ik verheug me op

Er is niets mooier dan je alvast verheugen op wat komen gaat. Genieten van dingen op het moment zelf is al een feestje, maar hoe fijn is het als je zo’n genietmoment nog eens extra kunt rekken. Zelf kan ik altijd blij worden van fijne plannen. Zelfs weken van tevoren kan ik al genieten van de nodige voorpret. Waar ik me op dit moment zoal op verheug? Onder andere deze 12 dingen!

 1. Mijn favoriete feestdag: Koningsdag! Noem me een beetje gek, maar ik vind de rommelmarkt dus echt het feest van het jaar. Al om half acht ’s ochtends ben ik met een trolley (ja, zo’n oma-ding!) op de markt in Amstelveen te vinden. Van tweedehands shoppen kan ik gewoon nooit genoeg krijgen. Daar heb ik een kort nachtje graag voor over.
 2. Vrolijke foto’s maken. Binnenkort ga ik met Melanie van Mevrouw Wiebelkont foto’s maken voor mijn blog. Melanie is haar portfolio aan het opbouwen als fotografe en laat ik foto’s maken (en vrolijke, ondernemende meiden ontmoeten!) nu net heel erg leuk vinden. Dat wordt vast een gezellige en geslaagde middag.
 3. Hello Goodbye-momenten. Binnenkort komt een van mijn beste vriendinnen weer terug na een paar maanden stage in Valencia (waar ik haar ook heb opgezocht). Wat een feestje dat zij weer in het land is! Hetzelfde geldt voor mijn broertje, die deze week terugkomt van een paar weken vakantie in Amerika. Ik ben razend benieuwd naar zijn verhalen over New York, de stad die ook op mij een onvergetelijke indruk heeft gemaakt.
 4. Gids spelen in mijn eigen huis. Begin mei wil ik officieel in mijn huisje intrekken, wat natuurlijk een verheugmoment op zich is. Ook betekent de verhuizing dat ik eindelijk mijn huisje aan nieuwsgierige familieleden en vriendinnen kan laten zien die niet eerder een kijkje hebben genomen. In plaats van een grote housewarming te geven, laat ik mensen juist graag individueel langskomen. Extra gezellig!
 5. Een kattenvriend(innet)je uitzoeken. Mijn allergrootste verheugmoment op dit lijstje is misschien wel het moment waarop ik mijn harige huisgenootje (nee, ik val niet op overbehaarde Tarzan-torso’s, ik heb het over een kat!) ga uitzoeken. De krabpaal staat al en ik ben mede dankzij de persoonlijke tips van Mevrouw Miauw heel wat nuttige informatie rijker. Ik ben heel benieuwd welke kat (uit het asiel of van Verhuisdieren.nl) mij binnenkort zal vergezellen.
 6. Mooie ondernemersplannen. De afgelopen tijd zijn er heel wat mooie schrijf- en redigeeropdrachten op mijn pad gekomen. Zo ben ik nu volop bezig met het schrijven van een e-book voor een opdrachtgever. Geweldig leuk! Ook staan er een paar mooie opdrachten op de planning. Mocht jij denken dat ik ook iets voor jou kan betekenen als tekstschrijver, redacteur of blogger, laat het me weten. Vind ik leuk!
 7. Gordijnen voor het raam! Over anderhalve week wordt mijn slaapkamer dan eindelijk van gordijnen voorzien. Ook verwacht ik binnenkort wat andere pakketjes, waarbij ik stiekem al uitzie naar de komst van de bezorger. Zoals mijn bureau van Ikea, een kleurrijke klok, keukenspullen en mijn Pax-kledingkast.
 8. Mijn balkons zomerklaar maken. Mijn appartement is voorzien van twee kleine balkons. Echt een luxe! Afgelopen weekend heeft mijn vader op één balkon houten tegels gelegd. Het andere balkon ga ik zelf binnenkort aanpakken. Ik kan niet wachten om beide balkons op te fleuren met plantjes. Die groene vingers komen vast vanzelf wel!
 9. Kokkerellen (of pogingen doen daartoe!). In mijn woning heb ik een ruime keuken, dus dat vraagt er gewoon om dat ik indrukwekkende maaltijden bereid. Mijn kookvaardigheden zijn alleen – ahum! – iets minder indrukwekkend. Gelukkig heb ik inmiddels een Pinterest-bord gevuld met vegetarische recepten (criteria: snel & simpel!) die me vast als beginner ook nog wel moeten lukken. Daar waag ik me graag aan!
 10. Een cadeau voor mezelf! De laatste keer dat ik me door een schoonheidsspecialiste liet behandelen, ging ik nog voor een typische tienerbehandeling. Kun je nagaan hoe lang dat geleden is! Laatst besloot ik dat ik het best wel verdien om als me-time een fijne gezichtsbehandeling te ondergaan. De afspraak staat al gepland en voelt echt als een cadeautje voor mezelf.
 11. Vrije dagen en jarig zijn. Mei is een maand van feestdagen. Natuurlijk zijn er de vrije dagen die we cadeau krijgen, maar ook ben ik eind mei jarig. 26 alweer! Hoe oud of jong ik ook ben, mijn verjaardag blijft toch jaarlijks een feestje waar ik naar uitzie.
 12. Vier letters: rust! En stiekem zie ik naast dit alles ook uit naar wat extra rust als de verhuizing achter de rug is. Dat geeft me de tijd om weer kaarten te maken, mijn gegroeide stapel boeken te lezen en een paar Netflix-series te kijken die al héél lang op mijn lijstje staan. Mijn nieuwe blauwe bank maakt dat alles misschien wel nóg aanlokkelijker.

Waar verheug jij je op dit moment op?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Femke 23 april 2019 op 6:31 am - Beantwoord

  Dat laatste puntje, haha. Toen ik heel jouw superfijne lijstje las en daarna rust dacht ik, hoe krijg jij nog rust ;-). Het is een hele fijne lijst met punten! Lekker van genieten hoor!

  • Romy 24 april 2019 op 8:12 am - Beantwoord

   Haha, na al die punten is een beetje rust inderdaad vast geen overbodige luxe 😉 Maar met dat genieten (en daarna uitrusten) gaat het vast helemaal goed komen! 🙂

 2. Veronique 23 april 2019 op 6:40 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen! Lekker! Ik verheug me op Pinkpop ?? Ik ga voor de eerste keer naar een festival… 3 dagen… Spannend!

  • Romy 24 april 2019 op 8:11 am - Beantwoord

   Wat een gaaf en spannend vooruitzicht! Geniet alvast van alle fijne voorpret voor Pinkpop! 🙂

 3. Darina 23 april 2019 op 6:41 am - Beantwoord

  Een hele mooie lijst met verheugmomenten. Geniet ervan!

 4. Lizzy 23 april 2019 op 7:16 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst met dingen om je naar te verheugen. Wat gaaf dat je binnenkort eindelijk echt gaat verhuizen! Ik ga in mei op vakantie naar Italie, dus ik kan ook niet wachten op mei.

  • Romy 24 april 2019 op 8:11 am - Beantwoord

   Wat een heerlijk vooruitzicht, die vakantie naar Italië! In mei is het daar volgens mij ook net perfect weer. Geniet alvast van de voorpret!

 5. Anna 23 april 2019 op 7:33 am - Beantwoord

  Wat een fijne vooruitzichten! Super goed dat je jezelf een gezichtsbehandeling cadeau dat, dat is echt ultiem ontspannend! Dat wil ik dit jaar ook zeker vaker doen 😀

 6. Naomi 23 april 2019 op 7:40 am - Beantwoord

  Fijn lijstje, maar ik kan me voorstellen dat je je ook vooral kunt verheugen op de rust. Lekker op je eigen bank, heel veel beter wordt het niet;).

  • Romy 24 april 2019 op 8:10 am - Beantwoord

   Precies! Het lijkt me héérlijk om straks op mijn eigen bank (dat klinkt alleen al heel gaaf!) lekker tot rust te kunnen komen 🙂

 7. Shirley 23 april 2019 op 8:07 am - Beantwoord

  Wat een fijne lijst. Ik vind het ook altijd leuker om mensen individueel uit te nodigen in plaats van een feestje te geven. Zo spreek je iedereen in ieder geval echt. Mijn leven is momenteel niet heel druk zonder werk en daar probeer ik maar van te genieten. Ik ga wel wat artikelen schrijven voor mijn oude werk, maar verder zit ik in ern soort vakantiemodus, haha. Heel gek na jarenlang 36 uur per week werken. Als het kon zou ik wat rust met je delen.

  • Romy 24 april 2019 op 8:24 am - Beantwoord

   Inderdaad! Als ik maar een paar mensen per keer op bezoek heb, hoef ik niet de hele tijd naar de keuken te rennen en kan je echt even bijpraten. Veel leuker dan dat je tegelijk 20 mensen over de vloer hebt en zelf meer in de keuken hangt dan op de bank zit 😉
   Ik kan me voorstellen dat wat rust na de afgelopen drukke verhuisperiode ook wel weer fijn is. En dat je tussendoor nog teksten kunt schrijven voor je oude werkgever is dan tussendoor nog een fijne afwisseling. Geniet ervan! 🙂

 8. Mevrouw Marloes 23 april 2019 op 8:13 am - Beantwoord

  Ik ben zo benieuwd naar je kattenvriendje! Die van mij laat zich eindelijk na een maand aaien en knuffelen 🙂 Waar ik het meest naar uitkijk? Mijn reis naar Sardinië zometeen. Voel me wel heel schuldig tegenover mijn kat, haha. Is ze eindelijk gewend, gaan we weg.

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 24 april 2019 op 8:27 am - Beantwoord

   Wat fijn dat jullie kat zich inmiddels echt laat aanhalen. Zo leuk dat jullie nu echt met jullie kat kunnen knuffelen. Ik ga snel een kijkje nemen op je blog voor wat foto’s van haar 🙂
   En een heerlijk vooruitzicht, jullie vakantie naar Sardinië! Dat schuldgevoel is echt niet nodig. Ik weet zeker dat de kat het met een goede oppas ook wel redt. En dan kunnen jullie haar naderhand gewoon extra overladen met aaitjes 😉

 9. bychristiana 23 april 2019 op 8:27 am - Beantwoord

  Je hebt een hoop leuke dingen om naar uit te kijken! Heerlijk is dat. Wij dus ook, gezien de verbouwing dus. Tof dat je ook een PAX kast hebt uitgezocht, hopelijk wel met de korting die Ikea laatst had;-) ? Wat heerlijk dat je binnenkort naar de schoonheidsspecialiste gaat, Ik heb maandelijks een afspraak maar dat is alleen voor harsen. Echt ontspannend is dat eigenlijk natuurlijk niet;-)

  • Romy 24 april 2019 op 8:32 am - Beantwoord

   Ik heb de PAX-kast niet met korting gekocht helaas. Maar op zich gebruik ik ook wat andere opbergers in de kast (waar volgens mij geen korting op zat), dus dat scheelt 😉
   Naar het bezoekje aan de schoonheidsspecialiste zie ik echt wel uit. Harsen lijkt me ook niet echt ontspannend, haha. Maar het is natuurlijk wel fijn om zo’n momentje voor jezelf te hebben waarop je je lichaam of gezicht even wat extra aandacht geeft.

 10. Laura 23 april 2019 op 8:32 am - Beantwoord

  Wat veel leuke dingen om naar uit te kijken! En die rust heb je daarna ook wel verdiend! 🙂

 11. Marije 23 april 2019 op 9:00 am - Beantwoord

  Mooi lijstje weer!

  Ik verheug mij op mijn vakantie volgende week.

  • Romy 24 april 2019 op 8:32 am - Beantwoord

   Wat een geweldig vooruitzicht, je vakantie volgende week! Geniet alvast van alle fijne voorpret daarvoor! 🙂

 12. Audrey 23 april 2019 op 9:37 am - Beantwoord

  Dat is een mooi lijstje om naar uit te kijken! Ik vond het bij mijn huis ook het leukst om mensen 1 op 1 rond te leiden. Ik heb een vrij grote familie, dus ik heb wel nog een grotere housewarming gedaan daarnaast. Wel had ik daarbij zelfbediening voor eten en drinken wat perfect ging, tot mijn moeder besloot om toch mensen even te vragen wat ze wilden… Aargh 😉

  • Romy 24 april 2019 op 8:34 am - Beantwoord

   Zelfbediening is inderdaad ook altijd een goede optie voor grote feestjes! Behalve als iemand roet in het eten gooit, haha 😉 Wel fijn dat je veel mensen 1 op 1 een rondleiding door je huis hebt gegeven en daarnaast een wat groter feestje gaf. Een grote familie in één keer over de vloer hebben in plaats van misschien wel 15 bezoekjes van familieleden is op zich ook wel weer fijn 🙂

 13. Anja - Minimalist Dutchie 23 april 2019 op 9:51 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen, dit lijstje. Geeft een mooi overzichtje van waar je staat en is voorpret niet al de helft van het plezier? Geniet ervan, Romy – en inderdaad: die rust is ook echt belangrijk 🙂

  • Romy 24 april 2019 op 8:35 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie! En inderdaad, de voorpret voor iets leuks is op zich al een belangrijk onderdeel van het plezier dat iets oplevert 🙂

 14. Jessica J. 23 april 2019 op 10:58 am - Beantwoord

  Wat een mooie vooruitzichten, Romy! Ik ben heel erg benieuwd naar je poezelige vriendje en verheug me alvast op de kattenspam! ?

  • Romy 24 april 2019 op 8:35 am - Beantwoord

   Zo leuk om dat te horen! Ik kan andersom haast niet wachten om iedereen (of ze nu willen of niet, haha) te overladen met kattenspam.

 15. Nikita 23 april 2019 op 11:25 am - Beantwoord

  Fijne vooruitzichten! Ik kan me wel voorstellen dat je daar naar uitkijkt! Vooral dat je binnenkort mensen kan rondleiden in je eigen stekje, lijkt me inderdaad wel een mooie mijlpaal. Ik denk het moment dat ik ooit op mezelf ga wonen (nog lang niet) dat ik daar ook wel zal naar uitkijken. En ik ben alvast benieuwd naar je kattenvriendje of vriendinnetje!

  Toen ik de vraag las waarop ik me verheug, moest ik niet lang nadenken. En de energie die ik krijg van eraan denken is al gigantisch. Zaterdag is het opendeurdag in mijn vorige school, en ik ben vrij. Dus ik kijk er enorm naar uit om na meer dan een half jaar (ik ben al eens op bezoek geweest in oktober/november) nog eens daar te zijn! Toen ik op bezoek was in het begin van het jaar was er les dus veel leerkrachten waren gewoon les aan het geven. Op de opendeurdag staan ze net paraat om mensen te verwelkomen en informatie te geven. En hun oudleerlingen nog eens te spreken. Heel veel leerkrachten vinden dat superleuk om nog eens hun oudleerlingen te zien. En ik omgekeerd ook. Kan niet wachten! En stiekem zal ik ook heel blij zijn mijn vertrouwenspersoon nog eens te spreken, daar kijk ik ook enorm naar uit. Vooral omdat het goed gaat met me en ik dat heel graag wil vertellen. Natuurlijk kijk ik er naar uit al mijn leerkrachten te spreken. Ik hoop dat de week omvliegt, zowel voor jou als voor mij. Want op diezelfde dag is het bij jullie Koningsdag zag ik in de kalender van mijn laptop 🙂

  • Romy 24 april 2019 op 8:37 am - Beantwoord

   Wat een geweldige leuk vooruitzicht, die opendeurdag! Ik kan me goed voorstellen dat je daar nu al enorm naar uitziet. Hoe fijn dat je weer met een aantal leerkrachten kunt praten en ook je vertrouwenspersoon weer eens in het echt kunt zien. Ik hoop dat het een prachtige dag wordt die je heel veel nieuwe positieve energie gaat geven. Maar zo te horen moet dat wel goed komen 🙂

 16. Irene 23 april 2019 op 11:46 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst! Allemaal fijne dingen om naar uit te kijken ^^ Ik kijk vooral uit naar nog meer zonneschijn en m’n lange vakantie in de zomer :p Daar moet ik wel nog even op wachten maar de voorpret is ook al iets hé! Ben heel benieuwd naar de poes die je gaat uitzoeken. Lijkt me zo fijn!

  • Romy 24 april 2019 op 8:38 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je in de zomer lekker lang vakantie hebt! Ook al duurt het nog even, naar sommige fijne dingen kun je het beste zo lang mogelijk uitzien 🙂 De voorpret is al een groot deel van het plezier.

 17. Anouk 23 april 2019 op 1:15 pm - Beantwoord

  Ik verheug me er enorm op dat ik over 8 weken (als het goed is) mijn laatste tentamen van mijn bachelor heb gemaakt! Ik heb mijn weekje vakantie (aka de hertentamens die ik niet hoefde te maken) opgeofferd om mijn scriptie te schrijven, dus ik kijk enorm uit naar de zomervakantie.

  • Romy 24 april 2019 op 8:39 am - Beantwoord

   Wat fijn dat je vakantie over 8 weken al begint. Heerlijk om na alle scriptiedrukte echt even klaar te zijn met alles wat met studeren en scriptie te maken heeft 🙂 Sterkte nog even met je scriptie!

 18. Mirjam 23 april 2019 op 7:09 pm - Beantwoord

  Heerlijk om je zo te verheugen op alle dingen die komen gaan! Heel veel plezier de komende tijd! Ik heb zin in vrijdag, want ik heb beloofd mijn nichtje mee te nemen naar de dierentuin. Ik heb zelf ook een tante die mij vroeger overal mee naartoe nam en ik weet nog hoe leuk dat voor ons allebei was, hopelijk gaan mijn nichtje en ik dat ook beleven 🙂

  • Romy 24 april 2019 op 8:39 am - Beantwoord

   Wat mooi dat jullie dit uitstapje naar de dierentuin samen gaan maken! Ik snap dat dat een leuk verheugmoment is. Geniet ervan vrijdag! 🙂 Ik duim voor jullie voor mooi weer!

 19. Ilona Wielinga 23 april 2019 op 8:20 pm - Beantwoord

  Heerlijk artikel, ik snap dat je je er op verheugd. Helemaal dat je broertje en vriendin weer terug komen, dat is wel een feestje waard. Ik kijk zelf uit naar het concert van Disturbed en Metallica, waar ik met mijn vader heen ga.

  • Romy 24 april 2019 op 8:40 am - Beantwoord

   Wat tof dat je daar samen met je vader naartoe gaat! Altijd leuk om zoiets samen te doen 🙂 Alvast heel veel plezier bij het concert en geniet van alle voorpret!

 20. Els 24 april 2019 op 8:18 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Eind mei ben ik ook jarig :-). Ik kijk echt uit naar het mooie weer :-). En we hebben een vakantie geboekt, maar helaas daar kan ik me nog heel lang op verheugen ;-).

  • Romy 24 april 2019 op 8:43 am - Beantwoord

   Het mooie weer is inderdaad al een fijn vooruitzicht op zich. Echt genieten vind ik dat, ook nu al 🙂 Geniet van de voorpret voor jullie geboekte vakantie. Ook al duurt het niet even, met de voorpret kun je niet vroeg genoeg beginnen 😉

 21. Yvonne 24 april 2019 op 2:39 pm - Beantwoord

  Wat een mooie lijst. Geweldig toch om zoveel fijns in het vooruitzicht te hebben! Ik zou ook echt jubelen om mijn nieuwe huis te laten zien als ik jou was, zo tof (ik vond het destijds ook echt geweldig om keer op keer rondleidingen te geven, hihi). Zelf verheug ik me op het vervolg van mijn schrijfopleiding, daar ga ik in mei weer mee verder 🙂

  • Romy 27 april 2019 op 7:20 am - Beantwoord

   Wat tof dat je een schrijfopleiding doet! Ik kan me voorstellen dat je nu al niet kunt wachten totdat het tijd is voor het vervolg. Leuk dat jij ook zo uitzag naar alle persoonlijke rondleidingen door je huis. Ik word gewoon van het idee alleen al heel enthousiast 🙂

 22. Giovanna Jansen 24 april 2019 op 7:37 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke dingen heb je om naar uit te kijken! Superleuk allemaal! Heel veel plezier de komende tijd en alvast veel succes en sterkte met de verhuizing. Daarna inderdaad lekker genieten van een welverdiende rust. 🙂

  Ik kijk uit naar een dagje Amsterdam met mijn man van het weekend. (En geniet nog steeds na van ons weekend onlangs in Londen.)

  • Romy 27 april 2019 op 7:22 am - Beantwoord

   Wat een fijn vooruitzicht, een dagje Amsterdam. Geniet ervan dit weekend! En je hebt groot gelijk: ook nagenieten is héérlijk. Het is gewoon überhaupt fijn om mooie momenten een beetje te rekken, zowel naar de periode ervoor als de periode erna 🙂

 23. Saskia 27 april 2019 op 4:38 pm - Beantwoord

  Wat een fijne lijst aan vooruitzichten zeg! Echt genieten gaat dat zeker worden, de voorpret is al erg fijn lijkt me 🙂
  Ik kijk erg uit naar mijn zwangerschapsverlof, wordt steeds zwaarder dus ben er erg aan toe. Daarbij wil ik lekker veel gaan lezen en DIY-en in deze tijd.

  • Romy 29 april 2019 op 9:53 pm - Beantwoord

   Jij hebt ook heel fijne vooruitzichten! Vooral héél fijn dat je binnenkort echt van je welverdiende verlof kunt gaan genieten. Ik kan me voorstellen dat je daar, zeker met fysiek ook wel zwaar werk, heel erg aan toe bent.