9 10

15x waarom maandag een (meer dan) prima dag is!

 • 2 juli 2018
 • 30 Reacties
Categorieën: Positiviteit

“Hoera, het is weer maandag!” Toch grappig dat je die zin niet snel uit iemands mond zal horen, terwijl wel heel wat mensen de vrijdag en het weekend bejubelen. Maar die maandagblues is eigenlijk nergens voor nodig! Er zijn volgens mij genoeg mensen die (oké, misschien na twee keer snoozen!) de start van een nieuwe week best kunnen waarderen. Ook ik heb gelukkig niet zo veel moeite met maandagen. En ik geef je graag 15 redenen waarom maandag best een prima dag is!

waarom maandag leuk is

 1. Alles op orde! Aan het begin van de week heb je vaak alles op orde. Zo hangt op maandag mijn kleding weer netjes in de kast, is mijn mailbox bijgewerkt, staat mijn tas ingepakt klaar en ben ik nog niet meegezogen in de drukte van alledag. Laat de week maar beginnen!
 2. Genoeg gespreksstof! Na het weekend heb je aan gespreksonderwerpen vast geen gebrek, net als je collega’s of mensen om je heen. Je kunt meteen het weekendgevoel vasthouden door uitgebreid verslag te doen van jouw weekendbelevenissen, spectaculair of niet.
 3. Uitgerust en wel. Het weekend zit op maandag nog vers in je geheugen, je hebt (tenzij je flink hebt gefeest) kunnen bijslapen en kunt uitgerust en fris en fruitig weer beginnen aan een nieuwe week.
 4. Welkom terug, regelmaat! Natuurlijk valt er ook wat te zeggen voor lang uitslapen en tot ’s avonds laat van snacks genieten. Maar soms is het ook wel weer fijn dat alles back to normal is op maandag. Terug naar je doordeweekse maaltijden, de fijne routines en een normaal slaapritme!
 5. De wereld komt tot leven. Op maandag rijdt de pakketjesbezorger weer (zou hij jouw bestelling meebrengen?), kun je eindelijk bellen met de klantenservice die in het weekend gesloten is en worden voor de nieuwsgierige aagjes ook de online aanbiedingen, vacaturesites en Funda geüpdatet. De wereld leeft weer!
 6. Productiviteit ten top. Op maandag is je productiviteit op z’n best. Tijd om daar flink gebruik van te maken en jezelf achteraf natuurlijk een welverdiend schouderklopje te geven!
 7. Geen gedoe met boodschappen! Op maandag hoef je geen flinke omrit te maken om brood in te slaan of het toetje te halen dat je in alle haast was vergeten. Daarvoor kun je gewoon weer op een schappelijke tijd bij jouw vertrouwde buurtsuper terecht.
 8. Nieuwe blogupdates. Maandag is een populaire dag voor bloggers en vloggers om nieuwe artikelen en vlogs te plaatsen. Genoeg lees- en kijkvoer voor je vrije uurtjes dus! Ook is er op tv vaak weer meer soeps te zien dan flauwe zaterdagavondfamilieshows (leuk Scrabble-woord!).
 9. Lang leve de maandagavond! Maandagavonden zijn fijn, want na een dag vol verplichtingen heb je des te meer reden om van je avond iets leuks te maken. Met je favoriete film, een lekkere maaltijd of een gezellige afspraak.
 10. Dé reden om lief te zijn voor jezelf. Maandag voelt misschien wel als een extra goede reden om jezelf op iets leuks te trakteren of iets te doen waar je energie van krijgt. En lukt iets niet meteen? Dan geef je gewoon de schuld aan het feit dat het maandag is en kun je het jezelf hopelijk makkelijker vergeven.
 11. Aftellen maar! Op maandag komen je leuke plannen voor de rest van de week écht steeds dichterbij. Het aftellen tot jouw verheugmomenten kan beginnen!
 12. Een frisse start! Als vorige week niet zo geslaagd was, dan heb je op maandag de kans om met een schone lei te beginnen. Misschien kun je vandaag mooie plannen in de praktijk brengen of aan je doelen werken. Dat alles wordt dankzij je nog niet volle mailbox en agenda vast al iets makkelijker.
 13. Take it slow! Een rustige start is prima geoorloofd op maandag. Niemand die het vreemd vindt als jij de dag begint met het wegwerken van je e-mail in plaats van met een hele reeks aan meetings. En je hoeft je nu nog niet heel druk te maken over projecten die deze week af moeten.
 14. Een kwestie van mindset. Met je mindset kun je veel goedmaken. Net zoals het een mindset is als je ervan uitgaat dat de maandag ronduit vervelend is, zo kun je jezelf ook inprenten dat maandag een dag is als alle andere. Als je de dag op je af laat komen met al zijn mogelijke verrassingen en fijne dingen, dan is maandag echt zo erg nog niet.
 15. Een leuk begin! En ben je er nu nog niet van overtuigd dat maandag een fijne dag kan zijn? Dan kun je er zelf een topdag van maken, voor een goede start van de week zorgen of jouw maandag geweldig maken.

Wat is jouw leukste vooruitzicht van vandaag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 2 juli 2018 op 6:34 am - Beantwoord

  Ik heb 90% van de tijd geen last van maandag en ben altijd weer blij als de regelmaat weer terug is.

  • Romy 2 juli 2018 op 7:11 am - Beantwoord

   Daar zit zeker wat in! Ik vind maandag ook mede om die reden een best prima dag.

 2. Darina 2 juli 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Ik kan me helemaal vinden in dit mooie lijstje!

 3. Neverdullmoments 2 juli 2018 op 7:25 am - Beantwoord

  Helemaal mee eens, ik vind maandagen echt prima te doen! Ze vliegen ook altijd voorbij vind ik 🙂 Het is dan weer net niet zo dat ik in het weekend dank: was het maar vast maandag, hahaha.

  • Neverdullmoments 2 juli 2018 op 7:25 am - Beantwoord

   Denk 😉

  • Romy 3 juli 2018 op 12:45 am - Beantwoord

   Haha, dat zou inderdaad het andere uiterste zijn op de maandag 😉 In ieder geval al fijn dat je niet tegen de maandag opziet.

 4. Josephine 2 juli 2018 op 7:31 am - Beantwoord

  Hmm… ik vind het toch wel jammer wanneer het weekend voorbij is. 😉 Maar je hebt gelijk, in blogland is er vaak op maandag een hoop te beleven! Een aantal van mijn favoriete blogs hebben dan weer een nieuw bericht online.

  Ik wens je een fijne week!

 5. Els 2 juli 2018 op 8:07 am - Beantwoord

  Het grootste deel is natuurlijk mindset :-). Toch hou ik niet zo van de maandag ;-).

 6. Daenelia 2 juli 2018 op 8:37 am - Beantwoord

  Lol, dat had ik wel even nnodig! Nee, vandaag is een rotdag, sorry 😛 Elke dag is prima, in mijn ogen, hoor. Maar toevallig is vandaag de eerste dag dat mijn gozer een hele volle week voor zaken in Londen zit. Dus ik heb een hele week voor mezelf. Ja, dat is ook wel weer lekker, maar … verdorie. Dit moet een blogpost zijn XD Excuse me, ik ga even in mijn adminpanel rommelen. 😉
  Fijne maandag, je hebt me weer geinspireerd.

  • Romy 3 juli 2018 op 12:46 am - Beantwoord

   Haha, dat zeker wel, hoor! Ik vind maandag ook niet leuker dan het weekend, maar wel een prima op zich 😉 Gelukkig maken onder andere de blogartikelen op maandag ook veel goed. Daar zie ik stiekem wel soms naar uit in het weekend.
   Ik wens jou ook een mooie week toe!

  • Romy 3 juli 2018 op 12:48 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je op deze niet zo fijne eerste dag van de week in ieder geval iets aan mijn artikel had 😉 Sterkte deze week in je eentje! Gelukkig is het weekend alweer een dag dichterbij inmiddels 😉 Ik hoop dat je toch een beetje een goede week hebt.

 7. Anna 2 juli 2018 op 9:45 am - Beantwoord

  Wat een fijn artikel! Ik vind het ook altijd erg fijn als bedrijven weer bereikbaar zijn en er weer pakketjes worden afgeleverd, haha, yay!

 8. Anja - Minimalist Dutchie 2 juli 2018 op 10:44 am - Beantwoord

  Ik merk dat op maandag men vaak de ‘getting things done’ mentaliteit te pakken heeft. Hoppa, weekend voorbij, we gaan weer in de actie. Lekker 🙂

  • Romy 3 juli 2018 op 12:50 am - Beantwoord

   Zeker weten! Dat is ook wel een van mijn favoriete dingen aan de maandag. Ik heb dan meteen de zin te pakken om lekker productief aan de slag te gaan 🙂

 9. Anna 2 juli 2018 op 11:04 am - Beantwoord

  Een heel mooi artikel Romy! Jouw positiviteit werkt aanstekelijk! Mijn leukste vooruitzicht is een feestje aan het einde van de dag! Altijd leuk om je verjaardag meerdere keren te vieren! Nu op weg naar de boodschapjes haha!

  • Romy 3 juli 2018 op 12:51 am - Beantwoord

   Yes, lang leve de verjaardagen die lekker verspreid zijn over meerdere dagen! 🙂 Ik hoop dat je een fijne avond hebt gehad.

 10. Nikita 2 juli 2018 op 11:56 am - Beantwoord

  Maandag is een zalige dag! Nu ik vakantie heb voelt maandag niet meer als een nieuwe start van de week omdat ik zo vaak vrij ben dat ik het besef van dagen niet meer heb. Ik moet dan werkelijk op de kalender kijken welke weekdag we zijn. Maar in schoolweken vind ik de maandag zalig. Dan heb je inderdaad net weekend gehad en ik ben dan dolenthousiast om mijn vrienden terug te zien en te horen hoe hun weekend was. En ik startte de maandag na de pauze altijd met gym en als we iets leuks gingen doen keek ik daar natuurlijk ook altijd naar uit! Ik hou van het frisse maandag-gevoel. Een nieuwe week. En de bonus op maandag is meestal dat ik op zondagavond na het douchen mijn outfit voor komende dagen heb klaargelegd. En dan mag ik de maandag die toffe outfit aan en dat maakt mij oprecht ook blij! Deze week zeker, want ik heb mijn Harry Potter shirt klaargelegd en met een zomers shortje voor die warme temperaturen! Dus mijn maandag kan alvast niet meer stuk! Maar anders ook niet hoor 😉

  • Romy 3 juli 2018 op 12:56 am - Beantwoord

   Wat een heerlijk enthousiaste reactie! Je kunt wel merken aan jouw reactie dat je zin had in vandaag 🙂 Heerlijk, die positiviteit op maandag! Ik wens je een mooie week toe.

 11. Mei Qi 2 juli 2018 op 1:59 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Mijn leukste vooruitzicht vandaag is dat ik vakantie heb haha 🙂

  • Romy 3 juli 2018 op 12:54 am - Beantwoord

   Oeh heerlijk zeg! Geniet lekker van je vakantie!

 12. Anouk 2 juli 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

  Ik vind het nu heerlijk maandagen, ik heb namelijk al zomer vakantie maar de rest van het huis nog niet, heerlijk in alle rust de week beginnen.

 13. Elisabeth 2 juli 2018 op 7:41 pm - Beantwoord

  Mijn leuke vooruitzicht voor vandaag is al voorbij. Maar ging iets heel spannends en leuks doen 😉 Meer wil ik er niet over kwijt 😉

  • Romy 3 juli 2018 op 12:54 am - Beantwoord

   Als je vakantie hebt, is de maandag inderdaad alleen maar nóg leuker 🙂 Heerlijk om vrij te zijn en rustig op te starten terwijl de rest van Nederland weer aan het werk gaat 🙂 Geniet ervan!

  • Romy 3 juli 2018 op 12:55 am - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt heel leuk! Ik ben erg benieuwd wat dat spannende iets is dat je vandaag hebt gedaan 🙂

 14. Mariska 2 juli 2018 op 8:17 pm - Beantwoord

  Eigenlijk zie ik nooit zo erg op tegen de maandag, ben altijd de ochtend vrij en begin pas om 13:00 🙂

  • Romy 3 juli 2018 op 12:55 am - Beantwoord

   Dat is nog eens een fijne start van de week! 🙂

 15. Saskia 3 juli 2018 op 8:24 pm - Beantwoord

  Maandag vind ik altijd wel fijn, goede start van de week. Probeer ook altijd erg positief hierin te staan. Toevallig kwam ik erachter dat maandag ook de dag is dat mijn blog het meeste gelezen wordt.

  • Romy 5 juli 2018 op 7:28 am - Beantwoord

   Grappig dat jouw blog op maandag de meeste bezoekers trekt! Het is volgens mij ook voor veel bloggers de dag waarop ze een nieuw artikel plaatsen. Grappig hoe dat gaat! En alleen maar mooi dat je maandag vooral een fijne start van de week vindt 🙂

 16. Esmeralda 5 juli 2018 op 5:05 pm - Beantwoord

  Maandag is mijn parttime dag, dat betekent dus dat ik dan vrij ben, yaaaaay! Beter kan niet dus!

  • Romy 5 juli 2018 op 7:12 pm - Beantwoord

   Oeh yes, dat klinkt inderdaad als een fijn begin van de week! Heerlijk! 🙂

Recente blogs

Je bent vrij. Altijd.

25 januari 2022|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Deze blog schrijf ik voor mijn zeven jaar jongere ik. Maar ook voor jou als jij het gevoel hebt vast te zitten in een situatie. Weet dat je in welke situatie dan ook vrij bent om andere keuzes te maken. Vrij om stappen te zetten. Vrij om uit te vliegen. Vrij om mensen los te laten. Zit jij op dit moment voor je gevoel gevangen? In negatieve gedachten die je dagelijks bezighouden? In een relatie waarin je niet gelukkig bent? Of in een baan die je niet blij maakt? Besef dat - hoe ingewikkeld en impactvol ook - jij altijd kunt beslissen om je vleugels uit te slaan.

12 bijzondere dingen die ik dankzij mijn blog heb meegemaakt

30 augustus 2019|Persoonlijk, Carrière en ondernemen|

Als blogger doe je eigenlijk veel meer dan leuke stukjes typen. Maar het mooie is dat je er ook heel veel voor terugkrijgt. In de afgelopen drie jaar heb ik dankzij mijn blog veel bijzondere dingen meegemaakt. Bijzondere reacties, onvergetelijke ervaringen of bizarre statistieken – 12 van die bijzondere dingen zet ik in dit artikel op een rij. En ik heb een leuke aankondiging!

Ik eet vegan | Mijn weg daarnaartoe & 6 dingen die ik leerde van een vegan diëtist

4 maart 2024|Persoonlijk, Groen doen|

Vegetariër ben ik al sinds mijn 13e. Maar vegan worden? Nee hoor, die stap zou ik nóóit zetten. Dat mensen en meningen veranderen, blijkt wel. Inmiddels is het tegendeel waar: ik eet (alweer twee jaar) vegan. Wat begon als een maand zonder kaas en melk, groeide uit tot volledig veganistisch eten. Een keuze waar ik nu 100% achter sta! Dit zo uitspreken voelt als een heuse met-de-billen-bloot-actie. Ik moest zelf wennen aan het idee van vegan zijn, en ook aan het idee dat mensen er oordelen over hebben en dat je hiermee soms "moeilijk" bent. Maar eindelijk voel ik me klaar om ervoor uit te komen. Ook omdat ik een concreet haakje heb: ik bezocht een diëtist gespecialiseerd in plantaardige voeding. Want je kunt wel vegan eten, maar hoe doe je dat volwaardig?