Waarom ik een kantoorbaan dus NIET saai vind?

25 aug 2017 | Persoonlijk | 66 reacties

Bij het woord ‘kantoorbaan’ heeft niet iedereen positieve associaties. Misschien denk je aan suffe bureaus, kale muren en dagen waarop je muis aan je hand geplakt zit en een race tegen de klok hebt met je dichtslibbende mailbox. Dat alles totdat de klok weer 5 uur slaat en je razendsnel het pand uit rent. Buitenlucht! Inmiddels heb ik 3 maanden mijn eerste grotemensenbaan, een kantoorbaan dus. Maar ik vind het oprecht verre van saai. Sterker nog, ik vind het eigenlijk een verademing om op een leuk kantoor te zitten na een jaar freelancen. Natuurlijk is de ene kantoorbaan de andere niet. Maar ik vertel je graag waarom ik mijn kantoorbaan dus NIET saai vind.

waarom een kantoorbaan niet saai is

Vooroordelen over een kantoorbaan

Voordat ik aan mijn baan begon, had ik wel een bepaald beeld van een kantoorbaan. Veel van die vooroordelen waren ingegeven door mijn voorliefde voor Amerikaanse komedies die zich afspelen at the office. Bij een kantoorbaan zag ik al snel vrouwen voor me die hele dagen telefoneren en ondertussen de volledige droppot uit verveling naar binnen werken. Maar ook moest ik denken aan veel rumoer en overvolle kantoortuinen, waar een strenge manager nog net niet met een zweep rondloopt. Oh ja, en secretaresses die er met de directeur vandoor gaan! Na 3 maanden kan ik over dat laatste uiteraard geen oordeel vellen. Maar verder herken ik me, op de droppot op sommige bureaus na, gelukkig niet zo in dit plaatje. En al met al bevalt dat kantoorleven mij hartstikke goed!

Contact met andere mensen

Ten eerste vind ik het contact met andere mensen een verademing op kantoor. Tijdens meetings, in de pauze of gewoon onder werktijd. Hoe ideaal thuiswerken soms ook klinkt, ik voelde me als freelancer regelmatig best wel alleen. Vergeleken daarmee voelt ons kantoor aan als een warm bad. Je leert nog eens mensen kennen van allerlei leeftijden en er is altijd wel iemand van wie je nog iets kan leren. Ik kan nu overleggen over mijn werk, feedback vragen of soms onverwacht complimentjes krijgen. En natuurlijk zijn er ook collega’s die gewoon eens een leuke, flauwe opmerking tussendoor de werkvloer op gooien. Ik zit dus gelukkig echt niet eenzaam aan mijn computerscherm vastgeplakt.

Je maakt nog eens wat mee

Dit punt hangt een beetje samen met het vorige. Sinds ik op kantoor werk, heb ik aan blogideeën nooit een gebrek. Niet omdat ik dingen van mijn werk zomaar online knal, maar omdat ik nog weleens wat meemaak. Ook als je zelf een saai weekend hebt gehad, is er altijd wel iemand die iets leuks of bijzonders te vertellen heeft. Of dat nu gaat over een geweldige reis of dat het gewoon een leuke discussie is. Ook heeft elk kantoor weer zijn eigen gang van zaken. Soms misschien frustrerend, soms fijn, maar altijd leer je er wat van bij. Verder maak je natuurlijk bloopers mee op de werkvloer, hoor je smeuïge roddels of krijg je grappige verhalen te horen over de buurman van de vriend van de vader van een collega. Eén dag tussen de mensen op welk kantoor dan ook en je bent heel wat ervaringen rijker.

Jeuktaal en kantoorhumor 

Ooit kreeg ik voor mijn verjaardag een boek over zogenaamde jeukwoorden op kantoor. Nu zijn dat niet echt woorden waar ik persoonlijk ‘jeuk’ van krijg, maar feit blijft dat ik er imiddels heel wat bij heb geleerd. En daar kan ik als taalfanaat alleen maar van genieten. Vergaderingen zijn ‘meetings’, telefoontjes heten opeens ‘calls’ en als medewerker werk je natuurlijk ‘hands-on’. Ook heeft elk kantoor wel weer eigen benamingen voor functies en afdelingen en krijgen projecten soms de meest bizarre, geheimzinnige namen. Joh, zo’n kantoorbaan is echt nog best goed voor je woordenschat. En wat dacht je van de kantoorhumor? Lang leve de grappige opmerkingen die op z’n tijd over de afdeling vliegen of de moppentappers die tijdens een donderdagmiddagborrel hun kunsten laten zien.

Wel zo comfortabel

Ten slotte vind ik het heel comfortabel en rustgevend om op kantoor te zitten. Niet alleen vanwege de geweldige, ergonomisch stoelen trouwens. Er wordt elke dag netjes schoongemaakt, je hebt een razendsnelle PC en de thee is altijd binnen handbereik. Thuis moet ik het doen met een krakkemikkige bureaustoel aan een klein bureau met een kat die mijn laptop soms stiekem als haar persoonlijke verwarming ziet. Nee, doe mij dan toch maar een eigen plekje op kantoor. Juist de kantooromgeving is ook goed voor mijn workflow, die ik nu veel meer te pakken heb dan toen ik thuiswerkte. Soms hebben die andere typende mensen om je heen nog best een goede invloed op je eigen productiviteit. Ja, dat kantoorleven is écht zo slecht nog niet.

Zou een kantoorbaan iets voor jou zijn?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

66 Reacties

 1. Kim

  Ik weet niet of een kantoorbaan iets voor mij zou zijn. Misschien 2 dagen per week en de rest iets anders. Het ligt ook aan het werk wat je moet doen natuurlijk!

  Antwoord
  • Romy

   Klopt! Het is wel heel erg afhankelijk van het soort werk dat je doet en de mensen met wie je werkt. Maar ik kan me voorstellen dat afwisseling tussen een kantoorbaan en iets anders ook heel fijn kan zijn.

   Antwoord
 2. Sofie

  Ik denk dat je inderdaad veel voordelen opnoemt. Het is ook fijn om echt een scheiding te kunnen maken tussen werken en thuis denk ik. Als je thuis werkt loopt dat al snel door elkaar (want er ligt ook huishoudelijk werk te wachten).

  Antwoord
  • Romy

   Klopt inderdaad! Thuis is de verleiding waarschijnlijk ook groot om wat langer door te gaan of even snel iets tussendoor te doen. Juist die scheiding en het werk even achter kunnen laten, is soms wel fijn.

   Antwoord
 3. Simone

  Helemaal mee eens! Vooral wanneer het buiten regenachtig of winderig is vind ik het heerlijk om op kantoor te werken. Wanneer buiten het zonnetje schijnt baal ik nog wel eens, maar dan ga ik gewoon lekker naar buiten in de pauze’s. Niets te klagen!

  Antwoord
  • Romy

   Precies! Je kunt altijd een blokje om lopen om toch wat buitenlucht mee te krijgen. En op zo’n druilerige dag ben ik alleen maar blij dat ik lekker warm binnen zit met aardige collega’s :)

   Antwoord
 4. Iris

  Ik heb ook een kantoorbaan en ik vind het heerlijk. Ik heb een leuke groep collega’s en iedere dag maken we wel weer wat mee. Daarnaast vind ik het ook leuk dat ik een leuke band heb met mijn collega’s.

  Antwoord
  • Romy

   Wat fijn dat jij ook zo geniet van je kantoorbaan! En inderdaad, het is heerlijk als je elke dag tussen de leuke collega’s zit :)

   Antwoord
 5. Sylvia

  Ik heb ook 5 jaar op kantoor gewerkt. Ik vond het ook altijd hèel gezellig. We hadden in het begin een klein team van 11 personen op het hoofdkantoor. Dat scheelt ook wel denk ik. Daarna ben ik hostess geworden een baan waarbij je meer vrijheid hebt maar wel harder moet werken. Ivm met vluchten die vertraging hebben, overlijden, ziekenhuizen bezoek maar ook de leuke kant gezellig met mensen kletsen en nieuwe (ei) landen leren kennen ?

  Antwoord
  • Romy

   Juist zo’n klein team is inderdaad fijn! Zelf heb ik ook een vrij klein team in een groot bedrijf. Zo leuk! Een baan als hostess lijkt me wel heel gaaf en avontuurlijk. En hoe gaaf dat je gewoon voor je werk nieuwe landen en eilanden hebt leren kennen :)

   Antwoord
 6. Neverdullmoments

  Ik heb één dag in de week een kantoorbaan en de andere drie dagen sta ik voor de klas. Perfecte combi voor mij! Leuke blogpost zeg! En leuk dat je zo van je werk geniet, heerlijk :)

  Antwoord
  • Romy

   Dat klinkt inderdaad als een fijne combinatie! Heerlijk dat jij ook echt twee fijne banen hebt zo :)

   Antwoord
 7. jonna@burgertrutjes

  Helemaal mee eens! Een kantoorbaan is echt niet saai. En bij het bedrijf waar ik werk is flexwerken ook mogelijk! Hierdoor kun je een kantoordag makkelijk afwisselen met een dagje werken op locatie of met een thuiswerkdag.

  Antwoord
  • Romy

   Ideaal inderdaad als je ook kunt flexwerken! Ik kan me voorstellen dat die afwisseling ook wel fijn is. Ik mag op zich ook wel af en toe thuiswerken. Maar voor nu vind ik het toch fijner om op kantoor te zitten, misschien juist omdat ik hiervoor 5-6 dagen per week thuiswerkte ;)

   Antwoord
 8. Josephine

  Ja, een kantoorbaan zou denk ik ook best bij mij passen. Veel zelfstandig aan taken werken, maar ook met collega’s. Dat lijkt me minder eenzaam dan thuis werken. En zoals Sofie al zegt, liggen thuis de huishoudelijke sores altijd om de hoek. Helaas zit een kantoorbaan er voor mij in de praktijk niet in ivm gezondheid, maar het past wel bij mijn karakter. (Ook al zou ik stiekem ook graag de hele dag in een stoffig archief rondzwerven en alleen voor de koffiepauzes met spinnenwebben in mijn haar weer opduiken).

  Antwoord
  • Romy

   Wat jammer dat een kantoorbaan er door je gezondheid niet in zit! Ik kan me voorstellen dat het best wel frustrerend kan zijn als je wel zou willen werken, maar het door je gezondheid niet kunt. Juist daarom is het fijn dat je je door je blog toch kunt storten op je grote interesse voor geschiedenis en voor de Victoriaanse tijd en je daarin kunt verdiepen.
   Wie weet zit zo’n dagje archief er nog eens in! En juist die spinnenwebben dragen dan bij aan het echte archiefgevoel ;)

   Antwoord
 9. Shirley

  Ik ga ook goed met mijn kantoorbaan. Maar ik heb bijvoorbeeld veel vriendinnen in het ziekenhuis werken en ik kan me goed voorstellen dat zij niet moeten denken aan de hele dag achter een beeldscherm zitten. Zij zijn vele actievere dingen gewend. Ieder zijn ding. Ik ga gerust thuis weer achter mijn laptop zitten. Hoe erg, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat doe ik dus ook: na een lange kantoordag klap ik thuis mijn laptop open en ga ik verder met mijn blog. Oeps!
   Maar wat betreft je reactie, ik kan me voorstellen dat het ook heel erg per persoon verschilt of een kantoorbaan iets voor je is of niet. Zeker als je iets heel anders gewend bent, zal het niet makkelijk zijn om van 9 tot 5 achter een computer te zitten.

   Antwoord
 10. bychristiana

  Ik werk zelf als content creator, op kantoor dus, en vind dit ook totaal niet saai. Bij mij loopt er gelukkig ook geen baas met een zweep rond. *Haalt opgelucht adem*

  Antwoord
  • Romy

   Haha, gelukkig maar dat de baas zijn zweep heeft thuis gelaten ;) Wat leuk trouwens dat je werkt als content creator! Lijkt mij ook een hele toffe baan!

   Antwoord
 11. Darina

  Helemaal mee eens. Ik heb ook een kantoorbaan en ik zit er helemaal op mijn plek.

  Antwoord
  • Romy

   Wat fijn om te horen dat jij ook echt je plekje hebt gevonden op kantoor :)

   Antwoord
 12. Oui Nathalie

  Fijn dat je een baan hebt gevonden die helemaal bij je past!
  Dat is zo belangrijk:-)
  Het liefste heb ik een beetje en en, kantoor lijkt mij ook heel fijn omdat je dan inderdaad een beetje rust hebt!
  Helaas zit het voor mij er niet in later als verpleegkundige haha!

  Liefs, Nathalie

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je voor verpleegkundige studeert! Dat lijkt mij eigenlijk ook wel een hele leuke baan! Heel afwisselend en je bent altijd met mensen bezig. En wie weet zit een combinatie van werken op kantoor en werken als verpleegkundige er nog eens voor je in :)

   Antwoord
 13. Donna

  Ik ben toevallig gisteren bij mijn eerste kantoorbaan begonnen en vind het ook echt heel leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je bij je eerste echte baan bent begonnen! En fijn dat het zo goed is bevallen :)

   Antwoord
 14. Jessica J.

  Ik heb ook een kantoorbaan en heb geen klachten – behalve dan misschien die ene collega. ;-)
  Ruim bureau, snelle pc met twee schermen, koffie en thee, praatjes doen met de collega’s en natuurlijk een fijne functie! Ik werk heel soms weleens een dagje thuis, maar ik merk dat ik dan veel sneller afgeleid ben.

  Antwoord
  • Romy

   Wat fijn dat jij het ook zo goed naar je zin hebt! Oeh, zo’n PC met twee schermen…dat lijkt me al helemaal ideaal! Zelf mag ik officieel ook thuiswerken af en toe, maar ik ben ook bang dat ik dan juist heel snel afgeleid raak en zit dan toch liever op kantoor. Op zich een goed teken dat ik het er echt naar mijn zin heb :)

   Antwoord
 15. Danique

  Grote kans dat ik ook uiteindelijk een kantoorbaan ga krijgen. En ik vind het helemaal niet erg! Net als jij heb ik er helemaal geen problemen mee, het is niet alsof je nooit buiten komt voor je werk.

  Antwoord
  • Romy

   Precies! Mensen hebben weleens een negatief vooroordeel over kantoorbanen, maar eigenlijk kan zo’n baan hartstikke leuk zijn. En een blokje om lopen kan altijd :)

   Antwoord
 16. Marloes

  Ik heb twee stages gelopen bij een kantoor en het viel me inderdaad ook mee! Wel was ik na de stageperiode blij om weer naar school te gaan, maar dat kwam voornamelijk vanwege de vele vrije tijd die je dan hebt :p Als ik ben afgestudeerd is de kans groot dat ik ook op een kantoor eindig, maar ik denk dat als je eenmaal gewend bent aan de uren en de vrije tijd ‘s avonds en in het weekend, dat je school ook niet echt meer mist, haha. Ik vind het wel erg leuk om te lezen dat jij zo enthousiast bent! Volgens mij heb je het maar getroffen met zo’n leuke werkplek :)

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten! Ik heb echt getroffen met zo’n leuke plek :) Ik heb het er zo erg naar mijn zin. En het is helemaal waar wat je zegt: ik was van tevoren bang dat ik nooit aan het werkende leven zou kunnen wennen, maar de vrije avonden en weekenden zijn echt heerlijk. Ik werk net zoveel als tijdens mijn studietijd, maar het is nu wat meer geclusterd en je werkt veel productiever (ik in ieder geval), waardoor ik voor mijn gevoel veel meer vrije tijd over heb. Heerlijk!

   Antwoord
 17. Loes

  Mij lijkt een kantoorbaan ook niet per se saai! Iedereen zoekt toch iets anders, dus ik kan me goed voorstellen dat het jou ook goed bevalt. Ik studeer nog, maar ben benieuwd hoe een kantoorbaan mij zou bevallen.

  Antwoord
  • Romy

   Klopt, iedereen zoekt weer een ander soort baan. Wat de ene heel stom vindt, vindt een ander misschien juist weer heel leuk. Ik ben benieuwd wat voor baan jij later zult kiezen :)

   Antwoord
 18. Simone

  Ik heb ook een kantoorbaan en ik moet zeggen dat ik eerst wel bang was voor het Amerikaanse film drama haha! Gelukkig hebben wij een klein en gezellig kantoor. Grappen maken en kletsen kan ook gewoon. Ik ben heel blij met deze plek. We kunnen zelfs vanuit huis werken, wat soms gewoon heel fijn is.

  Antwoord
  • Romy

   Dat klinkt ook echt als een fijne plek om te werken! Wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt en dat het Amerikaanse filmdrama gelukkig niet is uitgekomen ;)

   Antwoord
 19. Typisch Kim

  Als afgestudeerde toerisme student kom ik vaak in contact met mensen en dat vind ik geweldig! Ook zit je veel achter de computer, bijvoorbeeld bij het reisbureau, maar dat vind ik geen probleem.

  Antwoord
  • Romy

   Zo te horen is jouw werk een perfecte combinatie van werken met mensen en werken achter de computer :) Heerlijk!

   Antwoord
 20. Johanne

  Ben het helemaal met je eens! Een kantoorbaan is niet saai. Natuurlijk heb je af en toe momenten dat je even lucht moet happen, maar datzelfde geldt voor thuiswerken. Ik heb jarenlang fulltime op kantoor gezeten en vond dat echt geen probleem, in ieder geval niet de afgelopen twee jaar met leuke collega’s. Want dat is voor mij het allerleukst: de mensen om je heen. Als je heel even geen zin meer hebt in werk start je even ergens een gesprekje en daarna ga je weer door. De drie dagen per week die ik nu werkend thuis doorbreng vind ik ook en verademing hoor. Naast dat ik echt wel van het sociale van een kantoorbaan houd, vind ik het ook heerlijk om gewoon in mijn eentje thuis te zijn en mijn dag zo in te delen zoals ik dat zelf wil.

  En idd, op kantoor maak je van alles mee. Mijn kantoor is de afgelopen weken ook een soap geweest!

  Antwoord
  • Romy

   De collega’s met wie je samenwerkt, zijn inderdaad wel een van de belangrijkste dingen om een kantoorbaan leuk te maken. Het is altijd fijn als je tussendoor een gesprek met een leuke collega kunt voeren en dat breekt de dag meteen een beetje. Maar ik kan me voorstellen dat het thiswerken ook zo zijn voordelen heeft. Ik vond het vorig jaar op zich wel fijn, maar vond het best heftig om 6 dagen per week thuis te werken. Een combinatie van een paar dagen op kantoor en een paar dagen thuiswerken lijkt me dan een stuk fijner dan fulltime freelancen :) Fijn dat het jou ook zo goed bevalt zoals je het nu doet!

   Antwoord
 21. Annika

  Ik zou prima kunnen functioneren op kantoor. Ik werk nu in de zorg en heb in de loop der jaren heel wat huishoudens voorbij zien komen. Het is lichamelijk zwaar en zomers is het ook niet leuk als de temperaturen hoog zijn. Het lijkt me ook heerlijk om vaste uren te hebben, lekker van 9 tot 17. Ja, ik zie de voordelen wel.

  Antwoord
  • Romy

   Ik kan me voorstellen dat werken in de zorg niet makkelijk is. Ik heb altijd wel respect voor mensen die dat doen, onder andere vanwege de onregelmatige uren en het zware werk. Aan de andere kant is het wel ontzettend belangrijk werk en is het zo mooi dat er mensen als jij zijn die dit werk met toewijding doen :)

   Antwoord
 22. Amy

  Ik heb heel lang mijn kantoorbaan gecombineerd met freelance werk, maar sinds een halfjaar heb ik dat laatste laten gaan. Ik vind het werken op kantoor heel fijn, zeker met leuke collega’s. Lekker met zijn allen aan mooie projecten werken, super fijn!

  Antwoord
  • Romy

   Ik kan me voorstellen dat je uiteindelijk toch voor alleen de kantoorbaan bent gegaan. Fijn dat je het zo naar je zin hebt op kantoor! Samen met collega’s mooie projecten opzetten is inderdaad een van de leukste dingen :)

   Antwoord
 23. Anna

  Leuk artikel! Voor mijn afstudeerstage zat ik2 dagen per week op kantoor (en een meewerk stage van 45 uur op kantoor… ) en dat vond ik al afzien haha. Maar het zal vast ook aan je werkzaamheden liggen. Misschien wordt werken op kantoor in de toekomst wel mijn ding :-). Ik kan nu niet zo goed tegen het opgesloten gevoel wat een 9 tot 5 op kantoor mij geeft, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik kan me voorstellen dat niet iedereen een kantoorbaan even fijn vindt. De eerste dagen vond ik ook wel best wel zwaar, maar bij mij ging het vrij snel wennen. En inderdaad, het ligt er ook aan wat voor werk je doet. Ik heb vrij veel afwisselende taken, dus daardoor vliegt de tijd vaak voorbij :)

   Antwoord
 24. Saskia

  Ik heb een kantoor baan gehad en het is echt 100% niets voor mij. Daarin tegen klopt dat ook wel met mijn droombaan van nu: wat eigenlijk het tegenovergestelde is. Wel fijn te lezen dat je zelf zo blij bent met je baan :-)

  Antwoord
  • Romy

   Ik snap dat een kantoorbaan niet voor iedereen even fijn is. En juist leuk dat je nu echt je droombaan hebt gevonden in iets heel anders, wat echt goed bij je past :)

   Antwoord
 25. Esmee

  Ik ben het wel met je eens, maar af en toe zou ik het best wat vinden om lekker op pad of gewoon op de been te zijn en me wat meer in een dynamische omgeving te bevinden. Ik geef wel eerlijk toe dat ik het op kantoor ook vaak genoeg hartstikke gezellig en druk vind, dus dat idee van een “saaie kantoorbaan” ben ik het sowieso niet mee eens. Ik vind rapporten en teksten e.d. schrijven dan ook wel weer heel erg leuk, dus qua werkzaamheden is een kantoor toch wel heel erg mijn ding!

  Antwoord
  • Romy

   Ik snap dat je na 5 dagen op kantoor soms ook wel graag iets anders wilt met wat meer dynamiek. Maar leuke werkzaamheden maken een kantoorbaan inderdaad vaak al een stuk leuker. Ik word ook echt blij van mijn schrijfwerk en dan is het vaak tijd om naar huis te gaan voordat ik het door heb :)

   Antwoord
 26. Mariska

  Zelf werk ik vanaf m’n 19e op kantoor (ben net 32 geworden) en het bevalt mij prima. De pc en laptop zijn toch al mijn favoriete gadgets, ik heb gezellig collega’s en je zit gewoon lekker de hele dag. Kunt thee drinken wanneer je wilt en ga maar door. Ik vind het helemaal leuk :)

  Antwoord
  • Romy

   Precies wat je zegt inderdaad! Dat zijn de dingen die een kantoorbaan juist heerlijk kunnen maken. En ik ben zelf ook op een dagje zonder werk niet achter de laptop weg te slaan, dus wat dat betreft past een kantoorbaan ook wel goed bij mij, haha ;)

   Antwoord
 27. Maaike

  Een kantoorbaan beviel mij ook altijd uitstekend! Grappig hoe er een eigen taal ontstaat, inclusief die leuke jeukwoorden. Het valt mij op dat er in de blogwereld ook wel wat jeukwoorden bestaan. Al is jeukwoord misschien niet de juiste benaming omdat het een beetje negatief klinkt.

  Antwoord
  • Romy

   Inderdaad, ook in de blogwereld zijn er wel bepaalde jeukwoorden of in ieder geval woorden die veel voorkomen :) Grappig om te ontdekken! En het leukste is misschien nog wel dat ik onbewust zelf inmiddels ook al de nodige jeukwoorden van kantoor heb overgenomen, haha.

   Antwoord
 28. Lianne

  Helemaal mee eens! Ik vind het juist leuk om op een andere plaats dan thuis te werken met collega’s om mij heen. Lekker veel verhalen en gezelligheid. Bovendien vind ik het lekker om dan op de terugweg de dag even te evalueren en af te sluiten. Dan kom je weer helemaal fris thuis. :)

  Antwoord
  • Romy

   Ja, die terugweg voelt dan echt als een afsluiting van de dag, waarna je je lekker op iets anders kunt storten. En dat contact met collega’s en de gezelligeid op kantoor zou ik ook niet willen missen :)

   Antwoord
 29. Madelon

  Het klinkt inderdaad best fijn zo! Het lijkt mij ook heerlijk als je bijvoorbeeld niet druk hoeft te maken over het schoonhouden van de ruimte, waar je thuis wel op moet letten. Mijn nieuwe bijbaan, waar ik pas afgelopen week mee ben begonnen, is ook een semi-kantoorbaan. Ik denk dat ik vooral moet wennen aan het feit dat ik met vijf anderen in een kantoortje zit, maar verder kijk ik uit naar de voordelen die je op noemt!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je sinds kort met een nieuwe bijbaan bent begonnen en daarvoor op kantoor zit. Het is inderdaad eerst wel even wennen om de hele dag direct naast andere mensen te zitten, maar bij mij wende dat snel en nu geniet ik vooral van alle voordelen :)

   Antwoord
 30. Nikita

  Kantoorjob zou misschien wel iets zijn voor mij. Alhoewel ik het creatieve aspect wel heel erg zou missen als ik gewoon standaard kantoorwerk (echt office bedoel ik dan) maar dat is dan weer een vooroordeel want er zijn kantoorjobs waar je wel creatief kan zijn. Ik heb trouwens op stage tussen de mensen op kantoor gezeten maar ik kreeg opdrachten en zij deden hun echte werk en die sfeer was wel heel fijn. Het kan fijn zijn om thuis te werken, maar ik zou zelf gek worden.

  Antwoord
  • Romy

   De werkwijze op je stageplek klinkt echt ideaal. Altijd fijn als je de sfeer van een kantoor met collega’s kunt combineren met eigen opdrachten volbrengen :) Zelf ben ik ook vrij veel creatief bezig voor mijn kantoorbaan en we werken ook samen met een ontwerpbureau waar meerdere mensen werken die alleen maar creatieve ontwerpen maken vanaf hun kantoor. Dus wie weet zit een creatieve kantoorbaan er nog eens voor je in :)

   Antwoord
 31. Wendy (B)

  Misschien wel.
  Al denk ik dat het helemaal niet erg is om me alleen te laten werken.

  Antwoord
 32. Anne-Wil

  Vooral het contact met mensen is iets wat ik inderdaad erg fijn vind aan mijn kantoorbaan. Ik merk dat ik dat wel mis als ik een tijdje thuis ben geweest. x

  Antwoord
 33. Odetta

  Ik heb heel mijn leven al een kantoorbaan gehad. Bij productiebedrijven, bij banken en nu alweer 14 jaar als receptioniste/telefoniste/administratieve medewerkster bij een notariskantoor. Nu heb ik mijn mening over een notariskantoor flink moeten bijstellen. Net zoals vele andere mensen vond ik het imago van een notariskantoor nogal stoffig. Maar de hele levenscyclus van een mens komt hier voorbij. Vanaf de geboorte (denk aan het regelen van voogdij) tot en met de dood. Belangrijke gebeurtenissen zoals het kopen van een woning, trouwen en het oprichten van een bedrijf. Maar ook trieste dingen zoals het overlijden van een persoon, het niet goed verlopen van een verdeling van de erfenis, koppels die uitelkaar gaan etc. Maar ook voorzorgsmaatregelen treffen, bijvoorbeeld het regelen van een levenstestament waar je iemand een volmacht kan geven om namens jou te handelen wanneer het geestelijk of fysiek het niet meer kan regelen. Hierin kun je ook laten vastleggen of je wel of niet euthanasie en/of een behandelingsverbod wenst.
  Geen enkele dag of situatie is hetzelfde, je hebt met echte mensen te maken. De dagen vliegen voorbij.
  Ja, ik vind een kantoorbaan leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om door je reactie eens een kijkje te krijgen in het werk op een notariskantoor. Ik kan me voorstellen dat het heel mooi is om door je werk eigenlijk met zoveel situaties en levensfases te maken te krijgen. Juist die afwisseling en het feit dat je iets voor mensen kunt betekenen, is zo fijn. Fijn dat je ook zo blij bent met je kantoorbaan :)

   Antwoord
 34. Vivian

  Leuk stuk! Mij lijkt een kantoorbaan ook echt niet zo gek, inderdaad omdat je dan lekker onder de mensen bent en in een chille, stabiele omgeving je ding kunt doen en – lijkt mij – heel erg het gevoel hebt dat je in een team zit en aar ook echt een belangrijke rol in speelt.

  Antwoord
  • Romy

   Zeker weten! Ik heb ook echt een teamgevoel op kantoor. Het is fijn om met andere mensen samen te werken en elkaar vooruit te kunnen helpen, maar ook zo nu en dan gezellig te praten :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs