4 2e 1 5

Wait what?! Pippa woont hier alweer 1 jaar!

 • 31 mei 2020
 • 32 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
pippa woont hier 1 jaar

Van alle tweedehands aanwinsten die ik rijk ben, is Pippa absoluut de aller-allerbeste. En de liefste. Deze week was het precies 1 jaar geleden dat ik deze grijs-witte pluizenbol zo’n 150 kilometer verderop ophaalde. Met een miauwend meisje op de stoel naast me reed ik terug naar huis. Vanaf dat moment zou ik mijn huis met een pluizebol gaan delen. Nu – iets meer dan 365 dagen later – banjert Pippa hier alweer een jaar dagen rond en heeft zij mij veranderd in een heuse crazy catlady. Tijd voor een terugblik!

Op date met Pluisje

Dat ik mijn huis met een kat wilde delen, kwam niet uit de lucht vallen. Al jaren riep ik dat ik een kat wilde in mijn toekomstige huis. Of ik nu met of zonder iemand een huis zou kopen, een kat móest er komen. Wekenlang heb ik me ingelezen. Een kat in een appartement, kon dat wel? Is een kitten een goede optie of juist een wat oudere kat?

Zo kwam ik uiteindelijk bij Verhuisdieren.nl uit. Vergelijk het met Tinder, maar dan voor huisdieren en toekomstige baasjes. In plaats van dat je op zoek gaat naar een woest aantrekkelijke casanova, kun je hier een harig maatje voor het leven vinden. Elke dag ontving ik e-mails. “Je hebt 10 nieuwe matches”. Na een week bleef ik steken bij de foto en beschrijving van een pluizige kat. Pluisje heette ze. Vier jaar oud en op zoek naar een nieuw baasje. Ik was direct verkocht.

Uit haar schulp gekropen

Op de dag na mijn verjaardag stapte ik vorig jaar in de auto. Het was misschien wel de langste rit van mijn leven, zeker omdat ik op de terugweg naar huis reed met een luid miauwende kat naast me. Arm meisje! Ik herinner me nog dat ze bij thuiskomst direct in een hoekje van de kamer wegkroop. Zeker wel één keer per uur wierp ik een blik op haar. Ging het nog goed? Had ze al iets gegeten? Ik voelde me net een kersverse moeder die bang was haar kind niet goed te verzorgen. Die vergelijking met kersverse moeders werd zelfs wel heel treffend toen Pip later krols werd en nachtenlang alles bij elkaar miauwde. Arm meisje met al haar hormonen! Gelukkig werden we na een paar dagen alsnog dikke maatjes en ging het na de sterilisatie alleen maar nóg beter.

pippa woont hier 1 jaar

1 jaar later: een lieve en pittige dame

Hoe bijzonder is het dat Pippa al na een maand niet meer dat angstige pluizenbolletje in de hoek was, maar een lieve en pittige dame. Het voelt alsof ze hier altijd al woont. En ik geloof dat ze dat gevoel zelf ook heeft. Mevrouw weet haar plekjes in huis inmiddels prima te vinden, ligt elke dag heerlijk te knorren op de vensterbank, wijkt geen minuut van mijn zijde als ik onder de douche sta (even ter info: wel netjes vóór het douchegordijn), laat luidkeels van zich horen als ik de deur van de “snoepjeskast” open, en weet mijn schoot ook maar al te goed te vinden. Het enige waar ze niet aan kan wennen? De stofzuiger! Tja, het is natuurlijk nogal een teleurstelling als je baasje niet je lievelingssnoepjes, maar een groot herriemakend ding uit de kast tevoorschijn haalt.

Vele herinneringen en emoties

Al een jaar met Pippa. Als je niets met katten hebt, is het je misschien lastig voor te stellen hoeveel een kat voor je kan betekenen. Ik zou Pip oprecht niet kunnen missen. Ik knuffelde haar op momenten dat ik me alleen of verdrietig voelde. Zij zat op mijn schoot als ik uitgeteld was na een té lange werkdag. En ik overlaadde haar met enthousiaste aaitjes op momenten dat ik juist intens blij was over mooie dingen. En vooral genoot ik van haar gezellige gezelschap, of dat nu is vanuit een hoekje van de kamer of vanaf de stoel naast mij. Zeker in deze coronatijd is het heerlijk om zo’n gezellig beestje om je heen te hebben.

pippa woont hier 1 jaar

Op naar de volgende 20 jaar

Al een jaar lang is Pippa aaien elke ochtend het eerste wat ik doe. Ik ben duizenden Pippa-foto’s, tienduizenden aaitjes, heel wat kattenmandjes en ook een paar duizend snoepjes verder. Dat laatste zal Pippa ongetwijfeld ontkennen. Natuurlijk kan ik Pip soms achter het behang plakken als ze net met mijn schoenveters gaat spelen op het moment dat ik snel de deur uit moet. En ja, soms ook als er net na het stofzuigen alweer een nieuw hoopje Pippa-haren voorbij dwarrelt. Maar vooral ben ik onwijs blij dat zij er is. Al een jaar verder met vele lachbuien, knuffels, aaitjes, schootmomentjes en mislukte saampies (zie de foto hierboven voor mijn meest recente poging!). Op naar de volgende 20 jaar!

Hoe lang heb jij je huisdier al?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 31 mei 2020 op 7:24 am - Beantwoord

  Absoluut een mijlpaal om te vieren. Gefeliciteerd allebei! En wij zijn blij met de foto’s en verhaaltjes.

 2. Darina 31 mei 2020 op 7:47 am - Beantwoord

  Een hele mooie mijlpaal! Gefeliciteerd. Wat een schatje is Pippa en zo fotogeniek!

 3. Tineke 31 mei 2020 op 8:02 am - Beantwoord

  Hier ook twee katten, zo gezellig om een huisdier te hebben. Ik ben ook echt een katten vrouwtje geworden.

 4. Lianne 31 mei 2020 op 8:31 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je haar nu al een jaar in huis hebt en dat het een goede keuze voor jullie beiden is geweest! Hopelijk hebben jullie nog veel mooie jaren samen! Wij hebben Charlie nu bijna twee jaar en Baco bijna één jaar, en ik ben nog steeds bij met die lieve poezen! Ik zou ze ook niet meer kunnen missen 🙂

  • Romy 11 juni 2020 op 11:00 pm - Beantwoord

   Wat is het ook bij jullie snel gegaan met de katten! Ik weet nog heel goed dat je Baco net had. Wat is het toch fijn om een huis met katten te kunnen delen 🙂

 5. Audrey 31 mei 2020 op 8:57 am - Beantwoord

  Zo leuk hoe jullie van elkaars gezelschap genieten! Ik heb Sproet in september alweer 7 jaar.

  • Romy 11 juni 2020 op 11:03 pm - Beantwoord

   Wauw, wat lang al, zeven jaar! Hopelijk kunnen jullie ook nog heel lang van elkaars gezelschap genieten.

 6. Rachel 31 mei 2020 op 9:37 am - Beantwoord

  Wat een poeperd, op nog vele jaren samen.. geniet ervan!

 7. Ilona Wielinga 31 mei 2020 op 10:20 am - Beantwoord

  Wat gaat de tijd toch snel. En zo leuk dat jullie zulke goede maatjes zijn. Wij hebben een hond uit het asiel en ook die heeft het totaal niet op de stofzuiger, snap ik wel, zo’n groot ding wat ook nog herrie maakt en voor hun vrij weinig lijkt te doen (gok ik). Wel mooi hoeveel zo’n beest(je) voor je kan betekenen, dat heb ik al met mijn hamsters, haha.

  • Romy 11 juni 2020 op 11:06 pm - Beantwoord

   Haha, dieren en stofzuigers ook altijd… Maar inderdaad, ik snap wel dat ze niet echt gek zijn op zo’n luid brommend ding. Ik geloof dat het ook niet echt meehelpt dat ik soms kruimeltjes van Pippa’s brokjes (die ze overal door de kamer gooit) opzuig. Oeps!

 8. Anouk 31 mei 2020 op 11:52 am - Beantwoord

  Wat gaat het snel! Ik kan me je blog amper nog voorstellen zonder pippa die regelmatig de show steelt

  • Romy 11 juni 2020 op 11:06 pm - Beantwoord

   Hihi, wat leuk om te horen! Ik kan me ook haast niet meer voorstellen dat Pippa ooit geen rol speelde op mijn blog 🙂

 9. johanna 31 mei 2020 op 12:01 pm - Beantwoord

  Leuk he? Een poes is zo fijn. En ook wij zijn blij dat onze poes zich zo goed aan de nieuwe situatie heeft aangepast. Interessant hoe dieren het verleden grotendeels achter zich kunnen laten, en gewoon opnieuw beginnen. Maar met jouw dierenliefde is het ook makkelijker. Nog vele gezonde en gezellige jaren samen.

  • Romy 11 juni 2020 op 11:10 pm - Beantwoord

   Ja, bijzonder hoe dat gaat hè bij dieren?! Bij de poes van mijn ouders (Lily) is dat al helemaal bijzonder om te zien. We hebben haar geadopteerd uit het asiel. In het asiel was ze al aardig opgeknapt, maar daarvoor heeft ze in haar korte leventje (ze was pas één) heel veel meegemaakt. Ze is veel te vroeg zwanger geweest, heeft ze daardoor heupproblemen gehad en haar staartje is geamputeerd. Een zielig beestje zou je denken, maar inmiddels gedraagt Lily zich bij mijn ouders thuis als een ware diva. Alsof er nooit iets is gebeurd! Gelukkig maar eigenlijk dat zulke beestjes het verleden zomaar kunnen vergeten 🙂

 10. Wendy 31 mei 2020 op 12:53 pm - Beantwoord

  Dat lijkt helemaal nog niet zo lang geleden. 🙂 Gefeliciteerd met dit jubileum, en hopelijk komen er nog vele bij!

 11. Naomi 31 mei 2020 op 1:46 pm - Beantwoord

  Wat gaat dat snel zeg! En superleuk hoe snel jullie vriendinnen zijn geworden.
  Ik heb geen huisdier en ben stiekem bang voor alles wat pootjes heeft, dus die gaat er ook niet komen. Maar ja, ik vind het dan wél weer heel leuk om te zien hoe anderen van hun huisdier(en) kunnen genieten.

  • Bettie 31 mei 2020 op 4:16 pm - Beantwoord

   Mijn kat was juist een jaar geleden overleden. Mis het af en toe nog wel hoor. Maar wie weet in de toekomst dat ik weer een kat in huis wil nemen.
   Ik hoop dat je nog jaren van Pipa kan genieten

   • Romy 11 juni 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

    Wat verdrietig zeg dat je je kat inmiddels een jaar moet missen! Het gemis van een huisdier is zoiets verdrietigs, ook nog na een tijdje. Knuffel voor jou!

 12. Els 31 mei 2020 op 3:10 pm - Beantwoord

  Geniet samen nog vele mooie jaren :-).

 13. Evelyne 31 mei 2020 op 7:51 pm - Beantwoord

  Hoe leuk is dit verhaal! En Pippa al 1 jaar bij jou, wat gaat het snel! Ik kan me voorstellen dat jullie goeie maatjes zijn 😉 Geniet nog veel van elkaars gezelschap 😉

 14. Silke 31 mei 2020 op 8:22 pm - Beantwoord

  Oooh zo leuk om te lezen! Toen ik de titel las dacht ik HUH nu al een jaar geleden!? Ik kan me echt nog herinneren dat je haar net had! Ik wilde net als jij ook altijd al een kat en heb er nu één sinds minder dan een week (hij is komen aanlopen en toen heb ik m via het asiel uiteindelijk 3 weken later officieel geaddopteerd, heel bijzonder!) Ik herken me nu al helemaal in je verhaal, ik ben zo blij met m’n kat <3

  • Romy 11 juni 2020 op 11:15 pm - Beantwoord

   Aww, wat ontzettend leuk dat je ook een kat hebt geadopteerd! En wat mooi en bijzonder hoe dat is gegaan! Heel veel geluk met je nieuwe fluffy maatje! <3 Ik ga snel even op je blog spieken of ik een foto van hem kan bewonderen.

   • Silke 12 juni 2020 op 8:14 am - Beantwoord

    Dankjewel, dat gaat helemaal goed komen! Hij is nog niet op mijn blog te vinden, maar dat komt hopelijk snel!! ☺

 15. bychristiana 1 juni 2020 op 9:13 am - Beantwoord

  Een jaar alweer, wat gaat het snel, en wat leuk hè, dat je je die dag dat je haar ging ophalen nog zo goed herinnert. Ik heb dat precies zo met Sketch. Het is inderdaad zo ontzettend bijzonder hoe snel zo’n diertje gewoon onderdeel van je gezinnetje wordt.

  • Romy 11 juni 2020 op 11:16 pm - Beantwoord

   Nou hè?! Heel bijzonder hoe snel het gaat en ook hoe erg je aan zo’n lief beestje gewend raakt. Ik zou me mijn huis echt niet meer zonder Pippa kunnen voorstellen.

 16. Giovanna Jansen 1 juni 2020 op 3:01 pm - Beantwoord

  Wat is dat snel gegaan! Zo leuk dat je haar ‘gevonden’ had online en jullie het zo fijn hebben samen sindsdien. Dat jullie nog heeeel lang van elkaars gezelschap mogen genieten!

 17. Anna 1 juni 2020 op 7:58 pm - Beantwoord

  Wauw, een jaar alweer! De tijd vliegt! Pippa is ook zo’n schat, tenminste, aan de foto’s te zien ;-). Hopelijk mag je nog lang van haar genieten!

 18. Meaghan 2 juni 2020 op 9:52 am - Beantwoord

  Awww wat een lieve woorden over Pippa! Wat gaat de tijd ook snel! Ik kan me nog zo goed de blog herinneren waarin je schreef dat ze bij je kwam wonen en nu is ze er alweer een jaar. Echt heel leuk en ik hoop dat jullie nog lang van elkaar mogen genieten!

 19. Saskia 3 juni 2020 op 9:39 am - Beantwoord

  Wat super fijn een update over Pip! En wat is het hard gegaan al weer een jaartje verder…
  Wij hebben Ayla nu sinds 2012, alweer heel wat jaar dus. Nu een jaartje alleen zonder Yara onze overleden kat en mét nieuw gezinslid Noa erbij. Ze doet het goed, waar ik erg blij mee ben en we gaan elke ochtend samen Noa uit bed halen. Ook tijdens het lezen ligt ze vaak bij me. <3

  • Romy 11 juni 2020 op 11:33 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat Ayla het ook zonder haar maatje en met Noa erbij zo goed doet! Best een overgang natuurlijk, maar tegelijkertijd ook zo leuk voor Noa om met een lieve kat op te groeien <3 Hopelijk kunnen jullie nog heel lang van Ayla's fijne gezelschap genieten.

 20. Maaike 3 juni 2020 op 10:44 pm - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk en lief! Aanstaande vrijdag heb ik mijn kat precies 5 jaar. Ze komt uit het asiel en geloof me, de tijd gaat zo snel met haar 😀

 21. Heidi 9 juni 2020 op 9:20 pm - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s van je kat zijn het.
  Super schattige kat.

Recente blogs

Blij Lijstje | Botanische foto's, baktalent & burgervoorraad

5 november 2019|Persoonlijk|

Ik blijf me erover verbazen hoe waardevol het is om bij fijne kleine dingen stil te staan. Zelfs als van alles lijkt tegen te zitten, zijn er nog kleine lichtpuntjes waar je je aan kunt optrekken. Juist daarom blijf ik blije lijstjes maken, zodat ik net wat langer dan alleen op het moment zelf kan genieten van soms piepkleine blijmakers. Zo werd ik onder andere blij van een fotoshoot tussen de planten, een verrassing van de buurvrouw, een overvolle koelkast en een actie waarmee ik mezelf als slechte navigeerder wist te verrassen.

24 dingen die ik nog wil doen vóór 2024 (of net daarna)

28 november 2023|Persoonlijk|

Wait what? Nog minder dan vijf weken en we zitten alweer met oliebollen, poedersuiker en (alcoholvrije) champagne naar een oudejaarsconference te kijken. Voor Bart en mij is het einde van dit jaar extra bijzonder, omdat het ook de laatste dagen in ons appartement zijn. Bijna elk jaar maak ik een '24 before 2024'-achtig lijstje in de laatste maand van het jaar. Dit jaar besloot ik het niet té fanatiek te maken. Een verhuizing is al genoeg groots en meeslepends voor een maand wat mij betreft, dus veel uitjes staan er niet op de planning. Maar ook kleine dingen zijn soms al énorm leuk. Daarom geen goede voornemens voor januari, maar juist 24 kleine dingen die ik nog dit jaar hoop te doen.

Lasagnette recept met héél veel groenten (vega & snel)

13 januari 2022|Recepten|

Lasagne gaat er hier altijd goed in. Het lange wachten op de schaal in de oven en het vele werk dat je eraan hebt, vind ik alleen een minpunt. Dat moet toch simpeler kunnen, dacht ik. En dus waagde ik me aan een lasagnette recept. En daarvoor liet ik de pakjes en zakjes van Knorr en andere merken in het supermarktschap staan. Dit lasagnette recept maak je gewoon zelf en zit vol groenten en eiwitten. Een heerlijke feestmaaltijd voor de pastaliefhebber die liever niet te lang in de keuken staat!