Collage Vaker Vrolijkheid 12

Vrolijkheid #22: taalmiep, blauwe mond en dieetgoeroes

 • 16 juli 2018
 • 26 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Het is tijd voor mijn maandelijkse dosis vrolijkheid. Oftewel mijn lijstje met blijmakers van de afgelopen weken. Een rubriek die ik vanaf nu heb omgedoopt tot ‘Vrolijkheid’ en ook vaker dan 1x per maand wil laten terugkomen. Bij vrolijke dingen kun je immers niet vaak genoeg stilstaan, toch?! Zo bezorgde ik mijn vader en broertje een blauwe mond, lachte ik me suf om een video over dieetgoeroes en vond ik een mede-taalmiep om mijn zeezoutergernissen mee te delen. Ja, het bestaat! Benieuwd naar meer blijmakers? Lees dan snel verder.

vaker vrolijkheid 22

Ik werd vrolijk van…

 • …in een deuk liggen om dit hilarische artikel over Instagram-influencers.
 • …collega’s die me feliciteren met mijn nieuwe baan en zeggen het jammer te vinden dat ik wegga.
 • …een spontaan pakketje ontvangen van Josephine met de dvd van Keizer Kuzco.
 • …spontaan naar een toevallig ontdekte kofferbakmarkt in Amsterdam gaan.
 • …foto’s maken van (letterlijk!) de bloemetjes en de bijtjes.
 • een doos met donuts winnen en die aan mijn vader en broertjes cadeau doen. Overigens heeft de Koekiemonsterdonut als bijwerking een knalblauwe mond. Goed om te weten!
 • …het feit dat ik nét voordat mijn SD-kaart het begaf 2000 (!) foto’s op mijn computer had overgezet. Geen feest dat ik 100 foto’s kwijt was, maar het had véél erger kunnen zijn!
 • …dankzij een goede vondst met mijn moeder eersterang zitten bij de musical over Annie M.G. Schmidt.

 

 • …een bericht krijgen van Eva of ik het leuk vind om samen thee te drinken. Tuurlijk! Onze middag was erg leuk en we bleken alleen al de liefde voor katten, kleurrijke kleding en thee gemeen te hebben.
 • …naar de allereerste brainstormsessie voor mijn nieuwe werk gaan.
 • …mijn zaterdag doorbrengen in de boekwinkel op zoek naar leuke cadeaus.
 • …iemand ontmoeten die ook de spelfout op de zoutvaatjes van Albert Heijn heeft ontdekt (tussen “Middellandse zeezout” moet een streepje). Sorry, taalgeneuzel! Ik was blij verrast dat ik niet de enige taalmiep ben die zich daarmee bezighoudt.
 • dit fragment van Zondag met Lubach The Green Happiness (de zoveelste voedingshype). Aanrader, mocht jij nog niet tot de meer dan 1 miljoen mensen behoren die het fragment hebben gezien.
 • …op een verjaardag tot 12 uur ’s avonds in de tuin kunnen zitten zonder kippenvel.
 • …de scriptie van mijn broertje nakijken en ontdekken dat hij mij in zijn dankwoord noemt. ♥

 

 • …tijdens een dag met een vriendin om 6 uur ontdekken dat het al 2 uur later is dan gedacht. Goed teken!
 • …van de moeder van die vriendin onder andere een Blond Amsterdam-blik cadeau krijgen. Omdat ze op mijn blog had ontdekt dat ik dat leuk vind. Hoe lief!
 • …mijn LinkedIn-profiel updaten en na úren (serieus, hoe kan het dat ik met zo’n tekstje over mezelf opeens zo veel moeite heb!) een persoonlijke samenvatting hebben geschreven waarmee ik blij ben.
 • …bij thuiskomst twee grote glimmende ogen zien die me aanstaren. Lees: Paco als ontvangstcomité!
 • …veel nieuwe blogideeën hebben en die in mijn hoofd al allemaal uitwerken.
 • …mensen die door mijn boekenoverzicht daadwerkelijk een van die boeken zijn gaan lezen. Zo leuk!
 • …mezelf trakteren op Puma-sneakers uit de sale. Check mijn Twitterbericht om ze te bewonderen.
 • …bij een verjaardag niet zomaar ‘Tot ziens’ te horen krijgen, maar ook ‘Fijne vakantie!’. Oh ja, vakantie (over 2,5 week dus!)!

Wat was jouw blijmaker van de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Femke 16 juli 2018 op 6:21 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke blijmakers! Mijn grootste blijmaker afgelopen week was het heerlijk week in combinatie met dat ik vakantie had. Die is nu voorbij en as we speak ga ik mijn spullen pakken en weer aan de slag :-).

  • Romy 16 juli 2018 op 7:50 am - Beantwoord

   Haha, ik vond het ook een geweldig fragment. Heb er flink om moeten lachen!

  • Romy 16 juli 2018 op 7:51 am - Beantwoord

   Oh heerlijk dat je net een week vakantie hebt gehad! En perfecte timing met dit fijne weer ook! Werk ze weer vandaag! 🙂

 2. Marije 16 juli 2018 op 6:47 am - Beantwoord

  Dat fragment van Lubach is echt briljant .. hardop liggen lachen

 3. Darina 16 juli 2018 op 6:51 am - Beantwoord

  Dat stuk over influencers vond ik erg vermakelijk! Mooie blijmakers.

  • Romy 16 juli 2018 op 7:50 am - Beantwoord

   Ja, leuk hè?! Ik moest er ook hard om lachen. Lekker cynisch! 🙂

 4. Shirley 16 juli 2018 op 7:42 am - Beantwoord

  Is je vakantie begonnen en zit je laatste werkdag er ook al op? Fijne vakantie! Ik heb geen vakantieplannen, maar mer het weer hier krijg ik toch een beetje een vakantiegevoel.

  • Romy 16 juli 2018 op 7:49 am - Beantwoord

   Nee, nog niet helemaal! 😉 Ik moet nog 2,5 week werken en dan begint mijn vakantie echt. Een heerlijk vooruitzicht! Maar met dit weer krijg ik inderdaad zelfs in Nederland al een fijn vakantiegevoel 🙂

 5. Iris 16 juli 2018 op 8:21 am - Beantwoord

  Wt een fijne blijmakertjes! Ik snap wel dat je weken niet meer stuk konden. Wel jammer van die 100 foto’s, maar gelukkig valt de schade op zich nog wel mee.

  • Romy 16 juli 2018 op 8:56 am - Beantwoord

   Precies! Ik ben allang blij dat ik niet 2000 foto’s ben kwijtgeraakt, ook omdat daar foto’s van dagjes weg bij zaten. Dan viel de schade gelukkig nog mee 🙂

 6. Josephine 16 juli 2018 op 9:19 am - Beantwoord

  Wat een leuke lijst zeg! Ik zou ook het type zijn om te ‘zeuren’ over het zeezout. Ik struikel nog steeds over Rijks museum. 😛

  Fijn dat je zo blij bent met de DVD!

  Ik ga dat filmpje van Lubach zo bekijken…

  • Romy 16 juli 2018 op 11:18 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die moeite heeft met ‘zeezout’. Ik heb het “issue” ooit aangekaart tijdens de lunchpauze op het werk, maar toen keken een paar collega’s me vooral nogal verbaasd aan, haha.
   Leuk dat je het filmpje van Lubach ook gaat bekijken. Daar zijn ook wel wat leuke taalkwesties in verwerkt trouwens 🙂

 7. Lianne 16 juli 2018 op 9:47 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen om vrolijk van te worden! Haha, ik hoor denk ik niet bij die 1 miljoen mensen die het gezien hebben. Ik kijk nooit televisie. Ik doe ook niks aan dat soort trends. Laat mij maar lekker mijn eigen ding doen 😉

  • Romy 16 juli 2018 op 11:16 am - Beantwoord

   Zelf kijk ik ook nauwelijks tv tegenwoordig, maar deze video van Lubach stond in mijn suggesties op YouTube 🙂 Het is wel een leuke parodie op de vele voedselhypes. Een verademing tussen de vele diëten die je tegenwoordig ziet 😉

 8. Johanne 16 juli 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje. Vind het fijn om bij mijn eigen blijmakers stil te staan, maar vind het eigenlijk nog leuker om die van een ander te lezen. En jeeej, ik ben één van die mensen die een boek van je lijstje heeft gekocht. Vond het echt een fijn lijstje en het boek leest heerlijk weg.

  Heb vorige week ook mijn LinkedIn-profiel geüpdatet. Zó lastig om een leuke en goede tekst over jezelf te schrijven!

  • Romy 16 juli 2018 op 11:20 am - Beantwoord

   Yay, zo leuk dat je enthousiast bent over het boek! Werd er helemaal blij van om te lezen dat het lijstje mensen daadwerkelijk heeft gestimuleerd om de boeken te lezen 🙂
   Goed bezig dat jij je LinkedIn-profiel ook hebt aangepast. Normaal schrijf ik vrij snel en makkelijk teksten, maar zo’n zakelijke tekst over mezelf vind ik toch wel een uitdaging 😉

 9. Simone 16 juli 2018 op 3:25 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijkheid! Mijn blijmaker is toch wel het lekkere zomerweer. Nu ik thuis zit, is het al die tijd zomers geweest. Dat maakt het een stuk minder erg om weer thuis te zijn..

  • Romy 16 juli 2018 op 11:18 pm - Beantwoord

   Jaaa, zo fijn dit heerlijke weer! Dat maakt inderdaad zelfs thuis bezig zijn extra lekker 🙂

 10. Justine 16 juli 2018 op 6:42 pm - Beantwoord

  Ahhh wat een fijn lijstje, ik heb het met een glimlach gelezen :). Hoe lief ook dat je in je broertjes dankwoord genoemd bent, bijzonder!

  • Romy 16 juli 2018 op 11:20 pm - Beantwoord

   Zo leuk om dat te horen! En ik was ook blij verrast toen ik het dankwoord van mijn broertje las. Ik vind het op zich alleen al leuk om zijn scriptie te lezen en te redigeren, maar het is natuurlijk extra leuk dat hij me daar nog officieel voor bedankt ook 🙂

 11. Nikita 16 juli 2018 op 8:26 pm - Beantwoord

  Een van de blijmakers was dat ik vrijdag mijn eerste dag had gehad op mijn werk en ’s avonds ging ik nog naar een optreden van Niels Destadsbader en mijn vader belde me op de tram op om te weten hoe mijn dag was geweest. Hij zei dat hij niet wilde wachten tot ik thuiskwam, hij wilde echt weten hoe het was geweest. Dat vond ik zo lief! Zalig! Waar ik ook vrolijk van werd is het optreden zelf natuurlijk. Het was zo leuk! En Niels is een topgast met gewoon hele leuke liedjes. En mijn vrolijkheidsmomentje vandaag? Mijn wifi op mijn gsm aansteken en een melding krijgen van Messenger. Mijn vriendin had me een berichtje gestuurd omdat ze wilde weten hoe het met me ging. We gaan binnenkort nog eens afspreken 🙂

  • Romy 16 juli 2018 op 11:42 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend lief, dat telefoontje van je vader! Zo’n blijk van interesse is goud waard. Ook het optreden en je geslaagde eerste werkdag klinken geweldig. Fijn dat je er zo van kon genieten! Zo te horen heb je een goed begin van je vakantie gehad, met nu ook alvast een leuke afspraak met een vriendin in het vooruitzicht 🙂

 12. Claire 16 juli 2018 op 9:49 pm - Beantwoord

  Aaahh wat een super fijn lijstje! Ik word er zelf ook blij van. Wat ontzettend lief dat je broertje je heeft genoemd in zijn dankwoord. En ik herken de opluchting als je foto’s nét hebt overgezet van je SD-kaart. Hoevaak dat mij wel niet is gebeurt?! Mijn blijmakers bestaan uit lange parkdates, terrasjes pakken en het zetten van mijn tattoo! 🙂

  • Romy 16 juli 2018 op 11:45 pm - Beantwoord

   Echt hè?! Ik baalde eerst wel even van die 100 ontbrekende foto’s, maar ik was allang blij dat ik het grootste deel van de foto’s nog wel had. Meteen een goede reminder dat ik voortaan niet meer wekenlang moet wachten met het overzetten van foto’s, haha.
   Mooie blijmakers noem je op! Geniet er lekker van! 😀

 13. Elisabeth 16 juli 2018 op 10:36 pm - Beantwoord

  Wat een leuke blijmakers weer! Ik werd blij van onverwacht op bezoek bij 5 puppy’s en het zien van mijn neefje en nichtje. Ik word daar altijd blij van. Mijn vriend zegt altijd dat ik dan extra blij en gelukkig kijk 😉

  • Romy 16 juli 2018 op 11:45 pm - Beantwoord

   Wat een fijne dingen om blij van te worden! Kleine dieren én kleine kinderen zijn ook gewoon bijna altijd iets moois om blij van te worden 😀

Recente blogs

7x wanneer een smartphone toch wel handig is

7 juli 2018|Lifestyle|

Ik ben zeker geen voorstander van uren per dag bellend, append, sms'end en surfend doorbrengen. Offline is het leven immers een stuk leuker dan als je alleen maar online zit. Toch zijn er genoeg situaties waarin ik de uitvinder van de smartphone dank op mijn blote knieën voor zijn uitvinding. In sommige situaties is een telefoon gewoon ontzettend handig. Ik zet 7 situaties op een rij waarin een smartphone soms wél ideaal is. Maar let op: geniet, maar app/sms/bel met mate!

Inkiekje #59 | Verjaardagsweek, Veluwe & veel eten

30 mei 2022|Persoonlijk|

De afgelopen weken barstte het feest los. Zonder cocktails, dansen op de bar en oorverdovende muziek, maar wel met heel veel gezelligheid. Ik vierde mijn verjaardag namelijk een paar keer, werd getrakteerd op een diner bij een restaurant dat ik iedereen enorm kan aanraden, en vond de mango-post die ik ontving en het proeven van een nieuwe vegan vondst ook al een feestje op zich. Ik neem je in dit artikel mee in mijn belevenissen op de Veluwe, in mijn vieringen als kersverse 29-jarige en in een boek dat heel veel lampjes liet branden.

5 positieve mantra's om de dag vrolijk door te komen

27 februari 2017|Positiviteit|

Mantra's? Ik vond het als meisje met beide voetjes op de grond lange tijd maar spiritueel gedoe. Toch probeer ik mezelf de laatste tijd zo af en toe een mantra in te fluisteren. En raad eens?! Het doet echt iets met me! Mantra's zijn positieve spreuken waarmee je jezelf toespreekt en waar je vaak niet 100% achter staat. Sterker nog, ze staan vaak lijnrecht tegenover jouw (negatieve) en hardnekkige manier van denken. Juist daardoor kunnen ze je eens op andere gedachten brengen. Wil jij een mantra ook eens een kans geven? Met deze 5 mantra's kun je jezelf de nodige positiviteit influisteren.