unnamed file 108

Hoe voorkom ik een dip na de feestdagen?

 • 3 januari 2017
 • 36 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

In december word ik eerst ontzettend verwend met Sinterklaas, geniet ik van het samenzijn met kerst en luid ik even later in feeststemming het nieuwe jaar in. Maar wat nu als we het kerstdiner achter onze kiezen hebben en ook de voorraad oliebollen er weer doorheen is? Dat terwijl het zomerzonnetje helaas nog lang niet om de hoek komt kijken. Zelf vind ik begin januari nooit zo’n fijne tijd en bij mij leidt dat weleens tot een dip na de feestdagen. Gelukkig ben ik me daarvan bewust en dus stelde ik voor januari een aantal plannen op om de maand goed door te komen.

dip na feestdagen tips

Mezelf kerstvakantie gunnen

Aangezien ik geen fulltime kantoorbaan heb en in plaats daarvan een paar freelance klusjes doe, is de verleiding soms groot om gewoon de hele tijd door te werken. Dit jaar wil ik juist proberen om er aan het begin van 2017 iets rustiger in te komen. Nu is dat dit jaar niet zo moeilijk, omdat ik op dit moment een paar dagen in Barcelona zit. Heerlijk om het jaar in de zon én samen met mijn broertje te beginnen! Volgende week heb ik wel weer een aantal afspraken op de planning staan en wordt het flink aanpoten, maar het is fijn om de maand niet meteen in de vijfde versnelling te starten. Dat is zeker iets wat ik er volgend jaar ook in wil houden, of dat nu met een reisje naar het buitenland is of niet.

Mezelf dik aankleden

Ik ben een echte koukleum en het helpt bij mij alleen al tegen een dip na de feestdagen als ik me warm aankleed. Bibberend van de kou vind ik de winter namelijk een stuk vervelender. Met een heerlijk vest aan, een sjaal om en een dikke winterjas kan ik de kou buiten iets beter trotseren. Dit jaar draag ik een sjaal die mijn oma heeft gebreid (zo lief!), waardoor zelfs wachten in de wind op het station een stuk minder erg is.

Leuke feestjes en uitjes inplannen

Wie zegt dat het na kerst en Oud & Nieuw is afgelopen met de feestjes? Het helpt mij heel erg om na de decembermaand gewoon nog een aantal leuke dingen in te plannen. Ik heb de mazzel dat er meerdere familieleden jarig zijn in januari en februari, waardoor het sowieso al een feestmaand is. Maar ook zonder verjaardagen kun je er iets moois van maken. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om een dagje shoppen in de uitverkoop, een avondje naar de bioscoop in te plannen met mijn moeder (de winter is hét filmseizoen!) of om eens heerlijk te theeleuten en bij te kletsen met een vriendin. Dat soort momenten zijn me minstens zo dierbaar als de feestdagen zelf.

dip na feestdagen tips

Goed voor mezelf zorgen

Ik schreef al eerder een artikel over wat persoonlijke verzorging met je kan doen. In dat artikel had ik het vooral over de verzorging van je uiterlijk, maar je kunt persoonlijke verzorging natuurlijk nog veel breder trekken. Het gaat ook over gezond en genoeg eten, een goed slaapritme hebben en jezelf af en toe een rustmomentje gunnen. Daarnaast kan het fijn zijn om inderdaad die heerlijke douchegel eens uit de kast te trekken of jezelf in te smeren met een fijne body butter. Bij mij helpt het in ieder geval als ik, juist tijdens de donkere wintermaanden, mezelf lekker uitleef voor de badkamerspiegel. Door mezelf goed te verzorgen, zit ik meteen wat beter in mijn vel en heb ik meer energie om een dip na de feestdagen tegen te gaan.

Dingen blijven ondernemen

Als er iets is wat bij mij een dipje versterkt, dan is dat wel als ik toegeef aan mijn gevoel en de hele dag op de bank blijf liggen. Daarom helpt het me om elke dag iets op de planning te hebben staan. Al is het maar dat ik buiten een blokje om wandel of even naar de winkels ga. Frisse lucht, contact met anderen en het idee om er even uit te zijn, kan me ontzettend goed doen. Bovendien is het een goede manier om je gedachten even te verzetten.

Een frisse start maken

Januari mag dan niet mijn favoriete maand zijn, maar ik vind het wel ontzettend fijn dat januari ook een frisse start van een nieuw jaar betekent. Ik probeer januari daarom niet meer alleen te zien als een dip na de feestdagen, maar vooral als een maand waarin alle mogelijkheden nog open liggen. Zo heb ik nieuwe doelen opgesteld voor dit jaar, waar ik met frisse moed aan wil werken. Ook heb ik een goed boek op mijn nachtkastje liggen, heb ik nieuwe blogideeën en verschijnen er langzaamaan weer meer leuke vacatures online. Als ik het zo bekijk, is januari eigenlijk zo slecht nog niet.

Wat doe jij om van de tijd na de feestdagen iets moois te maken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Aneta 3 januari 2017 op 8:30 am - Beantwoord

  Wat mooi dat je jezelf blijft triggeren om deze koude maand(en) zo goed mogelijk door te komen. Persoonlijk heb ik daar niet zo’n last van en ben stiekem wel blij dat alles weer een gewone ritme heeft. Ik verheug me op de wintersport die binnenkort gaat komen. Veel plezier in Barcelona!

 2. Aneta 3 januari 2017 op 8:30 am - Beantwoord

  Wat mooi dat je jezelf blijft triggeren om deze koude maand(en) zo goed mogelijk door te komen. Persoonlijk heb ik daar niet zo’n last van en ben stiekem wel blij dat alles weer een gewone ritme heeft. Ik verheug me op de wintersport die binnenkort gaat komen. Veel plezier in Barcelona!

  • Romy 3 januari 2017 op 8:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂

  • Romy 3 januari 2017 op 8:05 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, ik vind het zelf ook zó tof om hier een paar dagen te zitten, voel me echt een bofkont 🙂

  • Romy 3 januari 2017 op 8:05 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je op wintersport gaat! Dat is zeker iets fijns om je op te verheugen in de winter 🙂

 3. Mariëlle 3 januari 2017 op 10:18 am - Beantwoord

  Nooooo girl Barcelona, ik ben ZO jaloers, have fun <3 Heel goed lijstje, je moest zeker in deze tijd van het jaar goed voor jezelf zorgen!

 4. Florence 3 januari 2017 op 11:34 am - Beantwoord

  Handig artikeltje dit!

 5. Florence 3 januari 2017 op 11:34 am - Beantwoord

  Handig artikeltje dit!

 6. Claire 3 januari 2017 op 11:36 am - Beantwoord

  Fijn artikel! Wat tof dat je in Barcelona zit, geniet ervan (:

 7. Claire 3 januari 2017 op 11:36 am - Beantwoord

  Fijn artikel! Wat tof dat je in Barcelona zit, geniet ervan (:

 8. Lieke - Life as Lieke 3 januari 2017 op 12:27 pm - Beantwoord

  Goede tips! Ik heb er eigenlijk geen last van, heb juist zin om dingen te ondernemen enz. Als ik wel last krijg van een dip weet ik dit artikel te vinden 😉 Veel plezier in Barcelona, geniet ervan!

 9. Lieke - Life as Lieke 3 januari 2017 op 12:27 pm - Beantwoord

  Goede tips! Ik heb er eigenlijk geen last van, heb juist zin om dingen te ondernemen enz. Als ik wel last krijg van een dip weet ik dit artikel te vinden 😉 Veel plezier in Barcelona, geniet ervan!

  • Romy 3 januari 2017 op 8:04 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat jij juist het tegenovergestelde hebt in de winter 🙂 Alleen maar goed! Dankjewel, dat genieten komt zeker goed 🙂

 10. Vlijtig Liesje 3 januari 2017 op 12:36 pm - Beantwoord

  Ik ga hardlopen. Dat werkt altijd. Daarna voel ik me hoe dan ook beter. Al was het maar omdat ik klaar ben met hardlopen ; )

 11. Vlijtig Liesje 3 januari 2017 op 12:36 pm - Beantwoord

  Ik ga hardlopen. Dat werkt altijd. Daarna voel ik me hoe dan ook beter. Al was het maar omdat ik klaar ben met hardlopen ; )

 12. Ayla 3 januari 2017 op 1:30 pm - Beantwoord

  Wat leuk, Barcelona! Voor mij helpt het heel goed om elke dag even buiten te zijn, tijdens daglicht-uren. Ik merk in januari altijd pas echt hoeveel last ik heb van die donkere dagen, dus even een frisse neus en wat daglicht in de oogjes helpt enorm! Geniet nog even verder in Barca!

  • Romy 3 januari 2017 op 8:01 pm - Beantwoord

   Het heeft inderdaad ook wel weer wat om het na kerst en oud & nieuw wat rustiger aan te kunnen doen. Zo’n frisse start vind ik ook wel weer lekker 🙂

  • Romy 3 januari 2017 op 8:01 pm - Beantwoord

   Lief! Dankjewel 🙂

  • Romy 3 januari 2017 op 8:02 pm - Beantwoord

   Echt fijn om te horen dat je dit jaar geen dipje hebt na de feestdagen! Buiten zijn kan zo ontzettend helpen, zelfs met dit koude weer. Wandelen vind ik ook echt heerlijk om te doen en ik probeer het tegenwoordig elke dag minstens 20 minuten te doen. Zo fijn 🙂

  • Romy 3 januari 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, buitenlucht kan mij ook echt goed doen. Het is soms zo vroeg donker en dan is het fijn om toch even wat zonlicht te pakken 🙂

 13. Ayla 3 januari 2017 op 1:30 pm - Beantwoord

  Wat leuk, Barcelona! Voor mij helpt het heel goed om elke dag even buiten te zijn, tijdens daglicht-uren. Ik merk in januari altijd pas echt hoeveel last ik heb van die donkere dagen, dus even een frisse neus en wat daglicht in de oogjes helpt enorm! Geniet nog even verder in Barca!

 14. Sandra 3 januari 2017 op 1:42 pm - Beantwoord

  Ik denk dat je er inderdaad goed aan doet om je aan dit allemaal te houden! Voor mij helpt het echt om elke dag te wandelen. Ik merk dat ik momenteel voor het eerst geen dip heb na de feestdagen. Denk echt dat dit komt doordat ik voor elke dag doelen bedenk en ook lekker veel buiten ben. 🙂
  Aaah en ik ben jaloers joh. Super veel plezier in Barca! 😀

 15. Merel 3 januari 2017 op 2:01 pm - Beantwoord

  Ahw wat een lief lijstje dit! Ik vind het juist heerlijk om na die feestdagen weer even mijn rust te pakken en al mijn to-do lijstjes af te werken van mijn studie & blog. Plus nog wat boodschapjes doen zodat ik na de vakantie weer lekker fris kan beginnen!

 16. nancy 3 januari 2017 op 2:02 pm - Beantwoord

  Ik vind het na de feestdagen ook altijd ineens zo saai! Maar heerlijk zeg om even naar Barcelona te gaan. We krijgen toch wel foto s te zien he?

  • Romy 3 januari 2017 op 7:59 pm - Beantwoord

   Haha, ja zeker weten! Ik heb al aardig wat foto’s gemaakt 🙂

 17. Sofie 3 januari 2017 op 3:37 pm - Beantwoord

  Hmmm, herkenbaar: na de kerstdagen is de winter voor mij klaar en wil ik lente. Nu. Maar eigenlijk is de winter nog maar pas begonnen… Nog even doorbijten naar warmere dagen dus! Ik ben dan weer wel blij dat de feestjes klaar zijn (hoewel we ook nog wat op de planning hebben hoor), maar dat heeft dan weer te maken met mijn gezondheid natuurlijk.

  • Romy 3 januari 2017 op 7:59 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het vanwege jouw gezondheid ook wel fijn is als de drukte en de feestjes voorbij zijn. Gelukkig begint het warmere weer vaak al voordat de winter officieel voorbij is, maar wat mij betreft kan het niet snel genoeg lente worden 😉

 18. marleen@burgertrutjes 3 januari 2017 op 4:01 pm - Beantwoord

  Ja, dat helpt bij mij dus ook! Veel dingen plannen! Anders vind ik de winter zoooo lang duren!

 19. Saskia 3 januari 2017 op 5:02 pm - Beantwoord

  Ik heb er eigenlijk nooit zo’n last van, hoewel ik vast na mijn xxl vakantie straks weer even met tegenzin om 7:00 op werk sta 😉 Geniet van Barcelona! ben erg benieuwd naar de foto’s

  • Romy 3 januari 2017 op 7:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Het is superleuk hier! Ik kan me voorstellen dat het na de vakantie wel extra lastig is om zo vroeg te beginnen. Altijd even inkomen na een paar weken uitslapen 😉

 20. Charel 3 januari 2017 op 6:28 pm - Beantwoord

  Lekker doorgaan helpt mij vaak! Gewoon leuke uitjes plannen en afspreken! X

 21. Cindy 3 januari 2017 op 6:53 pm - Beantwoord

  Heb ook wel een januari dipje. Mezelf creatief bezighouden helpt altijd.

 22. Sherry 4 januari 2017 op 12:05 pm - Beantwoord

  Wat een leuke blog. Ik lees altijd en voor de ontspanning even af en toe een uitje plannen met vriendinnen.

 23. AwkwardCityChicks 7 januari 2017 op 2:07 am - Beantwoord

  Oh heb jij ook een dip? Wat heb jij gebruikt?

  • Romy 7 januari 2017 op 9:36 am - Beantwoord

   Dat valt dit jaar bij mij mee, hoor 😉 In dit artikel heb ik alleen een aantal dingen op een rijtje gezet die me kunnen helpen om zo’n dipje bij voorbaat te voorkomen.

Recente blogs

Gedichtjes & gedachten | Mijn favoriete Vaker Vrolijk-gedichten

5 mei 2020|Persoonlijk|

Er was eens... een meisje dat heel veel van dichten hield. Ik dus. Op de basisschool schreef ik elfjes, later stortte ik me op slagzinnen en nog later begon ik me vooral uit te leven op uitgebreide Sint-rijmpjes. En toen? Toen verloor ik het dichten uit het oog. Totdat ik in september 2018 plotseling een idee kreeg. Ik wilde weer gedichtjes gaan schrijven en delen. Geen zware gedichten met een diepe boodschap, maar korte vrolijke gedichtjes. Instagram leek me daar een uitstekende plek voor. En zo ben ik inmiddels 1,5 jaar en meer dan 100 #vakervrolijkgedichten verder. Hoog tijd om een paar van mijn favorieten met je te delen!

Vegan gnocchi met tomatensaus & veel groenten (in 25 min. klaar!)

1 maart 2023|Recepten|

Gnocchi - ik ben er gek op! Die kleine meelballetjes moeten het misschien niet hebben van hun looks, maar de smaak ervan is verrukkelijk. Het zit tussen pasta en aardappels in en je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Ben je inspiratieloos voor wat je met je pak gnocchi kunt? Probeer dit recept voor gnocchi met tomatensaus! Het is een van mijn meest simpele en snelle recepten voor als ik haast heb en toch iets lekkers wil maken. In 25 minuten ben je klaar met koken en heb je een maaltijd met lekker veel groenten op tafel staan. Oh ja, het gerecht is (als je vegan kaas gebruikt) volledig plantaardig!

Mijn 10 thuiswerktips om veel gedaan te krijgen

25 maart 2020|Lifestyle, Carrière en ondernemen|

Thuiswerken? Ik doe het al heel wat jaren (eerst parttime, nu fulltime). Als ondernemer besteed ik heel wat werkuren in mijn eigen thuiskantoor (a.k.a. aan de eettafel). Ik heb er inmiddels helemaal mijn draai in gevonden. Niet alleen omdat mijn eigen thee en verse bammetjes nog altijd de lekkerste zijn, maar ook omdat ik het best fijn vind om in mijn omgeving te werken. Maar goed, thuiswerken brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. De Netflix-knop die nu toch wel akelig dichtbij is bijvoorbeeld. Of alle to-do's in huis die nog moeten gebeuren. Hoe ga je daarmee om? Dit zijn de 10 thuiswerktips die voor mij goed werken.