken waar helemaal geen ei meer in zit, zodat veganisten het kunnen eten.

  Ik had laatst om te proberen een pakje BBQ jackfruit. Dat zou moeten lijken op pulled chicken, maar dan veganistisch. Het was nogal een teleurstelling, want die jackfruit smaakt nergens naar behalve een beetje zurig en bitter. En de voedingswaarde ervan is niet goed voor een vleesvervanger, want er zat echt maar 2 gram eiwit in een portie. Dan zijn die BBQ chicken stukjes die jij had waarschijnlijk stukken beter, zowel qua smaak als qua eiwit.

  • Romy 25 juli 2020 op 5:43 pm - Beantwoord

   Goed om te weten van de quornstukjes! Ik probeer zelf ook niet alleen vleesvervangers op sojabasis te gebruiken (puur voor de afwisseling) dus dat maakt deze quorn extra aantrekkelijk.
   Jammer dat de jackfruit geen succes was. Daar was ik zelf ook wel benieuwd naar, maar ik ben ook nog niet helemaal overtuigd of ik het aandurf. Deze BBQ-kipstukjes bevatten inderdaad een stuk meer eiwit.

 7. Anouk 15 juli 2020 op 2:16 pm - Beantwoord

  Wat jammer dat die knakworstjes zo tegenvallen, die van unox zijn ook niet lekker dus blijkbaar is dat moeilijk na te maken. Ik heb laatst de champignonburger van de lidl geprobeerd, die was erg lekker! die piri piri stukjes ben ik nu ook wel heel nieuwsgierig naar, die ken ik nog niet!

  • Romy 25 juli 2020 op 5:44 pm - Beantwoord

   Ja, die champignonburgers van Lidl zijn echt heerlijk. Daar ben ik zelf ook enorm fan van.

 8. Irene 15 juli 2020 op 4:59 pm - Beantwoord

  Haha dat van die 9 nuggets vind ik zo herkenbaar! Ik maakte laatste veggie kipnuggets en daar zaten er 7 van in de verpakking. Dat vond ik ook zo’n raar aantal. Ik eet overigens wel heel graag vissticks dus die zou ik wel eens willen testen. En die piri piri kipdingetjes lijken me ook super lekker! Als ik nog eens in de Lidl ben ga ik eens kijken of ik die spot (waarschijnlijk niet, wij zijn altijd achter met dat soort nieuwigheidjes :p)

  • Romy 25 juli 2020 op 5:46 pm - Beantwoord

   Oeh ik duim met je mee! Ik vind sowieso (bijna) alle nieuwe vleesvervangers van Lidl een aanrader. Ze hebben daar zo veel lekkere (en betaalbare) opties.

 9. Meaghan 16 juli 2020 op 10:54 am - Beantwoord

  Oeeh nu ben ik wel heel benieuwd geworden naar die Quorn vegetarische saté. Die moet wel erg lekker zijn als jij hem bombardeert tot beste vleesvervanger ooit! Ook ben ik benieuwd naar de piri piri! Ik at vaak kip piri piri toen ik vroeger nog vlees at, maar heb sinds ik geen vlees meer eet dit nooit meer gegeten. Wel jammer dat dit keer zo veel vleesvervangers tegenvielen. Maar volgens mij heb je de meest lekkere al ontdekt!

  • Romy 25 juli 2020 op 7:08 pm - Beantwoord

   Lekker zijn die quornblokjes zeker! Als je ze tegenkomt in de supermarkt, zijn ze absoluut het proberen waard. De piri piri-stukjes ook trouwens. Die vond ik ook errug lekker 🙂

 10. Els 19 juli 2020 op 2:04 pm - Beantwoord

  Die Quorn vegetarische saté moet ik echt proberen! momenteel eet ik graag dingen van garden gourmet. Vooral de broccoli kaas.

  • Romy 25 juli 2020 op 7:59 pm - Beantwoord

   Oeh ja, Garden Gourmet is ook een lekker merk. Broccoli-kaas klinkt heel lekker. Ik ben zelf ook gek op spinazie-kaasburgers, dus ik heb zo’n vermoeden dat ik de spinazie-kaasburger ook wel geslaagd zal vinden.

 11. Jenn 20 juli 2020 op 5:10 pm - Beantwoord

  Fijne review! Van Like Meat kan ik je ook de curryworstjes aanraden als je daarvan houdt. En qua knakworstjes die van Unox!

  • Romy 25 juli 2020 op 8:19 pm - Beantwoord

   Oeh ja, de curryworstjes van Like Meat zijn inderdaad héérlijk. Die eet ik ook regelmatig. De knakworstjes van Unox heb ik nog nooit gegeten. Ik denk dat ik nog even de moed daarvoor moet verzamelen na eerdere slechte ervaringen met vegetarische knakworst (zowel die van AH als die van Lidl).

Recente blogs

30 kleine geluksmomentjes om blij van te worden #2

22 mei 2017|Positiviteit|

Al eerder stelde ik een lijst samen met maar liefst 30 kleine geluksmomentjes waar we soms wel iets vaker bij stil mogen staan. Dit zijn kleine momenten waar we echt van kunnen genieten, maar waar we ons niet altijd echt bewust van zijn. Zonde! In mijn vorige artikel verzamelde ik moeiteloos en in een half uur tijd 30 geluksmomentjes, maar ik had nog een veel langere lijst kunnen samenstellen. Daarom breid ik die lijst vandaag uit met deel 2. Dit zijn nog 30 genietmomenten om blij van te worden.

Vaker Vrolijk bestaat 1 jaar! (+winactie)

11 september 2017|Persoonlijk|

De meeste mijlpalen vier je met een fles champagne, een groot stuk taart en slingers door het hele huis. Maar wat doe je als je met je blog een mini-mijlpaal hebt behaald? Juist, die mijlpaal 'vier' je uiteraard online! Vaker Vrolijk bestaat vandaag namelijk precies één jaar. Oftewel, mijn blog-baby wordt groot. Drink je gezellig een glaasje virtuele champagne mee? Ook trakteer ik, zoals het hoort op een verjaardag, op een cadeautje aan één gelukkige. Houd je glas champagne dus in de aanslag en de (knalroze) ballonnen klaar om los te laten. Dit feestje vier ik namelijk graag met jou. Blik je mee terug op een jaar Vaker Vrolijk in vogelvlucht?

Je zelfvertrouwen vergroten | 7 stappen om te zetten

2 maart 2020|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

"Waarom doe ik het nu alweer verkeerd?" Het is zomaar een van de vele opmerkingen die je innerlijke criticus je weleens naar je hoofd kan slingeren. Als jouw innerlijke kritische stem net zo hard tettert als die van mij soms doet, dan kan het ongetwijfeld soms flink tekeer gaan in je hoofd. Gelukkig lukt het mij steeds iets beter om dat soort stemmetjes te temmen. Je zelfvertrouwen vergroten helpt daarbij, heb ik zelf gemerkt. En dat kan zelfs met kleine stappen, die je misschien wel vandaag al kunt zetten. Dit zijn 7 stappen die mij helpen om mijn zelfvertrouwen te vergroten.