Wasbar in Antwerpen| Leuke hotspot voor lunch én schone was

6 jan 2019 | Op reis | 27 reacties

Ooit een wasserette en een lunchtentje in één gezien? Nee? Ik tot voor kort ook niet. Maar in Antwerpen ontdekten wij de leuke hotspot Wasbar aan de Melkmarkt, waar je gezellig luncht tussen de wasmachines (of de was doet tussen het lunchen door!). Een onwijs kleurrijk tentje waar je in huiselijke sfeer (tussen de wasmachines) kunt ontbijten, lunchen, dineren of iets kunt drinken. Ik was zó enthousiast over Wasbar in Antwerpen dat ik je in dit artikel graag laat meegenieten van deze bijzondere hotspot in het centrum.

wasbar in antwerpen hotspot
wasbar in antwerpen hotspot

Wasbar in Antwerpen: hét huiskamergevoel

Het interieur van Wasbar in Antwerpen sprak mij direct aan toen ik een stiekeme blik naar binnen wierp. Het pand is geheel in retrostijl ingericht. Inclusief vintage stoelen, kleurrijke muren, oude vloerkleden en veel opvallende details. Ook niet te missen zijn de vele wasmachines (inclusief wasmidel in felgekleurde flessen) die Wasbar in Antwerpen rijk is. Wasbar staat er immers om bekend dat je hier een hapje kunt eten terwijl je wacht totdat je kleding weer schoon is. Zeker een leuk idee! En blijkbaar is er nog vraag naar ook, want we zagen meerdere mensen kleding in de wasmachines stoppen.

wasbar in antwerpen hotspot
wasbar in antwerpen hotspot

Kleur, kleur en nog eens kleur

Wij hadden natuurlijk zelf geen was bij ons (het zou wat zijn als we die helemaal naar Antwerpen mee zouden slepen!), maar thee en iets te eten gingen er wel in na een lange ochtend rondlopen in de kou. Het waren vooral de vele vrolijke kleuren die mij dit tentje in wisten te trekken. De toonbank is bijvoorbeeld volledig gemaakt van kleine gekleurde tegeltjes, de muren zijn donkerblauw en mintgroen geverfd en ook alle stoelen zijn van een kleurtje voorzien. Zelfs de toiletten zijn niet bepaald saai te noemen qua uitstraling. Een kijkje in Wasbar in Antwerpen voelde dan ook bijna als een kleine tijdreis, die me in een ouderwets huis had gebracht.

wasbar in antwerpen hotspot
wasbar in antwerpen hotspot

Een (kleurrijke) plek voor iedereen

Vooral door het huiskamergevoel vond ik Wasbar in Antwerpen een gezellige plek om even neer te ploffen met mijn vader. Het is een welkome stop tijdens of na een dagje wandelen door het centrum van Antwerpen. Ook is aan allerlei soorten gasten gedacht. Zo is er een zitgedeelte met lage fauteuils waar je met z’n tweeën kunt zitten, maar ook zijn er diverse gewone tafeltjes. Er is daarnaast zelfs een bar met oranje barkrukken, inclusief stopcontacten voor je laptop of telefoon. Goh, ik zou als Antwerpenaar wel weten waar ik mijn zakelijke meetings moet plannen! Verder kun je plaatsnemen aan een lange tafel om een van de Belgische tijdschriften te lezen. En voor de allerkleinsten staan de kinderstoelen klaar. Aan alles is gedacht!

wasbar in antwerpen hotspot
wasbar in antwerpen hotspot

Een sandwich opeten onder een schemerlamp

Ik vond mijn plekje op een gele fauteuil met een ouderwetse schemerlamp achter me. Vanaf deze plek werden we snel en vriendelijk bediend. We gingen immers niet alleen naar binnen bij Wasbar in Antwerpen om te kijken hoe mooi het interieur eruitziet. Je kunt bij Wasbar terecht voor een heerlijk ontbijtje, lunch of zelfs een diner. Op de kaart staan vooral veel gezonde én lekkere gerechten. Denk aan bagels, sandwiches, salades en soepjes. Ook als je vegetariër bent of veganistisch eet, is er aan opties geen gebrek. Qua drankjes kun je denken aan verse muntthee (I’m in!), sapjes en koffie. Op de website van Wasbar is het hele menu te bekijken.

Waar vind je Wasbar in Antwerpen?

Ben je net zo enthousiast als wij waren toen we Wasbar in Antwerpen zagen? Kijk dan ook zeker eens binnen (#nospon overigens!). Wij gingen naar het filiaal van Wasbar in Antwerpen aan de Melkmarkt 17 in het centrum, vlak bij de Grote Markt. Maar de Wasbar heeft nóg twee andere filialen in Antwerpen en is ook in Gent te vinden. Check de website voor alle locaties.

Wat is jouw favoriete hotspot in Antwerpen?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

27 Reacties

 1. Marije

  Ziet er super leuk uit. Ga hem op mijn places to visit zetten voor als wij weer een keer naar Antwerpen gaan.

  Antwoord
  • Romy

   Leuk! Het is zeker een aanrader als je een keer in Antwerpen bent :)

   Antwoord
 2. Darina

  Wat een leuke plek! Deze heb ik wel gemist toen ik in Antwerpen was. Leuk voor een volgende keer.

  Antwoord
  • Romy

   Zeker leuk om een keer te bezoeken als je in Antwerpen bent :) Ik vond het echt een leuk en uniek plekje.

   Antwoord
 3. Annelies

  De mannen achter Wasbar hebben op tv ooit een wedstrijd gewonnen voor beste startersidee. Ondertussen hebben ze de keten wel verkocht dacht ik.
  Ik had er dus al veel van gehoord en ben er ook al eens langsgekomen maar nooit binnen geweest.

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat leuk om te weten! Het is ook wel echt een tof concept. Mocht je ooit de kans krijgen om naar binnen te gaan, ik kan je een bezoekje aan Wasbar zeker aanraden :)

   Antwoord
 4. Odetta

  Je het doen van de was bijna leuk gaan vinden. Heel erg slim bedacht. Als je toch moet wachten, hahaha.
  De Vlaeykensgang is mijn favoriete hotspot in Antwerpen.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, inderdaad! In zo’n fleurige omgeving én onder het genot van iets lekkers is het doen van de was helemaal geen straf meer. Naar de Vlaeykensgang ben ik nu ook heel benieuwd. Het ziet er op Google in ieder geval heel mooi uit.

   Antwoord
 5. Lianne

  Wat een leuke hotspot! Die komt op mijn lijstje voor als ik zelf een keer naar Antwerpen ga :) Origineel ook, met die wasserette erbij!

  Antwoord
  • Romy

   Leuk, leuk! Het is echt een gaaf tentje om naartoe te gaan als je in Antwerpen bent :)

   Antwoord
 6. Saskia

  Wat een unieke hotspot, nog nooit gezien of van gehoord. De laatste foto, met het lekker eten ziet eruit om te smullen!

  Antwoord
 7. Marjoleine

  Wat ziet het er leuk uit! Wat mij meteen opviel is dat de wasmachines namen hebben?! Zo tof en origineel.

  Antwoord
  • Romy

   Ja klopt! Grappig hè?! Alleen al dat vond ik zo’n leuk detail aan dit tentje :)

   Antwoord
 8. Amy

  Wat een leuke plek! Antwerpen heeft zoveel leuke cafeetjes en restaurantjes.. en deze hotspot met felle kleuren lijkt me inderdaad wel aan jou besteed ;-) Goed idee ook wel, zeker als je (klein) in het centrum van de stad woont of er een tijdje verblijft.

  Antwoord
  • Romy

   Inderdaad! Voor mensen zonder wasmachine is Wasbar een ideaal concept. En het is ook echt een leuk en opvallend tentje in de stad. Alleen al vanwege de vele leuke cafeetjes in Antwerpen zou ik graag nóg een keer die stad willen bezoeken.

   Antwoord
 9. Irene

  Als ik in Gent ben, passeer ik regelmatig voorbij de twee vestigingen daar maar ik ging er ook nog nooit naar binnen. Misschien een volgende keer! Het ziet er alleszins heel gezellig uit ^^

  Antwoord
  • Romy

   Ja, het is zo’n gezellig tentje en ziet er ook echt leuk uit :) Absoluut een aanrader als je een keer in Gent bent!

   Antwoord
 10. Nikita

  Ik vind dat echt een hel tof idee! Onze wasmachine is al jaren kapot en daardoor gaan we altijd naar de wasserette. Maar die heeft geen bar zoals de Wasbar. Jammer. Ik studeer in Gent dus misschien ooit een ideetje om er heen te gaan. Het ziet er inderdaad wel gezellig en leuk uit!

  Antwoord
  • Nikita

   Oke, ik heb net op de link geklikt. Blijkbaar is het filiaal in Gent vlak bij de Primark daar. Met andere woorden, ik was er afgelopen donderdag keidicht bij in de buurt zonder het te weten haha. Volgende keer als ik op de Korenmarkt ben, weet ik wat gedaan haha ;)

   Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je laatst zelfs vlakbij een filiaal van Wasbar bent gelopen! Het is zeker een aanrader om er een keer langs te gaan, al helemaal als je ook nog was te doen hebt :)

   Antwoord
 11. Evelien

  Ooohh, wat een tof concept is dit?! Ik zou het ook wel weten als ik daar zou wonen, haha! Dit is ideaal voor alle studenten in Antwerpen, en slim van de Wasbar om er een lunchroom ook van te maken. Tijdens het wachten een hapje eten, dat is wel echt heel slim bedacht! En het interieur is zóóó leuk..

  Antwoord
  • Romy

   Haha, echt hè?! Ik zou als Antwerpenaar ook maar al te graag regelmatig naar dit tentje gaan. En bij het schattige interieur zou ik bijna willen zeggen “Doe maar copy-paste naar mijn keuken” ;) Het ziet er zo leuk en gezellig uit.

   Antwoord
 12. Jessica J.

  Vlakbij m’n werk! :-D Heel toffe plek inderdaad, ik ben er weleens gaan lunchen met m’n vriend. Een vriendin van me heeft er trouwens gewerkt. Niet op deze locatie, maar de andere in Antwerpen – en eentje in de Kammenstraat die al terug gesloten is!

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat tof dat je vlak bij Wasbar werkt! Ik zou wel weten waar ik na mijn werk drankjes zou doen ;) Het was absoluut een van de meest gave tentjes die ik ben tegengekomen.

   Antwoord
 13. zwartraafje

  Oh, dan ben je net in het ene filiaal geweest waar ik nog niet ben geraakt. Ik hou van Marolus, maar ook van Pitten en Bonen en zowel Barnini (Theaterplein) als Kaffeenini (Nationalestraat), Lunchbox op het Theaterplein, Perruche (alweer in de buurt van het Theaterplein), Me and my Monkey (Oever), Fabiola (Nationalestraat), …

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk, zo veel inspiratie voor toffe tentjes! Reden genoeg voor mij om weer eens naar Antwerpen te gaan :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs