15x waarom maandag een (meer dan) prima dag is!

“Hoera, het is weer maandag!” Toch grappig dat je die zin niet snel uit iemands mond zal horen, terwijl wel heel wat mensen de vrijdag en het weekend bejubelen. Maar die maandagblues is eigenlijk nergens voor nodig! Er zijn volgens mij genoeg mensen die (oké, misschien na twee keer snoozen!) de start van een nieuwe week best kunnen waarderen. Ook ik heb gelukkig niet zo veel moeite met maandagen. En ik geef je graag 15 redenen waarom maandag best een prima dag is!

waarom maandag leuk is

 1. Alles op orde! Aan het begin van de week heb je vaak alles op orde. Zo hangt op maandag mijn kleding weer netjes in de kast, is mijn mailbox bijgewerkt, staat mijn tas ingepakt klaar en ben ik nog niet meegezogen in de drukte van alledag. Laat de week maar beginnen!
 2. Genoeg gespreksstof! Na het weekend heb je aan gespreksonderwerpen vast geen gebrek, net als je collega’s of mensen om je heen. Je kunt meteen het weekendgevoel vasthouden door uitgebreid verslag te doen van jouw weekendbelevenissen, spectaculair of niet.
 3. Uitgerust en wel. Het weekend zit op maandag nog vers in je geheugen, je hebt (tenzij je flink hebt gefeest) kunnen bijslapen en kunt uitgerust en fris en fruitig weer beginnen aan een nieuwe week.
 4. Welkom terug, regelmaat! Natuurlijk valt er ook wat te zeggen voor lang uitslapen en tot ‘s avonds laat van snacks genieten. Maar soms is het ook wel weer fijn dat alles back to normal is op maandag. Terug naar je doordeweekse maaltijden, de fijne routines en een normaal slaapritme!
 5. De wereld komt tot leven. Op maandag rijdt de pakketjesbezorger weer (zou hij jouw bestelling meebrengen?), kun je eindelijk bellen met de klantenservice die in het weekend gesloten is en worden voor de nieuwsgierige aagjes ook de online aanbiedingen, vacaturesites en Funda geüpdatet. De wereld leeft weer!
 6. Productiviteit ten top. Op maandag is je productiviteit op z’n best. Tijd om daar flink gebruik van te maken en jezelf achteraf natuurlijk een welverdiend schouderklopje te geven!
 7. Geen gedoe met boodschappen! Op maandag hoef je geen flinke omrit te maken om brood in te slaan of het toetje te halen dat je in alle haast was vergeten. Daarvoor kun je gewoon weer op een schappelijke tijd bij jouw vertrouwde buurtsuper terecht.
 8. Nieuwe blogupdates. Maandag is een populaire dag voor bloggers en vloggers om nieuwe artikelen en vlogs te plaatsen. Genoeg lees- en kijkvoer voor je vrije uurtjes dus! Ook is er op tv vaak weer meer soeps te zien dan flauwe zaterdagavondfamilieshows (leuk Scrabble-woord!).
 9. Lang leve de maandagavond! Maandagavonden zijn fijn, want na een dag vol verplichtingen heb je des te meer reden om van je avond iets leuks te maken. Met je favoriete film, een lekkere maaltijd of een gezellige afspraak.
 10. Dé reden om lief te zijn voor jezelf. Maandag voelt misschien wel als een extra goede reden om jezelf op iets leuks te trakteren of iets te doen waar je energie van krijgt. En lukt iets niet meteen? Dan geef je gewoon de schuld aan het feit dat het maandag is en kun je het jezelf hopelijk makkelijker vergeven.
 11. Aftellen maar! Op maandag komen je leuke plannen voor de rest van de week écht steeds dichterbij. Het aftellen tot jouw verheugmomenten kan beginnen!
 12. Een frisse start! Als vorige week niet zo geslaagd was, dan heb je op maandag de kans om met een schone lei te beginnen. Misschien kun je vandaag mooie plannen in de praktijk brengen of aan je doelen werken. Dat alles wordt dankzij je nog niet volle mailbox en agenda vast al iets makkelijker.
 13. Take it slow! Een rustige start is prima geoorloofd op maandag. Niemand die het vreemd vindt als jij de dag begint met het wegwerken van je e-mail in plaats van met een hele reeks aan meetings. En je hoeft je nu nog niet heel druk te maken over projecten die deze week af moeten.
 14. Een kwestie van mindset. Met je mindset kun je veel goedmaken. Net zoals het een mindset is als je ervan uitgaat dat de maandag ronduit vervelend is, zo kun je jezelf ook inprenten dat maandag een dag is als alle andere. Als je de dag op je af laat komen met al zijn mogelijke verrassingen en fijne dingen, dan is maandag echt zo erg nog niet.
 15. Een leuk begin! En ben je er nu nog niet van overtuigd dat maandag een fijne dag kan zijn? Dan kun je er zelf een topdag van maken, voor een goede start van de week zorgen of jouw maandag geweldig maken.

Wat is jouw leukste vooruitzicht van vandaag?

Volg:
Deel:

30 Reacties

  • Romy
   Auteur
   2 juli 2018 / 07:11

   Daar zit zeker wat in! Ik vind maandag ook mede om die reden een best prima dag.

 1. 2 juli 2018 / 07:25

  Helemaal mee eens, ik vind maandagen echt prima te doen! Ze vliegen ook altijd voorbij vind ik :) Het is dan weer net niet zo dat ik in het weekend dank: was het maar vast maandag, hahaha.
  Neverdullmoments blogde over…De boot uitzwaaien (clichés #13)

  • Romy
   Auteur
   3 juli 2018 / 00:46

   Haha, dat zeker wel, hoor! Ik vind maandag ook niet leuker dan het weekend, maar wel een prima op zich ;) Gelukkig maken onder andere de blogartikelen op maandag ook veel goed. Daar zie ik stiekem wel soms naar uit in het weekend.
   Ik wens jou ook een mooie week toe!

 2. 2 juli 2018 / 08:07

  Het grootste deel is natuurlijk mindset :-). Toch hou ik niet zo van de maandag ;-).

 3. 2 juli 2018 / 08:37

  Lol, dat had ik wel even nnodig! Nee, vandaag is een rotdag, sorry :P Elke dag is prima, in mijn ogen, hoor. Maar toevallig is vandaag de eerste dag dat mijn gozer een hele volle week voor zaken in Londen zit. Dus ik heb een hele week voor mezelf. Ja, dat is ook wel weer lekker, maar … verdorie. Dit moet een blogpost zijn XD Excuse me, ik ga even in mijn adminpanel rommelen. ;)
  Fijne maandag, je hebt me weer geinspireerd.

  • Romy
   Auteur
   3 juli 2018 / 00:48

   Leuk om te horen dat je op deze niet zo fijne eerste dag van de week in ieder geval iets aan mijn artikel had ;) Sterkte deze week in je eentje! Gelukkig is het weekend alweer een dag dichterbij inmiddels ;) Ik hoop dat je toch een beetje een goede week hebt.

  • Romy
   Auteur
   3 juli 2018 / 00:50

   Zeker weten! Dat is ook wel een van mijn favoriete dingen aan de maandag. Ik heb dan meteen de zin te pakken om lekker productief aan de slag te gaan :)

 4. 2 juli 2018 / 11:04

  Een heel mooi artikel Romy! Jouw positiviteit werkt aanstekelijk! Mijn leukste vooruitzicht is een feestje aan het einde van de dag! Altijd leuk om je verjaardag meerdere keren te vieren! Nu op weg naar de boodschapjes haha!
  Anna blogde over…Bucket list for the rest of 2018

  • Romy
   Auteur
   3 juli 2018 / 00:51

   Yes, lang leve de verjaardagen die lekker verspreid zijn over meerdere dagen! :) Ik hoop dat je een fijne avond hebt gehad.

 5. 2 juli 2018 / 11:56

  Maandag is een zalige dag! Nu ik vakantie heb voelt maandag niet meer als een nieuwe start van de week omdat ik zo vaak vrij ben dat ik het besef van dagen niet meer heb. Ik moet dan werkelijk op de kalender kijken welke weekdag we zijn. Maar in schoolweken vind ik de maandag zalig. Dan heb je inderdaad net weekend gehad en ik ben dan dolenthousiast om mijn vrienden terug te zien en te horen hoe hun weekend was. En ik startte de maandag na de pauze altijd met gym en als we iets leuks gingen doen keek ik daar natuurlijk ook altijd naar uit! Ik hou van het frisse maandag-gevoel. Een nieuwe week. En de bonus op maandag is meestal dat ik op zondagavond na het douchen mijn outfit voor komende dagen heb klaargelegd. En dan mag ik de maandag die toffe outfit aan en dat maakt mij oprecht ook blij! Deze week zeker, want ik heb mijn Harry Potter shirt klaargelegd en met een zomers shortje voor die warme temperaturen! Dus mijn maandag kan alvast niet meer stuk! Maar anders ook niet hoor ;)
  Nikita blogde over…Sociale media pauze! Hoe ging het?

  • Romy
   Auteur
   3 juli 2018 / 00:56

   Wat een heerlijk enthousiaste reactie! Je kunt wel merken aan jouw reactie dat je zin had in vandaag :) Heerlijk, die positiviteit op maandag! Ik wens je een mooie week toe.

 6. 2 juli 2018 / 13:59

  Wat een leuk artikel! Mijn leukste vooruitzicht vandaag is dat ik vakantie heb haha :)

  • Romy
   Auteur
   3 juli 2018 / 00:54

   Oeh heerlijk zeg! Geniet lekker van je vakantie!

  • Romy
   Auteur
   3 juli 2018 / 00:54

   Als je vakantie hebt, is de maandag inderdaad alleen maar nóg leuker :) Heerlijk om vrij te zijn en rustig op te starten terwijl de rest van Nederland weer aan het werk gaat :) Geniet ervan!

  • Romy
   Auteur
   3 juli 2018 / 00:55

   Oeh, dat klinkt heel leuk! Ik ben erg benieuwd wat dat spannende iets is dat je vandaag hebt gedaan :)

  • Romy
   Auteur
   3 juli 2018 / 00:55

   Dat is nog eens een fijne start van de week! :)

 7. 3 juli 2018 / 20:24

  Maandag vind ik altijd wel fijn, goede start van de week. Probeer ook altijd erg positief hierin te staan. Toevallig kwam ik erachter dat maandag ook de dag is dat mijn blog het meeste gelezen wordt.

  • Romy
   Auteur
   5 juli 2018 / 07:28

   Grappig dat jouw blog op maandag de meeste bezoekers trekt! Het is volgens mij ook voor veel bloggers de dag waarop ze een nieuw artikel plaatsen. Grappig hoe dat gaat! En alleen maar mooi dat je maandag vooral een fijne start van de week vindt :)

  • Romy
   Auteur
   5 juli 2018 / 19:12

   Oeh yes, dat klinkt inderdaad als een fijn begin van de week! Heerlijk! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge