In ons vorige huis hadden we een woonkamer met veel blauw en geel. Maar in ons fijne nieuwe thuis besloten we voor warmere kleuren te gaan. Onze woonkamer bestaat dan ook vooral uit heel veel roze, terra cotta, okergeel en beige. Ik noem het een warme woonkamer, maar wel met lekker veel vleugjes kleur en uiteraard een hoop planten om de boel op te groenen. Een tijdje geleden liet ik al eens onze zithoek zien. Maar nu eindelijk onze woonkamer helemaal af is, tot aan gordijnen en muurdecoratie aan toe, vond ik het tijd voor een totaaloverzicht. Mag ik je voorstellen aan… onze fijne woonkamer en eethoek?

Onze kleurrijke zithoek, maar dan geüpgraded

Een tijdje geleden deelde ik al onze gezellige zithoek. We hadden toen net het pluizige vloerkleed in huis gehaald, waar wij (en dan vooral onze voeten) nog elke dag plezier van hebben. Alleen was ons huis toen nog gordijnloos, hing de eettafellamp nog niet en schitterden de kleurrijke details in afwezigheid.

Als er iets is wat ik van een huis inrichten heb geleerd, dan is het wel dat je soms beter hoekjes in huis kunt “laten ontstaan” dan in één keer heel veel decoratie te kopen om maar wat te hebben staan. Ik ben er zelf dan vaak in no time op uitgekeken. Superzonde! Dus gaf ik mezelf dit keer veel meer tijd om interieurspullen bij elkaar te sprokkelen en alles mooi te laten samenkomen. Sinds een paar weken zijn Bart en ik allebei helemaal happy met hoe de woonkamer nu is. Nu de ramen van gordijnen en luxaflex zijn voorzien, voelt het echt helemaal af (en zitten we niet meer elke avond te kijk voor de buren).

warme woonkamer 16

De terra cotta-kleur op de muur heet “Light Cherry Parade” van Histor.

warme woonkamer 18

Onze warme woonkamer met een vleugje kleur

In ons vorige huis hadden we een kleurrijke woonkamer vol felle kleuren. Toen ik net in het appartement kwam wonen, had ik één lange muur babyblauw geschilderd en had ik ook een opvallend blauwe bank staan. Nog steeds vind ik die bank hartstikke gaaf (hij staat nu bij mijn ouders, dus ik zit er ook nog heel regelmatig op!), maar ik was na een tijdje een beetje uitgekeken op het blauw.

Grappig hoe je woonsmaak kan veranderen in de loop der jaren! Toen ik mijn eerste eigen huis had bemachtigd, wilde ik heel graag lekker rebels alles van kleur voorzien. Dus ging ik voor knalblauw, felgeel en meer opvallende kleuren. Nu ben ik nog altijd dol op vrolijke tinten, maar in de loop der jaren ben ik ook meer fan geworden van warme kleuren. Mijn voorliefde voor knalblauw is wat bekoeld en ik houd nu juist heel erg van roze, okergeel en terra cotta-achtige tinten.

Ik vraag me weleens af of je interieur misschien met je meegroeit. Als 25-jarige was ik speels, fladderig en bubbly, en had ik vooral heel veel zin om los te komen van alles en lekker op eigen benen te staan. Inmiddels heb ik meer behoefte aan rust, en voel ik me meer geaard in plaats van fladderig. Het hoeft van mij niet meer zo schreeuwerig. Ik denk dat ons interieur dat wel weerspiegelt. Grappig hoe dat blijkbaar onbewust werkt!

warme woonkamer 2

Maar uiteraard kan ik het niet laten om wel iets van vrolijke kleuren in ons interieur te fietsen. Zo is de terra-kleur op onze statementmuur niet te missen, staat op de tv-kast een vaas vol met fleurige kunstbloemen en scoorde ik laatst nog een knalgele citroenvaas. Verder komt op meerdere plekken in de woonkamer knalgeel en opvallend roze terug. Ik houd ervan! Zeker in combinatie met de verder rustige tinten.

De zand-tint op de muur is “Seriously Sand van Histor.

warme woonkamer 6

De kleur op de muur achter de tv-kast is de muurkleur “Zorgvuldig” van GAMMA.

warme woonkamer 3
Onze tuin is nog een verbouwproject voor volgend jaar. Daar willen we ooit een mooi groen stukje grond van maken. Tot die tijd is het een saaie grindbak met hier en daar wat plantenpotjes.

Onze uitgebouwde woonkamer met chillbank

Laat ik beginnen met onze zithoek. Toen we dit huis kochten, was de zithoek tamelijk inimini. Het stuk vanaf de inkeping rechts hebben we laten uitbouwen. In totaal is de uitbouw 1,70 meter. Niet enorm dus, maar wel precies de ruimte die we misten! Bart wilde heel graag een ruime hoekbank; ik wilde een lange eettafel waar je ook nog fatsoenlijk omheen kan lopen. Na het nodige dubben besloten we om om ons verbouwbudget grotendeels in een uitbouw te steken. We wisten “Als we het nu niet doen, dan gaat dit ooit een megaproject worden”.

Aangezien ik veel thuiswerk, we toch een nieuwe vloer gingen doen én ik niet heel lekker ga op troep, werkmensen en herrie om me heen, besloten we om voor de uitbouw te gaan nu we toch al ons hele huis overhoop haalden. Dan konden we in één keer alles goed doen: de muren opnieuw stuken, de vloer helemaal doorleggen en een duurzame achterpui in het huis zetten. Dat laatste was overigens nog de grootste rib uit ons lijf van het hele huis. Maar hé, dan heb je wel triple glas en veel betere isolatie.

En het fijne nieuws voor Bart: dankzij de uitbouw was er plek voor de hoekbank waar hij al jarenlang over “zeurde”. In ons vorige huis hadden we een veel kleinere bank waar mijn wederhelft niet languit op kon liggen. Je begrijpt: dát kon niet. Bart is zielsgelukkig dat hij eindelijk liggend kan tv-kijken; ik ben vooral blij met mijn heerlijk lange eettafel en alle extra ruimte die we hebben. Oh ja, en met de vele sierkussens op de bank. Dat is het voordeel van een grotere bank: je kunt er ook meteen lekker veel kussens op uitstallen.

warme woonkamer woood tv meubel
warme woonkamer 7
warme woonkamer terra cotta muur

Gezelligheid naast de tv

Ik ben volgens mij niet de enige die tv’s niet per se een van de meest interieurproof accessoires in huis vindt. Gelukkig voor mij geeft Bart net zo weinig om een ultragrote flatscreen als ik, dus wij hebben een vrij bescheiden exemplaar op pootjes. Onder en naast de tv hebben we wel voor wat vrolijkheid gezorgd. De tv staat op een fijn tv-meubel van het merk WOOOD. Daar waren Bart en ik allebei op slag verliefd op. Mooi licht hout, een subtiel reliëfpatroon en warm van kleur.

Op het tv-meubel staat onze Franse vaas (gekocht in het mooie dorpje Colmar) met een boeket kunstbloemen. Links spot je een mini-lampje van Van Tjalle & Jasper. Het is gemaakt van hout en was nog een mini-bouwpakket om in elkaar te puzzelen, maar ik vind het zelf wel een leuk en schattig sfeerlampje.

Verder staat rechts van de tv-kast onze nieuwste interieuraanwinst: een gele poef van Sofa Company. Ik zag deze laatst in een advertentie en heb de poef daarna ontelbaar vaak aangeklikt. Blijkbaar zó vaak dat ik hem maar als suggestie bleef ontvangen. En ik moest toegeven: deze poef en ik zijn voor elkaar gemaakt. In deze hoek misten we nog iets kleurrijks en met de poef erbij voelt het meteen helemaal af. Naast de poef staat trouwens Pippa’s mandje, dat er meer voor de sier staat dan dat mevrouw er echt iets mee doet. Ze heeft er één keer 2 minuten in gezeten, maar that’s it.

Tv-kast: WOOOD Gravure tv-meubel (wij hebben die van 1,50 meter)
Lampje: Van Tjalle & Jasper Mini-Spot tafellamp
Gele vaas: winkel in Frankrijk
Kunstbloemen: Intratuin
Gele poef: Sofa Company ‘Honey’ poef in de kleur Sunday Curry
Kattenmand: Designed by Lotte ‘Fluco’ fluweelroze

warme woonkamer grijze hoekbank
warme woonkamer 16

Het resultaat van onze geslaagde bankenjacht

De juiste bank vinden vonden Bart en ik nog best een zoektocht. We zaten totaal op één lijn qua smaak: het moest een grijze hoekbank op pootjes worden van een grof geweven stof. Maar ja, als je je al zo’n duidelijk plaatje voor ogen hebt, zie dan nog maar eens dé bank te vinden. Ik ontdekte al proefzittend dat ik ook nog eens kortere benen heb dan de meeste mensen, want veel banken in winkels waren zo diep dat mijn benen boven de grond zweefden. Gelukkig wist ik van mijn vorige bankenjacht nog dat Zitmaxx (een enorme bankenzaak in Ter Aar) de place to be is als je heel veel bankenkeuze wilt hebben. Je kunt daar talloze banken in honderden soorten stofjes en kleuren bestellen. De bank die wij kozen, was bijvoorbeeld gemaakt van oerlelijk bruin leer. Maar wij bestelden dezelfde dus met een hoek eraan en een lichtgrijs stofje.

Onder de bank ligt een hoogpolig wit vloerkleed, van het fijne merk Tapeso. Het is zó zacht dat ik er regelmatig met mijn voeten in lig te woelen en Bart ook al weleens liggend op het kleed heb betrapt. Ik geef hem groot gelijk!

Verder staan voor de bank twee mini-tafeltjes, die we in het vorige huis ook al hadden staan. Die scoorden we ooit bij Loods5. En uiteraard ligt de bank daarnaast vol met kussens. Dát is dan weer mijn interieurverslaving. De kussens komen overal en nergens vandaan. Eentje heb ik zelfs al 15 jaar; andere hebben we nieuw gekocht voor dit huis. Over een paar jaar ziet de kussenverzameling er vast weer heel anders uit (gezien mijn varieerliefde), maar voor nu vind ik deze mix helemaal leuk.

Bank: Zitmaxx ‘Lorraine’ hoekbank
Tafeltjes: Loods5
Rond vloerkleed: Tapeso
Rond beige kussen: Essenza
Grijs gevlochten kussen: Loods5
Roze knoopkussen: Intratuin
Bruin knoopkussen: Loods5
Kussen met hartje: Zusss kussen ‘gouden hartje peper en zout’
Rood/roze gestreept kussen: Trendhopper
Bloemetjeskussen: MOOOI via fonQ
Oranje kussen: Esprit Home (en al 15 jaar oud!)

warme woonkamer 21
warme woonkamer hk living cupboard pebble

Het pronkkastje vol pronkwaardige spullen

Mijn meest favoriete aanwinst in onze warme woonkamer is toch wel dit pronkkastje. Zowel het kastje zelf als de spullen erop zijn me erg dierbaar. Het kastje was een cadeau voor mezelf. Ik had erop aangedrongen dat Bart er niet aan mocht meebetalen, omdat ik dit kastje zelf zo mooi vond, maar het eigenlijk schandalig duur was voor “een gewoon kastje”. Dus besloot ik het te zien als een traktatie van mij voor mij. Spijt van de aankoop heb ik zeker niet, want het kastje komt supermooi uit met de muur erachter. Ook is het meteen een leuke plek om wat mooie spullen uit te stallen.

Het lievelingsding op dit kastje is sowieso het prachtige schilderij van de vrouw achter piano. Mijn oma, die 2 jaar geleden is overleden, heeft het schilderij met veel liefde geschilderd en het hing jarenlang in hun woonkamer. Ik ben heel dankbaar dat ik nog iets van haar in ons huis heb staan. We trakteerden het schilderij wel op een nieuwe baklijst om het iets beter te laten passen in ons interieur. Overigens gaat Bart het nog netjes in de baklijst hangen; dat bleek ook weer een klusje op zich.

Verder ben ik weg van de gele citroenvaas. Mijn beste Marktplaats-vondst van het jaar! Het is de originele citroenvaas van Des Pots, maar dan scoorde ik hem dus voor een vriendelijke prijsje. Altijd fijn, want een verbouwing is al plundering van je spaarrekening genoeg.

warme woonkamer 12

Verder staan op het kastje twee vrolijke bekers van het merk Design Letters. Een superleuk merk dat ik online tegenkwam met onder andere leuke woonaccessoires met woorden erop! Het zoutlampje is Bart heel dierbaar (en vind ik zelf trouwens ook erg mooi voor de sfeer!). En het plantenpotje is grappig genoeg het interieuritem waar we de meeste complimenten over krijgen van visite. “Dat is Happy Harry!”, antwoord ik dan altijd resoluut. Zo heet het potje in de webshop PLNTS.com.

Kastje: HK Living “Cupboard Glossy Cream”
Citroenvaas: Des Pots
Schilderij: mijn oma ♥
Plantenpotje: PLNTS.com “Happy Harry”
Mokjes: Design Letters

warme woonkamer 9

De alsmaar groter groeiende plant

Dan is er ook nog onze langzamerhand uit de klauwen groeiende plant. Die snakt naar een hoge stok, zodat hij weer braaf de hoogte in kan groeien in plaats van heel veel breedtemeters in beslag te nemen. Ach, altijd een mooi compliment voor je plantenverzorgingsskills als een groene aanwinst het zo goed doet! En een mooie plant vind ik dit zeker! Makkelijke kamerplanten vind ik sowieso altijd leuk om je huis levendiger te maken en lege hoekjes op te vullen zonder dat je alles vol zet met meubels en accessoires.

warme woonkamer 13

Ons plantentafeltje van IKEA

Verder staat bij het raam mijn lievelings-IKEA-aanwinst te shinen. Dit is het plantentafeltje “Satsumas” van dé Scandinavische woongigant. Hij kost een paar tientjes en het is zo’n geweldig ding. Het meubel zelf is gemaakt van bamboe en het planten-plankje is van metaal. Ideaal! Als je dan eens mis schenkt met de gieter, dan veeg je het extra water zo weer weg.

Grappig genoeg stond dit plantentafeltje hier eigenlijk tijdelijk toen we er na de verhuizing nog geen plek voor hadden. Het was onze verzamelplek voor alle planten die ooit nog ergens anders een plaats zouden krijgen. Maar na een tijdje waren we zo verknocht aan dit tafeltje vol planten dat we het hier altijd hebben laten staan.

Tafeltje: IKEA “Satsumas”
Plantenpotten: vooral Hema, Intratuin en EGLO
Gordijnen: Veneta

warme woonkamer 3
warme woonkamer roze fauteuil

Mijn theedrink-zithoekje in onze warme woonkamer

Bij het raam wilden we graag een mini-zithoekje maken. Zo’n hoekje waar je je in je eentje kunt terugtrekken en naar de tuin kunt staren. We hebben plannen om van de tuin ooit een groener geheel te maken; dan is er een wat vrolijker plekje om op uit te kijken dan de planken- en grindverzameling die het nu is 😉 Maar ook zonder fantastische groene oase van rust is het al goed vertoeven in dit hoekje. Ik drink er regelmatig een kopje thee en vaak maak ik in dit hoekje ook de foto’s voor mijn recepten.

Het roze stoeltje is van het merk WOOOD en is mijn lievelings-stoel in het hele huis. Daarnaast staat een ficus die ook met de week hoger wordt. Op een krukje, want ik leerde een tijdje geleden dat veel planten het niet zo goed doen als je ze direct op de vloerverwarming neerzet.

Stoel: WOOOD fauteuil “Sara”
Kussen: Zusss
Plantenpot: EGLO
Plantenkrukje: PLNTS.com
Roze bijzettafel: by fonQ bijzettafel ‘Tira roze’
Vaasje: Zuiver “Bloom vaas Ivory”

warme woonkamer 17
kunst Studio Aya Aya

Onze vrolijke eethoek met het dierbare schilderij

Het laatste hoekje in onze warme woonkamer is de eethoek. Bart en ik waren allebei erg verknocht aan de gele en grijze stoelen uit ons oude huis, dus die namen we mee. De twee roze stoelen kochten we erbij om de eethoek toch iets anders te maken. Zo is het best een fleurig geheel zonder dat het te druk wordt. De stoelen staan aan een lange industriële eettafel met een eikenhouten blad. We wilden allebei graag een groot blad van mooi hout. Na heel veel zoeken (en soms ook flink schrikken van onnodig hoge prijzen) slaagden we voor deze tafel bij De Bommel Meubelen.

De lampen boven de eettafel waren een online vondst bij fonQ. Ik vind ze zelf wel lekker speels en ze geven veel sfeer tijdens het eten.

Eettafel: De Bommel Meubelen
Gele en grijze stoelen: Trendhopper
Roze stoelen: Zuiver “OMG stoelen
Lamp: EGLO hanglamp “Cambaito”
Schilderij: Studio Aya Aya
Vazen en kunstbloemen: Kwantum en Intratuin

kunst Studio Aya Aya 9

Boven de eettafel hangt mijn grote trots: het schilderij dat Bonny Kiran van Studio Aya Aya voor ons maakte. Het is een schilderij vol betekenis, met als kernboodschap “The only way is up”. Maar daar tikte ik al eens een uitgebreid artikel over. Spot je ook Pippa op het schilderij (en misschien ook ergens onder de tafel verstopt op een van de foto’s hierboven)?

warme woonkamer 5
warme woonkamer 4

De roze tint in onze keuken is “Peachy Pudding” van Histor.

En vanuit de eethoek loop je zo de keuken in. Onze droomkeuken! Met het barretje waar ik zo graag zit, de roze tegels en het prachtige kunstboeket dat de keuken voor mijn gevoel helemaal afmaakt. Hoewel de keuken mijn lievelingsplek van het hele huis is, komt onze warme woonkamer zeker op een tweede plek. Het was een mega-verbouwing en werkelijk alles is vernieuwd. Tot aan het verlaagde plafond en de tussendeur aan toe. Maar man, wat hebben we hier een fijn plekje! Ik durf wel te zeggen dat dit ons “forever home” is. Het interieur zal ongetwijfeld nooit langer dan 2 jaar hetzelfde blijven. Maar dat dit ons thuis is en blijft, dat blijft zeker.

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links.

onze warme woonkamer

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 14 juni 2024 op 8:35 am - Beantwoord

  Ik vind het echt zó prachtig! Dat lampje naast de tv ben ik een beetje verliefd op. Wat een schoonheid is dat zeg. En ik denk net als jij dat je woonsmaak een beetje met je meegroeit. Ik heb de laatste jaren wat dingen veranderd in huis. Ik vind het nog steeds mooi hoe ik het 12 jaar geleden maakte toen ik het kocht, maar nu ik veel thuis ben, merk ik toch dat ik behoefte heb aan anders, vooral warmer en gezelliger én wat meer kleur.

 2. Daenelia 14 juni 2024 op 9:26 am - Beantwoord

  Mijn woonstijl is functioneel 🙂 En ik herken het probleem met de banken die gemaakt zijn voor mensen vanaf 1.70m lengte. En ik zit daar een goeie 10 cm onder. Mijn oplossing was een brede en diepe bank te kiezen, waar ik in kleermakerszit op kan zitten. Heerlijk.
  Bij ons is wit de hoofdkleur op de muren. Enige kleur. Dan een burnt orange bank en een mooie gele stoel. Donkere eettafel en stoelen. En een rode keuken. Dus kleur. Maar stiekem is heel veel gewoon wit (alle kasten en alle muren).
  Vroeger hadden we ook gekleurde muren: pasteltinten geel en blauw, en een warme bruine kleur op de muur, maar ik ben toch meet voor statement kleur in de meubels gegaan en dat tegen witte muren. Voelt ook heel warm, voor mij.

 3. Lilian 20 juni 2024 op 11:20 am - Beantwoord

  Wat mooi geworden!! Kan zo in een VT wonen magazine, maar toch ook helemaal jou 🙂 Ik heb niet echt een stijl, ik wil eigenlijk meer hout in huis, maar dat vind ik altijd te duur haha 😉