1 3 15

Waarom ik ook dit jaar nogal een lentemens ben?

 • 7 maart 2020
 • 23 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Gelukkig is het over het algemeen nogal prima gesteld met mijn humeur. Ik probeer me in elk seizoen zoveel mogelijk van mijn vrolijke kant te laten zien. Toch lukt dat in de lente net iets beter dan tijdens de winterdagen. Als vanzelf toveren de eerste lentedagen twinkelingen in mijn ogen en een glimlach op mijn gezicht. Pure magie! Hoe dat kan? Omdat ik nogal een lentemens ben! Niet alleen vanwege mijn verjaardag die midden in de lente valt, maar ook omdat ik gewoon gek bent op dit seizoen. Dit zijn 10 redenen waarom ik haast niet kan wachten totdat het lente is.

 1. Licht! Nee hoor, ik zit gelukkig de rest van het jaar niet opgesloten in een donkere kelder. Toch kun je mij niet blijer maken dan met een beetje licht en zonnestralen als ik wakker word en als ik thuiskom van mijn werk. Ik ben dus zo iemand die het beter doet op zonne-energie. Zowel mijn productiviteit als mijn humeur gaat er flink op vooruit.
 2. Van dorre takken naar roze bloesem. In de winter blijft mijn camera nogal vaak thuis als ik de deur uit ga. Ik heb het heus geprobeerd, maar dorre takken fotograferen is niet mijn favoriete tijdverdrijf. De prachtige roze bloesem op de foto zetten is dat wel. Net als narcissen, krokussen en straks de magnolia’s… Je begrijpt vast dat ik mijn SD-kaart alvast aan het leegmaken ben om goed voorbereid te zijn.
 3. De deur uit! In de lente ben ik nóg enthousiaster over leuke uitstapjes. Al is het maar omdat opeens allerlei leuke buitenactiviteiten hun deuren weer openen. Zo ben ik deze lente ongetwijfeld weer een keer te vinden bij de Keukenhof en in de Kersenbloesemtuin in Amstelveen. Ook kan ik niet wachten om weer naar een vlindertuin of botanische tuin te gaan, waar in de lente natuurlijk genoeg te bewonderen is.
 4. Hallo zomerjas! Voordat ik zonder jas naar buiten ga, moet het toch echt nog wel heel wat graden warmer worden. Maar het duurt vast niet lang meer totdat ik de wintertruien weer achterin de kast kan opbergen. Met een hele stapel zomerjurkjes, luchtige blouses en vrolijke rokjesop de plank ben ik er meer dan klaar voor om me weer een lentekloffie aan te trekken.
 5. De wereld lééft weer (of zoiets)! Ik vind de feestdagen geweldig, maar januari voelt voor mij eerlijk gezegd als een lange maand zonder feestjes en leuke dingen. Ik ben dan ook nogal blij als vanaf maart mijn agenda weer vol stroomt met leuke dingen. Verjaardagen, dagjes weg, uitstapjes, terrasjes en dit jaar zelfs twee bruiloften. Het is alsof iedereen weer uit een winterslaap ontwaakt. Ik in ieder geval wel.
 6. Pippa’s balkonmake-over. Het zou haast een leuke titel voor een tv-programma zijn geweest, of niet dan? Maar dit spektakel gaat dus gewoon bij mij op het balkon gebeuren en uiteraard moet dit vóór Pippa de kat gedaan worden. Ik kreeg Pippa als binnenkat, maar heb het idee dat ze nogal nieuwsgierig is naar alles wat zich buiten mijn deuren afspeelt. Daarom wil ik deze lente een net spannen om mijn balkon, zodat Pippa daar zo nu en dan kan rondrennen. Ik ben benieuwd wie daar het meest enthousiast van wordt: Pippa of niet.
 7. Het balkon in lentestand! Heb ik even mazzel dat ik twee balkons heb, als ik binnenkort één balkon aan Pippa afsta. Het andere balkon wil ik namelijk ook graag een mini make-over geven. Maar dan niet met kippengaas, maar met wat fleurigers. Ik overweeg om een nieuwe mini-tuinset te kopen en wat gezellige plantjes neer te zetten. En wie weet is een parasol kopen ook zo’n slecht idee nog niet. Als je, zoals ik, al haast verbrandt bij de eerste zonnestraal, is een parasol best handig om te hebben staan. Ik zag bij Tuinmeubelen.nl al een paar leuke opties, waaronder een paar parasols die mini genoeg zijn om op mijn balkon te passen.
 8. Terrasjes stromen vol. En hopelijk is er ook voor mij nog een plekje! Hoewel het ook geen straf is om in de winter onder de heaters op een terras te zitten, vind ik het toch het allerfijnst als ik in de zon van een kop muntthee geniet zonder dat daar kunstmatige warmte aan te pas komt.
 9. Lentekriebels. Bij mij betekent de lente ook standaard dat ik flinke kriebels krijg. Opruimkriebels, ik-wil-het-allemaal-anders-kriebels en gewoon de kriebels om dingen op te pakken die ik al een tijdje voor me uit schoof. Vooral heb ik zin om een paar dingen in mijn huis aan te pakken. Die gallery wall waar ik het al zo lang over heb bijvoorbeeld.
 10. Wapperende wasjes. En dit laatste punt mag ook niet ontbreken. Wat vind ik het heerlijk als mijn kleurrijke wasjes weer buiten kunnen wapperen! Noem me een iets te enthousiaste huisvrouw, maar ik kan op een zonnige lentedag echt met een blij gezicht naar mijn wasrek buiten staan staren.

Waar krijg jij de lentekriebels van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. bychristiana 7 maart 2020 op 7:59 am - Beantwoord

  Met blote benen naar buiten, haha! Dat vind ik altijd echt het ultieme lente-gevoel. Onze tuin staat er momenteel ook zeer treurig bij. De bedoeling is dat we die in het voorjaar ook gaan aanpakken. Dan kan Sketch ook lekker naar buiten.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:40 am - Beantwoord

   Een heerlijk vooruitzicht, het opknappen van de tuin! Jouw interieursmaak kennende, kan dat haast niet anders dan een prachtige tuin worden 🙂

 2. Naomi 7 maart 2020 op 9:09 am - Beantwoord

  Zó herkenbaar! En inderdaad, die wapperende wasjes buiten horen er ook bij hoor;). Ik kijk nu naar buiten en bedenk dat misschien vandaag maar de eerste keer moet zijn voor dit seizoen.

 3. Audrey 7 maart 2020 op 9:12 am - Beantwoord

  Ik ben dus laatst overgestapt naar mijn zomerjas toen het lekker weer was en nu hou ik stug vol in de koude wind, hahaha! Ik kan ook niet wachten tot het écht lente wordt.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:43 am - Beantwoord

   Haha, groot gelijk dat je je zomerjas zo vaak mogelijk aantrekt. Dan is het misschien nog niet echt lente, maar heb je wel vast een beetje de “lente in je bol” 😉

 4. Anna 7 maart 2020 op 9:14 am - Beantwoord

  Wauw wat een leuke blogpost weer Romy! En ook heel herkenbaar! Het licht beur ik echt helemaal van op haha! Liefs

 5. Daenelia 7 maart 2020 op 11:04 am - Beantwoord

  Tuurlijk wil Pippa naar buiten! Er zijn veel opties, zo’n net is er eentje. Ik heb dat zelf ook eens uitgezocht. Nu met tuin niet meer nodig. Mijn kat was zgnd ook een binnenkat. Pfah.
  Ik mee aan onze hond dar het lente wordt … hele plukken winternacht haal ik er uit! Gelukkig is het een kleine chihuahua. Anders kon ik er een trui van breien.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:44 am - Beantwoord

   Haha, aan de haren van Pippa is inderdaad ook te merken dat de lente weer in aantocht is. Direct na het stofzuigen zie ik alweer hele plukken haar rond dwarrelen. Ach, je moet er iets voor overhebben als katten- of hondeneigenaar 😉

 6. Simone 7 maart 2020 op 11:43 am - Beantwoord

  Ik word hier heeeeel blij! De winter is en was niet zo mijn seizoen dit jaar, een hoop ellende en dus heel veel zin in licht, warmte, een agenda vol leuke dingen, buiten zijn, fotograferen! Can’t wait! Ik moest lachen trouwens om die dorre takken fotograferen is niet zo mijn ding haha, bloesem is inderdaad een stuk leuker!

  • Romy 13 maart 2020 op 8:45 am - Beantwoord

   Bleh, jouw winter klinkt niet echt als het fijnste seizoen inderdaad. Gelukkig is de lente nu echt in aantocht. Hopelijk brengt dit seizoen je veel meer leuke dingen 🙂

 7. Darina 7 maart 2020 op 12:42 pm - Beantwoord

  O, heerlijk de lente en wat een fijn artikel. Ik word er helemaal blij van. Ik kan niet wachten om weer meer buiten te zijn. Eerst moet de verbouwing af zijn 🙂 Fijn weekend!

 8. Els 7 maart 2020 op 2:40 pm - Beantwoord

  Ik ben ook echt een lente mens. Jouw eerste punt is mijn belangrijkste punt, LICHT! Heerlijk dat de dagen weer langer licht zijn. Ik kan daae echt zo van genieten!

 9. Laurine 7 maart 2020 op 5:16 pm - Beantwoord

  Oh, ik ben ook zo’n lentemens! Ik ben aan het aftellen naar zonnige dagen met meer daglicht en het moment waarop ik weer op blote voeten door het huis kan lopen (dat is me nu veel te koud!). Nog even geduldig wachten en dan weer volop genieten van de lent!

 10. Geke 7 maart 2020 op 6:22 pm - Beantwoord

  Hier nog een lentemens 🙂 (moet wel als je op 21/03 geboren bent). Vooral het verlangen en uitkijken naar fris, nieuw, groen,…
  Vooral de eerste krokussen doe hier het lentegevoel explosief toenemen 🙂 hoewel ik nu Irisjes heb die nog vroeger bloeien.
  En dan zo zalig, die eerste keer weer ‘echt’ in de tuin werken.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:46 am - Beantwoord

   Wat een mooie dag om als verjaardag te hebben! Het officiële begin van de lente 🙂
   De prachtige krokussen langs de weg zijn voor mij inderdaad ook een goede manier om de lente alvast in mijn hoofd te krijgen. Zo blij kan ik worden van die vrolijke bloemen in het gras.

 11. Nikita 7 maart 2020 op 8:06 pm - Beantwoord

  Van de week scheen de zon voor het eerst in tijden nog eens, niet heel warm door de wind. Maar alleen al dat beetje zon maakte me zo blij. De lente is op komst! Dus ik denk dat ik als een kind zo rijk zal zijn als het eindelijk lente is. Op zich hebben we geen zware winter gehad met sneeuwbuien en vriestemperaturen. Maar wel eentje met veel storm en regen. Ik kijk echt uit naar de zonnige dagen. Ik kan ze gebruiken voor mijn energie, maar ik denk gewoon dat iedereen nu wel klaar is met de regen en storm.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:47 am - Beantwoord

   Absoluut! Het is zo fijn als de zon zich weer wat meer laat zien in plaats van de regen en de storm. Ik kan me heel goed voorstellen dat die eerste zonnestralen je al ontzettend blij maakten. Echt genieten is dat!

 12. Lisa 8 maart 2020 op 7:27 am - Beantwoord

  Ik ben al benieuwd naar de Pipa balkon foto. Herfst én lente zijn favoriet. Lente vanwege het licht, de natuur en de temperatuur, net lekker, niet te warm.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:49 am - Beantwoord

   Ha, de foto van Pippa op het balkon zal ik tegen die tijd zeker laten zien 🙂

 13. Anouk 8 maart 2020 op 10:02 am - Beantwoord

  Ik kijk ook enorm uit naar de lente! Ik vind de winter eigenlijk het leukst, maar de afgelopen jaren voelde de hele winter jammer genoeg als herfst.

 14. Saskia 9 maart 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  Jaaaa laat de Lente maar komen, ik heb er erg veel zin in!

 15. Giovanna Jansen 9 maart 2020 op 10:18 am - Beantwoord

  Heerlijke lenteblog! 🙂 Ik wil heel graag een keer naar de Kersenbloesemtuin in Amstelveen, lijkt mij zo mooi! Maar ik kijk er ook naar uit om de wintertruien, -vesten en -jas weer achterin de kast te kunnen leggen en weer de lentekleding te voorschijn te halen.

  • Romy 13 maart 2020 op 6:43 pm - Beantwoord

   Als je de kans krijgt om naar de Kersenbloesemtuin te gaan, zeker doen! Het is daar echt prachtig. Ik probeer er elk jaar naartoe te gaan en kijk steeds weer mijn ogen uit.

Recente blogs

Buitenplaats Beekhuizen | Overnachten in een tiny house midden in de natuur (onze ervaring)

29 september 2022|Op reis|

In augustus waren Bart en ik precies drie jaar samen. En tja, wat geef je elkaar als je - lekker cliché - "alles al hebt"? Ik gooide het over een andere boeg dan een fles douchegel of een hartvormig prulletje. Na lang zoeken naar een leuk natuurhuisje kwam ik uit bij Buitenplaats Beekhuizen. Daar kun je op een bijzonder landgoed midden op de Veluwe tussen de dieren overnachten. En dat ook nog in een bijzondere tiny house: een houten huisje van 14 m2 met alles erop en eraan én met een gezellige vuurkorf buiten. Enthousiast gemaakt door de sfeervolle foto's vertrokken wij zondag naar Velp voor een dag en een nacht tussen de bomen. Van de teksten op hun site bleek gelukkig geen woord gelogen. Ik laat je meegenieten van ons onvergetelijke weekend weg.

Mijn zelfgemaakte kerstkaarten voor dit jaar

27 november 2016|DIY|

Als het op kerstkaarten aankomt, ben ik best wel traditioneel. Ik verstuur namelijk nog trouw elk jaar kaarten met de post naar familie en vriendinnen. Als creatieveling maak ik die kaarten natuurlijk het liefst zelf met schaar en papier of eventueel op de computer. Vandaag geef ik je een kijkje in de voorraad kerstkaarten die ik tot nu toe klaar heb liggen om binnenkort op de post te doen.

Minder moeten? | 9 dingen die heus niet altijd “moeten”

21 november 2019|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

'Moeten' is een woord dat in veel zinnen dubbele aanhalingstekens verdient. We moeten nogal wat. Of beter gezegd: we leggen onszelf heel wat dingen op. Bijvoorbeeld omdat we iets willen waarmaken, aan andermans verwachtingen willen voldoen of omdat we perfect willen zijn. Groot nieuws: veel van dingen moeten we niet, maar “moeten” we. Van onszelf. Tijd om de lijst met “moetjes” drastisch in te korten! Dit zijn 9 dingen die helemaal niet per se moeten.