online interieurinspiratie 3

Waar haal ik online interieurinspiratie vandaan?

 • 18 april 2020
 • 29 Reacties
Categorieën: Interieur

Interieurinspiratie opdoen is misschien wel een van mijn lievelingsbezigheden. Al vér voordat ik een eigen huis had, was mijn Pinterest-bord met “droomhuisinspiratie” rijkelijk gevuld met foto’s van kleurrijke stulpjes. Ook nu mijn huis volledig ingericht is, neus ik nog met alle plezier rond op het wereldwijde web op zoek naar online interieurinspiratie. Ik zal dus niet snel zonder ideeën zitten om alwéér iets in huis te veranderen. Graag laat ik je meegenieten van een paar fijne inspiratiebronnen. Dit zijn 7 plekken waar ik mijn online interieurinspiratie vandaan haal.

1. Pinterest (duh!)

Waar zou ik zijn zonder Pinterest? Oké, een Pinterestloos leven zou prima te doen zijn, maar het lijkt me maar wat saai. Ik ben nogal verslaafd aan mooie plaatjes een plekje geven op mijn digitale prikbord. Vooral mijn bord met wooninspiratie is nogal goed gevuld. De ene keer inspireert een kleurencombinatie me, de andere keer een los meubel in de kamer. Heel wat mooie interieurkiekjes hebben inmiddels een plek op mijn Pinterest-bord gekregen. Als ik een keer interieurideeënloos ben, dan ben ik na een paar keer scrollen door mijn bord met wooninspiratie vaak alweer helemaal geïnspireerd om (het zal eens niet!) alles in huis “helemaal anders” te doen.

Nieuwsgierig naar mijn Pinterest-borden? Die vind je hier!

2. Leuke Instagram-accounts

Pinterestwaardige interieurs kun je ook prima op Instagram vinden. Zelf gooi ik regelmatig een interieurkiekje online, maar ook volg ik met veel plezier allerlei interieuriconen. Het grappige is dat ik ook accounts volg met een totaal andere woonstijl dan ik. Vind ik juist leuk! Ik vind oprecht bijna elke interieurstijl wel wat hebben. Ja, ook een strak zwart-wit interieur. Daarom geniet ik altijd volop van een virtueel inkijkje via Instagram.

Een paar van mijn favoriete Instagram-accounts over interieur zijn deze:

 • @bintihome: Soraya combineert warme pasteltinten met een oosters sfeertje. En het behang op haar kinderkamer is jaloersmakend mooi!
 • @ilsevanelleswijk: Ilse laat haar mooie warme interieur met een stoer tintje zien én deelt veel handige interieurtips.
 • @budgethome: Hier vind ik dagelijks inspiratie voor mega-budgetproof interieurkoopjes, ook gestyled en wel in mooie interieurs. Waarschuwing: hebberigheid is een ernstige bijwerking van het volgen van dit account.
 • @lisannevandeklift: Lisannes interieur bevat geweldige kleuren, veel hout, hippe designspullen en prachtige bloemen.
 • @by_christiana: Christiane laat haar chique interieur zien met veel groen en blauw, prachtige details én een te schattige pomeriaanpup.
 • @huisjevanmelis: Melissa woont in een prachtig jarendertighuis dat al helemaal geweldig mooi is ingericht met warme kleuren, heel veel planten en toffe kleurrijke accenten.
 • @mirjam_hart: Mirjams interieur is een geweldige combinatie van pasteltinten met houten details én de allermooiste roze keuken die ik ooit heb gezien (#jaloers).
waar haal ik online interieurinspiratie vandaan

3. Een kijkje in interieurwebshops

Kijken kijken niet kopen. Als een echte Hollander doe ik dat regelmatig in webwinkels. Of nou ja, ik kan niet ontkennen dat er zo nu en dan toch een mooi item in mijn virtuele winkelmandje eindigt.

De meeste interieurwinkels delen niet alleen in hun showroom mooie interieurideeën, maar doen daar online nog eens een schepje bovenop. Zo kijk ik vaak hoe de stylist van een webshop iets heeft gestyled of klik ik op de inspiratiefoto’s die klanten hebben geüpload. Er zitten soms hartstikke mooie ideeën tussen. Zelf neus ik bijvoorbeeld graag ongegeneerd rond op de website van OTTO, onder andere tussen hun hippe tv-meubels. Niet alleen zitten er veel mooie tv-meubels tussen die ik zelf ook zo zou kunnen kopen, maar ook kijk ik graag hoe anderen zo’n tv-meubel stylen. Hetzelfde geldt trouwens voor de categorie met dressoirs van OTTO. Daar zitten heel wat mooi gestylede exemplaren tussen. Zelf vind ik het dressoir ‘Rovuma’ het mooist. Het is dat ik daar geen plek meer voor heb in huis, maar anders…

4. Interieurtijdschriften en -sites

Als 13-jarige zat ik al regelmatig in de bieb verstopt met een oud nummer van vtwonen. Nog steeds vind ik het heerlijk om zo nu en dan door woontijdschriften te bladeren, maar met net zoveel plezier neem ik een kijkje op de vtwonen-site. Er komen wekelijks handige interieurtips voorbij en ik verlekker me ook graag aan de prachtige interieurfoto’s van hun bloggers. Ik moet wel zeggen dat ik na het lezen van een interieurblad vaak al heel snel weer flink de ik-wil-alles-anders-smaak te pakken heb.

5. Paleis voor een prikkie & andere woonprogramma’s

Ik ben vast niet de enige die nogal enthousiast wordt als er weer een leuk woonprogramma op de televisieplanning staat. Ik kijk haast nooit tv, maar maak voor een paar woonprogramma’s graag een uitzondering (naast Boer Zoekt Vrouw!). Zelf vind ik Paleis voor een prikkie helemaal geweldig: een woning met alleen maar kringloopkoopjes inrichten lijkt mij ook een geweldige missie. Ook Kopen zonder Kijken kijk ik graag. Sowieso leuk om te zien, maar het eindresultaat is ook altijd heel mooi. Bizar trouwens hoe de makers van dit programma zelfs van een totaal vervallen woning nog iets prachtigs kunnen maken! Zelf houd ik het dan toch liever bij stylen; verbouwen, slopen en klussen ben ik iets minder ervaren mee.

tips voor online interieurinspiratie

6. Het nieuwsgierige aagje uithangen op funda

Als nieuwsgierig aagje vind ik het maar wat leuk om bij andere mensen binnen te kijken. Nu valt het natuurlijk een beetje op als je continu een blik door het raam werpt bij vreemden. Maar daar is wat op bedacht: funda. Via funda neem ik graag ongestoord een virtueel kijkje in te koop staande huizen. Altijd leuk om te zien hoe andere mensen hun huis hebben ingericht! Ik kijk trouwens zowel in piepkleine studio’s als in miljoenenvilla’s. Er is altijd wel wat moois te zien! En sowieso is het best een leuke bezigheid om te ontdekken wat je nu eigenlijk met 2,5 miljoen zou kunnen kopen. Ook in dit geval is op mij natuurlijk de slogan “Kijken kijken niet kopen” van toepassing.

7. Binnenkijken via YouTube

Waar ik nog meer online interieurinspiratie vandaan haal? YouTube! Daar staan nogal wat leuke binnenkijkvideo’s voor je klaar. Zelf vind ik onder andere de video’s van Interior Junkie erg leuk. De ene keer kijkt ze binnen in een studentenkamer, de andere keer in een grote woning met knalroze badkamer, en weer een andere keer in een enorme loft. Ook hierbij geldt dat niet elk huis helemaal mijn stijl is, maar juist daarom vind ik de video’s misschien wel zo leuk om te kijken. Zelfs als iemand het totaal anders aanpakt dan jij, kun je daar vaak nog wel inspiratie uit halen. En anders heb je in ieder geval wat leuk vermaak om weer een kwartier van je tijd mee door te komen.

Nóg 1 tip voor online interieurinspiratie: blogs!

Ha, ten slotte mogen ook blogs natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met tips voor online interieurinspiratie. Niet alleen blog ik zelf met heel veel plezier. Ik neem net zo graag een kijkje op de blogs van anderen. Er zijn zó veel blogs die ik graag lees dat ik moeiteloos een enorme waslijst zou kunnen delen. Voor nu houd ik het bij één leuke suggestie: A Cup of Life, de blog van Shifra. Haar DIY’s, interieurartikelen en natuurlijk de foto’s van haar schattige dochtertje en lieve hond zijn altijd een feestje om te zien. En stiekem ben ik heel jaloers op haar blauwe (op 1 april tijdelijk roze) keuken.

Benieuwd naar mijn interieur? Dat kun je uitgebreid bewonderen in deze artikelen op mijn blog.

Waar haal jij online interieurinspiratie vandaan? Heb je nog tips voor mij?

tips voor online interieurinspiratie

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Kristel 18 april 2020 op 7:23 am - Beantwoord

  Goedemorgen! Weet je toevallig nog de naam en het merk van de verf van de eerste foto? I need some Happiness on my wall !
  Nog een fijn weekend “in uw kot”. (Zoals ze in België zeggen)

  • Romy 18 april 2020 op 9:19 am - Beantwoord

   Yes, dit is de kleur “Kaas” (ik moet nog steeds lachen om die naam, haha). Ik heb hem bij Gamma laten mengen met de verf van Flexa. Het was best een zoektocht naar de juiste kleur geel, maar met deze warme kleur geel ben ik nog steeds superblij.
   Fijn weekend en veel interieurplezier 🙂

 2. Lisa 18 april 2020 op 7:48 am - Beantwoord

  Wat een leuke tips! Ik zoek altijd op google afbeeldingen (bijv. iets als ‘best paint color combinations’ of ‘how to decorate with plants’) en klik dan door via de plaatjes naar websites.

  • Romy 21 april 2020 op 11:42 pm - Beantwoord

   Wat een goed idee! Dat is ook een slimme methode om nieuwe interieurinspiratie op te doen.

 3. Naomi 18 april 2020 op 8:24 am - Beantwoord

  Mijn inspiratie komt voor een deel van jouw blog;). En ‘Kopen zonder kijken’ vind ik ook een heerlijk programma. Funda vind ik een goede tip!

  • Romy 21 april 2020 op 11:43 pm - Beantwoord

   Ha, dat is nog eens een leuk compliment! En leuk om te horen dat jij ook zo van Kopen zonder kijken geniet. Ik denk dat ik vanaf deze week ook maar eens aan ‘Verbouwen of verhuizen’ ga beginnen. Dat is ook wel een programma dat in mijn straatje past.

 4. Audrey 18 april 2020 op 9:11 am - Beantwoord

  Leuk! Jouw blog is ook erg inspirerend op dit gebied, hoor! En de keuken van Shifra is natuurlijk nooit echt roze geweest, haha!

  • Romy 18 april 2020 op 9:21 am - Beantwoord

   Haha, oeps! Ik dacht eerst nog: dit is vast een 1-april-grap, maar ik las het artikel voordat ik alle reacties las en vond het er zo echt uitzien. Ingetrapt dus 😉

 5. Nikita 18 april 2020 op 10:07 am - Beantwoord

  Ik heb er eigenlijk nog nooit echt bij nagedacht hoe ik later mijn stekje wil inrichten, omdat ik te veel bezig ben met de andere zaken eerst. Waar ik wil wonen en budget en natuurlijk een basis opbouwen. Met dat laatste ben ik nu bezig. Ik weet in elk geval dat er veel dromenvangers zullen hangen en waarschijnlijk wil ik ook wel plantjes net als jij. Ik denk dat ik me op het moment zelf wel zal laten inspireren wat ik wil. Want ik ken mezelf, ik zeg nu welke keuken ik wil en wanneer het zover is wordt het toch weer iets helemaal anders haha. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Ik vind jouw huisje wel heel leuk ingericht trouwens. Niemand die jou kent twijfelt eraan dat jij daar woont 😉

  • Romy 21 april 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

   Groot gelijk heb je, hoor! Alles op z’n tijd 🙂 Ik zag mijn huisje trouwens een paar jaar geleden ook iets anders voor me dan nu. En om eerlijk te zijn zou ik het in een volgend huis ook alweer anders aanpakken dan nu. Niets zo veranderlijk als smaak 😉

 6. Anouk 18 april 2020 op 10:18 am - Beantwoord

  Ik heb sinds een paar maanden de leeftijd bereikt dat ik soms zo maar op funda beland en random huizen ga bekijken, echt heerlijk! Ik vind jou blog ook altijd enorm inspirerend voor interieur!

  • Romy 21 april 2020 op 11:46 pm - Beantwoord

   Ha wat leuk! De zoektocht en het random rondkijken naar huizen is alleen al heerlijk.

 7. Els 18 april 2020 op 1:47 pm - Beantwoord

  Ik laat mij graag inspireren door jou. Ons interieur lijkt zo niet op elkaar en dat vind ik juist zo leuk. Ik merk wel nu ik wat langer in dit huis woon steeds minder dingen voor het interieur koop of verander.

 8. Evelyne 18 april 2020 op 2:17 pm - Beantwoord

  Ik zou wellicht hier op jouw blog inspiratie voor mijn ‘ver-toekomstig’ interieur zoeken, haha.

 9. Geke 18 april 2020 op 2:26 pm - Beantwoord

  Ik vind het wel leuk om bij anderen ‘binnen te kijken’ (jouw blog, by Christiana,… ) maar echt inspiratie zoeken doe ik eigenlijk niet. Elke omgeving, woning, kamer,… is toch weer zo anders, net als ieders smaak en stijl. Ook trends laat ik aan mij voorbij gaan. Vaak zijn het toch dingen waar ik helemaal niets mee heb (ananassen – lekker maar voor in de fruitmand- of lama’s of flamingo’s,…) en dus hier niet passen.
  Dus als ik hier iets wil veranderen ga ik toch vooral op eigen gevoel af. Ook in de tuin trouwens, vaak zijn trends daar helemaal absurd want helemaal niet passend bij woning of omgeving…

  • Romy 21 april 2020 op 11:47 pm - Beantwoord

   Juist heel mooi dat je vooral je gevoel volgt qua inrichting. Het is jouw thuis, dus niets is zo belangrijk als dat jij je thuis voelt in je huis. Ik herken het ook wel. Ik vind het heerlijk om mooie interieurfoto’s te bekijken, maar uiteindelijk doe ik toch altijd lekker mijn eigen ding.

 10. johanna 18 april 2020 op 2:29 pm - Beantwoord

  Ja…vt wonen ….. een zalig tijdschrift. Helaas hebben we hier niet zulke leuke tijdschriften. Interieur is hier veel stijver, en ook niet iets waar je meer pronkt (behalve dan een bepaalde groep prominenten), dat betekent ook dat je eigenlijk geen mensen thuis uitnodigt. Ook woont men hier meestal in een huurwoningen, waar je heel weinig mag veranderen. De muren zijn “verplicht” wit, en worden ook door de verhuurder geschilderd, evenals het parket etc. Keuken, badkamer, koelkast, wasmachine alles hoort erbij. Handig maar eenheidsworst. Als afleiding kijk ik graag in de franse interieurtijdschriften “Côté Paris” oder “Côté Sud” etc. van cotemaison.fr. En droom van een eigen huis (of tweede woning) in de bergen….. (dromen mag). Veel succes met het digitale online interieur shoppen.

  • Romy 21 april 2020 op 11:56 pm - Beantwoord

   Wat bijzonder om te horen hoe anders het in Zwitserland is qua interieur en de moeite die mensen daarin steken. Leuk om te horen dat jij wel graag met interieur bezig bent. En wie weet kun je die voorliefde nog eens op een huisje in de burgen loslaten 🙂

 11. Bettie 18 april 2020 op 4:07 pm - Beantwoord

  Ik ga voor alle inspiratie naar Pinterest. Ik kan echt uren rondkijken als ik dat zou willen. Funda vind ik ook wel leuk maar daar kijk ik gewoon uit nieuwsgierigheid op Ik wil weten hoe iemands huis eruit ziet,haha.. Niet zozeer voor inspiratie.

  • Romy 21 april 2020 op 11:55 pm - Beantwoord

   Haha, yes, funda is ideaal voor nieuwsgierige aagjes. Dat is voor mij ook een van de redenen om daar lekker rond te neuzen. Soms loop ik rond in de wijk en zie ik een huis te koop staan. Dan ben ik gewoon zó benieuwd wat het kost en hoe het er van binnen uitziet 😉

 12. bychristiana 19 april 2020 op 8:54 am - Beantwoord

  Nou, wat ontzettend lief Romy dat ik in jouw lijstje sta, ik voel me helemaal vereerd;-) (En Sketch natuurlijk ook!) Je hebt helemaal mijn dag gemaakt! Ik vind het zelf ook ontzettend leuk en inspirerend om bij anderen binnen te kijken. En ook al hebben we niet allemaal dezelfde stijl, veel ideetjes kun je natuurlijk eenvoudig ‘vertalen’ naar je eigen interieur! Ik haal veel inspiratie van Amerikaanse woonblogs, Glitterguide vind ik bijvoorbeeld echt een aanrader. En natuurlijk de VT wonen, dat vind ik zelf ook echt een leuk woonblad.

  • Romy 21 april 2020 op 11:53 pm - Beantwoord

   Geheel verdiend, dus heel graag gedaan! 🙂 Ik vind het ontzettend leuk om je interieurartikelen te bekijken en te bewonderen. En Sketch maakt de artikelen er alleen maar nóg leuker op natuurlijk.
   Ik ga nu trouwens meteen een kijkje nemen op Glitterguide. Ben nu heel nieuwsgierig geworden naar haar blog.

 13. Darina 19 april 2020 op 11:58 am - Beantwoord

  Mooi lijstje. Ik ben helemaal gek van interieur styling en zoek regelmatig naar inspiratie die ik meestal op Pinterest vind en uit blogs. Het blijft een fijne hobby.

 14. Saskia 20 april 2020 op 8:13 am - Beantwoord

  Super leuk en inspirerend artikel! Ik hou ervan om lekker stijlen te combineren. Ben nu erg blij met onze woning en we willen er zeker nog wat dingen aan aanpassen. kan niet wachten…

 15. Anna 20 april 2020 op 10:23 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen waar jij je interieurinspiratie vandaan haalt! Pinterest is inderdaad heel fijn, maar zorgt er soms ook voor dat ik helemaal niet meer blij ben met mijn eigen interieur, haha :p. Maar ik kan niet ontkennen dat ik dankzij Pinterest al een heleboel interieur items heb gekocht.

  • Romy 21 april 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Haha, ja, dingen als Pinterest wakkeren ook bij mij de zin om alles steeds anders te doen nogal aan. Ach, zo blijven we lekker bezig 😉

 16. Rosanne 21 april 2020 op 10:36 am - Beantwoord

  Ik ben zelf helemaal fan van Pinterest. Het is ook leuk dat je zoveel toffe inspiratie kan opdoen.

 17. Giovanna Jansen 22 april 2020 op 9:09 am - Beantwoord

  Leuke inspiratieplekken! Pinterest is meestal het eerste waar ik kijk voor inspiratie, maar ook Instagram en blogs zijn een bron van inspiratie, waaronder jouw blog.

  • Romy 3 mei 2020 op 11:05 am - Beantwoord

   Ha, dat is nog eens een leuk compliment 🙂 Dank je wel!

Recente blogs

11 dingen die ik had verwacht nooit te durven (maar toch deed)

14 december 2021|Persoonlijk|

Je kunt altijd meer dan je denkt. Die zin is zo’n beetje mijn lijfspreuk geworden. Ik ben van nature best een bange schijterd. Heb hoogtevrees, vond autorijden in het begin doodeng en heb het avonturiersgen om de wereld over te reizen niet uitgedeeld gekregen. Toch heb ik ontdekt dat ik meer een lefwijf ben dan ik altijd dacht. “Wat zijn nou dingen waarvan jij had verwacht ze nooit te durven, maar die je toch hebt gedaan?”, werd me laatst gevraagd. Vond ik een mooie vraag om over na te denken. En om dit artikel over te schrijven.

Oordopjes voor slapen | Zo bevallen mijn oordopjes op maat!

20 augustus 2021|Persoonlijk, Lifestyle|

Als het op geluid aankomt, ben ik net een prinses op de erwt. Er hoeft maar één auto te hard langs te razen of ik zit al rechtop in mijn bed. Door mijn hooggevoeligheid ben ik nogal snel overprikkeld door geluid. Vooral ‘s nachts. Dat had ook de nodige gevolgen voor mijn nachtrust. Daarom heb ik mezelf na lang twijfelen eindelijk oordopjes op maat cadeau gedaan. Of het een succes is? Zeker wel! Ik deel hier mijn ervaring met oordopjes voor slapen.

25x wat ik leerde in mijn 25e levensjaar

19 mei 2018|Persoonlijk|

Volgende week mag ik op 25 mei 25 kaarsjes uitblazen. Een memorabele mijlpaal die ervoor zorgt dat ik weer eens (lekker sentimenteel!) ga terugblikken op mijn leven. Dat doe ik in dit artikel met 25 levenslessen die ik in mijn 25e levensjaar heb geleerd. Dit lekker gevarieerde lijstje bestaat uit bloedserieuze levenslessen, maar ook nieuwe ontdekkingen waar ik niet meer zonder kan en bloopers die ik na dit jaar nóóit meer zal begaan. Lees snel verder!