Van deze 15 dingen word ik enthousiast!

7 nov 2018 | Persoonlijk | 30 reacties

Thee, altijd een goed idee! Zeker sinds verschillende merken de theelabels hebben voorzien van leuke vragen. Laatst trof ik bij mijn eerste kop thee in de ochtend een wel héél vrolijke vraag aan: “Waar word jij enthousiast van?”. Enthousiast geworden door die vraag sloeg ik aan het nadenken. Voordat ik het wist, had ik een wel heel lang lijstje met dingen op papier neergepend. Een goed teken! Daarom deel ik graag vol enthousiasme mijn lijstje met 15 dingen waar ik altijd enthousiast van word.

waar word ik enthousiast van

 1. De All You Need Is Love-kerstspecial. You either love it or hate it. Dat ik tot het eerste kamp behoor, moge duidelijk zijn. Dit programma met romantische ontmoetingen en vertederende liefdesverhalen zou wat mij betreft elke avond wel op tv mogen zijn. Bij voorkeur dus de kerstspecial waarbij ik 3 uur kan wegzwijmelen!
 2. Laat mij rondstruinen in een kringloopwinkel en ik word direct enthousiast. Als ik daar dan voor een prikkie geweldige kledingitems of boeken vind, dan veranderd ik al helemaal in een blije stuiterbal.
 3. Katten doen iets magisch met mij, zeker onze eigen poezenbeesten. Het leukst vind ik onze katten als ze liggen te soezen met een semi-slaperige blik in hun ogen. Het is dat ik ze liever niet plat geknuffeld worden als ze nog half slapen, maar anders…
 4. Soms zie ik een geweldig fotogenieke plek of moment. Bijvoorbeeld een vlinder die op een prachtige bloem zit of de zonsondergang die een roze lucht oplevert. Op die momenten weet ik niet hoe snel ik mijn camera tevoorschijn moet halen.
 5. En als dat resulteert in een verrassend goed gelukte foto, dan ben ik al helemaal enthousiast!
 6. Een klus met een strakke deadline bezorgt mij standaard extra adrenalinestoot. Laatst schreef ik bijvoorbeeld voor mijn werk een artikel dat dag af moest, terwijl ik maar twee uur de tijd had. Daarvan krijg ik spontaan enthousiaste kriebels om aan de slag te gaan.
 7. Voor flauwe woordgrappen heb ik een zwak. Oké, wel woordgrappen van een ander kaliber dan “Wat is groen en skiet van een berg af?”. Maar van écht goede woordgrappen kan ik zeker enthousiast worden.
 8. Me ergens op verheugen, is één van de leukste dingen die er zijn. Dan sta ik al een paar dagen van tevoren te stuiteren en tel ik nog net niet de dagen af. Zo zie ik nu al uit naar ons dobbelspel met Sinterklaas. Als een kind zo blij word ik daarvan (maar dan niet om de cadeaus!).
 9. Mij maak je dolgelukkig door me fouten uit een tekst te laten halen. Geef mij een rode pen en laat me helemaal losgaan, dan word ik flink enthousiast. Zo heb ik van een paar vriendinnen hun scriptie nagekeken omdat ik dat simpelweg leuk vond om te doen.
 10. Spontane blogideeën, daar word ik héél enthousiast van. Zelfs zo enthousiast dat ik niet kan wachten om ze direct uit te werken. Ik kan nog weleens overenthousiast raken van zo’n idee, waardoor ik een ander half af artikel laat liggen. Goh, zou dat de 30 halve conceptartikelen in mijn WordPress verklaren?!
 11. Pakketjesaankondigingen zijn bij mij ook goed voor veel enthousiasme. Er gaat niets boven het idee dat er bij thuiskomst een pakket op mij ligt te wachten. Alhoewel het altijd afwachten is of de inhoud van het pakket me uiteindelijk net zo enthousiast maakt.
 12. Mensen verrassen, geweldig vind ik dat. Zo heb ik ooit voor mijn ouders een surpriseparty georganiseerd voor hun 20-jarige huwelijk. Ik ben overigens een heel slechte leugenaar, maar wat was ik van tevoren hyper van enthousiasme om dat met mijn broers te regelen en te fantaseren over de reactie van mijn ouders.
 13. You’ve got mail! Ik heb bijna alle notificaties op mijn telefoon uitstaan. Behalve die voor de prioriteiteninbox van mijn e-mail, want van die notificaties word ik nog altijd enthousiast! Mailtjes zijn namelijk bijna altijd leuk, of ze nu voor mijn blog, voor werk of privé zijn. Grappig detail: ik word ook vaak onterecht enthousiast als ik mezelf net een foto heb gestuurd. “Ha, een mail! Wat zou dat…? Oh ja!”
 14. In een bijna sprookjesachtige omgeving verander ik direct in een enthousiasteling die haar ogen uitkijkt. Dat had ik bijvoorbeeld toen ik rondliep in het kleurrijke Burano, maar ook in het mooie Sintra. Uren zou ik daar kunnen rondlopen om elk hoekje te bekijken.
 15. Ten slotte word ik enthousiast van de eerste aanblik van mijn bed na een drukke dag. In plaats van te stuiteren van enthousiasme, val ik in zo’n geval overigens uit enthousiasme direct als een blok in slaap.

Waar word jij enthousiast van? 

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

30 Reacties

 1. Femke

  Een aantal herkenbare dingen hoor! Sowieso de All You Need Is Love kerstspecial – bijna is het weer zo ver :-)!! Ook een goed gelukt foto maakt mij blij. Verder gezellige etentjes met vriendinnen of manlief en spontane dates.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik kan ook nu al niet wachten totdat het kerstavond is en de nieuwe kerstspecial te zien is :) Gezellige etentjes of spontane dates zijn ook zeker heerlijk! Daar word ik ook wel enthousiast van :)

   Antwoord
 2. Veronique

  Leuk! Ik word enthousiast van toffe projecten of uitdagingen. Dan krijg ik adrenaline en ga ik als een speer.

  Antwoord
  • Romy

   Dat kan ik me goed voorstellen! Van dat soort leuke dingen krijg je ook gewoon een fijne energieboost :)

   Antwoord
 3. Darina

  Mooi lijstje met herkenbare dingen. Ik kan ook wel heel enthousiast worden van een mooie zonsopgang of zonsondergang, een mooi boek, een prachtige serie..

  Antwoord
  • Romy

   Dat zijn zeker fijne dingen! Van mooie luchten door de zonsopkomst of -ondergang word ik ook altijd blij :)

   Antwoord
 4. Marije

  Heerlijk lijstje! Ik kan heel enthousiast worden van een mooie lucht, nieuwe boeken en idd de aankondiging van pakketjes.

  Antwoord
 5. Mariska

  Ik ben het met veel punten eens, behalve de All You Need Is Love kerstspecial. Ik haat dat dus echt en kijk er echt niet naar. Mijn broertje daarentegen heeft dat een hele tijd wel gedaan en neemt die losse afleveringen op, haha!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat is inderdaad wel echt een programma waar je van houdt of juist helemaal niets mee hebt. Mijn broertjes moeten er bijvoorbeeld ook niets van hebben. Zelf ben ik groot fan en zit ik ook ieder weekend weer klaar voor de losse afleveringen ;)

   Antwoord
 6. Nikita

  Ik word enthousiast als ik die stapel boeken zie die ik nog moet lezen. En daarboven mijn tekenmateriaal. Dat zijn de dingen die mij blij maken. Gelukkig is mijn enthousiasme er nog altijd, ondanks alles. En ik ga als Sintcadeautje een tekentablet vragen. Daar word ik ook enthousiast van. Zo kan ik me nog verder verdiepen in digitaal tekenen en daar heb ik heel veel zin in! En waar ik ook enthousiast van word, is dat ik vrijdag geen school heb. De docenten zijn in opleidingsvergadering. Het is al twee weken geleden dat ik eventjes langer kon slapen dan 7u, dus je begrijpt wel dat een dag waarop ik dat wel kan, welkom is. En zaterdag moeten de boeken binnen in de bib. Yes, ik heb er zin in!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een fijn lijstje met dingen om enthousiast van te worden! Dat soort positieve punten zijn juist in een lastige periode heel waardevol. Geniet alvast van je welverdiende vrije dag overmorgen én van de stapel boeken die in de bibliotheek op je ligt te wachten. Ik zal voor je duimen dat je zo’n mooie tekentablet voor Sinterklaas krijgt. Hoe leuk!

   Antwoord
 7. Sandra

  Sowieso katten. Als je mij blik wilt maken moet je mij in een ruimte zetten met alléén maar katten, haha! Verder kan ik ook heel enthousiast worden van een fotogenieke plek en een goed gelukte foto (vraag maar aan mijn vriend, die weet precies hoe gelukkig ik ben op zo’n moment hahaha). Ook kan ik heel enthousiast worden van reizen en van mooie natuurgebieden bezoeken. :)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, een ruimte vol katten klinkt nu al geweldig! Ben je al eens naar Kattencafé Kopjes geweest in Amsterdam? Als je blij wordt van een ruimte vol katten, dan zou je van dat café zeker enthousiast worden ;)
   Mooi lijstje met dingen om enthousiast van te worden trouwens! Mooie natuurgebieden en prachtige reizen zijn ook zeker dingen die mij blij maken.

   Antwoord
 8. Meaghan

  Wat een vrolijk lijstje! ‘Van de All you need is love special kan ik ook erg enthousiast worden, net als van mensen verrassen, een sprookjesachtige omgeving en een pakketje dat op je wacht. Daarnaast word ik ook nog enthousiast van dieren, mijn lievelingsmuziek, van mijn vriend en van het geven van trainingen rondom HR-thema’s! :-) Daar krijg ik ook allemaal nieuwe energie van.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi lijstje met dingen om enthousiast van te worden! Daar word ik dan ook weer vrolijk op :) En dieren zijn natuurlijk altijd een fijne blijmaker!

   Antwoord
 9. Judith

  weer een heerlijke positieve blog :) love it! ik word zelf enthousiast van een verschoond bed, poezen en een lange herfstwandeling in het bos <3 lekker buiten zijn!

  Antwoord
  • Romy

   Fijne dingen zijn dat! Ook stuk voor stuk dingen waar ik heerlijk vrolijk van zou worden :)

   Antwoord
 10. Johanne

  Haha, ja mijn bed maakt mij ook hartstikke vrolijk na een lange dag. Ik kan ook echt genieten van het vooruitzicht van een uurtje lezen, een prachtig herfstzonnetje, Buttons (!) en een lekker groot stuk chocolade. Oh, en nog veel meer, dan word het echt een ellenlange lijst en dat wil ik niemand aandoen!

  Antwoord
  • Romy

   Laat die ellenlange lijst maar komen, hoor! ;) Enthousiaste lijstjes kunnen niet lang genoeg zijn. Maar ook van dit kleine lijstje met enthousiaste dingen word ik al blij. Zeker een combinatie van een boek lezen in de herfstzon met de kat er gezelligbij en een lekker stuk chocolade om te snoepen, klinkt niet bepaald verkeerd :)

   Antwoord
 11. Lianne

  Leuk lijstje! Van al die dingen op jouw lijstje word ik ook meteen enthousiast! Ik word altijd enthousiast van het vooruitzicht van een vrije middag en avond en lekker te kunnen schrijven of met een opdracht bezig te zijn. Of van lekker te gaan uit eten of een andere gezellige bezigheid waar ik naar uit kan kijken :) En helemaal enthousiast word ik van de katten die lekker ‘s avonds bij ons op de bank komen liggen en gaan spinnen :)

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk lijstje met fijne dingen zo! Een vrije dag is zeker nooit verkeerd. Maar er gaat al helemaal niets boven het dolenthousiaste, warme welkom bij thuiskomst zoals alleen katten dat kunnen geven. Zo lief! :)

   Antwoord
 12. Lizzy

  Bloginspiratie (of eigenlijk elke vorm van inspiratie) maakt mij ook ontzettend blij! Inspiratie doet mij altijd denken aan een podcast aflevering van On Being met Elizabeth Gilbert. Zij denkt dat ideeën onafhankelijk in het universum rondzweven en wachten totdat de juiste persoon het idee uitwerkt. Ze geeft een prachtige anekdote om haar ‘theorie’ te onderbouwen. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar ik kan de aflevering echt aanraden!

  Antwoord
  • Romy

   Oh, dat klinkt echt wel als een heel mooie manier om naar inspiratie te kijken! Ik ga haar podcast snel eens opzoeken. Ben wel heel benieuwd :)

   Antwoord
 13. Ilona Wielinga

  Erg leuk om te lezen! Ik word ook altijd enthousiast van kringloopwinkels en weten dat er bij thuiskomst een pakketje op me wacht. En ik word enthousiast van de herfst, mijn camera en fluitende vogeltjes.

  Antwoord
  • Romy

   Fluitende vogeltjes, de natuur in de herfst en lekker fotograferen mogen inderdaad ook niet op mijn lijstje ontbreken. Dat blijven toch altijd fijne dingen om blij van te worden :)

   Antwoord
 14. Geke

  Wat een heerlijk (en enthousiast!) lijstje! (Haha, het woordgrapje, soms zijn die soort die je niet bedoelt, zo ontzettend flauw dat ze toch weer erg grappig zijn… enne ‘t is een skiwi zeker?)
  Ik word vooral enthousiast merk ik, van tuindingen, zeker in het voorjaar. Als de crocusjes hun kopjes weer bovensteken, is dat altijd weer een hoogtepunt vb. Of de vogels die onze tuin bezoeken (en gebruiken om te broeden, dan ben ik helemaal vereerd), de eerste rijpe tomaat… dit kan echt ‘kinderlijk’ enthousiasme zijn :)
  Voor dingen zoals goeie boeken, mooie muziek, een mooi tv-programma of film, kan er ook enthousiasme vanaf uiteraard, maar dat is op de meer ‘volwassen’ en ingehouden manier ;)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat was de skiwi inderdaad ;) Ik geloof dat ik die grap als 8-jarige volop maakte, maar inmiddels ben ik er wel een klein beetje op uitgekeken. Maar soms kan ik stiekem om die te flauwe woordgrappen ook nog wel een beetje lachen.
   Wat mooi dat je zo blij wordt van de natuur en van bezig zijn in de tuin! Het klinkt geweldig zoals je het omschrijft. En ik kan me er ook wel wat bij voorstellen dat bijvoorbeeld zelf gekweekte groenten je bijna zo blij als een kind maken :)

   Antwoord
 15. Evelien

  Jaaa, nummer 2! Als ik bij m’n ouders ben gaan we altijd ff een rondje kringloopwinkels. Nummer 9 is wel een beetje vreemd, maar wel leuk haha! 10 en 12 vind ik ook een lichtpuntje altijd. En die laatste… daar hoort lekker vroeg in bed duiken ook bij!

  Antwoord
  • Romy

   Vroeg naar bed gaan kan inderdaad ook zó fijn zijn! Misschien moet ik daar vanavond maar eens tijd voor maken :) En wat leuk dat jij ook graag gaat kringloopshoppen. Altijd een feestje, zeker als je met leuke vondsten terugkomt natuurlijk!

   Antwoord
 16. evelien

  Wat een ontzettend fijn lijstje! Ik word er helemaal happy van.
  Ik kan ook zo blij worden van kringloopwinkels! Heerlijk.
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs