Bij het woord ‘kantoorbaan’ heeft niet iedereen positieve associaties. Misschien denk je aan suffe bureaus, kale muren en dagen waarop je muis aan je hand geplakt zit en een race tegen de klok hebt met je dichtslibbende mailbox. Dat alles totdat de klok weer 5 uur slaat en je razendsnel het pand uit rent. Buitenlucht! Inmiddels heb ik 3 maanden mijn eerste grotemensenbaan, een kantoorbaan dus. Maar ik vind het oprecht verre van saai. Sterker nog, ik vind het eigenlijk een verademing om op een leuk kantoor te zitten na een jaar freelancen. Natuurlijk is de ene kantoorbaan de andere niet. Maar ik vertel je graag waarom ik mijn kantoorbaan dus NIET saai vind.

waarom een kantoorbaan niet saai is

Vooroordelen over een kantoorbaan

Voordat ik aan mijn baan begon, had ik wel een bepaald beeld van een kantoorbaan. Veel van die vooroordelen waren ingegeven door mijn voorliefde voor Amerikaanse komedies die zich afspelen at the office. Bij een kantoorbaan zag ik al snel vrouwen voor me die hele dagen telefoneren en ondertussen de volledige droppot uit verveling naar binnen werken. Maar ook moest ik denken aan veel rumoer en overvolle kantoortuinen, waar een strenge manager nog net niet met een zweep rondloopt. Oh ja, en secretaresses die er met de directeur vandoor gaan! Na 3 maanden kan ik over dat laatste uiteraard geen oordeel vellen. Maar verder herken ik me, op de droppot op sommige bureaus na, gelukkig niet zo in dit plaatje. En al met al bevalt dat kantoorleven mij hartstikke goed!

Contact met andere mensen

Ten eerste vind ik het contact met andere mensen een verademing op kantoor. Tijdens meetings, in de pauze of gewoon onder werktijd. Hoe ideaal thuiswerken soms ook klinkt, ik voelde me als freelancer regelmatig best wel alleen. Vergeleken daarmee voelt ons kantoor aan als een warm bad. Je leert nog eens mensen kennen van allerlei leeftijden en er is altijd wel iemand van wie je nog iets kan leren. Ik kan nu overleggen over mijn werk, feedback vragen of soms onverwacht complimentjes krijgen. En natuurlijk zijn er ook collega’s die gewoon eens een leuke, flauwe opmerking tussendoor de werkvloer op gooien. Ik zit dus gelukkig echt niet eenzaam aan mijn computerscherm vastgeplakt.

Je maakt nog eens wat mee

Dit punt hangt een beetje samen met het vorige. Sinds ik op kantoor werk, heb ik aan blogideeën nooit een gebrek. Niet omdat ik dingen van mijn werk zomaar online knal, maar omdat ik nog weleens wat meemaak. Ook als je zelf een saai weekend hebt gehad, is er altijd wel iemand die iets leuks of bijzonders te vertellen heeft. Of dat nu gaat over een geweldige reis of dat het gewoon een leuke discussie is. Ook heeft elk kantoor weer zijn eigen gang van zaken. Soms misschien frustrerend, soms fijn, maar altijd leer je er wat van bij. Verder maak je natuurlijk bloopers mee op de werkvloer, hoor je smeuïge roddels of krijg je grappige verhalen te horen over de buurman van de vriend van de vader van een collega. Eén dag tussen de mensen op welk kantoor dan ook en je bent heel wat ervaringen rijker.

Jeuktaal en kantoorhumor 

Ooit kreeg ik voor mijn verjaardag een boek over zogenaamde jeukwoorden op kantoor. Nu zijn dat niet echt woorden waar ik persoonlijk ‘jeuk’ van krijg, maar feit blijft dat ik er imiddels heel wat bij heb geleerd. En daar kan ik als taalfanaat alleen maar van genieten. Vergaderingen zijn ‘meetings’, telefoontjes heten opeens ‘calls’ en als medewerker werk je natuurlijk ‘hands-on’. Ook heeft elk kantoor wel weer eigen benamingen voor functies en afdelingen en krijgen projecten soms de meest bizarre, geheimzinnige namen. Joh, zo’n kantoorbaan is echt nog best goed voor je woordenschat. En wat dacht je van de kantoorhumor? Lang leve de grappige opmerkingen die op z’n tijd over de afdeling vliegen of de moppentappers die tijdens een donderdagmiddagborrel hun kunsten laten zien.

Wel zo comfortabel

Ten slotte vind ik het heel comfortabel en rustgevend om op kantoor te zitten. Niet alleen vanwege de geweldige, ergonomisch stoelen trouwens. Er wordt elke dag netjes schoongemaakt, je hebt een razendsnelle PC en de thee is altijd binnen handbereik. Thuis moet ik het doen met een krakkemikkige bureaustoel aan een klein bureau met een kat die mijn laptop soms stiekem als haar persoonlijke verwarming ziet. Nee, doe mij dan toch maar een eigen plekje op kantoor. Juist de kantooromgeving is ook goed voor mijn workflow, die ik nu veel meer te pakken heb dan toen ik thuiswerkte. Soms hebben die andere typende mensen om je heen nog best een goede invloed op je eigen productiviteit. Ja, dat kantoorleven is écht zo slecht nog niet.

Zou een kantoorbaan iets voor jou zijn?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Kim 25 augustus 2017 op 7:36 am - Beantwoord

  Ik weet niet of een kantoorbaan iets voor mij zou zijn. Misschien 2 dagen per week en de rest iets anders. Het ligt ook aan het werk wat je moet doen natuurlijk!

  • Romy 25 augustus 2017 op 8:55 pm - Beantwoord

   Klopt! Het is wel heel erg afhankelijk van het soort werk dat je doet en de mensen met wie je werkt. Maar ik kan me voorstellen dat afwisseling tussen een kantoorbaan en iets anders ook heel fijn kan zijn.

 2. Sofie 25 augustus 2017 op 7:41 am - Beantwoord

  Ik denk dat je inderdaad veel voordelen opnoemt. Het is ook fijn om echt een scheiding te kunnen maken tussen werken en thuis denk ik. Als je thuis werkt loopt dat al snel door elkaar (want er ligt ook huishoudelijk werk te wachten).

  • Romy 25 augustus 2017 op 8:56 pm - Beantwoord

   Klopt inderdaad! Thuis is de verleiding waarschijnlijk ook groot om wat langer door te gaan of even snel iets tussendoor te doen. Juist die scheiding en het werk even achter kunnen laten, is soms wel fijn.

 3. Simone 25 augustus 2017 op 7:43 am - Beantwoord

  Helemaal mee eens! Vooral wanneer het buiten regenachtig of winderig is vind ik het heerlijk om op kantoor te werken. Wanneer buiten het zonnetje schijnt baal ik nog wel eens, maar dan ga ik gewoon lekker naar buiten in de pauze’s. Niets te klagen!

  • Romy 25 augustus 2017 op 8:57 pm - Beantwoord

   Precies! Je kunt altijd een blokje om lopen om toch wat buitenlucht mee te krijgen. En op zo’n druilerige dag ben ik alleen maar blij dat ik lekker warm binnen zit met aardige collega’s 🙂

 4. Iris 25 augustus 2017 op 7:50 am - Beantwoord

  Ik heb ook een kantoorbaan en ik vind het heerlijk. Ik heb een leuke groep collega’s en iedere dag maken we wel weer wat mee. Daarnaast vind ik het ook leuk dat ik een leuke band heb met mijn collega’s.

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:11 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat jij ook zo geniet van je kantoorbaan! En inderdaad, het is heerlijk als je elke dag tussen de leuke collega’s zit 🙂

 5. Sylvia 25 augustus 2017 op 8:00 am - Beantwoord

  Ik heb ook 5 jaar op kantoor gewerkt. Ik vond het ook altijd hèel gezellig. We hadden in het begin een klein team van 11 personen op het hoofdkantoor. Dat scheelt ook wel denk ik. Daarna ben ik hostess geworden een baan waarbij je meer vrijheid hebt maar wel harder moet werken. Ivm met vluchten die vertraging hebben, overlijden, ziekenhuizen bezoek maar ook de leuke kant gezellig met mensen kletsen en nieuwe (ei) landen leren kennen ?

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:13 pm - Beantwoord

   Juist zo’n klein team is inderdaad fijn! Zelf heb ik ook een vrij klein team in een groot bedrijf. Zo leuk! Een baan als hostess lijkt me wel heel gaaf en avontuurlijk. En hoe gaaf dat je gewoon voor je werk nieuwe landen en eilanden hebt leren kennen 🙂

 6. Neverdullmoments 25 augustus 2017 op 8:06 am - Beantwoord

  Ik heb één dag in de week een kantoorbaan en de andere drie dagen sta ik voor de klas. Perfecte combi voor mij! Leuke blogpost zeg! En leuk dat je zo van je werk geniet, heerlijk 🙂

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:13 pm - Beantwoord

   Dat klinkt inderdaad als een fijne combinatie! Heerlijk dat jij ook echt twee fijne banen hebt zo 🙂

 7. jonna@burgertrutjes 25 augustus 2017 op 8:12 am - Beantwoord

  Helemaal mee eens! Een kantoorbaan is echt niet saai. En bij het bedrijf waar ik werk is flexwerken ook mogelijk! Hierdoor kun je een kantoordag makkelijk afwisselen met een dagje werken op locatie of met een thuiswerkdag.

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:14 pm - Beantwoord

   Ideaal inderdaad als je ook kunt flexwerken! Ik kan me voorstellen dat die afwisseling ook wel fijn is. Ik mag op zich ook wel af en toe thuiswerken. Maar voor nu vind ik het toch fijner om op kantoor te zitten, misschien juist omdat ik hiervoor 5-6 dagen per week thuiswerkte 😉

 8. Josephine 25 augustus 2017 op 8:13 am - Beantwoord

  Ja, een kantoorbaan zou denk ik ook best bij mij passen. Veel zelfstandig aan taken werken, maar ook met collega’s. Dat lijkt me minder eenzaam dan thuis werken. En zoals Sofie al zegt, liggen thuis de huishoudelijke sores altijd om de hoek. Helaas zit een kantoorbaan er voor mij in de praktijk niet in ivm gezondheid, maar het past wel bij mijn karakter. (Ook al zou ik stiekem ook graag de hele dag in een stoffig archief rondzwerven en alleen voor de koffiepauzes met spinnenwebben in mijn haar weer opduiken).

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:20 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat een kantoorbaan er door je gezondheid niet in zit! Ik kan me voorstellen dat het best wel frustrerend kan zijn als je wel zou willen werken, maar het door je gezondheid niet kunt. Juist daarom is het fijn dat je je door je blog toch kunt storten op je grote interesse voor geschiedenis en voor de Victoriaanse tijd en je daarin kunt verdiepen.
   Wie weet zit zo’n dagje archief er nog eens in! En juist die spinnenwebben dragen dan bij aan het echte archiefgevoel 😉

 9. Shirley 25 augustus 2017 op 8:56 am - Beantwoord

  Ik ga ook goed met mijn kantoorbaan. Maar ik heb bijvoorbeeld veel vriendinnen in het ziekenhuis werken en ik kan me goed voorstellen dat zij niet moeten denken aan de hele dag achter een beeldscherm zitten. Zij zijn vele actievere dingen gewend. Ieder zijn ding. Ik ga gerust thuis weer achter mijn laptop zitten. Hoe erg, haha.

 10. Darina 25 augustus 2017 op 9:11 am - Beantwoord

  Helemaal mee eens. Ik heb ook een kantoorbaan en ik zit er helemaal op mijn plek.

 11. bychristiana 25 augustus 2017 op 9:23 am - Beantwoord

  Ik werk zelf als content creator, op kantoor dus, en vind dit ook totaal niet saai. Bij mij loopt er gelukkig ook geen baas met een zweep rond. *Haalt opgelucht adem*

 12. Oui Nathalie 25 augustus 2017 op 10:23 am - Beantwoord

  Fijn dat je een baan hebt gevonden die helemaal bij je past!
  Dat is zo belangrijk:-)
  Het liefste heb ik een beetje en en, kantoor lijkt mij ook heel fijn omdat je dan inderdaad een beetje rust hebt!
  Helaas zit het voor mij er niet in later als verpleegkundige haha!

  Liefs, Nathalie

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:22 pm - Beantwoord

   Haha, dat doe ik dus ook: na een lange kantoordag klap ik thuis mijn laptop open en ga ik verder met mijn blog. Oeps!
   Maar wat betreft je reactie, ik kan me voorstellen dat het ook heel erg per persoon verschilt of een kantoorbaan iets voor je is of niet. Zeker als je iets heel anders gewend bent, zal het niet makkelijk zijn om van 9 tot 5 achter een computer te zitten.

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat jij ook echt je plekje hebt gevonden op kantoor 🙂

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig maar dat de baas zijn zweep heeft thuis gelaten 😉 Wat leuk trouwens dat je werkt als content creator! Lijkt mij ook een hele toffe baan!

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:25 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je voor verpleegkundige studeert! Dat lijkt mij eigenlijk ook wel een hele leuke baan! Heel afwisselend en je bent altijd met mensen bezig. En wie weet zit een combinatie van werken op kantoor en werken als verpleegkundige er nog eens voor je in 🙂

 13. Donna 25 augustus 2017 op 10:30 am - Beantwoord

  Ik ben toevallig gisteren bij mijn eerste kantoorbaan begonnen en vind het ook echt heel leuk!

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:25 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je bij je eerste echte baan bent begonnen! En fijn dat het zo goed is bevallen 🙂

 14. Jessica J. 25 augustus 2017 op 10:32 am - Beantwoord

  Ik heb ook een kantoorbaan en heb geen klachten – behalve dan misschien die ene collega. 😉
  Ruim bureau, snelle pc met twee schermen, koffie en thee, praatjes doen met de collega’s en natuurlijk een fijne functie! Ik werk heel soms weleens een dagje thuis, maar ik merk dat ik dan veel sneller afgeleid ben.

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:26 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat jij het ook zo goed naar je zin hebt! Oeh, zo’n PC met twee schermen…dat lijkt me al helemaal ideaal! Zelf mag ik officieel ook thuiswerken af en toe, maar ik ben ook bang dat ik dan juist heel snel afgeleid raak en zit dan toch liever op kantoor. Op zich een goed teken dat ik het er echt naar mijn zin heb 🙂

 15. Simone 25 augustus 2017 op 10:34 am - Beantwoord

  Ik heb ook een kantoorbaan en ik moet zeggen dat ik eerst wel bang was voor het Amerikaanse film drama haha! Gelukkig hebben wij een klein en gezellig kantoor. Grappen maken en kletsen kan ook gewoon. Ik ben heel blij met deze plek. We kunnen zelfs vanuit huis werken, wat soms gewoon heel fijn is.

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:27 pm - Beantwoord

   Dat klinkt ook echt als een fijne plek om te werken! Wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt en dat het Amerikaanse filmdrama gelukkig niet is uitgekomen 😉

 16. Danique 25 augustus 2017 op 10:57 am - Beantwoord

  Grote kans dat ik ook uiteindelijk een kantoorbaan ga krijgen. En ik vind het helemaal niet erg! Net als jij heb ik er helemaal geen problemen mee, het is niet alsof je nooit buiten komt voor je werk.

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:27 pm - Beantwoord

   Precies! Mensen hebben weleens een negatief vooroordeel over kantoorbanen, maar eigenlijk kan zo’n baan hartstikke leuk zijn. En een blokje om lopen kan altijd 🙂

 17. Marloes 25 augustus 2017 op 11:08 am - Beantwoord

  Ik heb twee stages gelopen bij een kantoor en het viel me inderdaad ook mee! Wel was ik na de stageperiode blij om weer naar school te gaan, maar dat kwam voornamelijk vanwege de vele vrije tijd die je dan hebt :p Als ik ben afgestudeerd is de kans groot dat ik ook op een kantoor eindig, maar ik denk dat als je eenmaal gewend bent aan de uren en de vrije tijd ’s avonds en in het weekend, dat je school ook niet echt meer mist, haha. Ik vind het wel erg leuk om te lezen dat jij zo enthousiast bent! Volgens mij heb je het maar getroffen met zo’n leuke werkplek 🙂

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:29 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Ik heb echt getroffen met zo’n leuke plek 🙂 Ik heb het er zo erg naar mijn zin. En het is helemaal waar wat je zegt: ik was van tevoren bang dat ik nooit aan het werkende leven zou kunnen wennen, maar de vrije avonden en weekenden zijn echt heerlijk. Ik werk net zoveel als tijdens mijn studietijd, maar het is nu wat meer geclusterd en je werkt veel productiever (ik in ieder geval), waardoor ik voor mijn gevoel veel meer vrije tijd over heb. Heerlijk!

 18. Loes 25 augustus 2017 op 11:12 am - Beantwoord

  Mij lijkt een kantoorbaan ook niet per se saai! Iedereen zoekt toch iets anders, dus ik kan me goed voorstellen dat het jou ook goed bevalt. Ik studeer nog, maar ben benieuwd hoe een kantoorbaan mij zou bevallen.

 19. Typisch Kim 25 augustus 2017 op 12:18 pm - Beantwoord

  Als afgestudeerde toerisme student kom ik vaak in contact met mensen en dat vind ik geweldig! Ook zit je veel achter de computer, bijvoorbeeld bij het reisbureau, maar dat vind ik geen probleem.

 20. Johanne 25 augustus 2017 op 1:25 pm - Beantwoord

  Ben het helemaal met je eens! Een kantoorbaan is niet saai. Natuurlijk heb je af en toe momenten dat je even lucht moet happen, maar datzelfde geldt voor thuiswerken. Ik heb jarenlang fulltime op kantoor gezeten en vond dat echt geen probleem, in ieder geval niet de afgelopen twee jaar met leuke collega’s. Want dat is voor mij het allerleukst: de mensen om je heen. Als je heel even geen zin meer hebt in werk start je even ergens een gesprekje en daarna ga je weer door. De drie dagen per week die ik nu werkend thuis doorbreng vind ik ook en verademing hoor. Naast dat ik echt wel van het sociale van een kantoorbaan houd, vind ik het ook heerlijk om gewoon in mijn eentje thuis te zijn en mijn dag zo in te delen zoals ik dat zelf wil.

  En idd, op kantoor maak je van alles mee. Mijn kantoor is de afgelopen weken ook een soap geweest!

 21. Annika 25 augustus 2017 op 1:47 pm - Beantwoord

  Ik zou prima kunnen functioneren op kantoor. Ik werk nu in de zorg en heb in de loop der jaren heel wat huishoudens voorbij zien komen. Het is lichamelijk zwaar en zomers is het ook niet leuk als de temperaturen hoog zijn. Het lijkt me ook heerlijk om vaste uren te hebben, lekker van 9 tot 17. Ja, ik zie de voordelen wel.

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:30 pm - Beantwoord

   Klopt, iedereen zoekt weer een ander soort baan. Wat de ene heel stom vindt, vindt een ander misschien juist weer heel leuk. Ik ben benieuwd wat voor baan jij later zult kiezen 🙂

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:31 pm - Beantwoord

   Zo te horen is jouw werk een perfecte combinatie van werken met mensen en werken achter de computer 🙂 Heerlijk!

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:35 pm - Beantwoord

   De collega’s met wie je samenwerkt, zijn inderdaad wel een van de belangrijkste dingen om een kantoorbaan leuk te maken. Het is altijd fijn als je tussendoor een gesprek met een leuke collega kunt voeren en dat breekt de dag meteen een beetje. Maar ik kan me voorstellen dat het thiswerken ook zo zijn voordelen heeft. Ik vond het vorig jaar op zich wel fijn, maar vond het best heftig om 6 dagen per week thuis te werken. Een combinatie van een paar dagen op kantoor en een paar dagen thuiswerken lijkt me dan een stuk fijner dan fulltime freelancen 🙂 Fijn dat het jou ook zo goed bevalt zoals je het nu doet!

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:37 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat werken in de zorg niet makkelijk is. Ik heb altijd wel respect voor mensen die dat doen, onder andere vanwege de onregelmatige uren en het zware werk. Aan de andere kant is het wel ontzettend belangrijk werk en is het zo mooi dat er mensen als jij zijn die dit werk met toewijding doen 🙂

 22. Amy 25 augustus 2017 op 2:20 pm - Beantwoord

  Ik heb heel lang mijn kantoorbaan gecombineerd met freelance werk, maar sinds een halfjaar heb ik dat laatste laten gaan. Ik vind het werken op kantoor heel fijn, zeker met leuke collega’s. Lekker met zijn allen aan mooie projecten werken, super fijn!

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:38 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je uiteindelijk toch voor alleen de kantoorbaan bent gegaan. Fijn dat je het zo naar je zin hebt op kantoor! Samen met collega’s mooie projecten opzetten is inderdaad een van de leukste dingen 🙂

 23. Anna 25 augustus 2017 op 4:32 pm - Beantwoord

  Leuk artikel! Voor mijn afstudeerstage zat ik2 dagen per week op kantoor (en een meewerk stage van 45 uur op kantoor… ) en dat vond ik al afzien haha. Maar het zal vast ook aan je werkzaamheden liggen. Misschien wordt werken op kantoor in de toekomst wel mijn ding :-). Ik kan nu niet zo goed tegen het opgesloten gevoel wat een 9 tot 5 op kantoor mij geeft, haha.

 24. Saskia 25 augustus 2017 op 5:41 pm - Beantwoord

  Ik heb een kantoor baan gehad en het is echt 100% niets voor mij. Daarin tegen klopt dat ook wel met mijn droombaan van nu: wat eigenlijk het tegenovergestelde is. Wel fijn te lezen dat je zelf zo blij bent met je baan 🙂

 25. Esmee 25 augustus 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

  Ik ben het wel met je eens, maar af en toe zou ik het best wat vinden om lekker op pad of gewoon op de been te zijn en me wat meer in een dynamische omgeving te bevinden. Ik geef wel eerlijk toe dat ik het op kantoor ook vaak genoeg hartstikke gezellig en druk vind, dus dat idee van een “saaie kantoorbaan” ben ik het sowieso niet mee eens. Ik vind rapporten en teksten e.d. schrijven dan ook wel weer heel erg leuk, dus qua werkzaamheden is een kantoor toch wel heel erg mijn ding!

 26. Mariska 25 augustus 2017 op 9:18 pm - Beantwoord

  Zelf werk ik vanaf m’n 19e op kantoor (ben net 32 geworden) en het bevalt mij prima. De pc en laptop zijn toch al mijn favoriete gadgets, ik heb gezellig collega’s en je zit gewoon lekker de hele dag. Kunt thee drinken wanneer je wilt en ga maar door. Ik vind het helemaal leuk 🙂

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:39 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat niet iedereen een kantoorbaan even fijn vindt. De eerste dagen vond ik ook wel best wel zwaar, maar bij mij ging het vrij snel wennen. En inderdaad, het ligt er ook aan wat voor werk je doet. Ik heb vrij veel afwisselende taken, dus daardoor vliegt de tijd vaak voorbij 🙂

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:40 pm - Beantwoord

   Ik snap dat een kantoorbaan niet voor iedereen even fijn is. En juist leuk dat je nu echt je droombaan hebt gevonden in iets heel anders, wat echt goed bij je past 🙂

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:41 pm - Beantwoord

   Ik snap dat je na 5 dagen op kantoor soms ook wel graag iets anders wilt met wat meer dynamiek. Maar leuke werkzaamheden maken een kantoorbaan inderdaad vaak al een stuk leuker. Ik word ook echt blij van mijn schrijfwerk en dan is het vaak tijd om naar huis te gaan voordat ik het door heb 🙂

  • Romy 25 augustus 2017 op 9:42 pm - Beantwoord

   Precies wat je zegt inderdaad! Dat zijn de dingen die een kantoorbaan juist heerlijk kunnen maken. En ik ben zelf ook op een dagje zonder werk niet achter de laptop weg te slaan, dus wat dat betreft past een kantoorbaan ook wel goed bij mij, haha 😉

 27. Maaike 26 augustus 2017 op 9:44 am - Beantwoord

  Een kantoorbaan beviel mij ook altijd uitstekend! Grappig hoe er een eigen taal ontstaat, inclusief die leuke jeukwoorden. Het valt mij op dat er in de blogwereld ook wel wat jeukwoorden bestaan. Al is jeukwoord misschien niet de juiste benaming omdat het een beetje negatief klinkt.