oldtimer 9

Volkswagenbus huren | Onze ervaring met een Oldtimer-roadtrip

 • 9 oktober 2020
 • 22 Reacties
Categorieën: Op reis

Na een paar weken van verheugkriebels was het zaterdag dan eindelijk zover: een Volkswagenbus huren voor een dag stond op de planning. We zouden een dag lang mijn vertrouwde Ford Ka verruilen voor een vierwieler die bijna drie keer zo groot is. Inclusief bloemetjes voor de ruiten, kleedjes op de achterbank en een totaal nieuwe schakelervaring. Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen.

Volkswagenbus huren bij Huur een Oldtimer

We begonnen de dag al vroeg, zwaar beladen met een gigantisch picknickpakket. Buienradar had ons de hoop op een picknick in de buitenlucht al afgenomen, maar dat mocht de pret niet drukken. Dat is nu juist het fijne aan een Volkswagenbusje: picknicken in de auto is in zo’n busje een stuk comfortabeler dan in mijn eigen mini-achterbakje.

Zo reden we met onze volle mini-achterbak naar Hoogblokland, een plaats op de grens van Zuid-Holland en Gelderland. Op weg naar Huur een Oldtimer, die mij in ruil voor dit blogartikel dit geweldige dagje cadeau had gedaan. Een dag lang een Volkswagenbus huren – daar kon ik niet anders dan heel hard ‘ja’ tegen zeggen.

oldtimer verhuur
oldtimer verhuur

De knalblauwe bus tussen de pastelkleurige Kevers

In de grote loods van Huur een Oldtimer keken we onze ogen uit. Er stonden tientallen Kevers, Lelijke Eendjes, Volkswagenbusjes en Mustangs. En dat in alle kleuren van de regenboog. Ik besloot acuut dat, als ik ooit trouw, een pastelroze of mintgroene Kever hét bruidsvervoer moet worden en droomde alvast weg bij die gedachte.

Maar voor nu stond er een knalblauwe Volkswagenbus ons op te wachten. Ons vervoermiddel voor de dag! Ik begon net zo erg te stralen als het busje zelf. Liefde op het eerste gezicht!

Verheugkriebels en spanningskriebels

Na een korte instructie gingen we de weg op. Ik zal eerlijk zijn: naast de verheugkriebels waren er ook wat bescheiden spanningskriebels. In ieder geval bij mij. Rijangst heb ik gelukkig al een paar jaar niet meer, maar rijden in een Oldtimer vond ik toch wel even wat anders. Van alle kanten hadden Bart en ik al bemoedigende woorden gekregen.

“Het is wel hard werken, hoor, zo’n Oldtimer.”

“Oh, ik ben benieuwd wat je van het schakelen vindt!”

Je begrijpt vast dat ik met lichte kriebels achter het stuur kroop en dat ik dat in eerste instantie maar op een afgelegen parkeerplaats deed. Ik kreeg direct déjà-vu’s naar mijn rijlessen van een jaar of zes geleden toen ik met 15 kilometer per uur eerst wat haperend rondjes reed. Gelukkig had ik dit keer een iets leukere rij-instructeur (lees: mijn vriend) op de bijrijdersstoel zitten.

rondrit met busje
volkswagenbus huren
volkswagenbus huren

Even wennen en scheuren maar!

Gelukkig maakte die spanning bij mij snel plaats voor “Oh, dit gaat best soepeltjes!”. Het is heus even wennen om een versnellingspook te hebben die “ergens in het midden hangt”. En ook om soms goed naast je te moeten kijken of die ene auto er écht wel langs past (“Schat, past dit nog?”). Of om bij 80 kilometer per uur al het geluid te horen alsof je 100 km in zijn drie rijdt. Maar dat is nu juist onderdeel van de ervaring.

Na een paar minuten voelde het rijden al aardig vertrouwd. Scheuren maar! Rijden over 80 km-wegen bleek met dit grote knalblauwe gevaarte geen enkel probleem. Ik voelde me achteraf best een beetje trots dat ik toch op de bestuurdersstoel had plaatsgenomen in plaats van Bart het hele stuk te laten rijden. Vond de Pippi Langkous in mij (“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”) een fijne bevestiging.

oldtimer huren

Langs molens en alpaca’s

Ondertussen genoten we van de route die we zelf hadden uitgestippeld (tip: je kunt ook een van de routes van Huur een Oldtimer gebruiken!). De omgeving van Hoogblokland bleek verrassend mooi. Als ik denk aan bijzondere plekken in Nederland, kom ik toch al snel uit bij de Veluwe, het strand of Limburg. Maar blijkbaar heeft de Betuwestreek ook heel veel moois te bieden. We reden onder andere langs Tricht, Geldermalsen, de Mariënwaerdt en allerlei kleine dorpjes waar ik de naam inmiddels van ben vergeten.

Zo kwamen we mooie dijkjes tegen, maar ook schattige straatjes (soms best krap, maar we brachten het er gelukkig zonder kleerscheuren en busbeschadigingen van af), molens langs het water en weilanden met koeien en alpaca’s. Juist doordat we niet ergens naartoe hoefden, konden we onze ogen uitkijken en van de rit zelf genieten.

dagje weg met volkswagenbus

Fotopauzes

Natuurlijk hebben we niet de hele tijd hard door getuft. Mijn vriend kent me inmiddels: tijdens zo’n dagje weg kom ik niet met een lege SD-kaart terug. Er moesten ook foto’s gemaakt worden. Met wat dank aan de lieftallige hulp van mijn zelfontspanner staan we er ook gezellig samen op met onze Volkswagen bus. Ik kon het niet laten om ook een paar foto’s te maken vanaf de achterbank. Zelf ben ik verliefd op het kiekje hierboven, dat we “geheel spontaan” maakten met de zelfontspanner op de achterbank. Heeft wel wat Grease-achtigs toch?!

oldtimer huren
rondtoeren met volkswagenbus
binnenkant volkswagen bus

Een onvergetelijk coronaproof uitje

We genoten nog even van onze overdekte picknick op de zachte kleedjes op de achterbank, terwijl de regen tegen de ramen tikte. Hoe romantisch! Vervolgens was het tijd om de bus terug te brengen. Ons dagje Volkswagenbus huren was ten einde, maar wat hebben we ervan genoten. Dit Volkswagentripje voelde extra bijzonder omdat we door corona al langere tijd niet veel uitjes beleven. Zo’n Volkswagenbusje huren is dan dé manier om 100% coronaproof toch iets bijzonders mee te maken en een nieuwe omgeving te ontdekken. Wij leverden dan ook met een grote glimlach het busje weer in.

Kortom: een dikke aanrader, zo’n Volkswagenbus huren. Denk jij nou ook: ik wil eens iets anders? Huur een Oldtimer en ervaar dat rondtoeren in Nederland verrassend leuk is, zeker in zo’n uniek voertuig. Ik heb weer een puntje van mijn bucketlist kunnen afvinken. En heb ondertussen ook een nieuw punt aan mijn bucketlist toegevoegd voor “ooit”: trouwen in een pastelroze Kever.

Toen was het tijd om mijn groene Ford Ka weer op te zoeken, om voorlopig lekker verder te dromen van die pastelroze Kever en om ondertussen mijn Ford Ka meer dan ooit te waarderen. Goh, wat schakelt-ie eigenlijk soepel!

Heb jij al eens in een Oldtimer rondgereden? Wat vond jij ervan?

De huur van de Volkswagenbus heb ik cadeau gekregen in ruil voor dit artikel.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 9 oktober 2020 op 6:41 am - Beantwoord

  Wat een ontzettende leuke ervaring! Lijkt me ook zo leuk om een keertje te doen. Hele leuke foto van jullie twee met de zelfontspanner.

 2. Naomi 9 oktober 2020 op 8:13 am - Beantwoord

  Heerlijk, zo’n dagje ‘on the road’. Ik vind het stoer hoor, dat je zelf achter het stuur durfde. Weet niet of ik dat gedurfd had. En ja, de Betuwe is inderdaad prachtig!

 3. Anouk 9 oktober 2020 op 9:28 am - Beantwoord

  Dat is nog eens leuk zeg om te krijgen in ruil voor een artikel! Lijkt me enorm leuk om in zo’n busje rond te touren voor een dagje of een vakantie.

 4. Meaghan 9 oktober 2020 op 9:29 am - Beantwoord

  Aaah wat super leuk! Mooie ervaring en wat een prachtige foto’s ook! Vooral die foto van jullie samen op de achterbank vind ik super lief! Heel leuk om een keer zoiets te gaan doen, zeker met minder mooi weer heb je veel aan zo’n busje. Het lijkt mij inderdaad ook een aparte ervaring om in een ouder voertuig te rijden. Heerlijk zo’n roadtripje. Ik krijg ook helemaal in om zoiets te gaan doen.

 5. Ilona Wielinga 9 oktober 2020 op 9:36 am - Beantwoord

  Aaah wat onwijs leuk! Die gele en mintgroene zijn ook echt geweldig zeg. Lijkt me supervet om daar een dagje mee rond te toeren.

 6. Anna 9 oktober 2020 op 10:21 am - Beantwoord

  Super leuk dat jullie een dagje met een oldtimer op pad gingen! De kleur van het busje is ook echt zo tof, haha :D. En wat leuk dat je ook een stuk hebt gereden, kan je dat ook weer van je lijstje afstrepen. Lieve foto’s hebben jullie gemaakt trouwens!

 7. Lianne 9 oktober 2020 op 11:19 am - Beantwoord

  Ahh wat een lieve foto van jullie daar op de achterbank! Ik wist helemaal niet dat je dat kon doen, een Oldtimer huren, maar dat lijkt mij ook echt een supergave ervaring! Bedankt voor de mooie tip, ik ga daar zeker eens naar kijken 🙂

 8. Ilse 9 oktober 2020 op 11:26 am - Beantwoord

  Wat ziet dat er tof uit en wat een heerlijk uitstapje! Een goed idee om te onthouden om volgend voorjaar eens te doen 🙂

 9. Audrey 9 oktober 2020 op 1:56 pm - Beantwoord

  Aaaahw, zo leuk al die foto’s! Het lijkt me ook echt tof om dit een keer te doen. Binnen picknicken is in zo’n sfeervol en ruim busje echt geen straf inderdaad.

 10. Hermien - KouweKleren 9 oktober 2020 op 2:56 pm - Beantwoord

  Zo leuk dat je dit voor je blog mag doen! Een keer op pad met zo’n busje staat al lang op mijn lijstje en ik ben zo’n wagenziekeling die werkelijk niks met auto’s (en niet eens een rijbewijs heeft). Jullie hebben zo te lezen echt een fijne dag gehad.

 11. Tamara 9 oktober 2020 op 4:26 pm - Beantwoord

  Wat een geweldige ervaring en superleuke foto van jullie tweetjes! Ik vind je dapper hoor, dat je gewoon zelf bent gaan rijden, heel stoer. En dat busje past prachtig bij jouw stijltje, jammer dat je hem weer moest inleveren zeker haha?!

 12. Ida 9 oktober 2020 op 6:48 pm - Beantwoord

  Wat een leuk en stoer dagje uit! Mooi verslag! Het lijkt me echt geweldig om met zo’n volkswagenbusje op stap te gaan. Je hebt zelfs zo’n busje waar je ook in kan slapen. Die heeft dan ook een dak waarvan een gedeelte omhoog kan, zodat je kan staan in het busje. Leuke foto’s heb je gemaakt! Je kan erg goed overweg met de zelfontspanner. Fijn weekend!

 13. bychristiana 10 oktober 2020 op 8:26 am - Beantwoord

  ‘Haha, het is hard werken hoor, zo’n oldtimer’. Ach, dat bedoelde die beste man vast allemaal heel leuk en positief. Wat een onwijs leuke ervaring. Ik heb zelf geen rijbewijs, dus ik acht de kans klein dat ik eens in zo’n oldtimer ga rijden;-)

  • Romy 19 oktober 2020 op 12:09 am - Beantwoord

   Je kunt natuurlijk ook André vragen of hij jou wilt rondtoeren. Dat is misschien wel nóg leuker 😉 Ik vond het zelf stiekem ook heerlijk om me een heel stuk door Bart te laten rondrijden.

 14. Rachel 10 oktober 2020 op 11:37 am - Beantwoord

  Wat een leuke ervaring zeg, als ik ze zie rijden word ik spontaan vrolijk!
  Ik zou ook heel graag rond willen touren met zo’n busje!

 15. Giovanna Jansen 10 oktober 2020 op 12:05 pm - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk zeg! Mooi verslag met mooie foto’s (wat is dat toch een geweldige uitvinding hè, een zelfontspanner). Heel leuk om te doen en ga dit idee zeker onthouden!

 16. Saskia 11 oktober 2020 op 10:46 am - Beantwoord

  Wat super leuk zo’n trip zeg. Nu vooral in corona tijden lijkt me dat super fijn om te touren.
  En die foto van jullie op de achterbank <33333 Wauw! echt super leuke foto en de liefde spat ervan af. Zo blij nog steeds voor jullie <3
  Hoop dat jullie nu beide in wat rustiger vaarwater komen. x
  Ik zou eigenlijk wat vaker foto's van mij en M. moeten maken. 'Tis nu eigenlijk alleen maar Noa (komt ook omdat M. niet graag op de foto gaat)

  • Romy 19 oktober 2020 op 12:08 am - Beantwoord

   Wat lief, je reactie! Dank je wel voor je lieve woorden! <3
   En zeker doen, foto's van jullie samen maken of laten maken! Misschien kun je een keer een gelegenheid als Kerst, Sinterklaas of een andere mijlpaal als dé gelegenheid aangrijpen om een foto te maken. Dan wil M. er misschien wat eerder mee akkoord gaan 😉 Dat werkte bij mijn broertjes altijd goed, die ook totaal niet van op de foto gaan hielden.

 17. Els 11 oktober 2020 op 5:43 pm - Beantwoord

  Wow, dat klinkt inderdaad als een echt aanrader, zeker in deze tijd. Deze tip ga ik onthouden!

 18. Alexandra 12 oktober 2020 op 2:16 pm - Beantwoord

  Ahh wat tof! Ik houd echt van deze busjes, haha! Misschien toch een keer eentje huren binnenkort 🙂

 19. Zo simpel is dan geluk 17 oktober 2020 op 12:13 pm - Beantwoord

  Jullie zijn zo leuk samen! (Sorry heeft niks met de Oldtimer te maken deze reactie, maar ik word zo blij van jullie foto’s!)

  • Romy 18 oktober 2020 op 10:56 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! <3 Dank je!

Recente blogs

Stevig in je schoenen staan (ook in spannende situaties) – 9 simpele tips

29 augustus 2023|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Je wilt wel "nee" zeggen tegen je baas, maar krijgt die drie letters er met geen mogelijkheid uit geperst. Je zou willen dat je die stomme allesbehalve constructieve feedback van je kunt afzetten, maar voelt de tranen direct opkomen. En dan zijn er ook nog eens zoveel meningen. Als je vroeg weggaat van een verjaardag, ben je saai. Blijf je te lang plakken, dan is het ook niet goed. Als je een taartje eet, word je gewezen op hoeveel suiker daar wel niet in zit. En laat je hetzelfde taartje staan, dan krijg je juist een bezorgde blik van je tante of het wel goed met je gaat. Hoe kun je dan toch stevig in je schoenen staan en schraap je je zelfvertrouwen opnieuw bij elkaar?

Eindelijk: van splinters naar nieuwe Scandinavische bijzettafels

5 september 2022|Interieur|

Dat was me een zoektocht! Al meer dan een jaar waren we op zoek naar een nieuw setje Scandinavische bijzettafels om onze kopjes koffie en thee op te zetten. Dat wilde alleen niet echt vlotten. Had wellicht iets met onze eigen kieskeurigheid te maken (vooral die van mij, vrees ik!). Deels ook met het feit dat we niet zulke fanatieke woonboulevardgangers zijn. En het speelt vast ook mee dat ik niet zo van het online meubels shoppen ben. Toch hebben we zowaar twee Scandinavische bijzettafels gevonden die bij ons allebei direct door de keuring heen kwamen. Ik neem je graag mee in ons bijzondere salontafelverhaal. Over splinters, niet-Swifferbare tafels en woonwinkeldiscussies. Oh ja, en ik laat tussen het geklets door uiteraard dé tafels zien.

5x waarom ik vrolijk word van fotograferen

11 april 2017|Lifestyle|

Fotograferen doe ik al zolang ik me kan herinneren. Al voor het digitale-cameratijdperk was ik altijd op zoek naar de beste plekjes om mijn wegwerptoestel uit te proberen. Sinds ik mijn spiegelreflexcamera heb, is mijn passie voor fotografie alleen nog maar meer gegroeid. Deze week ontving ik van de Fotofabriek een leuk pakketje met foto's en een fotoagenda en dat zette me aan het denken. Waarom word ik eigenlijk zo vrolijk van fotograferen en van foto's? Dit zijn 5 redenen waarom fotograferen mij blij maakt.