Vomar Groente-, Fruit- en Broodbox

Review Vomar Groente-, Fruit en Broodbox (van Too Good To Go)

 • 10 januari 2023
 • 4 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Groen doen

Ja ja, ik heb weer iets nieuws ontdekt in de Too Good To Go-app. Ik was al fan van de Groente- en Fruitbox van Lidl. Vomar heeft nu iets wat daar qua naam veel van weg heeft: de Groente-, Fruit- en Broodbox. Het is vast geen verrassing wat je daarin kunt verwachten: producten uit de bakkerij, groenten en fruit. Ik was als groente-, fruit en broodliefhebber heel nieuwsgierig naar de inhoud. Dus op naar de Vomar en testen maar! Ik laat je de inhoud van vier boxen zien en geef mijn eerlijke oordeel.

Wat is dat, de Vomar Groente-, Fruit- en Broodbox?

Via de Too Good To Go-app (een app tegen voedselverspilling) kun je bij veel Vomar-filialen de Groente-, Fruit- en Broodbox bestellen. Dit is een boodschappenbox voor een klein prijsje met groente, fruit en brood die alleen die dag nog verkocht mag worden. Oftewel: de inhoud is officieel bijna overdatum.

Je rekent € 3,99 af voor een pakket dat, als het goed is, een minimale waarde heeft van € 11,99. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat de inhoud uit alleen maar groenten en fruit en producten van de bakkerij-afdeling.

De box is vegetarisch volgens de Too Good To Go-app. De inhoud die ik kreeg, was inderdaad steeds keurig netjes vlees- en visvrij. Geen ham-kaascroissants of sauzijnenbroodjes dus.

Wat is Too Good To Go?

Mocht je met opgetrokken wenkbrauwen de woorden ‘Too Good To Go’ hebben gelezen, even een korte uitleg (de lange uitleg over Too Good To Go vind je in een ander artikel). Via Too Good To Go kun je bij allerlei winkels pakketten bestellen met houdbare producten die bijna overdatum zijn. Je betaalt er veel minder voor dan normaal en de inhoud is altijd een verrassing.

Diverse supermarkten doen mee aan Too Good To Go, maar ook onder meer bakkers, restaurants en koffietentjes. Zeker een aanrader om de app in de gaten te houden (tip: doe dat ook de dag voordat je een tripje naar een grote stad gepland hebt staan – in steden is het aanbod vaak nog veel groter).

Vomar

Waarom ik zo nieuwsgierig was naar de Vomar-box?

Ik ben sinds twee jaar mega-fan van Too Good To Go. Het is de enige app waarvoor ik soms zelfs wekkers in mijn telefoon zet om er één te kunnen scoren. Mijn grootste favoriet is de Lidl Groente- en Fruitbox, die bij ons tot nu toe áltijd een hit is geweest. Daarnaast haal ik regelmatig pindakaasdozen bij De Pindakaaswinkel-makerij. En via de Albert Heijn-app scoor ik met veel plezier de vegetarische Overblijvers-boxen. Maar er is één ding waar ik regelmatig tegenaan loop: echt veel vegetarisch Too Good To Go-aanbod is er bij mij in de buurt niet. Zo haalde ik eerst regelmatig Hoogvliet-boxen, maar daar zaten vaak flinke hompen vlees en vis in. Nu eet Bart wel vlees (ik niet!), maar met één persoon gaan die gezinsverpakkingen er niet bepaald snel doorheen.

Daarom werd ik extra blij toen ik ontdekte dat Vomar niet alleen een Magic Box aanbiedt, maar dat er nu ook een Vomar Groente-, Fruit- en Broodbox bestaat. Groente en fruit is uiteraard altijd vega(n) en met brood kan ook niet veel misgaan. Nu zijn wij zelf ook nog grootverbruikers van groenten en fruit en voor brood hebben we altijd wel een plekje in de vriezer. Kortom: deze box móest ik proberen.

Wat zit in de Vomar Groente-, Fruit- en Broodbox? – Mijn 4 boxen

Nu moet ik bekennen dat de mensen van de lokale Vomar mij tot voor kort nog nooit hadden gezien. Ik shop zelf eigenlijk alleen bij Albert Heijn, Jumbo en Lidl. Maar voor de Vomar Groente- Fruit- en Broodbox fiets ik zonder mokken een blokje om. Ik haalde de afgelopen tijd vier keer een box op. Dit is wat er bij mij in de boxen zat:

Vomar Groente-, Fruit- en Broodbox

Box 1: oranje boven en XXL-appels

De eerste box scoorde ik tijdens het WK toen de verwachtingen van het Nederlands Elftal nog hooggespannen waren. Niet gek dus dat ik zes oranje donuts in mijn box tegenkwam. Met de oranje donuts en de eierkoeken (met rozijnen) deed ik mijn vader een plezier. Donuts bevatten een paar flinke scheppen suiker, dus die kun je prima een paar dagen na de houdbaarheidsdatum nog eten.

Daarnaast haalde ik uit de doos een mega-emmer met cherrytomaatjes (daar ben ik dol op!), een flinke verpakking met wortels (die komen hier ook altijd wel op!), een prei (altijd handig voor door de pastasaus!), een krop sla en vier kingsize-appels. Heb jij ooit appels gezien die bijna net zo breed zijn als een donut? Anyway, ze waren lekker door de gebakken havermout met appel.

Kortom: een goede eerste score! Voor € 3,99 gingen we met best wat spullen naar huis.

Het enige waar ik door deze box achterkwam, is dat brood een breed begrip is. In deze box zitten dus niet alleen broodjes en broden, maar ook lekkernijen van de bakkerij-afdeling. Prima als je die eventueel kunt uitdelen (ik vind zelf één koekje of taartje wel lekker, maar niet een complete taart)! Kon ik dat alvast incalculeren voor de volgende box.

Vomar Groente-, Fruit- en Broodbox

Box 2: appeltaart, heel veel kiwi’s en Duits brood

Een week later was de voorraad groente en fruit op en stond ik opnieuw bij Vomar voor een volgende box. Ook dit keer was mijn boodschappentas amper groot genoeg om alles mee te sjouwen. Ik voelde me een gelukkig mens met de inhoud van deze tweede box. Er zaten namelijk heerlijke afbakbroodjes in (wat een verwennerij, zoiets koop ik nooit voor mezelf!), een heleboel kiwi’s (vinden wij allebei erg lekker!) en mijn favoriete roma-tomaten.

Daarnaast haalden we uit de box een appeltaart waar ik mijn ouders en een paar andere familieleden een groot plezier mee deed. De andijvie werd met open armen poten ontvangen door de cavia van mijn ouders. De paprika ging die avond nog door het avondeten. En de avocado’s waren ook een goede aanwinst. Ik ben zelf volgens mij één van de weinigen van deze “avocadogeneratie” die niet zoveel met deze groene vrucht heeft. Maar als je het gebruikt in chocolademousse of als verdikker in smoothies word ik er wél blij van.

Verder toverde ik uit de box een Duits zuurdesem-achtig brood tevoorschijn. Nooit van gehoord, maar het was oprecht heel lekker brood. Beetje jammer dat de helft van de boterhammen in de verpakking al uit elkaar viel. Maar hé, niet zeuren, gewoon opeten! Met pindakaas erop vond ik het prima boterhammen voor de afwisseling.

Opnieuw volgens mij een rijkelijk gevulde box voor het geld dat we ervoor betaalden! Zeker als je bedenkt dat kiwi’s en dit soort tomaten niet goedkoop zijn.

Vomar Groente-, Fruit- en Broodbox

Box 3: broodjes voor de kerstbrunch, veel fruit & 500 gram spinazie

“Ehm schatje, wat kunnen we doen met 500 gram spinazie die morgen op moet?”, was mijn eerste reactie. Een deel van de spinazie is dan ook helaas alsnog in de prullenbak geëindigd (sorry, ik ben geen spinazie-met-aardappels-liefhebber, meer een “gooit een paar blaadjes door de curry”-spinazie-eter). Maar verder mag ik niet klagen over de box. Opnieuw kon de cavia smullen van een andijvie (bofkont!). Daarnaast was ik heel blij met mijn mini-afbakbroodjes. Deze box haalden we vlak voor kerst op en onverwachts brachten we Eerste Kerstdag thuis door. Een goede reden om wat van deze speciale broodjes voor mezelf te serveren. Ze smaakten heerlijk!

Verder zaten mijn lievelingsappels (elstars) in de box, haalden we er een mango uit (die de dag erna bij het ontbijt op ging), een heleboel Kiwi Gold’s (say what, die zijn mega-duur en mega-lekker) en een courgette. Opnieuw: niets te klagen! Ook wel fijn dat er dit keer geen taartjes in zaten.

Vomar Groente-, Fruit- en Broodbox

Box 4: hele broden, krieltjes en meer

Gelukkig hadden we nog een plekje in de vriezer over, want ik kwam met twee hele broden thuis. No problemo, ik ontdooi gewoon steeds een paar sneetjes en die komen met een dikke laag pindakaas erop gesmeerd wel op. Ook de kilo krieltjes zijn we nog aan het opmaken. Tip: verwijder de uitlopers van de aardappels en leg ze in de koelkast. Dan gaan ze nog een tijdje mee. Ik vind krieltjes uit de oven met extra veel kruiden heerlijk, dus dit doosje is vast over een paar dagen leeg.

Verder haalde ik opnieuw een zak met wortels en een rode paprika uit de box. Dat zijn mijn go to-groenten om door roerbakschotels en curry’s te gooien, dus die bleven niet lang in de koelkast liggen. En die cherrytomaatjes weer…yes! Uit de oven zijn die het allerlekkerst en geven ze je pastagerecht een extra feestelijk tintje.

Met de amandelstaaf wist ik me alleen niet zo goed raad. Daar zit veel roomboter in (wat ik met mijn lactose-intolerantie niet mag) en het is natuurlijk één berg gluten (wat Bart dan weer niet mag). Maar ach, als dat de enige miskoop is in de box, dan hebben we het goed getroffen.

Vomar Groente-, Fruit- en Broodbox

Review Vomar Groente-, Fruit- en Broodbox – wat vind ik ervan?

Op basis van deze vier boxen ben ik erg te spreken over mijn nieuwste Too Good To Go-ontdekking. Als je net als wij graag luncht met brood en daarnaast veel groenten en fruit eet, dan kun je waarschijnlijk bijna altijd wel wat met de inhoud. Ik vond dat ik voor € 3,99 elke keer waar voor mijn geld kreeg.

De meeste producten zijn heel bruikbaar, op soms wat bakkerijproducten na. Maar als je mensen om je heen optrommelt, kun je ook de taartjes of koeken vast met anderen delen. Op de zak spinazie met wat verlepte blaadjes na, zag de inhoud er ook heel netjes uit. We konden alles prima opeten, vaak ook nog een paar dagen later. Daarnaast vind ik de box een leuke manier om soms wat anders dan anders mee naar huis te nemen. Zo zou ik zelf niet snel afbakbroodjes, kiwi’s of avocado’s kopen. Maar als ik het in huis heb, bedenk ik daar altijd wel wat creatiefs mee.

Nu moet ik wel bekennen dat ik de Lidl Groente- en Fruitbox nóg beter vind dan deze Vomar-box. Maar dat is ook omdat daar echt alleen maar groente en fruit in zit en je dus zeker weet dat je niet met zes oranje donuts thuiskomt. Ook krijg je bij Lidl nóg meer producten voor € 2,99, maar dat komt misschien ook omdat Vomar niet zoveel losse producten en vooral verpakkingen (zakken appels, grootverpakkingen spinazie, etc.) in de box stopt.

Kortom: de Vomar-box is voor mij zeker een blijvertje om vaker te proberen. Ik vind hem geslaagd. Maar de Lidl-box blijft mijn grootste favoriet.

Hoe scoor je deze Vomar-box?

Niet elk Vomar-filiaal biedt deze box aan. Maar je kunt altijd even spieken of dat wel geldt voor de Vomar bij jou in de buurt. Bij mij komt de Vomar Groente-, Fruit- en Broodbox steeds rond 13.00 uur beschikbaar voor de dag erna; ze gaan bij “mijn” Vomar altijd vrij rap en zijn meestal binnen een paar uur uitverkocht. De volgende dag kan ik hem tussen de middag (tussen 11.00 uur en 13.00 uur) ophalen. Je rekent de box van tevoren af in de app.

Tip: bestel de box als je nog geen avondeetplannen hebt én als er plek in je vriezer is. Dan kun je alvast een plaats voor eventuele broden reserveren én die avond wat lekkers improviseren met de groenten die ongetwijfeld in de box zitten.

Heb jij nog andere Too Good To Go-aanraders voor mij?

Vomar groente- en fruitbox Too Good To Go

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 10 januari 2023 op 6:53 am - Beantwoord

  Ik zou in eerste instantie ook geen taartjes verwachten in zo’n box, terwijl het natuurlijk wel een bakkerijproduct is en in die zin dus logisch, maar toch… Noem het dan geen broodbox;).
  Er zit lekker veel in, in die boxen. Volgens mij zijn ze zeker het geld waard!

 2. Daenelia 10 januari 2023 op 8:50 am - Beantwoord

  Ik denk dat het ook erg ligt aan welke Vomar. ‘Onze’ Vomar heeft heel vaak echt slechte verse produkten. Ik heb nou meerdere keren een emmertje of bakje snacktomaatjes gehaal, en ook gewone voor de zekerheid, maar die zijn gewoon niet zo lekker als die ik bij de grotere grutter haal. En dan is het toch zonde dat ik of met lange tanden weer zo’n smaakloose rood bolletje probeer weg te kauwen – met zo’n stug velletje. Onze Vomar koopt gewoon slecht in. Ze hebben bijvoorbeeld ook bijna nooit bessen of bramen. Zelfs de uien zijn taai en dat is echt niet normaal … hoe kun je uien taai laten worden??
  In de Bijlmer zat een hele goeie Vomar: die had vreselijk lekker brood (maar ook een muizenprobleem …). Zij bakten het brood zelf af in de winkel. Heerlijk! (Na de ontdekking van een muizen-holletje in ons krentenbrood ben ik toch weer naar de andere grutter gegaan.) Onze huidige Vomar heeft geen vers brood, alleen brood wat vooraf gebakken wordt. Ik vind het ook onhygienisch dat ze het ongesneden brood aan de consumentenkant leggen, omdat je het als klant zelf moet snijden in een snijmachine.
  … Ehm. Ik ben geen Vomar fan meer … Maar! Als je voor weinig een volle bak met eten nodig hebt, dan zijn de Too Good To Go boxen wel een uitkomst.

 3. Beautyjuf 10 januari 2023 op 10:55 am - Beantwoord

  Wat een goed gevulde boxen! 🙂 Leuk om te lezen dat je de gehele familie blij maakt met de inhoud. Zelfs de cavia van je ouders, haha!

  Wellicht een tip voor een volgende keer. Spinazie kun je invriezen. Persoonlijk vind ik het dan te waterig om door een gerecht te doen, maar je kunt het bijvoorbeeld door een smoothie doen.

 4. Anouk 10 januari 2023 op 2:01 pm - Beantwoord

  Goede boxen zeg! Helaas geen Vomar bij ons in de buurt. Spinazie doen wij vaak in de vriezer om er later een keer pasta met spinazie en pesto van te maken.

Recente blogs

Mijn 33 mooiste momenten van 2023

22 december 2023|Persoonlijk|

Nog maar negen dagen en staan wij met oliebollen, Jip-en-Janneke-champagne, sterretjes en een huis vol ingepakte dozen te proosten op een nieuw jaar. Maar aangezien ik graag meedoe aan het sentimentele terugblikgedoe op het afgelopen jaar, kijk ik liever eerst nog even over mijn schouder. Elk jaar is er één met geweldige ups, vreselijke downs en een hele hoop ertussenin. Maar ik maak er graag een sport van om de allerfijnste ups aan het eind van het jaar te verzamelen. Dus, hier komt mijn fijnste verzameling van hoogtepunten van 2023. Een paar daarvan kun je vast al raden...

10x Wat ik wél leuk vind aan Instagram?

4 december 2018|Lifestyle|

Onlangs werd de documentaire #Followme gelanceerd. Een best wel schokkende documentaire die je een inkijkje geeft in de wondere wereld achter Instagram. Denk aan nepvolgers die je per tienduizenden kunt kopen bij louche bedrijven, comment pods die automatisch reacties achterlaten bij anderen om het bereik van een account te vergroten, en de volg-ontvolgspelletjes waar sommigen een dagtaak aan hebben. Maar gelukkig is dat niet het hele verhaal: Instagram heeft voor mij ook zeker mooie kanten. Laat ik me daar eens op richten. Dit zijn 10 dingen (naast kattenfoto's!) die ik wél leuk vind aan Instagram. 

7x waar het leven eigenlijk te kort voor is

26 juni 2017|Persoonlijke groei|

Pluk de dag. Geniet van het nu. Beleef elke dag alsof het je laatste dag is. Zomaar een paar ietwat cheesy quotes om je zo nu en dan bij de les te houden. Het leven is namelijk niet eindeloos. Soms gebeuren er dingen waardoor ook ik weer even met beide benen op de grond leer te staan. Mensen die te vroeg overlijden, de gebeurtenissen in Londen of iemand die plotseling wordt geveld door een ernstige ziekte. Juist omdat je nooit weet hoe het leven loopt, is het tijd om te genieten. En wel nu. Daarom in dit artikel een lijst met 7 dingen waar het leven eigenlijk te kort voor is.