young granny

29 situaties waarin ik me een 29-jarige Young Granny voel

 • 6 januari 2023
 • 6 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Op Nieuwjaarsdag waren we bij mijn opa en oma op bezoek. 80 en 81 jaar oud zijn ze. Enthousiast vertelde mijn oma dat ze de avond ervoor tot half vier waren opgebleven. Een tikkeltje gegeneerd gaf ik daarna toe dat ik al trots was dat ik het tot twaalf uur had geschopt. In het half uur voor klokslag twaalf uur glipte er zeker eens per minuut een gaap uit mijn mond. Was het al bijna tijd? En tja, die neiging om maar liever niet na middernacht op bed te liggen is niet mijn enige neiging tot “young granny” zijn. Dit zijn nog 29 situaties waarin mijn innerlijke oma naar boven komt:

 1. Als ik in het weekend weer eens wakker word om zeven uur en daar blij mee ben “omdat je dan nog wat aan je dag hebt”. Als ik die woorden dan ook nog durf uit te spreken, voel ik me al helemaal een young granny.
 2. Als ik om half twaalf gapend naar de oudejaarsconference zit te kijken en steeds de tijd check om te zien of ik al bijna trots kan zeggen dat ik het dit jaar tot twaalf uur heb volgehouden.
 3. Als ik aan iemand die vijf jaar jonger is dan ik moet toegeven dat ik nog nooit ook maar iets met TikTok heb gedaan (de enige TikTok-video’s die ik kijk, zijn degene die zijn doorgeplaatst op Instagram).
 4. Als ik weer eens moet bekennen dat ik nog steeds met een papieren agenda werk omdat er voor mij niets gaat boven vinkjes zetten met een balpen.
 5. Als ik voor de zoveelste keer niet kan meepraten over de nieuwste Avatar-film of razend populaire Netflix-series die blijkbaar bijna iedereen heeft gezien, maar wel alles weet over het nieuwste Boer Zoekt Vrouw-seizoen en Heel Holland Bakt. Beetje jammer dat op de gemiddelde kringverjaardag bijna niemand anders dan Bart over die programma’s kan meepraten.
 6. Als ik in gesprek met vriendinnen mezelf betrap op allerlei grootmoeders huishoudtips, zoals je waterkoker ontkalken met azijn of colour catcher-doekjes kopen voor bij de was.
 7. Als ik mijn KitchenAid-aanwinst met veel meer enthousiasme openmaak dan de gemiddelde kledingbestelling.
 8. Als ik bij films die langer dan twee uur duren in slaap val (wat niet bepaald een unicum is, ahum!) en ze daarom maar in etappes kijk.
 9. Als ik intens geniet van één bonbon en dan ook echt ’s middags bedenk dat ik ’s avonds één heerlijke bonbon in piepkleine hapjes ga eten. Dan heb je er lekker lang plezier van, denk ik er vaak bij.
 10. Als ik weer eens denk dat een bepaalde serie hooguit vijf jaar geleden voor het eerst op tv was en dan blijkt dat die serie uit 2006 komt.
 11. Als ik in de kringloopwinkel als een blok val voor een retro bloemetjesjurk die mijn oma ongetwijfeld ook prachtig had gevonden.
 12. Als ik tijdens een vriendenweekend het laatste spelletje om elf uur afsla omdat ik te moe ben om mijn ogen nog open te houden.
 13. Als mijn oog weer eens valt op die ene kleine spatader op mijn bovenbeen die ik daar liever niet had gezien.
 14. Als ik tegen iedereen laaiend enthousiast praat over de kruik als wondermiddel tegen darmklachten, buikpijn, ongesteldheid en – tja – zo’n beetje alles.

15. Als ik mezelf erop betrap dat ik al twee uur het internet aan het afstruinen ben in mijn zoektocht naar dat ene leuke kruissteek-borduurwerk voor in het toilet.

 1. Als ik tijdens een dag shoppen gerust de kledingwinkels straal voorbij loop, maar wel vol interesse een servieswinkel instap om het zoveelste bord te vinden voor mijn serviesverzameling.
 2. Als ik met meer enthousiasme praat over mijn ontbijtbedenksels dan over een spannend uitstapje.
 3. Als ik soms even moet wennen aan het idee dat we die dag niet thuis lunchen omdat ik zoveel zin had in een plak bananenbrood in plaats van een hippe sandwich.
 4. Als ik weer eens een smoesje verzin om onder een glas wijn of champagne uit te komen omdat ik geen zin heb om altijd maar te moeten uitleggen dat ik geen alcohol drink, en dat dat geen principekwestie is, maar dat ik er gewoon geen behoefte aan heb.
 5. Als ik me realiseer dat ik maar één keer in mijn leven in een club heb gestaan en dat dat ook meer was omdat ik wilde zien “of ik niet iets miste” (niet dus!) dan omdat ik zo’n feestzin had.
 6. Als ik een weekend waarin ik drie blogs heb geschreven, het hele huis heb schoongemaakt, een kringloopwinkel heb bezocht en twee bakexperimenten heb gedaan een geweldig leuk en avontuurlijk weekend vind, ook al heb ik verder niemand anders dan Bart en Pip en random voorbijgangers gezien.
 7. Als ik tijdens het wandelen gelukkig word van kleine bloemetjes en daar gerust (door mijn cameraschermpje) vijf minuten lang naar kan staren, terwijl ik aan de andere kant te ongeduldig ben om doorgestuurde Reels-filmpjes van langer dan 10 seconden helemaal af te kijken.

23. Als ik me na een lange dag buiten de deur bij thuiskomst direct in mijn niet-sexy ochtendjas met hartjes en mijn kniehoge huissokken hijs. Zonder gêne.

 1. Als ik de afstandsbediening van onze smart-tv weer eens aan Bart geef omdat ik steeds de juiste knoppen niet weet te vinden (en daar uiteraard de technologie de schuld van geef).
 2. Als ik mezelf erop betrap dat ik soms beter kan meepraten met mensen die 10 jaar ouder zijn dan ik dan met mensen van mijn leeftijd die nog volop in het uitgaansleven zitten.
 3. Als ik praat met kersverse ouders en besef dat mijn leven er zonder kinderen ongeveer even niet-bruisend uitziet, terwijl ik geen gebroken nachten, huilbaby’s en poepluiers heb die mijn tijd opeisen.
 4. Als ik op visite bij andere mensen bijna altijd wel op enig moment mijn filmrol erbij pak om vol trots mijn kattenbaby te laten zien alsof het mijn kleinkind is.
 5. Als ik op Instagram vakantieverhalen lees van mensen die naar Zuid-Afrika, Thailand en de Cariben zijn afgereisd en dan ondertussen blij ben dat wij het gewoon bij Landal Hoog Vaals of hooguit een treinreis naar Parijs houden.
 6. Als ik me weer eens intens gelukkig voel over iets wat een ander misschien totaal niet spannend of boeiend vindt. Het leven is goed. Ook als young granny geniet ik met volle teugen. Zonder feestjes, maar met meer dan genoeg mooie momenten – spannend of niet.

Wanneer voel jij je een “young granny” (of “grandpa”)?

1 3

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 6 januari 2023 op 8:49 am - Beantwoord

  Zó herkenbaar dit! Ik heb toevallig vorige week een artikel zitten schrijven met hetzelfde onderwerp en veel komt overeen;). Lekker van genieten, zou ik zeggen.

 2. Daenelia 6 januari 2023 op 11:52 am - Beantwoord

  Ha! 🙂 Ik heb het vooral als ik op plaatsen die ik met mijn ouders associeer en daar dan ‘oude’ muziek verwacht en ineens iets ‘nieuws’ hoor. Bijvoorbeeld: In een kneuterige lunchroom, waar ik muziek uit de jaren 70 verwacht te horen, en dan ineens ‘Firework’ van Kate Perry hoor … en dan besef dat dat liedje ook al minimaal 10 jaar oud is. Of wacht, ik denk dat dat misschien het tegenovergestelde is van young granny. Dat ik denk jonger te zijn dan ik eigenlijk ben.
  Wat niet wegneemt dat ik ook niet tot 12 uur wakker blijf met oud en nieuw. Of dat ik weiger (als sf fan, notabene) om de Avatar films te kijken. Dat is gewoon normaal, hoor 😉

 3. Johanna 6 januari 2023 op 1:29 pm - Beantwoord

  Interessant, heeeel veeel dingen kan ik voor 100% beamen. Kortom gewoon het normale leven. Al die mensen die 1000x meer kunnen, zijn waarschijnlijk ook 1000x eerder opgebrand. Succes!

 4. Elke 7 januari 2023 op 11:58 am - Beantwoord

  Ik ben iets ouder, maar het is een gekend fenomeen. Bedtijd is hier steevast rond half tien. Met oud/nieuw was het hoofdgerecht pas na middernacht klaar, dus werd het veel later dan gepland. Ik had gehoopt iets na 12 naar huis te kunnen. Gevolg: 1 januari overleefd met een brak gevoel én mijn Garmin die protesteerde omdat ik plots en slecht slaappatroon had ontwikkeld! (Serieus. Mijn man heeft het meest onregelmatige leven ooit en daar zegt Garmin niets op. Tsss.)

 5. bychristiana 11 januari 2023 op 7:07 pm - Beantwoord

  Haha, punt 9 vind ik knap;-) Ik weet van mij zelf dat ik beter niet iets lekker in huis kan halen, want als je eenmaal 1 bonbon hebt gegeten…Voor het goede moet ik er gewoon helemaal niet aan beginnen. Soms lukt dat, soms niet;-)

 6. Maaike 12 januari 2023 op 11:14 pm - Beantwoord

  Haha heel leuk artikel en heel herkenbaar hoor. Ik ben zelf 33 en ik werk ook graag met een papieren agenda. Onder andere omdat ik dat veel fijner vind en het kan versieren en alles 🙂

Recente blogs

15 willekeurige feitjes over mij #5

7 oktober 2018|Persoonlijk|

Ik vind het nog altijd grappig dat artikelen met feitjes over mij goed worden gelezen. Blijkbaar vinden mensen het oprecht leuk om bizarre, grappige of gênante weetjes over een ander te weten te komen. En ik geef het toe: ook ik lees die artikelen graag bij anderen. Ik heb dan ook weer 15 willekeurige feitjes over mij verzameld. Benieuwd hoe je merkt dat ik verliefd ben? Wil je weten waarom ik beter geen poker kan spelen? En ben je nieuwsgierig wat ik tegen bananen heb? Lees dan snel verder.

Outfit of the day: een vest om in weg te kruipen

14 november 2016|Outfits|

Al jaren kun je mij uittekenen in een jurkje met een vest en een legging. In de zomer vervang ik mijn vesten graag door bolero's, maar verder zijn mijn outfits vaak wel min of meer hetzelfde. Dat vind ik niet erg: het is mijn stijltje en ik voel me er prettig bij. Gelukkig kan ik ook met deze combinaties eindeloos variëren. Zo kocht ik een tijdje geleden een heerlijk vest bij de New Yorker, waarmee ik dit najaar zeker wel doorkom. Vandaag laat ik je een outfit zien waarin ik dit oversized vest combineerde met een vrolijk jurkje.

Mijn KvK-inschrijving | Dromen niet uitstellen, maar DOEN!

16 mei 2018|Carrière en ondernemen, Persoonlijk|

Eigen baas, zzp'er, #girlboss, ondernemer? Hoe je het ook wilt noemen, ik mag me sinds maandag ook tot die groep mensen behoren. En wat voelt dat stoer! Al jarenlang spookte het plan door mijn hoofd om ooit voor mezelf te beginnen. Niet als enige inkomstenbron, maar op freelance basis naast een vaste baan met collega's. Zou het niet leuk zijn om zo zelf opdrachten binnen te halen? Om mijn blog daaronder te scharen? En om zo stap voor stap in het ondernemerschap te groeien? Afgelopen maandag was het zover en stond ik met knikkende knieën bij de KvK. Klaar om mij in te schrijven als blogger en tekstschrijver!