protest jas 10

Outfit | Mijn waanzinnig warme winterjas met 367 vakjes

 • 25 oktober 2022
 • 5 Reacties
Categorieën: Outfits

Vorig jaar deed ik een belangrijke ontdekking: het is best een belangrijke eigenschap van winterjassen dat ze goed warm zijn. Tot vorig jaar koos ik altijd voor de prachtigste trenchcoats, die ik nog steeds fantastisch mooi vind, maar die me om eerlijk te zijn wel heel veel verkleumde momenten opleverden. Voor de koudste dagen van het jaar waren ze voor mij als koukleum veel te frisjes. Sindsdien heb ik een degelijke én kleurrijke jas aan de kapstok hangen van Protest. Dit jaar kwam er nog één bij die zelfs een tandje warmer is. Kom maar op met die koude dagen! Ik kan ze aan (met mijn jas aan).

Warm boven mooi

Mijn liefde voor trenchcoats is nog altijd serieus. Ik ben mega-gelukkig met mijn tweedehands blokkenjas, die ik vorig jaar opduikelde in een fijne vintage winkel. Ook mijn geliefde donkerblauwe jas met “klokkende rok” vind ik ook nog steeds helemaal het einde. Maar inmiddels weet ik: een jas zonder capuchon die niet regen- en windbestendig is, is voor sommige dagen van het jaar niet alles. Ja, dat leerde ik via de harde weg op die paar momenten dat ik met een verkleumd gezicht of natte haren met enige tegenzin tegen Bart zei “Ehm schat, kunnen we ergens een warm plekje opzoeken?”.

Zeker omdat ik een groot parapluhater ben (de wind maakt ze altijd kapot, je ziet precies niks en de helft van de regen valt er toch naast), is een capuchon héél handig voor het wisselvallige herfstweer. Ik voel me dan ook helemaal een goed voorbereide dagjes-uit-ganger sinds ik een capuchonjas aan de kapstok heb hangen. Nog een leuke ook!

protest jas 3

De vrolijke Protest-streepjesjas

Als er een merk goede winterjassen heeft die geen greintje kou doorlaten, dan is het Protest wel. Bij dit merk zocht ik vorig jaar al een kleurrijke winterjas uit (die ik nog steeds heel graag draag). Deze herfst verdiepte ik me opnieuw in de categorie ‘dames winterjassen‘ in de Protest-webshop. Dit keer voor een iets langere winterjas. Mijn oog viel direct op de ‘Prtbaow Ski-jas’ in de kleur ‘Rusticrust’. Ik heb het idee dat oudroze, beige en bordeauxrood helemaal mijn kleuren zijn. Dus deze jas? Dat moest mijn jas zijn!

Ik liet me nog meer inpakken door de video op de Protest-site, waarin een knappe vrouw laat zien op hoeveel plekken de jas wel niet zakjes heeft. Dat vind ik het fijne aan de jassen voor dames in hun webshop: ze zijn lekker praktisch. Ik zag het direct helemaal voor me: genoeg plek voor lipsticks, zakdoekjes, tampons, pinpassen en alle andere spullen die ik dagelijks meezeul. Yes!

protest jas 12
protest jas 11

Weer en wind – I gotcha

Los van de looks checkte ik ook de specificaties van de jas. Hij bleek heel weerbestendig, is waterdicht en laat nauwelijks wind door. Net iets voor mij! Ik ben niet alleen meer een zomer- dan een wintermens. Ik ga ook gewoon niet zo lekker op kou. Terwijl ik mensen nog in korte mouwen zie hardlopen, heb ik al mijn sportieve joggingoutfit met dikke vesten eroverheen aangetrokken. Ik krijg spontaan kippenvel bij het zien van de koude outfit van een ander.

Ongepland kon ik direct de proef op de som nemen qua weerbestendigheid van de jas. Ik nam hem mee naar Antwerpen op een regenachtige dag. Dat bleek een slimme zet, want het regende een paar keer hard genoeg om als een natgeregende zielenpiet thuis te komen. Dankzij de jas gebeurde dat niet. Oh yeah! De jas is ook mega-warm, terwijl hij er helemaal niet zo dik uitziet. En hij heeft een detail waar ik heel blij mee ben: de halve handschoenen waar je je duim doorheen kunt steken. Als het echt koud is, is dit zó geweldig! Ook daar heb ik op de winterkoude dag in Antwerpen direct dankbaar gebruik van gemaakt.

protest jas 1

Styling on fleek?

Kledingcombinaties uitdenken en moeite steken in mijn outfits is over het algemeen wel aan mij besteed. Nu moet ik bekennen dat ik het in de winter veel belangrijker vind dat ik gewoon warm genoeg gekleed ben. Dan matcht mijn winterjas soms maar niet met een bepaalde rok of schoenen. Ik heb mismatches er graag voor over als ik niet hoef te blauwbekken buiten. Máár deze jas is ook nog verrassend goed te combineren met veel dingen die ik in mijn kast heb hangen. Ik heb toevallig best veel in deze kleuren.

Op deze foto’s draag ik de Protest-jas over een duurzame top van het merk King Louie. De rok kocht ik laatst bij de IJ-hallen als onderdeel van een mantelpakje. Zo’n kokerrok is misschien niet iets waar je op een doordeweekse dag direct aan denkt voor je outfit. Maar ik vind hem te leuk (en heb te weinig buiten-de-deur-afspraken) om hem te bewaren voor dat ene zakelijke etentje ooit.

Warm + mooi = perfect voor de winter

Deze jas laat voor mij, net als mijn andere Protest-winterjas, zien dat mooi en warm hartstikke goed samen kunnen gaan. Soms moet je je niet blindstaren op een kledingstuk dat er heel mooi uitziet, maar moet je ook naar de praktische details kijken. Want is die ene leuke trenchcoat wel echt zo warm? Krijg je in die mooie schoenen niet blauwe tenen op een koude dag? Ik begin na 29 jaar eindelijk enigszins mijn leven te beteren door tóch praktisch te verkiezen boven enkel leuk en mooi. Wat een verademing dat mooi en warm soms ook gecombineerd zijn in één kledingstuk! Daar is deze jas hét voorbeeld van.

Jas: Protest
Top: King Louie
Rok: Woman’s Fashion (tweedehands)
Laarzen: Double V Shoes

Protest-kortingscode voor 10% korting

Zoek je zelf nog een warme winterjas, een vest dat nog geen klein beetje kou doorlaat of andere fijne winterkleding? Ik mag een kortingscode delen waarmee je 10% korting krijgt op je bestelling bij Protest. Gebruik hiervoor de code vakervrolijk10. Deze is geldig t/m met 31-03-2023, op zowel oude als nieuwe collecties. Shop via de webshop Protest-dameskleding en heel veel ander moois.

Wat voor jas draag jij deze winter?

1 6

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 25 oktober 2022 op 7:57 am - Beantwoord

  Mooie jas en het is inderdaad heerlijk als een jas je niet alleen warm, maar ook een beetje droog weet te houden.

 2. Daenelia 25 oktober 2022 op 8:46 am - Beantwoord

  Staat je mooi. En praktische jassen met veel vakjes en capuchon zijn onmisbaar. Nu nog zakken in alle jurken en rokken, en diepere zaken in damesbroeken aub!

 3. Irene 28 oktober 2022 op 12:59 pm - Beantwoord

  Haha, daaraan merk je dat je ouder wordt, als je comfort boven mooiheid verkiest (al is deze jas dus de ultieme combinatie). Ik vind het ook een mooie jas! Ik loop al bijna drie jaar in een Carhartt jas van het lief rond (heb ‘m geclaimd :D). Beetje oversized voor mij maar dat vind ik net leuk, lange mouwen, grote zakken, grote kap die niet van mijn hoofd valt bij een beetje wind op de fiets, mijn nek en hals zijn goed bedekt en voor mij heel belangrijk: ik kan er een dikke trui onder (hatelijk vind ik dat als je trui onder je jas gepropt zit).

  • Romy 6 november 2022 op 9:47 pm - Beantwoord

   Ik snap helemaal dat je die jas hebt geclaimd 🙂 Hij klinkt geweldig in elk opzicht! Enne, zo herkenbaar van die opgepropte truien onder jassen. Ik heb één fluffy jasje dat ik graag draag over jurken. Maar als ik er dan een buitenjas overheen aantrek, krijg ik een soort gekke plaatselijke armverbreding 😉

 4. Giovanna Jansen 31 oktober 2022 op 10:26 am - Beantwoord

  Mooie jas, daar kom je de winter wel mee door!

Recente blogs

Inkiekje #40 | Onvergetelijke boeklanceringen, onsmakelijke maaltijden & ongeloofwaardige post

6 september 2021|Persoonlijk|

Hoe speciaal is het om op een boekpresentatie te zijn van een boek dat aan jou is opgedragen. Een waar feest was het! Ik laat je in dit Inkiekje graag daarvan meegenieten. Daarnaast heb ik nog meer te delen over mijn laatste twee weken. Een tikkeltje oncharmante afhaalmaaltijd bijvoorbeeld en ook een knalroze trui. En verder een heel bijzondere uitnodiging, het spannende avontuur van de kat en de herriemakende föhn, en een pasta die je móet proeven.

Op de valreep? | Deze dingen wil ik nog doen in 2018!

21 november 2018|Persoonlijk|

Kun je het je voorstellen dat we over iets meer dan een maand alweer met een oliebol en een glas champagne (of iets anders) op de start van het nieuwe jaar staan te proosten? Ik kan nog even niet aan dat idee wennen. Toch duurt het echt niet lang meer totdat het nummer "Happy new year" van Abba weer uit de speakers schalt. Maar voordat het zover is, heb ik heel wat plannen die ik nog wil realiseren voordat het vuurwerk, de oliebollen en de nieuwjaarsconferences zich weer aandienen. In dit artikel zet ik mijn plannen op een rij.

Je interieur persoonlijk maken? 11 tips voor niet-standaard keuzes

19 december 2023|Interieur|

Liever niet te doorsnee. Niet wat iedereen al heeft. Geen showroomwoning, maar een huis dat écht bij ons past. Ik houd ervan om mijn interieur persoonlijk te maken. Als iedereen iets al heeft, dan is de kans groot dat ik het juist níet wil. Van de buitenkant is ons nieuwe huis een standaard rijtjeswoning. Maar van binnen hebben we hopelijk straks een écht unieke inrichting. Mijn ervaring is dat je echt niet je volledige bankrekening hoeft te plunderen om je interieur persoonlijk te maken en een uniek plekje te creëren. Dit zijn 11 simpele tips waarmee je jouw interieur net even anders maakt dan dat van de buren.