50mm3 5

9x Waar ik deze kerst naar uitzie?

 • 24 december 2018
 • 33 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Na wekenlang aftellen is het nu toch echt zover. Al wekenlang staat in veel huizen een versierde kerstboom te pronken, de straten zijn sfeervol verlicht en in de winkels zijn de luxe lekkernijen voor het kerstdiner niet aan te slepen. En terwijl de winkels nog even profiteren van de topdrukte voor last minute kerstdineraankopen, geniet ik vooral van de voorpret voor de feestdagen. Ook zonder een spectaculair kerstdiner met zeven gangen heb ik namelijk zeker 9 leuke dingen waar ik naar uitzie deze kerst.

Een van mijn zelfgemaakte kerstkaarten van dit jaar.
 • Kerstavond niet voor de buis. Meestal heb ik op Kerstavond grootse thuisblijfplannen, want All You Need Is Love is op tv. Het enige programma waarvoor ik helemaal klaar zit. Maar dit jaar heb ik andere leuke plannen en ga ik naar de verjaardag van een vriendin. Onwijs leuk dat zij de dag voor kerst jarig is en nóg leuker dat ze het die avond ook viert.
 • ’s Ochtends wél wegzwijmelen bij romantische tv. Maar natuurlijk laat ik de All You Need Is Love Kerstspecial niet zomaar schieten. Ieder jaar weer sta ik te springen om de romantische herenigingen en talloze andere clichés die dit tranentrekkende (of niet) programma zo leuk maken. De special staat dan ook op de planning voor kerstochtend. Ha, een betere reden om op tijd op te staan bestaat er bijna niet!
 • Laat het grote optutten beginnen! Met kerst grijp ik graag de gelegenheid aan om me in een extra mooie jurk te hijsen. Dit jaar wist ik op het nippertje een kerstjurk te vinden die helemaal naar mijn zin is: een blauw-roze-rood exemplaar van Steps dat ik op Eerste Kerstdag met plezier aantrek. Ook tut ik me met kerst graag extra op. Ik ga eindelijk mijn allereerste krultang testen. Nu maar hopen dat ik het er zonder brandplekken van afbreng. Ook de highlighters die ik nog heb liggen, staan klaar om eindelijk gebruikt te worden.
Ook deze kaart staat nu bij iemand op de kast te pronken (hoop ik!).
 • Kerst op mijn blog. Ook mijn blog steek ik de komende dagen in een kerstjasje. Deels letterlijk, want ik laat op Eerste Kerstdag mijn kerstoutfit aan jullie zien en maak natuurlijk meteen van de gelegenheid gebruik om mijn welgemeende kerstwens de wereld in te sturen. Op Tweede Kerstdag heb ik een leuke (hoop ik!) winactie voor jullie in petto. Wij vieren kerst zelf niet met cadeaus, maar cadeautjes uitdelen doe ik graag.
 • Familietradities op Eerste Kerstdag. Op Eerste Kerstdag komt traditioneel de familie bij ons langs. Niet voor een zevengangendiner met culinaire hoogstandjes, maar gewoon voor een iedereen-neemt-wat-mee-buffet. Inclusief opa’s favoriete bitterkoekjesvla, omdat hij die veel lekkerder vindt dan welk chique dessert dan ook. Maar vooral is het altijd fijn om bij te kletsen, te lachen en grappige niet bepaald Instagramwaardige foto’s te maken. Daar word ik stiekem veel blijer van dan de perfecte familieshoots bij de kerstboom.
 • Meeblèren met kerstliedjes. Rond Kerstmis ben ik opeens fanatiek radioluisteraar. Van kerstliedjes krijg ik namelijk nooit genoeg. Gelukkig zit ik de komende dagen een paar keer in de auto, wat me alle kans geeft om met de vele klassiekers mee te zingen. Het scheelt dat ik in mijn eentje in de auto zit, zodat ik niemand lastig val met mijn valse noten en per ongeluk verdraaide songteksten.
En nog een kaartje van mijn hand!
 • Plannen maken voor 2019. Kerst betekent ook dat ik lekker vrij ben en tijd voor mezelf heb tussen de gezellige plannen door. Ik hoop een aantal blogartikelen te schrijven, maar ook doelen op te stellen voor 2019. Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht, behalve dat mijn doel natuurlijk is om in een mooi ingericht appartement te belanden in maart. Daar mogen nog wel een paar doelen bij komen. Mijn Purpuz Planner staat vast te popelen om in gebruik genomen te worden.
 • Kerstmarkt in Antwerpen. Op Tweede Kerstdag maak ik met mijn vader de kerstmarkt in Antwerpen onveilig. Met de bus gaan we voor een spotprijsje dit Belgische pareltje onder de kerstmarkten bewonderen. Dat wordt vast een geslaagde dag in kerststemming. Wie weet kan ik ook een paar interieurwinkels ontdekken bij onze zuiderburen om de nodige inspiratie voor mijn woning op te doen.
 • Pyjama, sloffen en Netflix aan. Na ons Antwerpen-avontuur kan ik ’s avonds waarschijnlijk wel een rustmomentje gebruiken waarbij ik mijn handen warm aan een kop thee en nog even in de kerststemming blijf dankzij een van de Netflix-kerstfilms die ik nog niet ken. Of zal ik toch gaan voor een van de klassiekers die ik al té vaak heb gezien? Love Actually blijft leuk!

Wat zijn jouw plannen voor de kerstdagen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Yvonne 24 december 2018 op 7:23 am - Beantwoord

  Morgen lekker met vriendinnen eten en 2e kerstdag lekker niks. Heerlijk!

  • Romy 25 december 2018 op 10:25 am - Beantwoord

   Zo te horen ga jij een fijne kerst tegemoet. Ik wens j een vrolijk kerstfeest toe!

 2. Josephine 24 december 2018 op 7:43 am - Beantwoord

  Dat klinkt goed! Ik ben benieuwd hoe je het er met de krultang vanaf gaat brengen; dat zou ik zelf niet met kerst gaan oefenen, haha (ken uzelf :-P). Heel veel plezier gewenst in Antwerpen!

  • Romy 25 december 2018 op 10:26 am - Beantwoord

   Haha, ik ben ook benieuwd hoe het mij met de krultang zal vergaan 😉 Ik ga het over een uurtje zien.
   Voor jou en je dierbaren ook heel fijne kerstdagen gewenst!

 3. Femke 24 december 2018 op 7:44 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je op 2e Kerstsag naar een markt gaat met je vader! Hier vanavond ook geen All You Need Is love, maar een kerstborrel bij mijn ouders met de familie van mijn vaders kant. Morgenochtend lekker de special terugkijken :-)! Daarna met ons gezin bij mijn ouders eten en wij zorgen voor het vlees en sauzen. Tweede Kerstdag moet manlief gewoon werken, dus dat wordt gewoon een chilldag hier denk ik.

  • Romy 25 december 2018 op 10:28 am - Beantwoord

   Zo te horen gaan jullie ook fijne Kerstdagen tegemoet. Geniet ervan! Ik ben toevallig ook as we speak All You Need Is Love aan het terugkijken. Mijn blijmaker van de ochtend en het enige kerstcliché dat ik geen jaar oversla 😉
   Heel fijne kerstdagen!

 4. Mirjam 24 december 2018 op 7:49 am - Beantwoord

  Leuke plannen 🙂
  Mijn plan: mijn kerkstempelkaartje volkrijgen. Nee, grapje! Eerste kerstdag met m’n ouders eten en tweede kerstdag gaan we cadeaus aan elkaar geven 😉

  • Romy 25 december 2018 op 10:28 am - Beantwoord

   Leuk, zo te horen heb je mooie plannen voor de kerst. Ik wens je twee heel fijne kerstdagen toe samen met je dierbaren 🙂

 5. Shirley 24 december 2018 op 8:18 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke plannen. Alvast hele fijne feestdagen gewenst! Ik ga eten met mijn moeder, zusje, oma en mijn vriend. Verder een lege en rustige kerst, precies waar ik zin in heb. Veel plezier in Antwerpen!

  • Romy 25 december 2018 op 10:29 am - Beantwoord

   Heerlijk toch om deze kerst niet al te veel drukke dingen op de planning te hebben staan! Ik wens je fijne kerstdagen toe 🙂

 6. Darina 24 december 2018 op 8:33 am - Beantwoord

  Hele fijne plannen! Wij vieren vanavond en 1e kerstdag bij mijn ouders en 2e kerstdag bij ons thuis met mijn schoonouders. Fijne feestdagen en een fijne dag in Antwerpen.

 7. Marije 24 december 2018 op 8:38 am - Beantwoord

  Wat grappig .. wij gaan 2e kerstdag ook naar Antwerpen maar dan om te sale shoppen ?

  • Romy 25 december 2018 op 10:29 am - Beantwoord

   Jullie hebben zo te horen ook fijne en gezellige kerstdagen 🙂
   Ik wens je heel fijne dagen toe!

  • Romy 25 december 2018 op 10:30 am - Beantwoord

   Oh wat leuk! Wie weet komen we elkaar toevallig tegen in Antwerpen 🙂 Mocht je me zien lopen, trek me gerust aan mijn jasje. Vind ik alleen maar leuk! 😀

 8. Johanne 24 december 2018 op 10:47 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk kerstige foto’s! Ben benieuwd naar je kerstoutfit!

  Vanavond ploffen we lekker op de bank met Netflix (Narcos – niks kerstigs aan, haha). Morgen rijden we naar Groningen voor Sinterkerst met mijn ouders en broertjes & woensdag blijven we lekker thuis. Eigenlijk een no-stress kerst.

  • Romy 25 december 2018 op 10:31 am - Beantwoord

   Heerlijk toch, zo’n kerst zonder stress! Precies zoals het hoort 🙂 Maak er twee mooie kerstdagen van!

 9. Laurine 24 december 2018 op 10:57 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen! Hopelijk heb je het naar je zin op de Antwerpse kerstmarkt! Ik ben nog niet geweest dit jaar, maar het is vast net zo leuk als de voorbije jaren! 🙂

  • Romy 25 december 2018 op 10:31 am - Beantwoord

   Ik ben ook zó benieuwd naar de kerstmarkt in Antwerpen. Ik ben er nog nooit geweest, maar op foto’s op het internet ziet het er prachtig uit.
   Fijne feestdagen!

 10. bychristiana 24 december 2018 op 2:11 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke plannen! Bij ons blijft het lekker rustig. Wij hadden gisteren een enorme vertraging met de TGV en waren dus heel laat pas thuis. We zijn nu volop aan het bijkomen van Parijs;-)

  • Romy 25 december 2018 op 10:33 am - Beantwoord

   Zo leuk dat jullie naar Parijs zijn geweest! Juist rond kersttijd is het daar geweldig en is de sfeer zo leuk in Parijs. Ik ga snel je blogartikel over Parijs even lezen 🙂
   Fijne feestdagen! Hopelijk kun je lekker genieten van wat welverdiende rust.

 11. Daenelia 24 december 2018 op 2:35 pm - Beantwoord

  Ik wens je een fijne kerst!
  Ik ga maar weer eens nadenken over mijn eigen blogs. Ik hoef niet meteen aan de gang, maar ik wil de komende weken een afleiding hebben.
  Verder staat er een leuke kerstlunch, met buffet, op ons te wachten morgen. Helemaal van de catering, maar wel thuis. En ik moet even op zoek naar de dvd met de kerstaflevering van de serie Bottom. Dat is mijn persoonlijke traditie en nu ben ik ineens de dvd kwijt… hmmm…

 12. Judith 24 december 2018 op 5:27 pm - Beantwoord

  Hele leuke plannen! Fijne Kerst 🙂

 13. Zo simpel is dan geluk 24 december 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

  Ik wens je hele fijne dagen toe. Geniet van de kerstmarkt samen met je vader!

  • Romy 25 december 2018 op 10:34 am - Beantwoord

   Dat klinkt als fijne plannen voor de kerstdagen. Hopelijk kun je de dvd ook nog opduiken, zodat je wat leuks te kijken hebt voor na de kerstlunch.
   Fijne feestdagen!

  • Romy 25 december 2018 op 10:34 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook fijne kerstdagen toe.

 14. Nikita 24 december 2018 op 9:00 pm - Beantwoord

  Fijne Kerstdagen Romy!

  Wij zelf vieren Kerst niet echt uitgebreid, en ik vind dat niet zo erg. Hoewel ik het wel mis als ik anderen hoor vertellen. Maar aan de andere kant kijk ik om een of andere reden niet uit naar Kerst dit jaar. Ik zie er al een tijdje tegenop en ik kan er maar niet achterkomen wat het probleem is. Mijn vriendin zei dat het waarschijnlijk is doordat ik een moeilijke periode doorga en mijn zusje zei dat het kan zijn omdat ik oma enorm mis rond de kerstdagen. Als er iemand was die die warmte kon verspreiden, was zij het wel. Ik ga morgen werken, maar dat vind ik niet erg. Ik denk dat het juist beter is dat ik morgen kan werken en mezelf kan afleiden dan dat ik morgen thuis of bij familie zit. De sfeer op mijn werk is aanstekelijk en ik hoop dat ik erdoor ook wat vrolijker word. Mijn lieve oma zou namelijk niet willen dat ik down blijf. Ze wil trots kunnen zijn op haar kleindochter, en ik doe er elke dag alles aan dat ze dat kan zijn.

  Naar Nieuwjaar kijk ik wel uit. Ik heb er zin in om in 2019 er een mooi jaar van te maken en terug aan mezelf te werken. Het nieuwe jaar voelt altijd zo vers en fijn. Daarnaast gaan we volgende week ook naar Brugge, naar het ijssculpturenfestival. Ik kijk er wel naar uit, maar aan de andere kant zal het enorm dubbel voelen. Brugge, de stad waar ik drie mooie jaren heb gehad. Maar meestal krijg ik van Brugge een enorm positieve vibe omdat ik het een fantastische stad vind. Dus ik hoop dat Brugge volgende week dat effect heeft. Ik kijk enorm uit naar het ijssculpturenfestival! En ik ga mezelf op een paar extra kerstcadeautjes trakteren, dat heb ik wel verdiend. En de dag daarna heb ik mijn tweede afspraak bij mijn therapeut. Dus volgende week wordt wel nog een fijne week. Hoop ik.

  • Romy 25 december 2018 op 10:42 am - Beantwoord

   Lieve Nikita, ik kan me goed voorstellen dat het niet makkelijk is om kerst te vieren zonder je oma en dat haar overlijden een stempel op Kerstmis heeft gedrukt. Ik vind het mooi dat je in je werk afleiding zoekt deze dagen. En ik hoop dat je ondanks alles toch nog een heel klein beetje van kerst kunt genieten. Knuffels voor jou!
   Zo te horen heb je voor volgende week wel fijne plannen. Heerlijk om de ijssculpturen in Brugge te kunnen bekijken en daarnaast een paar kerstcadeaus te kopen voor jezelf. Die heb je wel verdiend. Maak er een mooie week van en natuurlijk hopelijk een nog veel mooier nieuw jaar!

 15. Anouk 24 december 2018 op 9:16 pm - Beantwoord

  Wauw wat een prachtige kaartjes heb je gemaakt! Ik zou zo blij zijn met zo’n kaart, maar ik ben ook superblij met elk kaartje

  • Romy 25 december 2018 op 10:42 am - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om dat te horen 🙂 Ik word ook nog altijd blij van kerstpost, zeker als daar zelfgemaakte kaartjes of kaartjes met een persoonlijke boodschap tussen zitten 🙂

 16. Mariska 25 december 2018 op 11:18 am - Beantwoord

  Ik heb dus weer niets met All you need is love en romantische dingen 🙂 Fijne kerst!

  • Romy 25 december 2018 op 11:48 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat dat soort programma’s echt je ding zijn of juist totaal niet 😉
   Heel fijne kerstdagen, zonder de AYNIL-kerstspecial 😉

 17. Odetta 28 december 2018 op 6:04 am - Beantwoord

  Kaartje nr 2 hangt bij mij te pronken. Heel hartelijk bedank hiervoor!
  Liefs, Odetta XXX

  • Romy 28 december 2018 op 10:04 am - Beantwoord

   Graag gedaan! 🙂 Jij ook heel erg bedankt voor je lieve kaart!

Recente blogs

Stoppen met sociale vergelijking | 10 tips om ervan af te komen

6 oktober 2023|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Appels met peren vergelijken is zinloos. Dat weten we allemaal. Toch vergelijkt bijna iedereen zichzelf weleens met anderen. Met mensen die anders zijn dan jij en die andere omstandigheden hebben dan jij hebt. En mensen van wie je ook nog eens vaak niet alles weet. Waarom heeft zij wel X, terwijl dat mij maar niet lukt? Waarom heb ik geen relatie, terwijl hij al jarenlang gelukkig in de liefde heeft? Waarom komt dat haar zomaar aanwaaien en moet ik er zo hard voor vechten? Sociale vergelijking kan je flink in de weg zitten als jij er na een vergelijking meestal negatiever van afkomt dan de ander. Maar als dat vergelijken zo volautomatisch gaat, hoe maak je er dan korte metten mee?

Over klein leed en groot geluk

28 september 2017|Persoonlijke groei|

Op elke doodnormale dag maak je waarschijnlijk wel iets mee waar je een beetje (of flink) van baalt. Misschien laat je een overvolle boodschappentas vallen, komt de bus niet opdagen of ben je je SD-kaart thuis vergeten op een perfect fotomoment. Nu is zoiets natuurlijk nogal balen, maar laatst besefte ik hoe gezegend ik eigenlijk ben dat ik me druk kán maken over dat soort klein leed. Het klinkt misschien gek, maar eigenlijk is het een goed teken als iets relatief kleins voor jou vervelend genoeg is om over in te zitten. Lees je mee met mijn overpeinzingen over hoe klein leed soms een teken is van groot geluk?

Mijn huis inrichten? Zo heb ik dat aangepakt! (11 tips)

4 juli 2019|Interieur|

En daar sta je dan: met de sleutel van je woning in handen. Of net een verbouwing achter de rug. In een leeg huis met muren die vooral heel hard je eigen geluiden weerkaatsen en die om een fris likje verf in de kleur van jouw wensen schreeuwen. Gefeliciteerd! Het leukste moment van verhuizen of verbouwen is aangebroken: je huis inrichten. Althans, dat vond ik. Met veel plezier heb ik van mijn lege woning een eigen plekje gemaakt, de nodige sjouwsessies, woonwinkelbezoekjes en Pinterest-uurtjes verder. Een huis inrichten, hoe pak je dat aan? Ik deel 11 tips die het inrichten voor mij een feestje maakten.